|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cześć dziewuszki
![]() Co do fotoksiążki to dla mnie to nie jest jakaś wygórowana cena, jak za dobrej jakości druk i zaprojektowanie przez fotografa. Ja miałam formatu A4, dokłądnie nie pamiętam ile płaciłam ale sporo więcej i nie żałuję, bo wykonana jest pięknie. Na prezent idealna, nasi rodzice byli baardzo zadowoleni z takich prezentów ![]() Ja sobie też ostatnimi czasy robię sama paznokcie hybrydowe. I chociaż też jestem perfekcjonistką (ile się przez to nadenerwowałam przy remoncie mieszkania, czy tak jak annika regulacji frontów szafek, oj oj), to te moje niedopracowania jakoś mi tak nie rpzeszkadzają. Bardziej mnie wkurza, jak zapłacę i gdzieś jest niedomalowane. Za to fakt faktem że pazurki od kosmetyczki trzymają mi się trochę dłużej Ale zawsze mam taki problem z doborem koloru... u siebie nie mam tyle ile mają w salonach - podjęcie decyzji to jest mały dramacik![]() Póki co planuję robić pazurki, bliżej terminu będę już ograniczać. A matowych nigdy nie miałam... u Ciebie, pacia91 wyglądają super, więc może się skuszę ![]() Co do sesji to sama nie wiem, zobaczę pewnie czy na tym etapie ciąży będę się tak 'zewnętrznie lubić', żeby się nie okazało, że wrzucę te zdjęcia później do szuflady. |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam malować paznokcie! A że lubię też je ciągle zmieniać to hybryd nie robię I maluję średnio raz w tygodniu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam wynik wymazu i jest czysto. Infekcja sama sobie poszła
mówi że nigdy w życiu mu się to nie zdarzyło. I że ma nauczkę że robił tylko usg dopochwowo że należało chociaż na chwilę przyłożyć sondę do brzucha. Przepraszał mnie 10razy i kazał przyjść dziś na 15.45 na wizytę za darmo. Także widzę się z moimi brzdącami kolejny raz Będziemy też ustalać co dalej z nami...
|
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Mysle, ze cena za album nie jest taka wysoka. My co prawda w dalszym ciagu nie mamy albumow, a slub byl 1.5 roku temu
ale mamy wybrane takie za 230zl w promocji a zdjecia ukladamy sami. Ladna gruba okladka, to sa zdjecia a nie fotoksiazka, wiec jakos nieporowmywalna. No tylko ta cena.Moje paznokcie tez sa za slabe na hybrydy i zele. Tez sobie robilam, ale aceton doslownie rozpuszcza mi paznokcie, one bez tego wyginaja sie w kazda strone, a po takim przesuszeniu jest jeszcze gorzej. Moja mama, siostry, wszystkie takie mamy, uzywalam wszelkich mozliwych odzywek i niestety bez dlugotrwalych efektow. Jedyne co mi pomaga to olejowanie paznokci. Ja i tak musze miec krotkie do pracy, wiec nie mam problemu z tym, ze na dlugosc nie urosną. Na Mikołajki dostałam zestaw z Manirouge i teraz naklejam takie termiczne naklejki, a sciaga sie to wlasnie olejkiem, wiec to opcja idealna dla mnie Dodatkowo nie pogrubiaja paznokci jak zele, daja delikatniejszy efekt, co mi to odpowiada. Poki co jestem zadowolona, mam teraz wzorek w taki norweski sweterek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ceny albumów zaczynały się od 350 zł za 60 stron więc wybraliśmy fotoksiążki na prezenty, a album mieliśmy w pakiecie, który wybraliśmy u fotografów.Ja od roku robię non stop co 3 tyg. paznokcie i płytkę mam ładną, nic się z nią nie dzieje
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2017-12-12 o 12:37 |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Co do sesji, to my mamy zalatwionego fotografa na ślub w kościele i tylko tam. Możliwe że zrobimy sesje po ślubie, siostra TZ dała namiar na swoją znajomą. Podobają mi się zimowe sesje ślubne, ale ze śniegiem, najwyżej będziemy wykorzystywać piękno Torunia. Choć już zaczęliśmy myśleć, że może w jakimś wnętrzu. Obawiam się, że nie uda nam się tego załatwić na tak bliski termin, a potem już nie wejdę w suknię :-P I z tej sesji wziąć zdjęcia do albumu i wtedy dziękować rodzicom. Nie chcę podziękowań na sali, bo to dla mnie za duże wyzwanie emocjonalne, z kolei TZ chciałby je podczas wesela :-/ więc jeśli zdecydujemy się na album, to będą później :-D
Sesje ciążowe mi się podobają a TZ już uczy się układać ręce na brzuchu by nadać kształt serca, ale to raczej na wiosnę. I rozczulaja mnie oferty sesji świątecznych dla dzieci ![]() Odebrałam wyniki pappy. Z. Downa 1 do 16 tys, Edwarda 100tys i mam dzwonić na początku stycznia, to zalapie się na szpitalne polowkowe. Przez dwa lata prawie ciągiem miałam robione hybrydy, dzięki czemu pozbylam się nawyku obgryzania paznokci i skórek w stresie. Od sierpnia nie mam, bo najpierw laparoskopia, potem dawałam paznokci odzysk , jedynie teraz na ślub będzie mi robić siostra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że znów wizyta, napisz co ustaliliście. Teraz to mnie przestraszyłaś, też do tej pory nie miałam jeszcze usg przez brzuch ale niemożliwe, żeby były 2 takie przypadki na wątku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Haha, w pappie mam że to nie ciąża bliźniacza i też się uspokoilam po wczorajszej rewelacji
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby reszta parametrów też była dobra
|
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do paznokci to przez 2 lata prawie bez przerwy robiłam hybrydy. Teraz latem zaprzestalam bo całe dnie spędzałam w pracy i trudno mi było się umówić. A W ciąży zrobiły mi się tak mocne paznokcie że trochę szkoda mi na nie kłaść hybryde. Co do sesji to nie wiem czy zrobimy. Myślałam o kwietniu, ale to jeszcze zależy jak się będę czuła i od paru innych czynników. Zobaczymy. Fakt że mam znajomą która specjalizuje się w sesjach ciazowych i dziecięcych i piękne zdjęcia robi, więc od razu wiem do kogo uderzyć ![]() Rozkłada mnie przeziębienie. Obudziłam się z mega bólem zatok i na nic nie mam siły. Mam nadzieję że to przeziębienie nie wpłynie na wynik jutrzejszego UG
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamiętam,że któraś z Was borykała się z mocno obniżonym TSH prawda?
Ja mam Hashimoto, w listopadzie miałam 0,76 a dzisiaj odebrałam wyniki i mam 0,111... Moja endokrynolog na zwolnieniu do końca grudnia, zapisana jestem na 5.01. Skonsultuję to z ginem w piątek, ale już się oczywiście obesrałam porządnie ![]() Nie wiem co robić, czy sama zmniejszyć trochę euthryox czy co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie... I się zastanawiam czy przy mojej obfitej tkance tłuszczowej na ug będzie w ogóle opcja żeby robić przez brzuch... :/
|
|
#2775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam tylko wpisać imię, nazwisko, dane kontaktowe i czy pierwsza ciąża. Żadnego wywiadu ode mnie nie zbierali ze względu na to, że chciałam sam wynik PAPPY bez USG.Cytat:
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2017-12-12 o 14:10 |
||
|
|
|
#2776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zestaw mam z tym mini heaterem, dostalam taki maly zestaw na mikolajki. Podgrzewacz i 3 zestawy naklejek plus jakies tam akcesoria. Co do sesji - nie wiem czy bedziemy taka robic. My nie mamy nawet sesji slubnej, tylko podczas wesela nam fotografka zrobila kilka fajnych ujec wsrod drzew w ogrodzie. Nie lubie jak mi ktos robi zdjecia i moj maz tez nie, aczkolwiek zdjecia ze slubu oglada sie fajnie, wiec moze sie przelamiemy? Gorzej ze takie sesje sa strasznie ustawiane. Na pewno zadna sesja w studiu, ewentualnie cos naturalnego, jakis spacer czy cos. No zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2017-12-12 o 14:17 |
||
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę w ramach stresu przed jutrzejszym badaniem. Mam dylemat. Biorę duże dawki progesteronu - 3 razy dziennie luteina 100 i 3 razy dziennie duphaston. I wyczytałam w internetach w wielu miejscach, że może to dać fałszywy wynik na teście PAPPa - fałszywie podwyższona beta HCG. I teraz mam dylemat czy z tego testu nie zrezygnować i zrobić samo USG, żeby się niepotrzebnie nie stresować i nie robić niepotrzebnie amniopunkcji, skoro wynik mogą fałszować leki. Czy któraś z Was przy wysokich dawkach progesteronu robiła PAPPa? Wynik był dobry?
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na luteinę....ale nie wiedziałam o tym, wczoraj pobrałam. Kurczę, to może spróbuję się umówić do jakiegoś innego endokrynologa, ale u mnie w mieście graniczy to z cudem. A myślicie,że ginekolog mi pomoże w piątek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra udało mi się wcisnąć na jutro,prywatnie, bo ubłagałam, że jestem ciężarna i to pilna konsultacja.
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, gratulacje udanych wizyt
![]() Moja też za 6 dni i już funkcjonuje jak na iglach xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Diagnoza tego testu pappa zależy też od branyxh leków, wieku ciężarnej, czy się paliło papierosy i wiele innych. Lekarz to bierze pod uwagę, więc nie przejmowałabym się branym progesteronem w pierwszej ciazy też brałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2785 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dołączam, bo też będę mamą
Mam milion obaw i milion pytań, więc cieszę się, że jest ten wątek, będzie mi raźniej ;*Co do sesji ciążowych, ja robię tak, że w każdym tygodniu ciąży jedno zdjęcie w tej samej pozie i potem skleję 9 miesięcy jak brzuszek rósł. Jakoś tak uwielbiam filmiki, gdzie dziewczyny mają takie przejścia, że w kilka sekund jest pokazana cała ciąża, mega mi się to podoba. A samą profesjonalną sesję też chcę mieć, moja przyjaciółka robi ciążowe sesje, więc po prostu muszę czy tego chcę, czy nie, ona mi nie odpuści. Pacia, ja też jestem fanką matowego papieru, jakoś nie lubię zdjęć na błyszczącym. Kiedyś musiałam zamówić fotoksiążkę na prezent i wzięłam właśnie z empiku, takie trochę moje skąpstwo, bo nie chciałam dużo wydawać na prezent, a były promocje i książka jako tako przyszła bardzo fajna, jakość ok, ale potem zamawiałam dla siebie w Kserkopie i jednak to jest zupełnie co innego, niż sieciówka. Papier wyglądał jak ze sklepu dla plastyków i ta książka była taka no, z duszą. Idę lepić pierogi, bo się zobowiązałam, że w tym roku przynoszę na Wigilię, już się zabieram 4 dzień i ciągle to przesuwam… Dużo zdrowia wszystkim ;** |
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
miło poznać. A na kiedy masz termin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
A co to dzisiaj nikt nie wizytuje? Tylko ja z zaskoczenia
Byłam drugi raz. Zrobił usg przez brzuch. Dalej są dwa maluchy. Gin powiedział że cały dzień nie może przestać myśleć o tym. Powiedział też że poprowadzi moją ciążę za darmo ani grosza nie weźmie Wizyty z 5 stycznia nie przekładaliśmy bo ma urlop w okresie świąteczno noworocznym. Ale później będą co trzy albo dwa tygodnie. No i do poradni patologii ciąży będę musiała jeździć. Poród w szpitalu wojewódzkim w innym mieście. I napewno sporo przed czasem ale na razie o tym nie chce myśleć. |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wieje! Już dawno nie byłam na dworze
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszę te wichure i u siebie a mamy pokój na poddaszu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

mówi że nigdy w życiu mu się to nie zdarzyło. I że ma nauczkę że robił tylko usg dopochwowo że należało chociaż na chwilę przyłożyć sondę do brzucha. Przepraszał mnie 10razy i kazał przyjść dziś na 15.45 na wizytę za darmo. Także widzę się z moimi brzdącami kolejny raz
Będziemy też ustalać co dalej z nami...

ceny albumów zaczynały się od 350 zł za 60 stron więc wybraliśmy fotoksiążki na prezenty, a album mieliśmy w pakiecie, który wybraliśmy u fotografów.

super, że znów wizyta, napisz co ustaliliście. Teraz to mnie przestraszyłaś, też do tej pory nie miałam jeszcze usg przez brzuch