|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Cytat:
Fajnie było, ale jak sobie przypomnę podróż do rodzicow na święta trwająca 13 godz, to chyba podziekuje We Wrocławiu mieliśmy mieszkać tylko jakiś czas, a jesteśmy już 5 lat A studiowalismy w Rzeszowie i mieliśmy w planach tam zostać. Jednak wyszło inaczej i nie wiem czy kiedyś wrócimy tam na stałe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeszów jakoś mnie nigdy nie ciekawił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocław piękny 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ciasto na muffiny ale zapomnialam ze jakis czas temu wyrzucilam forme do pieczenoa bo była zniszczona
![]() Myslicie ze moge takie surowe ciasto przechować przez noc w lodowce? |
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatecznie kolega z dołu mnie poratował ich formą. Dobrze mieć znajomych za sąsiadów |
|
|
|
|
#3217 |
|
Żona Idealna :)
|
Dzień dobry
![]() Dzis dniowka a ja zdycham ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sezonie pełno ludzi (aż do przesady), a poza sezonem mniejsze miejscowośći wyglądają jak wymarłe. Chociaż w większych miastach pewnie jest trochę inaczej. A Kraków mi się podoba bardzo, ale w życiu nie chciałabym tam mieszkać.Cytat:
Dzisiaj chyba nie jest mój dzień Jak karmiłam koty to mi pudełko z żarłem spadło na podłogę i się trochę rozbryzgało (kociasta młodsza pomogła sprzątać, bo przecież z podłogi smaczniejsze ), potem łyżeczka wpadła mi do kubka z kawą odwrotną stroną i aż się boję pomyśleć co będzie dalej. Najchętniej wróciłabym pod kołdrę. I jeszcze wczoraj przed snem zaliczyłam spinę z mężem, więc ani trochę się nie wyspałam. A gdyby jeszcze tego było mało, to po dupku mam cały wachlarz ciążowych objawów i wczoraj u dentysty musiałam się baaaardzo powstrzymywać, żeby nie ![]() No, to sobie ponarzekałam i od razu mi lepiej
|
||
|
|
|
#3219 |
|
Żona Idealna :)
|
Ja uwielbienie Kraków i Wrocław
no ale coś przyszło mi żyć w Poznaniu i tu raczej zostaniemy choćby ze względu na Młodego... No i prace tu mamy oboje Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam jak w liceum planowalysmy z kolezanka studia w Poznaniu, a koniec konvow zostalysmy w rodzinnym miescie studiowac
Krakow mnie przeraza ze wzgledu na ilosc turystow. A Wroclaw znam od strony zoo, ale chcialabym pojechac tam na weekend i pozwiedzac rynek i okolice![]() Bruised a moze cos jest na rzeczy?
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
W tej całej chorobie przybłąkał mi się takie kaszel że pół nocy nie spałam 😢 Ja zawsze chciałam zamieszkać we Wrocławiu i gdybyśmy mieli okazję to starałabym się męża namówić, mimo że tu już mamy dom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyny minus, to mamy daleko rodzinę a tutaj to tylko znajomych Z rodzicami i siostrą widzę się raz na 2-3 miesiące, więc i tak nie jest źle Cytat:
Mam nadzieję, że pech nie będzie Cię prześladował cały dzień |
||
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 😊 co do mieszkania, to zawsze chciałam mieszkać nad morzem, nawet chciałam studiować w Gdańsku, no ale napatoczył się tz i zostałam 😁
Chyba mnie bierze jakas choroba.. Gardło zaczyna boleć, kaszel, najchętniej zostałabym w łóżku a tu trzeba pracować 🙁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci to zaraz dam przepis przyszła matko i już nigdy pudełka nie kupisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
? Bo turyści to tylko w obrębie starego miasta i jak się wchodzi na rynek to oni dodają klimatu właśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem jak zombie ostatnio- nie mogę się wyspać ![]() Mamy w końcu sprecyzowane do końca plany sylwestrowe i zaczął się odwieczny problem- w co ja mam się ubrać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3226 |
|
Konto usunięte
|
Heeeeej
![]() Ja jestem śmierdzącym smogiem mieszczuchem i udusiłabym się w małym mieście Z przykrością stwierdzam, ze tylko do Warszawy mogłabym się przenieść potencjalnie jeśli chodzi o PL. Bardzo lubię Wrocek, ale ma jedną głupią wadę - samochodem się nie da jeździć -wszystkie węzły rozwiązane i oznakowane nagannie (może ze złej strony przyjechaliśmy )Tak ogólnie mogłabym mieszkać w Barcelonie* edit: jeżu kolczasty jaki mam kalafior - myślę o Mediolanie, piszę o Barcelonie I na emeryturze mamy niecny plan przenieść się do Las Palmas Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e Czas edycji: 2017-12-05 o 07:37 |
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham Kraków i myślę, że ciężko by mi było mieszkać w innym mieście, ale myślę, że w takim Wrocławiu albo Gdańsku też bym się odnalazła
![]() Choć nie planujemy raczej przeprowadzi wewnątrz kraju, jeśli już to tylko zagramanicę, do Hiszpanii, może kiedyś ![]() Jak dla mnie to w Krakowie jedyne co może przerażać to powietrze Studentów jest tak samo dużo jak we wszystkich studenckich miastach, turystów widać tylko w centrum i w zasadzie nie są specjalnie szkodliwi w żaden sposób
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialam na mysli, że ciasto miałam już przygotowane całkiem (przez siebie), razem z tym proszkiem, a dopiero potem sie zorientowalam ze nie mam formy. Nigdy nie kupowałam muffinek z pudełka, szanuję sie ![]() ![]() My nie kupiliśmy jeszcze mieszkania/domu w krakowie wlasnie dlatego, że myslismy o przeprowadzce a ja mam tak, że lubię zmiany, nawet duże. Choć czasem chciałabym mieć już swoje gniazdko.
|
|
|
|
|
#3229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Od kilku lat w sylwestra siedzimy przed tv w domu z bratem i bratowa i wizja tego, że ten rok ma być taki sam przeraża 😏 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Dla mnie to też drugi koniec Polski 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od dziecka mówiłam, że będę studiować i mieszkać w Krk. Odhaczone - postudiowano, pomieszkano, można się przenieść ![]() Zdrówka dla Ciebie
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
starczy, zebym chociaż miała niedaleko, żeby się dało podjechać jak przyjdzie ochota
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn bez sukni balowych, ale też nie jeansy i t-shirty a do tego jeszcze będzie "koleżanka" której bardzo mocno chciałabym utrzeć nosa (czytaj ma jej opaść kopara na mój widok - tak wiem jestem małostkowa i próżna )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślimy o jakichś zagranicach typu Kanada. Zobaczymy co z tego wyjdzie, trzeba trochę dziecko odchować teraz ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Wybaczam
|
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
A co do mieszkania- ja po prawie 13 latach mieszkania w stolicy przeprowadziłam się do małego miasteczka w kuj-pom
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My może podjedziemy ze znajomymi w góry jak urlop dostanę. A tak w ogóle to nie lubię sylwestra i nowego roku. Jak dla mnie po świętach mógłby już być luty qlbo koniec stycznia ze względu na rocznicę ![]() Dobry we wtorek (jakby nie mógł być piątek ) O jak mi się nie chce! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
a wegety muszę dać ciut do krupniku, a te warzywka z wegety do rosołu bo taki smak zapamiętałam z dzieciństwa a co do kostek. Ostatnio teśc robili gulasz wołowy i teście podoprawiał, w sosie własnym by był super, a teściowa wyjmuje kostkę wołową i dodaje do niego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z lekka osłabiona, w drodze do pracy
Miłego dzionka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do przeprowadzki- decyzja przez Męża po ślubie się do niego przeprowadziłam wrażenia super. Nigdy nie lubiłam Wawy. Tu mamy domek z dużym ogrodem (tzn kiedyś to będzie duży ogród bo cały czas się urządzamy ), żyjemy siebie spokojnie jak czujemy potrzebę pobujania się po galerii (czytaj prawie nigdy) to do Torunia mamy godzinkę, do Olsztyna niecałe 2, to samo do Gdańska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Fajnie było, ale jak sobie przypomnę podróż do rodzicow na święta trwająca 13 godz, to chyba podziekuje
We Wrocławiu mieliśmy mieszkać tylko jakiś czas, a jesteśmy już 5 lat
A studiowalismy w Rzeszowie i mieliśmy w planach tam zostać. Jednak wyszło inaczej i nie wiem czy kiedyś wrócimy tam na stałe 

chcialabym mieszkać nad morzem. Ale rozumiem czemu ludziom sie tu podoba 
Jak karmiłam koty to mi pudełko z żarłem spadło na podłogę i się trochę rozbryzgało (kociasta młodsza pomogła sprzątać, bo przecież z podłogi smaczniejsze 
no ale coś przyszło mi żyć w Poznaniu i tu raczej zostaniemy choćby ze względu na Młodego... No i prace tu mamy oboje

Z rodzicami i siostrą widzę się raz na 2-3 miesiące, więc i tak nie jest źle
i jak się wchodzi na rynek to oni dodają klimatu właśnie 
)

co do mieszkania, to zawsze chciałam mieszkać nad morzem, nawet chciałam studiować w Gdańsku, no ale napatoczył się tz i zostałam 
ale od dziecka mówiłam, że będę studiować i mieszkać w Krk. Odhaczone - postudiowano, pomieszkano, można się przenieść
)