Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 21:36   #1441
wynn
Zadomowienie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Ninka, jestescie w centrum tego co się dzieje, to normalne,że teraz opuściły was wszelkie nadzieje i dobre myśli. Dajcie sobie czas, nigdy nie jest tylko źle, zawsze po złych nadchodzą dobre chwile, przetrwacie to oboje, najwazniejsze że macie siebie, wzajemnie się rozumiecie i wspieracie, jeszcze bedziecie szczęśliwi a te wszystkie straszne czasy sprawią, ze wasza miłość bedzie mocniejsza niż kiedykolwiek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 07:55   #1442
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Nina, tak strasznie mi przykro...
MamusiaOliwierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 09:19   #1443
Nina2809
Raczkowanie

Dziękuje wam za wsparcie. Jeszcze parę godzin i będzie po wszystkim, ale boje sie tak strasznie, że aż mi słabo
Nina2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 09:29   #1444
malachite
Rozeznanie

Nina, nie wiem co powiedzieć przesyłam dużo siły i nadzieji...
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 11:12   #1445
gynvael
Raczkowanie

Nina, w końcu będzie dobrze. Trzymaj się kochana

gynvael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 15:55   #1446
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Dziewczyny dostałam dzis info, że wyniku nie ma i trzeba ponownie pobrać krew ! Nie udzielili żadnych wyjasnien mojemu lekarzowi. Spotkalyscie sie z taką sytuacją? Ja juz mam czarne mysli...
Stary 2017-12-08, 16:07   #1447
gynvael
Raczkowanie

MamusiaOliwierka to wcale nie oznacza że coś będzie nie tak. Pytałam o to podczas pobierania próbki do nifty. Podobno czasami tak się zdarza że hodowla z jakiegoś powodu im nie wyjdzie. Ale to wcale nie oznacza że wynik wynik będzie niepoprawny. Czasami ale podobno bardzo rzadko zdarza się że hodowla z kolejnym razem też nie wyjdzie. Wtedy w przypadku nifty zwracają pieniądze. Ale jak mówiła genetyk to nie oznacza że dziecko ma wady genetyczne.

Stary 2017-12-08, 16:18   #1448
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MamusiaOliwierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam dzis info, że wyniku nie ma i trzeba ponownie pobrać krew ! Nie udzielili żadnych wyjasnien mojemu lekarzowi. Spotkalyscie sie z taką sytuacją? Ja juz mam czarne mysli...
Z tego co czytałam na genomie to jest jakieś prawdopodobieństwo że w materiale pobranym nie uda się wyselekcjonować materiału genetycznego płodu i wtedy pobiera się go jeszcze raz - najczęściej dzieje się tak gdy materiał jest pobierany we wczesnej ciąży ( skonczony 10-11 tc)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

A ja tak strasznie liczyłam na wyniki Nifty do dzisiaj... 8 dzień roboczy od pobrania... i nic. Zaczynam wariowac z nerwów.... zresztą mój M. tez jest nie do życia. .. polożna dzwoniła dzisiaj do genomu i powiedzieli jej tylko ze maja czad di 13go...

pollyhanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-08, 16:24   #1449
gynvael
Raczkowanie

Pollyanna to pewnie związane jest z czasem kiedy laboratorium otrzymało próbkę.

Stary 2017-12-08, 19:36   #1450
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gynvael Pokaż wiadomość
Pollyanna to pewnie związane jest z czasem kiedy laboratorium otrzymało próbkę.

Próbka poszła do nich kurierem w środę przed południem wiec dostali ją najpóźniej w czwartek - wiec dzisiaj minął 7 dzień roboczy... bardzo liczyłam ze będzie do dzisiaj

Stary 2017-12-10, 08:38   #1451
Nina2809
Raczkowanie

Dziewczyny chciałam tylko poinformować, że jestem już po wszystkim, w piątek wieczorem już byłam w domu. Sam zabieg był straszny tylko w moich myślach, ogólnie wszystko poszło sprawnie, ja sobie spałam a po 20 min już mnie obudzili i nawet nie wiedziałam kiedy oni to zdążyli zrobić. Na chwilę obecną chyba się z wami pożegnam bo moje serce jest rozerwane na milion kawałków i nie wiem czy dam radę je kiedyś posklejać. Może kiedyś wrócę a teraz życzę wam i waszym fasolkom dużo zdrówka. Trzymajcie się kochane i dziękuję za wsparcie
Nina2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:29   #1452
kinga611
Raczkowanie

Dziękujemy, bądź dzielna
kinga611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 12:45   #1453
malachite
Rozeznanie

Nina zrób wszystko żebyś poczuła się lepiej, zadbaj teraz o siebie i partnera, odpocznij 😘 Po burzy zawsze słońce
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 12:03   #1454
pollyhanna
Raczkowanie

Zwariuje. .. nifty dalej nie ma ale właśnie odebrałam biochemię. .. wiem ze sama to niewiele zinrerpretuje ale - wolne bhcg mnie więcej w medianie 37.64 iu/l gdzie mediana to 44.83 a 95 centyl 120.47 rozumiem ze trochę mniej niż środek to ok ale pappa... 5.51 iu/l gdzie 95 centyl ro 3.9!!! Więc sporo ponad normę. .. wiecie może co może oznaczać taka duża pappa????

Stary 2017-12-12, 12:37   #1455
gynvael
Raczkowanie

Pollyhanna bez odpowiedniego programu nie da się zinterpretować wyników pappy. Wartości są różne dla dla każdego dnia ciąży i istotny jest stosunek jednej wartości do drugiej. Ja w 13t1d miałam wolne b-hcg na poziomie 20.20IU/I a pappa 2.427 IU/I

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A jak wypada przeliczenie na MoM? Z tego co wiem to te wartości powinny być poniżej 1

Stary 2017-12-12, 12:42   #1456
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Pollyhanna bez odpowiedniego programu nie da się zinterpretować wyników pappy. Wartości są różne dla dla każdego dnia ciąży i istotny jest stosunek jednej wartości do drugiej. Ja w 13t1d miałam wolne b-hcg na poziomie 20.20IU/I a pappa 2.427 IU/I

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A jak wypada przeliczenie na MoM? Z tego co wiem to te wartości powinny być poniżej 1

Nie mam pojęcia - MoM nie jest podane na wynikach ale jeżeli dobrze rozumiem medianę (średnia dla populacji) i 95 centyl (górne 5 procent wynikow) to beta jest odrobinę poniżej średniej a bialko pappa dużo powyżej górnych wyników

Stary 2017-12-12, 12:51   #1457
gynvael
Raczkowanie

Ale te normy są dla Twojego wieku ciąży? Ja na swoim wyniku nie mam informacji jakie są normy. Tylko sam wynik i przeliczenie na MoM oraz wyliczone skorygoeane ryzyko przez program. Jeśli tego nie masz to może spokojnie poczekaj na interpretację. Bo samych 'suchych' wyników bez programu nie jest się w stanie zinterpretować.

Stary 2017-12-12, 12:57   #1458
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Ale te normy są dla Twojego wieku ciąży? Ja na swoim wyniku nie mam informacji jakie są normy. Tylko sam wynik i przeliczenie na MoM oraz wyliczone skorygoeane ryzyko przez program. Jeśli tego nie masz to może spokojnie poczekaj na interpretację. Bo samych 'suchych' wyników bez programu nie jest się w stanie zinterpretować.

Tak normy są podane dla skończone go tygodnia ciąży. Niby wszędzie mówią ze niskie pappa to problem nic nie znalazłam o tak wysokim... zwariuje do czwartku!!!

Stary 2017-12-12, 12:59   #1459
gynvael
Raczkowanie

A w którym momencie ciąży miałaś robione wyniki z krwi? Poza tym rozbieżności między początkiem tygodnia a końcem mogą być spore

Stary 2017-12-12, 13:02   #1460
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
A w którym momencie ciąży miałaś robione wyniki z krwi? Poza tym rozbieżności między początkiem tygodnia a końcem mogą być spore

11+3 mniej więcej ale dla skonczonego 12 mediana jest 2.6 a 95 centyl 6.5

Stary 2017-12-12, 13:14   #1461
gynvael
Raczkowanie

Więc sama widzisz że te wartości bardzo się zmieniają. Po prostu musisz poczekać na interpretację wyniku. Poza tym poszczególnych wartości nie analizuje się i nie można wyciągać na ich podstawie wniosków.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Wracając jeszcze do pappa to moje wyniki nie były jakieś super. Owszem ryzyko znalazło ale relatywnie nie aż tak bardzo. W necie znalazłam wiele wyników robionych w podobnym czasie ciąży i podobnym usg ale skorygowane ryzyko wychodziło dużo niższe niż u mnie. Wartości białka i nich były wyższe. Ale u mnie dochodził jeszcze jeden czynnik a mianowicie ciążą z ZD. Ale nifty rozwiało moje wątpliwości bo ryzyka wszystkich 3 trisomii było niż niż 1 : 10000000. A przy pappie dla przykładu ZD wyszło nieco mniej niż 1:700

Stary 2017-12-12, 13:36   #1462
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Pollyhanna nie jestem lekarzem, ale Twoje wyniki są ok. Od poprzedniej ciazy (terminowanej) bardzo zaglebilam sie w interpretacje pappy. Uwierz mi, wówczas mialam wolna bete hcg 180! I to dawalo 4 momy. Juz wtedy dowiedzialam sie, ze najlepiej jak wartosci pappy oscylują w granicach 1 Mom. Co do białka pappa- mam podobną wartosc do Twojej w tej ciazy. Moj lekarz powiedzial, ze im wyzsze, tym lepiej.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Pollyhanna ja mialam pobierana krew do pappa w 11+3 a wartosci sa takie: beta 36,48, pappa 4,51

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

No i oczywiscie pappa po przeliczeniu przez lekarza bardzo dobrze.
Stary 2017-12-12, 15:30   #1463
pollyhanna
Raczkowanie

Dzięki! Odebrałam nifty. Jest ok! No i jednak 3 chłopak☺ syn bedzie przeszczesliwy

Stary 2017-12-12, 15:32   #1464
kinga611
Raczkowanie

Pollyhanna super wieści, gratulacje
kinga611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 15:35   #1465
totylkoona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pollyhanna Pokaż wiadomość
Dzięki! Odebrałam nifty. Jest ok! No i jednak 3 chłopak☺ syn bedzie przeszczesliwy

Gratuluję zdrowego faceta

totylkoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:25   #1466
Pchelka216
Raczkowanie

Gratulacje Pollyhanna
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:42   #1467
Smutek88
Raczkowanie

Hej dziewczyny chwile nic nie pisałam ... jakoś się pozbierałam po tym poronieniu dziś idę na druga wizytę związana z monitoringiem cyklu ... na pierwszej wyglądało wszustko Ok... mam nadzieje ze tak nadal będzie ...
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:46   #1468
gynvael
Raczkowanie

Pollyhanna super wieści 😊 gratuluję 😊

MamusiaOliwierka jak u Ciebie? Pobrano Ci nowy materiał do badania?

Stary 2017-12-12, 18:04   #1469
Igni2017
Raczkowanie

Pollyhana super wieści gratuluje.

Nie pisałam nic na temat wartości pappy bo się poprostu nie znam.Ja z kliniki dostałam 5 dnia roboczego wynik USGz opisem wynik biochemi wyliczone ryzyko i opinie genetyka wiec nie zagłębiałam sie w te wartości.

Grunt że jest wszystko ok.Rośnijcie zdrowo ja ide w pon do mojego gin i mysle ze może bedzie widać płeć choć mi to bez róznicy to wiadomo ze moj pan po cichu liczy na przedłużenie rodu😆😆😆
Igni2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 19:30   #1470
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Gynvael dzis mi pobrali tą krew ponownie. Wyobraz sobie ze nie chcieli powiedziec czemu nie bylo wyniku, jednak po naszych naciskach wyszło, ze winą byla awaria sprzętu. Tlumaczyli to wlasnie względami technicznymi. Na dzisiejszym pobraniu mam wpisane "cito", takze mam nadzieje, ze tym razem sie uda...

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

No i sami zapewnili ze potraktują mnie z tego powodu wyjatkowo szybko, tylko ze to sie okaze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości