Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 01:18   #361
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
✊️✊️ za spokojną noc.

A łapiesz ją za uda i przekręcasz na boczek? Ja od kiedy ćwiczę tak z Ami to chociaż na boki się przekręca. Na brzuchol też jeszcze nie.

U nas też w udo, podobno najlepiej.

Co do siostrzyczki szczeniaczka to po dzisiejszym dniu uważam, że za wcześnie. Ami trochę się jej wystraszyła. Za to kupiłam też taką sówkę z kulkami w środku i jak rozpakowałam to pomyślałam, ale szit, ale Ami właśnie nią była najbardziej zainteresowana

Ooo najwyraźniej waga nie idzie wcale w parze z obrotami. Brawo Przemo Współczuję pobudek o 5. Dla mnie to noc

Niedobra Amelka, taaakaaa niedobra

Moja jak nie wybudza się po 18 to już ją zaczepiam, bo kiedyś jak tak pospała to ciężką noc mieliśmy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była gorączka 38,3 ale dałam kropelki i jest 37,0 wiec mogę iść spać dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Poćwiczyłam a teraz padam na twarz.....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Podziwiam bo ja mam lenia co ćwiczysz?

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
A moge podpowiedziec ze lepiej pomagac w obrotach chwytajac za bioderka.
Chociaz na rehabilitacji mowia ze lepiej pomagac za raczke zeby nozki same szly.

Właśnie ja w obrotach pomagałam trzymając za rączkę i nawet nie sprawdziłam czy dobrze robię. Ulżyło mi teraz

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Czytałam na bieżąco, ale nie mam już siły cytować po kolei

Hahaha dzięki za komplementy

Dziewczyny przekażcie na fejsie Poprostu życzenia imieninowe dla Mikołaja ️ Oraz bacik dla Chili, Poprostu i Samanthy, że się nie odzywają tutaj!

Xzora fajny ten ślimak

Co do butelki to muszę przytrzymywać ją sama, ale jest mega ekscytacja Lu. Szczeniaczka uczniaczka Łucja bardzo kocha, co okazuje zadając mu stopy i dłonie. My mamy tego pl-ang, on chyba ma mniej funkcji niż ten pl i siostrzyczka.

Widzę, że u większości ząbki na tapecie. U nas chyba też, znów wróciły marudy... Ciężki dzień... Nawet smoczka Łucja dziś chciała - chyba przez swędzenie dziąsełek... Szczepienie odwołałam wczoraj, trudno, najwyżej będą nas ścigać...

Kciuki za Wojtka i Julka po dzisiejszym szczepieniu i dla Michalinki (jeśli dobrze zrozumiałam, że dzisiaj też miała )

Jon - jeśli nic nie pokrecilam że to Wy macie karuzelę fp z misiami - jak Niko reaguje na projektor? Potrafi zasnąć przy tych gwiazdkach czy raczej go rozbudzają? Długo baterie Wam trzymają?

Etusiaaa zdrówka dla Mateusza! My używamy gondoli nadal.

SteveS dzięki za odp, coś tak kojarzyłam, że można ręce wyciągnąć, tylko nie pamiętałam kiedy

Co do prezentów to u nas mówi się, że prezenty pod choinkę są "od Gwiazdki", ale wszyscy włącznie z dziećmi wiedzą, że to my obdarowujemy siebie nawzajem. A 6 grudnia są "od Mikołaja". Lila jeszcze nie zgłębiała tematu, ale jak zacznie pytać to powiem jej, że Mikołaj ma pomocników, którzy w jego imieniu podkładają prezenty A o Mikołaju, który daje prezenty w przedszkolu już w zeszłym roku mówiłam jej, że to jest ksiądz przebrany za Mikołaja żeby uczcić pamięć o nim (przychodzą do nich zaprzyjaźnieni zakonnicy w tej roli), bo nie chciałam ściemniać żeby to prawdziwy Mikołaj Ja jako dziecko na Mikołaja dostawałam zawsze mandarynki, książkę, góralskie kapcie (moje ulubione ) i o te czekoladki które parę lat temu odkryłam, że są dostępne na allegro http://allegro.pl/moritz-czekoladki-...054207989.html Nie pamiętam kiedy odkryłam, że to rodzice, a nie Mikołaj zostawiają, nie mam żadnej traumy z tym związanej

Mała przytulam mocno Może mógłby Ci ktoś pomóc w tym trudnym czasie, może mama? I mów koniecznie mężowi o tym jaka jesteś wykończona i że jesteś u kresu sił... Z tym prezentem w przedszkolu to rzeczywiście porażka, że same słodycze :/ Koniecznie porusz ten temat jak będzie zebranie jakieś. Ja też się wkurzyłam, że dodali do prezentu kalendarz adwentowy, bo zależało mi żeby nikt go Lili nie dawał, ale potem pomyślałam że nie muszę jej mówić, że chodzi w nim o to żeby codziennie jeść czekoladkę (mamy teraz umowę, że słodycze jemy w weekendy, a i tak zwykle Lila wybiera żelki). U nas rada rodziców kupuje prezenty: dla wszystkich dzieci takie same (ale dla dziewczyn inne, dla chłopaków inne). Dziewczyny dostały po grze frozen travel quiz, bałwanka - lampkę led świecącą na kolorowo i ten kalendarz adwentowy...

Przyszła mi wczoraj wieczorem ta kurtka z bonprixu i nawet nie miałam dzisiaj kiedy zmierzyć

Tak u nas tez było szczepienie
Fajne te prezenty z przedszkola a ze słodyczami dobrze robisz

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-12-07 o 01:19
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 08:02   #362
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Minini, super że prababcia w dobrym zdrowiu

Anusia, będzie Ci się lepiej spało

Akada, tak jestem wie znów głodna

Sill, jak przymierzasz kurtkę cyknij fotel i wrzuć o ile możesz.

Uh my już od 7.30 nie śpimy tylko trochę marudzimy ;brzydal:

Dziewczyny które mają ilify: działa Wam czasowe ustawienie? Bo moje drugi raz się nie włączyło;/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 08:43   #363
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Ojj tak Aż zaczęłam gotować zupy, żeby coś mniej kalorycznego, a sycącego jeść, ale potrafię zjeść ze trzy talerze na raz tej zupy
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Uff nie jestem sama, wczoraj zjadłam na raty cały woreczek ryżu, wcześniej jadłam mniej, no i słodycze ... Waga na razie super, ale boje się, że jak przestane karmić i sie nie opamiętam to będzie dramat ;-)
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 08:52   #364
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mój waży już pewnie z 9kg jakieś półtora miesiąca temu go wazylismy w przychodni i ważył 8kg. Ale na brzuch przekręca się bardzo sprawnie i od dawna już w sumie, miesiąc -poltora na pewno.

JON pobudka jest zazwyczaj o 5 :/ chyba że tatuś weźmie go na klatę do spania, to potrafi jeszcze z 2h pospać nawet.
Tak myślałam że wcześnie jest pobudka, a próbowałaś go o 18 położyć jak na drzemkę? Tzn przy świetle, w innym miejscu niż na noc. Może by pospał 30min-1h i potem na noc o 20-21 do spania
Cytat:
️ za spokojną noc.

A łapiesz ją za uda i przekręcasz na boczek? Ja od kiedy ćwiczę tak z Ami to chociaż na boki się przekręca. Na brzuchol też jeszcze nie.

U nas też w udo, podobno najlepiej.

Co do siostrzyczki szczeniaczka to po dzisiejszym dniu uważam, że za wcześnie. Ami trochę się jej wystraszyła. Za to kupiłam też taką sówkę z kulkami w środku i jak rozpakowałam to pomyślałam, ale szit, ale Ami właśnie nią była najbardziej zainteresowana

Ooo najwyraźniej waga nie idzie wcale w parze z obrotami. Brawo Przemo Współczuję pobudek o 5. Dla mnie to noc

Niedobra Amelka, taaakaaa niedobra

Moja jak nie wybudza się po 18 to już ją zaczepiam, bo kiedyś jak tak pospała to ciężką noc mieliśmy

Niko wczoraj spał do 19, do 21 bawiliśmy się na łóżku i o 21:15 go położyłam i sam zasnął, bo ja wyszłam do łazienki ale on co 2h-2,5h chodzi spać zawsze
Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Darietta a zabawiasz ja? Pokazujesz wysoko zabawki? Albo nie kladz na macie tylko na swoich kolanach. Jasiek też pcha rece do buzi ale nie ssie tylko gryzie wszystkie paluchy, ale robi to podpierajac sie na lokciu i glowa w gorze. A moze to cos z napieciem i warto byloby z fizjoterapeuta skonsultowac?

Co chcecie wiedzieć o krzeslku keter? Pytać w sobotę wyjme z kartonu i odpowiem na wszystkie pytania

Mój też tak gryzie na brzuszku podpierając się na łokciu

Siil ten projektor dla mnie jest dosyć kiczowaty, bo te gwiazdki są niezbyt wyraźne, Niko nie zwraca na to uwagi.. Jak miał jakiś skok i był płaczliwy przed spaniem, nie chciał jeść, to Tż go uspokajał dźwiękami natury. Lubi patrzeć na misie, a jak się budzi w swoim łóżeczku to gada do tego namalowanego misia (bo karuzelę ściągam). Normalnie nie używam do usypiania, bo on dostaje smoka, pieluchę do tulenia, ja go głaszczę po głowie i odlatuje ale w trudnych chwilach spełnia funkcję uspokajacza. Tylko N nie lubi muzyki (robi podkówkę), ale on w ogóle nie lubi grajacych rzeczy, może to dlatego. Włączam tylko szum lub dźwięki natury.

Stary 2017-12-07, 08:54   #365
pestycyda
Zakorzenienie

Próbuje dojść do tego co się działo dzisiejszej nocy i doliczyłam się że Wojtek wstał tylko o 1.30 potem koło 3 ale chyba go nie karmiłam nawet nie pamiętam. Koło 5 go przewinelam i spaliśmy do po 7. Matko jedyna ale pospalismy! Albo efekt zmęczenia po szczepieniu albo w trakcie skoku jakieś dziwne rzeczy się dzieją

Stary 2017-12-07, 09:15   #366
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Próbuje dojść do tego co się działo dzisiejszej nocy i doliczyłam się że Wojtek wstał tylko o 1.30 potem koło 3 ale chyba go nie karmiłam nawet nie pamiętam. Koło 5 go przewinelam i spaliśmy do po 7. Matko jedyna ale pospalismy! Albo efekt zmęczenia po szczepieniu albo w trakcie skoku jakieś dziwne rzeczy się dzieją

Brawo dla Wojtka a musiałaś przewijać ? ;-)
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 09:19   #367
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda fajna noc!
U nas tez fajnie, mały spał od 21:30-00:20, tutaj miał problem zeby zasnąć, Tz go uspal o 1 i wstał 5:40 potem 6:30 wzięliśmy go do łóżka i pobudka o 8:10. Teraz wstajemy z łóżka i szykujemy sie do lekarza
Stary 2017-12-07, 09:31   #368
emmos
Zakorzenienie

U nas też nocka bez zarzutów właśnie wstajemy

Stary 2017-12-07, 09:53   #369
Mała!
Zakorzenienie

U nas co godzinę nadal, ale tylko by się przytulić do cycuszka. Więc ogólnie spoko. Trudno trzeba to przetrwać. Był dużo spokojniejszy tej nocy.

Sill.
Też mamy kalendarz adwentowy

Pestycyda.
Super Nocka!

Cashmere
Niezła waga

Idę na spacer... Tylko mi właśnie padł na kolanach.
A mąż pojechał po sprzęt grający do Wrocławia, chłop mi oszalał dziewczyny...!!!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 09:55   #370
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Była gorączka 38,3 ale dałam kropelki i jest 37,0 wiec mogę iść spać dzięki za kciuki

Podziwiam bo ja mam lenia co ćwiczysz?

Właśnie ja w obrotach pomagałam trzymając za rączkę i nawet nie sprawdziłam czy dobrze robię. Ulżyło mi teraz

Tak u nas tez było szczepienie
Fajne te prezenty z przedszkola a ze słodyczami dobrze robisz
Nie ma co podziwidziac dawno powinnam to zaczac. Slim fit Ewy ch.
Musze pozbyc sie defektow ktore zaniedbalam jeszcze przed ciaza.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:16   #371
etusiaaa
Wtajemniczenie

kciuki za wszystkie szczepienia.
brawa za wagi👏
my dziś noc średnia po tym jak paulina po przedszkolu wymiotowala i dostała gorączki. dziś w domu siedzi.
gondola tez się robi dla nas krotka😉 chociaż my teraz nie spacerujemy bo albo paulina chora a teraz Mateusza 😕

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:24   #372
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Brawo dla Wojtka a musiałaś przewijać ? ;-)
W sumie nie musiałam ale jak go nie przewinę to pamp nam nie wytrzyma całą noc a i tak już się budził i ruszał non stop. Chyba muszę kupić 4 na noc bo 3 ani Dada soft, ani premium ani pampers nie dają rady...
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pestycyda fajna noc!
U nas tez fajnie, mały spał od 21:30-00:20, tutaj miał problem zeby zasnąć, Tz go uspal o 1 i wstał 5:40 potem 6:30 wzięliśmy go do łóżka i pobudka o 8:10. Teraz wstajemy z łóżka i szykujemy sie do lekarza
Szczepienia czy co Wy tam macie? Kciuki za wizytę
Cytat:
U nas też nocka bez zarzutów właśnie wstajemy

Super
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U nas co godzinę nadal, ale tylko by się przytulić do cycuszka. Więc ogólnie spoko. Trudno trzeba to przetrwać. Był dużo spokojniejszy tej nocy.

Sill.
Też mamy kalendarz adwentowy

Pestycyda.
Super Nocka!

Cashmere
Niezła waga

Idę na spacer... Tylko mi właśnie padł na kolanach.
A mąż pojechał po sprzęt grający do Wrocławia, chłop mi oszalał dziewczyny...!!!

Mała będzie coraz lepiej a co to za sprzęt że aż do Wrocławia?
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
brawa za wagi
my dziś noc średnia po tym jak paulina po przedszkolu wymiotowala i dostała gorączki. dziś w domu siedzi.
gondola tez się robi dla nas krotka chociaż my teraz nie spacerujemy bo albo paulina chora a teraz Mateusza

Zdrówka dla Was wszystkich oby u Pauliny to nie była jakaś jelitowka.

Stary 2017-12-07, 10:30   #373
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Ty to chudzina przecież ja mam teraz ciało straszne brzuch tragedia

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
brawa za wagi
gondola tez się robi dla nas krotka chociaż my teraz nie spacerujemy bo albo paulina chora a teraz Mateusza

Dużo zdrówka dla dzieciaczków

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
W sumie nie musiałam ale jak go nie przewinę to pamp nam nie wytrzyma całą noc a i tak już się budził i ruszał non stop. Chyba muszę kupić 4 na noc bo 3 ani Dada soft, ani premium ani pampers nie dają rady...Szczepienia czy co Wy tam macie? Kciuki za wizytęSuperMała będzie coraz lepiej a co to za sprzęt że aż do Wrocławia?Zdrówka dla Was wszystkich oby u Pauliny to nie była jakaś jelitowka.

A które masz pampersy? Bo u nas zielone nie wytrzymywały a białe wytrzymują cała noc.

U nas znowu gorączka dziś dzień w domku
Stary 2017-12-07, 10:33   #374
nulkaa3
Rozeznanie

My szczepimy teraz 13 grudnia, 3 dawka już. Oby dobrze to zniosła.
Wczoraj moje dziecko zwariowało, po drzemce znalazłam ją w takiej pozycji: IMG_20171206_120722.jpg
Dodatkowo zaczęła się interesować zabawkami karuzeli, więc chwytała każdą maskotkę po kolei i przyciagala do siebie. Myślałam że ta karuzela zaraz na nią zleci... Więc popołudniu poziom łóżeczka został obniżony. Ada ostatnio zadziwia mnie coraz bardziej.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:39   #375
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A które masz pampersy? Bo u nas zielone nie wytrzymywały a białe wytrzymują cała noc.

Ta.... 60kg przy wzroście 162 to faktycznie chudzina
Stary 2017-12-07, 10:54   #376
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Darietta a zabawiasz ja? Pokazujesz wysoko zabawki? Albo nie kladz na macie tylko na swoich kolanach. Jasiek też pcha rece do buzi ale nie ssie tylko gryzie wszystkie paluchy, ale robi to podpierajac sie na lokciu i glowa w gorze. A moze to cos z napieciem i warto byloby z fizjoterapeuta skonsultowac?

Co chcecie wiedzieć o krzeslku keter? Pytać w sobotę wyjme z kartonu i odpowiem na wszystkie pytania

Czy jest lekkie? Jakie ma obicie? Czy kot drapiąc je zniszczy?

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Za.prąd i za wode wiecej! My zazwyczaj poza domem czss spedzamy. A teraz owrotnie, wiekszosc w domu

Brawo za kolejny pd!

Jaki kocyk.welniany dla siebie kupilas? Jaki wymiar i za ile? 100% welny czy blend?

Oczywiscie że swiadome. Tylko sie tak nie ciesz... niedlugo mama bedziesz slyszala milion razy na dobe - mamo a czemu... mamo gdzie jest... mamo jestes? mamo daj mi... mamooooo!!

Stare piekne czasy z jedną pobudką o 3 w nocy ehhh

Ja dodatkowo nakladam żel na tą silikonową szczoteczke i tym wcieram - jest 2w1 masaż i znieczulenie

After eight już wiesz co jutro dorzuce do koszyka na zakupach? Uwielbiam!!!

Czasem te 2 sekundy nieuwagi wystarczą. Dobrze ze nic sie nie stalo.

Jak nie ma gdzie zostawic dziecka to najbezpieczniej na podlodze, powtarzala mi do znudzenia moja mama, ktorej moj brat spadł z czegoś i miał wstrząs mozgu... Najgorsze co moze sobie zrobic na podlodze to sie ubrudzic

Aaa mielismy tego ślimaka!! Byl ekstra! Ale gdzieś zaginął

Jak znajde chwile to wrzuce linka do yt z fajnym sposobem "wrzucania" na plecy

Mój to o 18tej lubi sobie półgodzinną drzemke przed snem zrobić

Morele kiedy ta wasza kolacja? Dzis? Kciuki zeby mała spokojnie z mamą wytrzymala.

Taedio zdecydowaliscie juz jakie auto?

Sill gdzies mi ucielo twoje cytowanie - mnie tez po nocach sie śnily teksty "akuku widze cie" "dobrze sie bawisz?" Ale to nic! Najgorsza była papuga powtarzająca to co sie do niej mowilo tylko piskliwym głosem. Starszak mogl tak do niej gadać pol godziny! Szło oszaleć!

Mała kciuki za wasze nocki, pamietaj ze tonie bedzie trwalo wiecznie, niedlugo minie

Pestycyda odpisalam na prv. Ty cwaniaro z tym mikolajem!!!

U nas dzis byla babcia z prababcią z prezentami dla dzieci. Prababcia wyjątkowo dobrze sie czuje, mega sie ciesze z tego!

Chlopaki dostali troche prezentow - lego, ksiazke, puzle, jenge, mlodszy dmuchana zabawke motywującą do raczkowania i nowe smoczki.

A starszak dodatkowo na judo dostał koszulke - dumny jak paw chodzil w niej do wieczora bo pisze na plecach "dziejny wojownik judo"

Ide jeść! Dopadl mnie glod na drugą kolacje
Kocyk kupiłam na grupie zakupowej na FB używany. Wełna 100% - tylko rożne mieszanki, zapamiętałam angorę. Jakies 130 na 180. Wlasnie pod nim siedzę i gryzie mnie w nogi, a na kocu siedzi kot
After Eight od września za mną chodziło, tylko na mojej wsi nie było do kupienia. Mama zapamiętała i mi kupiła.

Kiedyś jak pracowałam w biurze podróży to dostaliśmy pudło tych czekoladek, były postawione na biurku i klienci mogli sie częstować. Na początku nawet ich nie próbowałam, bo jakoś nie przekonywało mnie połączenie mięty z czekoladą i to jeszcze gorzką. Skosztowała kilka sztuk, potem znowu i z każdym razem coraz bardziej mi smakowały. Skończyło sie na tym ze na zmianie jadłam pół do całego opakowania tych czekoladek i tylko czekałam az sie skończą.

Fajne prezenty dostali chłopcy.

Cytat:
Poćwiczyłam a teraz padam na twarz.....

Co cwiczylas?
U mnie Klaudia teraz pozno chodzi spac i juz chyba nie mam co liczyć na to, ze poćwiczę az zaśnie. Z kolei z nią nie dam rady zrobic wszystkiego, ale trzeba jakoś pokombinować
Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 1,5kg.

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Tez kocham dzwoneczki dlatego mamy dwie zawieszki:słynną zebrę i laleczkę z Tiny love

U nas zęby chyba jeszcze nie idą a też wszystko bierze do buzi, to chyba ciekawość świata

Dziewczyny które karmią też jesteście wiecznie głodne ? Ja jem więcej niż w ciąży ...
Ja jem jeden posiłek mniej niż w ciazy. W ciazy (zwłaszcza pod konie) budziłam sie bardzo głodna i na noc tez czułam potrzebę jedzenia. Pewnie ma tez wpływ to, ze karmie mieszanie, wiec produkuje mniej mleka i miałam spore zapasy kg po ciazy.

Cytat:
Czytałam na bieżąco, ale nie mam już siły cytować po kolei

Hahaha dzięki za komplementy

Dziewczyny przekażcie na fejsie Poprostu życzenia imieninowe dla Mikołaja ️ Oraz bacik dla Chili, Poprostu i Samanthy, że się nie odzywają tutaj!

Xzora fajny ten ślimak

Co do butelki to muszę przytrzymywać ją sama, ale jest mega ekscytacja Lu. Szczeniaczka uczniaczka Łucja bardzo kocha, co okazuje zadając mu stopy i dłonie. My mamy tego pl-ang, on chyba ma mniej funkcji niż ten pl i siostrzyczka.

Widzę, że u większości ząbki na tapecie. U nas chyba też, znów wróciły marudy... Ciężki dzień... Nawet smoczka Łucja dziś chciała - chyba przez swędzenie dziąsełek... Szczepienie odwołałam wczoraj, trudno, najwyżej będą nas ścigać...

Kciuki za Wojtka i Julka po dzisiejszym szczepieniu i dla Michalinki (jeśli dobrze zrozumiałam, że dzisiaj też miała )

Jon - jeśli nic nie pokrecilam że to Wy macie karuzelę fp z misiami - jak Niko reaguje na projektor? Potrafi zasnąć przy tych gwiazdkach czy raczej go rozbudzają? Długo baterie Wam trzymają?

Etusiaaa zdrówka dla Mateusza! My używamy gondoli nadal.

SteveS dzięki za odp, coś tak kojarzyłam, że można ręce wyciągnąć, tylko nie pamiętałam kiedy

Co do prezentów to u nas mówi się, że prezenty pod choinkę są "od Gwiazdki", ale wszyscy włącznie z dziećmi wiedzą, że to my obdarowujemy siebie nawzajem. A 6 grudnia są "od Mikołaja". Lila jeszcze nie zgłębiała tematu, ale jak zacznie pytać to powiem jej, że Mikołaj ma pomocników, którzy w jego imieniu podkładają prezenty A o Mikołaju, który daje prezenty w przedszkolu już w zeszłym roku mówiłam jej, że to jest ksiądz przebrany za Mikołaja żeby uczcić pamięć o nim (przychodzą do nich zaprzyjaźnieni zakonnicy w tej roli), bo nie chciałam ściemniać żeby to prawdziwy Mikołaj Ja jako dziecko na Mikołaja dostawałam zawsze mandarynki, książkę, góralskie kapcie (moje ulubione ) i o te czekoladki które parę lat temu odkryłam, że są dostępne na allegro http://allegro.pl/moritz-czekoladki-...054207989.html Nie pamiętam kiedy odkryłam, że to rodzice, a nie Mikołaj zostawiają, nie mam żadnej traumy z tym związanej

Mała przytulam mocno Może mógłby Ci ktoś pomóc w tym trudnym czasie, może mama? I mów koniecznie mężowi o tym jaka jesteś wykończona i że jesteś u kresu sił... Z tym prezentem w przedszkolu to rzeczywiście porażka, że same słodycze :/ Koniecznie porusz ten temat jak będzie zebranie jakieś. Ja też się wkurzyłam, że dodali do prezentu kalendarz adwentowy, bo zależało mi żeby nikt go Lili nie dawał, ale potem pomyślałam że nie muszę jej mówić, że chodzi w nim o to żeby codziennie jeść czekoladkę (mamy teraz umowę, że słodycze jemy w weekendy, a i tak zwykle Lila wybiera żelki). U nas rada rodziców kupuje prezenty: dla wszystkich dzieci takie same (ale dla dziewczyn inne, dla chłopaków inne). Dziewczyny dostały po grze frozen travel quiz, bałwanka - lampkę led świecącą na kolorowo i ten kalendarz adwentowy...

Przyszła mi wczoraj wieczorem ta kurtka z bonprixu i nawet nie miałam dzisiaj kiedy zmierzyć

Siilmariien - przekazałam info od dziewczyn na FB
Koniecznie daj znac jak kurtka. Z Mikołajem bede tak samo robić - pamietam, ze ja jakoś w niego za bardzo nie wierzyłam i jak pani w 4-latkach mówiła, ze Mikołaj nie istnieje to juz to wiedziałam.

Cytat:

Brawa za spokojną noc!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Sill - miałam jeszcze napisac, ze dobrze robisz z tym, ze słodycze w weekend (pisze to mając w ustach drugie opakowanie After Eight ) jedno dostałam ja, drugie mąż. Wczoraj poszło moje.

Mała! Cieszę sie, ze noc spokojniejsza. Po sprzęt grający? Mąż gra?

Nulka - niezła Ada! Często jak o niej czytam to duzo dojrzalsza sie wydaje w porównaniu do Klaudii.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 10:55   #377
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Czy jest lekkie? Jakie ma obicie? Czy kot drapiąc je zniszczy?

Kocyk kupiłam na grupie zakupowej na FB używany. Wełna 100% - tylko rożne mieszanki, zapamiętałam angorę. Jakies 130 na 180. Wlasnie pod nim siedzę i gryzie mnie w nogi, a na kocu siedzi kot
After Eight od września za mną chodziło, tylko na mojej wsi nie było do kupienia. Mama zapamiętała i mi kupiła.

Kiedyś jak pracowałam w biurze podróży to dostaliśmy pudło tych czekoladek, były postawione na biurku i klienci mogli sie częstować. Na początku nawet ich nie próbowałam, bo jakoś nie przekonywało mnie połączenie mięty z czekoladą i to jeszcze gorzką. Skosztowała kilka sztuk, potem znowu i z każdym razem coraz bardziej mi smakowały. Skończyło sie na tym ze na zmianie jadłam pół do całego opakowania tych czekoladek i tylko czekałam az sie skończą.

Fajne prezenty dostali chłopcy.

Co cwiczylas?
U mnie Klaudia teraz pozno chodzi spac i juz chyba nie mam co liczyć na to, ze poćwiczę az zaśnie. Z kolei z nią nie dam rady zrobic wszystkiego, ale trzeba jakoś pokombinować

Ja jem jeden posiłek mniej niż w ciazy. W ciazy (zwłaszcza pod konie) budziłam sie bardzo głodna i na noc tez czułam potrzebę jedzenia. Pewnie ma tez wpływ to, ze karmie mieszanie, wiec produkuje mniej mleka i miałam spore zapasy kg po ciazy.

Siilmariien - przekazałam info od dziewczyn na FB
Koniecznie daj znac jak kurtka. Z Mikołajem bede tak samo robić - pamietam, ze ja jakoś w niego za bardzo nie wierzyłam i jak pani w 4-latkach mówiła, ze Mikołaj nie istnieje to juz to wiedziałam.

Brawa za spokojną noc!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Sill - miałam jeszcze napisac, ze dobrze robisz z tym, ze słodycze w weekend (pisze to mając w ustach drugie opakowanie After Eight ) jedno dostałam ja, drugie mąż. Wczoraj poszło moje.

Mała! Cieszę sie, ze noc spokojniejsza. Po sprzęt grający? Mąż gra?

Nulka - niezła Ada! Często jak o niej czytam to duzo dojrzalsza sie wydaje w porównaniu do Klaudii.

slim fit Ewy Ch.

Mi zostało 2kg ale niestety waga z przed ciąży to nie jest moje docelowe marzenie. W sumie nie tyle co na wadze zależy mi na wysmukleniu figury.
Stary 2017-12-07, 11:14   #378
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My szczepimy teraz 13 grudnia, 3 dawka już. Oby dobrze to zniosła.
Wczoraj moje dziecko zwariowało, po drzemce znalazłam ją w takiej pozycji: Załącznik 7347861
Dodatkowo zaczęła się interesować zabawkami karuzeli, więc chwytała każdą maskotkę po kolei i przyciagala do siebie. Myślałam że ta karuzela zaraz na nią zleci... Więc popołudniu poziom łóżeczka został obniżony. Ada ostatnio zadziwia mnie coraz bardziej.

To Ada szaleje bystrzak z niej

Cytat:
Ta.... 60kg przy wzroście 162 to faktycznie chudzina
Wyglądasz na chudzinę mi tez zostało jeszcze 1,5kg ale pewnie się obudzę na wiosnę chodzę z mała na spacery ale chudnięcia nie widzę
Stary 2017-12-07, 11:20   #379
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Cytat:
Mi zostało 2kg ale niestety waga z przed ciąży to nie jest moje docelowe marzenie. W sumie nie tyle co na wadze zależy mi na wysmukleniu figury.
Tak Was czytam, że zostało Wam tylko 1,5-2kg do wagi sprzed ciąży, to aż Wam zazdroszczę.
Przed ciążą ważyłam 53kg (165cm wzrostu), przytyłam 25kg. Tydzień po porodzie się ważyłam, to waga pokazała 68kg i do tej pory waga stoi w miejscu 😹 W sumie dobrze się czuję jak teraz wyglądam ('jest na co popatrzeć i za co złapać' - słowa mojego tż), jedynie przeszkadza mi mój wystający brzuch...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:25   #380
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Pestycyda to fajną noc mieliście!
U nas dzisiaj powtórka z wczorajszej, znowu przespał 5h widzę światełko w tunelu.

Ale za to dzień mi się zaczął słabo. Najpierw położyłam N w leżaczku i mój pies go wylizał po buzi jak się odwróciłam na 3 sekundy, wcześniej nie miał takich akcji.. Potem N ulał mocno, bo rano za długo się grzebałam i popłakał się z głodu, więc nałykał się powietrza.. Oczywiście wszystko brudne, dziecko do przebrania. Później ja oblałam się cała wodą, bo podlewalam kwiaty i zostawiłam wodę w konewce, a chciałam ją odłożyć na półkę i ta woda na mnie wylądowała.. A przed chwilą rozdrapał sobie rankę na nodze i ubrudził wszystko krwią
Wczoraj przyszły pieluchy pampers premium, więc podjęłam próbę nie zmieniania pieluchy w nocy. Siku wytrzymała ale porannej kupy już nie, musiałabym zaraz po przebudzeniu N zmieniać mu pieluchę, bo od jakiegoś czasu kupa poranna to standard.

Od dzisiaj w Biedronce jest ogrzewacz z masażerem do stóp, szkoda że już kupiłam prezent Tż, gdybym wiedziała że takie coś istnieje to bym mu podarowała korci mnie żeby kupić, ale za dużo kasy już wydałam

Stary 2017-12-07, 11:29   #381
Agg_s
Wtajemniczenie

Przyszłam się pożalić zaraziłam Bartka, by to szlag katar ma taki ze jak kicha to mu gile wyskakują.. idziemy na 16 do lekarza żeby mi go osłuchała czy na pluckach nic się nie dzieje bo pokasłuje tez czasami ehhh we wtorek szczepienie wiec chyba od razu je przełożę

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj powtórka z wczorajszej, znowu przespał 5h widzę światełko w tunelu.

Ale za to dzień mi się zaczął słabo. Najpierw położyłam N w leżaczku i mój pies go wylizał po buzi jak się odwróciłam na 3 sekundy, wcześniej nie miał takich akcji.. Potem N ulał mocno, bo rano za długo się grzebałam i popłakał się z głodu, więc nałykał się powietrza.. Oczywiście wszystko brudne, dziecko do przebrania. Później ja oblałam się cała wodą, bo podlewalam kwiaty i zostawiłam wodę w konewce, a chciałam ją odłożyć na półkę i ta woda na mnie wylądowała.. A przed chwilą rozdrapał sobie rankę na nodze i ubrudził wszystko krwią
Wczoraj przyszły pieluchy pampers premium, więc podjęłam próbę nie zmieniania pieluchy w nocy. Siku wytrzymała ale porannej kupy już nie, musiałabym zaraz po przebudzeniu N zmieniać mu pieluchę, bo od jakiegoś czasu kupa poranna to standard.

Od dzisiaj w Biedronce jest ogrzewacz z masażerem do stóp, szkoda że już kupiłam prezent Tż, gdybym wiedziała że takie coś istnieje to bym mu podarowała korci mnie żeby kupić, ale za dużo kasy już wydałam

Omg, to przeboje niezle z rana miałaś

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:39   #382
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Współczuje porannych akcji!

A mi dzisiaj przyszły prezenty dla mamy (bardzo fajna ta torba sportowa) i perfumy dla TZ (będą do zwrotu). Wczoraj zamówiłam mu drugi prezent - w koncu kupiłam na Zalando porządną czarną bazową koszulkę. Jeszcze na nowo muszę poszukać rękawiczek dla teściowej. Pierwszy raz mi sie zdarzyło takiego zamieszanie z nietrafionymi prezentami.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożalić zaraziłam Bartka, by to szlag katar ma taki ze jak kicha to mu gile wyskakują.. idziemy na 16 do lekarza żeby mi go osłuchała czy na pluckach nic się nie dzieje bo pokasłuje tez czasami ehhh we wtorek szczepienie wiec chyba od razu je przełożę

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Biedny Bartus! Zdrowia dla was!

Nulka - na wystający brzuch polecam ćwiczenia na mieście głębokie brzucha,

Anusia - masz racje, ze nie tyle waga jest istotna co wygląd.
Ja np miałam mniej cm w obwodach przy wadze 54kg niż ważąc 50kg (mięśnie wiecej ważą). Z sylwetki przed ciążą byłam bardzo zadowolona. Teraz w sumie nawet jak zgubie te 1,5kg to i tak wyglądam inaczej. Mam 3 rozmiary wiecej w biuście przez co góra sylwetki duzo potężniej wyglada. W dużej części ubrań źle przez to wyglądam.

Stary 2017-12-07, 11:40   #383
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Tak Was czytam, że zostało Wam tylko 1,5-2kg do wagi sprzed ciąży, to aż Wam zazdroszczę.
Przed ciążą ważyłam 53kg (165cm wzrostu), przytyłam 25kg. Tydzień po porodzie się ważyłam, to waga pokazała 68kg i do tej pory waga stoi w miejscu 😹 W sumie dobrze się czuję jak teraz wyglądam ('jest na co popatrzeć i za co złapać' - słowa mojego tż), jedynie przeszkadza mi mój wystający brzuch...

Ja też lubie swoje kobiece kształty ale tez mam właśnie brzuszek. Tylko że u mnie był już przed ciążą a teraz dodatkowo zrobił się budyniowaty.
Stary 2017-12-07, 11:41   #384
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Minini, super że prababcia w dobrym zdrowiu

Anusia, będzie Ci się lepiej spało

Sill, jak przymierzasz kurtkę cyknij fotel i wrzuć o ile możesz.

Uh my już od 7.30 nie śpimy tylko trochę marudzimy ;brzydal:

Dziewczyny które mają ilify: działa Wam czasowe ustawienie? Bo moje drugi raz się nie włączyło;/

Nie ustwwialam nigdy. Puszczam go kiedy widzę potrzebę

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 11:42   #385
taedio
MerDer 4ever

My jeździmy w gondoli, młody ma jeszcze zapas dzisiaj zasnął pierwszy raz sam w wozku w drodze od lekarza cud

Pestycyda kontrolnie bo ma katar i kaszel. Ale gardło czyste, osłuchowo czysty
Stary 2017-12-07, 12:05   #386
pestycyda
Zakorzenienie

AnnaPaula, to były zielone ale właśnie się skończyły. Premium nie używałam chyba jeszcze. Mam jeszcze z 4 paczki DAdy 3 to już muszę zużyć a na noc chyba wezmę czworeczki żeby już nie kupować następnych 3 bo mi wyrasta chłopak.

Jon, brawa za noc a poranek niezły faktycznie!)

Ja wypiłam kawę, zjadłam babkę i wybieram się na spacer bo w końcu słoneczko!

Aggs, biedny Bartuś. Zdrówka;*

Stary 2017-12-07, 12:23   #387
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
AnnaPaula, to były zielone ale właśnie się skończyły. Premium nie używałam chyba jeszcze. Mam jeszcze z 4 paczki DAdy 3 to już muszę zużyć a na noc chyba wezmę czworeczki żeby już nie kupować następnych 3 bo mi wyrasta chłopak.

Jon, brawa za noc a poranek niezły faktycznie!)

Ja wypiłam kawę, zjadłam babkę i wybieram się na spacer bo w końcu słoneczko!

Aggs, biedny Bartuś. Zdrówka;*

Zielone Pampersy 2xmniej chłonne od Premium. Ja próbuje rożnych pieluch ale i tak wracam do Pampers Premium bo najlepsze.
U mnie cały czas pochmurno. Wypiłam zieloną herbatę, zjadłam całe opakowanie After Eight i ćwiczyłam z Klaudią na dywanie. Strasznie się chichrała jak robiłam skakane przysiady nad nią.

Stary 2017-12-07, 12:24   #388
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie nie musiałam ale jak go nie przewinę to pamp nam nie wytrzyma całą noc a i tak już się budził i ruszał non stop. Chyba muszę kupić 4 na noc bo 3 ani Dada soft, ani premium ani pampers nie dają rady...Szczepienia czy co Wy tam macie? Kciuki za wizytęSuperMała będzie coraz lepiej a co to za sprzęt że aż do Wrocławia?Zdrówka dla Was wszystkich oby u Pauliny to nie była jakaś jelitowka.

dziękuję 😘
my też cala noc się nie przewijamy jak nie ma kupy. zielone pampersy dają radę. Mateusz się wierci i odrazu szuka cyca. bierze do buzi i śpimy dalej😉
Cytat:

dziękuję 😘
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

współczuję ja mam dwoje dzieci na raz chorych. starsze poradzi sobie bardziej.gorzej mały. jutro ostatnio dawka antybiotyku. jest lepiej ale kaszle nadal

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:48   #389
vadi
*sportaddict*

Cytat:

super jest Slim Fit

Pestycyda - gratuluję niezłej nocy

U nas dla 'odmiany' - noc fatalna jestem warzywem, do tego wczoraj wyszłam na spotkanie pracowe, po 2h wróciłam, Tż już chyba nie jest taki chętny żebym wychodziła z domu na dłużej W piątek miałam prowadzić szkolenie i zostawić ich samych na 5-6h, już jest umowa, że poprowadzę pierwszą część i wracam oddam mu sprawiedliwość, że miał utrudnione zadanie, bo to była godzina usypiania Timiego, a on zasypia tylko przy piersi

Ach no i chwalę się! Pamiętacie, jak Timi źle przybierał? Teraz 7800g.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:58   #390
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
super jest Slim Fit

Pestycyda - gratuluję niezłej nocy

U nas dla 'odmiany' - noc fatalna jestem warzywem, do tego wczoraj wyszłam na spotkanie pracowe, po 2h wróciłam, Tż już chyba nie jest taki chętny żebym wychodziła z domu na dłużej W piątek miałam prowadzić szkolenie i zostawić ich samych na 5-6h, już jest umowa, że poprowadzę pierwszą część i wracam oddam mu sprawiedliwość, że miał utrudnione zadanie, bo to była godzina usypiania Timiego, a on zasypia tylko przy piersi

Ach no i chwalę się! Pamiętacie, jak Timi źle przybierał? Teraz 7800g.

Fajnie, ze działasz coś zawodowo U mnie raz Klaudia da bardziej popalić mężowi raz mniej, jednak i tak wymaga dużej atencji. Z tego względu poki co tylko raz w tygodniu zostawiam ich samych.
Ładna waga Timiego!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości