|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podróż poślubna
hej,
my w dzien po slubie jedziemy w podroz do Tajlandii Za cały miesiac wraz z przelotem i pobytem na miescu w niesamowitym 4**** hotelu płacimy po 6500 od osoby!! moim zdaniem to super tanio
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się ma owe 6500 od osoby to rzeczywiście super tanio
|
|
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
no własnie nie do końca...
zazwyczaj tyle kosztuje podróz np. do Portugalii czy Hiszpanii za dwa tygodnie i w nie tak fajnych warunkach.. Uważam ze jak na tą egzotykę i tak długie wakacje to normą jest cena, np. 10 tys za 2 tyg na Bali czy Dominikanie... wiec, TAK, uwazam, ze to tanio ![]()
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli masz na wesele, to może i na wyprawę się znajdą
Albo można pooszczędzać na weselu i pojechać na coś niezapomnianego. Dla mnie ma to większą wartość niż przyjęcie ślubne. Ale wiem, że nie dla każdego
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zależy na czym komu zależy- mi na podróży jako takiej, nie na hotelu i luksusach, dlatego nas dwutygodniowa podróż do Portugalii w całości wyniosła jakieś 750euro, i trochę pojeździliśmy po różnych miejscach. Chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnych kosztów- typu przelot, się nie przeskoczy
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
My zaraz po poprawinach pojechaliśmy na tydzień do Zakopanego i Krakowa
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wolała, żeby mi rodzice dali na wyjazd niż na wesele, ale wiem że nie każdy tak podchodzi do imprez
|
|
|
|
|
#310 |
|
BAN stały
|
Dot.: Miesiąc miodowy i podróż poślubna :)
Nasza podróż poslubna była połączona z weselem- bo ślub braliśmy na Malcie i zostaliśmy na tydzień czasu. Świetna sprawa tylko droga- niestety. Zwłaszcza że wszystko musielismy opłacić z własnej kasy, ponieważ nie chcielismy obarczać naszych rodziców finansowaniem uroczystości!
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś o tym myślałam. Czy jest możliwe, żebyś podała koszty? Mam nadzieję, że nie zostanę posądzona o niestosowność
Podaj wszystkie koszty i informacje, typu ilość osób, czas, miejsce wesela, gdzie i jak ten ślub ![]() Wydaje mi się to niesamowicie fajne
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Słluchajcie, gdzie można w październiku (I połowa) wybrać sie w podróż poślubną?? Musi być słonecznie i bardzo ciepło. Myślelismy o Tunezji, ale czytałam, że w październiku mogą być tam deszcze...
Turcja odpada bo już byliśmy. Oczywiście, wszelkie wycieczki za 10 tyś także odpadają I jeszcze jedno, rezerwowałybyście wycieczkę już teraz czy przed samym ślubem (4 październik) ??
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
abrakadabra, myślałaś o Cyprze? Tam jest pięknie, słonecznie, a ceny porównywalne z wycieczkami do Turcji.
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
albo wyspy kanaryjskie. Pięknie, ciepło i wcale nie aż tak drogo
|
|
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
albo Egipt... po sezonie...
Ilonka i co zdecydowałaś się na takie rozwiązanie wesela z podróżą poslubną za granicami kraju????
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
sama jeszcze nie wiem
![]() Kasa duża, ale przeżycie pewnie ogromne ![]() No i ja do ślubu to mam jeszcze dużo czasu, więc mam kiedy myśleć Ale wydaje mi się to już bardziej realne niż kiedyś. A słyszałyście może o ślubach właśnie podczas takich rejsów, które opisywałam? Bo przeglądając rozkład statków, zobaczyłam pomieszczenie, które ewidentnie nazywało się wedding chapel. Ciekawi mnie ta opcja Ale wtedy na pewno nie będzie już żadnych gości z nami, bo taki rejs to ok 10tys na osobę, a nie dalibyśy rady zapłacić tyle za każdego
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#318 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
joannabrach
a z jakiego biura wybrałaś taką ofertę, bo rzeczywiście trochę się orientuję w cenach i Twoja jest bardzo korzystna.. Co do jesiennej podróży poślubnej to myślę, ze tunezja jest ok, a jeśli nie to Egipt, wtedy jest naprawdę cieplo |
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu, ale jakoś mnie egipt nie pociąga. A tym bardziej na podróż poślubną
Ale to może ten piasek...
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś w podróżach poślubnych dominował tylko Egipt, na szczęście teraz jest już bardziej różnorodnie w możliwościach wyboru. |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
a może to być również ta jego dominacja
Ja jakoś staram się omijać rzeczy, które są mocno popularne Dużo przy tym tracę, ale jakiś taki opór wewnętrzny mam
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam tak do tego nie podchodzę popularne czy nie. Lubię Egipt i już może dlatego, że to był kraj mojej pierwszej prawdziwej wycieczki, takiej z biura podróży
Jakis tam sentyment mi pozostał.
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
za to sentyment lubię
|
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
ja czasami tezZa to teraz mam problem w wyborze między Kretą, Maroko a Teneryfą. Do żadnego z tych miejs sentymentu nie czuję i to dopiero jest cieżki orzech do zgryzienia, zwłaszcza, ze mój mąz mówi, że nie wazne gdzie byle ze mną
|
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
My w czwartek lecimy do Egiptu - rejs po Nilu... podróż poślubna 2 lata po ślubie... ale i tak się cieszymy
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Polecić mogę jedynie Teneryfę z tych trzech. Osobiście nie byłam, ale mój narzeczony owszem i bardzo sobie chwalił
A kolor oceanu jest tam przepiękny
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy co chcecie robić; jeśli "cieszyć sobą" i odpoczywać to w zasadzie wszędzie jest pięknie, jeśli zwiedzać to Maroko albo Kreta: trochę do zwiedzania, a odpocząć na plaży też można. Ja w tym roku skusiłam się na Kretę.
|
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taverney gdzie dokładnie się wybierasz i skąd? |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Turcja odpada bo już byliśmy. Oczywiście, wszelkie wycieczki za 10 tyś także odpadają
I jeszcze jedno, rezerwowałybyście wycieczkę już teraz czy przed samym ślubem (4 październik) ??