|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
powodzenia!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak sfilcowal sie, skurczył i teraz gryzie ![]() Fryzjerstwo fajne, ale nie zarobisz tyle co jako przedst.farm. no chyba ze jestes wybitnie zdolna i bedą sie do ciebie zjezdzac z polowy polski ![]() Cytat:
![]() Mamusie pożałujcie mnie.... rozcielam sobie palec na calej dlugości robilam spagetti z marchewki i pomodora i zajechalam sobie tą tarką przez caly palec od wew.strony! Krwawilo jak cholera i boli łeeeee
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, ten kurs fryzjerstwa miałby sens jakby brat TZ się zdecydował na prowadzenie salonu. Ja bym mogłabyc drugim fryzjerem a TŻ właścicielem no, ale teraz brat TZ pracuje w Holandii, a jeszcze niedawno strzygł w Irlandii. A tak w ogole to wyjechał do Hiszpanii. Za nim sie nie nadąży ![]() Współczuje rozciętego palca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dzięki za życzenia zdrowia dla Bartusia
byliśmy u pani doktor i osluchowo jest ok, mamy się inhalować, nawilżać i odciągać gile ![]() Vadi, niezle Timi przykoksil u nas dzisiaj „tylko” 7 kg ![]() Widzę ze temat pracy na tapecie i... doszły mnie słuchy ostatnio ze chcieli u mnie żebym wróciła wcześniej, tj od nowego roku i dzisiaj dzwoniła do mnie pani prezes... z zapytaniem czy bylaby taka możliwość i jeśli tak to kiedy. Oczywiście wszystko na moich warunkach, pół etatu, podwyżka, dofinansowanie do niani.. jestem w szoku 🤪 ale powiedziałam ze najwcześniej to w maju i pod warunkiem ze miałabym jakaś zaufana osobę dla Bartka co graniczy chyba z cudem bo babcie obie pracują...Mini, ałaaaaaaa, wyobraziłam to sobie i aż mnie ciary przeszły :p nie lubię takich opowieści ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Emmos- nie wiem w sumie czy zęby mu idą. Nie widzę ich póki co 🤔
Ale lapinki non stop w buzialu siedzą 😏 A w nocy różnie bywa . Zazwyczaj mam 3-4kp, ale Maxiu ma napady ze lubi się zbudzić o 1,2 i se nie spać godzinę dwie 😭🔫 Wtedy mam ochotę se palnąć w łeb . Cytat:
Ostatnio wycierałam kurze i zostawiłam na rogu tv kawałek naskórka z mojej dłoni bo zarysowałam ręka 😱 Oczywiście krew mi leciała , ale nic nie czułam tylko się Wkurzylam , ze wytarlam tv a tam coś białego się przykleiło 🤣🤣🤦🏻 Cytat:
To masz luxus z praca. Jak możesz to powybrzydzaj sobie Ja myśle, ze na kwiecień gdzieś pójdę. Nie chce mi się robić już paznokci. Niecierpie gnić w biurze bo mnie to nudzi. Poza tym trzeba siedzieć pod krawatem a to nie dla mnie. Myśle, ze może pójdę do jakiegoś sklepu z odzieżą lub typu tjmaxx na jakieś niecałe pół etatu żeby się wyrwać z domu. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Maxiu dziś ma 37 czasem 36.9 stan podgorączkowy . Znów nie wiem ocb. Ostatnio miał takie zylkowe policzki jakby jakiś rumieniec czy coś takiego. Oczywiście dalej ma tak ze zasypia i za 5min się budzi i się bawi z jednym okiem zamkniętym 😂🤦🏻
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) Młody super oczka, pasowałby do mojej pociechy...? 😉 Chociaż z charakteru wolałabym starszego, lubie takie samozajmujące się dzieci 😉 Moja ma często taką wyższą temperaturę, mi powiedziała pediatra, że to normalne u niemowlaków
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, jakaś czarna seria z tymi autami;/
Emmos, w sumie dobrze że nie ma alergii tylko faktycznie skąd te wymioty? Karolina, to super ![]() Samantha, super chłopaki wpadaj częściej ![]() Minini, oj biedactwo. Oby się raz dwa palec zagoil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#427 |
|
MerDer 4ever
|
Minini juz tylko warunki finansowania mogą go zniechęcić
Polecam jej wpisy Ojojojojoojjjj! Współczuje Pestycyda no niestety. Jak sie ma więcej samochodów to zawsze tak jest :/ |
|
|
|
#428 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agg_s fajnie, że w pracy tak za Tobą tęsknią i chcą iść Ci mocno na rękę Akada boskie zdjęcie A z ciekawostek, ksiądz był bardzo miły nie było wykładów, powiedział, że oczywiście, że ochrzci.Za to fizjoterapeutka 2 tygodnie nie widziała Timiego, była w szoku, jak urósł i ciągle go chwaliła za postępy
|
||||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Witaj chłopaki są genialne! Cieszę się że u Was dobrze.Minini Ałć! Kurde, Współczuję rozciecia... To faktycznie musiało boleć. Aggs. Fajnie z tą pracą My się usypiamy, ząbki męczą Hugo okrutnie. Bidul mój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, brawo za postępy w rehabilitacji
![]() Mała, oby noc była łaskawa dla Was. Ja niby uspilam W. ale coś się ciągle wierci. Nie było kupy dziś porAdnej i pewnie go męczy też. Byłam na gofrach z koleżanką mąż jakoś dał radę z małym chociaż nie chciał z butelki pić. No ale cycuś wrócił do domu akurat więc histerii nie było.Za to poprztykałam się z mężem wrre. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
A mój od 19 już właśnie drugi raz się obudził, przekręcił się na brzuszek, ale widać że to ząbki.
Nie chce sobie krakać, ale chyba przed nami piąta Nocka z co najmniej 7 pobudkami... No nic trzeba to przetrwać! Pestycyda i wzajemnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs - dobrze, ze Bartus osluchowo czysty. Z jednej strony fajnie poczuć się tak potrzebnym pracownikiem, a z drugiej szkoda skracać urlop i czas bycia z synkiem.
Akada - super czapę ma Agatka i jakie wielkie oczy. Vadi - super, ze ksiądz bezproblemowy. No i ładnie, ze Timi taki pochwalony przez fizjo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Zobaczymy jakie te noce bedą. Ja z Klaudią miałam ostatnie 2 tygodnie ekstra - zasypiała o 20.00, bez problemu ją odkładałam, potem budziła sie ok 5.00, dostawała pierś i spałyśmy jeszcze do 7.00. Teraz jednak o 21.00 jeszcze nie spi i jest problem z odłożeniem. Ostatnią noc spędziła przy piersi. Zobaczymy jak dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam maila z hm, że w związku z opóźnionym zamówieniem z CM dostaje 15% rabatu i darmową dostawę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Minini przypomniało mi się, że pisałaś o gadajacej papudze - mąż z Lilą też kupili taką gdzieś w październiku
Po prostu uwielbiałam te dialogi trwające po pół godziny i zdaniem Lili bardzo śmieszne: - "Jestem Lila" -"Jestem Lila", - "Nie, to ja jestem Lila", - "Nie, to ja jestem Lila", - "Nie, ja!", - "Nie, ja!", - "Ja!", - "Ja!", - "Ja!!!", - "Ja!!!" - "Jaaa!!!!", - "Jaaa!!!!" Do tej pory ją włącza, ale na szczęście teraz już jakoś normalniej się nią bawi. Za to mieliśmy polewkę z Łucji, bo papuga naśladuje głos mówiącego i dialogi Łucji z papugą były przekomiczne ;D Ale już dawno jej nie włączałam.Xzora fajny pomysł z tym kursem fryzjerskim Super, że Klaudii podoba się w spacerówce! A przypomnij mi, Klaudia niechętnie jeździła w gondoli? Może u nas przesiadka też będzie jakimś wyjściem... Ale niestety na razie chyba za wcześnie - nasza spacerówka jest za mało zabudowana raczej. Ale muszę zobaczyć, bo w sumie jeszcze jej nie oglądałam nawet od zakupu Dzięki za przekazanie pozdrowień na fejsie Ech z tymi słodyczami w weekend to żeby jeszcze mnie też to dotyczyło... Miałam dłuższy czas detoks, a teraz znów wpadłam w słodyczowy ciąg... Wszystko przez niewyspanie i hormony, miesiąc temu miałam normalny okres, teraz wszystko zwiastowalo kolejny i cisza :/ A pms i inne objawy jak najbardziej były :/ Muszę ostatecznie pożegnać się ze słodyczami na dobre - pytanie czy jest sens robić to przed świętami ![]() A a propos rodziców i słodyczy to oprócz sztucznej matczynej piersi i zastępczego palca, zgłaszam trzeci wynalazek do opatentowania: słodycze, które nie mają szeleszczących opakowań i nie trzeba kryć się z nimi przed dziećmi, które żyją w przekonaniu, że w domu nie ma nic słodkiego Wzięcie sobie wtedy kawałka czekolady, to dopiero jest adrenalina ![]() Jon, a mi się właśnie projektor najbardziej podoba Jak jest światło to rzeczywiście słabo widać, ale po ciemku ładnie widać gwiazdki. Lu wpatruje się wtedy w sufit, tylko zastanawiam się właśnie czy byłaby w stanie przy tym usnąć czy tylko by ją to przestymulowało niepotrzebnie i byłoby jeszcze gorzej ze snem. A wiesz, że przy muzyczce też zaczęła płakać? A ogólnie lubi bardzo i potrafi zasnąć przy playliście że spotify albo przy muzyce z panelu karuzeli Lili. Misie niestety niezbyt ją zajmują, za to jest podnieta jak powieszę zamiast nich stworki z ikei (w końcu nie muszę kręcić nimi ręcznie :P), albo owady z karuzeli po Lili (w karuzeli Lili mechanizm kręcenia się zepsuł i został tylko panel i zawieszki). Odgłosy natury też są fajniejsze w tym panelu Lili. Za to szum w fp jest przyjemny, łagodniejszy od szumiśka. Ale miałaś szalony poranek Mi niedawno rano pastylka prenalenu wpadła do gardła i nie zdążyłam jej odkaszlnąć - na szczęście do dobrej dziurki. Miałam już wizję co się mogło zdarzyć, bo byłam sama z dziewczynami. No i wiedziałam że tak zaczęty dzień nie będzie lekki i rzeczywiście nie był ![]() Pestycyda, Emmos, Jon brawo za noc i oby tak dalej! Mała super, że noc spokojna, może pobudki też wkrótce się zmniejszą ![]() Taedio super, że Niko zasnął w wózku ![]() Vadi ale waga Timiego, super! Współczuję nocki... Vadi czy Ty używasz dalej otulaczy wielorazowych w nocy? Starczają na całą noc czy zmieniasz? Ile godzin wytrzymują? Masz wkłady z mikrofibry czy inne? ![]() Super, że udało się z tym szkoleniem. Kciuki za pomyślną realizację planów zawodowych!Agg_s kurczę Zdrówka dla Bartka i dla Ciebie!Darietta kciuki za szczepienie! Myszowata współczuję ciężkiej nocy Oby dzisiaj było dobrze ![]() Ech, Lu walnęła właśnie kupsztala, lecę przewinąć i potem nadrobię dalej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kiedyś zrobiłam kurs fryzjerski😊 ale duzo dużo kursów musiałabym skończyć żeby pracowac. tez zawsze mi się to podobało.
My po lekarzu z paulina. skończyło się na antybiotyku niestety. My już śpimy od 19.30 a teraz znów się karmimy bo paulina go zbudzila😯 ja zdążyłam sobie nałożyć jakaś farbę w piance na wlosy😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś się zawziełam i cały czas starałam się odkładać na brzuch i mierzyłam czas.
Na początku było 15 minut ale znudziło ją jak wieszam pranie więc zaczęła marudzić. Przekreciłam ją na plecki i znów brzuszek miała lepsze i gorsze chwilę. Padłam jak probowałam waszego sposobu trzymać ją na kolanach. Wiecie co zrobiła chwyciła moją dłoń lubi się nią bawić przykłada swoją itp myślę oki a ona ją przyciągneła i położyła głowę i tak kilka razy. Byłam w szoku że taka kumata. Później bawiłyśmy się na puzlach dobre 20 minut troszkę się denerwowa£a ale przyszli na chwile moi rodzice i dobre 30 minut wytrzymała jeszcze dodatkowo. Także wszystko z nią oki tylko leniuszek |
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia.
Moj maly demon spac za caly dzien 2g20minut. Wykapana o 21 i gada do tej pory. Bosz kiedy mi to dzicko usnie. Az mam strach w oczach czy usnie i czy odkladac do lozeczka. Wspolczuje rozciecia palca. Ja sie ostatnio zacielam gazetka z biedronki 😂 bolalo jak cholera bo na samym zgieciu palucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się wyćwiczy to sama będzie chętnie leżeć Moja jak się przekręci z plecków to banan na twarzy, że taki fajny widok Pestycyda jak tam z mężem ? Ja właśnie na swojego strzeliłam focha Siedzi sobie przed TV i nawet nie pomyśli żeby do nas zajrzeć...ja się ruszyć boje a potrzebowałam tableta żeby sobie Was poczytać
|
|
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was. Pochwaliłam się super nocką, więc coś za coś. Dziecię wyspało się w nocy, a co za tym idzie w dzień spać już nie chciało. Były dwie drzemki łącznie trwające jakieś pół h.
Mnini współczuję zacięcia. Mała, Pestycyda ✊️✊️ za Wasze nocki. Vadi, pocieszyłaś mnie z tym księdzem, mam nadzieję, że nasz też normalnie do tego podejdzie. Super, że Timi robi takie postępy ![]() Akada, ale śliczności ![]() Cytat:
Otóż to. Wizytę u alergo mamy dopiero 19, ale jutro idę do pediatry po recepty na szczepionki to zapytam co myśli na ten temat. Cytat:
Również dostałam. Ma dość długi okres do wykorzystania, także na obecną chwilę poczekam, może się z czymś połączy ![]() Etusia, zdrówka ![]() Xzora, dobry fryzjer zawsze w cenie. Ja swoją babcie tez sama obcinam i kazdy chwali Pomysł super, ja też mam zapędy w różnym kierunku innym niż praca. W pracy same cyferki, a ja z pędzlem w ręku też się świetnie czuję. W sumie mogłabym być murarzem, malarzem, krawcową, dekoratorem, florystką i też bym się w tym spełniała. Kiedyś, jeszcze na studiach pracowałam w jednej z sieciówek jako dekorator i w czasie wizyty kierownika regionu podeszła do nas klientka i poprosiła o wszystko co miał na sobie ubrany przeze mnie manekin. Ale byłam z siebie zadowolona Potem ta kiero mówiła o tym we wszystkich innych sklepach w regionie![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#441 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Irlandia holandia hiszpania... takim fryzjerom to dobrze w życiu ![]() Cytat:
Fajnie że cie tak w pracy docenili Jeszcze raz zdrówka dla was Cytat:
Cytat:
Ojojoj Cytat:
To Ci Timi, tak zaskoczył fizjo! Brawo!! Taki ksiądz? Fajnie! Cytat:
Kciuki za waszą nocke Cytat:
![]() Cytat:
A spacerowka z mutsy faktycznie średnio zabudowana jak na zime Właśnie! Używacie wielorazowek? Ja w dzien zakladam ale dopiero jak zrobi kupe. Tak zeby same siuski szly w ta pieluche ma tyłek jak jenifer lopez w tych wielo! Ale za to wszelkie zaczerwienienia goją sie blyskawicznieCytat:
Mlody dopiero przed chwilą zasnął!!! Od 20tej meczyly go zęby, nie umial ssać, potem sie rozbudził i sie śmiał, potem płakał i tarł dziąsła... eh biedne maluszki muszą tak cierpiec przy tych zębach
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-12-07 o 22:22 |
|||||||||
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A odnośnie ograniczenia słodyczy - pewnie, że jest sens, do świąt dużo czasu. Cytat:
Klaudia dała się odłożyć, śpi już w łóżeczku. Ja pomalowałam sobie paznokcie i czekam aż wyschną. |
|||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, mnie położna mówiła, że taka temp. o której piszesz, w momencie gdy dziecko nie ma żadnych niepokojących objawów oznacza, że jest przegrzane. U mnie kilka razy się to potwierdziło.
Dziś w ogóle złapałam doła. 2 m-ce temu zginął w wypadku chłopak, który wykańczał nam mieszkanie. Dziś napisała do mnie maila moja koleżanka ze szkolnej ławki, m.in. o tym, że zmarł jej brat. Okazało się, że to ta sama osoba ☹️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio jakiś pogrom macie z tymi zepsutymi autami :/ Fajnie, że nówka się szykuje
![]() Emmos hymmm to dobrze, że Ami nie ma żadnej alergii. Szkoda, że nadal nie wiadomo skąd wymioty Naprawdę diagnostyka malutkich dzieci w pl woła o pomstę do nieba :/Samantha! Super, że się odzywasz Ale Twoje chłopaki urosły! Przystojniaki z nich! Maxiu jakie włosy! Niezła historia z tym naskórkiem i tv ![]() Akada jaka piękność w czapeczce owieczce ![]() Vadi super, że ksiądz nie robił problemów Brawa dla Timiego za postępy! Mała biedny Hugo z ząbkami U nas widzę, że też się pomału rozkręca... Spokojnej nocki! Pestycyda może mąż był bardziej nerwowy bo zmęczony po sam na sam z Wojtkiem? Super, że udało Ci się wyrwać na gofry Etusiaaa ojj biedna Paulinka... Dużo sił Ci życzę kochana ![]() Darietta pierwsze koty za płoty! Na pewno im częściej będzie Wiki leżała na brzuszku, tym dłużej będzie chciała. U nas Łucja ma fazę na zabawę w "a kuku", non stop zarzuca sobie jakiś materiał na twarz i sama zdejmuje i ma zaciesz jak się wtedy woła "a kuku". I jest niezadowolona jak ja zdejmę jej z twarzy ten materiał pierwsza. A często jej zdejmuję, bo przegina, leży pod tym i leży! Jak jej zdejmę to krzyczy na mnie i znów nakłada sobie coś na twarz Śmiejemy się z mężem, że lubi się podduszać Ale nie można jej samej zostawić koło koca, pieluszki itd, wszystko na twarz sobie zarzuca!Minini ajajaj Ale się załatwiłaś :/ Oby się szybko zagoiło! Uważaj na siebie!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo cenię jak ktoś własnymi rękami jest w stanie stworzyć coś wartościowego, z czego inni chcą korzystać. Daje to też dużą niezależność. Większy podziw we mnie wzbudza np. osoba, która szyje świetne torby do wózków i ma tyle chętnych, że czas oczekiwania to kilka miesięcy niż jakiś pracownik korpo który ma największą sprzedaż w danym okresie.zawód który można wykonywać w każdym miejscu na świecie |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Siil, moja ma zaciesz jak ja jej tak z pieluchą robię
![]() Jutro przyjeżdża teściowa. Muszę sobie od rana meliskę we wiaderku zaparzyć se se seDarietta super, że Wiki dała radę. Będzie coraz lepiej. Aggs, fajnie że Cię w pracy tak cenią. Moze warto o troszeczkę wykorzystać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Klaudia z kolei wszystkie koce, pieluszki itp pakuje do dzioba |
||
|
|
|
#448 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile macie aut? u nas tez się ciagle psują, taki urok tej pracy ![]() Cytat:
z mężem tez się trzeba nieraz pokłócić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mi się ostatnio zaświeciła czerwona kontrolka z jakimś dziwnym znaczkiem i dzwoniłam do TZ na wideorozmowie spanikowana a to tylko ciśnienie w oponach za małe ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#449 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia dostałam takiego samego maila.
Sill Auta jak auta, robią dużo km wiec sie psują:p Minini mąż śmieszek
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie znoszę wyścigu szczurów. Kiedyś pracując w banku nieświadoma założyłam konto kobiecie, której mąż okazał się być klientem innej pracownicy. Jeszcze nie skończyłam papierologii, a już na mailu miałam wiadomość: TY PIEP...ZŁODZIEJU. Nigdy więcej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

powodzenia!
maja szczęście, że naprawia to w ramach gwarancji

). Ten który ma Klaudia z Effiki kolekcji kaszmirowej gryzie minimalnie (myśle ze wiele osób stwierdziliby ze jest niegryzący). Jest tez duża wersja. Ten który ja zamówiłam juz duzo bardziej gryzie. Idealny byłby 100% kaszmir, tylko pewnie kosztowałby fortunę.

robilam spagetti z marchewki i pomodora i zajechalam sobie tą tarką przez caly palec od wew.strony! Krwawilo jak cholera i boli 

byliśmy u pani doktor i osluchowo jest ok, mamy się inhalować, nawilżać i odciągać gile
i dzisiaj dzwoniła do mnie pani prezes... z zapytaniem czy bylaby taka możliwość i jeśli tak to kiedy. Oczywiście wszystko na moich warunkach, pół etatu, podwyżka, dofinansowanie do niani.. jestem w szoku 🤪 ale powiedziałam ze najwcześniej to w maju i pod warunkiem ze miałabym jakaś zaufana osobę dla Bartka
co graniczy chyba z cudem bo babcie obie pracują...

Moj pies wylizał wczoraj obkupczonego pampa
nie mam pytań 

nie było wykładów, powiedział, że oczywiście, że ochrzci.
mąż jakoś dał radę z małym chociaż nie chciał z butelki pić. No ale cycuś wrócił do domu akurat więc histerii nie było.
Po prostu uwielbiałam te dialogi trwające po pół godziny i zdaniem Lili bardzo śmieszne: - "Jestem Lila" -"Jestem Lila", - "Nie, to ja jestem Lila", - "Nie, to ja jestem Lila", - "Nie, ja!", - "Nie, ja!", - "Ja!", - "Ja!", - "Ja!!!", - "Ja!!!" - "Jaaa!!!!", - "Jaaa!!!!"
Do tej pory ją włącza, ale na szczęście teraz już jakoś normalniej się nią bawi. Za to mieliśmy polewkę z Łucji, bo papuga naśladuje głos mówiącego i dialogi Łucji z papugą były przekomiczne ;D Ale już dawno jej nie włączałam.
Super, że Klaudii podoba się w spacerówce! A przypomnij mi, Klaudia niechętnie jeździła w gondoli? Może u nas przesiadka też będzie jakimś wyjściem... Ale niestety na razie chyba za wcześnie - nasza spacerówka jest za mało zabudowana raczej. Ale muszę zobaczyć, bo w sumie jeszcze jej nie oglądałam nawet od zakupu
Dzięki za przekazanie pozdrowień na fejsie 

Super, że udało się z tym szkoleniem. Kciuki za pomyślną realizację planów zawodowych!

Śmiejemy się z mężem, że lubi się podduszać
se se se
u nas tez się ciagle psują, taki urok tej pracy