Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-10, 07:50   #31
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzień dobry
Jemy śniadanie i wyruszamy na giełdę po kurtkę dla męża.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 07:52   #32
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry mąż wrócił o 3:00 i dzięki Bogu zasnął w salonie. Ja teraz się zbieram bo muszę auto rodzicom oddać
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i uciekam piec drożdżowe z rabarbarem na drugie śniadanie 😝

skąd masz rabarbar ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 07:53   #33
Jolinko
Zadomowienie

Siemanko w 6. części 😊

Temat fotelik to temat rzeeeeka 😉 dla mnie te wszystkie isofixy, pasy itp to kosmos jakiś 😎

Mąż wrócił z nocki i oczywiście zaczął gadać mi tu i po spaniu, dodatkowo mały mi się tak wypina z jednej strony że aż boli (to chyba plecki i pupa bo taki duży twardy wypukly owal mam na brzuchu).

Karolka_ a skąd Ty jeszcze rabarbar wytrzaslas? Ale mi smaka narobiłaś na taka drożdżowe... albo kruche z rabarbarem mojej mamy. O losie... idź Ty niedobra 😜

FallenAnn ja powiem tylko tyle: brawo i podziwiam że masz na te studia i pracę siły 😊 jesteś przepieron 😉

Wilanka powodzenia tam 😊 kciuki za wyniki. I obyś miala racje że ząbki się wykluly i będzie spokojniej nocami u was 😊

Miłej niedzieli grubaski 😁😎🤗

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:00   #34
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry w nowej czesci jak tak dalej pojdzie to bedzie 1 czesc na miesiąc ciąży

Temat fotelików mnie wciągnął i wprowadził mętlik w głowie. No, ale chyba u nas zostanie ten cybex aton 5 i baza do niego (baza chyba pasuje tez do kolejnego ewentualnego fotelika od nich, ale to nie wiem).

Jestem tak wyspana i gotowa do działania, ze az dziwne.

Wilanka, kciuki mocne za glukozę. Troszkę sie zdziwiłam, ze w niedziele robisz

Fallen, Ty to jesteś przekozak z pracą i studiami co tydzien.

Miłego dnia Wam życzę

U nas piękne słonko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:24   #35
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ilsa bardzo proszę o dopisanie wizyty 28.12 i usunięcie tych 80% z płci. Dziękuję 😊

Zaraz dopiszę
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
witam

jeśli planujecie jakieś zakupy apteczne to w aptece melissa jest darmowa wysyłka od 20 zł do jutra do 10:00
np. doppelherz mama premium jest poniżej 23 zł
Super, to może jeszcze porownam z tym gemini

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry w nowej czesci jak tak dalej pojdzie to bedzie 1 czesc na miesiąc ciąży

Bo w sumie o ciąży dowiadujemy się w drugim miesiącu czyli tak jest

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:51   #36
NeverKnow
Raczkowanie

Witam sie niedzielnie
Ja z promocji rossmana na razie tez nie skorzystalam. We wtorek mam wizyte to moze zajrze.
Mam slabosc do kosmetykow od 7 lat jestem konsultantem w drogerii
Jestem szczesliwa bo pierwszy raz od prawie miesiaca jedziemy poza teren podworka
Mam pytanie do Was: jakie witaminy bierzecie?
Bo ja to juz jak emeryt kilka tabletek ( inne leki) rano w południe i wieczorem.
Przepraszam za brak polskich znaków
NeverKnow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:52   #37
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Siemanko w 6. części 😊

Temat fotelik to temat rzeeeeka 😉 dla mnie te wszystkie isofixy, pasy itp to kosmos jakiś 😎

Mąż wrócił z nocki i oczywiście zaczął gadać mi tu i po spaniu, dodatkowo mały mi się tak wypina z jednej strony że aż boli (to chyba plecki i pupa bo taki duży twardy wypukly owal mam na brzuchu).

