|
|
#91 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
![]() Ja spaceruję krócej bo boję się jakoś o ten jego ciągły katar, a 2 godzin na mrozie sama bym nie wytrzymała Cytat:
Jutro dzień darmowej dostawy, zobaczcie ile sklepów dziecięcych ma dd https://www.dziendarmowejdostawy.pl/...ies/dla-dzieci Chciałabym jakies buciki dla małego, nie wiecie gdzie znajdę? |
|||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, słuchałam trochę Zawitkowskiego i nie wiem czy o tym wiedziałaś, ja nie, ze podobno dzieci intensywnie ulewające przykręcają się na brzuszki trochę później. W sumie to logiczne, nie pomyślałam wcześniej o tym.
Dobranoc koleżanki. Spokojnej nocy dla nas wszystkich ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#94 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie denerwuj się na zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobranoc ![]()
|
|||||
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Taedio dziękuję!
![]() Liczę, że uda się coś naleźć jutro w sklepach z darmową dostawą, ale jak nie to sprawdzę reserved. Odciągnęłam mleko dzisiaj, więc będzie niedługo wychodne ![]() Ile ml zostawiasz na porcję dla Nikosia?
|
|
|
|
#96 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Edit. Dubel
Calineczka zostawiam 120-150 ml zazwyczaj wychodzę zaraz po karmieniu
Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-12-04 o 23:34 |
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze rozkminiasz zostało mi około miesiąc macierzyńskiego jak dowiedziałam się ze jestem już w drugiej ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - ja poki co tez obstawiam krzesełko Timba.
Morelle - dobry deal z tą sprzedażą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak robiłam też przed szczepieniem dtp . Pobierali mu z rączki Całkiem umiejętnie to.zrobily Ja mleka zostawiam 100-150 ml i też wychodzę po karmieniu Dziś znow udało sir julkowi cała noc przespać w łóżeczku ale pobudki częste i tak są ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- My krzesełko jednak keter dostaniemy akurat od chrzestnego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój się krzywo patrzy na osobę podającą butelkę i wypije może z 60ml, potem jest niedojedzony i marudzi, ale nie chce z butli, bo nawet jak ssie to wypluwa to mleko.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za cynk, jest trochę fajnych rzeczy Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
O Lidl! Danke. Sill My mamy tylko jedno szczepienie dopiero, i pierwsza dawkę pneumo. Cashmere No witaj, witaj tesknilysmy. Co u Was? Kto da wiecej.... 8 pobudek dziś! Dokładnie co niecałą godzinkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. U nas noc jak zwykle ale chociaż wieczór lepszy bo przespał 2,5h. Za to od prawie 7 coś marudzi. To huba z tej okazji że odkrył swoje stopy.
|
|
|
#104 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Dziekuje za życzenia Z tym jablkiem to mu nie smakowalo? Mojemu daje wszystko wąchać, zna juz niektore zapachy jedzenia bo sie cieszy z nich. Czasem poliże jabłko czy co tam akurat jem bezpiecznego ale na tym koniec zaintetesowania jedzeniem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na spacerze w taka pogode ok 1-1,5 godziny. Zalezy co starszak robi i czy mlody nie robi sie glodny. Bo pogodzic ich obu zeby wyszli w dobrym momencie z domu to też wyczyn... Cytat:
Brawo za rozwijanie umiejetności! Powinnaś sie handlem zająć zawodowo hehe Cytat:
Cytat:
Wogole jezdzi na te szkolenia wszystkie i opowiada jak teraz produkują auta to mnie rozwala - niektore elementy są specjalnie produkowane zeby wyttzymywaly określony czas eksploatacji i psuły sie mniejwiecej zaraz po okresie gwarancji... sa specjalne testy robione stopów metali ktory wytrzyma mniej... paranoja dla mnie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w lidlu to jakas elastyczna chusta.. już nie dla naszych dzieci U as dzis super nocka w porownaniu do poprzednich. Tylko dwie pobudki na kp A ja nauczona doswiadczeniaminz poprzednich nocy poszlam spac razem z nim po 21. Tskze jestem dziś wyspana na maksa!!!
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Taedio segregator fajny gadżet, fajnie mieć co? 😀 Powodzenia w szukaniu auta 😉
Jak chcecie dziewczyny zdjecia moge wrzucić dajcie znac. Chyba ze widzialyscie juz na fb. Silli zdrówka dla Lili 😗 Mala szkoda ze nie mozesz wrzucic zdjed sukienki Martini dziękuję Darietta u mnie paczka z hm stoi. Wzielam za pobraniem nie wiem czy odbiore jak przyjedzie. Calineczka obrazek 20x20 😉 mam taki drugi tylko ze Świętą Rodziną granatowy w ksztalcie serca tez jest super. Dostalismy na ślub. Emmos ostatnio moja teściowa wyskoczyla z tekstem ze JUŻ mozna N sadzac bo skończyła 4 miesiace A najlepiej zapodała tekst jak byliśmy u nich 🙊myślałam ze się ze smiechu posikam. Nosi N przez godzinę na rekach odkąd przyjechaliśmy i mówi do nas "no Nelusia to teraz tylko na raczkach widzę juz nic nie polezy" na co mój tz odpowiada jej ze w domu ciągle lezy i sie bawi nawet sama i dopiero jak bardzo marudzi to ja bierzemy na ręce ale zazwyczaj marudzi jak jest spiaca lub głodna. Na co teściowa rzuca "no ale u mnie to chce byc ciagle na rękach" na co ja do niej "a to Nela powiedziała Ci to przepraszam? Bo ja nie slyszalam?" Hej Cashmere milo Cie widzieć 😘 co tam u Was? Jak Przemus?😍 Minini moja noc znowu masakra przez tą pełnię 😞N dzis lepiej spala a prawie wcale. Przyszła mi paczucha z Mango 😉 zamowilam Neli spodnie baggy 🙈dwa razy by sie w nie okrecila a niby rozmiar 3-6 miesięcy. W dodatku chyba sa chłopięce 🙈 nie chce ktoś odkupic? 😜 Sili ja tez mogę prosic o.książkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#106 |
|
*sportaddict*
|
Czytałam na grupach chustowych, że ta z Lidla daje radę, splot skośno-krzyżowy, bawełna, gramatura ok. 200 g/m2, więc na początek się nada.
U nas noc nawet spoko, za to usypianie - już 4. czy 5.dzień - to jakiś koszmar. Timi zaczyna trzeć oczka i marudzić, biorę go do łóżka, podgrzewam mm, żeby bardziej go usypiało (przed snem dostaje i kp, i mm), zjada i... zaczyna się zabawa. W pewnym momencie przestaje dać radę się skupić na jedzeniu i co chwilę puszcza pierś, żeby popatrzeć na ścianę/sufit/okno itp. ALBO zaczynają się krzyki i prężenie przy jedzeniu. I tak usypianie i wyciszanie trwa kolejne 2-2.5h, jesteśmy już z Tż na skraju załamania nerwowego, Timi jest już też zmęczony i coraz bardziej marudzi, każda próba położenia go (nawet do karmienia) = płacz, wczoraj dopiero ok. 22 udało się go wyciszyć i uśpić na piersi Jeszcze do tego wczoraj po jakiejś godzinie - 1.5 usypiania poszłam na chwilę do wc, wracam do pokoju z wygaszonymi wszystkimi światłami, patrzę, a ktoś stoi nad dzieckiem. Mało nie dostałam zawału i wydarłam się jak głupia, Timi oczywiście wpadł w histerię ze strachu, okazało się, że Tż do niego zajrzał i go nie usłyszałam I całe wyciszanie poszło się....W końcu zasnął po 22 a jeszcze kolejne 2h co jakiś czas zaczynał płakać ale sam zasypiał zanim zdążyliśmy do niego pójść. Ma-sa-kra, bezsilność mnie wykańcza psychicznie |
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała ech ciężkie te nocki macie
![]() Minini a jest jakaś marka samochodów, które Twój mąż by polecał? Carolles dzięki Ja chętnie zobaczę zdjęcia segregatora Książkę jasne, podaj maila tylko ![]() Vadi Mam nadzieję, że wkrótce to usypianie będzie lepsze....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mnie też czasem Tż tak straszy! ale nie krzyczę ![]() pewnie niemieckie mój Tż też się obraca w środowisku mechaników/samochodziarzy, sami mieliśmy kilka francuzów i takie samo zdanie ma o nich jak mąż minini chociaż zdarzają się wyjątki, mój brat ma peugeota i nie narzeka akurat
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, brawo za nockę. Ja wczoraj leżałam jak młody spał i oczy jak 5 zł. Chyba jak mnie porządnie wymeczy na wieczór psychicznie to mi się lepiej śpi -.-
![]() Carolles, bardzo dobrze pojechałaś teściową współczuję nocy.Vadi, współczuję takich wieczorów chyba ta pełnią nam wszystkim daje nam kość. Oby raz dwa się skończyło!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi - współczuje problemów z usypianiem. Niezła akcja z tym, ze ktoś stoi nad dzieckiem.
Mała! Moze spróbuj następnym razem nie patrzeć na godziny i nie liczyć ilości pobudek. Śpijcie wtuleni w siebie i skup sie na tym, zeby jak najlepiej wypocząć. Ja to nawet telefonu nie biore do sypialni. Czasem TZ pyta czy długo spała a ja nigdy nie mam pojęcia. Minini - te nowe auta to wlasnie takie plastiki robią. Ok, niech robią pod warunkiem ze bedą one kosztować tyle, ze po kilku latach kupi sie nowe, a stare wyrzuci jak jest np z telefonami ![]() Co kupujecie mamom/teściowym na święta? Nie mam pomysłu... dla szwagra tez dalej nie wiem co kupić. Moze uda mi sie usiąść na kompa i wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#111 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już po pełni - z dnia na dzien bedzie nam sie lepiej spalo! A spodnie pokaż - moj dlugi i chudy to tez nie wiem jak w takich baggy by wygladal? Cytat:
A chuste widzialam w gazetce lidla - wyglądała mi na elastyczną. Albo tak slabo ją podociągali do zdjęcia.. Cytat:
Cytat:
![]() Co do peugeota - zawsze znajdzie sie wyjątek od reguły ![]() Mlody nakarmiony, leży na macie. Ide myć wlosy! Potem na zakupy, po starszaka i do groty solnej. Aha, przy ktoryms schorzeniu tarczycy grota solna niewskazana. Ale nie zapamietalam przy ktorym bo na szczescie mnie to nie dotyczy.
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Xzora mam ten sam problem, próbujemy z braćmi wymyślić prezent dla mamy, na razie stanęło na fajnym zegarku ale muszę ją jakoś dyskretnie podpytać jaki by jej się podobał. A teściowej to nawet Tż nie wie, bo ona co dostanie to rzuca w kąt.. Aż się nie chce wymyślać nic Kupiłam body rozm 86 w zarze i rozm 74 w hm, wszystkie są takie same na długośc i dobre na teraz.. A te w zarze kupiłam na daleką przyszłość, dobrze że nie wzięłam mniejszych. Mamy więc na teraz gdzieś z 15 sztuk bodziaków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym sadzaniem to chyba dlatego, że kiedyś tak robili i dzieci mając pół roku już siedziały i teraz też taką presję narzuca otoczenie, ze jak nie posadzisz to sam nie usiadzie. Totalna glupota....
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, ze chociaż w ciągu dnia złote dziecko masz ;-)Minini grota nie wskazana przy nadczynnosci tarczycy Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-05 o 10:54 |
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem skazana na kombi, kiedyś Tż chciał kupić jeepa ale stanęło na małym dostawczym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż na Hyundaia narzeka bo nowy samochód a części się psują gdzie w starym niemieckim aucie by się to nie zdarzyło. Ja mam niemieckie i jestem super zadowolona. TZ tez znowu kupuje niemca ewentualnie volvo. Współczuję Wam dziewczyny tych nocek. Moja córa śpi ładnie. Mama mi mowila ze ja tez przesypiałam noce. |
|
|
|
|
#118 |
|
*sportaddict*
|
dzięki za dobre słowa
|
|
|
|
#119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1512468106258.jpg 1512468117728.jpg 1512468137543.jpg 1512468149106.jpg 1512468166772.jpg 1512468212606.jpg 1512468226199.jpg 1512468238745.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

nie denerwuj się na zapas
Byłam na krzywej, mam stan przedcukrzycowy, na czczo wyszło mi 102. Wiesz co ja przeżyłam jak to zobaczyłam
i jak mi tu Ciebie brakowało, gdy odebrałam wyniki...Jak Przemo?
Byłas na krzywej? 

Dzięki za cynk, jest trochę fajnych rzeczy 
). Kładzie sobie rączki na kolanach często. Uśmiechy rozdaje na wszystkie strony świata i chichra w jak mu wyjmujemy ręce z rękawów i bierzemy nogi do żabki. 💛💙💜
A dzisiaj jeszcze tak ładnie było i 9,5km pykło.. 

obudził się raz ale doskoczylam odrazu i wyspiewalam mu parę kołysanek i zasnął dalej