Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-11, 15:11   #301
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

A my po wizycie Wyniki wg doktora są ok. Malutka ma ponad 1ooog Szyjka się trzyma. Mała zmienia jeszcze pozycje. Następna wizyta za 4 długie tygodnie Z fotą słabo, bo i ręce, i nogi były przy twarzy i ją zasłoniły Porządne spanko odchodziło
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:13   #302
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
A my po wizycie Wyniki wg doktora są ok. Malutka ma ponad 1ooog Szyjka się trzyma. Mała zmienia jeszcze pozycje. Następna wizyta za 4 długie tygodnie Z fotą słabo, bo i ręce, i nogi były przy twarzy i ją zasłoniły Porządne spanko odchodziło
Ooo gratulacje ❤❤ rośnie kruszynka ⚘⚘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:14   #303
Lunak
Wtajemniczenie

Parapet, gratulacje dobrych wiesci z wizyty ponad kg zobowiązuje do dalszych wygibasów

Wlasnie z tej radosnej wiesci od Ciebie dostałam kopa prosto w pęcherz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:19   #304
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja też mam roan bass soft

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:22   #305
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Czekam pod gabinetem, stresa mam. A nie wiem jak maly siedzi bo non stop mi sie chce siku :/ juz 2x bylam i glupio mi isc wiecej a mam nadzieje nie posiusiac sie na fotelu
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:23   #306
Lunak
Wtajemniczenie

Brilliant, kciuki kciuki kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:27   #307
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dzieki

Ja mam wozek baby jogger city select a fotelik be safe izi go
Stary 2017-12-11, 15:32   #308
_Selina_
Zakorzenienie

Bebetto Tito 2w1
Maxi cosi pebble plus

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:33   #309
parapet
Zadomowienie

Brilliant,
Stary 2017-12-11, 15:35   #310
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Czekam pod gabinetem, stresa mam. A nie wiem jak maly siedzi bo non stop mi sie chce siku :/ juz 2x bylam i glupio mi isc wiecej a mam nadzieje nie posiusiac sie na fotelu
Kciuki

Stary 2017-12-11, 15:35   #311
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Parapet same dobre wieści z wizyty

Brilliant za Twoją!
Stary 2017-12-11, 15:35   #312
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Super 😍

Stary 2017-12-11, 15:42   #313
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
To chyba takie same jak rozdają w Niebieskim pudełku na szkole rodzenia już 2 takie pakiety dostałam dlatego smoczkow i butelek już mam nadto

No pewnie tak a ta butelka to starcza na 2 tygodnie tylko... przynajmniej znajoma która teraz urodziła tak mi mówiła
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Mam swój black monday :
Załącznik 7352436

Dolly a na jakiej furze stanęło?

Wiecie co dziewczyny tak się zastanawiałam że może by zrobić taką listę naszych wózków? Było by to przydatne np. dla tych dziewczyn, które jeszcze się nie zdecydowały, wtedy by wiedziały kogo się ewentualnie pytać. Pozatym mamy też koleżanki/przyjaciółki/siostry i jak już poużywamy wózków to będziemy wiedziały kogo się radzić w sprawie jakiego wózka. Na niektórych wątkach taka lista była w pierwszej wiadomości ale chyba nie ma co u nas zawalać to po pierwsze a po drugie nie będziemy obarczać Ilsy. Co Wy na to?
ale paczuchy!
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, robię przymiarki do zakupu lezaczka. Co myślicie o Tiny love? Używany można dostać za 200 zł, te nowe 300-400...to dla mnie trochę dużo 😑 i nie wiem co robić

Też chciałam Tiny Love, mówisz o tym 3w1 ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:43   #314
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My mamy wozek Zagma x6.
Mąż ma tydzień na popołudnie
Na obiad była zupa jarzynowa.
za dzisiejsze wizyty

Aż sobie wyguglowałam bo pierwszy raz słyszę o takim wózku

Cytat:
super

Ja miałam tylko wstawić zmywarkę a przeorganizowałam całą kuchnię. I się rozzłościłam bo te meble są kompletnie nie przemyślane. Mam szafkę pod piekarnikiem do której nie mieści się keksówka i forma na babkę bo są za wysokie- jedynie normalna blacha albo tortownica (ale tylko albo jedno albo drugie). Szuflady w wyspie są niewymiarowe i standardowe wkłady na sztućce są albo za krótkie albo za długie :/ no czego nie próbuję przełożyć to i tak marnuje mi się miejsce. Jak będziemy się przeprowadzać to kuchnia będzie przemyślana perfekcyjnie albo od razu zamówię taką z bajerami, koszykami, przekładkami itp. Ehhh.... idę robić obiad

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-12-11 o 15:44
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:49   #315
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
też bym tyle chciała , ja dziś w domu uziemiona i odebrąlam 4 paki ale tylko 2 dla mnie...w jednej piękne włóczki...mam juz zamówiona zabawki i kocyk... szczególnie włóczki z bawełny i bambusa sa super!

bardzo dobry pomysł, ja mam jeszcze 1 watpliwośc a propos wózka i to właśnie lupo comfort... a wszystko wzięło się stąd, że ostatnio spotkałam dziewczynę z już całkiem wyrośniętym dzieckiem jak na swój wiek... ale nie z jakimś olbrzymem i on ledwo mieścil się pod daszek spacerówki! a ja średnio się skupiłam na sprawdzeniu tej wysokości w sklepie...zresztą bez dziecka i bez doświadczenia to nie wiem czy dałabym radę to dobrze ocenić... ale teraz mnie męczy, czy tam jest dużo miejsca pod daszkiem- mam wrażenie, ze głupio to opisalam...
To musialo byc bardzo wyrosniete dziecko bo w lupo comfort jest na prawde duzo miejsca, jeden z wiekszych wozkow. Nasza nie nalezy do krasnali, a spokojnie sie w nim miescila. Kwestia do kiedy chcesz wozic dziecko w wozku. Ja zakladalam max 2 lata, a corka sama zdecydowala, ze po 1,5 roczku juz jej starczy wozka i woli na nozkach

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak napiszecie gdzieś wprost markę wózka to tylko kwestia wklejania Mogę to robić.

A ostatnio jeszcze myślałam że jak zaczną się porody to żeby w klubie w jednym miejscu pisać mi numery postów, które mam potem zalinkować na pierwszą stronę Bo sama trafię do szpitala i nie ogarnę
Bardzo dory pomysl
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:51   #316
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Czy któraś ma aplikację "moja ciąża" i wie czy da się jakoś przenieść ją na inny telefon? ;(
Ja mam. I chyba niestety trzeba zainstalować od nowa... Ja musiałam ostatnio tak zrobić - wywalić z telefonu i zanstalować na nowo bo mi się po uruchomieniu jej włączała samoistnie strona tesco Ale nie było jakieś kłopotliwe bo tylko datę porodu musiałam wpisać na nowo bo nic więcej tam nie uzupełniałam.

Cytat:
Wijemy wątkowe gniazdo
Hahaha to samo sobie pomyślałam A lista wygląda super! I jest alfabetycznie! Ilsa Ty to jesteś!
No i jak dla mnie to ten ziewający dzieciak musi zostać, jestem do niego przywiązana
Cytat:
Cudnie!
Stary 2017-12-11, 15:53   #317
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda ok. Czytelnie jest 😊

Bardziej mi zależy na tym, żebym mogła mieć go w nim jak w łóżeczku, np.na dole gdzie mamy kuchnie, a później jako leżaczek. Funkcja bujania jest raczej dodatkiem. Schodzac na dol nie miałabym gdzie małego położyć. A z tym bujaniem to ciekawe, jeszcze kilka lat temu hitem były łóżeczka na biegunach

U nas lezaczek bujaczek bedzie, nie zawsze dziecko chce byc na macie, a w bujaczku wiecej widzi i ta pozycja jest jednak lepsza niz w foteliku. Ale wiadomo, ze nie bede dziecka calymi dniami w lezaku trzymac Chodzi o sytuacje kiedy trzeba cos zrobic, wykapac sie itp a nie ma gdzie dziecka polozyc.
A zeby pozycja byla jak najlepsza patrze na to jakie oparcie ma dany bujak, niektore sa za pionowe jak dla mnie i stad celuje w fishera z regulowanym oparciem. Przy corce sie sprawdzil swietnie tyle, ze mielismy pozyczony i teraz musze kupic.
Stary 2017-12-11, 15:55   #318
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Aż sobie wyguglowałam bo pierwszy raz słyszę o takim wózku
Ja też
Umknął mi też wybór lunak (super ten wózek, śliczny jest! Kształtem w stylu mojego)
I w związku z tym bardzo skromnie pochwalę się za pomysł z listą
Stary 2017-12-11, 15:57   #319
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
No dużo tego Mogłabym jeszcze wywalić zdjęcie bobasa ewentualnie Niestety nie mogę rezerwować drugiego postu i rozbijać bo na Mamie z klasą wątki są akceptowane przed założeniem
Jestem za zmianą bobasa na inne foto ale nie usuwaniem go... lubię patrzeć na maluszki spokojnie możemy wywalić niektóre linki np z Betą. Można też nasze dane ograniczyć do takiego minimum:
Mecassie dziewczynka tp. 28.02
(Już się na tyle znamy że dodatkowe info wydaja mi się być niepotrzebne)

