![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Selina śliczne łóżeczko
![]() KP - jestem bardzo nastawiona, ale właśnie przeraża mnie to ze strony organizacyjnej ![]() ![]() I raz miałam przyjemność być świadkiem 'wywalenia cyca'. Powiem wam, że miałam wrażenie, że ta matka miała luz i wręcz jakby czekała, żebym się rozpływała nad tym. A mnie to jakoś nie bardzo ![]() ![]() A z tematów bardziej ciążowych to mam dość mojego kalafiora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I od kilku dni bolą mnie stopy... wieczorem i rano. Nie wiem czy to kwestia butów ![]()
#212 |
Rozeznanie
|
Poniedziałkowe dzień dobry!
Niestety nabawiłam się przeziębienia :/ pół nocy nieprzespane bo katar, poranek jak flak, a chciałam wybrać się do lidla ![]() Zaczęłam się zastanawiać nad tymi wizytami w szpitalu. Mąż oczywiście będzie miał wejściówki nielimitowane, w drugiej kolejności moja mama, ewentualnie tato jeśli będzie chciał. Natomiast teściowej po pierwsze nie będę chciala widzieć dopóki się nie ogarnę czyli 1-2 dni. A po drugie ona jest strasznie wścibska i mam plan ją trochę "ustawić". Jeśli za szybko pozwolę jej na odwiedziny to już całkiem wejdzie nam na głowę. Ostatnio zapowiadała jak to będzie nas codziennie odwiedzać jak się wyprowadzimy. Niedoczekanie. Mam nadzieję że kazdy zrozumie że te pierwsze 1-2 dni to jest niepowtarzalny czas dla mnie, męża i dziecka. A wiecie co, wczoraj po raz pierwszy mój mąż poczuł ruchy dziecka przez rękę na moim brzuchu. Mała z reguły szaleje z rana kiedy jego już nie ma, albo w ciągu dnia kiedy nie ma okoliczności do dotykania brzuszka. Wieczorem rusza się delikatnie i nie było tego czuć z zewnątrz. A wczoraj postanowiła pobrykać, tato był lekko w szoku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Serio, serio już nic nie kupuję. Wczoraj mama mi z 2 pajacami na 62 z pepco wyskoczyła i brat z dużym wściekle niebieskim kocem (zapomniałam od nich zabrać. Wezmę pewnie dopiero w święta). Muszę ich przystopować z tymi zakupami. Kiepskie jakieś mi to zdjęcie wyszło. Ogólnie 2 pajace są takie same. Chciałam ciemniejsze jeszcze wziąć, ale nie było. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. 😀 dopiero nadgonilam wczorajsze i poranne posty.
Temat kp już wykorzystany. Zgadzam się w 100 % z wami. W pyt na śniadanie było dziś o wózkach blizniaczych/ z dostawkami i temat katarku 😉 widziałam te matkę co strzykawka gluty córce "przepychala" bleeee akurat jajecznicę jadłam. 😉 O tak, ja do szpitala tylko męża "zapraszam". 😉 Reszta odwiedzin już w domu. Brilliant i Pretty_ kciuki za wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Bloody, zdrówka!
Mój mąż to jest strasznie niecierpliwy. Jak się go pytam czy chce z synem się pobawić, bo trwa impreza to rzuca wszystko i leci rękę na brzuchu położyć. I wtedy nastaje cisza, to mu smutno, że dziecko się go boi. Mój mąż z tych bardzo ciepłorękich jest i nie daje sobie wytłumaczyć, że pewnie Dzieć poczuł ciepło to się przytula teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Z tym kp to najbardziej zawstydzona byłam jak byłam z koleżanką na zakupach i ona przysiadła na takiej kanapie na środku centrum handlowego i jak zaczęła karmić to nakryłam ją leżącą na wózku kurtką dżinsową a ona zrzuciła tę kurtkę i powiedziała że to inni powinni się wstydzić jeśli na to patrzą w nie taki sposób i że ona nie będzie dziecka nakrywać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie i w nowym wątku
![]() ![]()
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Dolly, ja tez tak miałam przez weekend. Mały był taki aktywny w piatek, pozniej w sobotę delikatnie, a wczoraj to prawie cały czas cisza. Tylko tak delikatnie rybkę czułam w dole kilka razy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-11 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
To ja mam wrażenie że mój maly tam mi wszystko w środku tłucze 50 razy na dzień. 😉 Nawet jak się boczkiem do męża przylule to on mówi: no i już mnie kopie. I te wypychania to już u mnie norma, i czuję gdzie są nogi a gdzie tułów. 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja kopie masakrycznie, ze az boli. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-11 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niemniej jest mi szalenie miło, że mnie zachęcacie i chcecie żebym z Wami tam była (tak to odbieram ![]() ![]() Nie jestem trollem, przysięgam ![]() Cytat:
![]() No i zdrówka i siły kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lunak świetne zakupy!! Te skarpetki też mi bardzo wpadły w oko! Grube są? Bo takie się wydają. Ja chciałam przypolować na body i spodenki do kompletu i przejadę się, jak się uda coś jeszcze upolować to fajnie, jak nie to trudno. Mecessie super, że miałaś taki udany wieczór, należało Ci się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Asiula z tą wodą do chleba to faktycznie, moja mama często piecze i zawsze daje ciepłą
![]()
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Asiula, schizy chyba mi przeszły. A przynajmniej nie są juz takie jak wczesniej. Teraz jest "nie czuje, spoko, pewnie spi; rzuci sie jakoś gwałtownie -pewnie sie rozciągnął". Pewnie znowu sie obkrecil, bo wczoraj mnie dźgał na pole po lewej i po skosie u gory z prawej rownocześnie. A dzis to tylko po środku przebiera.
Torrence, nie są az tak grube na jakie wyglądają. Najpierw musiałam je zmagać, bo grubych bym nie brała. Z tym, ze one nie sa 100% bawełna. Nie wiedziałam jakie rozmiary brac, to wzięłam 2x2 11-14 i 1x2 15-18. Z tym, ze ja różnicy w rozmiarze nie widzę nawet jak przykładam jedne do drugich Tez chciałam spodenki, ale były same rozowe i duze. Ja od mojej koleżanki położnej dostałam kilka próbek jakiejś maści na sutki i oprawke na książeczkę zdrowia dziecka jak szlam na zwolnienie. Nawet nie wiem gdzie to schowałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-12-11 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety takie male problemy i przeszkody czesto sie pojawiaja ale damy rade wszystkie, i te co juz maja doswiadczenie i te dla ktorych to bedzie pierwszy raz ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-11 o 11:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Widzę temat kp i odwiedzin w szpitalu ![]() Jeśli chodzi o kp to ja nie miałam styczności z żadną mamą, która karmiła przy mnie ale raczej by mi to nie przeszkadzało. Jedynym wyjątkiem jest to jak któraś z was wspomniała, że dziecko jest już duże a kobieta wyciąga cyca przy stole przy obiedzie i daje dziecku, gdzie spokojnie może odejść z dzieckiem na bok czy chociażby od stołu ![]() Jeśli chodzi o wiek w którym przestaje się karmić piersią to sprawa indywidualna i nie nam to oceniać. Mogę sobie teraz zakładać, że chce karmić do 6 miesiąca ale wiem, że dziecko wiele rzeczy weryfikuje i nie będę się zarzekała, że tak będzie ![]() Jeśli chodzi o wizyty w szpitalu. Trochę sobie nie wyobrażam przyjąć mamę i tatę a teściowej i teścia już nie ![]() ![]() Tak samo jak moja babcia będzie chciała zobaczyć prawnuka, to też ją z chęcią zobaczę w szpitalu bo to będzie jej pierwszy. Wiadomo, że takie wizyty w szpitalu też nie trwają godzinę tylko 10-15 min, - przynajmniej u nas. Reszta pewnie zjawi się jak już będziemy w domu ale jakoś nie spinam się w tym temacie i mi to obojętne ![]() Cytat:
![]() Po ile były ? Chyba się skusze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Muszka, skarpetki 9,99.
Ogarnęłam apteczną część. Nie wiem ile mi wyszło w sumie, bo do robiłam koszyka tylko wyrzucałam w zakładkę. Muszę męża uświadomić, ze to tez jest potrzebne, bo on chyba nie bierze takiej możliwości pod uwagę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-12-11 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ogarniam telefon i słabo mi idzie😂
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Ej, Torrence, to zupełnie nie chodzi o trolla ❤
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Lunak;79595151]
Ja od mojej koleżanki położnej dostałam kilka próbek jakiejś maści na sutki i oprawke na książeczkę zdrowia dziecka jak szlam na zwolnienie. Nawet nie wiem gdzie to schowałam ![]() Ta moja koleżanka położna od zawsze lubiła się wymądrzać na te swoje położnicze tematy. Zawsze jak rozmawiamy, czy same, czy w większym gronie to rzuca hasłami i terminami, jakby chciała dać nam do zrozumienia "jestem taka mądra a Wy nie". I zazwyczaj gada swoje bez względu na to, czy kogoś to interesuje czy nie ![]() A teraz jak ja jestem w ciąży to o cokolwiek się jej nie spytam to kończy się na straszeniu. Jak byłam w okolicach 12 tygodnia to zrobiła mi wykład na temat pękających kroczy i poranionych sutków przy karmieniu (po co mi ta wiedza na tym etapie?) Ale ostatnio przeszła już samą siebie. Jakiś czas temu w moczu wyszło mi troszkę białka i glukozy, pisałam Wam o tym. Jako, że następnego dnia byli u nas postanowiłam z nią skonsultować te wyniki (badanie i wyniki miałam w piątek, oni byli w sobotę a wizytę miałam w pon). No i oczywiście już diagnoza - cukrzyca, że nie powinno być glukozy itd (lelowa właśnie przez to co mi powiedziała tak się wtedy przejmowałam). Na wizycie ani lekarz ani położna się tym mocno nie przejęli. Położna na spokojnie powiedziała mi, że nie ma powodów do paniki, że w ciąży tak może być, że dziecko mogło jakoś nerkę uciskać i mógł się zrobić jakiś zastój lub po prostu przekłamanie badania. No i miała rację. Zarówno krzywa jak i następne badane moczu wyszło idealnie. No i jak się widziałyśmy tydzień temu to jej mówię, że ostatnio pięknie mi badania powychodziły i morfo i mocz czyściutki. I powiedziałam, że się tak cieszę bo ostatnio w moczu było i białko i glukoza a teraz ok. Na co ona: "białko miałaś w moczu?! O to niedobrze! M. (zwróciła się do męża) pamiętaj, że jak M. (ja) będzie miała aurę to szybko kładź ją na lewy bok i natychmiast dzwoń na pogotowie! Od razu pogotowie!". Oczywiście chodziło jej o to, żeby pokazać, że ona wie, co to jest aura a my nie wiemy ![]() Tak czy inaczej już wiem, żeby nic z nią nie konsultować ani nie pytać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mówię mu że paczki przyjdą a on pyta co zamówiłam. No to czytam mu zawartość jednej z paczek w której są pieluchy. No i wymieniam bambusowe, muślinowe, flanelowe. Na co on do mnie: musisz jeszcze kupić tetrowe ![]() Wiem wiem żartuję sobie ![]() ... Dziżas jak ja spamuję. I jeszcze zauważyłam że jestem w top gadułach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.