Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-10, 12:01   #91
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
w ciąży prawie przestały mi rosnąć włosy na nogach
na razie używam depilatora co trzy tygodnie i jest spoko, trudno powiedzieć, co będzie pod koniec, ale wtedy to już nam będzie chyba wszystko jedno
Kurcze, ja też to zauważyłam! Myślałam, że to moje złudzenie
O ile bikini rośnie tak jak rosło to nogi po 2 tygodniach niegolenia (niestety właśnie mi się zdarzyło... ) mam praktycznie gładkie
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 12:11   #92
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hehe ja to i bez ciazy sukienek w wigilie nie ubieram wiec problem z glowy. Za to na jakies wesele faktycznie bylby problem.
Piąteczka, ja też sporadycznie zakładam sukienki Dawniej na jakieś balety to tal, teraz jakoś nie lubię tak na codzień.

Co do budowy domu. My kupilismy w tamtym roku działkę, w sumie to niedaleko , bo 15 km od centrum miasta. No ale z drugiej strony teraz mieszkamy w samym centrum i jest to naprawdę wygodne. Więc albo sprzedamy działkę i kupimy bliżej, albo kupimy większe mieszkanie.
Ogólnie sprawy budowy czy przeprowadzki to u nas jeszcze trochę odległy temat. Chcemy jak najmniejszy kredyt, wiec póki co zbieramy na większy wkład własny.
No i mieliśmy już wybrany projekt, wiadomo z małymi zmianami z naszej strony, ale po tych wakacjach zmieniła nam się totalnie koncepcja, bo mieszkaliśmy w domku o podobnym rozmieszczeniu (chodzi o antresole) i totalnie nam to nie odpowiada :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 12:51   #93
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Oo nowy wątek, witam się i ja!

Kocham 2 trymestr, mam ogrom energii, planuje sobie dużo zajęć i nie czuje że marnuje wolny czas tak jak głównie śpiąc w 2-3 miesiącu.

Ciekawe jak długo to się utrzyma.

Co do fotelika to planujemy kupić Cybex aton 5, wózek też Cybex. Mam mieszane uczucie co do bazy, jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Brzuszek się powiększa i mam być może głupie zmartwienie, ale czy kobieta w końcówce ciąży jest w stanie się depilować? Mam na myśli nogi oraz miejsca intymne.

Hehe, cieszę się z Twojej energii, bo ja swojej ciąży jako najszczesliwszego okresu w życiu raczej wspominać nie będę. Te wstretne wymioty, zgaga... Czaro_dziejkaa kiedyś trafnie napisała, odbiera to radość z ciąży. Co do fotelików, nie robię sobie już w głowie metliku, kupiliśmy, póki co z wyboru jesteśmy zadowoleni. Golenie...mam problem już teraz i z nogami, i z tym co powyżej też 😑😑😭

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 13:14   #94
punamama
Rozeznanie

Ja też mam wrażenie że włosy mi duzo wolniej rosna w ciazy. I tyczy sie to wszystkich czesci ciala

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-12-10, 13:21   #95
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Melduję się już w domu po drugim śniadaniu i zakupach.
Rossmann​ nr1 odebrany i jeszcze kupiłam prezent dla koleżanki do idę na firmową wigilijkę i sukienkę w Stradi mąż pewnie wydał wczoraj na alko tyle co kosztowała sukienka także jeszcze bardziej cieszy mnie ten zakup mimo że nie mamy kasy

Teraz pije herbatkę i chyba wybiorę się na drzemkę

I jak tam żyje po baletach? Mój od dłuższego czasu nie chodzi, wkurzali mnie jego glupkowaci kumple. Same dzieciuchy...
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Może ze względu na zapach albo dobrze się reklamują, u mnie w szpitalu używa się Nivei chociaż to żaden szał A Teściowa mówiła żebym za nic nie kupowała oliwki Johnssona bo Męża po niej wypryszczyło

Mąż właśnie mi pisze z lotniska że lot w delegację mu odwołali Ostatnio jak wracał z Nowego Jorku to też chyba 2 z 3 miał odwołane i wracał z Warszawy pociągiem Ale pechowiec

Ale ma fajnie z takimi podróżami 😊 z jednej strony, z drugiej to jednak nie ma go tyle czasu

Stary 2017-12-10, 13:30   #96
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Piąteczka mi się kiedyś marzył dom, ale jeszcze jak patrzyłam na to z perspektywy dalekiej przyszłości. Teraz nie chciałabym mieszkać w domu Przede wszystkim dom u nas w mieście to już kwestia większych odległości od centrum (teraz mieszkam na spokojnym osiedlu, jakby schowanym od zgiełku, jednocześnie mam 6 min na tramwaj ). I wizja czasu jaki trzeba poświęcić (i pieniędzy) na to, żeby wokoło domu jakoś wyglądało Jestem za leniwa po prostu Ale mamy niedaleko ROD i chcemy kupić działkę, żeby z dzieckiem spokojnie też móc spędzać czas
Ja mieszkalam w wiezowcu na ost pietrze, robilismy kapitalny remont. Z winda wiec jak dla mnie bylo super poza kosztami, z rachunkami nas wychodzilo (wlasnosciowe mieszkanie) ponad 1000zl... Sam czynsz prawie 700. Wiec udalo nam sie dobrze je sprzedac i za to mamy teraz dom zanim dojdzie wymiana dachu czy czegos innego to minie troche czasu. A wlasny ogrod nie zamienilabym na nic innego kawka na tarasie, obok basenik dla dzieci, hustawka i malutki ogrodek z wlasnymi warzywkami co prawda go nie mam jeszzcze, ale wiosna tuz tuz a ze sie wychowalam w domu to mi tego brakowalo. Autobus pod nosem, auta mamy wiec dobra organizacja i wszystko pasuje
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 13:41   #97
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mam Męża z powrotem Może poleci jutro wieczorem albo we wtorek rano i będą przesuwać spotkanie z klientem. Przy normalnych liniach np. Tak jak wracał z NY to one mają między sobą umowy i można kombinować inne połączenie i inną linię ale na takie dystanse to firma zawsze bierze Ryanaira który takich umów nie ma

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 13:47   #98
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ja też mam wrażenie że włosy mi duzo wolniej rosna w ciazy. I tyczy sie to wszystkich czesci ciala

tylko się cieszyć
gorzej jak po ciąży dostaniemy jakiegoś wyrzutu hormonów i będziemy jak małpki
Stary 2017-12-10, 13:59   #99
bloody_marry
Rozeznanie

Kurcze wam włosy rosną wolniej a ja nie zauważyłam żadnej zmiany. A na głowie to wręcz rosną jak szalone, muszę częściej podcinać.

A co do mojej energii to nie jest tak że żadnych nieprzyjemności ciążowych nie mam najbardziej dokucza mi kręgosłup, jak nie wiele robię to boli, jak dużo się nachodze albo np. pół dnia robię pierniczki to też boli a najgorzej jest przekręcić się w łóżku na drugi bok, muszę się męża trzymać. No i zgaga, której nigdy wcześniej nie miałam :/ ale też po białym pieczywie którego przed ciążą nie jadłam

Ale dla mnie najważniejsze że nie jestem senna, to mi jednak najbardziej dokuczalo i mam nadzieję że nie wróci.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 14:17   #100
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja mieszkalam w wiezowcu na ost pietrze, robilismy kapitalny remont. Z winda wiec jak dla mnie bylo super poza kosztami, z rachunkami nas wychodzilo (wlasnosciowe mieszkanie) ponad 1000zl... Sam czynsz prawie 700. Wiec udalo nam sie dobrze je sprzedac i za to mamy teraz dom zanim dojdzie wymiana dachu czy czegos innego to minie troche czasu. A wlasny ogrod nie zamienilabym na nic innego kawka na tarasie, obok basenik dla dzieci, hustawka i malutki ogrodek z wlasnymi warzywkami co prawda go nie mam jeszzcze, ale wiosna tuz tuz a ze sie wychowalam w domu to mi tego brakowalo. Autobus pod nosem, auta mamy wiec dobra organizacja i wszystko pasuje
Kwestia opłat mnie rozbawiła, bo wcześniej mieszkaliśmy na wynajmie w bloku z wielkiej płyty, ogólnie warunki dość średnie (pomijając kwestię, że od sąsiadów było słychać co drugie słowo, śmierdzące windy, inwazja robali, sebki i patologia). Tam czynsz i opłaty wychodził prawie 2x taki jak teraz jak jesteśmy na swoim Warunki nieporównywalne, nowiutkie osiedle

Mecassie super ta sukienka, chyba w tygodniu skoczę poprzymierzać Obym miała siłę, bo wczoraj jak zrobiliśmy rundkę (Leroy, Casto, Ikea itp) to stwierdziłam, że to już nie na mój brzuch takie wycieczki
Stary 2017-12-10, 14:23   #101
kasia6713
Zakorzenienie

dziewczyny, proszę o brawa dla mnie...
Zamówiłam sukienkę, pochwaliłam się tutaj, że będzie super - idealna na święta i sylwestra, w pięknym czerwonym kolorze już przez oczami miałam makijaż, który będzie idealnym uzupełnieniem tego looku.
I co? Ja i mój kalafior zamówiliśmy... czarną
Stary 2017-12-10, 14:35   #102
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sukienkę, pochwaliłam się tutaj, że będzie super - idealna na święta i sylwestra, w pięknym czerwonym kolorze już przez oczami miałam makijaż, który będzie idealnym uzupełnieniem tego looku.
😂😂😂😂😁

Stary 2017-12-10, 14:46   #103
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Asiula jak przyjdzie sms jutro że zamówienie jest do odbioru to będzie mógł odebrać nie potrzebuje apki żeby odebrać, tylko nazwisko i kod z smsa

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 14:50   #104
punamama
Rozeznanie

Ja sie smieje, ze zgage mam tylko w ciazy. W poprzedniej i tej to samo mnie spotkalo. Spie prawie na siedzaco z 3 poduchami pod glowa.
Ostatnio zrobilam sobie metamorfoze i obcielam wlosy do ramion. Mialam dlugie, stracilam z 30cm. Teraz sie powoli przyzwyczajam ale czuje sie lepiej.

Kasia brawa

Stary 2017-12-10, 14:59   #105
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się nad kolorem czerwony czy ciemna zieleń ale jednak ciemna strona mocy wygrała

Bardzo fajna sukienka

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Na FB Rossmann widziałam że 90% lasek kupiły na promo produkty NIVEA i PAMPERS a u nas prawie żadna z tych firm nie korzysta u nas króluje HIPP i BABYDream no nie

Noo też się zdziwilam, i to jeszcze jakie zapasy niektórzy robili, z kilku(nastu) kont czasami

PM 2017
Stary 2017-12-10, 15:01   #106
Koma1002
Zadomowienie

Z dużym opóźnieniem zaczynam sezon świąteczny 😊 dzisiaj mam samotne popołudnie, bo mąż w pracy...poza tym się poklocilismy20171210_155838.jpg

Stary 2017-12-10, 15:06   #107
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
To może wystarczy wymienić na inny kolor?

PM 2017
Stary 2017-12-10, 15:10   #108
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
To może wystarczy wymienić na inny kolor?

taki mam zamiar, bo jest taka o jaką mi właśnie chodziło
tylko znowu czekaj aż oni to dostaną spowrotem, zanim odeślą... Pomijając już to, że muszę zapłacić za odsyłkę, a PP ostatnio szaleje z cenami Mam nadzieję, że do świąt zamknie się temat
napisałam do nich, czekam na info
Stary 2017-12-10, 15:13   #109
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
taki mam zamiar, bo jest taka o jaką mi właśnie chodziło
tylko znowu czekaj aż oni to dostaną spowrotem, zanim odeślą... Pomijając już to, że muszę zapłacić za odsyłkę, a PP ostatnio szaleje z cenami Mam nadzieję, że do świąt zamknie się temat
napisałam do nich, czekam na info
No to trzymam kciuki żeby udało się załatwić to jeszcze przed świętami

PM 2017
Stary 2017-12-10, 15:25   #110
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzymam kciuki żeby udało się załatwić to jeszcze przed świętami

Stary 2017-12-10, 15:30   #111
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Kurcze wam włosy rosną wolniej a ja nie zauważyłam żadnej zmiany. A na głowie to wręcz rosną jak szalone, muszę częściej podcinać.
Ja mam ekstra wlosy w ciazy, szybko rosna, nie przetluszczaja sie, gdzie wczesniej codziennie musialam glowe myc no i noe wypadaja.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 15:40   #112
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

i ja witam się w nowej części

mam już pierniczki

mam już nalepione pierogi ze śliwką suszoną...bardzo jestem ich ciekawa, bardzo...

i niestety mam też zgagę :/ a wczoraj na imprezie była moja ukochana sałatka, więc sie obżarłam za siebie i za małego a to nie pomaga ...o nie
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 15:54   #113
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wróciliśmy z warsztatów i nie mam siły, po drodze wzięliśmy McD, czuję się jak prosiaczek ogólnie warsztaty ok, na początku była jakas dziwna położna, z której przesłaniem w ogóle się nie zgadzam, potem kolejna nawiedzona doula laktacyjna terrorystka, a potem już super dużo mówili o fotelikach, tz dużo się dowiedział, więc teraz jeszcze ogarnie temat fotelika, moze zmieni nam się koncepcja była też pierwsza pomoc, ogólnie jestem zadowolona, chociaż zapowiadała się tragedia
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 15:55   #114
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Kurtka dla męża kupiona.
Obiad zjedzony.
Mala trochę marudzila
Dziś mam huśtawki nastroju

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 15:57   #115
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam ekstra wlosy w ciazy, szybko rosna, nie przetluszczaja sie, gdzie wczesniej codziennie musialam glowe myc no i noe wypadaja.
O to mam podobnie, szczególnie z tym przetłuszczaniem. Też musiałam myć codziennie a teraz jest dużo lepiej

Mecessie sukienka jest super! Kolor świetny! Ja też się muszę po coś wybrać. Mam bon na 60 dych z punktów lojalnościowych z Orsay, może mają jakieś namioty...
Stary 2017-12-10, 16:11   #116
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Z dużym opóźnieniem zaczynam sezon świąteczny dzisiaj mam samotne popołudnie, bo mąż w pracy...poza tym się poklocilismyZałącznik 7350896

Ja dziś robiłam świąteczne ozdoby z synkiem. Wcześniej z masy solnej zrobiliśmy kształty, a teraz je malowaliśmy. Plus pawie oczka na choinkę z papieru kolorowego. Trochę pokraczne nam wyszły, ale co tam. Najważniejsze, że wspólne i nasze

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Mecassie super ta sukienka

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:25   #117
julietta83
Zakorzenienie

dzisiaj mam brzuch jak balon czuję się jak w dziewiątym miesiącu
może to od dużej aktywności w ostatnich dniach, wczoraj wieczorem i w nocy maluch był też strasznie aktywny
przez to totalnie nic mi się nie chce...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:33   #118
Torrence
Wtajemniczenie

Dziewczynki któraś z Was już dawno dawno podesłała mi tutaj link do takiego obrazka na ścianę, była na nim królicza rodzinka w takich pastelowych kolorach. Ogólnie na tej stronie było mnóstwo pięknych obrazków. Byłam pewna że wrzuciłam ją do zakładek ale nie mam I ni kuta nie mogę tego teraz odszukać
Stary 2017-12-10, 16:38   #119
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z warsztatów i nie mam siły, po drodze wzięliśmy McD, czuję się jak prosiaczek ogólnie warsztaty ok, na początku była jakas dziwna położna, z której przesłaniem w ogóle się nie zgadzam, potem kolejna nawiedzona doula laktacyjna terrorystka, a potem już super dużo mówili o fotelikach, tz dużo się dowiedział, więc teraz jeszcze ogarnie temat fotelika, moze zmieni nam się koncepcja była też pierwsza pomoc, ogólnie jestem zadowolona, chociaż zapowiadała się tragedia
Warsztaty Bezpieczny maluch?

PM 2017
Stary 2017-12-10, 16:42   #120
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Warsztaty Bezpieczny maluch?

Nie, jakieś organizowane przez miasto i sklep z wózkami to była dopiero 2 edycja, nawet nie wiem jak się nazywają
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości