![]() |
#91 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
![]() Ja spaceruję krócej bo boję się jakoś o ten jego ciągły katar, a 2 godzin na mrozie sama bym nie wytrzymała ![]() Cytat:
![]() Jutro dzień darmowej dostawy, zobaczcie ile sklepów dziecięcych ma dd ![]() https://www.dziendarmowejdostawy.pl/...ies/dla-dzieci Chciałabym jakies buciki dla małego, nie wiecie gdzie znajdę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Morelle, słuchałam trochę Zawitkowskiego i nie wiem czy o tym wiedziałaś, ja nie, ze podobno dzieci intensywnie ulewające przykręcają się na brzuszki trochę później. W sumie to logiczne, nie pomyślałam wcześniej o tym.
Dobranoc koleżanki. Spokojnej nocy dla nas wszystkich ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#94 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobranoc ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Taedio dziękuję!
![]() Liczę, że uda się coś naleźć jutro w sklepach z darmową dostawą, ale jak nie to sprawdzę reserved. Odciągnęłam mleko dzisiaj, więc będzie niedługo wychodne ![]() Ile ml zostawiasz na porcję dla Nikosia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Edit. Dubel
Calineczka zostawiam 120-150 ml zazwyczaj ![]() ![]() Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-12-04 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze rozkminiasz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Calineczka - ja poki co tez obstawiam krzesełko Timba.
Morelle - dobry deal z tą sprzedażą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak robiłam też przed szczepieniem dtp . Pobierali mu z rączki ![]() Ja mleka zostawiam 100-150 ml i też wychodzę po karmieniu ![]() Dziś znow udało sir julkowi cała noc przespać w łóżeczku ale pobudki częste i tak są ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- My krzesełko jednak keter dostaniemy akurat od chrzestnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój się krzywo patrzy na osobę podającą butelkę i wypije może z 60ml, potem jest niedojedzony i marudzi, ale nie chce z butli, bo nawet jak ssie to wypluwa to mleko.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Emmos
O Lidl! Danke. Sill My mamy tylko jedno szczepienie dopiero, i pierwsza dawkę pneumo. Cashmere No witaj, witaj ![]() Co u Was? Kto da wiecej.... 8 pobudek dziś! Dokładnie co niecałą godzinkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#103 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. U nas noc jak zwykle ale chociaż wieczór lepszy bo przespał 2,5h. Za to od prawie 7 coś marudzi. To huba z tej okazji że odkrył swoje stopy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Dziekuje za życzenia ![]() Z tym jablkiem to mu nie smakowalo? Mojemu daje wszystko wąchać, zna juz niektore zapachy jedzenia bo sie cieszy z nich. Czasem poliże jabłko czy co tam akurat jem bezpiecznego ale na tym koniec zaintetesowania jedzeniem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na spacerze w taka pogode ok 1-1,5 godziny. Zalezy co starszak robi i czy mlody nie robi sie glodny. Bo pogodzic ich obu zeby wyszli w dobrym momencie z domu to też wyczyn... Cytat:
![]() Brawo za rozwijanie umiejetności! Powinnaś sie handlem zająć zawodowo hehe Cytat:
Cytat:
![]() Wogole jezdzi na te szkolenia wszystkie i opowiada jak teraz produkują auta to mnie rozwala - niektore elementy są specjalnie produkowane zeby wyttzymywaly określony czas eksploatacji i psuły sie mniejwiecej zaraz po okresie gwarancji... sa specjalne testy robione stopów metali ktory wytrzyma mniej... paranoja dla mnie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w lidlu to jakas elastyczna chusta.. już nie dla naszych dzieci U as dzis super nocka w porownaniu do poprzednich. Tylko dwie pobudki na kp ![]() A ja nauczona doswiadczeniaminz poprzednich nocy poszlam spac razem z nim po 21. Tskze jestem dziś wyspana na maksa!!!
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Taedio segregator fajny gadżet, fajnie mieć co? 😀 Powodzenia w szukaniu auta 😉
Jak chcecie dziewczyny zdjecia moge wrzucić dajcie znac. Chyba ze widzialyscie juz na fb. Silli zdrówka dla Lili 😗 Mala szkoda ze nie mozesz wrzucic zdjed sukienki ![]() Martini dziękuję ![]() ![]() ![]() Darietta u mnie paczka z hm stoi. Wzielam za pobraniem nie wiem czy odbiore jak przyjedzie. Calineczka obrazek 20x20 😉 mam taki drugi tylko ze Świętą Rodziną granatowy w ksztalcie serca tez jest super. Dostalismy na ślub. Emmos ostatnio moja teściowa wyskoczyla z tekstem ze JUŻ mozna N sadzac bo skończyła 4 miesiace ![]() ![]() A najlepiej zapodała tekst jak byliśmy u nich 🙊myślałam ze się ze smiechu posikam. Nosi N przez godzinę na rekach odkąd przyjechaliśmy i mówi do nas "no Nelusia to teraz tylko na raczkach widzę juz nic nie polezy" na co mój tz odpowiada jej ze w domu ciągle lezy i sie bawi nawet sama i dopiero jak bardzo marudzi to ja bierzemy na ręce ale zazwyczaj marudzi jak jest spiaca lub głodna. Na co teściowa rzuca "no ale u mnie to chce byc ciagle na rękach" na co ja do niej "a to Nela powiedziała Ci to przepraszam? Bo ja nie slyszalam?" ![]() ![]() ![]() Hej Cashmere milo Cie widzieć 😘 co tam u Was? Jak Przemus?😍 Minini moja noc znowu masakra przez tą pełnię 😞N dzis lepiej spala a prawie wcale. Przyszła mi paczucha z Mango 😉 zamowilam Neli spodnie baggy 🙈dwa razy by sie w nie okrecila a niby rozmiar 3-6 miesięcy. W dodatku chyba sa chłopięce 🙈 nie chce ktoś odkupic? 😜 Sili ja tez mogę prosic o.książkę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
*sportaddict*
|
Czytałam na grupach chustowych, że ta z Lidla daje radę, splot skośno-krzyżowy, bawełna, gramatura ok. 200 g/m2, więc na początek się nada.
U nas noc nawet spoko, za to usypianie - już 4. czy 5.dzień - to jakiś koszmar. Timi zaczyna trzeć oczka i marudzić, biorę go do łóżka, podgrzewam mm, żeby bardziej go usypiało (przed snem dostaje i kp, i mm), zjada i... zaczyna się zabawa. W pewnym momencie przestaje dać radę się skupić na jedzeniu i co chwilę puszcza pierś, żeby popatrzeć na ścianę/sufit/okno itp. ALBO zaczynają się krzyki i prężenie przy jedzeniu. I tak usypianie i wyciszanie trwa kolejne 2-2.5h, jesteśmy już z Tż na skraju załamania nerwowego, Timi jest już też zmęczony i coraz bardziej marudzi, każda próba położenia go (nawet do karmienia) = płacz, wczoraj dopiero ok. 22 udało się go wyciszyć i uśpić na piersi ![]() Jeszcze do tego wczoraj po jakiejś godzinie - 1.5 usypiania poszłam na chwilę do wc, wracam do pokoju z wygaszonymi wszystkimi światłami, patrzę, a ktoś stoi nad dzieckiem. Mało nie dostałam zawału i wydarłam się jak głupia, Timi oczywiście wpadł w histerię ze strachu, okazało się, że Tż do niego zajrzał i go nie usłyszałam ![]() W końcu zasnął po 22 a jeszcze kolejne 2h co jakiś czas zaczynał płakać ale sam zasypiał zanim zdążyliśmy do niego pójść. Ma-sa-kra, bezsilność mnie wykańcza psychicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Mała ech ciężkie te nocki macie
![]() Minini a jest jakaś marka samochodów, które Twój mąż by polecał? Carolles dzięki ![]() ![]() ![]() Vadi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też czasem Tż tak straszy! ale nie krzyczę ![]() pewnie niemieckie ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Minini, brawo za nockę. Ja wczoraj leżałam jak młody spał i oczy jak 5 zł. Chyba jak mnie porządnie wymeczy na wieczór psychicznie to mi się lepiej śpi -.-
![]() Carolles, bardzo dobrze pojechałaś teściową ![]() Vadi, współczuję takich wieczorów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Vadi - współczuje problemów z usypianiem. Niezła akcja z tym, ze ktoś stoi nad dzieckiem.
Mała! Moze spróbuj następnym razem nie patrzeć na godziny i nie liczyć ilości pobudek. Śpijcie wtuleni w siebie i skup sie na tym, zeby jak najlepiej wypocząć. Ja to nawet telefonu nie biore do sypialni. Czasem TZ pyta czy długo spała a ja nigdy nie mam pojęcia. Minini - te nowe auta to wlasnie takie plastiki robią. Ok, niech robią pod warunkiem ze bedą one kosztować tyle, ze po kilku latach kupi sie nowe, a stare wyrzuci jak jest np z telefonami ![]() Co kupujecie mamom/teściowym na święta? Nie mam pomysłu... dla szwagra tez dalej nie wiem co kupić. Moze uda mi sie usiąść na kompa i wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Już po pełni - z dnia na dzien bedzie nam sie lepiej spalo! A spodnie pokaż - moj dlugi i chudy to tez nie wiem jak w takich baggy by wygladal? Cytat:
A chuste widzialam w gazetce lidla - wyglądała mi na elastyczną. Albo tak slabo ją podociągali do zdjęcia.. Cytat:
Cytat:
![]() Co do peugeota - zawsze znajdzie sie wyjątek od reguły ![]() Mlody nakarmiony, leży na macie. Ide myć wlosy! Potem na zakupy, po starszaka i do groty solnej. Aha, przy ktoryms schorzeniu tarczycy grota solna niewskazana. Ale nie zapamietalam przy ktorym bo na szczescie mnie to nie dotyczy.
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Xzora mam ten sam problem, próbujemy z braćmi wymyślić prezent dla mamy, na razie stanęło na fajnym zegarku ale muszę ją jakoś dyskretnie podpytać jaki by jej się podobał. A teściowej to nawet Tż nie wie, bo ona co dostanie to rzuca w kąt.. Aż się nie chce wymyślać nic Kupiłam body rozm 86 w zarze i rozm 74 w hm, wszystkie są takie same na długośc i dobre na teraz.. A te w zarze kupiłam na daleką przyszłość, dobrze że nie wzięłam mniejszych. Mamy więc na teraz gdzieś z 15 sztuk bodziaków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Z tym sadzaniem to chyba dlatego, że kiedyś tak robili i dzieci mając pół roku już siedziały i teraz też taką presję narzuca otoczenie, ze jak nie posadzisz to sam nie usiadzie. Totalna glupota....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Minini grota nie wskazana przy nadczynnosci tarczycy Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-05 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem skazana na kombi, kiedyś Tż chciał kupić jeepa ale stanęło na małym dostawczym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż na Hyundaia narzeka bo nowy samochód a części się psują gdzie w starym niemieckim aucie by się to nie zdarzyło. Ja mam niemieckie i jestem super zadowolona. TZ tez znowu kupuje niemca ewentualnie volvo. Współczuję Wam dziewczyny tych nocek. Moja córa śpi ładnie. Mama mi mowila ze ja tez przesypiałam noce. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
*sportaddict*
|
dzięki za dobre słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1512468106258.jpg 1512468117728.jpg 1512468137543.jpg 1512468149106.jpg 1512468166772.jpg 1512468212606.jpg 1512468226199.jpg 1512468238745.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.