Czy przytyłyście za granicą? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-24, 00:36   #211
asSsiek
Raczkowanie

Dot.: Czy przytyłyście za granicą?

To ja tez sie dolacze

Ja przytylam w Anglii w pierwszych 6 miesiacach 9 kg juz na szczescie nie tyje... ale tez nie chudne... stoje w miejscu

Ja nie wiem... tlumacze sobie, ze to przez to powietrze No bo co jade do Polski np. ostatnio na 3 tyg to chudne... wracam tutaj no i kilogramy wracaja

A i w dodatku mnie dopadly rostepy
Znacie moze jakis skuteczny specyfik na to dziadostwo
asSsiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 09:13   #212
pola_m
Wtajemniczenie

gdy byłam pierwszy raz na dłuzszym wyjeździe (pol roku we Francji), przytylam jak jeszcze nigdy w życiu- generalnie w nic sie nie mieściłam...

na początku mocno z mojej winy- za dużo croissantów,serów i nutelli,ale potem to rzuciłam i ogólnie przestwilam się dosyć mocno na sałatki, zaczęłam ćwiczyć...i zero rezultatu. Poleciala mi tez totalnie cera.

po powrocie do Polski okazalo się ze to kwestia hormonów, no i gdy się za to wzięłam, poprawiła ise zdecydowanie i cera i schudłam nareszcie.

teraz znowu jestem we francji.I kusi niestety,jedzonko jest pyszne, no i musze się bardzo pilnować. no ale mąż też uwilebia sery i w ogole i nie jestem w stanie sobie wszystkeigo odmawiac, dlatego staram sie codziennie cwiczyć a poza tym mieskzamy na piątym piętrze w kamienicy bez windy, więc mam zapewnione codzienne zbieganie i wbieganie po schodkach...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 11:04   #213
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
gdy byłam pierwszy raz na dłuzszym wyjeździe (pol roku we Francji), przytylam jak jeszcze nigdy w życiu- generalnie w nic sie nie mieściłam...

na początku mocno z mojej winy- za dużo croissantów,serów i nutelli,ale potem to rzuciłam i ogólnie przestwilam się dosyć mocno na sałatki, zaczęłam ćwiczyć...i zero rezultatu. Poleciala mi tez totalnie cera.

po powrocie do Polski okazalo się ze to kwestia hormonów, no i gdy się za to wzięłam, poprawiła ise zdecydowanie i cera i schudłam nareszcie.

teraz znowu jestem we francji.I kusi niestety,jedzonko jest pyszne, no i musze się bardzo pilnować. no ale mąż też uwilebia sery i w ogole i nie jestem w stanie sobie wszystkeigo odmawiac, dlatego staram sie codziennie cwiczyć a poza tym mieskzamy na piątym piętrze w kamienicy bez windy, więc mam zapewnione codzienne zbieganie i wbieganie po schodkach...
Oh. Zazdroszcze jedzonka

Przez trzy pierwszsze miesiace pobytu w Anglii przytylam 10 kg, potem byla ciaza 40 kg, ktorych na szczescie juz sie pozbylam. Niestety jestem osoba ktora ma ogromne sklonnosci do tycia i zwariowanych hormonow. Ciagle wiec musze uwazac na jedzenie i sumiennie cwiczyc. Niedawno bylam chora, nie cwiczylam ok 1,5 tygodnia no i 3 kilogramki przybylo. Zazdroszcze urodzonym chudzielcom!!!!
monikao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 18:53   #214
Erin
Raczkowanie

jejaa dziewczyny.. teraz to sie naprawde zestresowalam, ze przybiore na wadze Jestem w UK od 3 tyg. i nie zauwazylam dodatowego balastu ale od dzis dwa razy sie zastanowię, zanim coś wszamie
Erin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 07:31   #215
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Czy przytyłyście za granicą?

Przytylam chyba 40 kilo. Jakos sie tym nie martwie.
Z polski wyjechalam w wieku przedszkolnym .

A tak bardziej powaznie: wychowalam sie tutaj, ale mieszkalam w Polsce przez prawie rok jako studentka i ani schudlam, ani przytylam.

Zawsze bylam wysportowana i raczej szczupla. Od kiedy przeprowadzilam sie z NY do Los Angeles czuje sie bardziej przecietna: tutaj prawie wszyscy maja manie na punkcie wlasnego ciala. Na ulicy czesto widzi sie 40-kilko letnie kobiety, z dwojka dzieci, ktore maja figure nastolatki.

Tell from my attitiude that I'm most definitely

Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO

Edytowane przez CaliDreamin
Czas edycji: 2007-10-31 o 23:34
CaliDreamin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-01, 08:54   #216
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
gdy byłam pierwszy raz na dłuzszym wyjeździe (pol roku we Francji), przytylam jak jeszcze nigdy w życiu-

Witaj !
A moglabys napisac jakie leki bralas i co bylo nie tak z hormonami, bo chyba mam to samo...

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 17:12   #217
szczesliwa18
Rozeznanie

GG do szczesliwa18

w grecji w ciagu 4 miesiecy schudlam 6 kg- z 54 na 48...przyczyna tego byly upaly,praca i jedzenie pyyysznych owocow w grecji ciezko jest spotkac szczupla osobe,oni jedza tlusto i duzo szczegolnie po 22;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 11:30   #218
agnieszka.m.j
Zadomowienie

Ja jak przyjechalam do Szwecji to kolezanka mi mowila ze na pewno przytyje "niby jesz to samo niby tyle samo a dupa i tak rosnie" no i urosla... 4kg. przed wakacjami staralam sie to zrzucic ale ciezko jest pracujac za biurkiem do 17 znalezc czas i ochote na jakis ruch.
agnieszka.m.j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 11:42   #219
meili
Rozeznanie

przytyło się, oj, przytyło ale nie ma co się dziwić, gdy spędza się rok w kraju, który ma najlepszą kuchnię na świecie, czyli Chiny jedyne, co mogło mnie odchudzić, to kolendra którą wielu Chińczyków dodaje do potraw, a której ja nie znoszę
meili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 12:01   #220
agnieszka.m.j
Zadomowienie

Tego nie slyszalam jeszcze zeby kolendra odchudzala
Stary 2007-11-07, 12:06   #221
meili
Rozeznanie

haha odchudzała mnie w ten sposób, że nie chciało mi się jeść potraw zawierająch kolendrę...
meili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 13:41   #222
agnieszka.m.j
Zadomowienie

to ciekawe ja znalam tylko taki patent "nie lubie chipsow, nie lubie lodow ani czekolady" i przez chwile dzialalo hehe, ale nie dalo sie tak do konca wmowic ze nie lubie. Trzeba sie po prostu wziac za siebie i cwiczyc, jezdzic rowerem do pracy, spacerowac przed sniadaniem. tylko ze najczesciej sie po prostu nie chce...ehh
Stary 2007-11-10, 02:57   #223
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Raz tyje raz chudne... W ciagu pierwszego roku trzymalam wage, potem zmienilam troche tryb zycia i sposob odzywiania (czyt zabieganie plus jedzenie byle co byle szybko) przytylam ok 20 kg. Tak, tak. Poniewaz jestem wysoka i bylam wczesniej chuda, nie bylo az tak tragicznie, ale czulam sie strasznie. Potem schudlam ok 15 kg, wlasciwie ograniczajac tylko slodkosci i pieczywo. Teraz czuje ze znowu kilka kg przybylo, wiec trzeba raz na zawsze powrocic do wagi "wyjazdowej" W moim wypadku nie moge zwalic tego na kraj pobytu
Stary 2007-11-13, 13:23   #224
wantoszka
Przyczajenie

Ja jestem w Irlandii i tez wiecej nie jem jak w Polsce a mimo tego brzuch mam jak balon,gdy pojade do polski na pare dni wszystko sie normuje.Dodam ze nie jadam w ogole chleba,czasami zdazy mi sie skubnac slodyczy lub jakiegos fast fooda ale w Polsce tez od tego nie stronilam.Wies mam wrazenie ze tu chyba woda i powietrze powoduje te dolwgliwosci trawienne,poniewaz bez odpowiedniej herbatki albo Actiwi nie da rady!!!!!!Jestem zrozpaczona tym stanem,pomozcie jak mozecie moze znacie jakies sprawdzone sposoby na regulacje trawienia??
wantoszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 15:11   #225
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantoszka Pokaż wiadomość
J Jestem zrozpaczona tym stanem,pomozcie jak mozecie moze znacie jakies sprawdzone sposoby na regulacje trawienia??
moze nie na regulacje trawienia, ale na lepsze spalanie. Ja maszeruje codziennie 2h. Godzine do pracy i godzine z pracy. Teraz zdarza mi sie tylko polowe dorgi isc do domku a potem lapie autobus, bo teraz juz o 17 ciemno i niezbyt przyjemnie sie chodzi. Zauwazylam, ze jak odpuszcze sobie te pol godziny spaceru przez tydzien to juz sie spodnie robia ciasne
cos jest w tym paskudnym jedzeniu, bo jak jade do Pl to momentalnie robie sie szczuplejsza
Stary 2007-11-13, 20:49   #226
madziulka_
Zakorzenienie

Ja mam tak samo. Codzienna jazda rowerem ok. 2 godzin w rożnych warunkach pogodowych nie działa zbawczo na mój tyłekWiecie co wydaje mis ie ze w tym żarciu jest dużo konserwantów i to dlatego tak sie tyje. Dzisiaj smażyłam ich mięsko"gotowca" niecałe 2 minutki i gotowe do zjedzenia-sorry ale u nas w Polsce ten proces trwa :ciut: krócej i mięso nie jest tak suche jak to tutaj pakowane na tacki w gotowej panierce z data ważności kilku tygodniowa prawie. Co wy o tym myślicie?
Ja w sumie nie przytyłam(tak mi sie wydaje) ponieważ mieszczę sie w te same spodnie co rok czy dwa temu i tak samo jest z reszta ciuchów:0 ALE, tak tak jest aletóż widzę po swoich kształtach i dotąd miałam płaski brzuszek i nóżki smuklejsze i mimo wspomnianego rowerka i CZASAMI ćwiczeń nie"zbijam" tego i nie wiem co robić(jem śniadanie malutkie, obiadu niewiele i kolacja, unikam tłustego). Wkurza mnie to niesamowicie!!
madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 06:23   #227
nineczka
Wtajemniczenie

Nie martwcie sie dziewczyny, wkrotce, gdy w Polsce zostana narzucone wszystkie normy europejskie, i kobitki w kraju zaczna tyc od wszystkiego
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 18:37   #228
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Thumbs down Dot.: Czy przytyłyście za granicą?

U mnie jest tragicznie.
Przez ostatnie dwa tygodnie chorowalam i mala sie ruszalam, nie stracilam jednak wiele z mojego apetytu i jest gorzej niz bylo, a bylo bardzo, bardzo zle

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 03:39   #229
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nineczka Pokaż wiadomość
Nie martwcie sie dziewczyny, wkrotce, gdy w Polsce zostana narzucone wszystkie normy europejskie, i kobitki w kraju zaczna tyc od wszystkiego
Nie moge sie doczekac hihihi
Ps. Moj TZ nie chce chodzic ze mna na basen a ja sie boje sama bo tam nie ma ratownika wiec to on jest odpowiedzialny za moje zbedne kilogramy
Ps. Boje sie nie dlatego ze gleboko a ja nie umiem plywac hihihi bo max to jest moze z 1,60 ale jak bym zemdlala w wodzie to co

Czarownica Gosia U mnie tez jest tragicznie to jestesmy juz dwie
Stary 2007-11-17, 12:49   #230
kaktulek
Raczkowanie

Hey,
Ja tez po wyjeździe do Irlandii przytyłam jakieś 10kg, teraz w końcu sie za to wzięłam i już 5kg poleciało, ale i tak jestem jakaś inna, widzę ze ciało nie jest jak kiedyś . Cera i włosy, paznokcie zubożone, a jem dużo owoców i warzyw ale one chyba jakieś puste są . Te wszystkie nasze kilogramy to chyba przez zmiane typu jedzenia na "wysoko przetworzone", w PL dalej mamy jedzenie dosyc naturalne. No a poza tym to co tu robic, ciagle pada i smetno i wyjsc gdzie nie ma za bardzo, a w PL to zawsze cos bylo do roboty. No ale trzeba sie wziasc za siebie, nie mozemy pozwolic zeby zle wygladac i sie czuc tylko dlatego ze wyjechalysmy, a przynajmniej trzeba probowac.

Moze sprobujmy sobie podawac rozne pomysly jak wrocic do naszej figury na obczyznie, jedno wiem ze kluby fitness w Irlandii nie sa najlepsze, ale coraz czesciej widze ogloszenia Polek o takich zajeciach (i chwala im za to)
kaktulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 13:14   #231
gonka23
Zakorzenienie

a ja schudlam. jakies 5 kg i tak juz zostalo. ja zawsze tyje jak jade do Polski na 2 tygodniowe wakacje . zawsze obsypuja mnie polskimi przysmakami, a ja chlone jakbym rok nie jadla . bo moze to i prawda tutaj duzo pracuje i mam malo czasu na jedzenie. poza tym jestem typem - stresuje mnie wszystko - wiec jakos tak sie trzymam. a nie powiem slodycze uwielbiam i gabke chlebowa jako tost z serem tez . aczkolwiek z racji chorego zoladka pozegnalam na zawsze frytki, majonez i bacon , wiec pewnie to tez ma jakis wplyw. a walijki tez dzialaja odpychajaco od jedzenia .
Stary 2007-11-22, 21:41   #232
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Do milosniczek lodow:
Odkrylam ze mrozony jogurt smakuje tak samo dobrze jak lody wiec jest nadzieja...
Stary 2007-11-23, 23:04   #233
olka_222
Zakorzenienie

wiecie co mi się wydakje ze ja nie przytylam ale z braku duzej ilosci tluszczu nieco na boczkach faldki mi wyszly. mam nadzieje ze jak pojde juz do pracy to mi troche zejdzie
Stary 2008-02-29, 09:26   #234
architekt80
Zakorzenienie

Ja schudłam 2 kg w 4 miesiące , jem normalnie.
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 18:41   #235
zaaaabcia
Zakorzenienie

ojj ja tez niestety przytylam gdyby przylecialam do stanow mialam rozmiar 9 a teraz wstyd sie przyznac ze nosze 14 ;/;/;/
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 11:06   #236
Curious71
Zadomowienie

Ja po półtora miesiąca w Holandii schudłam 9 kg, ale to "zasługa" ciężkiej pracy fizycznej i wogóle po powrocie z pracy byłam tak zmęczona że nawet nie miałam siły jeść :/ w mojej firmie było tak, że jeśli się zostawało w pracy po 17 to pracodawca zapewniał obiad. Wszystko ładnie, pięknie z tym, że oni tam na wszystko leją tłuszcz ziemniaki - polane tłuszczem, mięsko - polane tłuszczem, nawet surówkę tym podlewali :/ po pierwszym takim obiadku przesiedziałam w kibelku jakieś 3 godziny, więcej nie ryzykowałam ...
Stary 2008-04-26, 18:55   #237
Serenite_
Zakorzenienie

Ja po wyjeździe do Irlandii przytyłam kilka kilogramów, choć jadłam w zasadzie mniej niż w Polsce... Po roku pobytu zaczęłam chudnąć i moja waga wróciła do normy. Odtąd-niezależnie ile jadłam i co-moja waga nie zmieniała się. Teraz, po powrocie do Polski znowu trochę schudłam, bo nie mam apetytu i nic mi nie smakuje... Muszę na nowo przyzwyczaic się do polskiego jedzenia

"Cierpliwość - spokój, że przecież się stanie..."

/J. Twardowski/
Serenite_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-19, 18:52   #238
parapet16
Raczkowanie

może zróbmy taką listę bardzo kaloryczych i tuczących pokarmów na emigracji
-pieczywo tostowe
-wata tostowa (co to jest właściwie, macie jakieś zdjęcie?)
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-20, 23:02   #239
bagusia
Raczkowanie

GG do bagusia

Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
może zróbmy taką listę bardzo kaloryczych i tuczących pokarmów na emigracji
-pieczywo tostowe
-wata tostowa (co to jest właściwie, macie jakieś zdjęcie?)
Wata tostowa to jest właśnie pieczywo tostowe- o ile można to wogóle nazwać pieczywem. Tutaj (czytaj w Irlandii) chleb jest taki jak u nas mniej więcej hhałka. On nie zrobi się słuchy i twardy tylko zielony. Chwała tym co pieką polski chleb- dzięki temu można już od jakiegoś czasu jest w miarę normalny chleb Piszę w miarę normalny, bo co prawda jest robiony metodą polską ale na irlandzkich mąkach heeh
A co do mnie, minęło już prawie 2 lata a ja przytyłam 10kg... Na szczęscie jestem wysoka i ma gdzie to wejsc, ale mimo wszystko czuję się spuchnięta jak balon..... tydzień temu postanowiłam, że dosyć tego, gdyż połowa rzeczy w mojej szafie jest już za mała. Także trzymajcie kciuki.

....bo miłość nie zna pór dnia.... a nadzieja nie ma końca....

bagusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-21, 05:54   #240
Catarina71
Raczkowanie

GG do Catarina71

Ja po kilku miesiącach w Italii przytyłam 8 kg potem powoli ,ale chudłam.Teraz wróciłam do swojej wagi przed wyjazdem

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości