|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Ninka, jestescie w centrum tego co się dzieje, to normalne,że teraz opuściły was wszelkie nadzieje i dobre myśli. Dajcie sobie czas, nigdy nie jest tylko źle, zawsze po złych nadchodzą dobre chwile, przetrwacie to oboje, najwazniejsze że macie siebie, wzajemnie się rozumiecie i wspieracie, jeszcze bedziecie szczęśliwi a te wszystkie straszne czasy sprawią, ze wasza miłość bedzie mocniejsza niż kiedykolwiek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
Nina, tak strasznie mi przykro...
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za wsparcie. Jeszcze parę godzin i będzie po wszystkim, ale boje sie tak strasznie, że aż mi słabo
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Nina, nie wiem co powiedzieć przesyłam dużo siły i nadzieji...
|
|
|
|
#1445 |
|
Raczkowanie
|
Nina, w końcu będzie dobrze. Trzymaj się kochana
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dostałam dzis info, że wyniku nie ma i trzeba ponownie pobrać krew ! Nie udzielili żadnych wyjasnien mojemu lekarzowi. Spotkalyscie sie z taką sytuacją? Ja juz mam czarne mysli...
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka to wcale nie oznacza że coś będzie nie tak. Pytałam o to podczas pobierania próbki do nifty. Podobno czasami tak się zdarza że hodowla z jakiegoś powodu im nie wyjdzie. Ale to wcale nie oznacza że wynik wynik będzie niepoprawny. Czasami ale podobno bardzo rzadko zdarza się że hodowla z kolejnym razem też nie wyjdzie. Wtedy w przypadku nifty zwracają pieniądze. Ale jak mówiła genetyk to nie oznacza że dziecko ma wady genetyczne.
|
|
|
#1448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- A ja tak strasznie liczyłam na wyniki Nifty do dzisiaj... 8 dzień roboczy od pobrania... i nic. Zaczynam wariowac z nerwów.... zresztą mój M. tez jest nie do życia. .. polożna dzwoniła dzisiaj do genomu i powiedzieli jej tylko ze maja czad di 13go... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
Pollyanna to pewnie związane jest z czasem kiedy laboratorium otrzymało próbkę.
|
|
|
#1450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam tylko poinformować, że jestem już po wszystkim, w piątek wieczorem już byłam w domu. Sam zabieg był straszny tylko w moich myślach, ogólnie wszystko poszło sprawnie, ja sobie spałam a po 20 min już mnie obudzili i nawet nie wiedziałam kiedy oni to zdążyli zrobić. Na chwilę obecną chyba się z wami pożegnam bo moje serce jest rozerwane na milion kawałków i nie wiem czy dam radę je kiedyś posklejać. Może kiedyś wrócę a teraz życzę wam i waszym fasolkom dużo zdrówka. Trzymajcie się kochane i dziękuję za wsparcie
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy, bądź dzielna
|
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
Nina zrób wszystko żebyś poczuła się lepiej, zadbaj teraz o siebie i partnera, odpocznij 😘 Po burzy zawsze słońce
|
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Zwariuje. .. nifty dalej nie ma ale właśnie odebrałam biochemię. .. wiem ze sama to niewiele zinrerpretuje ale - wolne bhcg mnie więcej w medianie 37.64 iu/l gdzie mediana to 44.83 a 95 centyl 120.47 rozumiem ze trochę mniej niż środek to ok ale pappa... 5.51 iu/l gdzie 95 centyl ro 3.9!!! Więc sporo ponad normę. .. wiecie może co może oznaczać taka duża pappa????
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna bez odpowiedniego programu nie da się zinterpretować wyników pappy. Wartości są różne dla dla każdego dnia ciąży i istotny jest stosunek jednej wartości do drugiej. Ja w 13t1d miałam wolne b-hcg na poziomie 20.20IU/I a pappa 2.427 IU/I
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A jak wypada przeliczenie na MoM? Z tego co wiem to te wartości powinny być poniżej 1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Ale te normy są dla Twojego wieku ciąży? Ja na swoim wyniku nie mam informacji jakie są normy. Tylko sam wynik i przeliczenie na MoM oraz wyliczone skorygoeane ryzyko przez program. Jeśli tego nie masz to może spokojnie poczekaj na interpretację. Bo samych 'suchych' wyników bez programu nie jest się w stanie zinterpretować.
|
|
|
#1458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
A w którym momencie ciąży miałaś robione wyniki z krwi? Poza tym rozbieżności między początkiem tygodnia a końcem mogą być spore
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
Więc sama widzisz że te wartości bardzo się zmieniają. Po prostu musisz poczekać na interpretację wyniku. Poza tym poszczególnych wartości nie analizuje się i nie można wyciągać na ich podstawie wniosków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Wracając jeszcze do pappa to moje wyniki nie były jakieś super. Owszem ryzyko znalazło ale relatywnie nie aż tak bardzo. W necie znalazłam wiele wyników robionych w podobnym czasie ciąży i podobnym usg ale skorygowane ryzyko wychodziło dużo niższe niż u mnie. Wartości białka i nich były wyższe. Ale u mnie dochodził jeszcze jeden czynnik a mianowicie ciążą z ZD. Ale nifty rozwiało moje wątpliwości bo ryzyka wszystkich 3 trisomii było niż niż 1 : 10000000. A przy pappie dla przykładu ZD wyszło nieco mniej niż 1:700 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna nie jestem lekarzem, ale Twoje wyniki są ok. Od poprzedniej ciazy (terminowanej) bardzo zaglebilam sie w interpretacje pappy. Uwierz mi, wówczas mialam wolna bete hcg 180! I to dawalo 4 momy. Juz wtedy dowiedzialam sie, ze najlepiej jak wartosci pappy oscylują w granicach 1 Mom. Co do białka pappa- mam podobną wartosc do Twojej w tej ciazy. Moj lekarz powiedzial, ze im wyzsze, tym lepiej.
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Pollyhanna ja mialam pobierana krew do pappa w 11+3 a wartosci sa takie: beta 36,48, pappa 4,51 ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No i oczywiscie pappa po przeliczeniu przez lekarza bardzo dobrze. |
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki! Odebrałam nifty. Jest ok! No i jednak 3 chłopak☺ syn bedzie przeszczesliwy
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna super wieści, gratulacje
|
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Pollyhanna
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny chwile nic nie pisałam ... jakoś się pozbierałam po tym poronieniu dziś idę na druga wizytę związana z monitoringiem cyklu ... na pierwszej wyglądało wszustko Ok... mam nadzieje ze tak nadal będzie ...
|
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna super wieści 😊 gratuluję 😊
MamusiaOliwierka jak u Ciebie? Pobrano Ci nowy materiał do badania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhana super wieści gratuluje.
Nie pisałam nic na temat wartości pappy bo się poprostu nie znam.Ja z kliniki dostałam 5 dnia roboczego wynik USGz opisem wynik biochemi wyliczone ryzyko i opinie genetyka wiec nie zagłębiałam sie w te wartości. Grunt że jest wszystko ok.Rośnijcie zdrowo ja ide w pon do mojego gin i mysle ze może bedzie widać płeć choć mi to bez róznicy to wiadomo ze moj pan po cichu liczy na przedłużenie rodu😆😆😆 |
|
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
Gynvael dzis mi pobrali tą krew ponownie. Wyobraz sobie ze nie chcieli powiedziec czemu nie bylo wyniku, jednak po naszych naciskach wyszło, ze winą byla awaria sprzętu. Tlumaczyli to wlasnie względami technicznymi. Na dzisiejszym pobraniu mam wpisane "cito", takze mam nadzieje, ze tym razem sie uda...
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- No i sami zapewnili ze potraktują mnie z tego powodu wyjatkowo szybko, tylko ze to sie okaze... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.