|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Ja kupię chyba tylko płyn do kąpieli ten z pompką z babydream, wielopak chusteczek,oliwkę i szampon babydream (nie dla małego, dla mnie), bepanthen jest drogi więc zamówię na gemini. Nie wiem co mogłabym jeszcze kupić w rossmanie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i z tego co wiem, np. gdyby tż chciał zameldować dziecko pod swoim adresem ja muszę wydać na to pozwolenie ale przewaznie jest tak ze z góry jest meldowane u mamy jak tata spoznia sie z meldunkiem i przeważnie z przychodnia tez tak jest przynajmniej tak u mnie w gminie sie dowiedzialam
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta promocja obejmuje zakupy w sklepie czy online ? I od kiedy się zaczyna? Ja stawiam na chusteczki Water Wipes i Dermy. Pampersy Pampers Care, zobaczymy czy maluch nie będzie na nie uczulony. Do kąpieli zamierzam kupić z Hipp'a płyn do kąpieli od 1szego dnia 3w1 , mam olejek ze słodkich migdałów , olej kokosowy (zamiast oliwki), krem na zimno i niepogodę Hipp ![]() Miłego dnia dziewczyny !! |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaopatrzylam się w sok zurawiny, herbate z zurawiny, kefiry i oczywiscie wodę, takze mysle ze sie polepszy, bo Pani doktor postraszyla mnie szpitalem |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie nie ma oficjalnych jeszcze informacji na stronie Rossmanna co dokładnie wchodzi w promocje i czy będzie online. Trwać będzie od 9 do 17 grudnia. Z kartą Rossne będzie 2+2, a bez karty 2+1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podkłady do przewijania kupie z rossmanna z baby dreama bo to i tak do wywalenia, wiec drozszych nie potrzeba i ja zamierzam sobie do szpitala kupic jeszcze reczniki jednorazowe np. z seni
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych kosmetyków dla dzieci, to nie jest tak, że lepiej kupywać z jednej firmy? (W razie ewentualnego uczulenia)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2348 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sok z żurawiny to ja juz od początku ciąży sie zaopatrzyłam i jak mnie cos piecze przy siusiania to od razu spożywam. Tylko teraz w ogole zero objawów i bach bakterie. |
||
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie zapomniałam o podkładach, kremie na zimę nivea, pewnie jeszcze coś się znajdzie
![]() Czyli jeśli mam kartę to mam 2+2, a jeśli dalej kupię kolejne rzeczy to 2+1? Te siedem rzeczy na pewno uzbieram Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chusteczki baby dream extra sensitive ( jeszcze calendula ma dobry skald) a kosmetyki z hippa: mleczko do ciała i zel do mycia ciała i włosów. |
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie na początek to prawie nic: - coś do wycierania pupy (w domu najlepiej woda i np. duzymi płatkami, na wyjścia chusteczki) - krem do pupy (ochronny i na odparzenia, używa się jeśli trzeba) - płyn do mycia, ale tez nie konieczny od pierwszych dni, niektórzy dodają łyżeczkę oleju do wanienki - coś ochronnego na zimno do twarzy Balsamy do ciała, oliwki itp nie kupuje. Gdzieś kiedyś czytałam, ze schodzenie skory w pierwszych dniach to fizjologia i lepiej tego nie ruszać. Moje obie panny obyły się bez smarowania. Jak będzie potrzeba tym razem to coś dokupie, a pewnie i tak z polecenia lekarza. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Po co coś do uszu? |
||
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku laryngologow słyszałam, ze maja się same oczyszczać. Pierwszy raz coś takiego kupiłam dopiero jak starsza miała 7l, z polecenia laryngologa i używałyśmy tydzień. Dlatego się dziwie. |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam ze u mojego w 4m nabawilismy sie zapalenia ucha i lekarz kazał cos stosowac. A korki z wosku mial non stop, ciagal sie za uszy i plakal. A to rozpuszcza wosk i sam wychodzi
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nic nie używałam, dopoki młoda nie poszła do laryngologa i okazało sie, że uszy zakorkowane. Teraz używamy 2x w tygodniu i jest ok, uszy czyściutkie.
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole to zauwazylam, ze baby to sobie wiecej pozwalaja odnosnie komentowania wygladu kobiety ciezarnej. Faceci w moim otoczeniu sa strasznie mili i nawet jezeli tak nie mysla to i tak mowia, ze super wygladam itd. Tylko od plci zenskiej slysze, ze no troszke tu wiecej i tam.Cytat:
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niczego do uszu nie używam i nie sadze żeby zdrowe było używanie bez zaleceń czegokolwiek. Jeszcze biedy się można nabawić. My oś urodzenia moczymy uszy normalnie w wodzie, nie uważamy przy kąpieli, a myjąc głowę też przecieram z wierzchu uszka i tyle. Patyczki stosuje moooooże raz w miesiącu jak widzę że jest potrzeba i to też tylko z wierzchu. Absolutnie nie w środku.
Z takich kremów do pupy to zapobiegawczo chyba najelepszy jest zielony linomag. Na lekkie zaczerwienienia też on i ewentualnie maka ziemniaczana i dużo wietrzyć. A jak już jest bardzo źle to z zaleceń pediatry stosujemy CLOTRIMAZOLUM. To wprawdzie maść na grzybice ale super nam się sprawdza. Jedna aplikacja na noc i na drugi dzień pupa super. Podobno czasem się jakieś małe grzybki przyczepią i one utrudniają wyleczenie odparzenia. No ale maść to ostateczność
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i w ogóle też mówiły że urolodzy przy zapaleniu pęchęrza zalecają picie wody lekko gazowanej/gazowanej i taką też mam zamiar na przemian pić |
|
|
|
|
#2361 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale na 14 idę do ginekologa to się wszystkiego dowiem , i zobaczę dzidzię <3 ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
O tym nie słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Te chusteczki water wipers i derma to jakiś kosmos cenowy :/ idę o zakład, ze na promo w rossie wyjdą w 3min :p
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
To chyba myk producentów, żeby sprzedać cała linie. Jak popatrzysz na składy, to nieraz szampon czy płyn do kąpieli jednego producenta ma ten sam skład, tak samo można znaleźć coś o tym samym składzie u różnych producentów. Poza tym składy różnych produktów w linii zawierają różne składniki, wiec balsam może być nok, a płyn do kąpieli już ok, wiec co za różnica czy tak będzie od jednego czy dwóch producentów? |
|
|
|
|
#2364 |
|
luckygirl
|
Ja tez mam dwa opakowania water wipes, nie wiem czy nie dokupie jeszcze
|
|
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te ceny to tez zagadka. Nie wiadomo jakie będą na promocji. Zazwyczaj Rossmann podnosi ceny na promocje... Teraz te chusteczki z Dermy są miło przecenione. Ale podejrzewam, że na promocji 2+2 będą po poprzedniej cenie ![]() IMG_0779.JPGIMG_0780.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szpital pamietam ze sam umawia. my dostajemy taka kartke z godzina nawet na ktora trzeba sie zglosic. I tam w formularzu wypelnia sie adres jaki chcemy zameldowania. Tyle. Do Lbn nie musialam jechac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2017-12-06 o 12:41 |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wystarczy, że wpiszę tam mój adres zameldowania z Mazur i nie trzeba będzie tam jechać żeby załatwić formalności? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie podnoszenie cen, tylko powrót do regularnych. Zdarzaly się prom 2+2 z cenami promocyjnymi, ale jakby tak było z tymi chusteczkami to pewnie wyjdą w momencie. Tyle, ze ceny na promo i tak są kosmiczne... 1szt wychodzi po kilkanaście groszy, do przewinięcia noworodka używa się kilku * kilka/naście dziennie, to jakiś kosmos. Nawet jak tylko na wyjścia, to i tak drogo wychodzi. |
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze moj synuś okaże się łaskawy i nie wyciągnie ze mnie wszystkiego W poniedziałek mam wizytę u tego gina, który wystawia mi skierowania na badania (ma tez pobrać mi próbkę na paciorkowce, czy co tam), później w tygodniu skocze zrobić badania i 18.12 mam wizytę u mojej gin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Zle się wyraziłam. Przed promocjami, Rossmann ma wysokie ceny wyjściowe. Zazwyczaj wyższe niż np Superpharm czy Hebe. Chociaż wiadomo, zdarzają się wyjątki. No tak, ceny chusteczek są kosmiczne. Wiadomo, ze w domu można jechać z woda i większymi płatkami kosmetycznymi. Ale tak jak wspomnialas, na wyjscia tez ich trochę zejdzie Nic nie poradzimy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

przynajmniej tak u mnie w gminie sie dowiedzialam 

♀️ Cos do kąpieli i do pielęgnacji 

też mam fioła na tym punkcie, damy radę 

Niech wypowiedzą się dziewczyny, które się znają 

W poniedziałek mam wizytę u tego gina, który wystawia mi skierowania na badania (ma tez pobrać mi próbkę na paciorkowce, czy co tam), później w tygodniu skocze zrobić badania i 18.12 mam wizytę u mojej gin.