|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Próbowałaś może tran z Domowej Apteczki ze świnką Peppą. Jest dostępny w Rossmanie.
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam takie wrazenie jakbym czula, ze macica jest wieksza. Ale rano czuje ucisk, jednak po wizycie w toalecie juz jest plaski, a wieczorem babel, ale no.. raczej to sa wzdecia niz ciazowy brzuszek
Ciekawe czy sie do świąt doczekam chociaz malutkiego brzuszka. To bedzie 15 tydzień, wiec może jakiś malenki bedzie. Annika-a jakie mialas wyniki w badaniu ogolnym moczu? Jak z ciezarem właściwym i czy mialas obecne ciala ketonowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2017-12-05 o 10:06 |
|
|
|
#2193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Goldika ja podaję witaminę D i multisanostol. Witaminę D wszyscy w domu bierzemy regularnie. Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2017-12-05 o 10:12 |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miesiąc temu miałam tak samo. Chociaż wczoraj też długo siedziałam w jednej pozycji, trochę miałam uciśnięty brzuch. Chyba powoli muszę zacząć się rozglądać za spodniami ciążowymi. Teoretycznie te co mam są jeszcze ok, ale jak siedzę to trochę się wżynają w brzuszek.Pamiętam, że jakaś dziewczyna zamawiała legginsy ciążowe na allegro ? Ciekawi mnie jak z ich jakością. I też się nastawiam na te rajstopy z Lidla, kupiłam już trochę ubrań w Lidlu i raczej za tą cenę nie ma na co narzekać. Urocze są też te ubranka dziecięce
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Ja też śledzę na bieżąco, tylko mało piszę.
Tak bardzo czekam na wieści od Agnessssy. Fiole, nawet sobie nie wyobrażam, jakie to musi być wszystko ciężkie dla Was. I chociaż wiele razy myślałam, co bym zrobiła w takiej sytuacji to takie rozważanie 'na sucho' ma się nijak do rzeczywistości. Mam nadzieję, że jednak nie będziecie musieli sami podejmować tej decyzji. Trzymam kciuki za wszystkie nasze szpitalne dziewuszki, żebyście jak najszybciej mogły spokojnie wyjść a maluszki miały się dobrze. Ja byłam dzisiaj zrobić Pappa i bardzo się zdziwiłam, bo zapłaciłam 150zł razem z betą, a nastawiałam się na kwotę powyżej 200 złotych
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
welka, to prawda, że nie da się wiedzieć póki naprawdę nas to nie spotka
ja w teorii też bylam mocna, a teraz nie wiem zupełnie nic.---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- misiol brzuch też wciąż mam płaski, ale w obecnej sytuacji to mnie akurat cieszy. Można choć trochę udawać, że to wszystko wcale mnie nie dotyczy. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Ale to zadziwiające, jak różnie ciąża przebiega u każdej kobiety.
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 10t+0d z OM lub 10t+6d z USG czyli 11 albo 12 tydz zależy od interpretacji 😍
|
|
|
|
#2198 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja do szkoły rodzenia pójdę na pewno. Najprawdopodobniej będę chodziła sama. W pierwszej ciąży też chodziłam i wspominam super. Bardzo fajne położne prowadziły. U nas zawsze na zajęciach zawsze było godz. Ćwiczeń a później zajęcia praktyczne/teoretyczne. Z tego co pamiętam to były m.in spotkanie z dietetykiem, ratownikiem medycznym czy osoba z banku komórek macierzystych, kąpiel czy karmienie dziecka. Odwiedzalismy także porodowke. Przed każdym zajęciami mierzyly nam ciśnienie i sluchalismy serduszka
Ale podejrzewam że w każdej szkole jest inaczej. U nas można zacząć chodzić od 20 tygodnia Jeżeli chodzi o jakość ciuszków dziecięcych z Lidla to dla mnie są super. Dla córki bardzo często coś kupuje i rzeczy są nie do zdarcia, nic się z nimi nie dzieje. A ceny tez maja fajne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cera mi sie popsuła, moze to znak, że dziewczynka bedzie? ![]() Cytat:
Tzn 2 kg na plusie ale nie widac tego po ciele. Tylko piersi bardziej napiete mam a tak to nic. I chyba dobrze. No moze troche wiecej snu potrzeba mi ale tragedii nie ma
|
|
#2200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aczkolwiek powoli przeszło, najgorzej było ok 8/9 tyg. U nas będzie prawdopodobnie dziewczynka
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() U nas panuje w domu jakies przeziębienie. Ja daje dziecku tylko witamine D. Teraz zasmarkana, to daje więcej rzeczy oczywiście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze, ze dobre wyniki. Ja robilam bom po najgorszych wymiotach i mialam ciala ketonowe, bo nic prawie nie jadlam. Ale ciezar wl. tez ok, wiec wiedzialam, ze nie moglam byc za bardzo odwodniona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też muszę spakować prezent dla TZ zapomniałam! Cytat:
Na pewno lepiej w tę stronę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
istnieją tez chude matki, które się w obwodzie 80 utopią. Za to koszulka, majtki i rajstopy bym sprawdziła
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
W pracy bardzo czekają na mój powrót, część osób się wykruszyło, za chwilę też koleżanka odejdzie na l4 ciążowe, ale ona jest w wyższej ciąży. Jak będzie wszystko dobrze, to planowałam po świętach wrócić. Teraz się okazuje, że jeszcze przed świętami będę musiała. 7.12 mam wizytę i zobaczę, co lekarz powie. Mdłości w miarę ustąpiły, plamienia mam rzadziej, to pewnie wrócę.
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale znowu sie zastanawiam nad styczniem, bo przecież kiedyś w końcu musi być lepiej, nie? ![]() Tylko, ze ja znowu sie strasznie boje tego, ze sie kilka dni poczuje lepiej, wroce do pracy, a po tygodniu znowu będzie masakra i tylko namieszam wszystkim :/ |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam tylko na moment kiedy pójdę na l4 😁
Podobno mój były dyrektor wie o mojej ciąży I zastanawiam się skąd. Ludzie nie przestają mnie zadziwiac swoim gadaniem 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Sory dziewczyny pomyliłam wątki ☺
Tak czasem Was bezczelnie podglądam i mocno trzymam za Was kciuki ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asioka92 Czas edycji: 2017-12-05 o 12:51 |
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Guerka, też mam często takie bóle w podbrzuszu. Nie ma się czym martwić - wszystko się tam rozciąga. No chyba że zaczniesz plamic. U mnie jest tak że zwykle mam te bóle w kilkudniowej serii i jak się kończą to budzę się następnego dnia z większym brzuchem. Właśnie od wczoraj wieczora znowu mnie boli ale może przez to że normalnie miałabym teraz @ Fiole, ogromnie Ci współczuję tego przez co musisz teraz przechodzić. Jesteście z mężem naprawdę dzielnym i wspanialymi ludźmi. Wierzę że jeszcze zaświeci dla Was słońce i przy kolejnej ciąży doczekacie się zdrowego dzieciątka.
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Mega to jest dla mnie dziwne ze was boli podbrzusze w dniu spodziewanej miesiączki. Przecież w momencie zajścia w ciąże, ten cały cykl hormonalny zostaje przerwany, wiec chyba nie ma to żadnego naukowego uzasadnienia? Moze to po prostu zbieg okoliczności?
Mnie na początku ciąży często tak pobolewa brzuch, ale id czasu jak zaczęłam brać codziennie magnez jeszcze ani razu mnie brzuch nie bolał. |
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o bóle, to mam tylko kłujące. Rozciąga się tam wszystko.
Chciałam poczekać, aż całkiem mi te mdłości przejdą. W domu siedzę w swetrach i przy pootwieranych oknach. Wtedy się dobrze czuję. A u nas w pracy zapach jest dość intensywny i specyficzny. Zdrowi ludzie wychodzą czasem zieloni ale presja jest, więc pewnie już teraz wrócę.
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają dosyć wysoki stan i taką gumkę z koronką. Jestem z nich zadowolona Ja mam zamiar skorzystać z jedynej okazji w moim życiu i być na tym prawdziwym ciążowym l4 i korzystać z niego ile się da Nigdy już taka opcja się nie powtórzy, bo nawet jak będę znów w ciąży to jedno dziecko i tak będzie, więc to nie to samo.
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Feliska, a co z waszym wyjazdem? Dobrze pamietam, ze planowaliście Sri Lanke? Ja chyba odpuszczę, bo pomijając juz ryzyko leczenia samolotem (ponoć w ciąży bliźniaczej to juz jest bezwzględnie zakazane) to nawet nie wiem czy bym cos skorzystała z tych wakacji. Troche szkoda kasy na rzyganie 2 tyg w hotelu :P Pomyslałam, ze odłożymy troche pieniędzy i na macierzyńskim pojedziemy dwa lub nawet trzy razy na jakieś dłuższe wakacje. S jeszcze sie chciałam Ciebie zapytac (albo w ogóle wszystkich was) czy planujesz gdzieś dalej lecieć na L4? Ponoć na L4 nie można wyjeżdżać za granice, tzn niby można ale trzeba to zgłosić do ZUSu. Kontrolować to nas pewnie nie bedą bo rzadko sie kontroluje ciężarne, ale jakby był jakiś wypadek czy cos to ponoć moze być problem z ubezpieczeniem? Cos wiecie więcej na ten temat? |
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a ja się tutaj tak cieszę cieszę, że wymioty przeszły a dzisiaj.. Wczoraj zrobiłam akcję, że chcę wrócić do pracy, skrócić L4, jakieś zaświadczenia od ginekolog załatwiałam, do lek. med. pracy u siebie w szpitalu dzwoniłam, do kadr, cuda, żeby móc wrócić - a tu taka niemiła niespodzianka. Też się boję, że wrócę za wcześnie, ale nie wymiotowałam już tydzień, teraz do końca tygodnia jeszcze wolne, to stwierdziłam, że akurat będzie czas wrócić od 11.12. Dalej trzymam się tej wersji z nadzieją, że to jednorazowy incydent
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Konto usunięte
|
Mi się marzą do karmienia Hot milki ale cena zaporowa, raczej sobie nie pozwolę.
Trochę ciałka mi przybyło i w 65 już się nie zapinam. |
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
Annika, co do wyjazdów to ja akurat poza Europę nie planuję, ale za tydzień lecimy do Hiszpani na 3 dni na taki mały odpoczynek. Ja akurat nie mam L4 więc nie do końca się wpisuję w pytanie
![]() Co do dalszych wyjazdów to nie miałabym obaw co do długiego lotu, tylko bardziej ewentualnego narażenia na ZIKA. Jak się sprawdzi na mapie obszary zagrożenia to się to powiększa. Wiadomo, że to że na jakimś obszarze były wystąpienia wirusa to może oznaczać jakieś naprawdę minimalne prawdopodobieństwa zarażenia, ale jakoś tak miałabym obawy. Inna sprawa, że mąż zmienia pracę więc i tak urlopu póki co nie dostanie ot problem z głowy. A co do kontroli to różnie bywa. Widziałam parę watków, gdzie dziewczyny za każdym wyjściem brały paragony ze sklepu, żeby w razie czego mieć dowód, że były na zakupach. Koleżanka, która ma właśną dg zaraz jak tylko poszła na L4 to miała kontrolę i później ejszcze raz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

Ciekawe czy sie do świąt doczekam chociaz malutkiego brzuszka. To bedzie 15 tydzień, wiec może jakiś malenki bedzie. 
Miesiąc temu miałam tak samo. Chociaż wczoraj też długo siedziałam w jednej pozycji, trochę miałam uciśnięty brzuch. Chyba powoli muszę zacząć się rozglądać za spodniami ciążowymi. Teoretycznie te co mam są jeszcze ok, ale jak siedzę to trochę się wżynają w brzuszek.
ja w teorii też bylam mocna, a teraz nie wiem zupełnie nic.

Ale podejrzewam że w każdej szkole jest inaczej. U nas można zacząć chodzić od 20 tygodnia
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze UG. Ja budzilam sie co chwilę w nocy przez ten brzuch, ale juz jest lepiej. Teraz czuję tylko takie napięcie w dole brzucha, ale myślę ze to sie tam wszystko przesuwa, rozciąga itd.

zapomniałam! 
istnieją tez chude matki, które się w obwodzie 80 utopią. 

ale presja jest, więc pewnie już teraz wrócę.
Wczoraj zrobiłam akcję, że chcę wrócić do pracy, skrócić L4, jakieś zaświadczenia od ginekolog załatwiałam, do lek. med. pracy u siebie w szpitalu dzwoniłam, do kadr, cuda, żeby móc wrócić - a tu taka niemiła niespodzianka. Też się boję, że wrócę za wcześnie, ale nie wymiotowałam już tydzień, teraz do końca tygodnia jeszcze wolne, to stwierdziłam, że akurat będzie czas wrócić od 11.12. Dalej trzymam się tej wersji z nadzieją, że to jednorazowy incydent