A mój wózek to Roan Bass Soft i fotelik Cybex aton 5
Cytat:
No Gratulejszyn 4 tygodnie a potem już będzie coraz częściej!

Stary 2017-12-11, 15:59   #320
Pannkaka
Rozeznanie

Brilliant, kciuki

U nas wozki Baby Design Lupo Comfort, spacerowka Baby Jogger City Mini i fotelik (wczoraj zamowiony) Maxi Cosi Pebble Plus.

Cytat:
Kurczę czy położna w ogóle może się tak wymądrzać na temat tych wyników krwi czy moczu ? One chyba nie kończą medycyny tylko położnictwo ?
Moich wynikow nikt poza polozna nie oglada (chyba ze poloznej sie cos nie podoba, wtedy konsultuje z lekarzem), wiec mam nadzieje, ze moze

Cytat:
Dziewczyny, robię przymiarki do zakupu lezaczka. Co myślicie o Tiny love? Używany można dostać za 200 zł, te nowe 300-400...to dla mnie trochę dużo 😑 i nie wiem co robić
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jestem za taka lista Mowisz o lezaczku/bujaczku? Ostatnio kolezanka ktora jest w ciazy z drugim dzieckiem powiedziala ze badania naukowe wskazuja ogromna szkodliwosc bujaka- zle dziala na kregoslup maluszka. Nie od razu ale po latach wychodza wady. I zasiala we mnie ziarno niepewnosci. Sama koniecznie chcialam bujaczek ale teraz juz nie wiem. W sumie to taka pozycja dziecka jak w foteliku a mowia by nie trzymac dziecka w nim dluzej niz dwie godziny. Kolezanka postawila na zwykla mate i kladla dziecko na plasko na podlodze. Moze lepiej kupic jak dziecko bedzie ciut starsze?
Tiny Love rozklada sie calkiem na plasko, wiec dla maluszka moze byc w takiej konfiguracji, a podniesiony dopiero pozniej Ja go mam i byl ok, ale juz wczesniej pisalam, ze mozna tez na samym poczatku uzywac gondoli, a pozniej miec inny.

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
bardzo dobry pomysł, ja mam jeszcze 1 watpliwośc a propos wózka i to właśnie lupo comfort... a wszystko wzięło się stąd, że ostatnio spotkałam dziewczynę z już całkiem wyrośniętym dzieckiem jak na swój wiek... ale nie z jakimś olbrzymem i on ledwo mieścil się pod daszek spacerówki! a ja średnio się skupiłam na sprawdzeniu tej wysokości w sklepie...zresztą bez dziecka i bez doświadczenia to nie wiem czy dałabym radę to dobrze ocenić... ale teraz mnie męczy, czy tam jest dużo miejsca pod daszkiem- mam wrażenie, ze głupio to opisalam...
A w jakim wieku to dziecko? Moja miescila sie w spacerowce lupo tak do 2,5 roku, pozniej rzeczywiscie troche jej ciasno bylo pod daszkiem, ale i tak wolala w nim jezdzic niz Baby Jogger City Mini, ktory byl wiekszy Czyli wystarczyl na niemal cala jej kariere wozkowa, teraz korzystamy z wozka tylko przy dluzszych wycieczkach, na wyjazdach.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 16:00   #321
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
Cytat:
Kciuki kochana!
Stary 2017-12-11, 16:01   #322
parapet
Zadomowienie

U nas został ten babybjorn

Torrence, ja mam tyle zwrotów

Kurtka miała dziś premierę, bo uznałam, że jeszcze rozwalę poprzednią tym takim zapinaniem na styk. Ma kształt taki w literę A i na brzuch mam jeszcze zapas. W marcu okaże się, czy wystarczający I jest naprawdę cieplutka. Biorąc pod uwagę jej cenę, to bardzo polecam.
Stary 2017-12-11, 16:01   #323
Mecassie
Zakorzenienie

Najbardziej podobają mi się wózki Lunak i Komy poza nimi wszystkieeee są piękne bo wszystkie wygooglowałm

Stary 2017-12-11, 16:03   #324
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
To musialo byc bardzo wyrosniete dziecko bo w lupo comfort jest na prawde duzo miejsca, jeden z wiekszych wozkow. Nasza nie nalezy do krasnali, a spokojnie sie w nim miescila. Kwestia do kiedy chcesz wozic dziecko w wozku. Ja zakladalam max 2 lata, a corka sama zdecydowala, ze po 1,5 roczku juz jej starczy wozka i woli na nozkach [COLOR="Silver"]
tamta mama nie miała lupo comfort...zupełnie inny wózek, ale oczywiście nie zapamiętałam jaki :/

też myślę, żeby ok 2,5 roku używac.. może później jak będę chciała gdzieś szybko sie przemieścić ale myślę, że do 2,5 wystarczy... no chyba, że młody też zechce być taki niezależny i na nogach włsnych śmigać...

dzięki za odpowiedź, już nie chciałabym zmieniać typu wózka, tylko ten kliknąc po świetach i mieć

Edytowane przez robinsonka2
Czas edycji: 2017-12-11 o 16:04
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 16:03   #325
Mecassie
Zakorzenienie

Parapet z Babybjorn masz leżaczek ? Czy wózek czy co ? Bo taaak mi się podoba kołyska od nich tylko cena to żart chyba

Stary 2017-12-11, 16:05   #326
Ojoanna29
Zakorzenienie

Parapet gratulacje
Brilliant, kciuki!

U nas wózek będzie Baby design lupo comfort, a fotelik to w końcu nie wiem, ale kupować będziemy pewnie za miesiąc, więc jest czas się zastanowić

Wróciłam z lidla, dla małej wzięłam pajaca, body i reczniczek, dla siebie majtki i dla siostrzeńca trochę ubranek, ludzi mnóstwo ale rzeczy jeszcze było sporo
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 16:08   #327
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Jestem juz po, u mnie wszystk ok, pozamykane i wszystko na miejscu. Maly lezy glowa do gory, ma waga miedzy 650 a 680 gram, czyli na 23+6 a ja jestem dzisiaj 24+5. Dr mowi zeby sie nie martwic bo bedziemy co wizyte mierzyc czy rosnie. No i juz mi siedzi w glowie ze maly jest
Stary 2017-12-11, 16:10   #328
lelowa
Zakorzenienie

Briliant... to jest bardzo mala roznica, prosze nie zamartwiaj sie. Dzidek na pewno nadgoni i wszystko bedzie dobrze
Stary 2017-12-11, 16:10   #329
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Parapet z Babybjorn masz leżaczek ? Czy wózek czy co ? Bo taaak mi się podoba kołyska od nich tylko cena to żart chyba
Słuszne pytanie Leżaczek mamy babybjorn. Żaliłam się tu, że chyba oddamy, bo właśnie ta cena I został jednak, bo nie miałam pomysłu na zamiennik.
Wózek mamy Easywalker Mosey+, fotelika jeszcze nie mamy

Dzięki dziewczyny za gratulacje, bardzo jestem zadowolona z wizyty Ale zawsze przed wizytą się nie wyśpię, śnią mi się jakieś takie dziwactwa. Coś tam w tej głowie jednak pracuje.
Stary 2017-12-11, 16:10   #330
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem juz po, u mnie wszystk ok, pozamykane i wszystko na miejscu. Maly lezy glowa do gory, ma waga miedzy 650 a 680 gram, czyli na 23+6 a ja jestem dzisiaj 24+5. Dr mowi zeby sie nie martwic bo bedziemy co wizyte mierzyc czy rosnie. No i juz mi siedzi w glowie ze maly jest
Kochana będzie dobrze jedne dzieci z tych większych drugie z tych mniejszych
Gratuluję wizyty!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości