|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam chodzę i 15km w szpilkach wczoraj zrobiłam 10km w 12 cm ![]() Mój Tz wrócił o 00:30. Spoko chwali mu się, ale tlukl się niemiłosiernie. .. obudził małą. Do 3 walczyłam, a on spał. ... wrrr Zasnęłam o 4, a ona obudziła się pół godz temu. ... zabije go rano. Dziś w nocy on wstaje!
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
mamy taką samą opaskę, koleżanka nam zrobiła a dla mnie z takiego samego materiału koszulkę Szukam teraz jakiejś ładniej opaski na święta, ale nic nie mogę znaleźć buu Pisałaś, że pracowałaś w banku...faktycznie praca często okropna ;-) ale są tez fajne momenty jak np klienci dziękują, że pomogłaś przy kredycie hipotecznym i kupili swoje wymarzone mieszkanko/domek Dużo zależy do jakiego zespołu/kierownika się trafi
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to jesteś wyjątek z tymi szpilkami ja bym nie dała rady ![]() TZ należą się baciki za takie zachowanie 🤬 |
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Zamówiłam 3 różne rodzaje chusteczek Pampers tzn różne zapachy i jedne nivea 4 różne produkty musza byćIMG_1512807799.471640.jpg Już napisali SMS ze rzeczy do odbioru zamawiałam o 24
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-09 o 09:29 |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle wow! Wyglądasz jak nie Ty
ale pięknie! Pestka oczywiście też, mała słodzinka widzisz ona się zajmuje innymi rzeczami i nie ma czasu na obroty! Niezłe trasy pokonujesz w szpilkach! Emmos Twoja kruszynka też śliczna i ten dzióbek! Pestycyda ja chyba bym się na grupie na fb nie reklamowała, bo tak jak Dziewczyny pisały może się znaleźć ktoś "życzliwy", niestety niektórzy ludzie są zawistni. U nas wczoraj byli znajomi i siedzieli do 2 w nocy, a Mały jak usnął o 21 to dopiero o tej 2 się obudził, a myślałam że przy hałasie i po wrażeniach związanych z nowymi osobami będzie kiepsko spał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- A ja dziś jestem cała połamana Wiki posAła spać standardowo o 19 i obudziła się o 22 nakarmiłam odłożyłam do łóżeczka i taki ryk że się wystraszyłam od razu się przebudziła za nic nie chciała do łóżeczka. Więc całą noc spaliśmy w 3 tzn tz i Wiki spali ja czuwałam. Chyba nauczyłam ją spać w naszym łóżku. Ale tak się we mnie wtuliła że aż schurupac ją chciałam. |
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można bo bym wzięła tylko Pampers sensitive tylko raz 2+2 a potem chyba jest 2+1Cytat:
Fajnie ze mogliście posiedzieć ze znajomymi
|
||
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja już z ta moja teściową nie daje rady. Dzwoni dziś ze nas zaprasza na obiad na jutro. I pyta o ktorej mi pasuje, bo ostatnip zamiast na 13 dotarlismy na 15 bo N spala. Mowie ze nie pasuje nam jutro i nie przyjedziemy na obiad. Myslalam ze zrozumiała a ona na to ze przywiezie nam w takim razie dzis wieczorem no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć. Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ze jej teściowa tak samo się wtracala w efekcie nie odzywaja się z nimi. Nawet na święta się nie widuja. Nie wiem czy ona dąży do tego samego. Bo jeszcze trochę i ja jej coś powiem i się zrobi nieprzyjemnie. I nie to ze ja zmyslam ze nas nie ma żeby sie wykrecic. U mojej mamy nie bylam juz z miesiąc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łączę się w bólu z teściowa ale ze chce jej się przywieźć moja by nie przywiozła
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#553 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ozonować mozna wszystko dom, jedzenia wode... dopiero zacztnam sie tym interesować ale juz widze ze jest wiecej mozliwosci!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wspolczuje i nie daj sobie wejsc na glowe U nas kolejna noc calkiem fajna, 3 pobudki z czego jedna przez chrapanie męza.. rano za to starszak skradalnsie do sypialni i zrzucił z parapetu pudelko z klockami ktore rozsypujac sie na panele obudzily wszystkich..
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A to faktycznie nie daj wejść sobie na głowę ![]() Śnieg u nas spadł ❄️ trzeba zmienić repertuar https://www.youtube.com/watch?v=HDUI...&feature=share Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-09 o 11:45 |
|
|
|
|
#555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówisz wiele lat walki Ciekawe czy mój mąż bedzie mial firmową wigilie Na andrzejki kolega z pracy zaprosił firme do klubu. Mój tz co po klubach nie chodzi pojechał autem 🙈 wrócił trzeźwy trzezwiutenki (a proponowałam ze go zawioze a odbierze mój szwagier taka ze mnie żonaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak któraś ma w pobliżu makro i posiada kartę to do jutra jest promocja 1+1 na zabawki - tańsza za 1gr.
Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę posłuchać
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim, przeczytałam ostatnie strony ale nie odniosę się. U nas masakra. J płacze całymi dniami, przebudza się w nocy z płaczem, maruda. Chyba zęby zaczynają dokuczać, ale nic nie widać. Do tego jeszcze od wczoraj wszyscy jesteśmy zagilani i noc była masakryczna. Ratuje nas chusta.
Mam nadzieję, że u Was ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla męza za trzezwosc hihi, ale to dzięki tobie, bo mu pozwolilaś. Gdybys zrzędziła ze ma nie isc albo nie pic to by na bank zrobił na przekór ![]() A z tym ze im starsze tym bardziej rozebrane to niestety...stare zdwsperowane jakos sobie muszą radzić ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki, robie sobie od 2 tyg. na śniadanie szejki owocowe warzywno owocowe, zbożowe... dzis przekonalam starszaka do wypicia burak+jagody+gruszka Wobec jego ostatniego buntu jedzeniowego to mega sukces! I nawet mu smakowal
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam Was, ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego, tylko to co pamiętam. Z góry przepraszam jeśli coś pominęłam.
Minini wielorazówki piorę w loveli, ale w malutkiej ilości tego proszku (ubranka od połowy butli w ariel baby, ale to żel, więc wielo- w nim nie mogę). Ponoć im mniej proszku tym dla chłonności lepiej. I łyżka nappy fresh do tego. Mam wrażenie, że nasze wkłady straciły trochę chłonność - nie wiem czy to tylko moje wrażenie, bo przyzwyczaiłam się do jednorazówek i za rzadko zmieniam, czy za luźno zapinam, czy rzeczywiście są mniej chłonne. Borykamy się z przeciekami cały czas. Muszę odkopać na blogu Violianki jej wpis jak ratować wkłady przy utracie chłonności. Myślę też żeby dokupić trochę innych wkładów na spróbowanie - na przykład węglowych jak Vadi pisała, albo jeszcze innych. Muszę poczytać. Vadi dzięki za odp Chyba też spróbuję tych wkładów. U nas co noc przecieki, ale zdarza się że Łucja długo śpi w wielo. Chyba też za luźno zapinam cały czas. Ty masz otulacz na napy? Jeśli tak, jeśli miałabyś czas wrzucilabys foto jaką masz ilość nap i na które zapinasz?Karolinuuusia brawo dla Ali za przewrót! Morelle brawo dla Pestki za siadanie! Widzisz jaka siłaczka z niej? Śliczna jest A Tobie pięknie w tej nowej fryzurce!Martini. współczuję i przytulam Dobrze, że chociaż chusta ratuje. U nas też coraz większe marudy dziąsełkowe :/Emmos piękność z Ami! Czy kogoś poza, mną nie ma w grupie na fejsie? ![]() Hehehe któraś z Was pisała o śpiewaniu kundla burego Przypomniało mi się jak na echu serca z małą Lilą zaczęłam śpiewać żeby odwrócić jej uwagę i pani doktor przeprowadzająca badanie nagle zaczęła śpiewać razem ze mną takim śmiesznym głosem ;D Komiczne to brzmiało ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#561 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Otulacze mamy 1 Mommy Mouse i 2 Milovia - 1 zwykły i 1 na basen. W tych zwykłych Mommy Mouse i Milovia zostają nam 2 napy na środku niezapięte, a z wkładem węglowym zapinam z przodu te dodatkowe ściągające napy na najciaśniej. Milovia basenowa z kolei ma cieńszą wkładkę (poliester), więc zapięłam ją tak, że nie było żadnych nap na środku już wolnych ![]() W ogóle to na basenie było super, Timi zachwycony, w ogóle nie bał się wody, tylko logistycznie to jest masakra, ubierać i wycierac i dziecko, i siebie, dzieci chórem płaczą po basenie bo głodne, są przewijaki, ale poza nimi nie ma gdzie dziecka odłożyć, a na przewijaku przecież nie zostanie, bez Tż bym się zachlastała. Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-12-09 o 14:40 |
|
|
|
|
#562 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Taaa myślę ze gdybym zaczęła zrzedzic to skończyło by się to mega kacem na drugi dzień 😀 zawsze wychodzilam z zalozenia ze lepiej facetowi dac więcej wolności bo jak kocha to i tak wróci 😜 wrócił i to trzeźwy, brawo ja 😄 Cytat:
|||
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#564 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć po płynie do zmywania będę potem chyba ze dwa razy prała wkłady, żeby dobrze wypłukać Hymmm tzn w milovii zostawiasz w rzędzie nap przy brzuszku dwie środkowe niezapięte (gdzie reguluje się szerokość w pasie) czy tam na środku gdzie są trzy rzędy nap (tam gdzie reguluje się długość otulacza)? Tak wypytuję, bo próbowałam już różnych kombinacji i ciągle nam przecieka A zapinać na maksa mam opory, bo mam wrażenie, że cisną Lu w brzuszek...Super, że wizyta na basenie udana! Wyobrażam sobie, że nie jest lekko potem ogarnąć wszystko w szatni. Ale pewnie po kilku wizytach wypracujecie sobie sprawny system wycierania i ubierania Cytat:
Dzięki, jeszcze trochę kaszlemy, a Lila ma taki katar chorobowy ciągle :/ Cały tydzień nie była w przedszkolu, tylko w środę poszła na spotkanie z Mikołajem. Lu na szczęście zdrowa, ale coraz bardziej marudna od środy. Obstawiam dziąsła, pewnie zaczynają iść dolne jedynki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam po kawałku bo Wojciech marudny a weekend intensywny.
Minini, dobry pomysł z ozonowaniem sypialni. Kiedyś pisałam pracę na konferencję o medycznych właściwościach ozonu. Fajna sprawa ![]() Ale pobudka. Starszak Was załatwił ![]() Vadi, brawo za basen. Właśnie ta logistyka przeraża najbardziej. Sama te bym się nie wybrała. Akada, brawa za basen także ![]() Carolles, współczuję teściowej. Po raz kolejny ja jutro mam rodziców na obiedzie za to.Dziewczyny, któraś miała dzisiaj się pochwalić że rozpakowała krzesełko Keter. Czekam na recenzję niecierpliwie! Polećcie jakiś balsam dla dziecka bardziej treściwy. Smarujemy się Hippem ale młody i tak się odparza w faldkach:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Aha i dzięki za rady dotyczące ogłoszenia na FB. Przemyśle to jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie chodzisz na basen z małą?
|
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Byliśmy na Batorego, bo najbliżej, fajny, bardzo cieplutko było kiedyś wiem, ze był taki typowy dla niemowlaków na Wildzie
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-09 o 17:28 |
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda ja obiecalam dzis keter wyjąć. Ale mam tak intensywny dzień, że zrobię to jak Jasiek usnie. Obiecuje
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

jakby nie miała do domu 15km to tez bym poszła. A ta gwiazda zamiast się normalnie ubrać to przyjechała na obcasach i w płaszczyku. Poszłaby ze mną na spacer ale ja łażę min 3km a nie na lansik chodzę 

wczoraj zrobiłam 10km w 12 cm 

ale pięknie! Pestka oczywiście też, mała słodzinka 

Część oczywiście jest mi dobrze znanych, ale nie o wszystkich się po prostu pamięta
tylko raz 2+2 a potem chyba jest 2+1
no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć. 

wrócił trzeźwy trzezwiutenki (a proponowałam ze go zawioze a odbierze mój szwagier taka ze mnie żona

Chyba też spróbuję tych wkładów. U nas co noc przecieki, ale zdarza się że Łucja długo śpi w wielo. Chyba też za luźno zapinam cały czas. Ty masz otulacz na napy? Jeśli tak, jeśli miałabyś czas wrzucilabys foto jaką masz ilość nap i na które zapinasz?
Wyobrażam sobie, że nie jest lekko potem ogarnąć wszystko w szatni. Ale pewnie po kilku wizytach wypracujecie sobie sprawny system wycierania i ubierania
wrócił i to trzeźwy, brawo ja