Mamusie lipcowe 2018 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-08, 15:28   #2071
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Nie nic mnie nie boli spiąc na brzuchu.
Na przyszłość mam już plan, jako ze mamy łóżko z palet to wywiercę dziurkę na brzuch i jakoś to będzie.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Jak będzie dziewczynka na 100% będzie Milenka.
A po USG w nocy śniło mi się, że to będzie dziewczynka.
Bardzo ładne imię

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 16:04   #2072
tetrikk
Zakorzenienie

Ja śpię na brzuchu i jeśli coś miałoby mi sprawiać dyskomfort to bardziej cycki niż brzuch

My dziecia nazywamy roboczo "Marcelkiem", jakoś mi się wkrecilo mimo że nigdy nie braliśmy tego imienia pod uwagę

Stary 2017-12-08, 16:16   #2073
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Widzisz jakie dobre dziecko masz? Nie pozwala, żebyś się przemęczała

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziecko daje ci znak, że masz odpoczywać póki możesz

Ja tak wczoraj miałam czułam podbrzusze, nie był to ból, a dyskomfort.

Kochana Dzidzia! Żeby po porodzie tak dawała mi odpocząć..

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
W ramach rozgoszczenia się walnę kilka pytań
Czy Wy też macie takie jakieś stresy przy spaniu na brzuchu?
Uwielbiam spać na brzuchu ale boję się że zmiażdżę Ktosia w brzuchu i usiłuję spać na boku ale budzę się i tak na brzuchu.
A i jeszcze mam pytanie co do ceny badań prenatalnych ile one mniej wiecej wynoszą, bo nie mogę nigdzie znaleźć ile w moich okolicach kosztują.. A nie chcę przećwiczyć karpia jak usłyszę cenę...

Bardzo chciałabym Was nadrobić ale trochę tego jest więc przepraszam jeżeli jakieś tematy były tu już wałkowane a tylko ja wyskoczę jak filip z konopii...

A tak w ogóle macie już imiona powybierane?
Z tego co czytałam i słyszałam, to na brzuchu można spać dopóki nie zacznie sprawiać nam to dyskomfortu w postaci małej, uciskajacej gulki w środku, to będzie macica z dzidziusiem w środku. Aczkolwiek, ta pozycja nie jest dobra dla kręgosłupa, dlatego już przyzwyczajałabym się do spania na kręgosłupie bądź bokach.

W moim mieście prenatalne ok. 250zł.

My mamy już dla dziewczynki i chłopca. Jak będzie dziewczynka, to będzie Anielka, a jak chłopiec to Jeremiasz. Dość niespotykane, ale jak w liceum usłyszałam to imię, to już wiedziałam, że tak nazwę syna

Chodzą mi jeszcze imiona takie jak Róża czy Stefania, ale na te drugie M. się nie zgadza.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziołchy, co wy na to, żeby stworzyć kiedyś tam TAJNĄ grupę na facebook'u tylko dla nas? Dla wrzucania prywatnych zdjęć, jak któraś będzie chciała, itd. Jedynie aktywne dziewczyny, coby nie wyszło, że tylko podglądacza mamy

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 16:17   #2074
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Kochana Dzidzia! Żeby po porodzie tak dawała mi odpocząć..

Z tego co czytałam i słyszałam, to na brzuchu można spać dopóki nie zacznie sprawiać nam to dyskomfortu w postaci małej, uciskajacej gulki w środku, to będzie macica z dzidziusiem w środku. Aczkolwiek, ta pozycja nie jest dobra dla kręgosłupa, dlatego już przyzwyczajałabym się do spania na kręgosłupie bądź bokach.

W moim mieście prenatalne ok. 250zł.

My mamy już dla dziewczynki i chłopca. Jak będzie dziewczynka, to będzie Anielka, a jak chłopiec to Jeremiasz. Dość niespotykane, ale jak w liceum usłyszałam to imię, to już wiedziałam, że tak nazwę syna

Chodzą mi jeszcze imiona takie jak Róża czy Stefania, ale na te drugie M. się nie zgadza.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziołchy, co wy na to, żeby stworzyć kiedyś tam TAJNĄ grupę na facebook'u tylko dla nas? Dla wrzucania prywatnych zdjęć, jak któraś będzie chciała, itd. Jedynie aktywne dziewczyny, coby nie wyszło, że tylko podglądacza mamy
Ja jestem za taką grupa ale mysle, że trzeba jeszcze trochę czasu, aż nam się ekipa zdecyduje i będzie pewna

Stary 2017-12-08, 16:23   #2075
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem za taką grupa ale mysle, że trzeba jeszcze trochę czasu, aż nam się ekipa zdecyduje i będzie pewna

Nu, dokładnie tak. Nic na siłę i w pośpiechu

Stary 2017-12-08, 16:29   #2076
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ja też jestem za taka grupa, ale może faktycznie poczekajmy jeszcze 😊

My również mamy imiona, ale temat ciągle otwarty także może się zmienić. Dla dziewczynki mamy dwa typy: Pola albo Ada dla chłopca Nikodem 😊

Stary 2017-12-08, 16:33   #2077
norka93
Wtajemniczenie

No to już mamy 3 głosy do zera.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 16:34   #2078
folinka
Zadomowienie

Sandam, aneczka (Czy to od Aneczki rzeczywiście? Też mi tak pasuje ), witajcie!

Sandam, ja też śpię na brzuchu, uwielbiam Też, tak myślę, jak większość - sama poczujesz moment, kiedy już nie będzie to dobre. Potem mam jeszcze na jakiś patent - na boku z lekkim pochyleniem na brzuch i wysoko podwiniętym kolanem. Potem po porodzie zawsze tylko czekam aż mi piersi po nawale pozwolą znowu spać na brzuchu

norciu, uważaj na siebie i odpoczywaj dużo, ale też myślę, żeby nie przesadzać w żadną stronę - jeśli lekarz nie kazał bezwzględnie leżeć, to delikatne zajęcia domowe są jak najbardziej dopuszczalne, a w pewnym sensie wręcz wskazane. Warto jak najdłużej zachowywać jak najlepszą formę, bo na koniec człowiek sobie pluje w brodę, jak skarpetek już nie może nawet ubrać bez sapki, o butach nie wspominając

odo, cóż to za nietypowe imię? Nam nie powiesz?

Blanka, brak mi słów na te komentarze, które słyszałaś... Niektórzy nie mają za grosz wyczucia!
Ja też mam podobnego brzusia jak Twój Tyle, że nie byłam absolutnie płaska przed ciążą. Parę kilo nadmiaru po poprzedniej ciąży jeszcze było, więc z tego co mam teraz to tak pół na pół ciąża prawdziwa i spożywcza W każdym razie ta prawdziwa już zaczyna być widoczna powoli, choć na razie jedynie raczej dla bliskich.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 16:34   #2079
tetrikk
Zakorzenienie

Też jestem za grupą, ale za jakiś czas po pozytywnym UG chyba dopiero zacznę się tak w pełni cieszyć tą ciążą i będę gotowa

Stary 2017-12-08, 16:35   #2080
asiaczek
Zakorzenienie

Ja od zawsze chciałam dla dziewczynki imię Dominika,ale od dłuższego czasu chodzi mi po głowie Iga.
Dla chłopca nie mamy pomysłu,ale jestem niemal pewna,że to będzie córka

Stary 2017-12-08, 16:45   #2081
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My mamy wybrane imie tylko dla chlopaka, co do dziewczynki to nie mozemy sie zdecydować, jeszcze nie rozmawialismy dokladnie.
Grupa na fb dla mnie ok tylko potrzeba kogos do założenia, a ja sie nie znam na takich rzeczach

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 16:47   #2082
norka93
Wtajemniczenie

Mój nietuzinkowa obiado-kolacja Mam nadzieję, że nie będę potem mocno cierpieć......IMG_20171208_174638.JPG

Stary 2017-12-08, 17:02   #2083
nesska89
Raczkowanie

Co to grupy to jestem na tak Ja śpię na boku lub brzuchu my mamy imię dla dziewczynki - Jagoda 😍 jak okaże się że chłopak to będziemy myśleć

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 17:21   #2084
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nietuzinkowa obiado-kolacja Mam nadzieję, że nie będę potem mocno cierpieć......Załącznik 7349161
Pycha, zjadłabym

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ja zaraz będę jadła kielbaske z ogniska Mąż piecze, a ja grzecznie czekam pod kocykiem. Syna sprzedałam teściowej.

Znowu mam 37,3 i czuję się przez to otępiała. To chyba wina hormonów, bo w zeszłej ciąży miałam to samo

Stary 2017-12-08, 17:43   #2085
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Asiaczek prosze mi sie grzecznie kurowac !!! ja bym zjadla ziemniaki z ogniska.... mmmm. Ale skoro nie mam, to podgrzewam zupe z wczoraj, i czekam na męża który przywiezie mi cheeseburgera z racji na moj wisielczy humor
Mam ostatnio takie nerwy ze boje sie strasznie o rozwoj Okruszka. Staram sie jakoś uspokajac

Stary 2017-12-08, 17:44   #2086
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja też ostatnio mam nerwowy czas

Stary 2017-12-08, 17:56   #2087
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A co sie dzieje Blanka ?

Stary 2017-12-08, 18:02   #2088
folinka
Zadomowienie

Dziewczyny, same tu pocieszałyście i uspokajałyście, więc proszę tu mi się niczym nie zamartwiac bez powodu! Rosną Wam zdrowo maluszki, widziałyście je i tak będzie dalej!
Stary 2017-12-08, 18:03   #2089
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A co sie dzieje Blanka ?

Sama nie wiem, jestem jakaś nerwowa, do tego u męża w pracy gorący czas, przed świętami ludzie wracają zza granicy, a mąż jest kierowca międzynarodowym, więc często wyjeżdża.. Po świętach będzie spokój, no ale jak narazie wygląda to jak wygląda.. I jakoś mi tak smutno, że siedzę sama, no i martwię się, żeby szczęśliwie dojechał o wrócił do domu z każdej trasy..
Hormony w tym nie pomagają a co u ciebie się dzieje??

A to moja przekąska DSC_0032.JPG

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 18:04   #2090
pola25
Zakorzenienie

Też.jestem za klubem!!

Bylam na pysznym cieście.Pilam kawę,ale bez fajerwerków.Bylam.miłośni czką.kawy,a teraz.nawet połowy nie wypilam.Co się ze mną dzieje!?
Bylismy tez w macu,zjadłam serki i.frytki.Pychota.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 18:04   #2091
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Sama nie wiem, jestem jakaś nerwowa, do tego u męża w pracy gorący czas, przed świętami ludzie wracają zza granicy, a mąż jest kierowca międzynarodowym, więc często wyjeżdża.. Po świętach będzie spokój, no ale jak narazie wygląda to jak wygląda.. I jakoś mi tak smutno, że siedzę sama, no i martwię się, żeby szczęśliwie dojechał o wrócił do domu z każdej trasy..

A to moja przekąska Załącznik 7349201

Mąż to zawodowy kierowca? Mój po Polsce jeździ, i też jest szaleństwo :/

K
Stary 2017-12-08, 18:07   #2092
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Mąż to zawodowy kierowca? Mój po Polsce jeździ, i też jest szaleństwo :/

Tak, przewozi ludzi Polska-Holandia/Niemcy/Belgia.
Nie jest źle bo kasa fajna, no i nie jeździ na długie trasy. Wyjeżdża w poniedziałek ok. 15-16 wraca w środę rano ok. 8.00, siedzi w domu dopiero jedzie w piątek-sobotę.
Teraz przed świętami szaleństwo.

Stary 2017-12-08, 18:12   #2093
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

A to moja przekąska Załącznik 7349201

To pewnie dlatego,bo.siedzisz sama.W pierwszej ciąży po 3 tug zwolnienia myslalam,ze zwariuje.Siedzialam.na necie,czytalam i się nakrecalam.Dlatego tak się balam teraz isc na zwolnienie.Dobrze,ze mam synka,wcześnie wraca ze szkoły,muszę mu pomóc w lekcjach.Mąż jest więcej w domu.Zamierzam też więcej z kolezankami sie spotykac.Planuje po wizycie u lekarza.Mam.nadzieję,ze krwiak zniknie.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Dzisiaj się dowiedzialam,ze moja znajoma jest w ciazy,w 11 tyg.To.juz trzecia,jakies baby boom Jest pierwsza,która ma tak zblizony termin do mojego.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 18:14   #2094
norka93
Wtajemniczenie

Gdzieś czytałam, że najwięcej dzieci w Polsce, rodzi się w lipcu, najmniej listopad/grudzień. Cóż.. Dwójka mojego rodzeństwa jest z lipca

Stary 2017-12-08, 18:16   #2095
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że najwięcej dzieci w Polsce, rodzi się w lipcu, najmniej listopad/grudzień. Cóż.. Dwójka mojego rodzeństwa jest z lipca
To ja znów myślałam, że najwięcej dzieci rodzi się pod koniec października i w maju (szaleństwo walentynkowe i pożegnanie lata)

Stary 2017-12-08, 18:19   #2096
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
folinka dziękuję za artykuł! I przekazane rady, doświadczenie obecnych tu mamuś nam pierworodkom nie raz pewnie pomoże. Wiele aspektów się składa, na plus i minus jeśli chodzi o NFZ. Na plus na pewno to, że trochę zaoszczędzimy i będzie to można przeznaczyć na coś innego dla maleństwa. Ale co za tym idzie - kolejki, gorszy sprzęt, do tego wizyta pewnie nie 30min jak u obecnej gin prywatnie. Myślę, że nie będę czuć się tak zaopiekowana jak teraz. Ale co jest tak naprawdę ważne? Obecnie to dobry specjalista, ma masę certyfikatów, uprawnienia i ogrom pozytywnych opinii w necie. Gryze się z tym jeszcze i zbieram rozumy 😊

Głowa dziś boli ciut mniej, ale wczoraj głośniki zastanawiałam się nad IP.. jednak żaden tomograf nie wchodził by w grę, a przy ewentualnym wstrząśnieniu mózgu i tak trzeba leżeć po prostu i tyle. Więc sięgłam po paracetamol, okłady na głowę i może jakoś to będzie. 😊 Zobaczę jak dalej będę się czuć.

Bólu zęba współczuję 😠 Polacy za granicą bardzo podobno cierpią z powodu zębów, bo drogo i opieka dentystyczna niezbyt.. kto ze znajomych wraca, to wizyte umawia za wizyta 😊

Wysłane z aplikacji☠Forum Wizaz

Ja ogólnie nie narzekam. Zresztą w ogóle nie lubię narzekać A wszystkie kobiety w ciąży i rok po porodzie mają dentystę i wszystkie leki na receptę za darmo. Tylko to jest jedynka, więc jeśli coś trzeba będzie z nią robić, to w Pl też niewielu jest dentystów, którym bym z miejsca zaufała, że zrobią to tak, że nie będzie śladu...

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Witam się w 10 tygodniu u mnie dziś 9+0. Od wczoraj jestem na L4 z powodu przeziębienia i trochę mnie męczy katar. Woda morska niestety mało co pomaga. Dbajcie dziewczyny o siebie, bo przy przeziębieniu jest ciężko, większość leków zakazana, nie można zasprayowac nosa ani wziąć gripexu dodatkowo osłabienie jest silniejsze niż normalnie, wczoraj jak zasnelam w dzień to normalnie majaki miałam, że ktoś mi do domu wchodzi wydaje mi się, że u mnie będzie już tylko lepiej, dzisiaj mam nawet plan porobić coś konstruktywnego a w poniedziałek chciałabym już wrócić do pracy

Wysłane z aplikacji☠Forum Wizaz
Zdrówka!

Cytat:
Folinko, dziękujemy za przepis! U mnie to kiepsko z chęciami na cokolwiek, czuję się wypruta z wigoru. A może to lenistwo.....?

Witam się z moimi Dziewczynkami
Eee, jaki przepis?
Na zupkę? To chyba zUa podawała

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2017-12-08 o 21:16
Stary 2017-12-08, 18:21   #2097
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Eee, jaki przepis?
Na zupkę? To chyba zUa podawała
Pokręciło mi się Przepraszam..

Stary 2017-12-08, 18:25   #2098
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Tak, przewozi ludzi Polska-Holandia/Niemcy/Belgia.
Nie jest źle bo kasa fajna, no i nie jeździ na długie trasy. Wyjeżdża w poniedziałek ok. 15-16 wraca w środę rano ok. 8.00, siedzi w domu dopiero jedzie w piątek-sobotę.
Teraz przed świętami szaleństwo.

Mój pracuje od poniedziałku do piątku. We wcześniejszej pracy kasa była lepsza ale rzadko był w domu teraz mniej zarobi ale jest z nami w weekendy. Ale będzie szukać czegoś nowego w nowym roku teraz ma upierdliwego szefa

K
Stary 2017-12-08, 18:27   #2099
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pracuje od poniedziałku do piątku. We wcześniejszej pracy kasa była lepsza ale rzadko był w domu teraz mniej zarobi ale jest z nami w weekendy. Ale będzie szukać czegoś nowego w nowym roku teraz ma upierdliwego szefa

A to ja wolę, jak jest "ruchomo w domu" czasem w ogóle siedzi w domu 4-5dni
Kase ma naprawdę dobra, no ale to duża firma, obsługuje cała Polskę.

Stary 2017-12-08, 18:27   #2100
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Oo, to mojego nie ma co drugi dzień od 8 do 23, razem z weekendami. Teraz doszła szkoła policealna zaocznie i już w ogóle słabo z tym.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości