|
|
#2041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
moja kuzynka ma i używa i niby wszystko jest ok, ale jednak ja wolę tak delikatniej.
|
|
|
|
#2043 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ja właśnie fride chcialam kupić, a tu mi koleżanki mówią, ze ten do odkurzacza. No nie, nie widze tego. Przeraża mnie to ![]() A kupujecie jakas konkretna lewatywę? W ogole o tym wczesniej nie myslalm, ale chyba zamówię. |
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam powiem, że laryngolog powiedziała, że w ogóle nie powinnam używać takich rzeczy przy dziecku, które skończyło ok. pół roku. Do momentu aż dziecko zacznie samo smarkać to powinnam tylko rozrzedzać katar, robić inhalacje i wycierać co wypłynie. Więc teraz staram się robić to naprawdę jak najrzadziej, jak już widzę, że ma naprawdę solidny katar.
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas tak nie będzie! ! Wszystkie.urodzimy zdrowe piękne bobaski !!Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Uh, ciężkie tematy widzę
![]() My mamy ślub mieszany, bo mój mąż jest niewierzący, ale nie ma nic przeciwko ochrzczeniu dzieci poza tym to jest też kwestia podejścia księdza, który chrzci. Jeden będzie się cieszył, że rodzice chcą ochrzcić maleństwo, a dla innego procedury będą ważniejsze niż wartość sakramentu.Czy Wam także się tak fatalnie chodzi po tym błocie śniegowym? Aż mnie w pachwinach wiązadła chyba rozbolały :/ w mojej okolicy jest dość ślisko, bo odśnieżą a nie posypią a samochody tylko robią na drodze, którą ide do domu wyjeżdżoną ślizgawke
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od 1,5 godziny prasuję ubranka małego, końca nie widać. Już widzę, że mam sporo 62 i 68 więc będą na później. Te rozmiarówki też są jakąś pomyłką, nie ma powtarzalności. Najlepsze są ubranka gdzie nie jest napisany rozmiar/wiek a waga dziecka
|
||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin to ja za bardzo nie wiem co zrobić. Dla mnie to szopka. Ani ja ani mąż nie jesteśmy wierzący, potencjalni rodzice chrześni tym bardziej a teściowa i moja mama nalegają na chrzest. Jeżeli to zrobimy to tylko po to aby ich uszczęśliwić.
Nie znam nikogo kto by pełnił role chrzesnego w sposób jaki powinien. Osoba chrzesna powinna czynnie wychowywać dziecko w wierze a tym czasem nikt mi znajomy tego nie robi, więc po co ten cały chrzest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie zastanawiam czy w ogole ten katarek juz kupowac czy bede mogla pozniej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2050 |
|
luckygirl
|
LoveMessages ja przez całe życie nie widziałam nikogo, zeby brał czynnie udział w wychowaniu dziecka w wierze. Także to chyba nigdy nie było tak jak byc powinno
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam na sobie ten do odkurzacza i ten co się samemu ciągnie. O wiele łagodniej wypadł ten do odkurzacza. Ciągnie równomiernie i delikatnie, a ten co się samemu to jak zaciągniejsz to jest masakara i do tego przerwy...
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2053 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Byłam chrzestną w kwietniu br, zaświadczenie z parafii dostałam dopiero od 3 księdza, wyspowiadać się udało za 2 podejściem. Masakra. Powiedziałam już że to pierwszy i ostatni mój chrześniak.
TZ chce chrzcić, jego rodzice też, moi rodzice też. Gdyby to zależało tylko ode mnie to bym nie chrzciła, ale w takiej sytuacji ustąpię.
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam katarek ale jakiś taki gówniany :d
|
|
|
#2055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem kontakt był coraz luźniejszy, a teraz nawet na mój ślub nie przyjechała bo nie dostała wolnego w pracy (o ślubie wiedziała co najmniej pół roku szybciej )Cytat:
![]() U mnie jak mąż wróci po tygodniu wolnego do pracy a np mały obudzi się z mega katarem, nie pójdę do apteki bo nie będę miała go z kim zostawić, a czekać do 17 słabo wolę podstawową apteczkę mieć w domu w razie W ![]() Jeśli ktoś ma kogoś pod ręką, kto podrzuci co trzeba, albo posiedzi z dzieckiem to inna sprawa
Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-12-04 o 16:42 |
||
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2057 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
wow, już jest wątek sierpniówek!
![]() cały weekend minął mi na praniu i prasowaniu, mam mnóstwo tych wszystkich ciuszków od różnych osób, wiele rozmiarów, próbowałam to jakoś posortować sensownie ale ciężko mi szło bo rozmiary się strasznie różnią między sobą
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Cytat:
![]() To tez fajnie z jej strony. Moja chrzestna mówiła, ze przyjdzie, dzień wczesniej sie pytałam i przyszła - na slub. Na wesele nie przyszła, bezczelnie mnie oszukała. Jak jej napisałam smsa po weselu - szczerze nawet nie zauwazylam, ze jej nie ma - mama mi powiedziała - to mi napisała, ze bede miała nauczkę, ze jej dzieci nie zaprosiłam. Serio?! Odpowiedziałam jej, ze to moje pieniądze i moje wesele, wiec to ja decyduje kogo zapraszam i z kim chce przezyc ten dzień. Tym bardziej, ze nie mam w ogole kontaktu z jej dziećmi. Jej córka ma dwoje swoich dzieci i żadnego nie widziałam, a mieszkamy w tym samym mieście, tylko w innych dzielnicach... napisałam jej, ze w tym momencie nasz kontakt sie urywa i skoro ona zachowuje sie jak dziecko to ja nie chce jej znac. W tym roku na urodziny nawet napisała mi smsa - z grzeczności odpisałam. |
||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że i tak dobrze jest mieć coś cichego, gdyby była potrzeba odciągania w nocy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
My wzięliśmy aspirator do nosa BPA free z możliwością podpięcia pod odkurzacz na wypadek duże kataru. Mój chciał najpierw gruszkę, to mu powiedziałam że możemy kupić to i to, ale gruszką bedzie się bawił on :P
Do paznokci wzięłam zestaw bezniklowy z Nuvity. Jeszcze się rozglądam za jakąś fajną szczotką do włosów, kupiłyście/macie już może jakąś? ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- A właśnie mialam Was zapytać ![]() Czy na porodówkę bierzecie dla dzidzi też jakiś mniejszy ręczniczek czy ten taki z kapturkiem? Na wypadek gdyby kupka okazała się...okazała nie wiem czy coś poza pampersami i chusteczkami/wacikami jeszcze brać?
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Petit_Papillon o kurcze tego jeszcze nie było aby ktoś dyktował kogo zaprosić na wesele
![]() Ja jeszcze szczotki nie mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam szczotkę z LullaLove. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2065 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Petit, teraz doczytałam o tej akcji z chrzestną. Masakra :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Przyszły mi dwa bodziaki na 56, jakie one malusie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
Petit_Papillon, odwieczny problem jak zapraszasz kogoś bez dzieci
albo nie za prosisz wszystkich z konkretnego "wianuszka" rodziny heheJa nie zaprosiłam chrzestnych na przyjęcie właśnie dlatego, że nie utrzymujemy kontaktów Mieliśmy bardzo mało gości, ale tylko tych z którymi mamy kontakty częściej niż raz w roku na święta ![]() ktoregos_dnia, ja mam nawet 2szt 50 bodziaków na wszelki wypadek one są dopiero tycie!M a g d a l e n a, a ona jest z jakiegoś konkretnego włosia? Zastanawiam się czy to ma znaczenie. |
|
|
|
#2068 |
|
luckygirl
|
Ktoregos_dnia tego sie po niej nie spodziewałam, ale jak juz napisałam - to mama mi powiedziała, ze jej nie ma. Kij jej w oko
![]() Klaudetka, ale jej dzieci są dorosłe. Same tez robią różne imprezy i ani mnie, ani moich rodziców nie zapraszali - tak jak np na chrzciny - wiec czemu ja bym miała? Jestem od nich starsza, nie mam zamiaru sie przed nikim z nich kajać a poza tym bałabym sie czy by mi jakiejs awantury na weselu nie zrobili a tak wszystko było super ![]() Ona do kościoła przyszła i przed kościołem mnie ściskała i w ogole i nawet sie nie zająknęła, ze nie przyjdzie na wesele. Ale z chora głowa nie ma co walczyc
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Producent tak o niej napisał: IMG_0737.JPGIMG_0738.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
Petit_Papillon, wiem wiem
do mojego brata jedna ciotka nie pojechała, bo nie zaprosił jej dorosłych dzieci z jej wnukami na wesele :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

zanim użyłam okropnie mnie to obrzydzało i mówiłam tż, że on to będzie robił
ale ostatecznie to nic strasznego 

ale u nas tak nie będzie! ! Wszystkie.urodzimy zdrowe piękne bobaski !!
poza tym to jest też kwestia podejścia księdza, który chrzci. Jeden będzie się cieszył, że rodzice chcą ochrzcić maleństwo, a dla innego procedury będą ważniejsze niż wartość sakramentu.

potem kontakt był coraz luźniejszy, a teraz nawet na mój ślub nie przyjechała bo nie dostała wolnego w pracy (o ślubie wiedziała co najmniej pół roku szybciej