|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
Przeprasza ze wybijam sie z tematem, ale mam tu klotnie w domu z mama o alkohol
![]() Slyszalam ze liczy sie pol litra na osobe... Ale czy dzieci tez sie w to wlicza???? Bo mnie sie wydaje ze tylko na osobe dorosla, a mama twierdzi, ze na dzieci tez.... Jaka jest wkoncu norma???
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama z racji ze finansuje chce wliczac w to dzieci, dla mnie to glupota!
|
|
|
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
A ja chcę się pochwalić
![]() kupiłam wreszcie stanik i czuję się w nim bosko typowa bardotka tylko że w kolorze szampana- a nie biała jak na zdjęciu.. zapłaciłam 79 zł a to chyba rozsądnie ![]() przymiarka sukienki w piątek więc na staniczek był już czas najwyższy ależ jestem szczęśliwa bo to już trzecia wyprawa po niego była, i wreszcie jest
|
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
a w związku z alkoholem to my nie mamy takiego problemu...
bo nie podajemy wódki tylko wino- ale na zasadzie degustacji-do obiadu prawdopodobnie ewentualnie szampana do toastu i tyle.. ciekawi mnie tylko reakcja naszych gości ![]() jak ktoś idzie na wesele to raczej szykuje się na porządną popijawe... hmmmm.... |
|
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam rozmiar 80F i trudno znaleźć mi normalny stanik a co dopiero pod suknię ślubną
|
|
|
|
#998 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daisy_80 -mi ksiądz nie wpisał daty ale np. narzeczonemu wpisał. Byliśmy na spowiedzi 3 tygodnie po ślubie. Ksiądz zawsze mówi, że najalepiej jak najszybciej po spisaniu protokołu, ale nie robia potem problemów z tego powowdu. Moja koleżanka np. była u spowiedzi miesiąc po spisaniu protokołu a drugą spowiedź miała 2 tygodnie po pierwszej ![]() Zamówiliśmy dzisiaj obrączki!!!! Będą za miesiąc. Zamówiliśmy takie jak pokazywałam proste 4 mm. Za zrobienie obrączek płacimy 300 zł, chyba bedziemy musieli troche złota dokupic wiec wyjdzie ok 500 zl. Udało nam sie tez znaleźć cukiernie. Czekam tylko na maila z cenami Dzisiaj bylysmy w jednej, ale tory maja brzydkie a poza tym okazało się że ciasta beznadziejne ![]() Co do alkoholu to u nas wszędzie liczy się według ilości gości razem z dziećmi. Oczywiście dzieciom nie podaje się alkoholu, ale zawsze cos trzeba mieć w zapasie. Poza tym na 100 osób dzieci mamy może 10 wiec czy 100 butelek czy 90 to tak naprawde żadna różnica a potem daje się np. niektórym gościom. Cytat:
Kubuku86 jestes naprawdę zadowolona? Bo bardzo mi sie podoba twój stanik i może też bym sie skusiła
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-23 o 22:40 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę strasznie mi się dzisiaj nudzi... Mój Tż poszedł na kawalerski swojego kolegi a ja siedzę sobie w domu i co chwilę zaglądam na Wizaż z nadzieją, że ktoś coś napisze... Od kiedy jesteśmy razem z Tż spędziliśmy oddzielnie może z pięć wieczorów a to też najczęściej z powodu kłótni. A od kiedy mieszkamy razem to spędzamy ze sobą każdą wolną chwilę a mi i tak ciągle mało
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
Snowlove jak dla mnie jest naprawdę rewelacja
ale jak z wszystkim-najlepiej przymierzyć jedno co mogę powiedzieć to że rozmiary są większe niż zwykle- ja noszę B a ten kupiłam A i że tak powiem na upartego mam lekkie luzy ![]() poza tym jest bardzo delikatnie i kobieco zdobiony- inne które przymierzałam wydawały mi się jakieś "pancerne" czy jak to nazwać a calkiem gładkiego nie chciałam bo jakiś zwykły... a to taka szczególna okazja życzę powodzenia |
|
|
|
|
#1001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wyliczajcie wszystko dokladnie. lepiej miec za duzo niz za malo.
bylam w sobote na weselu na ktorym dla kilku osob...nie starczylo kotletow ![]() dowiadywalam sie o koszt transportu. wynajecie busa na 18 osob to koszt 150-200 zl (niezaleznie od czasu, niby patrza na zrobione km ale u nas zmiescimy sie w 15-20 bo wszedzie blisko )
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2008-06-23 o 09:06 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w sobotę widział zakryty stół na naszej sali weselnej i powiem,że wygladało całkiem,całkiem
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy kolejnym daniu juz kucharka pilnowala zeby kazdy dostal
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja raz byłam na weselu gdzie gości byli niesprawiedliwe potraktowani i np na stole 8 osobowym było 4 szaszłyki i 4 części kurczaka i wiadomo ludzie się rzucali na to co lepsze (ja dorwałam kurczaka ).
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
też tak sądzę, bo niektórzy jedza więcej inni mniej..
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam powiedzial ze po miescie to do 10 km jest 150zl. jak sie troche przekroczy to gora 200. a ja kosciol mam 2 ulice dalej, a sale jakies 3-4 km. wiec na spokojnie w takiej cenie sie zmiescimy. mila niespodzianka a wracajac do tego wesela to jedzenie bylo nawet dobre. wodka nam nie podchodzila- absolwent. na dodatek kiepsko schlodzona. zostaniemy przy zawiszy lub polonezie ![]() no i utwierdzilam sie w przekonaniu ze Dj na weselu to nie to. moze powiecie ze zalezy jaki ale to juz drugie wesele na jakim muzyka bardziej przypominala techno z dyskoteki
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
(Nie)stety mam podobne zdanie i szczerze mówiąc średnio mi się podoba taka forma granej muzyki.
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
idziemy dziś na spisanie protokołu.. tzn. na 18 mamy ostatnie spotkanie z pania w cztery oczy w porodni rodzinnej
a na 19 do proboszcza.. który pewnie o wszystko będzie sie czepiał..bo on taki jest na moją kumpele wydzierał się jak debil, a ja sobie nie pozwolę na to jak będzie robił jakieś dziwne problemy to.. że niby tak trzeba! nam tego nie wciśnie! tym bardziej że on ślubu nam nie udziela, tylko przyjeżdża specjalnie inny ksiądz, który rok temu odszedl u mnie z parafii. Pewnie jak mu dziś o tym przypomnie że nie on dawać nam będzie ślub to już wogóle szału dostanie ![]() no i zostało mi 5 egzaminów do zdania z 11 wiec zabieramy sie od dziś ostro za rozdawanie i wysyłanie zaproszeń!
|
|
#1014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie byłam na żadnym weselu z dj'em. Czy oni tylko puszczają muzykę? Sami dobierają muzykę, bo my repertuar mamy sobie wybrać. Jakbyście mi napisały jak to mniej więcej wyglada to byłabym wdzięczna |
||
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-na pierwszym weselu Dj niby puszczal na początku fajne kawałki,ale potem chyba się rozbujał i zaczął walic jakies afrykańskie bity-strasze osoby nie bardzo wiedziały jak do tego tańczyć,poza tym ani razu nie wyszedł z propozycją odspiewania 100lat dla młodych i żadnych takich typowo weselnych przyspiewek... -na drugim weselu Dj mial lepsze zapędy wodzirejskie,bo gadał sporo-powiedzialabym nawet,ze za duzo,bo przy prawie kazdej piosence,robił jakies przystepowania i cos nadawal,co okropnie ludzi wkurzalo,bo nie mogli normalnie tańczyc.Wujkopwie to na przyklad jak juz troche wypili to sie tak wkurzyli,ze podeszli do niego i powiedzieli,ze jak sie zaraz nie zamknie to go wyniosą razem z ta jego konsolą Piosenki puszczal fajne-w tym hit wesel w postaci disco polo -ale tak dla rownowagi powiem,ze na Lubelskich Pannach Modym jedna w dziewczym pisala,ze u niej na weselu gral Dj i ze gosci byli zadowoleni,ze umial rozbawic towarzystwo i takie tam. Reasumując myśle,że jesli sie dobrze dogadacie z waszym Dj'em to może być udana zabawa Ja jednak pozostaje przy swoim stanowisku i Dj'om(nie wiem jak się to pisze) na weselach mówię NIE
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy mieć muzykę puszczaną z płyt, ale okazało się, wśród naszych znajomych jest DJ. Wziął od nas tylko połowę stawki. Ponieważ miał już za sobą z 300 wesel, więc spotykał sie z różnymi życzeniami młodych. My powiedzieliśmy mu, jaki przedział wiekowy będzie się bawił na naszym weselu (TŻ podrzucił DJ'owi jeszcze trochę starych kawałków z młodości mojego taty) i że nie chcemy żadnych głupich zabaw weselnych. Zostaliśmy tylko przy oczepinach i tańcu "na wózek". Niespodzianką były "kaczuchy" i "pociąg" do piosenki Rynkowskiego. Wszyscy świetnie się bawili, bo nie było żadnej rąbanki, tylko same dobre przeboje z lat 60., 70., 80. i 90. oraz trochę nowości. DJ nie gadał ani za dużo, ani za mało.
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy DJ na półmetku i to nie było fajne- też wole orkiestrę
![]() A co do autobusów to masakra m.a.r.t.a masz z ta ceną , u nas też zaśpiewali tylko 200 zł a sale mam oddaloną 7 km od kościoła |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Wracając jeszcze do grajków to orkiestra też może popsuć wesele,jesli weźmie się jakichś konowałów,co ani grac,ani spiewać nie umieją
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
A do tego jeszcze sie upiją- wierz mi to się dosyć często zdarza;(
U koleżanki był pijana orkiestra i pan młody o 23 im podziękował pojechał po laptopa i jakiegoś znajomego co puszczał muzykę. Wyszło nawet nieźle. Raz byłam również na weselu gdzie w poprawiny goście dopłacali grajkom by jeszcze zostali (Panstwo Mlodzi do dziś nic o tym nie wiedzą) Złożyliśmy sie po 10 zł bo o 16 chcieli wyjść. Najlepsze że w umowie było spisane- gra na dwudniowym weselu bez podania godzin i oni sami stwierdzili sobie ze 3500 jakie dostali starczyło tylko na tyle czasu. Żenada |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

moja mama z racji ze finansuje chce wliczac w to dzieci, dla mnie to glupota!

a na 19 do proboszcza.. który pewnie o wszystko będzie sie czepiał..bo on taki jest
na moją kumpele wydzierał się jak debil, a ja sobie nie pozwolę na to
jak będzie robił jakieś dziwne problemy to..