Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-06, 10:49   #241
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon gratuluję 5h snu. Moje dziecko nie potrzebuje snu do życia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Haha też tak myslalam o moim dziecku jak miała 2M prawie nie spala w ciagu dnia ...moja teraz wyspala sie na mnie i zadowolona, ja też ;-) bawi sie ładnie sama na macie , oczywiscie musi mnie widziec hehe

Poprostu jeśli nas czytasz wszystkiego najlepszego dla Twojego Mikołaja

Wyslalam wlasnie zdjecie Agatki na Mikołajki teściowej, taka dobra dzis jestem !
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 10:55   #242
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Sill
Świetne te tablice , super pomysł! Myślę że da 1,5-2 latka hit!

Karola
U nas też coś z oczkiem. Jak działasz?

Darietta
Mój też zasnął przed 22.

Niestety u nas 3 dzień pobudek co godzinę. Raz przespał dwie. Więc łącznie ich 7, szuka piersi dostaje i zasypia... Ogólnie to nie wiem na ci to zwalić u pomyśleć że marudził am jak wstawał co 3h...

Wczoraj przemylam rumiankiem kilka razy i na razie nie widzę ropy..wczoraj az wyplywala.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:00   #243
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda;79459936
Emmos, trzy pobudki to nie tak źle.

Wysłane z [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=73630
aplikacji Forum Wizaz[/URL]

Kochana, wiem, że z Twojego punktu widzenia tak jest. Z mojego trochę inaczej, bo do niedawna potrafiła spać do 4 rano bez żadnej pobudki...

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość

Wyslalam wlasnie zdjecie Agatki na Mikołajki teściowej, taka dobra dzis jestem !

Haha ja też wysłałam właśnie, synowe na medal jesteśmy

A propos butelki do zabawy to u mojej sąsiadki z 5 butelek, w każdej co innego, groch, kasza itp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A czy Poprostu i inne lipcówki odzywały się na fb? Jestem ciekawa co u nich, jak Samantha sobie radzi, Poprostu, Chilli też zamilkła.

Stary 2017-12-06, 11:02   #244
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Kochana, wiem, że z Twojego punktu widzenia tak jest. Z mojego trochę inaczej, bo do niedawna potrafiła spać do 4 rano bez żadnej pobudki...

A propos butelki do zabawy to u mojej sąsiadki z 5 butelek, w każdej co innego, groch, kasza itp

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A czy Poprostu i inne lipcówki odzywały się na fb? Jestem ciekawa co u nich, jak Samantha sobie radzi, Poprostu, Chilli też zamilkła.

Tak. U dziewczyn wszystko ok

U nas od godz 4.tez jakieś częste pobudki. Nigdy tak nie było a tu już 2 noc z rzędu...

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:21   #245
emmos
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tak. U dziewczyn wszystko ok

U nas od godz 4.tez jakieś częste pobudki. Nigdy tak nie było a tu już 2 noc z rzędu...

Dzięki za odpowiedź Pozdrówcie je ode mnie

Miejmy nadzieję, że dawne dobre czasy powrócą. Moja teraz sobie smacznie śpi

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dziewczyny a te ropiejące oczka u niektórych z Waszych dzieci to rozumiem, że tej ropki jest jakoś dużo tak? U nas pojawia się niby częściej niż raz dziennie, ale to chyba zwykłe śpiochy tak sobie myślę...

Edytowane przez emmos
Czas edycji: 2017-12-06 o 11:15
emmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:30   #246
morelle_
Zakorzenienie

Mojemu dziecku idą zęby na dole. Dokładnie w moich i jej mękach. ...
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:30   #247
emmos
Zakorzenienie

Właśnie kurier przyniósł misia z fundacji tvn. Jest super a jakie miś ma majty świetne żebyście widziały IMG_2796.jpg

Stary 2017-12-06, 11:31   #248
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Żelem smarujesz? Moja przestaje płakać jak jej masuję.

Stary 2017-12-06, 11:43   #249
akada
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie kurier przyniósł misia z fundacji tvn. Jest super a jakie miś ma majty świetne żebyście widziały Załącznik 7346341

Dokladni ten sam mi sie podoba

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
No to już wiesz czemu taka marudka jest Nic nie poradze bo u nas wydawało mi się, że coś się zaczyna a teraz spokój ...
Stary 2017-12-06, 11:44   #250
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
W sumie w tej co my mieliśmy chyba najfajniejsze było to, że sama ruszała się po podłodze i zaczepiała Lilę piosenką "Jestem kula kręcę się w lewo w prawo tam gdzie chcę" (słyszałam to z milion razy i zapamiętam do końca życia ) oraz tekstami w stylu szczeniaczka uczniaczka typu "a kuku widzę cię", "fajnie się bawisz" (nie pamiętam co konkretnie kula mówiła). Zachęcała w ten sposób do podążania za nią (Lila zaczynała wtedy raczkować i gibała się w str kuli). Te cyferki, zwierzaczki były mniej użyteczne na tamten etap (ok pół roku), a jak potem by się sprawdzały to nie wiem, bo kula się zepsuła

W ogóle to fajna jest jeszcze Arka Noego taka grająca ze zwierzątkami będąca jednocześnie sorterem, mój bratanek miał, a jak Lila była mała nigdzie nie można było tego dostać. Łucji na pewno kupię, ale to bliżej roczku.

Na święta planuję dla niej parę książeczek, a czy coś jeszcze to nie wiem, bo właściwie niczego jej za bardzo nie potrzeba w tym momencie. Rodzina pewnie kupi ciuszki znając życie. Oby nie nic wielkiego - takie prezenty dla mnie są najgorsze, bo nie mamy gdzie tego trzymać i prędzej czy później ląduje w piwnicy...

Ale dobrze, że chociaż te pół godzinki się udało.
Mieliśmy identyczną sytuację na usg bioderek. Najpierw Łucja szczerzyła się do ortopedy, a on pytał czy zawsze jest taka pogodna, a chwilę potem rozdarła się i do końca wizyty krzyczała... Wydaje mi się że lekarz był niedelikatny, bo zaczęła płakać jak jej dotknął :/

Fajny, wydaje się że będzie ciepły

Na pewno to dla starszych maluchów, dla 4-miesięczniaka rzeczywiście mogłoby być za dużo wrażeń.

I tak najciekawsze dla dzieci są przedmioty codziennego użytku Chyba za jakieś pół roku skuszę się na zrobienie tablicy w tym stylu https://www.google.pl/amp/s/www.pint...er-busy-board/ Kluczową moim zdaniem jest klamka i włącznik światła Kontaktu bym nie przyczepiała, bo nie chcę uczyć że można tam majstrować.

A próbowałyście już może dawać dzieciom zwykłą, plastikową butelkę, gdzie jest 1/4 wody? Łucja uwielbia, tylko jeszcze nie potrafi dobrze utrzymać, dla Lili też to była przez długi czas zajmująca zabawka

Heh ja to się ciągle dziwię, że nikt jeszcze nie zaprojektował pod kątem dzieci sztucznych piersi imitujacych prawdziwe i utrzymujący temp ciała, które można np. włożyć do wózka żeby maluch myślał że leży obok mamy Sztuczny palec jak widać też by się przydał Łucja też ostatnio nie chce smoczka wcale

Ale ekstra, że Klaudia miała super humor i taki dobry dzień! Brawo dla niej!

Pięknie!

Łucja ostatnio dużo mniej się odzywa, wcześniej była z niej niezła gaduła. Widać że teraz skupia się bardziej na jakichś tam fizycznych czynnościach. Z dźwięków to ostatnio cały czas mówi tylko "A bu!" po czym pierdzi ustami. Brzmi to jakby rzucała najpierw soczystym przekleństwem, a potem niepochlebnym komentarzem na nasz temat

No widzisz, superowo!

Mielibyście wesoło! Dobrze, że okazało się, że to kotka sąsiadów. Choć Wojtek pewnie byłby zachwycony malutkimi kociaczkami

Cos w tym musi byc. Bo jak byl masaz to mala tez sie smiala. A jak cwiczenia to ryk. Faktycznie moze za mocno? Sprawdze dzis dokladnie mala czy nie ma nic sinego czy cos.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:45   #251
pestycyda
Zakorzenienie

Emmos, dziewczyny piszą na FB. Chyba tam łatwiej im ogarnąć. Oby Twoje noce wróciły do jednej pobudki w takim raziwe
Słodki miś

Morelle,

My niedługo zbieramy się na szczepienia.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:46   #252
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
W sumie w tej co my mieliśmy chyba najfajniejsze było to, że sama ruszała się po podłodze i zaczepiała Lilę piosenką "Jestem kula kręcę się w lewo w prawo tam gdzie chcę" (słyszałam to z milion razy i zapamiętam do końca życia ) oraz tekstami w stylu szczeniaczka uczniaczka typu "a kuku widzę cię", "fajnie się bawisz" (nie pamiętam co konkretnie kula mówiła). Zachęcała w ten sposób do podążania za nią (Lila zaczynała wtedy raczkować i gibała się w str kuli). Te cyferki, zwierzaczki były mniej użyteczne na tamten etap (ok pół roku), a jak potem by się sprawdzały to nie wiem, bo kula się zepsuła

W ogóle to fajna jest jeszcze Arka Noego taka grająca ze zwierzątkami będąca jednocześnie sorterem, mój bratanek miał, a jak Lila była mała nigdzie nie można było tego dostać. Łucji na pewno kupię, ale to bliżej roczku.

Na święta planuję dla niej parę książeczek, a czy coś jeszcze to nie wiem, bo właściwie niczego jej za bardzo nie potrzeba w tym momencie. Rodzina pewnie kupi ciuszki znając życie. Oby nie nic wielkiego - takie prezenty dla mnie są najgorsze, bo nie mamy gdzie tego trzymać i prędzej czy później ląduje w piwnicy...

Ale dobrze, że chociaż te pół godzinki się udało.
Mieliśmy identyczną sytuację na usg bioderek. Najpierw Łucja szczerzyła się do ortopedy, a on pytał czy zawsze jest taka pogodna, a chwilę potem rozdarła się i do końca wizyty krzyczała... Wydaje mi się że lekarz był niedelikatny, bo zaczęła płakać jak jej dotknął :/

Fajny, wydaje się że będzie ciepły

Na pewno to dla starszych maluchów, dla 4-miesięczniaka rzeczywiście mogłoby być za dużo wrażeń.

I tak najciekawsze dla dzieci są przedmioty codziennego użytku Chyba za jakieś pół roku skuszę się na zrobienie tablicy w tym stylu https://www.google.pl/amp/s/www.pint...er-busy-board/ Kluczową moim zdaniem jest klamka i włącznik światła Kontaktu bym nie przyczepiała, bo nie chcę uczyć że można tam majstrować.

A próbowałyście już może dawać dzieciom zwykłą, plastikową butelkę, gdzie jest 1/4 wody? Łucja uwielbia, tylko jeszcze nie potrafi dobrze utrzymać, dla Lili też to była przez długi czas zajmująca zabawka

Heh ja to się ciągle dziwię, że nikt jeszcze nie zaprojektował pod kątem dzieci sztucznych piersi imitujacych prawdziwe i utrzymujący temp ciała, które można np. włożyć do wózka żeby maluch myślał że leży obok mamy Sztuczny palec jak widać też by się przydał Łucja też ostatnio nie chce smoczka wcale

Ale ekstra, że Klaudia miała super humor i taki dobry dzień! Brawo dla niej!

Pięknie!

Łucja ostatnio dużo mniej się odzywa, wcześniej była z niej niezła gaduła. Widać że teraz skupia się bardziej na jakichś tam fizycznych czynnościach. Z dźwięków to ostatnio cały czas mówi tylko "A bu!" po czym pierdzi ustami. Brzmi to jakby rzucała najpierw soczystym przekleństwem, a potem niepochlebnym komentarzem na nasz temat

No widzisz, superowo!

Mielibyście wesoło! Dobrze, że okazało się, że to kotka sąsiadów. Choć Wojtek pewnie byłby zachwycony malutkimi kociaczkami

Kupowalabym 😅
Taka sztuczna piers idealna do usypiania w lozeczku

Stary 2017-12-06, 11:48   #253
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - spróbuje z tą butelką wody. Taka tablica z przedmiotami super - znajomi mają.
Klaudia tez ostatnio mniej mówi albo stęka nisko. Chciałabym zobaczyć to 'a bu' Łucji

Devileek - moze to rzeczywiście byłby jakis sposób z tymi pobudkami.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Karolinuusia - spróbuj srebro. U Klaudii sie sprawdziło, poleciłaś koleżance i u niej tez poskutkowało.

Z tym srebrem masz na mysli jakis konkretny srodek? Podeslalabys link?

u nas znowu walka z ropa

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 11:55   #254
emmos
Zakorzenienie

Pestycyda, kciuki za Was ✊️✊️

Stary 2017-12-06, 12:10   #255
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość

u nas znowu walka z ropa

Konkretnie takie.
https://alegra.nazwa.pl/mobile/pl/p/...idalne--1l/594
Ja przelałam je do opakowania po kroplach i wpuszczałam po 1 kropli dl każdego oka 2 razy dziennie.

Do Klaudii przyjechała babcia. K dostała na Mikołaja ślimaka, który zachęca do raczkowania, a my z mężem perfumy i After Eight.
Perfumydla meza sie zdublują, bo tez dla niego zamówiłam na prezent. Przyszły rękawiczki z Answear. Rozmiar uniwersalny jest mały - na mnie dobre, ale na teściową będą za małe. Zostawię dla siebie, a dla niej muszę poszukać na nowo prezentu.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 12:13   #256
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie kurier przyniósł misia z fundacji tvn. Jest super a jakie miś ma majty świetne żebyście widziały Załącznik 7346341

Śliczny
Cytat:
Trzymajcie się, trzeba to przeżyć
Cytat:
Emmos, dziewczyny piszą na FB. Chyba tam łatwiej im ogarnąć. Oby Twoje noce wróciły do jednej pobudki w takim raziwe
Słodki miś

Morelle,

Kciuki za szczepienia!

Stary 2017-12-06, 12:21   #257
xzora
Zakorzenienie

Dałam mamie szlaban na kupowanie zabawek do Wielkanocy.
Pestycyda - kciuki za szczepienie!
Emmos - fajny misio, do tego super cel.

Stary 2017-12-06, 12:30   #258
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam u kosmetyczki to moja córka cały czas spała. Nie tak się umawiałyśmy Miała spać jak wrócę

Ja jutro mam kosmetyczkę, fryzjera i kolację z Tz. Modlę się żeby spała!

Cytat:
Jejku cały dzień próbuje coś napisac a W. mi nie daje...

Morelle, Twoje buty to faktycznie inwestycja dobrze że TŻ to wie u nas ostatnio był krzyk rozpacY jak się bogibw szczebelki zaplątały współczuję histerii

Devileek, Julek tonreczywiscie prawdziwy mężczyzna

Cashmere, nie dziwię się że przy dwójce ciężko ogarnąć forum jeszcze. Ja przy jednym nie mam czasu a co dopiero przy dwójce! Kciuki żeby rehabilitacja nie była już potrzebna

SteveS, dla Ciebie te bacik za rzadkie odwiedziny. Oby noce stały się lepsze

Akada, ja mam kocyk z Poofi 100% bawełna.

Vadi, to już zaawansowane ząbkowanie u Was!

Morelle, te mufki Ci nie pisane.

Emmos, ah ta Twoja Amcia złośliwa

Taedio, piękna drzemka! To w chuście cały czas?

Wojtek dziś na rehabilitacji był bardzo grzeczny. Zauwazyl że ma stopy i w końcu dźwiga głowę stabilnie w próbie trakcji. Nawet rehabilitantka zauwaYla że zachowuje się jakby był przebodzcowany, ucieka mu wzrok itp. ja też to widzę (jakby był po speedzie) ale nie wiem już od czego. Tv cały dzień wyłączone, radio mi się popsuło, nawet meble mam białe lub grafitowe. Chyba skok... No i histerię przed zaśnięciem kazdym. Padłam dziś z nim na 2h bo poranek mieliśmy ciezki

Brawo za rehabilitacje!
Mufki ma zwrócić na koszt sklepu
Dostanę karty piotrusia na przeproszenie.

Cytat:
Morelle masz już jakąś konkretną markę auta dla siebie na oku? Mam nadzieję, że alergolog trafi Wam się fajny i podpowie coś mądrego. Niezłe masz z meliss zabezpieczenie na czarną godzinę Nie miałam pojęcia że takie ceny osiągają! Brawo dla Pestki za przewrót! Masakra z tymi mufkami :/

Akada ja podobnie jak Xzora jestem bardzo zadowolona z kocyka effiki z domieszką kaszmiru. Daje dużo ciepła, początkowo miałam wrażenie że trochę gryzie Łucję, ale teraz to jest jej ulubiony kocyk.

Myszowata i jak poszła rehabilitacja?

Devileek brawo dla Julka za pobranie, ale zuch! My mieliśmy taką kulę z vtech http://zabawkowo.com/produkty.php?n=...__miesi_cy-125 i była super, ale zepsuła się gdzieś po miesiącu, a niestety wyrzucilismy paragon :/ Więc lepiej zachować sobie jakiś dowód zakupu.

Cashmere akurat dzisiaj wyjątkowo Lu zasnęła sama w łóżeczku słuchając pozytywki (cud!), ale zwykle też jest nieodkladalna w dzień lub szybko się budzi odłożona. A zwłaszcza wieczorem musi być na rękach, bo inaczej zaraz się wybudza i harcuje. Powodzenia jutro u lekarza! I kciuki za krzywą!

SteveS jak nosisz w chuście kółkowej na dworze: wiążesz synka z przodu czy bardziej na boku? Mam nadzieję, że wkrótce poprawi się u Was to spanie Fajnie, że udało Ci się znaleźć lekarza z aktualną wiedzą na temat rozszerzenia.

Pestycyda brawo dla Wojtka za rehabilitację!

Kojarzycie czy dzieci które trzymają stabilnie główkę muszą być tak zamotane po samą szyję, z rączkami? Bo moja już te ręce non stop wyciąga :/

My też jeszcze nie zrobiliśmy odcisku rączki / stópki

Ja dzisiaj miałam jakiś mega ciężki dzień, niby dziewczyny nie dały popalić, ale Lila świruje już w domu, a ja miałam dziś zero cierpliwości, nawet kot mnie wkurzał :/

Nie mam. Ogranicza nas budżet. Co mi się podoba to jadu poza nim

Fajne te tablice!

Cytat:
Czy też macie od czasu porodu większe rachunki za prąd? U mnie drugi rachunek stówę większy hmmm....

Właśnie wczoraj o tym myślałam. Ja place wg prognozy. Dowiem się w czerwcu. Ale tak pewnie będzie.

Cytat:
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział na Gemini też dd

Przegapilam; / chciałam smoczki bo zgubiłam 1 z tych nowych.

Cytat:
Żelem smarujesz? Moja przestaje płakać jak jej masuję.

Moja nie wczoraj maść poszła w ruch.
Zasnęła przy butelce
Noc standardowo normalna.

Zapisałam nas jutro do pediatry. Nie wiem czy iść. Słyszę katar.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Dokladni ten sam mi sie podoba

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No to już wiesz czemu taka marudka jest Nic nie poradze bo u nas wydawało mi się, że coś się zaczyna a teraz spokój ...
Tragedia

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Słodki miś

Morelle,

Nie kumam różnicy ale ok. ...

Powodzenia na szczepieniu!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość

u nas znowu walka z ropa

U mnie pomógł rumianek
Stary 2017-12-06, 12:30   #259
akada
Zadomowienie

Cytat:
Konkretnie takie.
Ja przelałam je do opakowania po kroplach i wpuszczałam po 1 kropli dl każdego oka 2 razy dziennie.

Do Klaudii przyjechała babcia. K dostała na Mikołaja ślimaka, który zachęca do raczkowania, a my z mężem perfumy i After Eight.
Perfumydla meza sie zdublują, bo tez dla niego zamówiłam na prezent. Przyszły rękawiczki z Answear. Rozmiar uniwersalny jest mały - na mnie dobre, ale na teściową będą za małe. Zostawię dla siebie, a dla niej muszę poszukać na nowo prezentu.

Pokaz ślimaka my mamy takiego z fisher price, ale młoda na razie ma tak nie skoordynowane ruchy, że daje jej tylko miękkie zabawki , raz główka upadła na zabawke i był ryk Nie marudź na zabawki nasze dziecko tak nie rozpieszczają, mój tata tylko kochany co do nas przychodzi to z paczką pieluch, już 4 przynosi bo mamy zapas
Stary 2017-12-06, 12:31   #260
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Konkretnie takie.

Ja jestem u mamy i standardowo znalazłam mikołaja z czekoladkami

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Śliczny Trzymajcie się, trzeba to przeżyć Kciuki za szczepienia!

;*
Stary 2017-12-06, 12:43   #261
myszowata1313
Rozeznanie

Oluchna zrobila mi prezent na mikolaja. Pobudka o 6!! Do 7 przy piersi. Odlozenie do lozeczka z placzem. Wlaczylam szumisia i sie jeszcze polozylam na 30 minut i znow pobudka. Ohh dlaczego 😣

A jeszcze zapomnialam dodac ze dzwonil pan ze przywioza lodowke dla dziadka. No to ubralam mala i zeszlam na dol. Zostawilam ja na kanapie na 2sekundy zeby zaprosic pana do srodka zeby fakture podpisac. Dobrze ze 2 sekundy a nie 5 bo mala juz nogami byla poza kanapa i prawie ze w locie ja lapalam.. ciekawie zaczety dzien.

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-12-06 o 12:45
Stary 2017-12-06, 12:47   #262
emmos
Zakorzenienie

Morelle kciuki żebyście jutro mięli z tż fajny dzień i żeby Pestka dała babci żyć

Xzora fajne prezenty

Stary 2017-12-06, 13:03   #263
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Widziałam ze karolinusia odpowiedziała że mamy z nimi kontakt

Cytat:

Właśnie wzoraj się zastanawiałam czy są te misie bo nie widziałam reklamy jeszcze

Cytat:
Słodki miś

Morelle,

Powodzenia na szczepieniu my nie dawno wróciliśmy . J. Dostał dziś druga dawkę dtp.
Trochę go zabolało wydaje mi się że bardziej niż wczorajsze badanie krwi . Ale za chwilę było ok . Zasnął na chwilę w domu ale może na 30 minut teraz gada do mnie mam nadzieję że będzie wszystko ok. Bo strasznie boję się tej szczepionki ...

Stary 2017-12-06, 13:05   #264
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Zgadnijcie ile zapłaciłam za książeczki IMG_1512561901.529902.jpg

Stary 2017-12-06, 13:16   #265
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Zgadnijcie ile zapłaciłam za książeczki Załącznik 7346491

Już się boje ... ja płaciłam po 10

Devilek można do Was na fb dołączyć ? Brakuje mi szczególnie Samanty i jej stylu pisania ;-)

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-06 o 13:18
Stary 2017-12-06, 13:17   #266
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaz ślimaka my mamy takiego z fisher price, ale młoda na razie ma tak nie skoordynowane ruchy, że daje jej tylko miękkie zabawki , raz główka upadła na zabawke i był ryk Nie marudź na zabawki nasze dziecko tak nie rozpieszczają, mój tata tylko kochany co do nas przychodzi to z paczką pieluch, już 4 przynosi bo mamy zapas
Moja mama to nie ma umiaru zaczęła mowić do Klaudii, ze jej bedzie kupować duzo zabawek, to wkroczyłam z interwencją. Zdjęcie ponizej - jak sie naciśnie ogon to ślimak jedzie do przodu jakies 1,5 metra - kręci głową i muszla tez sie kręci, do tego gra muzyka. Muszla moze byc tez osobną zabawką. IMG_1512562498.526313.jpg

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Oluchna zrobila mi prezent na mikolaja. Pobudka o 6!! Do 7 przy piersi. Odlozenie do lozeczka z placzem. Wlaczylam szumisia i sie jeszcze polozylam na 30 minut i znow pobudka. Ohh dlaczego

A jeszcze zapomnialam dodac ze dzwonil pan ze przywioza lodowke dla dziadka. No to ubralam mala i zeszlam na dol. Zostawilam ja na kanapie na 2sekundy zeby zaprosic pana do srodka zeby fakture podpisac. Dobrze ze 2 sekundy a nie 5 bo mala juz nogami byla poza kanapa i prawie ze w locie ja lapalam.. ciekawie zaczety dzien.

O matko, dobrze, ze złapałaś małą. Ja zostawiam Klaudię na macie, teraz tez na dywanie.
Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Widziałam ze karolinusia odpowiedziała że mamy z nimi kontakt

Właśnie wzoraj się zastanawiałam czy są te misie bo nie widziałam reklamy jeszcze

Powodzenia na szczepieniu my nie dawno wróciliśmy . J. Dostał dziś druga dawkę dtp.
Trochę go zabolało wydaje mi się że bardziej niż wczorajsze badanie krwi . Ale za chwilę było ok . Zasnął na chwilę w domu ale może na 30 minut teraz gada do mnie mam nadzieję że będzie wszystko ok. Bo strasznie boję się tej szczepionki ...

3mam kciuki, zeby było bez żadnych objawów!

Stary 2017-12-06, 13:21   #267
etusiaaa
Wtajemniczenie

hejka ja znów ucieklam ale Mateusz jest chory😕. mamy kaszel katar i antybiotyk 😕

tez chętnie bym dołączyła do grupy na fb. Do kogo można uderzyć w tej sprawie? ?

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-06, 13:24   #268
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Już się boje ... ja płaciłam po 10

Devilek można do Was na fb dołączyć ? Brakuje mi szczególnie Samanty i jej stylu pisania ;-)

Jedna książka 2 zł
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
hejka ja znów ucieklam ale Mateusz jest chory. mamy kaszel katar i antybiotyk

tez chętnie bym dołączyła do grupy na fb. Do kogo można uderzyć w tej sprawie? ?

Do mnie
Cytat:
Moja mama to nie ma umiaru zaczęła mowić do Klaudii, ze jej bedzie kupować duzo zabawek, to wkroczyłam z interwencją. Zdjęcie ponizej - jak sie naciśnie ogon to ślimak jedzie do przodu jakies 1,5 metra - kręci głową i muszla tez sie kręci, do tego gra muzyka. Muszla moze byc tez osobną zabawką. Załącznik 7346506

O matko, dobrze, ze złapałaś małą. Ja zostawiam Klaudię na macie, teraz tez na dywanie.

Fajny ślimak skąd. ?

Stary 2017-12-06, 13:25   #269
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama to nie ma umiaru zaczęła mowić do Klaudii, ze jej bedzie kupować duzo zabawek, to wkroczyłam z interwencją. Zdjęcie ponizej - jak sie naciśnie ogon to ślimak jedzie do przodu jakies 1,5 metra - kręci głową i muszla tez sie kręci, do tego gra muzyka. Muszla moze byc tez osobną zabawką. Załącznik 7346506

U siebie to tez na macie na podlodze. Ale na dole u dziadka nic takiego nie mam.

Stary 2017-12-06, 13:27   #270
akada
Zadomowienie

Cytat:

Śliczna zabawka, najważniejsze żeby małej się podobała
Tez nie zostawiam młodej samej na kanapie, zaczyna podnosić tyłek do raczkowania , dziś na macie poprzesuwała się do tylu, girki znalazły się na zimnych płytkach

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-06 o 13:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości