|
|
#1981 | |
|
luckygirl
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Pewnie, ze tak. Po co sie męczyć ja mam nadzieje, ze do końca ciąży nie bedzie z tym problemów, ale kto wie - wszystko sie moze zdarzyć przecież
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz muszę bardzo pilnować co jem. Ostatnio jak z lenistwa do obiadu zjadłam ziemniaki to gwarantowane problemy ![]() Jem tylko kasze i ciemne makarony. Do obiadu np buraczki albo tarta marchew. Pieczywo tylko ciemne i wieloziarniste i np do tego zjem 2 pomidory. Robię sobie swoje muesli i daję do tego dużo nasion, suszone owoce ale te bez konserwantów. Jabłka, gruszki, owoce wszelakie. Awokado też super i np oleje jak lubisz dodawać do sałatek. Nie wiem co jeszcze pozytyw jest taki, że skoro teraz mój mąż chodzi po to wszystko na zakupy i dźwiga to sam zaczął jeść a wcześniej to plasterek pomidora ledwo na kanapceAcha, jeszcze dużo robią kefiry/jogurty/etc tylko naturalne ew dorzucić sobie tam coś z nasionkami czy łyżeczkę domowego dżemu ![]() ps. Pij dużo wody! Poza zwykłymi płynami/zupą to dodatkowo 1 butelka mineralki 1,5l
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-04 o 12:14 |
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem pewna miesiączki i owulacji, może tam być poślizg o 1-3 dni, ale nie więcej, więc tego się trzymam
a teraz to wiadomo, że dzieci różnie rosną, więc termin z usg będzie bardzo ruchomy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1984 |
|
Rozeznanie
|
Tak dziewczyny dziękuję, już lepiej, zjadłam serek na śniadanie i pok i co czuje się dobrze, też myślę że ta krew to z jamy ustnej, dziąsła mi nie krwawia ale myślę o tym migdale bolacym..
A jeśli chodzi o te zaparcia to spróbuje jeszcze może otręby częściej jeść a jak to nie pomoże to ten Kisiel kupię który któraś z Was polecala, dzieki😉. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Łączę się bólu po dzisiejszej nocy
ja nie wiem czy w brzuchu też są skoki rozwojowe, ale takie mam wrażenieWstawałam między 24 a 4 jakieś 7-8 razy tak mnie napi...bolały żebra i nad brzuchem, że nie wiedziałam czy mam stać, siedzieć czy leżeć..no masakra! Nie wiem czy mała się jakoś dziwnie ułożyła po najdłuższej możliwej linii, ale jeszcze takiego rozepchnięcia swojego całego brzucha nie czułam Dobrze słyszeć, że to już 8 miesiąc...znaczy, że będzie z górki ![]() ps. Mi babeczka na szkole rodzenia mówiła, że za długo nie smarować olejem kokosowym, bo może też przesuszyć, tylko w razie W. A ogólnie to nie będę smarowała niczym zobaczymy jak sobie pupka będzie radziła.
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-04 o 11:13 |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło mi przedostatnie zamówienie z apteki.
z apteki został do kupienia tylko femaltiker i witamina d IMG_1512383032.822845.jpg
|
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dalej nie wierzę, że to jeszcze tylko 2 miesiące Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że w pierwszej połowie lutego - wiec orientacyjny termin jest Jak mam tę cukrzycę ciążową to nie wiem czy nie będzie szybciej 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Betsy, zdrówka!
Matko, walczę żeby nie zamówić pizzy od tygodnia już za mna chodzi.
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezu, nie strasz! Ja nie chce cesarki! Jeszcze lekarz nic nie mówił o planowanym cc. Póki co mówiła, żeby sugerować się terminem z OM i nie ma konieczności wcześniejszego porodu. I oby tak zostało do końca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko może zapytaj lekarza o to i czy np jakiś ten zastrzyk przyspieszający rozwój płuc?Nie wiem czy łożysko wtedy szybciej też nie "dojrzewa" co potem nie jest za dobre dla dzidziusia. Ale spokojnie możesz rodzić sn
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-04 o 11:58 |
|
|
|
|
#1993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jutro zamawiam lozeczko z materacem, rzeczy z apteki i serio juz mi malo zostalo reszty.Cytat:
Ide dzisiaj na warsztaty bezpieczny maluch chociaz cos zamiast szkoly rodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1994 |
|
luckygirl
|
My mamy juz chrzestnych wybranych - mojego brata i siostrę Męża. Jak ona nic nie odwali i zrobi w końcu to bierzmowanie to nie bedzie problemu. Mam nadzieje, e ksiadz nie bedzie robił problemu, ze nie ma slubu kościelnego, bo w pół roku go chyba nie załatwia.
|
|
|
|
#1995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest podobna sytuacja. Chrzestnym będzie moj brat, a na chrzestna chcieliśmy siostrę narzeczonego ale ona nie ma bierzmowania i jakoś niespecjalnie chce je załatwić... Jeszcze rzuciła tekstem żebyśmy to my załatwili 🤦☠♀️ I mamy lekki problem... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jak dla mnie, tylko takie ubranka mogłyby istnieć Tylko szkoda, że będą na początek za duże. Ale nic straconego - będą na później ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Tez słyszałam o łożysku, że szybciej dojrzewa. No zobaczymy jaka podejmie decyzje moja gin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jutro skorzystam z darmowej dostawy w aptece
))Ale dziś może uda mi się porównać koszyki z Gemini i Doz. Reszta raczej wypada kiepsko. Do tej promocji Rossmanna 2+2 zaliczają się też pieluchy? ) Mam nadzieje, że można internetowo zamówić.A my dalej bez wózka....... Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-04 o 12:15 |
|
|
|
#1998 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
O super podejście Ja powiedziałam Mezowi, ze jeżeli jego siostra bedzie robiła problem ze zrobieniem swojego bierzmowania to my także przestaniemy brać czynny udział w byciu chrzestnymi jej dzieci (on jest jednej córki, a ja drugiej). Bedziemy tylko na papierze - tak sie skończy. Wiem, ze to moze głupie podejście, ale dlaczego moje dziecko ma mieć gorzej i ktoś ma mu odmówić? Zapytała sie nas tez kiedyś czy mamy kogos asekuracyjnie - No tak mnie zakurzyla, ze szok. Ja moge wziąć i moja siostrę wujeczna, ale W ma jedna jedyna siostrę i chciałby, zeby to ona była chrzestna. |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę siąść zobaczyć w końcu co mam a co mi potrzeba Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dlatego moj się obruszył, uniósł męską dumą i powiedział, że jeśli ona tak podchodzi do tematu to weźmiemy kogoś innego. Tylko jest lekki problem kogo
Ja mam po cichu nadzieje, ze się dziewczyna opamięta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Chrzestni muszą mieć bierzmowanie? U mnie w parafii jest zapis
"Matka chrzestna jak i ojciec chrzestny powinni uzyskać, każdy ze swojej parafii, odpowiednie zaświadczenie (jeśli mieszka w Bojanie, wystarczy rozmowa z duszpasterzem). Przypominamy, że chrzestną/chrzestnym może być osoba regularnie praktykująca, przyjmująca sakramenty spowiedzi i Komunii św. Ma ona być żywym świadkiem wiary. W nowej roli przyjmuje nie tylko zaszczyt, ale i odpowiedzialność." a w drugiej "Do kancelarii należy przynieść akt urodzenia dziecka oraz zaświadczenia, że rodzice chrzestni są praktykującymi katolikami (jeżeli mieszkają poza parafią)." O bierzmowaniu nic nie wspominają. Ja akurat nie mam problemu bo zrobiłam w gimnazjum, ale synka przyszła mama chrzestna jeszcze nie ma bierzmowania (jest w 2 klasie gimnazjum). Chyba będzie miała na początku roku ale pewności nie mam ![]() Ja byłam mega zaskoczona, że poprosili mnie o bycie chrzestną bo nie jesteśmy rodziną, a bliskimi znajomymi co nie zmienia faktu, że bardzo się cieszę ![]() zaraz biorę się za prasowanie ubranek małego, nie wiem jak to zrobię bo wszystko takie maleńkie i faktycznie mój chrześniak urodził się 57 cm i 3400g i nosi ubranka 50, a i tak są trochę za duże, więc 62 będą mega duże.
|
|
|
|
#2005 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Wkurzają mnie strasznie tacy ludzie i ich podejście. Karska, tak godnie z prawem kanonicznym chrzestni powinni mieć bierzmowanie. |
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam, że tak jak do ślubu nie muszą być bierzmowani świadkowie to już przy chrzcie tak. Różnica jest taka, że chrzestni mają Ci pomagać w wychowaniu dzieci w wierze etc, a świadek po prostu zaświadcza
![]() Jeszcze można dopytać czy wystarczy jak jeden ze świadków ma bierzmowanie, ale nie wiem czy już mi się nie myli z czymś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

dla mnie to nowość bo zawsze było ok. Ale jak trzeba to trzeba
ja mam nadzieje, ze do końca ciąży nie bedzie z tym problemów, ale kto wie - wszystko sie moze zdarzyć przecież

a wcześniej to plasterek pomidora ledwo na kanapce
ja nie wiem czy w brzuchu też są skoki rozwojowe, ale takie mam wrażenie
tak mnie napi...bolały żebra i nad brzuchem, że nie wiedziałam czy mam stać, siedzieć czy leżeć..no masakra! Nie wiem czy mała się jakoś dziwnie ułożyła po najdłuższej możliwej linii, ale jeszcze takiego rozepchnięcia swojego całego brzucha nie czułam 
z apteki został do kupienia tylko femaltiker i witamina d 

Jak mam tę cukrzycę ciążową to nie wiem czy nie będzie szybciej 🤷☠♀️
od tygodnia już za mna chodzi.
♀️
Ja nie chce cesarki! Jeszcze lekarz nic nie mówił o planowanym cc. Póki co mówiła, żeby sugerować się terminem z OM i nie ma konieczności wcześniejszego porodu. I oby tak zostało do końca. 

muszę siąść zobaczyć w końcu co mam a co mi potrzeba
05.07.2008
Ja mam po cichu nadzieje, ze się dziewczyna opamięta.