Karolka_ a skąd Ty jeszcze rabarbar wytrzaslas? Ale mi smaka narobiłaś na taka drożdżowe... albo kruche z rabarbarem mojej mamy. O losie... idź Ty niedobra 😜

FallenAnn ja powiem tylko tyle: brawo i podziwiam że masz na te studia i pracę siły 😊 jesteś przepieron 😉

Wilanka powodzenia tam 😊 kciuki za wyniki. I obyś miala racje że ząbki się wykluly i będzie spokojniej nocami u was 😊

Miłej niedzieli grubaski 😁😎🤗

No oby, też mam taką nadzieję, że już będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość

Temat fotelików mnie wciągnął i wprowadził mętlik w głowie. No, ale chyba u nas zostanie ten cybex aton 5 i baza do niego (baza chyba pasuje tez do kolejnego ewentualnego fotelika od nich, ale to nie wiem).

Jestem tak wyspana i gotowa do działania, ze az dziwne.

Wilanka, kciuki mocne za glukozę. Troszkę sie zdziwiłam, ze w niedziele robisz

Fallen, Ty to jesteś przekozak z pracą i studiami co tydzien.

Miłego dnia Wam życzę

U nas piękne słonko

Bo mamy laboratorium przyszpitalne, czynne 7 dni w tygodniu 24 h na dobę no i tak mi wygodniej, mąż w domu więc nie muszę nikogo załatwiać do przypilnowania córki

...

Ja już w domu, obok labu piekarnia, więc zajadam świeżą bułeczke na śniadanie no i kupiłam też pączki z budyniem na później do kawy

Edytowane przez Wilanka
Czas edycji: 2017-12-10 o 08:57
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 08:53   #38
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam w nowej części
Wczoraj z nadmiaru wrażeń padłam, myślałam, że kot obudził nas w środku nocy swoim gadaniem pod drzwiami, a to było przed 23 więc dziś już od godziny sobie leżę wyspana.. Potem jedziemy na jakieś warsztaty dzieciowe, ciekawe czy wytrzymam 4 godziny.. Na szczęście tz chce jechać, mam nadzieję, że będzie coś o fotelikach.

Co do fotelikow, to moja siostra ma bazę, a i tak owija fotelik pasem, nie mota go chyba jakoś bardzo, ale na pewno ten pas jest zapięty już się gubię
Jak jedziecie na warsztaty bezpieczny maluch to tam napewno będzie mówione o fotelikach

Dzień dobry

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:54   #39
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry mąż wrócił o 3:00 i dzięki Bogu zasnął w salonie. Ja teraz się zbieram bo muszę auto rodzicom oddać

skąd masz rabarbar ?

Zamroziłam w sezonie ;-) ale zostało już tylko na jeden placek :-(

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:08   #40
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
witam

jeśli planujecie jakieś zakupy apteczne to w aptece melissa jest darmowa wysyłka od 20 zł do jutra do 10:00
np. doppelherz mama premium jest poniżej 23 zł
O dziękuję za informacje, może coś taniej się znajdzie niż na Gemini

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez NeverKnow Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie
Ja z promocji rossmana na razie tez nie skorzystalam. We wtorek mam wizyte to moze zajrze.
Jestem szczesliwa bo pierwszy raz od prawie miesiaca jedziemy poza teren podworka
Bo ja to juz jak emeryt kilka tabletek ( inne leki) rano w południe i wieczorem.
Ja biorę Doppelherz Mama Aktiv Premium, jedna tabletka rano i jedna wieczorem. Oprócz tego tylko magnez jeszcze ale to nie codziennie

PM 2017
Stary 2017-12-10, 09:12   #41
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Nadrobilam! Ale wszystkie cytaty mi szlag trafil... Wiec gratuluje udanych zakupów i witam nową mamusie

Przepraszam że wczoraj sie nie odezwałam ale ogólnie miałam ciężki dzień... Ale po kolei
Negocjacje mieszkania - szczerze mówiąc negocjacjami nazwać tego nie można bylo... Goście chcieli 295 tys za mieszkanie, miala zostać cała kuchnia i lazienka. Ostatecznie okazuje sie że zabierają lodówkę i pralkę i zeszli z ceny tylko 5000 zl... I dodatkowo mieszkanie mialo być wolne niedługo a oni mowia że najwcześniej w marcu mogą sie wyprowadzić. Potem stanęło na tym że jednak zabieraja całą kuchnie razem z meblami i cena to 280 tys... Troche slabo... Powiedzielismy ze skoro kuchnie mamy cala do zrobienia, zabieraja pralke i wszystkie meble z salonu i sypialni nasz max to 275. Nie zgodzili sie wiec na razie czekamy. Byliśmy ich pierwszymi klientami wiec nie byli sklonni do zejscia z ceny.
Dodatkowo udalo nam sie wynająć nasze mieszkanie w Krakowie za cenę wyższa niz myslelismy ze sie uda. Wiec za tydzień musimy sie wyprowadzić. Ale wracamy do Naszego miasta, w którym chcemy rodzić i wychowywać Malutką. Na razie wprowadzamy sie do tesciow... I teraz są 3 opcje - Mąż dowiedział się że za miesiac pojawi sie na sprzedaż fajne mieszkanie 3pokojowe ale do remontu. Jeśli cena bedzie ok to je kupimy. Druga opcja jest taka, że może niedlugo goscie z tego 1 mieszkania zauwaza ze ich cena jest nierynkowa i zejdą z ceny. 3 opcja - jak zakup nie wypali to najwyżej cos wynajmiemy od lutego lub kwietnia i zaczniemy budowę domu na wiosne Takie to nasze pokrecone zycie Ale tak bywa... Wiec w tym tygodniu czeka nas przeprowadzka! Trzymajcie kciuki żeby z tesciami nie było zle i żeby udalo sie kupić mieszkanie w styczniu

Buziaki!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:13   #42
_Dolly
Rozeznanie

Witam się niedzielnie 😊 ależ wczoraj mieliśmy udany dzień 🙂 w nocy nie umiałam zasnąć (o 1 wstawiałam zmywarkę i sprzatałam jeszcze😁 jak nie ja). A o 5 jak wstawałam do toalety to myślałam, że się pali w bloku na przeciwko. A to sąsiedzi tak zaszaleli z lampkami na balkonie 😂 Jak u nas były światła oświecone to tak się nie rzucało w oczy, ale po ciemku to łuna światła, cała balustrada spowita w lampkach 😎

Stary 2017-12-10, 09:18   #43
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Następne foteliki tak koło 1-1,5 roku wychodzą. Jak chce się rwf to może być wydatek od 800-2000 nawet. I one często już mają swoją bazę. Ja mam montowany na pasy bo te tyłem, które oglądałam nie pasowały do naszego ISOFIX. Tzn dziecko w najbardziej pochylonej pozycji było praktycznie w kącie prostym. I doradzili nam na pasy. Dobrze wyszło bo w nowym aucie tylko dwa idofixy mamy. I w nim dziecko do 18 kg zazwyczaj jeździ. Poglądowo moja prawie 3 latka ma 13 kg.

Ja z młodą jeździłam obok z tyłu, sama auta nie prowadziłam więc lusterko nie było potrzebne. Niby bezpieczeństwo gorsze, ale podróżnik nam się nie trafił i płakała aż wpadała w bezdech więc trzeba było szybko reagować. Teraz te, średnio z jazdą, ciągle ja trzeba zabawiać. Albo po porodzie skupi się na maluszkach albo dopóki nie dorośnie będziemy ograniczać wyjazdy.

Jaki macie rwf?
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:20   #44
bloody_marry
Rozeznanie

Oo nowy wątek, witam się i ja!

Kocham 2 trymestr, mam ogrom energii, planuje sobie dużo zajęć i nie czuje że marnuje wolny czas tak jak głównie śpiąc w 2-3 miesiącu.

Ciekawe jak długo to się utrzyma.

Co do fotelika to planujemy kupić Cybex aton 5, wózek też Cybex. Mam mieszane uczucie co do bazy, jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Brzuszek się powiększa i mam być może głupie zmartwienie, ale czy kobieta w końcówce ciąży jest w stanie się depilować? Mam na myśli nogi oraz miejsca intymne.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:21   #45
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NeverKnow Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie
Omegamed optima z dha, magnez i burak.

Bloodymarry pewnie, ze jest w stanie ale jak to juz nie pytaj, kombinacja alpejska

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-12-10 o 09:23
Stary 2017-12-10, 09:22   #46
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Nadrobilam! Ale wszystkie cytaty mi szlag trafil... Wiec gratuluje udanych zakupów i witam nową mamusie

Przepraszam że wczoraj sie nie odezwałam ale ogólnie miałam ciężki dzień... Ale po kolei
Negocjacje mieszkania - szczerze mówiąc negocjacjami nazwać tego nie można bylo... Goście chcieli 295 tys za mieszkanie, miala zostać cała kuchnia i lazienka. Ostatecznie okazuje sie że zabierają lodówkę i pralkę i zeszli z ceny tylko 5000 zl... I dodatkowo mieszkanie mialo być wolne niedługo a oni mowia że najwcześniej w marcu mogą sie wyprowadzić. Potem stanęło na tym że jednak zabieraja całą kuchnie razem z meblami i cena to 280 tys... Troche slabo... Powiedzielismy ze skoro kuchnie mamy cala do zrobienia, zabieraja pralke i wszystkie meble z salonu i sypialni nasz max to 275. Nie zgodzili sie wiec na razie czekamy. Byliśmy ich pierwszymi klientami wiec nie byli sklonni do zejscia z ceny.
Dodatkowo udalo nam sie wynająć nasze mieszkanie w Krakowie za cenę wyższa niz myslelismy ze sie uda. Wiec za tydzień musimy sie wyprowadzić. Ale wracamy do Naszego miasta, w którym chcemy rodzić i wychowywać Malutką. Na razie wprowadzamy sie do tesciow... I teraz są 3 opcje - Mąż dowiedział się że za miesiac pojawi sie na sprzedaż fajne mieszkanie 3pokojowe ale do remontu. Jeśli cena bedzie ok to je kupimy. Druga opcja jest taka, że może niedlugo goscie z tego 1 mieszkania zauwaza ze ich cena jest nierynkowa i zejdą z ceny. 3 opcja - jak zakup nie wypali to najwyżej cos wynajmiemy od lutego lub kwietnia i zaczniemy budowę domu na wiosne Takie to nasze pokrecone zycie Ale tak bywa... Wiec w tym tygodniu czeka nas przeprowadzka! Trzymajcie kciuki żeby z tesciami nie było zle i żeby udalo sie kupić mieszkanie w styczniu

Buziaki!

kciuki
My będziemy się budować za jakieś 3-4 lata
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:24   #47
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny - prośba do największych Gaduł
Mogłybyście podsumować wyprawkę kosmetyczną dla mamy i maleństwa i wrzucić do pierwszego posta? Ogromnie ciężko Was nadrobić a tyle ciekawych rzeczy się tu przewinęło....

Pozdrawiam z 4 z 5 pod rząd zjazdów na studia... Studia i praca powoli mnie kończą

Ja moge to wieczorem ogarnac i poskladac, choc jesli jestes w klubie to tam tez wrzucilam.
Stary 2017-12-10, 09:36   #48
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki!

Nic tylko życzyć powodzenia i cierpliwości

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Oo nowy wątek, witam się i ja!

Kocham 2 trymestr, mam ogrom energii, planuje sobie dużo zajęć i nie czuje że marnuje wolny czas tak jak głównie śpiąc w 2-3 miesiącu.

Co do fotelika to planujemy kupić Cybex aton 5, wózek też Cybex. Mam mieszane uczucie co do bazy, jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Brzuszek się powiększa i mam być może głupie zmartwienie, ale czy kobieta w końcówce ciąży jest w stanie się depilować? Mam na myśli nogi oraz miejsca intymne.

Bikini z lusterkiem (a to i tak nie jest proste) a nogi myślę że spokojnie- ja dzisiaj nogi przeleciałam bez problemu. Pewnie gorzej będzie z paznokciami u nóg

Moje przeziębienie nadal nie odpuszcza, mąż mi zakazał wychodzenia z domu przez 3 dni i skacze koło mnie. Najgorsze jest to że jak kaszlę to popuszczam :/ nie ma nic okropniejszego niż to uczucie
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:39   #49
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
kciuki
My będziemy się budować za jakieś 3-4 lata
Super! To tez trzymaj kciuki
My chcieliśmy teraz kupić mieszkanie (częściowo dla nas na chwile - częściowo jako inwestycja na później -wynajem), pomieszkac w nim chwile i za 2-3 lata zacząć budowę domu systemem gospodarczym, tak żeby za ok. 5 lat się przeprowadzic. Ciekawe co wyjdzie z naszych planów

Stary 2017-12-10, 09:41   #50
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejka na nowym watku my tyle co zjedlismy aniadanie, tak mala dala pospac
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:44   #51
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Super! To tez trzymaj kciuki
My chcieliśmy teraz kupić mieszkanie (częściowo dla nas na chwile - częściowo jako inwestycja na później -wynajem), pomieszkac w nim chwile i za 2-3 lata zacząć budowę domu systemem gospodarczym, tak żeby za ok. 5 lat się przeprowadzic. Ciekawe co wyjdzie z naszych planów

Dla mnie chwilowo to czarna magia. Ja mam dość remontu, a co dopiero budowa. Pociesza mnie fakt, że wszystko będzie po mojemu, będzie porządna garderoba, a nie 6 m2. Porządna łazienka itd. Uwielbiam to mieszkanie, bo małe nie jest 70m2, ale jednak to jeszcze nie to co bym chciała ograniczają nas ściany i tak jedna poszła na gruz, ale to i tak mało hihi
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:46   #52
Torrence
Wtajemniczenie

O kobiety! Wczoraj siedziałam z Wami do 23.00, a dziś tyle nadrabiania?! I to w weekend? Bójta się Boga!

Ilsa uśmiałam się jak czytałam Twoją odpowiedź na temat atmosfery w domu Cieszę się, że jest dobrze i że na tym skorzystałaś
I uszanowanko za ogarnianie już 6 części naszego wątku!

Lelowa o promocjach na foteliki pisałaś na pewno, pamiętam doskonale że wspominałaś o Tosi

Pretty jeśli szukałabym bez bazy to też skłaniałabym się ku cabrio

Cytat:
Kocham 2 trymestr, mam ogrom energii, planuje sobie dużo zajęć nie czuje że marnuje wolny czas tak jak głównie śpiąc w 2-3 miesiącu.
Korzystaj kochana, korzystaj... Ja już mam zjazdy energetyczne niestety Nie jest tak źle jak w pierwszym trymestrze ale czuję, że miodowy czas ciąży już mi minął... I niestety dziś w nocy dowiedziałam się co to jest zgaga
Stary 2017-12-10, 09:50   #53
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dla mnie chwilowo to czarna magia. Ja mam dość remontu, a co dopiero budowa. Pociesza mnie fakt, że wszystko będzie po mojemu, będzie porządna garderoba, a nie 6 m2. Porządna łazienka itd. Uwielbiam to mieszkanie, bo małe nie jest 70m2, ale jednak to jeszcze nie to co bym chciała ograniczają nas ściany i tak jedna poszła na gruz, ale to i tak mało hihi
Też mnie to przeraża Ale będzie wszystko po naszemu. I ogród! Marzenia trzeba spełniać!

Stary 2017-12-10, 09:53   #54
bloody_marry
Rozeznanie

Juana, niezle kombinacje, u nas to wygląda podobnie - rozważamy kilka opcji a póki co mieszkamy z teściami.

W mieście gdzie mieszkamy najbardziej opłaca się kupić mieszkanie do remontu, w czwartek oglądałam praktycznie ruderę do generalnego remontu w starej kamienicy, ale szczerze to zakochałam się w tym co można z tego mieszkania zrobić!

Pocieszam się że termin mam na koniec marca i jeszcze są szanse żeby wprowadzić się i łóżeczko skręcić "na swoim" a nie u teściów :/

Teściowie to dobrzy ludzie ale mają pewne nawyki przez które mieszkanie z nimi to męczarnia podam przykład - teściowa potrafi wejść do naszego pokoju, który kiedyś był pokojem mojego męża i zaglądać do szafek pytając a co tu macie? A tu jak poukladaliscie? ... Potrafi wyciągnąć sobie rzeczy przygotowane dla dziecka i rozkładać na łóżku, oglądać, mówić jakie słodkie. Nie widzi że narusza naszą prywatność, a ja nie potrafię jej zwrócić uwagi bo w końcu to jej dom gdzie my jesteśmy na doczepkę.

Uf, dzięki za info o depilacji bo wielokrotnie słyszałam że ciężarnej mąż nogi golił, a ja bym tego nie przeżyła, tym bardziej, że używam depilatora

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 09:57   #55
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mnie to przeraża Ale będzie wszystko po naszemu. I ogród! Marzenia trzeba spełniać!

Trzymam kciuki Jesteśmy wszystkie na takim etapie życiowym, że większość ma zawirowania mieszkaniowe. My też się w tej chwili budujemy. I faktycznie z jednej strony jest to przerażające (kasa...) ale z drugiej strony jak cieszy! Wczoraj mąż mnie wywiózł na budowę żebym koniecznie obejrzała rurki, które położył hydrulik A jeszcze przed Świętami wstawione będą okna!!!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Teściowie to dobrzy ludzie ale mają pewne nawyki przez które mieszkanie z nimi to męczarnia podam przykład - teściowa potrafi wejść do naszego pokoju, który kiedyś był pokojem mojego męża i zaglądać do szafek pytając a co tu macie? A tu jak poukladaliscie? ... Potrafi wyciągnąć sobie rzeczy przygotowane dla dziecka i rozkładać na łóżku, oglądać, mówić jakie słodkie. Nie widzi że narusza naszą prywatność, a ja nie potrafię jej zwrócić uwagi bo w końcu to jej dom gdzie my jesteśmy na doczepkę.
]

Moja babcia miała czasem takie akcje
Stary 2017-12-10, 09:58   #56
Jolinko
Zadomowienie

Juana to wiele opcji i tak macie. Wybór jest i na pewno najlepsza wybierzecie. A co do teściowej... hmm pamiętaj, jest wątek w klubie 😎
My właśnie rozgladamy się za projektem domu, po nowym roku chcemy kupić i na wiosnę zacząć coś działać, i myślałam że już mam wybrany ale znów jakaś niepewność mi się wdziera w serce i rozum 😣 i tak bez końca

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:02   #57
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Juana kciuki żeby udało Wam się znaleźć Wasze mieszkanie i żeby z teściami Wam było dobrze no trochę kiepskie negocjacje że strony tych ludzi, tym bardziej jak jednak się okazuje że tyle rzeczy i mebli zabierają że sobą :/

PM 2017
Stary 2017-12-10, 10:02   #58
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,

Wstałam, poszłam leżeć , znowu wstałam, zwymiotowałam i znowu leże Nie odpuszcza mi to przeziębienie nic a nic
Mąż pojechał z synkiem oglądać ruiny zamku, a ja nie mam siły nawet po mieszkaniu polazic, a tak chciałam razem spędzić niedzielę

Juana, szczerze to trochę niepoważni ci co sprzedają to mieszkanie. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli.

Miłej niedzieli

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:07   #59
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Juana, niezle kombinacje, u nas to wygląda podobnie - rozważamy kilka opcji a póki co mieszkamy z teściami.

W mieście gdzie mieszkamy najbardziej opłaca się kupić mieszkanie do remontu, w czwartek oglądałam praktycznie ruderę do generalnego remontu w starej kamienicy, ale szczerze to zakochałam się w tym co można z tego mieszkania zrobić!

Pocieszam się że termin mam na koniec marca i jeszcze są szanse żeby wprowadzić się i łóżeczko skręcić "na swoim" a nie u teściów :/

Uf, dzięki za info o depilacji bo wielokrotnie słyszałam że ciężarnej mąż nogi golił, a ja bym tego nie przeżyła, tym bardziej, że używam depilatora

Mój mąż jest z tych delikutaśnych- jak zmieniam soczewki to się boi wejść do łazienki, jak robię zastrzyk to też się chowa. Dla mnie chyba byłoby zbyt krępujące proszenie go o ogolenie mi nóg :P Niech myśli że one są zawsze ogolone

Cytat:

Też bym już chciała ogarniać nowe mieszkanie- chociaż bardziej nastawiamy się na bliźniaka albo szeregówkę bo są w podobnych cenach ale większym metrażu no i z kawałkiem trawki ale to za rok może
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:09   #60
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Korzystaj kochana, korzystaj... Ja już mam zjazdy energetyczne niestety Nie jest tak źle jak w pierwszym trymestrze ale czuję, że miodowy czas ciąży już mi minął... I niestety dziś w nocy dowiedziałam się co to jest zgaga
Eee zgaga? Mam nadzieje, ze nie poznam co to. Moze sprobuj na wieczor mleka sie napic. Slyszalam, ze pomaga troche noni zaopatrz sie w rennie, to nam wolno.

Czarodziejka, Asiula zdrowka, kurujcie sie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości