|
|
#121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 ❤
Cytat:
Oby torbiel nie szkodziła u Was, bo u mnie w pierwszej ciąży nie było kolorowo tylko moja była endometrialna, jeśli Twoja jest czynnościowa to powinna się wchłonąć, lub po prostu sobie będzie tak jak mówi lekarz 🙂 Cytat:
Też chciałam dzieci rok po roku, ale się nie udało ![]() Ale córeczka będzie starsza może będzie łatwiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
U mnie owu była wcześnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy będzie łatwiej. Mała na razie jest z babcią bo ja od 10miesiecy pracuje. Potem ma pójść do przedszkola ale zawzięcie nie chce zacząć siusiu do nocnika
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
Ja do lekarza idę 18.12 na usg. To jeszcze tyle czasu! Ostatni okres miałam 30.10, więc teoretycznie serduszko powinno już bić, ale miałam najprawdopodobniej przesunięto owulację, ok 20 dc, więc w sumie nie wiem, jak będzie.
W pierwszej ciąży dosłownie 2/3 dni po przytulaniu wiedziałam, że jestem w ciąży, bo piersi mi urosły chyba o 2 rozmiary. Później miałam lekkie mdłości i właściwie tyle. Pod koniec ciąży zgaga mnie męczyła. A teraz oprócz braku okresu i pozytywnych testów brak jakichkolwiek objawów. Może dlatego, że ja jeszcze kp, więc organizm na innych obrotach. |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi kurczę nie mówił mi jaka to :/ jedynie ją zmierzył, zanotował i kazał się nie nie martwić... to myślę, że to ten drugi bezpieczniejszy rodzaj o którym piszesz
Olajadetektyw od września przedszkola? ![]() Cesarzowa myślę, że już usłyszysz serducho ♡
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Mam córkę i tak planowaliśmy. Przedszkole 5 minut drogi jej tempem i tylko 8-12 ale pójdzie do dzieci. Potem jak ja odchowam drugie trzeba będzie znaleźć inne ale teraz się nie martwię. W domu za ścianą mieszka super babcia teściowa która pomaga
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzymam kciuki, żeby się dostała
a do września macie jeszcze mnóstwo czasu na odpieluchowanie, zdążycie spokojnie
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajesz mi nadzieję, że u mnie nie będzie za wcześnie na wizytę to będzie 6+3 tc ? Cytat:
Widzę, póki co mamy sierpniowe ciążę przechodzą bezobjawowo 😀😉 Choć ja czekam bo w pierwszej ciąży z dnia na dzień zaczęłam wymiotować w 7tc i skończyłam w 16 tak zaczynałam każdy dzień nie chciałabym raczej powtórki z rozrywki, ale się psychicznie nastawiam 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi no jasne, jeszcze wspominałaś, że owu Ci wyskoczyła wcześniej to tym bardziej
ja dziś 6t1d i już było co oglądać, u Ciebie też będzie Nie strasz mnie z tymi wymiotami, liczę po cichu, że "bezboleśnie" przetrwam I trymestr
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak przechodziłas poprzednie ciążę bo jeśli dobrze kojarzę to kolejne dzieciątko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Echh teraz tak sobie myślę, że może dałam ciała z tą wizytą w przyszłym tyg.
ale po prostu jak znalazła wolny termin to już nie chciałam wymyślać... potem będę musiała czekać miesiąc na wizytę i nawet nie będę wiedziała czy wszystko jest Ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym w tym tygodniu zadzwoniła do lekarza to bym miała wizytę na początku stycznia jak zerknelam na terminy gdy zrobiłam test to najwcześniejszy miał na 12 następny 18 dlatego umówiłam się już po pierwszej becie (23.11) Zresztą musiałam zadzwonić, żeby odwołać szpital. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Z tymi terminami to jest porażka. W Warszawie to prywatnie jest się duży problem umówić. Jak na razie to szybciej umówiłam się na konsultację do lekarza na nfz niż na to usg u prywatnego
Ja w ogóle będę chciała rodzić ze swoją położną ze względu na poprzednią cesarkę i już mnie koleżanki zaczęły straszyć, żebym dzwoniła i rezerwowała tę, którą chcę, bo zaraz może być za późno...
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi to już tylko parę dni i zobaczysz swojego okruszka!
![]() Agassek napewno już potwierdzisz ciążę, nie martw się. Jak widzisz dla pilnych przypadków znajdzie się miejsce wcześniej, więc znajdzie Ci szybciej termin kolejnej wizyty może u mojego gina jest podobnie, z miejsca najbliższy termin za miesiąc albo dalej a jak jest ciąża to zapisuje na następną wizytę już za 2-3 tygodnie
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też kolejne wizyty już umawia mniej więcej co 3-4tyg najgorzej się umówić z dnia na dzień. Jakbym chciała to gdzieś by mnie na pewno wcisnął wcześniej, ale chciałam rozpocząć ten 7tc. dlatego mi pasował ten pierwszy wolny termin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi i taki termin jest najrozsądniejszy
tylko cierpliwość wystawiona na próbę żeby się doczekać do tej wizyty ![]() Olajadetektyw ale usg masz robione przy wizycie? I robi Ci je inny lekarz w konsultacji z tym prowadzącym?
|
#139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Mia, mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymamy mocno kciuki, daj znać co i jak
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co leżę tu przez weekend, w poniedziałek powtórka USG, dopiero wtedy lekarz stwierdzi czy ciąża się jeszcze rozwija.
Załamałam się totalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie załamuj się, jeszcze nic nie jest przesądzone, niech okruszek zdrowo rośnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo bym chciała by rósł silny i zdrowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2017-12-08 o 20:02 |
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Mialavi, oby się jednak okazało, że wszystko jest ok! Trzymam kciuki!
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi rany... załamałam się jak to przeczytałam... uspokoili już plamienia?
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się znów zaczęły ;( tak strasznie się boje...
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Brązowe czy krwią? Chociaż tyle, że jesteś teraz pod najlepszą opieką i 24-godzinną obserwacją...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

nie chciałabym raczej powtórki z rozrywki, ale się psychicznie nastawiam 😂

ale po prostu jak znalazła wolny termin to już nie chciałam wymyślać... potem będę musiała czekać miesiąc na wizytę i nawet nie będę wiedziała czy wszystko jest Ok 

nie załamuj się, jeszcze nic nie jest przesądzone, niech okruszek zdrowo rośnie