![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Torrence - ja mam tak samo. Dlatego karmic bede w naszej sypialni i inni nie będą mieć tam wstępu w tym czasie
![]() ![]() ps. jestem w trakcie pakowania. Nie wiem kiedy nazbieralisny tyle rzeczy... :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa, myslalam ze zamowilas i sie zorientowalas jak zakonczylas transakcje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole moim zdaniem jak dziecko musi zjesc to musi i nie wazne czy to sie komus podoba czy nie i to nie my powinnysmy byc skrepowane koniecznoscia karmienia. Zreszta takie hejty to tylko w internecie widac, w oczy nikt takich tekstow nie rzuca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Szczerze, zależy od kobiety. Nie wpatruję się nigdy w te cycki. Wiem na pewno, że w domu moich teściów, pomimo że na co dzień dobrze się tam czuję nie będę chciała karmić przy wszystkich...pewnie będziemy wykorzystywac ustronne miejsca i pieluszki, żeby nikt się nam nie przyglądał.
Witam i ja w naszym gronie nową mamę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Witam nowa mame! Ja tez nie mam wyprawki oprocz pojedynczych ubranek, przewijaka i lozeczka (spadkowych). Wszystko zaczne kupowac na poczatku lutego.
Ja synka nie karmilam piersia. Od poczatku tylko mm. Tym razem stawiam na kp tylko i wylacznie. A czy bede karmila “publicznie” to wyjdzie w praniu... Sent from my iPhone using Tapatalk
#157 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro w koncu wizytuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Kp to w ogóle jest kontrowersyjny temat. Nie brzydzi mnie to, raczej nie chce, żeby wszyscy oglądali moje cycki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmilam tylko kp, a teraz nie jestem pewna, wyjdzie jak wyjdzie. Butli chce nauczyc ale mleko swoje odciagane jak juz. Z mala mialam troche przejsc i stad nie mowie, ze bedzie twardo tylko piers bo nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
To ja nie miałam problemu z karmieniem. Nie to że wywalam pierś przy wszystkich. Ale co byście zrobiły jak dziecko nie będzie chciało jeść przykryte pieluszka? Na początku odciągałam i w krępujących sytuacjach karmiłam butelka. Ale w piersi zawsze świeże i cieple jednak. Choć przed porodem myślałam jak wy, że pod pieluszka, w oddzielnym pokoju. Życie i najczęściej dziecko weryfikuje. Z moją miałam kilka problemów i walczylam o kp, bo było dla mnie dość ważne.
Lelowa mamy joie stages. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie karmiłam w obecności osób trzecich w mieszkaniu. Wychodziłam do drugiego pokoju. Szczerze, to nawet w obecności mamy jakoś mi było nieswojo, przy tacie nigdy nie karmiłam. Zdarzyło mi się karmić w miejscach publicznych, ale wtedy albo szlam do pokoju dla matek z dziećmi, albo robiłam to w aucie , albo w ustronnym miejscu lekko okryta pielucha, tak że nic nie było widać. Co do karmienia przy mnie to miałam raz taką niezręczna sytuacje. Byliśmy na zjeździe rodzinnym od strony mojego męża. Pełno jakiś ciotek, wujków, kuzynów itd, taka daleka rodzina. Siedzimy przy obiedzie, jakieś 35 osób, dodam że część z nich widziała się pierwszy czy drugi raz w życiu. Obok nas kuzynka męża z partnerem i ponad 1,5 roczną córka. Ta mała biega, gada, je normalnie obiad, po czym za chwile woła cyca (dosłownie) , a jej mama bez skrępowania wyciąga pierś i przy stole centralnie wsadza jej do buzi i ją karmi. I wiecie co, mimo że wtedy sama karmiłam piersią, bo mój młody miał jakieś 4m , to dla mnie to było mega niesmaczne po prostu. Tym bardziej, że obok był pokój gdzie w spokoju można było nakarmić dziecko. Część osób przy stole naprawdę nie wiedziała co ma z oczami zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
IMG_20171210_213604.jpg
Łóżeczko już jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Również witam kolejną mamę marcową
![]() Dorzucę swoje kilka groszy do tematu kp. Ja zawsze staram się wyczuć mamę karmiącą przy mnie - jeśli się odwraca, zakrywa, to ja również zajmuje się czymś co sprawi że nie będziemy się na siebie patrzeć, ale jeśli mama karmiąca zachowuje się swobodnie i jej nie przeszkadza moja obecność to również nie robię z tego ceregieli. W takich sytuacjach staram się myśleć że to w pierwszej kolejności, mamie i dziecku, ma być dobrze, a nie mi. Ja na pewno nie będę jedną z tych co przy obiedzie rodzinnym "wywalają cyca" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też napewno będę wychodzić do innego pokoju na czas KP, obawiam się tylko rodzinki wpatrzonej w dziecko jak będziemy jeszcze w szpitalu i Mała będzie chciała akurat jeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W odwiedziny do dziecka zaprosiliśmy wszystkich jak juz byliśmy w domu. Zupełnie inny komfort. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Co za wieczór, usypialam córkę prawie dwie godziny, wszystko przez ten katar i kaszel...
![]() Co do karmienia... Karmiłam moja wyłącznie swoim mlekiem z piersi przez 6 miesięcy, a gdzieś tak do roku było postawą jej diety, więc musiałam karmić w różnych miejscach. W domu przy osobach trzecich nigdy, wychodziłam do innego pokoju. Poza domem o ile się dało szukałam pokoi do karmienia albo ustronnych miejsc, ale raczej nie miałam problemu z tym, żeby karmić gdzieś gdzie są ludzie. Na początku to w ogóle żaden problem, byłam w stanie nakarmić tak, że nikt nic nie widział, może sutek przez sekundę był na wierzchu, ale żadnego wyciągania piersi. Ważne było żeby zacząć karmić odpowiednio wcześnie, żeby nie płakała, bo wtedy by się tak ładnie nie przystawila. Miałam kilka dobrych bluzek do karmienia na wyjścia właśnie. Bliżej roku było trudniej, bo głowa jej latała na boki, wszystko ją interesowało, ale też wtedy była już w stanie poczekać aż znajdę dobre miejsce. Jak miała 6-8 miesięcy robiliśmy duży remont i latałam z małą po sklepach budowlanych i meblowych, nadzorowałam postępy - chyba nie dałabym rady tego ogarnąć bez kp. Często byłam cały dzień poza domem w mało dziecioprzyjaznych miejscach, ale jedzenie i picie dla małej zawsze było gotowe ![]() Wiadomo, trzeba się starać karmić dyskretnie, ale myślę, że nie ma co się bać karmić poza domem. Jeśli siedzę w ustronnym miejscu to nikt nie powinien się poczuć skrępowany, bo musiał by się naprawdę gapic, żeby coś więcej zobaczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja nigdy zadnej mamy w szpitalu po porodzie nie odwiedzalam. A moja mama mi mowila wczoraj jak kolezanka urodzila i zaraz po porodzie wpadl na sale jej szwagier z dziewczyna, przyniesli balony, kwiaty itp po czym jak zobaczyli kolezanke w jakim jest stanie to o malo co nie trzeba bylo ich zbierac z podlogi bo zorientowali sie ze to nie jest tak jak w amerykanskim filmie. Inna kolezanka traumatycznie wspomina moment jak lezala juz po porodzie na sali z cycem na wierzchu odciagajac laktatorem pokarm a przy lozku obok cala wielka rodzinka odwiedzala inna laske. Faceci, kobiety w roznym wieku a ta kolezanka z tym cycem... Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-12-10 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe powitanie
![]() Jeśli chodzi o KP, to staram się nie zwracać uwagi na karmiące. "Wywalona" pierś nieco mnie krępuje, ale wychodzę z założenia, że dziecko zjeść musi. Nagie piersi obecnie są wszechobecne, więc dziwi mnie stanowcza krytyka którą czasem się słyszy w dyskusjach w kontekście tak naturalnej czynności jak KP, chociaż rozumiem oczywiście, że dla niektórych może być to niezręczne. Jeśli mam u siebie karmiącą to oferuje ustronne miejsce, raczej ze względu na nią niż na siebie. Zresztą wszystko zależy chyba też od wyczucia, osobiście nigdy nie widziałam karmiącej z całym biustem na wierzchu, a słyszałam różne historie. Sama się dopiero przekonam jak podejdę do tematu. Na pewno są osoby przy których nie czuję się na tyle swobodnie, żeby karmić nawet przykryta pieluszką. w innych wypadkach liczę na swoje wyczucie sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Wspaniały spacer wieczorny z psem; w Poznaniu spadł pierwszy porządny śnieg i pieseł zanurzał ryjka w śniegu, gonił śnieg który sobie kopał nóżkami przed siebie i generalnie nie chciał wracać więc mu przedłużyliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
My już w nowym łóżeczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
:Hi: wróciłam z wigilijki firmowej. Fajnie było bo najpierw Escape Room a później w pracy katering no ale to już nie to samo co jak sama to organizowałam
![]() Aczkolwiek dostałam prezent i trochę kaski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.