|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Kurzosławo...nie bój się, nie będę łapać za zadne drewniane łyżki :
![]() ![]() ![]() : Ależ się uśmiałam ![]() I mówisz że widziałaś ten błysk w moich oczach :LD![]() ![]() : : Padłam ![]() Leonko....chyba kurs do rzeszowa mnie czeka...ja bym mu skopała dupsko, to by popamiętał.. Miejmy nadzieję, że po porodzie się zmieni bo jak nie to... ja nie wiem co ja mu zrobię... Poulette gdzie jesteś??? Właśnie miałam zamiar pić tą herbatkę z liści malin ale jestem uczulona na herbatę malinową, więc pewnie na tą z liści malin też więc nie zabieram się za to. Biorę fenoterol jeszcze 3 dni i koniec ![]() Wiecie jak mi spojenie daje w kość w sumie to ja już sama nie wiem co mnie tak boli ale te kości miedzy nogami. W nocy mam problem przekręcić się z pleców na któryś bok bo tak mnie te kości bolą. Nie mówiąc o tym jak długo wstaję z łóżka. Nie wiem czy seksik jako sposób na przyspieszenie porodu będzie możliwy Bo te kości,.... Ando śliczna mamusia z ciebie i kochana rodzinka Już sobie wyobraziłam mojego tz który z synem myje swoje ukochane autko
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, ja jak zwykle wpadam na chwile i jak zwykle nie zdolam nadrobic tych kilku ladnych stron, czy wy nie macie wszystkie co robic
??No i witam nowa mamusie, widze, ze w koncu nie tylko ja czekam na niespodzianke ![]() Ja sie tocze jakos, wczoraj po raz pierwszy zlapaly mnie 2 skorcze, cholipka, juz chyba wiem co mnie czeka niebawem A najlepsze, ze zlapalo mnie po dluzszej jezdzie samochodem, wysiadlam, zrobilam kilka krokow i myslalam, ze urodze! Ale ucieszylam sie nawet, a to oznacza, ze psychicznie jestem nastawiona, wrecz nie moglam sie doczekac kiedy to na prawde mnie chwyci i zobacze moja malutka kruszynke. |
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() babeczki mam pytanie boli mnie w podbrzuszu jakos dziwnie sie czuje,tez tak macie czuje sie jakbym miala okres dostac:/ co wy na to?? |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno powiedziec, kilka dziewczyn mialo takie bole o ile pamietam. Zalezy od czestotliwosci i czy rozkreca sie czy raczej zanika. Byc moze to tylko treningi macicy.
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
no niby fakt tymbardziej ze nie mam skorczow jeszcze
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Uffff....Jak powiem, że jestescie straszne to i tak bedzie malo! Wczoraj mialam tylko pol godzinki na wizaz, wiec zdazylam chyba 2 strony przeczytac. Dzis pond godzine nadrabialam reszte - juz mi sie w glowie kreci od tego Z tego co udalo mi sie zapamietac: Wersta - sliczna fryzurka i kolor wlosow, choc ja tez nie wiem czemu myslalam zes ognista brunetka ![]() Marticia - komoda i wyrko bardzo mi sie podobaja Leonka - ale masz zgrabny brzus Tylko pozazdroscic. Fajnie, ze nie jest duzy to Ci nie przeszkadza za bardzo a do porodu juz blisko ![]() Pyrcia - witaj Ando - super rodzinka z was, maly jaki zaangazowany w mycie auta Juz widze co mi z dzieciaka wyrosnie ![]() Anisia - wiesci od gina po prostu piekne Czy Ty aby napewno zblizasz sie do finalu? Niechby sie cos rozmiekczylo lub skrocilo....EhhhDobra to poczytalam, napisalam a teraz znow do roboty. Ide szykowac obiadek. Wiecie co dzis mam? Wigilie w czerwcu haha - smazonego karpia
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
jakos spokojie tu dzisiaj....
|
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie wrociłam ze znajoma z zakupów i zaopatrzyłam sie w pieluchy (rozm.1) za ktorymi obeszlysmy 4 sklepy.Kupilam taka mala paczke gdzie jest 43 szt bo nigdy nie wiadomo czy wiecej sie przyda
![]() Poza tym zakupilam chusteczki nivea sensitive w bardzo promocyjnej cenie 15 zł za 4 opakowania takze zrobiłam interes ,patyczki do uszu,koc,sudokrem,gabeczk e do mycia,zel do mycia ciala i wlosków Nivea no i polecany plyn lactacyc no i to by bylo na tyle...Posciel dla malej sie suszy a przede mna duzoo sprzatania a doslownie padamna pysk... |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Niedawno wróciłam z uczelni myślałam, że zastanę moją promotorkę ale jednak, tylko wysiedziałam się kilka godzin i nie przyszła, a ponoć miała być zaraz... no nic pójdę za tydzień, mam nadzieję że jakoś ją złapię, bo będzie miała obronę, wtedy będę czekać do oporu. Udało mi się pogadać z dwoma koleżankami, które rodziły w tym szpitalu co ja zamierzam - a nawet tego nie wiedziałam bo to koleżanki z roku, nie z grupy, a wiadomo rok liczny. Jedna rodziła w maju, ponoć opieka jest bardzo dobra, tylko ona mówiła że z siebie była niezadowolona, ponieważ jej organizm był kompletnie do porodu nieprzygotowany w tym sensie, że nie odczuwała wcześniej żadnego rozchodzenia kości, skurczy przepowiadających itp. Po kroplówkach męczyła się długo, a i tak musieli z niej dzidzia wyduszać, ponoć strasznie się darła i prosiła o cesarkę ale w końcu się udało, usypiali ją do czyszczenia i szycia... o boże ja nigdy nie byłam usypiana chyba umrę, mam nadzieję że mnie to ominie. Koleżanki rodzącej w czerwcu nie usypiali W ogóle wiecie co mnie ostatnio martwi... to że jak urodzę zabiorą mi dzidzię i długo mi jej nie dadzą, nie wiem co mi na mózg siadło, ale tak sobie myślę, że chyba oszaleję. Już myślę kto ją tam będzie tykał i że biedna można sama leżeć i krzyczeć na jakiejś sali z mnóstwem dzieci, a ja będę jakimś bezwładnym worem po porodzie. Oj strasznie się tego boję. Leoncia trzymam kciukasy za zakupki, pochwal się kochana jak wrócisz co kupiłaś i jakie formy wybrałaś Ando super wyglądasz, a mężczyzn masz pierwsza klasa ![]() Faktycznie ciekawe co z naszą Poulette, mam nadzieje, że wkrótce się odezwie.
|
#3103 |
|
Raczkowanie
|
No sprzatania to kazda z nas ma chyba duzo:/ ja tez niestety konczy sie remont a ja nie mam sily palcem ruszyc
ale coz taki nasz los i nie ma zmiluj:P
|
|
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze że dzisiaj to sie jakos wszystkie ociagajż z pisanie
![]() Hmmm...myslicie że poulette sie rozdwoiła?Cos jej nie ma od dłuzszego czasu... Pachwiny daja mi w Ale co tam ze wszystkim trzeba sobie radzić
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu a wiesz że ja ostatnio tez nad tym duzo myslałam?Co sie z nia bedzie działo po porodzie jak ja odemnie zabiorą i na jak długo...
Eh...chyba juz naprawde nie moge doczekac sie może nie tyle samego porodu co momentu kiedy małą bede trzymac juz w ramionach.Chociaz jak ostatnio maiłam ta akcje gdzie myslałam że mi wody odchodza...to na sama myśl ze może zacznie sie poród czułam jakąs taką euforie i nawet jakby z nadziejea wyczekiwałam jakichs skurczy....Torbe mam juz prawie gotową
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny - potrzebuję rady i wsparcia.
![]() ![]() Zaczynam panikować.Po wczorajszej nocy kiedy myśleliśmy, że to już trzeba jechac Maks jest dziś wyjątkowo spokojny.Od kilku dni boję się, czy nie wypływają mi bardzo powoli wody płodowe.Odkąd zaczęłąm sobie aplikować dopochwowo ten krem na paciorkowca muszę cały czas nosić wkładki a wczesniej nie musiałam.Krem aplikuje się przy pomocy długich plastikowych rurek i boję się czy to taką rurką nie uszkodziłam worka owodniowego.Do tego jeszcze mam wrażenie, że brzuch mi zmalał i jest jakby bardziej miękki.A na dokładkę mały jakoś dziwnie się czasami rusza - tak jakby pulsuje.Z lewej strony brzucha czułam takie jakby przepływanie powietrza - jakby puszczał bąki czy coś. Błagam powiedzcie mi czy to może niepokoić czy ja tylko niepotrzebnie się nakręcam. Wczoraj u lekarza było wszytstkow porządku ale nie zbadał mi "podwozia" więc nie wiem.Gdyby to było dziś to bym go poprosiła o badanie.Co robić???
|
#3107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
orientuje sie któraś na ktorej stronie jest ta lista co kasia pisala co nalezy wziac do szpitala?
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wydaje mi się byś sama mogła sobie coś przekłuć, raczej byś to poczuła. nie masz telefonu do lekarza ? uspokoiłby cię pewnie |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula
mam nadzieję, że tak będzie. Nie chcę, żeby mi ją maltretowali albo zostawili samą wrzeszczącą, jak ma wrzeszczeć to przynajmniej u mnie na rękach Tak czuję, że to mój wychuchany produkt 9 miesięczny piekarnika i najchętniej ochroniłabym ją przed całym światem, wiem że brzmi to jak jakaś obsesja ale takie mam teraz uczucia. Leoncia gratuluję super zakupów
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli niepokoja Cie ruchy dziecka (zbyt rzadkie lub gwaltowniejsze niz do tej pory) lepiej jechac do szpitala. Moj gin mowi, zeby zaczac sie martwic gdybym nie czula ruchow dziecka przez 24h bo kazde dziecko moze miec bardziej leniwy dzien i np. wiecej spac. |
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki! Coś ostatnio same narzekania... Każdą coś męczy... Ja dziś umieram. Wczoraj mnie coś wzięło i całe mieszkanie wysprzątałam na błysk, za to dziś nie mogę się ruszac... Ale trudno. Chciało się głupiej babie to teraz ma.
Za to sobie kupiłam rabarbar i zrobiłam kompot i będę cały dzionek pic. Przy okazji kupiłam maskotki dla Małego. Zanim zacznie się nimi bawic to sporo czasu minie ale nie mogłam się powstrzymac. W sumie to pierwsze zabawki jakie dla niego mam. Do tej pory jakoś same ubranka były. |
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na 65 stronie
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihihi Afrodytko to podobnie jak ja, nie mam jeszcze nawet grzechotki, trzeba będzie coś nabyć. Teraz mam tylko huśtawkę, matę edukacyjną, karuzelkę na łóżeczko
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
andape mysle ze powinnas skontaktowac sie z lekarzem albo jechac do szpitala.Wtedy bedziesz najbardziej spokojna.
a lista na 65 str Kasiuniu znalazłam |
|
|
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz Kasia, ja myslę, że to zupelnie normalne, że sie matrwimy, w koncu taka sytuacja spotyka nas pierwszy raz w życiu! A moze dowiedz sie czy w tym szpitalu gdzie chcesz rodzic mozna wczesniej przyjsc i obejrzec salę itp. Powiem Ci, że nas taka wizyta bardzo uspokoila, przynajmniej moge sobie wyobrazic jak to bedzie wygladało, wiem gdzie będzie dziecko i maż itp. To daje komfort psychiczny... wiec może warto w niedzielne popludnie (podobno wtedy w szpitalach wiekszy spokój) wybrac się na spacer na oddział położniczy ? |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle że uspokoisz sie jesli zadzwonisz do swojego gina lub pójdziesz osobisie Takie bulgotanie,pulsowanie też zdarzyło mi sie czuc pare razy i takie jakby babelki
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka nie martw się na zapas, zmierzą zważą i Ci dadzą bobasa
u mnie mówili, że jak wyjmują z brzucha to dają mi na klatę na chwileczkę, później pediatra zabiera już-nie-płód - a-dziecko do sali obok na badanie (tatuś wtedy też może) i odszlamianie. mnie zszywają i dają dziecko na 1sze karmienie. potem przynoszą już tylko na karmienia, no chyba, żebym była nadgorliwa i chciała sama wszystko robić, no ale wiadomo, że nie hmmm ja nie wiem co wszyscy z tą brunetką ? heh.
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
wtrąbiłam talerz fasolki po bretońsku mojej mamy, normalnie leedwo siedzę i sapię
Ale pychotki!!!!!!!andape gdzieś osttanio czytałam że dziecko często przed samym porodem robi sie dużo spokojniejsze... Dzisiaj po rozmowie z siostrą mam świetny humorek, popytałam o poród i takie tam, no i rodziła synka 14 dni przed terminem. Po południu będzie druga siostra, ma 3 córki, popytam jak to było u niej ![]() w sumie ciekawa jestem co mój organizm zrobi po odstawieniu fenoterolu. Zobaczymy w poniedziałek ![]() No nic, pranie powiesiłam, schody i przed domem umyłam i chyba zabiorę się za M jak MAMA bo dopiero wczoraj wieczorem coś ruszyłam![]() Leonko gratuluję zakupów Sama myślę czy nie kupić tych pampków 1 jakąś małą paczkę, no zobaczę.... po te majtasy z siatki do apteki jeszcze muszę lecieć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Bo te kości,....
Już sobie wyobraziłam mojego tz który z synem myje swoje ukochane autko

A najlepsze, ze zlapalo mnie po dluzszej jezdzie samochodem, wysiadlam, zrobilam kilka krokow i myslalam, ze urodze! 

Ale co tam ze wszystkim trzeba sobie radzić
mam nadzieję, że tak będzie. Nie chcę, żeby mi ją maltretowali