|
|
#361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
dzięki za kciuki ![]() Cytat:
co ćwiczysz?Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajne te prezenty z przedszkola a ze słodyczami dobrze robisz
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-07 o 01:19 |
||||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Minini, super że prababcia w dobrym zdrowiu
![]() Anusia, będzie Ci się lepiej spało ![]() Akada, tak jestem wie znów głodna ![]() Sill, jak przymierzasz kurtkę cyknij fotel i wrzuć o ile możesz. Uh my już od 7.30 nie śpimy tylko trochę marudzimy ;brzydal: Dziewczyny które mają ilify: działa Wam czasowe ustawienie? Bo moje drugi raz się nie włączyło;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale on co 2h-2,5h chodzi spać zawszeCytat:
![]() Siil ten projektor dla mnie jest dosyć kiczowaty, bo te gwiazdki są niezbyt wyraźne, Niko nie zwraca na to uwagi.. Jak miał jakiś skok i był płaczliwy przed spaniem, nie chciał jeść, to Tż go uspokajał dźwiękami natury. Lubi patrzeć na misie, a jak się budzi w swoim łóżeczku to gada do tego namalowanego misia (bo karuzelę ściągam). Normalnie nie używam do usypiania, bo on dostaje smoka, pieluchę do tulenia, ja go głaszczę po głowie i odlatuje ale w trudnych chwilach spełnia funkcję uspokajacza. Tylko N nie lubi muzyki (robi podkówkę), ale on w ogóle nie lubi grajacych rzeczy, może to dlatego. Włączam tylko szum lub dźwięki natury.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuje dojść do tego co się działo dzisiejszej nocy i doliczyłam się że Wojtek wstał tylko o 1.30 potem koło 3 ale chyba go nie karmiłam nawet nie pamiętam. Koło 5 go przewinelam i spaliśmy do po 7. Matko jedyna ale pospalismy! Albo efekt zmęczenia po szczepieniu albo w trakcie skoku jakieś dziwne rzeczy się dzieją
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
a musiałaś przewijać ? ;-)
|
|
|
|
|
#367 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda fajna noc!
U nas tez fajnie, mały spał od 21:30-00:20, tutaj miał problem zeby zasnąć, Tz go uspal o 1 i wstał 5:40 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nocka bez zarzutów
właśnie wstajemy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
U nas co godzinę nadal, ale tylko by się przytulić do cycuszka. Więc ogólnie spoko. Trudno trzeba to przetrwać. Był dużo spokojniejszy tej nocy.
Sill. Też mamy kalendarz adwentowy Pestycyda. Super Nocka! Cashmere Niezła waga ![]() Idę na spacer... Tylko mi właśnie padł na kolanach. A mąż pojechał po sprzęt grający do Wrocławia, chłop mi oszalał dziewczyny...!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze pozbyc sie defektow ktore zaniedbalam jeszcze przed ciaza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki za wszystkie szczepienia.
brawa za wagi👏 my dziś noc średnia po tym jak paulina po przedszkolu wymiotowala i dostała gorączki. dziś w domu siedzi. gondola tez się robi dla nas krotka😉 chociaż my teraz nie spacerujemy bo albo paulina chora a teraz Mateusza 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W sumie nie musiałam ale jak go nie przewinę to pamp nam nie wytrzyma całą noc a i tak już się budził i ruszał non stop. Chyba muszę kupić 4 na noc bo 3 ani Dada soft, ani premium ani pampers nie dają rady...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co to za sprzęt że aż do Wrocławia?Cytat:
oby u Pauliny to nie była jakaś jelitowka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam teraz ciało straszne brzuch tragedia ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
A które masz pampersy? Bo u nas zielone nie wytrzymywały a białe wytrzymują cała noc. U nas znowu gorączka dziś dzień w domku
|
|||
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
My szczepimy teraz 13 grudnia, 3 dawka już. Oby dobrze to zniosła.
Wczoraj moje dziecko zwariowało, po drzemce znalazłam ją w takiej pozycji: IMG_20171206_120722.jpg Dodatkowo zaczęła się interesować zabawkami karuzeli, więc chwytała każdą maskotkę po kolei i przyciagala do siebie. Myślałam że ta karuzela zaraz na nią zleci... Więc popołudniu poziom łóżeczka został obniżony. Ada ostatnio zadziwia mnie coraz bardziej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() After Eight od września za mną chodziło, tylko na mojej wsi nie było do kupienia. Mama zapamiętała i mi kupiła. Kiedyś jak pracowałam w biurze podróży to dostaliśmy pudło tych czekoladek, były postawione na biurku i klienci mogli sie częstować. Na początku nawet ich nie próbowałam, bo jakoś nie przekonywało mnie połączenie mięty z czekoladą i to jeszcze gorzką. Skosztowała kilka sztuk, potem znowu i z każdym razem coraz bardziej mi smakowały. Skończyło sie na tym ze na zmianie jadłam pół do całego opakowania tych czekoladek i tylko czekałam az sie skończą. Fajne prezenty dostali chłopcy. Cytat:
U mnie Klaudia teraz pozno chodzi spac i juz chyba nie mam co liczyć na to, ze poćwiczę az zaśnie. Z kolei z nią nie dam rady zrobic wszystkiego, ale trzeba jakoś pokombinować ![]() Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 1,5kg. Cytat:
Cytat:
Koniecznie daj znac jak kurtka. Z Mikołajem bede tak samo robić - pamietam, ze ja jakoś w niego za bardzo nie wierzyłam i jak pani w 4-latkach mówiła, ze Mikołaj nie istnieje to juz to wiedziałam. Cytat:
Brawa za spokojną noc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Sill - miałam jeszcze napisac, ze dobrze robisz z tym, ze słodycze w weekend (pisze to mając w ustach drugie opakowanie After Eight ) jedno dostałam ja, drugie mąż. Wczoraj poszło moje.Mała! Cieszę sie, ze noc spokojniejsza. Po sprzęt grający? Mąż gra? Nulka - niezła Ada! Często jak o niej czytam to duzo dojrzalsza sie wydaje w porównaniu do Klaudii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zostało 2kg ale niestety waga z przed ciąży to nie jest moje docelowe marzenie. W sumie nie tyle co na wadze zależy mi na wysmukleniu figury. |
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bystrzak z niej ![]() Wyglądasz na chudzinę mi tez zostało jeszcze 1,5kg ale pewnie się obudzę na wiosnę chodzę z mała na spacery ale chudnięcia nie widzę
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą ważyłam 53kg (165cm wzrostu), przytyłam 25kg. Tydzień po porodzie się ważyłam, to waga pokazała 68kg i do tej pory waga stoi w miejscu 😹 W sumie dobrze się czuję jak teraz wyglądam ('jest na co popatrzeć i za co złapać' - słowa mojego tż), jedynie przeszkadza mi mój wystający brzuch... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda to fajną noc mieliście!
U nas dzisiaj powtórka z wczorajszej, znowu przespał 5h Ale za to dzień mi się zaczął słabo. Najpierw położyłam N w leżaczku i mój pies go wylizał po buzi jak się odwróciłam na 3 sekundy, wcześniej nie miał takich akcji.. Potem N ulał mocno, bo rano za długo się grzebałam i popłakał się z głodu, więc nałykał się powietrza.. Oczywiście wszystko brudne, dziecko do przebrania. Później ja oblałam się cała wodą, bo podlewalam kwiaty i zostawiłam wodę w konewce, a chciałam ją odłożyć na półkę i ta woda na mnie wylądowała.. A przed chwilą rozdrapał sobie rankę na nodze i ubrudził wszystko krwią Wczoraj przyszły pieluchy pampers premium, więc podjęłam próbę nie zmieniania pieluchy w nocy. Siku wytrzymała ale porannej kupy już nie, musiałabym zaraz po przebudzeniu N zmieniać mu pieluchę, bo od jakiegoś czasu kupa poranna to standard. Od dzisiaj w Biedronce jest ogrzewacz z masażerem do stóp, szkoda że już kupiłam prezent Tż, gdybym wiedziała że takie coś istnieje to bym mu podarowała korci mnie żeby kupić, ale za dużo kasy już wydałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się pożalić
zaraziłam Bartka, by to szlag katar ma taki ze jak kicha to mu gile wyskakują.. idziemy na 16 do lekarza żeby mi go osłuchała czy na pluckach nic się nie dzieje bo pokasłuje tez czasami ehhh we wtorek szczepienie wiec chyba od razu je przełożę ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Omg, to przeboje niezle z rana miałaś ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi dzisiaj przyszły prezenty dla mamy (bardzo fajna ta torba sportowa) i perfumy dla TZ (będą do zwrotu). Wczoraj zamówiłam mu drugi prezent - w koncu kupiłam na Zalando porządną czarną bazową koszulkę. Jeszcze na nowo muszę poszukać rękawiczek dla teściowej. Pierwszy raz mi sie zdarzyło takiego zamieszanie z nietrafionymi prezentami. Cytat:
Biedny Bartus! Zdrowia dla was! Nulka - na wystający brzuch polecam ćwiczenia na mieście głębokie brzucha, Anusia - masz racje, ze nie tyle waga jest istotna co wygląd. Ja np miałam mniej cm w obwodach przy wadze 54kg niż ważąc 50kg (mięśnie wiecej ważą). Z sylwetki przed ciążą byłam bardzo zadowolona. Teraz w sumie nawet jak zgubie te 1,5kg to i tak wyglądam inaczej. Mam 3 rozmiary wiecej w biuście przez co góra sylwetki duzo potężniej wyglada. W dużej części ubrań źle przez to wyglądam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#385 |
|
MerDer 4ever
|
My jeździmy w gondoli, młody ma jeszcze zapas
dzisiaj zasnął pierwszy raz sam w wozku w drodze od lekarza Pestycyda kontrolnie bo ma katar i kaszel. Ale gardło czyste, osłuchowo czysty
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, to były zielone ale właśnie się skończyły. Premium nie używałam chyba jeszcze. Mam jeszcze z 4 paczki DAdy 3 to już muszę zużyć a na noc chyba wezmę czworeczki żeby już nie kupować następnych 3 bo mi wyrasta chłopak.
Jon, brawa za noc a poranek niezły faktycznie!)Ja wypiłam kawę, zjadłam babkę i wybieram się na spacer bo w końcu słoneczko! Aggs, biedny Bartuś. Zdrówka;* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone Pampersy 2xmniej chłonne od Premium. Ja próbuje rożnych pieluch ale i tak wracam do Pampers Premium bo najlepsze. U mnie cały czas pochmurno. Wypiłam zieloną herbatę, zjadłam całe opakowanie After Eight i ćwiczyłam z Klaudią na dywanie. Strasznie się chichrała jak robiłam skakane przysiady nad nią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też cala noc się nie przewijamy jak nie ma kupy. zielone pampersy dają radę. Mateusz się wierci i odrazu szuka cyca. bierze do buzi i śpimy dalej😉 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#389 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Pestycyda - gratuluję niezłej nocy ![]() U nas dla 'odmiany' - noc fatalna jestem warzywem, do tego wczoraj wyszłam na spotkanie pracowe, po 2h wróciłam, Tż już chyba nie jest taki chętny żebym wychodziła z domu na dłużej ![]() Ach no i chwalę się! Pamiętacie, jak Timi źle przybierał? Teraz 7800g.
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze działasz coś zawodowo U mnie raz Klaudia da bardziej popalić mężowi raz mniej, jednak i tak wymaga dużej atencji. Z tego względu poki co tylko raz w tygodniu zostawiam ich samych.Ładna waga Timiego! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

dzięki za kciuki
co ćwiczysz?

️ Oraz bacik dla Chili, Poprostu i Samanthy, że się nie odzywają tutaj!

A o Mikołaju, który daje prezenty w przedszkolu już w zeszłym roku mówiłam jej, że to jest ksiądz przebrany za Mikołaja żeby uczcić pamięć o nim (przychodzą do nich zaprzyjaźnieni zakonnicy w tej roli), bo nie chciałam ściemniać żeby to prawdziwy Mikołaj
) i o te czekoladki
które parę lat temu odkryłam, że są dostępne na allegro
Może mógłby Ci ktoś pomóc w tym trudnym czasie, może mama? I mów koniecznie mężowi o tym jaka jesteś wykończona i że jesteś u kresu sił... Z tym prezentem w przedszkolu to rzeczywiście porażka, że same słodycze :/ Koniecznie porusz ten temat jak będzie zebranie jakieś. Ja też się wkurzyłam, że dodali do prezentu kalendarz adwentowy, bo zależało mi żeby nikt go Lili nie dawał, ale potem pomyślałam że nie muszę jej mówić, że chodzi w nim o to żeby codziennie jeść czekoladkę 

mi tez zostało jeszcze 1,5kg ale pewnie się obudzę na wiosnę
korci mnie żeby kupić, ale za dużo kasy już wydałam