Mamusie lipcowe 2018 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 08:49   #1951
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Norka masz termin na sierpień?
Radena i jak, do domu dziś z lekami już?
Arya ale to chyba narazie glukoza z krwi tylko czy już masz krzywą z obciążeniem?
Stary 2017-12-07, 08:50   #1952
Camelitos
Wtajemniczenie

Arya09 ja robiłam sporo tego ale nie martw się to tylko jedno ukłucie szybko pobiorą i będzie z głowy
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 08:53   #1953
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Arya ale to chyba narazie glukoza z krwi tylko czy już masz krzywą z obciążeniem?
Mam komplet, więc będę też piła
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 08:54   #1954
MalaGosia88
Zakorzenienie

O rany, już? Współczuję w takim razie
Stary 2017-12-07, 09:00   #1955
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja chodze na NFZ i mam nadzieję ze usg nedzie na każdej wizycie, bo co mozna stwierdzic nie robiac usg.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie tego się boje, na przykład pójdę teraz i zrobi mi USG a potem dopiero gdzieś w 4msc? Omg a jak coś będzie nie tak? Koleżanka położna, ale starej daty przestrzega mnie przed szkodliwością USG dla dzieciątka, ale czy nie większym zagrożeniem jest niewiedza, że coś może nie tak się rozwijać? Sama już nie wiem co robić 🙂

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj czytałam trochę o suplementach diety w ciazy i o nieprzyswajalnosci kwasu foliowego.

Bierzecie zwykły kwas foliowy czy metylowany? Jakie suplementy diety łykacie?

Mi lekarz zasugerował summavit D, ale widzę ze tam jest tylko zwykły kwas foliowy... ostatnio sprawdziłam sobie kwas foliowy we krwi i wyszło mi 36.5 ng/ml przy czym jako norma było podane ze ma być wyżej niż 5.5. Ale teraz czytam ze jak kwasu foliowego jest za dużo (tj więcej niż 18-20) to może to świadczyć o tym, że organizm nie przetwarza i kumuluje i trzeba brać metylowany. I trochę się zestresowałam. Zaczynamy dziś 11 tydzień, a okazuje się ze być może nie zapewniam maleństwu kwasu foliowego
Ja za radą lekarza, biorę kwas foliowy i Prenatal Uno z Cholina 🙂 bardzo chwila ten suplement

Stary 2017-12-07, 09:22   #1956
arya09
Zakorzenienie

Mi od wczoraj głowa pęka. Nie wiem czy to z emocji po wizycie czy to zatoki się odzywają

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
O rany, już? Współczuję w takim razie
Też sobie współczuję koleżanki jak opowiadały to nie ma w tym nic przyjemnego
Stary 2017-12-07, 09:40   #1957
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
No właśnie tego się boje, na przykład pójdę teraz i zrobi mi USG a potem dopiero gdzieś w 4msc? Omg a jak coś będzie nie tak? Koleżanka położna, ale starej daty przestrzega mnie przed szkodliwością USG dla dzieciątka, ale czy nie większym zagrożeniem jest niewiedza, że coś może nie tak się rozwijać? Sama już nie wiem co robić 🙂

Ja za radą lekarza, biorę kwas foliowy i Prenatal Uno z Cholina 🙂 bardzo chwila ten suplement

W sumie jak w jakims miesiacu lekarz nie zrobi usg to mozna isc prywatnie na usg
Ale w sumie obowiazkowo powinno byc raz w miesiącu usg.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 09:56   #1958
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pierwszą swoją krzywą wspominam bardzo źle, ale potem już dawałam radę:-P nie nastawiam Cię źle, są dziewczyny co bez problemów przechodzą
Stary 2017-12-07, 10:13   #1959
odowska
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Odowska szwagierka z synem na kontrole kardiologiczna przyjechała, dzieciak mial w lutym robiona ablacje na sercu, cis tam przepalane, dokladnie nie wiem co..
A, no to pewnie jeszcze na te kontrole będzie jeździć tam. Lubie myśleć, że u maluchów takie rzeczy się szybko goją, a potem jak są dorośli już niemal nie pamiętają. Mam nadzieję, że tak będzie synka Twojej szwagierki!

Cytat:
U mnie po wizycie całe szczęście w porządku. Mam swój "pierścionek z brylantem" i bijące ładnie serduszko ♡. Mam też torbiel 3 cm na jajniku, ale to niegroźne. Fasolka znów umieszczona na przedniej ścianie, ale poza szybciej widocznymi zmianami nic innego w związku z tym.
Załącznik 7347256
Świetnie! A to, że na przedniej ścianie ma jakieś praktyczne znaczenie?

Cytat:
Napisane przez Metka_89 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuuugiej przerwie - nie zdążyłam Was nadrobić, wątek rozwinął się błyskawicznie
U mnie wszystko okej, potwierdzone u lekarza bicie serca, wszystkie wymiary też w porządku, wyszła mi jedynie niedoczynność tarczycy. Niestety, też pojawiło mi się plamienie, dostałam l4, nakaz odpoczynku (taa... spróbujcie odpocząć przy dwulatku) i moje plany długiego pracowania poszły się bujać.
Tak jak w pierwszej ciąży pojawiły mi się koszmarne bóle głowy, więc dzisiaj modliłam się pół godziny nad tabletką paracetamolu, zanim ją wzięłam, a i tak mam wyrzuty sumienia
Można prosić o dopisanie do listy? Metka 89, 28 lat, tp. 21.07, drugie dziecko
Gratulacje serduszka Nie miej wyrzutów sumienia po paracetamolu. Po pierwsze jest bezpieczny, a po drugie nie jesz go przecież jak cukierki, tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebujesz - przecież ból wzmaga stres, a to też przecież nie jest dobre dla rozwoju dziecka.

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że się wchłonie. To jak to przedstawila brzmi mega słabo. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Założyła mi kartę ciąży. Z dzisiejszego Usg wychodzi 6t4d dzidziuś ma 0.72 cm 😁

To super, że dzieć już taki duży! Z krwiakami, wiadomo, że trzeba uważać, ale też trzeba być dobrej myśli. Jak Młode przerośnie krwiaka, to będzie ulga.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze, chyba jutro wyjdę jak rano nie bedzie plamienia.dzidź ma 5 mm i juz jest serduszko 😍

Cieszę się, że wszystko w porządku. No i serduszko! Super!

xXBlankaXx Ale miałaś wczoraj przygodę! Tak mi Cię szkoda, że nawet nie będę złośliwa
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:35   #1960
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane powiedzcie, czy to faktycznie tak jest że na NFZ należą się tylko 4 USG przez całą ciążę? Więc co na pozostałych wizytach lekarz sprawdza? Zastanawiam się nad zmianą lekarza na NFZ, ale jestem przerażona, że będę dzieciątko widzieć raz na dwa miesiące

Radena super, że wszystko w porządku. Odpoczywaj i nie denerwuj się!

Ostatnio dość mocno uderzyłam się w głowę, od tego czasu czuje mocne kłucia, taki przeszywający ból.. jak się zginam, czy wstaje jest strasznie.. nie wiem czy z tym iść gdzieś, czy to normalne po takim uderzeniu w kant okna

Ja bede chodzić do ginekologa na NFZ, moja znajoma tam ciążę prowadzi i na każdej wizycie jest USG i daje zdjęcia. Tak więc to zależy chyba od dobrej woli lekarza.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:36   #1961
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Arya glukoza z obciążeniem to chyba jeszcze nie teraz, tylko na pozniejszym etapie ciąży. No i trzeba oczywiście miec swoją glukoze kupiona w aptece, czaicie ? :/
A mnie nadal boli ta glowa, widze ze wszystkie dzis mamy takie problemy wstalam i musialam szybko cos zjeść, a teraz leze bo tak mi sie zrobilo niedobrze... po chwili juz lepiej na szczescie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 10:37   #1962
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Arya glukoza z obciążeniem to chyba jeszcze nie teraz, tylko na pozniejszym etapie ciąży. No i trzeba oczywiście miec swoją glukoze kupiona w aptece, czaicie ? :/
A mnie nadal boli ta glowa, widze ze wszystkie dzis mamy takie problemy wstalam i musialam szybko cos zjeść, a teraz leze bo tak mi sie zrobilo niedobrze... po chwili juz lepiej na szczescie

Mam teraz bo mogę być obciążona. Wyraźnie mam na skierowaniu 😉 tam gdzie będę robiła nie muszę swojej kupować.

Stary 2017-12-07, 10:40   #1963
MalaGosia88
Zakorzenienie

Odowska no właśnie nie ma żadnego znaczenia z medycznego punktu widzenia, jedynie to dla mnie mniejszy komfort we wczesnej ciąży bo mogę szybciej zmienić obwód w pasie ze względu na powiększającą się macicę właśnie mocniej na przedniej ścianie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja też nie musiałam swojej kupować glukozy, dobrze się dowiedzieć wcześniej w laboratorium czasem za dodatkową opłatą jest dostępna na miejscu.
Stary 2017-12-07, 10:47   #1964
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama sobie wyliczyłam () z kalendarza w internecie, wyszła data - 1wszy sierpnia. Do swojego lekarza ide 13 grudnia i wtedy zrobi pomiary i będzie wiadomo co i jak. Już będzie serduszko (6t6d), wierzę temu Jak byłam u innego ginekologa potwierdzić ciążę, to było dokładnie 4t5d, to już widziałam w pęcherzyku malutkiego Ktosia, taka mini kropeczka, cień, plamka, nie wiem jak to określić.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
norka93 dziękuję, że pytasz niestety bez zmian, drobne skinienie głową czy jakiś gwałtowny ruch sprawia że czuje jakby ktoś mi igły w głowę wbijał.. mąż mówi, że też tak miał nie raz jak uderzył gdzieś mocno. A ja widzę czarne scenariusze, że zrobił mi się jakiś krawiak i pęknie bądź co.. może temu, że to już nie chodzi teraz tylko o mnie a o maleństwo również.

Jak nie będzie się polepszało, to myślę, że powinnaś udać się do lekarza, aby to skontrolował.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj czytałam trochę o suplementach diety w ciazy i o nieprzyswajalnosci kwasu foliowego.

Bierzecie zwykły kwas foliowy czy metylowany? Jakie suplementy diety łykacie?

Mi lekarz zasugerował summavit D, ale widzę ze tam jest tylko zwykły kwas foliowy... ostatnio sprawdziłam sobie kwas foliowy we krwi i wyszło mi 36.5 ng/ml przy czym jako norma było podane ze ma być wyżej niż 5.5. Ale teraz czytam ze jak kwasu foliowego jest za dużo (tj więcej niż 18-20) to może to świadczyć o tym, że organizm nie przetwarza i kumuluje i trzeba brać metylowany. I trochę się zestresowałam. Zaczynamy dziś 11 tydzień, a okazuje się ze być może nie zapewniam maleństwu kwasu foliowego
Ja biorę komplet witamin B, gdzie jest metyfolian.

Stary 2017-12-07, 10:53   #1965
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka masz chyba niestandardowe cykle? bo też mam termin na 1.08 A u mnie już 6t2d
Stary 2017-12-07, 10:58   #1966
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Ja biorę komplet witamin B, gdzie jest metyfolian.
O właśnie, miałam Cię pytać, jakie B-complex bierzesz? Ja brałam po prostu to co mi dają w aptece, ale może warto by było jakieś lepsze teraz? Jak myślisz?

Zdradzę Wam, jak u mnie postępuje uświadamianie synka o potencjalnym rodzeństwie

Ja: Chciałbyś mieć braciszka albo siostrzyczkę?
Synek: Nie.
Ja: Nie chcesz ani braciszka ani siostrzyczki?
Synek: Nie, chcę raz, dwa, trzy, cztery braciszki i siostrzyczki (i jeszcze pokazał na palcach chyba z sześć).

Także tego, może być rozczarowany pojedynczym egzemplarzem
Stary 2017-12-07, 11:00   #1967
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
O właśnie, miałam Cię pytać, jakie B-complex bierzesz? Ja brałam po prostu to co mi dają w aptece, ale może warto by było jakieś lepsze teraz? Jak myślisz?

Zdradzę Wam, jak u mnie postępuje uświadamianie synka o potencjalnym rodzeństwie

Synek: Nie, chcę raz, dwa, trzy, cztery braciszki i siostrzyczki (i jeszcze pokazał na palcach chyba z sześć).

Mój synek na pytanie czy chce siostrzyczke mówi nie, na braciszka też nie. Twierdzi że chce psa może być rozczarowany A jednego psa już mamy

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:01   #1968
MalaGosia88
Zakorzenienie

Odowska co to będzie za zawód nic tylko teraz musisz sprostać oczekiwaniom syna i szybko zaraz po porodzie postarać się o braciszki i siostrzyczki, najlepiej cztery naraz
Stary 2017-12-07, 11:05   #1969
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja mam nadzieję, że moje dziecko nigdy nie będzie mówić o rodzeństwie może mieć psa, kota rybki, chomika czy co tam chce

Dzisiaj mąż jedzie w trasę, a ja jak tylko wyjedzie biorę się za sprzątanie,pranie itp

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:15   #1970
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Aaaaaale słodziak Jak sprytnie Ciebie podszedł na początku

Ja biorę B Complex firmy Aliness. 100 kapsułek koszuje 60zł, sporo, ale masz na ponad 3 miesiące, tak więc nie wychodzi tak drogo. Napisałam do producenta czy można przyjmować w czasie ciąży, napisali, że można, ale lepiej przyjmować połowę zawartości kapsułki, tzn. otworzyc, wysypać połowę, rozpuścić w odrobinie wody na dnie szklanki i chlust, od razu potem popić czystą wodą. Ja zrobiłam tak, po uprzedniej zgodzie producenta: wszystkie kapsułki wysypałam z pojemniczka, otworzyłam jedną i zawartość zważyłam na wadze jubilerskiej (na plastikowej łyżeczce, którą wytarowałam; waga koniecznie z możliwością ważenia do dwóch miejsc po przecinku), wyszło 0,50g, czyli pół grama, co wychodzi, że dziennie mam przyjmować 0,25g proszku. Potem otworzyłam wszystkie kapsułki kolejno i wysypywałam do pojemniczka (w którym wcześniej były kapsułki) i tak codziennie rozpuszczam sobie po 0,25 i łykam. Paskudny to ma smak, ale to jedne z najlepszych B Complex z jakimi się zetknęłam. Jest sporo zabawy z tym na początku, ale ja jestem z tych, którym to nie przeszkadza.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2017-12-07 o 11:18
Stary 2017-12-07, 11:24   #1971
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Wow norka, to masz zabawe z tymi tabletkami ja ciagle leze i sprobuje chyba drzemac. Glowa boli i boli.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:25   #1972
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja narazie biorę feminovit+dha i slow-mag.
Do tego robię sobie soki sama, dużo owoców i warzyw

Stary 2017-12-07, 11:27   #1973
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Mój synek na pytanie czy chce siostrzyczke mówi nie, na braciszka też nie. Twierdzi że chce psa może być rozczarowany A jednego psa już mamy

Oj, to faktycznie może być rozczarowany. No cóż, rodzeństwo też może na spacer wyprowadzać

Cytat:
Aaaaaale słodziak Jak sprytnie Ciebie podszedł na początku

Ja biorę B Complex firmy Aliness. 100 kapsułek koszuje 60zł, sporo, ale masz na ponad 3 miesiące, tak więc nie wychodzi tak drogo. Napisałam do producenta czy można przyjmować w czasie ciąży, napisali, że można, ale lepiej przyjmować połowę zawartości kapsułki, tzn. otworzyc, wysypać połowę, rozpuścić w odrobinie wody na dnie szklanki i chlust, od razu potem popić czystą wodą. Ja zrobiłam tak, po uprzedniej zgodzie producenta: wszystkie kapsułki wysypałam z pojemniczka, otworzyłam jedną i zawartość zważyłam na wadze jubilerskiej (na plastikowej łyżeczce, którą wytarowałam; waga koniecznie z możliwością ważenia do dwóch miejsc po przecinku), wyszło 0,50g, czyli pół grama, co wychodzi, że dziennie mam przyjmować 0,25g proszku. Potem otworzyłam wszystkie kapsułki kolejno i wysypywałam do pojemniczka (w którym wcześniej były kapsułki) i tak codziennie rozpuszczam sobie po 0,25 i łykam. Paskudny to ma smak, ale to jedne z najlepszych B Complex z jakimi się zetknęłam. Jest sporo zabawy z tym na początku, ale ja jestem z tych, którym to nie przeszkadza.
Dzięki, sprawdzę ją. B ponoć lepiej brać częściej w małych ilościach, więc całkiem sprytne, to co robisz.
Stary 2017-12-07, 11:33   #1974
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow norka, to masz zabawe z tymi tabletkami ja ciagle leze i sprobuje chyba drzemac. Glowa boli i boli.

Teraz to już tylko odmierzyć 0,25 grama, prościzna A ciśnienie jakie masz?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Oj, to faktycznie może być rozczarowany. No cóż, rodzeństwo też może na spacer wyprowadzać

Dzięki, sprawdzę ją. B ponoć lepiej brać częściej w małych ilościach, więc całkiem sprytne, to co robisz.
Tylko tam są dość spore dawki tych witamin Więc suma sumarum wcale tak mało nie wychodzi, jeśli mam być szczera

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja narazie biorę feminovit+dha i slow-mag.
Do tego robię sobie soki sama, dużo owoców i warzyw

Soki za pomocą czego robisz? Sokowirówka? Wyciskarka? Faaajnie masz, też bym chciała, ale jednego i drugiego nie posiadam.

Stary 2017-12-07, 11:34   #1975
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to już tylko odmierzyć 0,25 grama, prościzna A ciśnienie jakie masz?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Tylko tam są dość spore dawki tych witamin Więc suma sumarum wcale tak mało nie wychodzi, jeśli mam być szczera

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Soki za pomocą czego robisz? Sokowirówka? Wyciskarka? Faaajnie masz, też bym chciała, ale jednego i drugiego nie posiadam.
Wyciskarka wolno obrotowa super sprawa bardzo polecam

Stary 2017-12-07, 11:37   #1976
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Wyciskarka wolno obrotowa super sprawa bardzo polecam

Pewnie sporo kosztowała, bo banałów nie tolerujesz?

Jeszcze zapytam, ten Slow-mag, to lek czy suplement?

Stary 2017-12-07, 11:52   #1977
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dziewczyny a bierze ktoras Acard? Kiedys napisalam ze lekarz stwierdzil iz moje wynik8 badan sa "za dobre" i ze mam pic duzo wody w ciagu dnia. Gdy dopytalam skad to zalecenie to powiedzial ze mam Hematokryt przekraczajacy norme dla ciezarnych, mam 42 a dobry wynik dla ciezarnych to do 40 (zawsze zapomne co to za jednostki :-/). Na ostatniej wizycie zalecil mi branie tabletek Acard zeby rozrzedzic krew. Czy ktoras tez bierze Acard? Dzisiaj u mnie pierwszy dzien 11 tygodnia
Stary 2017-12-07, 11:58   #1978
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Dziewczyny a bierze ktoras Acard? Kiedys napisalam ze lekarz stwierdzil iz moje wynik8 badan sa "za dobre" i ze mam pic duzo wody w ciagu dnia. Gdy dopytalam skad to zalecenie to powiedzial ze mam Hematokryt przekraczajacy norme dla ciezarnych, mam 42 a dobry wynik dla ciezarnych to do 40 (zawsze zapomne co to za jednostki :-/). Na ostatniej wizycie zalecil mi branie tabletek Acard zeby rozrzedzic krew. Czy ktoras tez bierze Acard? Dzisiaj u mnie pierwszy dzien 11 tygodnia
Już 11 tydzień?!

Ja Acardu nie biorę, ale z tego co słyszałam i czytałam, to sporo dziewczyn bierze właśnie ze względu na krzepliwość, żeby zapobiec zastojom żylnym (czy jak to się zwie).

Stary 2017-12-07, 12:04   #1979
fioletowe okulary
Raczkowanie

Norka93 to mnie uspokoilas, dziekuje , jakos jestem negatywnie nastawiona do jakichkolwiek tabletek, mam schizy ze wszystko moze zaszkodzic... takze dziekuje :-*
Stary 2017-12-07, 12:08   #1980
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Norka93 to mnie uspokoilas, dziekuje , jakos jestem negatywnie nastawiona do jakichkolwiek tabletek, mam schizy ze wszystko moze zaszkodzic... takze dziekuje :-*
Akurat Acard jest chyba dość popularny, niektóre nawet biorą na wszelki wypadek, na zaś, żeby zapobiec ewentualnym zakrzepicom Nie ma problemu, cieszę się, że mogłam pomóc Zwłaszcza, że sam lekarz zalecił brać.

Ja bym już pognała do apteki po niego, bo z tym nie ma żartów.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości