Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-05, 09:51   #2191
neesanek
Rozeznanie

Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które już mają dzieciaczki.
Podajecie im jakieś witaminy?

Mój młody nie je praktycznie warzyw a owoce sporadycznie i myślę czy nie zacząć mu podawać jakiś witamin. Tranu nie chce pić.
Próbowałaś może tran z Domowej Apteczki ze świnką Peppą. Jest dostępny w Rossmanie.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:04   #2192
pajeczyna
Zadomowienie

Ja tez mam takie wrazenie jakbym czula, ze macica jest wieksza. Ale rano czuje ucisk, jednak po wizycie w toalecie juz jest plaski, a wieczorem babel, ale no.. raczej to sa wzdecia niz ciazowy brzuszek Ciekawe czy sie do świąt doczekam chociaz malutkiego brzuszka. To bedzie 15 tydzień, wiec może jakiś malenki bedzie.

Annika-a jakie mialas wyniki w badaniu ogolnym moczu? Jak z ciezarem właściwym i czy mialas obecne ciala ketonowe?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez pajeczyna
Czas edycji: 2017-12-05 o 10:06
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:11   #2193
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
To jest jeszcze takie dziwne, pomijając wszystko inne, że ja tej ciąży wciąż w żaden sposób nie czuję. Żadnych bóli brzucha, żadnego rozciągania macicy, totalnie nic. A malutka przecież rośnie.
Fiole Ja mam tak samo. W ogóle nie przytyłam. Nie mam żadnych objawów ciążowych prócz bolących piersi i braku miesiączki. Nic mnie nie boli, nic się nie rozciąga, a brzuch jedynie wieczorem jest delikatnie wydęty. Rano płasko.. Dzidziutek w porządku. Wczoraj mieliśmy UG.

Goldika ja podaję witaminę D i multisanostol. Witaminę D wszyscy w domu bierzemy regularnie.

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2017-12-05 o 10:12
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:15   #2194
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się uspokoją te plamienia. Naprawdę wiele z nas ma lub miało ten problem na tym wątku
Na szczęście się uspokoiło i brzuch też już mniej boli. Tak się teraz zastanawiam czy to nie miało może związku z tym, że gdyby nie ciąża to normalnie powinnam jakoś teraz dostać okres Miesiąc temu miałam tak samo. Chociaż wczoraj też długo siedziałam w jednej pozycji, trochę miałam uciśnięty brzuch. Chyba powoli muszę zacząć się rozglądać za spodniami ciążowymi. Teoretycznie te co mam są jeszcze ok, ale jak siedzę to trochę się wżynają w brzuszek.

Pamiętam, że jakaś dziewczyna zamawiała legginsy ciążowe na allegro ? Ciekawi mnie jak z ich jakością.
I też się nastawiam na te rajstopy z Lidla, kupiłam już trochę ubrań w Lidlu i raczej za tą cenę nie ma na co narzekać. Urocze są też te ubranka dziecięce
Stary 2017-12-05, 10:19   #2195
weIka
Rozeznanie

Ja też śledzę na bieżąco, tylko mało piszę.

Tak bardzo czekam na wieści od Agnessssy.
Fiole, nawet sobie nie wyobrażam, jakie to musi być wszystko ciężkie dla Was. I chociaż wiele razy myślałam, co bym zrobiła w takiej sytuacji to takie rozważanie 'na sucho' ma się nijak do rzeczywistości. Mam nadzieję, że jednak nie będziecie musieli sami podejmować tej decyzji.

Trzymam kciuki za wszystkie nasze szpitalne dziewuszki, żebyście jak najszybciej mogły spokojnie wyjść a maluszki miały się dobrze.

Ja byłam dzisiaj zrobić Pappa i bardzo się zdziwiłam, bo zapłaciłam 150zł razem z betą, a nastawiałam się na kwotę powyżej 200 złotych
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:28   #2196
fioleciasto
Zakorzenienie

welka, to prawda, że nie da się wiedzieć póki naprawdę nas to nie spotka ja w teorii też bylam mocna, a teraz nie wiem zupełnie nic.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

misiol brzuch też wciąż mam płaski, ale w obecnej sytuacji to mnie akurat cieszy. Można choć trochę udawać, że to wszystko wcale mnie nie dotyczy.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Fiole Ja mam tak samo. W ogóle nie przytyłam. Nie mam żadnych objawów ciążowych prócz bolących piersi i braku miesiączki. Nic mnie nie boli, nic się nie rozciąga, a brzuch jedynie wieczorem jest delikatnie wydęty. Rano płasko.. Dzidziutek w porządku. Wczoraj mieliśmy UG.

Goldika ja podaję witaminę D i multisanostol. Witaminę D wszyscy w domu bierzemy regularnie.
Czyli tak się po prostu zdarza Ale to zadziwiające, jak różnie ciąża przebiega u każdej kobiety.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:41   #2197
AFB
Raczkowanie

Witam się w 10t+0d z OM lub 10t+6d z USG czyli 11 albo 12 tydz zależy od interpretacji 😍
AFB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 10:50   #2198
sweetrose
Rozeznanie

Ja do szkoły rodzenia pójdę na pewno. Najprawdopodobniej będę chodziła sama. W pierwszej ciąży też chodziłam i wspominam super. Bardzo fajne położne prowadziły. U nas zawsze na zajęciach zawsze było godz. Ćwiczeń a później zajęcia praktyczne/teoretyczne. Z tego co pamiętam to były m.in spotkanie z dietetykiem, ratownikiem medycznym czy osoba z banku komórek macierzystych, kąpiel czy karmienie dziecka. Odwiedzalismy także porodowke. Przed każdym zajęciami mierzyly nam ciśnienie i sluchalismy serduszka Ale podejrzewam że w każdej szkole jest inaczej. U nas można zacząć chodzić od 20 tygodnia

Jeżeli chodzi o jakość ciuszków dziecięcych z Lidla to dla mnie są super. Dla córki bardzo często coś kupuje i rzeczy są nie do zdarcia, nic się z nimi nie dzieje. A ceny tez maja fajne
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które już mają dzieciaczki.
Podajecie im jakieś witaminy?

Mój młody nie je praktycznie warzyw a owoce sporadycznie i myślę czy nie zacząć mu podawać jakiś witamin. Tranu nie chce pić.
Ja podaję tylko witaminę d3. U mnie warzyw też bardzo mało je ale na szczęście dosyć dużo je owoców
Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze UG. Ja budzilam sie co chwilę w nocy przez ten brzuch, ale juz jest lepiej. Teraz czuję tylko takie napięcie w dole brzucha, ale myślę ze to sie tam wszystko przesuwa, rozciąga itd.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Mnie któryś dzień też tak bolał brzuch właśnie tak bardzo nisko na dole i myślę że właśnie wszystko się tam rozciąga i czasami ma prawo boleć tym bardziej po intensywnym dniu
Cytat:
To jest jeszcze takie dziwne, pomijając wszystko inne, że ja tej ciąży wciąż w żaden sposób nie czuję. Żadnych bóli brzucha, żadnego rozciągania macicy, totalnie nic. A malutka przecież rośnie.
Z jednej strony to lepiej że czujesz się dobrze bez ciążowych dolegliwości bo jakbyś miała np. Wymiotować całe dnie to by była tragedia

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 11:16   #2199
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Ja o swoim maluszku też mówię/myślę jak o chłopcu i nie mogę się doczekać aż się dowiem jakiej jest płci. Jak będzie dziewczyna to też super

Ja tak samo jestem ciekawa
Cera mi sie popsuła, moze to znak, że dziewczynka bedzie?

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ja podobnie Tzn 2 kg na plusie ale nie widac tego po ciele. Tylko piersi bardziej napiete mam a tak to nic. I chyba dobrze.
No moze troche wiecej snu potrzeba mi ale tragedii nie ma

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 11:22   #2200
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jestem ciekawa
Cera mi sie popsuła, moze to znak, że dziewczynka bedzie?

Ja podobnie Tzn 2 kg na plusie ale nie widac tego po ciele. Tylko piersi bardziej napiete mam a tak to nic. I chyba dobrze.
No moze troche wiecej snu potrzeba mi ale tragedii nie ma
Z tym snem to mam podobnie aczkolwiek powoli przeszło, najgorzej było ok 8/9 tyg.
U nas będzie prawdopodobnie dziewczynka

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 11:27   #2201
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Na szczęście się uspokoiło i brzuch też już mniej boli. Tak się teraz zastanawiam czy to nie miało może związku z tym, że gdyby nie ciąża to normalnie powinnam jakoś teraz dostać okres Miesiąc temu miałam tak samo. Chociaż wczoraj też długo siedziałam w jednej pozycji, trochę miałam uciśnięty brzuch. Chyba powoli muszę zacząć się rozglądać za spodniami ciążowymi. Teoretycznie te co mam są jeszcze ok, ale jak siedzę to trochę się wżynają w brzuszek.

Pamiętam, że jakaś dziewczyna zamawiała legginsy ciążowe na allegro ? Ciekawi mnie jak z ich jakością.
I też się nastawiam na te rajstopy z Lidla, kupiłam już trochę ubrań w Lidlu i raczej za tą cenę nie ma na co narzekać. Urocze są też te ubranka dziecięce
Mi lekarz tłumaczył, że tak właśnie może być. Ciąża jeszcze nie wypełnia całej macicy i jakąś część błony śluzowej może się złuszczać. Potem im większa ciąża tym więcej tej shemolizowanej krwi wypycha na zewnątrz i stąd brązowy śluz.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 11:45   #2202
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Annika a są też w Gatta rajstopy ciążowe ale grubsze? Takie zimowe

Najgrubsze jakie maja to 100 Den

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ja tez mam takie wrazenie jakbym czula, ze macica jest wieksza. Ale rano czuje ucisk, jednak po wizycie w toalecie juz jest plaski, a wieczorem babel, ale no.. raczej to sa wzdecia niz ciazowy brzuszek Ciekawe czy sie do świąt doczekam chociaz malutkiego brzuszka. To bedzie 15 tydzień, wiec może jakiś malenki bedzie.

Annika-a jakie mialas wyniki w badaniu ogolnym moczu? Jak z ciezarem właściwym i czy mialas obecne ciala ketonowe?

Wszystko mam idealnie w moczu. Co mnie swoją droga doprowadza do szewskiej pasji, bo codziennie mnie piecze cewka, a wyniki idealne...
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 11:45   #2203
frik frik
Zadomowienie

Dobry
U nas panuje w domu jakies przeziębienie.

Ja daje dziecku tylko witamine D.
Teraz zasmarkana, to daje więcej rzeczy oczywiście

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:06   #2204
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Wszystko mam idealnie w moczu. Co mnie swoją droga doprowadza do szewskiej pasji, bo codziennie mnie piecze cewka, a wyniki idealne...
Tak pytam w kontekscie ewentualnego leczenia szpitalnego, bo sie tu wszystkiw zastanawialysmy nad Toba

To dobrze, ze dobre wyniki. Ja robilam bom po najgorszych wymiotach i mialam ciala ketonowe, bo nic prawie nie jadlam. Ale ciezar wl. tez ok, wiec wiedzialam, ze nie moglam byc za bardzo odwodniona.

Stary 2017-12-05, 12:07   #2205
tanzanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Witam się we wtorek

Ja do szkoły rodzenia pójdę na pewno. Nie myślę o tym na razie w ogóle bo u nas zapisy są od 28 tc. Jeszcze czas

W lidlu co tanzanka wkleila też mnie zainteresowały rajstopy ciążowe. Ciekawe czy faktycznie będą porządne. Najważniejsze jest żeby brzucha nie uciskaly. Może juz któraś miała kiedyś te rajstopy?

Ja muszę dziś dopakowac prezenty na jutrzejszego mikolaja i posprzątać cały dom

Także milego dnia

Też muszę spakować prezent dla TZ zapomniałam!

Cytat:

Na pewno lepiej w tę stronę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:23   #2206
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Załącznik 7345076 w Lidlu będą takie fatałaszki

Plus pytanie, myślałyście o szkole rodzenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tylko dla kogo te staniki są robione? Przecież nie każda karmiąca musi mieć ogromne cycki istnieją tez chude matki, które się w obwodzie 80 utopią.

Za to koszulka, majtki i rajstopy bym sprawdziła

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:34   #2207
misiol
Zadomowienie

W pracy bardzo czekają na mój powrót, część osób się wykruszyło, za chwilę też koleżanka odejdzie na l4 ciążowe, ale ona jest w wyższej ciąży. Jak będzie wszystko dobrze, to planowałam po świętach wrócić. Teraz się okazuje, że jeszcze przed świętami będę musiała. 7.12 mam wizytę i zobaczę, co lekarz powie. Mdłości w miarę ustąpiły, plamienia mam rzadziej, to pewnie wrócę.
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:38   #2208
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
W pracy bardzo czekają na mój powrót, część osób się wykruszyło, za chwilę też koleżanka odejdzie na l4 ciążowe, ale ona jest w wyższej ciąży. Jak będzie wszystko dobrze, to planowałam po świętach wrócić. Teraz się okazuje, że jeszcze przed świętami będę musiała. 7.12 mam wizytę i zobaczę, co lekarz powie. Mdłości w miarę ustąpiły, plamienia mam rzadziej, to pewnie wrócę.
Nam wczoraj PM właśnie nakreślił ile nas czeka projektów i pracy w I kwartale 2018 roku. Dużo tego, ludzi mało więc jak im powiem o ciąży to na pewno się nie ucieszą...
Stary 2017-12-05, 12:39   #2209
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez planowałam w grudniu wrócić. Na razie mi sie problem rozwiązał, bo myśle, ze nikomu nie jest na rękę, żebym po biurze z miednica paradowała :P

Ale znowu sie zastanawiam nad styczniem, bo przecież kiedyś w końcu musi być lepiej, nie?

Tylko, ze ja znowu sie strasznie boje tego, ze sie kilka dni poczuje lepiej, wroce do pracy, a po tygodniu znowu będzie masakra i tylko namieszam wszystkim :/
Stary 2017-12-05, 12:46   #2210
Natus276
Zakorzenienie

A ja czekam tylko na moment kiedy pójdę na l4 😁
Podobno mój były dyrektor wie o mojej ciąży I zastanawiam się skąd. Ludzie nie przestają mnie zadziwiac swoim gadaniem 😂

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:49   #2211
asioka92
Zakorzenienie

Sory dziewczyny pomyliłam wątki ☺
Tak czasem Was bezczelnie podglądam i mocno trzymam za Was kciuki ✊

Edytowane przez asioka92
Czas edycji: 2017-12-05 o 12:51
asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 12:52   #2212
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Ja tez planowałam w grudniu wrócić. Na razie mi sie problem rozwiązał, bo myśle, ze nikomu nie jest na rękę, żebym po biurze z miednica paradowała :P

Ale znowu sie zastanawiam nad styczniem, bo przecież kiedyś w końcu musi być lepiej, nie?

Tylko, ze ja znowu sie strasznie boje tego, ze sie kilka dni poczuje lepiej, wroce do pracy, a po tygodniu znowu będzie masakra i tylko namieszam wszystkim :/
Też myślałam o powrocie do pracy od stycznia, o ile krwiak się zagoi, ale jednak w pracy funkcjonuje się zupełnie inaczej niż na zwolnieniu w domu i też boję się że szybko musiałabym wrócić na L4 i tylko namieszam. Zwłaszcza że już ponad miesiąc mnie nie ma, musiałabym robić nowe badania w medycynie pracy żeby mnie dopuścili, a i tak może się okazać że za kilka dni znowu pójdę na zwolnienie. Zresztą najgoretszy okres i mnie w pracy jest w grudniu, a i tak mnie teraz nie ma i jakoś sobie radzą (awansowali jednego chłopaka żeby mnie zastepował).

Guerka, też mam często takie bóle w podbrzuszu. Nie ma się czym martwić - wszystko się tam rozciąga. No chyba że zaczniesz plamic. U mnie jest tak że zwykle mam te bóle w kilkudniowej serii i jak się kończą to budzę się następnego dnia z większym brzuchem. Właśnie od wczoraj wieczora znowu mnie boli ale może przez to że normalnie miałabym teraz @

Fiole, ogromnie Ci współczuję tego przez co musisz teraz przechodzić. Jesteście z mężem naprawdę dzielnym i wspanialymi ludźmi. Wierzę że jeszcze zaświeci dla Was słońce i przy kolejnej ciąży doczekacie się zdrowego dzieciątka.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 13:00   #2213
_annika_
Zadomowienie

Mega to jest dla mnie dziwne ze was boli podbrzusze w dniu spodziewanej miesiączki. Przecież w momencie zajścia w ciąże, ten cały cykl hormonalny zostaje przerwany, wiec chyba nie ma to żadnego naukowego uzasadnienia? Moze to po prostu zbieg okoliczności?

Mnie na początku ciąży często tak pobolewa brzuch, ale id czasu jak zaczęłam brać codziennie magnez jeszcze ani razu mnie brzuch nie bolał.
Stary 2017-12-05, 13:59   #2214
misiol
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o bóle, to mam tylko kłujące. Rozciąga się tam wszystko.

Chciałam poczekać, aż całkiem mi te mdłości przejdą. W domu siedzę w swetrach i przy pootwieranych oknach. Wtedy się dobrze czuję. A u nas w pracy zapach jest dość intensywny i specyficzny. Zdrowi ludzie wychodzą czasem zieloni ale presja jest, więc pewnie już teraz wrócę.
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 14:06   #2215
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

A nie, bo ostatnio kupiłam 140 DEN - podobno ich najgrubsze, całkiem fajne, myślę, że na taki etap ciąży, w którym będziemy w zimie spokojnie się nadadzą Mają dosyć wysoki stan i taką gumkę z koronką.
Jestem z nich zadowolona

Ja mam zamiar skorzystać z jedynej okazji w moim życiu i być na tym prawdziwym ciążowym l4 i korzystać z niego ile się da Nigdy już taka opcja się nie powtórzy, bo nawet jak będę znów w ciąży to jedno dziecko i tak będzie, więc to nie to samo.
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 14:13   #2216
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
A nie, bo ostatnio kupiłam 140 DEN - podobno ich najgrubsze, całkiem fajne, myślę, że na taki etap ciąży, w którym będziemy w zimie spokojnie się nadadzą Mają dosyć wysoki stan i taką gumkę z koronką.
Jestem z nich zadowolona

Ja mam zamiar skorzystać z jedynej okazji w moim życiu i być na tym prawdziwym ciążowym l4 i korzystać z niego ile się da Nigdy już taka opcja się nie powtórzy, bo nawet jak będę znów w ciąży to jedno dziecko i tak będzie, więc to nie to samo.

Feliska, a co z waszym wyjazdem? Dobrze pamietam, ze planowaliście Sri Lanke?

Ja chyba odpuszczę, bo pomijając juz ryzyko leczenia samolotem (ponoć w ciąży bliźniaczej to juz jest bezwzględnie zakazane) to nawet nie wiem czy bym cos skorzystała z tych wakacji. Troche szkoda kasy na rzyganie 2 tyg w hotelu :P Pomyslałam, ze odłożymy troche pieniędzy i na macierzyńskim pojedziemy dwa lub nawet trzy razy na jakieś dłuższe wakacje.

S jeszcze sie chciałam Ciebie zapytac (albo w ogóle wszystkich was) czy planujesz gdzieś dalej lecieć na L4? Ponoć na L4 nie można wyjeżdżać za granice, tzn niby można ale trzeba to zgłosić do ZUSu. Kontrolować to nas pewnie nie bedą bo rzadko sie kontroluje ciężarne, ale jakby był jakiś wypadek czy cos to ponoć moze być problem z ubezpieczeniem? Cos wiecie więcej na ten temat?
Stary 2017-12-05, 14:18   #2217
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Też mialam taki plan I chciałam pracować do końca roku tylko, ale że szefowa obiecała podwyżkę od stycznia to jak wszystko będzie dobrze to jeszcze trochę popracuję

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 14:38   #2218
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Tylko dla kogo te staniki są robione? Przecież nie każda karmiąca musi mieć ogromne cycki istnieją tez chude matki, które się w obwodzie 80 utopią.

Za to koszulka, majtki i rajstopy bym sprawdziła
Też mnie zawsze zastanawiają te rozmiary w Lidlu, same 75-85 w obwodzie, kosmos. Ja nie jestem jakimś najchudszym patykiem, a mam 65, pewnie jest sporo takich dziewczyn, a i tak w bieliznę się zaopatruję u brafitterki, bo praktycznie nigdzie nie ma rozmiarów (Esotiq ewentualnie). Dziwne, że rynek się nie dopasowuje.

No a ja się tutaj tak cieszę cieszę, że wymioty przeszły a dzisiaj.. Wczoraj zrobiłam akcję, że chcę wrócić do pracy, skrócić L4, jakieś zaświadczenia od ginekolog załatwiałam, do lek. med. pracy u siebie w szpitalu dzwoniłam, do kadr, cuda, żeby móc wrócić - a tu taka niemiła niespodzianka. Też się boję, że wrócę za wcześnie, ale nie wymiotowałam już tydzień, teraz do końca tygodnia jeszcze wolne, to stwierdziłam, że akurat będzie czas wrócić od 11.12. Dalej trzymam się tej wersji z nadzieją, że to jednorazowy incydent
Stary 2017-12-05, 15:09   #2219
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Mi się marzą do karmienia Hot milki ale cena zaporowa, raczej sobie nie pozwolę.

Trochę ciałka mi przybyło i w 65 już się nie zapinam.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-05, 15:11   #2220
weIka
Rozeznanie

Annika, co do wyjazdów to ja akurat poza Europę nie planuję, ale za tydzień lecimy do Hiszpani na 3 dni na taki mały odpoczynek. Ja akurat nie mam L4 więc nie do końca się wpisuję w pytanie
Co do dalszych wyjazdów to nie miałabym obaw co do długiego lotu, tylko bardziej ewentualnego narażenia na ZIKA. Jak się sprawdzi na mapie obszary zagrożenia to się to powiększa. Wiadomo, że to że na jakimś obszarze były wystąpienia wirusa to może oznaczać jakieś naprawdę minimalne prawdopodobieństwa zarażenia, ale jakoś tak miałabym obawy. Inna sprawa, że mąż zmienia pracę więc i tak urlopu póki co nie dostanie ot problem z głowy.

A co do kontroli to różnie bywa. Widziałam parę watków, gdzie dziewczyny za każdym wyjściem brały paragony ze sklepu, żeby w razie czego mieć dowód, że były na zakupach. Koleżanka, która ma właśną dg zaraz jak tylko poszła na L4 to miała kontrolę i później ejszcze raz.
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości