![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Eksperymentalny wątek polityczny
Tak dawno niczego nie rozbili. Teraz kierowców się tam dobiera z łapanki, czy jak?
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...ta,nId,2475360 Tu z kolei bardzo ciekawe badanie. Mnie najbardziej przeraża i mierzi grupa druga: http://m.tokfm.pl/Tokfm/7,110218,227...y-typy.html#MT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Hrodebert
|
Wbrew pozorom to bardzo dobry pomysł z punktu widzenia USA, pomijając aspekt moralny, to pieką dwie pieczenie przy jednym ogniu. Trumpowi daleko do idioty, a kraje arabskie maj tyle do Jerozolimy co pięść do oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7955267 1]
Tu z kolei bardzo ciekawe badanie. Mnie najbardziej przeraża i mierzi grupa druga: http://m.tokfm.pl/Tokfm/7,110218,227...y-typy.html#MT[/QUOTE] Mnie też. To typ ludzi, który z radością paliłby wiedźmy na stosie kilkaset lat temu.
![]() |
#244 |
I tak powiem
|
Taaak to jest to co kocham, takie "badania" psychologiczne co do poglądów politycznych. Zwłaszcza będąc jeszcze libertarianinem dowiadywałem się ciekawych rzeczy o sobie samym
![]() Np. badania Jonathana Haidta i Ravi Iyera z Kalifornii miały wykazać, że: - libertarianie wyraźnie różnią się od konserwatystów i liberałów, najbardziej w sferze moralnej; - są bardziej powściągliwi emocjonalnie od innych grup; - w odróżnieniu od konserwatystów i liberałów okazują mniej empatii; - rzeczy, które w innych budzą obrzydzenia, dla libertarian są neutralne; - w przeciwieństwie do utylitarystów, cechują się zimna kalkulacją; - lubią logiczne łamigłówki, satysfakcję sprawia im konfrontacja z wymagającymi intelektualnego wysiłku zadaniami; - profil psychologiczny libertarian ma wiele cech typowo męskich, podczas gdy np. liberałowie to osobowości bardziej kobiece (wyniki te zgadzały się nawet w przypadku, gdy badano każdą płeć osobno); - pomimo że wszystkie grupy deklarowały, że cenią sobie wolność, dla libertarian wolność negatywna znajdowała się w hierarchii wartości zdecydowanie najwyżej spośród wszystkich innych O ile skłonność do logicznego pojmowania rzeczywistości i proporcje mężczyzn i kobiet co do poglądów libertariańskich są tu prawdziwe to naprawdę fajnie było się dowiedzieć, że mam mniejszą empatię, i rzeczy, które w innych budzą obrzydzenia dla mnie są neutralne ![]() Dr Kardaszewski wybitny ekspert od "psychiatrii politycznej" z kolei pisał artykuły i książki o tym, że libertarianizm i "neoliberalizm" to choroba psychiczna podobna do schizofrenii. A potem sam odwalił artykuł pt. "Szczuć psami korwinowskie bydlę", w którym pisał że trzeba gwałcić żony i córki korwinowców, ich kochanki polewać kwasem, palić ich domy i samochody. A potem sam popełnił samobójstwo. Świr nad świrami. Inny przykład, jak Stan Tymiński niespodziewanie zdobył większe poparcie w wyborach prezydenckich od Mazowieckiego i wszedł do II tury z Wałęsą nagle UOP zaczął go oskarżać o związki z terrorystami z Libii, handlarzami narkotyków z Kolumbii, Telewizja Polska zaczęła opowiadać że znęca się nad żoną. Wszystkie te zarzuty okazały się być całkowicie bez pokrycia. I wówczas ekspert z Gazety Wyborczej Andrzej Samson również napisał o nim "fachową" opinię, że jest on chory psychicznie. Tylko jak się po latach okazało pan Samson trochę za bardzo "lubił" dzieci. I tyle w kwestii ekspertów od "psychiatrii politycznej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
Inna sprawa, że gdyby Polska traktowała mniejszości narodowe tak jak Żydzi Palestyńczycy, to skończylibyśmy jak Korea Północna. Bo Żydzi to naród wybrany, a Izrael ma silne lobby w USA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Konto usunięte
|
Raczej ciężko by było, żeby Polska jakąkolwiek mniejszość traktowała jak Żydzi Palestynę, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że Polska nie okupuje żadnego państwa, w przeciwieństwie do Izraela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Noane, i po co z nimi rozmawiasz? Maja swoj watek polityczny o tej samej tematyce w innym miejscu i moga tam glosic swoje madrosci. Tutaj mial byc watek alternatywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7959398 1]Noane, i po co z nimi rozmawiasz? Maja swoj watek polityczny o tej samej tematyce w innym miejscu i moga tam glosic swoje madrosci. Tutaj mial byc watek alternatywny.[/QUOTE]
To jest taki wątek alternatywny, że nic się na nim nie dzieje, bo nie ma jak i z kim podyskutować. Z kim mam dyskutować ? Z tymi, z którymi się zgadzam ? ![]() Ten wątek to cyrk i nie będę tu już nawet zaglądać, bo nie ma po co ![]() Pozdrawiam. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-12-11 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7959504 6]To jest taki wątek alternatywny, że nic się na nim nie dzieje, bo nie ma jak i z kim podyskutować. Z kim mam dyskutować ? Z tymi, z którymi się zgadzam ?
![]() Ten wątek to cyrk i nie będę tu już nawet zaglądać, bo nie ma po co ![]() Pozdrawiam.[/QUOTE] No i dobrze, nie zagladaj, bo wlasnie ty jestes jedna z niewielu(!) osob, ktore nie potrafia/nie chca sie tutaj dostosowac do propozycji, ktore zawarto w pierwszym poscie. przez to wlasnie ten watek obumiera. Nikt ci nie broni przeciez rozmawiac na zdziwku politycznym, jesli tamten watek bardziej ci odpowiada. Bardzo mnie dziwi, ze w takich watkach jak np. watki wymianowe ustalane sa konkretne zasady co do tego, gdzie i jak sie odpisuje, i kazdy musi sie ich trzymac, zdaje sie ze inaczej leca ostrzezenia. Ze w watku ''Nowosci kulinarne'' kazdy, kto wstawi zdjecie z produktem, ktory juz ktos gdzies wstawil, zaraz zostanie skrzyczany albo po prostu moderator edytuje posta. Ze nikt sie nie wtraca np. w watki matek albo odchudzajacych sie na forum, a jakby im ktos napisal ''nie zryjcie tyle to nie bedziecie grube'', to by pewnie dostal ostrzezenie i wylecial z watku. Nawet bezdzietne sa zostawiane w spokoju i ludzie rozwalajacy ich watek sa raczej w mniejszosci. ...ale jak sie zgra kilka osob i chce porozmawiac o polityce bez obecnosci osob, ktore prowadza propagande swoich pogladow, to jest be i me i nikt sie nie potrafi do tego dostosowac. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dzisiejsze wiadomosci: https://www.tvn24.pl/wladimir-putin-...,797610,s.html Putin wycofuje wiekszosc wojsk rosyjskich z Syrii. Ciekawa jestem, jak teraz ulozy sie sytuacja w Syrii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7959528 1]No i dobrze, nie zagladaj, bo wlasnie ty jestes jedna z niewielu(!) osob, ktore nie potrafia/nie chca sie tutaj dostosowac do propozycji, ktore zawarto w pierwszym poscie. przez to wlasnie ten watek obumiera. Nikt ci nie broni przeciez rozmawiac na zdziwku politycznym, jesli tamten watek bardziej ci odpowiada.
Bardzo mnie dziwi, ze w takich watkach jak np. watki wymianowe ustalane sa konkretne zasady co do tego, gdzie i jak sie odpisuje, i kazdy musi sie ich trzymac, zdaje sie ze inaczej leca ostrzezenia. Ze w watku ''Nowosci kulinarne'' kazdy, kto wstawi zdjecie z produktem, ktory juz ktos gdzies wstawil, zaraz zostanie skrzyczany albo po prostu moderator edytuje posta. Ze nikt sie nie wtraca np. w watki matek albo odchudzajacych sie na forum, a jakby im ktos napisal ''nie zryjcie tyle to nie bedziecie grube'', to by pewnie dostal ostrzezenie i wylecial z watku. Nawet bezdzietne sa zostawiane w spokoju i ludzie rozwalajacy ich watek sa raczej w mniejszosci. ...ale jak sie zgra kilka osob i chce porozmawiac o polityce bez obecnosci osob, ktore prowadza propagande swoich pogladow, to jest be i me i nikt sie nie potrafi do tego dostosowac.[/QUOTE] Taaa, ja jestem jedna z niewielu, ja rozwaliłam watek, bo wpisałam się tu dwadzieścia kilka razy i to przeze mnie naklepane jest całe 9 stron przez miesiac. No to dobrze, nie przeszkadzam, teraz z pewnościa rozmowa ruszy z kopyta. Powodzenia i EOT. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-12-12 o 00:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7959540 1]Taaa, ja jestem jedna z niewielu, ja rozwaliłam watek, bo wpisałam się tu kilka razy i to przeze mnie naklepane jest całe 9 stron przez miesiac. No to dobrze, nie przeszkadzam, teraz z pewnościa rozmowa ruszy z kopyta. Powodzenia i EOT.[/QUOTE]
Nie rozumiesz jednej bardzi istotnej kwestii, ze jak sie chcesz wypowiadac w jakims watku to wypadaloby dostosowac sie do panujacych tam zasad. Tutaj nie odpowiadamy na konkretne zaczepki i konkretnym osobom, tak jak na bezdzietnych nie namawiamy na dzieczy czy na mamusiowych nie robimy gownoburz na temat nie-posiadania dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
I tak powiem
|
Najśmieszniejsze jest to że narodowcy i szur prawica w sprawie Izrael-Palestyna przejęli po lewicy typowo marksistowską retorykę: Palestyńczycy jako wojujący proletariat, walczący z "syjonistycznym Izraelem" i "imperialistyczną Ameryką"
![]() Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "naród palestyński". Nazwa Palestyna pochodzi od Brytyjskiego Mandatu Palestyny istniejącego w 1922-1948 r. Wówczas wszyscy, którzy tam mieszkali byli nazywani "Palestyńczykami", zarówno Arabowie, Żydzi, Druzowie czy Ormianie. Minister spraw wewnętrznych i bezpieczeństwa narodowego Hamasu, Fathi Hammad: "Chwała Allahowi, wszyscy mamy arabskie korzenie i każdy Palestyńczyk, w Gazie i w całej Palestynie może dowieść swoich arabskich korzeni – czy to z Arabii Saudyjskiej, z Jemenu, czy gdziekolwiek. Mamy więzy krwi. Gdzie jest wasze uczucie i miłosierdzie? […] Osobiście, połowa mojej rodziny to Egipcjanie. Wszyscy tacy jesteśmy. Ponad 30 rodzin w Strefie Gazy nazywa się Al-Masri [“Egipcjanin”]. Bracia, połowa Palestyńczyków to Egipcjanie, a druga połowa to Saudyjczycy". Zahir Muhsein, przywódca OWP w 1977 r. w wywiadzie dla holenderskiej gazety "Trouw": "Naród palestyński nie istnieje. Stworzenie państwa palestyńskiego jest jedynie środkiem kontynuowania naszej walki przeciwko państwu Izrael. W rzeczywistości nie ma różnicy między Jordańczykami, Palestyńczykami, Syryjczykami i Libańczykami. Wszyscy jesteśmy jednym ludem, narodem arabskim. Tylko z przyczyn politycznych i taktycznych mówimy dzisiaj o istnieniu narodu palenstyńskiego". Jak wymyślono naród palestyński: Po drugie w Mandacie Palestyny powstało arabskie państwo czyli Jordania, które zajęło 77% całego mandatu, i po którym OWP nawet przejęło flagę, tylko usunięto gwiazdkę. Tyle w kwestii "poszkodowania Arabów" Po trzecie Arabowie w Izraelu mają więcej praw i żyją na wyższym poziomie materialnym, niż w praktycznie jakimkolwiek kraju arabskim. Orih - jak na razie to tylko Ty i Norine trzymacie się tego seksistowskiego "zalecenia" z pierwszego posta. Dlaczego? Bo obie macie duże kompleksy w stosunku do mężczyzn. Wasze jedyne argumenty to bełkot w stylu: "Łe jakiś Wizażanek przyszedł nawracać ciemne baby", "I znowu przyszli Wizażowi faceci, żeby pokazać nam babom, gdzie jest nasze miejsce" ![]() Macintosh ma rację, nie ma sensu wątek, w którym wszyscy mają identyczne zdanie, nie ma wówczas o czym w ogóle rozmawiać. Jak wam tak źle, to założycie we dwie swój wątek, gdzie będziecie gadać same ze sobą. Proponuję nazwę: "Ból d*py Norine i orih, w sprawie mężczyzn na Wizażu". Będzie adekwatna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7959504 6]To jest taki wątek alternatywny, że nic się na nim nie dzieje, bo nie ma jak i z kim podyskutować. Z kim mam dyskutować ? Z tymi, z którymi się zgadzam ?
![]() Ten wątek to cyrk i nie będę tu już nawet zaglądać, bo nie ma po co ![]() Pozdrawiam.[/QUOTE] Cytat:
![]() Trzy rzeczy tytułem komentarza: 1) Pogrubione - przecież jak najbardziej można odnieść się do dowolnego posta dowolnej osoby. W przypadku kilku osób sugerowano, aby po prostu zacytować post stąd na zdziwku politycznym – raptem dwa kliknięcia więcej. Kilka razy ja też tak robiłam i naprawdę nie widzę problemu. 2) Nie każdy wątek musi iść na ilość - nie rozumiem tego wyliczania stron i gadania, że wątek "nieaktywny". Jak nieaktywny, to spadnie dalej, jak ktoś zechce coś napisać, to będzie na górze. Czy wyznacznikiem (w sumie nawet nie wiem czego, sukcesu? ) wątku jest postowa biegunka byle naklepać więcej i szybciej? 3) Wątek na początku bardzo fajnie się rozwijał, pojawiło się sporo nowych osób, które – co możesz sama przeczytać na pierwszych stronach – dołączyły właśnie dlatego, że wątek miał być z założenia kuc-free. Tobie nie jest potrzebny i uważasz go za cyrk, to się nie udzielaj, inni chcą, więc najwidoczniej komuś potrzebny jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Kolejny dzień, kolejny atak terrorystyczny na Nowy Jork, kolejny terrorysta którego nie zatrzymałby idiotyczny "ban na muzułmanów" pomarańczowego kretyna.
![]()
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7959398 1]Noane, i po co z nimi rozmawiasz? Maja swoj watek polityczny o tej samej tematyce w innym miejscu i moga tam glosic swoje madrosci. Tutaj mial byc watek alternatywny.[/QUOTE]
Bo mogę, bo chcę, bo tematyka Izraela z pewnych względów mnie interesuje, bo poklepywanie się po pleckach nie wnosi absolutnie niczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że możesz. Pytanie tylko po co być złośliwym skoro te same dyskusje toczą się na drugim wątku politycznym w szerszym gronie.
Naprawdę, spójrzcie sobie na pierwsze strony wątku, ile nowych osób przyszło pisząc wprost, że na zdziwku politycznym się nie udzielają z konkretnego powodu. Zniknęli w momencie, gdy z tego wątku zrobiło się politzdziwko2.0. Nie rozumiem, naprawdę nie rozumiem. Przecież nie ma obowiązku udzielania się we wszystkich wątkach i jeśli komuś nie pasuje konwencja to jest gdzie się przenieść i dokładnie o tym samym rozmawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7961558 6]Oczywiście, że możesz. Pytanie tylko po co być złośliwym skoro te same dyskusje toczą się na drugim wątku politycznym w szerszym gronie.
Naprawdę, spójrzcie sobie na pierwsze strony wątku, ile nowych osób przyszło pisząc wprost, że na zdziwku politycznym się nie udzielają z konkretnego powodu. Zniknęli w momencie, gdy z tego wątku zrobiło się politzdziwko2.0. Nie rozumiem, naprawdę nie rozumiem. Przecież nie ma obowiązku udzielania się we wszystkich wątkach i jeśli komuś nie pasuje konwencja to jest gdzie się przenieść i dokładnie o tym samym rozmawiać.[/QUOTE] Gdzie ja niby jestem złośliwa? Nie mam tyle czasu, żeby czytać i nadrabiać oba wątki na raz. Nie, żebym dokładnie studiowała chociaż jeden, zwyczajnie sobie weszłam i przejrzałam ostatnią stronę czy dwie. Poza tym strasznie nie podoba mi się nazwa tamtego ![]() Poza tym niby dlaczego nie mam rozmawiać z jakimś użytkownikiem tylko dlatego, że jest facetem, chociaż akurat porusza temat, który mnie interesuje? Ja nie rozumiem takiego "tu jesteśmy tylko my, użytkowników/użytkowniczek X, Y, Z nie chcemy, bo ich nie lubimy". Po pierwsze to jednak publiczne forum, więc sorry, po drugie zajeżdża taką podstawówką. A po trzecie absurdalne jest takie "ja nie lubię X, więc ty też z X nie możesz rozmawiać". I nie mam ochoty być wciągana w jakieś wizażowe antypatie i wojenki. No tak, ja tu się akurat udzielam najbardziej... Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2017-12-11 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet w Wielkiej Brytanii i w FR samotnych wilków nie zatrzymali i przeprowadzili ataki a są to jedne z najskuteczniejszych jednostek na świecie. Taki zamach jest nie do zatrzymania,chyba że w służbach pracowałoby w samych stanach 10 razy więcej ludzi.
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
Historyjka z serii "Jak towarzysz Stalin odwiedził prosty lud.."
![]() http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz...i_1031546.html Kiedyś gospodyni domu, w którym jadł kolację przygotowała jego ulubione pierogi – z cielęciną. Ponieważ był to akurat postny piątek, ogryzł ciasto z pierogów, pozostawiając nietknięty farsz. Było jej przykro. Ale takie zachowanie jest zgodne głęboką religijnością Mateusza Morawieckiego. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Facet jest niegospodarny i nieuprzemy. Jeżeli wiedział że pierogi są z mięsem powinien po prostu odmówić a nie obgryzać pieróg. I co z resztą gospodyni miała zrobić? Odgrzać na następny dzień? Czy wyrzucić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
I tak powiem
|
Swoją drogą PIS wizerunkowo strzelił sobie w stopę. Szydło była bardziej swojską osobą co "woli rosół niż ośmiorniczki", a Morawiecki to salonowiec. Dla mieszkańców wsi itp. którzy stanowią sporą część elektoratu to zmiana na gorsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz P.S. Sorry. Pomyliłem wątki. Myślałem, że to "normalne" zdziwko. Zgodnie z życzeniem z pierwszej strony miałem się tu nie wypowiadać i od teraz będę się pilnował. Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2017-12-12 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
Akurat Solidarność Walcząca Morawieckiego w przeciwieństwie do Solidarności Bolka nie była żadną komunistyczną agenturą, tylko stawiała realny opór komunistom. Wiceszef wrocławskich UBeków na przykład stracił swoją daczę za pobicie opozycjonistów. No i Solidarność Walcząca wprost ostrzegała, że jeśli ktoś z nich zginie, będzie krwawy rewanż. Jednak w tej organizacji byli Żołnierze Wyklęci, zaś w Solidarności "nawróceni" komuniści pokroju Michnika czy Kuronia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7963809 1]'Najśmieszniejsze' w tej całej żenującej historii jest to, że burak pozujący na pierwszego chrześcijanina zachował się tak, że Chrystus w niebiosach znowu zapłakał, bo"ciągle NIC nie zrozumieli".[/QUOTE]
Klasyka gatunku - ślepe powielanie rytuałów i zero szacunku dla innych.
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7963832 6]To się nazywa religia wyzuta z wiary.[/QUOTE]
Tak jak słynny pastor Jerry Falwell wspierający kampanię słynnego zboka i pedofila Roya Moore tylko dlatego, że jest Republikaninem. A pysk wyciera sobie Biblią przy każdej okazji.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.