|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Wszędzie czytam, że w ciąży nie można spać na plecach... Prawda czy mit?
Ja sobie lubię polezec na plecach np. przed tv Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak piszą, ale jak pod koniec taaaaak niewygodnie to niech sobie te "pozycje" między bajki włożą |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam śpię na prawym i lewym. W ciąży wg internetu najlepiej się zamknąć na 9 miesiący i nie oddychać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Annika a Ty z powodu bliźniaków będziesz miała cc czy próbujesz sn?
Ja bym chciała już maj/czerwiec i moje maleństwo ma świecie Chociaż potem są inne powody do zamartwiania się.. Jak tak dalej pójdzie to osiwieję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2556 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak słyszą halas, to na pewno szybciej bije im serce i sie boją. Ale nie znaja bycia z kims, wiec jak moga byc samotne Gratuluję wynikow! 😊 Cytat:
najlepiej faktycznie jesc same warzywka, zdrowe ryby, orzechy, nie nosić, nie podnosić rak, robic sobie drzemki, nie spac na plecach, brzuchu, stronie x, nie pracowac przed komputerem, najlepiej pracowac w jakims parku narodowym i wdychac swieze powietrze i sie oczywiście nie denerwować!!! 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Naczytalam sie o smierci lozeczkowej :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz tak myślę, my dmuchamy, chuchamy na wszystko a patologia pije, pali i ćpa i zdrowe dzieci rodzi 500+ się szerzy. Moja mama jak była w szpitalu na ginekologii 1,5 miesiąca temu to leżała z taką. Leżała z zagroża ciąża w 34tc, codziennie paliła kilka papierosów. Dzień bez palenia to dzień stracony. Poprzednia ciążę poronila, stwierdziła że trudno. To jej chyba 4 lub 5 ciąża. Będzie dalej rodzic bo jest 500+. Odwiedzał ją konkubent i ciągle zadawał pytania kiedy rodzi, bo on chce kolejne 500+. Maszynka rozplodowa do rodzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz rację z ta patologia. Jak mi skzoda tych dzieci Jaki one maja dom potem? Ktos o nie dba, przytula, uczy, czyta ksiazeczki? Na pewno...Ale jak to sie dzieje, ze takie dziewczyny rodza zdrowe dzieci, to nie wiem. Moze i lepiej, bo ile by sie nacierpialy jeszcze z jakimiś schorzeniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Gratulacje udanych wizyt. Marmoladka super że w końcu Cię wypisałem, nie ma to jak w domu i swoim łóżku. Teraz lez tylko ładnie i odpoczywaj. Dzisiaj mój tz ma wigilię w pracy i później mają zapewniony hotel więc wróci dopiero jutro. Mała od pół godziny śpi a ja mam wieczór dla siebie i tak stwierdziłam że strasznie tak smutno samej. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszędzie pisze, że nie. Dlatego pytam bo nie wiem ciekawi mnie to prawda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Laski, ja śpię na brzuchu też, myślę, że organizm wie co robić?
Nie chcę krzywdy mu zrobić! https://www.facebook.com/mamaginekol...type=3&theater Nie wiem czy to wiarygodne źródło, no oby! |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszałam, że zakaz leżenia na plecach dotyczy tych wyższych ciąż, gdy brzuszek rośnie to i większy ucisk na te zyle...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
W wyższej ciazy zresztą nie jest wygodnie na plecach, brzuch z dzidziolem zsuwa sie na boki
W filmach zawsze mnie rozwala jakie te brzuchy sztywne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży miałam CC i bardzo sobie chwale, Wiec w tej tez tak zamierzam rodzic. |
|
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wracam z IP, obudziłam się w nocy z mokrymi majtkami ( to nie był mocz) i plama krwi, jak wstałam do toalety zaczęłam bardziej krwawić. Na USG wyszło ze krwiak się opróżnił. Dziwi mnie tylko, ze lekarz zbagatelizował info o tej wodzie? No ale na USG wszystko Ok wiec chyba wie co robi.
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz lekarz po badaniach stwierdził że jednak to był śluz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Ja też bardzo poważnie zastanawiam się nad CC. Każda sobie myśli, że będzie tą szczęściarą co urodzi szybko i prawie bezboleśne. Rzeczywistość jest inna. Znam kilka dzieci które zmarły przy porodzie. Znam też dzieci, które przez niedotlenie przy porodzie są lekko upośledzone przeraża mnie to i jestem skłonna zapłacić za CC. Wiem, że CC to poważna operacja, ale chociaż dziecko wyszarpane, to przyjdzie na świat zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś też myślałam, że cc to jedyne słuszne rozwiązanie, dopóki nie posluchalam kobiet, które miały I cc I rodziły sn. Podobno okres rekonwalescencji jest cięższy mimo wszystko po cc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Ladyroses nie słyszałam, żeby ktoś płacił za CC. Czytałam, że SN kosztuje szpital 4 tys. A CC 10 tys. Znam za to dużo dziewczyn, które miały lekarza, który im zapisał CC pomimo, że nie było uzasadnione.
Ja bym strasznie nie chciała mieć wywoływanego porodu. Chyba jak mi dadzą papiery to wywoływania to ich nie podpiszę po mam za dużą traumę po pierwszym porodzie. Annika gdzie planujesz rodzić? Edytowane przez neesanek Czas edycji: 2017-12-09 o 09:38 |
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Płacenie za CC nie jest legalne. Nawet w prywatnych szpitalach nie mozna miec CC bez wskazan, to zbyt ciezka operacja, zeby tak ryzykowac. Pewnie gdzies tam czarny rynek kwitnie, ale wg polskiego prawa nie ma takiej opcji.
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a skoro się opróżnił, to nie powinien już więcej krwawić na szczęście
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Właśnie jestem po śniadaniu i czekam niecierpliwie aż tz wróci. Mamy mieć dzisiaj gości i wypadałoby trochę posprzątać ale niestety sił brak Cytat:
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ja dziś ciut lepiej, gardło nie boli i sił więcej, chyba czosnek pomaga. Zaraz biorę kolejna dawkę😄😄
Co do porodu, powiem szczerze że mi obojętne, ale ostatnio lekarz nastawiam mnie że może być różnie, bo mam bardzo nisko łożysko.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę u fryzjera z farbą na głowie
robię sombreWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tej mokrej wydzieliny, to na śluz na prawdę to było za rzadkie. Lekarz tylko powiedział, ja tu teraz nic oprócz krwi nie widzę, więc co już wyleciało to wyleciało. Byłam 50 pacjentką na IP tej nocy więc już był trochę zmęczony. |
|
|
|
|
#2578 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nikogo nie namawiam, bo są tez przypadki kiedy po CC nie można długo dojść do siebie. To wszystko jest bardzo indywidualna kwestia. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2017-12-09 o 10:54 |
|||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
AFB trzymaj sie. Krwiak sie oproz ni i będziesz miala spokoj.
Bardzo wspolczuje nerwow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

ja tam śpię na prawym i lewym. 
Jak słyszą halas, to na pewno szybciej bije im serce i sie boją. Ale nie znaja bycia z kims, wiec jak moga byc samotne
i sie oczywiście nie denerwować!!! 😊 
500+ się szerzy. 

Jaki one maja dom potem? Ktos o nie dba, przytula, uczy, czyta ksiazeczki? Na pewno...

przeraża mnie to i jestem skłonna zapłacić za CC.
a skoro się opróżnił, to nie powinien już więcej krwawić na szczęście

robię sombre