|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Nie dają ręcznika- wycierają same ale nie jestem pewna czy ręcznikiem czy nie pieluchami flanelowymi. |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wycierają i oddają 'gotowe' ubrane dziecko
sprawdźcie na stronie szpitala, u mnie jest podana wyprawka do wzięcia, może u Was też. Edit. Widzę, że już o tym mówiłyście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() U mnie nie używali oliwki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2017-12-04 o 22:18 |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są inne metody na katar, nie tylko aspirator do nosa. A mi chodziło, że póki co nie kupuje tego aspiratora do odkurzacza jeśli uznam, że coś innego nie pomaga i nie ma wyjścia to go kupię. Poczułam się dziwne, że będę jakaś złą matką ? Bo nie uważam, że to niezbędna rzecz w domu przy niemowlaku.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sprawdzilam u mnie na stronie szpitala jest zeby wziac recznik. Ale jest tez np mydelko do mycia dziecka-a myja swoimi plynami, i krem do pupy-a tez hurtowo rozdaja i podklady na łóżko - tyle ich dawali ze do domu jeszcze se wzięłam. Takze no nie wiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Zvenus nie przejmuj sie, nikt nie miał chyba nic zlego na mysli ja mam zwykly nosalek, do odciagania samemu ustami a moje 2l dziecko mialo katar dwa razy w zyciu i to nie taki zebym potrzebowala odkurzacza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę koleżanki popytać Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu mówię z doświadczenia jak jest ![]() Cytat:
Może na lokalnej grupie mam popytaj u mnie np na rozpisce jest że karzą ubranka na poród już mieć a w praktycew swoje ubierają |
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierwszy raz użyłam jak córka miała już dobrych kilka miesięcy, wcześniej nie było potrzeby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kąpanie dziecka w pierwszych dniach nie jest zdrowe ani potrzebne
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jeden z artykułów: https://mataja.pl/2015/09/noworodek-...erwsza-kapiel/ |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę się za czytanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze ten jest fajny; http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kap...o-ja-odwlekac/ |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie tez mi sie wydawalo ze usunęli gemini
|
|
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak malutka po przyjsciu ze szpitala miala katar to wystarczylo jej zapuscic ze 2 krople soli fizjologicznej odwrocic na brzuszek i poklepywać po pleckach. Ale bierz pod uwagę ze w aptece stacjonarnej zawsze jest drozej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2117 |
|
luckygirl
|
Ja mam w gemini takie zamówienie, ze i tak te 300 zł przekroczę, bo oni maja chyba darmowa dostawę od 299?
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam te artykuły o kąpieli noworodka w pierwszej dobie i wspomniane było w nich o kąpieli matki razem z dzieckiem, co myślicie ?
![]() Któraś z Was tak robiła ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj była u nas położna z Kraamzorgu czyli ta, która po porodzie będzie przychodziła pomagać...i nie mylić z polską środowiskową
matko jak tu wszystko jest zorganizowane będąc pierwszy raz mamą nie musisz niczego się obawiać, one wszystko nauczą, pokażą, wytłumaczą...do nas będzie przychodziła przez 7 dni tylko na 3 godziny, bo taki pakiet wybrałam, no chyba że ogarnie mnie niemoc to mogę zwiększyć liczbę godzin...do szwagierki, jak widziała, że jest w gorszej kondycji, sama od siebie zaglądała jeszcze wieczorami...dzisiaj omawiałyśmy sprawy organizacyjne, czyli wyprawka, przygotowanie do porodu, itp. wszystko git ale niestety łóżko mamy trochę za niskie i będziemy musieli je podwyższyć... po raz kolejny dbałość o szczegóły (w tym przypadku chodzi o to, żeby oszczędzić kręgosłup położnej ) powiem wam im wiecej takich rozmów, tym jestem spokojniejsza Hadise a ty przemyśl, czy się nie przenieść się do Holandii jeszcze przed porodem ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety niemożliwe ;p jestem zatrudniona w Polsce i tam mam ubezpieczenie no i nie znam jeszcze Holenderskiego, nie czułabym się pewnie ;p No właśnie...powinnam się więcej uczyć ;p niby tyle czasu człowiek nie pracuje a nie ma kiedy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak urodzi się dziecko to dojdą komentarze że "siedzi się w domu". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2017-12-04 o 23:37 |
|
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
To prawda...im więcej mam czasu ty mniej
![]() ![]() Z językiem to nie problem, bo są polskie położne nawet blisko Was, w Hadze jest polski gin. A ubezp. w Holandii i tak opłaca się samemu, nawet jak nie pracujesz...czyli takie prywatne ubezp., które jest obowiązkowe...nie ma czegoś takiego jak ZUS w Polsce Więc wszystkie wątpliwości rozwiane, pakuj się i dajesz... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i nie wiesz jak to jest jak ja nie mam stałego meldunku w Holandii ? I najgorsze, że zaraz po porodzie musiałabym wracac, bo trzeba załatwić w pracy wniosek o urlop macierzyński itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Chilly a Ty długo już w Holandii ? Uczyłas się języka w jakiejś szkole może ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz mieć meldunku, żeby mieć ubezpieczenie ale musisz mieć ubezpieczenie, kiedy masz meldunek albo pracę Co do reszty musiałabyś się zorientować, bo nie wiem jak to jest np. z rejestracją dziecka kiedy nie masz meldunku, a nie chcę Cię wprowadzić w błąd My mieszkamy w Holandii 6 i pół roku jak ten czas leci ...do szkoły chodziliśmy prywatnie ale najwięcej dała praca z Holendrami![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez rok będę na macierzyńskim z Polski ;pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Aaa...no to luz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Spac nie moge, wchodze na gemini i co widze-darmowa dostawa! Zamowienie zlozone😝
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle się napisałam i wcięło mi posta
![]() Milego dnia dziewczyny, ja mam sporo do załatwienia dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to trzeba zamawiać![]() przynajmniej mam mobilizację bo tak bym odkladala te zakupy w nieskończoność Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
zaraz będzie kurier z pościelą i kocykiem od Amaloo ![]() W Gemini i tak mi wyszło około 500zl wiec mam darmową dostawę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

nie wiem, nigdy tego nie robilam. Kosztuje kilka złotych wiec w razie czego będzie
poza tym chyba nie mogą zabrać dziecka bez rodzica
sprawdźcie na stronie szpitala, u mnie jest podana wyprawka do wzięcia, może u Was też. 

matko jak tu wszystko jest zorganizowane
będąc pierwszy raz mamą nie musisz niczego się obawiać, one wszystko nauczą, pokażą, wytłumaczą...do nas będzie przychodziła przez 7 dni tylko na 3 godziny, bo taki pakiet wybrałam, no chyba że ogarnie mnie niemoc to mogę zwiększyć liczbę godzin...do szwagierki, jak widziała, że jest w gorszej kondycji, sama od siebie zaglądała jeszcze wieczorami...dzisiaj omawiałyśmy sprawy organizacyjne, czyli wyprawka, przygotowanie do porodu, itp. wszystko git ale niestety łóżko mamy trochę za niskie i będziemy musieli je podwyższyć... po raz kolejny dbałość o szczegóły
(w tym przypadku chodzi o to, żeby oszczędzić kręgosłup położnej
) powiem wam im wiecej takich rozmów, tym jestem spokojniejsza

jak ten czas leci
...do szkoły chodziliśmy prywatnie ale najwięcej dała praca z Holendrami