Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 14:38   #2881
Carmel Choco
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez folfiimirabelka Pokaż wiadomość
ten jeden hod-dog i 2 piwka nie powinny Ci zaszkodzić tym bardziej, że w dzień się oszczędzasz
wiem wiem poza tym nie mam zamiaru się tym przejmować:P chce się dobrze bawić, znajac mnie to piwko na bank wpadnie. a jak bede miala ochotę na jakiegoś fast fooda, to po prostu go zjem . miłego wieczoru dziewczyny
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 15:23   #2882
-Finezja-
Rozeznanie

Redukcja

Ś: grahamka z dwoma plastrami szynki, ogórek

II Ś: serek wiejski (nie zjadłam do końca), potem nektarynka i kilka czereśni

O: warzywa na patelnie około 300dag (były z grzybami)

Podwieczorek: kawa ze śmietanką, nieduży kawałek sernika (mama ma imieniny)

Proszę o ocenę, cały czas się uczę. Czy ten fatalny podwieczorek mocno rzuci cień na spadek wagi?

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 17:17   #2883
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez -Finezja- Pokaż wiadomość
Redukcja

Ś: grahamka z dwoma plastrami szynki, ogórek ok

II Ś: serek wiejski (nie zjadłam do końca), potem nektarynka i kilka czereśni jakieś warzywko by się przydało

O: warzywa na patelnie około 300dag (były z grzybami) mało białka, mogłaś dodać np. pierś z kurczaka

Podwieczorek: kawa ze śmietanką, nieduży kawałek sernika (mama ma imieniny)

gdzie kolacja ?

Proszę o ocenę, cały czas się uczę. Czy ten fatalny podwieczorek mocno rzuci cień na spadek wagi?
Istnieje takie coś jak 90% diety, ten kawałek sernika nie zaszkodzi, tymbardziej, że był on mały czemu nie jesz kolacji ?

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 17:33   #2884
shiny
Raczkowanie

Redukcja

Ś
- owsianka na mleku 0,5% z 4 suszonymi śliwkami
O - smażona ryba z brązowym ryżem i ogórkiem korniszonem
P - jabłko, jogurt nat. z musli,
kawa
K - serek wiejski ze szczypiorkiem

I jak?

shiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 19:10   #2885
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

P:

Śn. łycha twarogu z 2 kopiastymi łychami linessy wiśniowej, fitella kokosowo-czekoladowa, szklanka truskawek, borówki amerykańskie, kaszka truskawkowa dla dziedzi(25g proszku), danio intenso z orzechami

2śn. 3 gałki lodów: zielone jabłko, pistacjowe, toffi, magnum almond

OB 50g makaronu z pszenicy darum, 50g makaronu pełnziarnisteg,, pomidorki truskawkowe 4 , kawał cukini

D: jeden taki hipciek podobny do kinder bueno
kawał ciasta

P: przed pokazem
filiżanka gratki jogurtowo-mlecznej(ja myślałam że to jest jogurt), po 5g(orzechy włoskie, brazylijski, makadamia, studencka mieszanka, fistaszki),

P w czasie pokazu oskar jabłkowy

P po pokazie: 10 czereśni, precelek, daktyl suszony, mango suszone(2 kawałki), śliwka suszona, melon softies(kawałek)

K: filiżanka sałatki staropolskiej,
grahamka, pół z masłem nerkowcowym i kilka kropelek miodu, 2 pół z paprykarzem sojowym i pomidorkiem, 2 piętki jedna z chleba orkiszowego druga z żytniego ze śliwką, 1 piętka z masłem z migdałów, jabłko, borówki amerykańskie, serek wiejski, 2 łyżeczki linessy wiśniowej, garść BF,

Nie wiem ile tu jest kalorii i wiem że w 1 połowie dnia za mało a w 2 za dużo
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 20:43   #2886
principita
Raczkowanie

Dzisiaj to nie wiem jaką literkę dać do mojego jadłospisu.

1. 6 truskawek, pół szklanki kefiru.

2. garść kostki sojowej, pół pomidora, dwie łyżki serka wiejskiego ze szczypiorkiem.

3. dwie miseczki truskawek z kefirem i cukrem waniliowym.

4. ser cammembert light 125g, trochę orzeszków arachidowych, 5 truskawek, około 100g fitelli.
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 21:21   #2887
schism_
Zadomowienie

Z cyklu, tyjemy po szpitalnym leżeniu odłogiem, nieczynną połową paszczy tudzież szczęki
i nie tylko

I. Wiejski lekki, z kaszką Smakija czekoladową, Fitella bananowo-czekoladowa
II. 3/4Foccaci (ciasto podobne do pizzy) z szynką,serem i lekkim sosem pomidorowym
III(w podróży do chaty ) Latte karmelowa z CH Nutridrink truskawkowy, średnia lekko słodzona ,drożdżówka z serem ,500ml Powerrade aqua
IV. 4 duże pierogi z mielonym mięsem drobiowym, 50g ukochanej sałatki jarzynowej z dod.majonezu

Ok.2400 ,
więcej rady nie daję (z przyczyn innych niż ED ) ...
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 23:37   #2888
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

CARMEL CHOCO!! mam nadzieje, że dobrze się bawiłaś i nie jesteś dziś zbyt słaba pozdrawiam
folfiimirabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:42   #2889
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

SHINY!
ja bym do śniadanka zamiast tych suszonych śliwek dała np. orzechy bo podobno suszonki są nie za bardzo na R
widzę, że u Ciebie tak jak u mnie nie pojawia się drógie śniadanie
Obiad jest jak dla mnie super nic dodać nic ująć
jeśli chodzi o powieczorek to zależy jakie to mussli... żeby nie było za słodkie
a kolacja też extra
pozdrawiam
Stary 2008-06-21, 23:50   #2890
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

R

no a teraz jeśli chodzi o mnie to dzisiaj sobie chyba za bardzo pozwoliłam w pracy :/ za dużo o kawałęk mięsa pieczonego i 3 łyżeczki lodów :/ także jutro już tylko woda mineralna niegazowana z cytryną... nio ewentualnie jakieś śniadanko... a jak juz będę bardzo głodna to kromeczka Wasy.

Śniadanie: wieśniak ze szczypiorkiem i 2 kromeczki chlebka razowego
wyjatkowo 2 śniadanie: banan
Obiad: zupka chińska pieczarkowa <niestety w pracy tylko na to była szansa>
Podwieczorek: kromeczka chleba Wasa i kawałek mięsa pieczonego i na dodatek nie drobiowego :/
kolacja:3 łyżki lodów...

jak widać nie ma się co dziwić, że jestem na siebie zła po dzisiejszym dniu :/ mało rozsądnie jadłąm :/ ale obiecuję się poprawić
Stary 2008-06-22, 06:27   #2891
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
R

no a teraz jeśli chodzi o mnie to dzisiaj sobie chyba za bardzo pozwoliłam w pracy :/ za dużo o kawałęk mięsa pieczonego i 3 łyżeczki lodów :/ także jutro już tylko woda mineralna niegazowana z cytryną... nio ewentualnie jakieś śniadanko... a jak juz będę bardzo głodna to kromeczka Wasy.

Podwieczorek: kromeczka chleba Wasa i kawałek mięsa pieczonego i na dodatek nie drobiowego :/

jak widać nie ma się co dziwić, że jestem na siebie zła po dzisiejszym dniu :/ mało rozsądnie jadłąm :/ ale obiecuję się poprawić
Dziewczyno to będzie największą głupotą jaką zrobisz!!!
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 07:35   #2892
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
R

Podwieczorek: kromeczka chleba Wasa i kawałek mięsa pieczonego i na dodatek nie drobiowego :/ na pewno było malutko
kolacja:3 łyżki lodów... co to jest 3 lyżki

Po pierwsze za mało! Nawet jak na R. Powinnaś jeść bardziej wartościowe posiłki to nie będzie Ci się chciało podjadać. Przeczytaj wątki podwieszone, znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje jak zdrowo schudnac na R. A jakbyś czegoś nie wiedziała to pytaj. Kolejna rzecz karanie się niejedzeniem robi wiecej szkody niż pożytku. Poza tym wcale nie nagrzeszyłaś to były śladowe ilości. Spójrz na dobrze oceniane R w tym wątku. Wcale nie musisz odmawiac sobie wszystkiego. Mam nadzieje, że dziś bedziesz jeść normalnie. BTW głodówki sa tu karane punktami

A teraz ja i moje wczorajsze U:
Ś: omlet z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem, jabłko
IIś: bułka zytnia (100g) z linessa light i papryka
O: 300 g risotto ( brązowy ryż, kostka sojowa, papryka, kukurydza, fasola, groszek, cebula)
P: miseczka truskawek z jogurtem nat.
K: 200g serka homo nat. z garścią muesli

Proszę o ocenę

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 08:06   #2893
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
P:

Śn. łycha twarogu z 2 kopiastymi łychami linessy wiśniowej, fitella kokosowo-czekoladowa, szklanka truskawek, borówki amerykańskie, kaszka truskawkowa dla dziedzi(25g proszku), danio intenso z orzechami w sumie ok. dobre to danio? bo moje czeka w lodówce;p

2śn. 3 gałki lodów: zielone jabłko, pistacjowe, toffi, magnum almond tu rzeczywiście mogło być np, jakieś pieczywko

OB 50g makaronu z pszenicy darum, 50g makaronu pełnziarnisteg,, pomidorki truskawkowe 4 , kawał cukini malutko

kawał ciasta ok

P: przed pokazem
filiżanka gratki jogurtowo-mlecznej(ja myślałam że to jest jogurt a to nie jogurt?), po 5g(orzechy włoskie, brazylijski, makadamia, studencka mieszanka, fistaszki), niezbyt duży ten podiweczorek

P po pokazie: 10 czereśni, precelek, daktyl suszony, mango suszone(2 kawałki), śliwka suszona, melon softies(kawałek) hmmm,o ok

grahamka, pół z masłem nerkowcowym i kilka kropelek miodu, 2 pół z paprykarzem sojowym i pomidorkiem, 2 piętki jedna z chleba orkiszowego druga z żytniego ze śliwką, 1 piętka z masłem z migdałów, czemu tylko piętki jabłko, borówki amerykańskie, serek wiejski, 2 łyżeczki linessy wiśniowej, garść BF,

co ?~! w drugiej połowie dnia absolutnie nie za dużo, kolacja jakaś taka... poucinana?

Cytat:
R

za ten jadłospis, a przede wszystkim za pogrubione słowa dostajesz punkt karny. To jest głodówka, a Ty chcesz się karać za trzy łyżeczki lodów. Proszę cię. odsyłam do wątków podwieszonych oraz - do regulaminu

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Z cyklu, tyjemy po szpitalnym leżeniu odłogiem, nieczynną połową paszczy tudzież szczęki cześć, Biedaku żyjesz?
i nie tylko

II. 3/4Foccaci (ciasto podobne do pizzy) z szynką,serem i lekkim sosem pomidorowym
III(w podróży do chaty ) Latte karmelowa z CH Nutridrink truskawkowy, średnia lekko słodzona ,drożdżówka z serem ,500ml Powerrade aqua
IV. 4 duże pierogi z mielonym mięsem drobiowym, 50g ukochanej sałatki jarzynowej z dod.majonezu

Ok.2400 ,
rozumiem ale lepiej niż te stare 1600 a jak waga, dużo schudłaś ? i jak samopoczucie i zdrowie?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 08:08   #2894
hogatk@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shiny Pokaż wiadomość
Redukcja

Ś
- owsianka na mleku 0,5% z 4 suszonymi śliwkami dodaj może jakieś białko,np. serek homo,twaróg
Brak 2 śniadania
O
- smażona ryba z brązowym ryżem i ogórkiem korniszonem ryba w panierce? smażona nie za bardzo. LEpiej duszona.
P - jabłko, jogurt nat. z musli, brak białka
kawa
K - serek wiejski ze szczypiorkiem ok, może jeszcze jakieś warzywko?

I jak?
Ogólnie mało warzyw,NNKT, białka. Ale nie jest tak źle
Cytat:
P:

Śn. łycha twarogu z 2 kopiastymi łychami linessy wiśniowej, fitella kokosowo-czekoladowa, szklanka truskawek, borówki amerykańskie, kaszka truskawkowa dla dziedzi(25g proszku), danio intenso z orzechami hm... jakoś mało jak na ciebie sie wydaje

2śn. 3 gałki lodów: zielone jabłko, pistacjowe, toffi, magnum almond mniam

OB 50g makaronu z pszenicy darum, 50g makaronu pełnziarnisteg,, pomidorki truskawkowe 4 , kawał cukini
tak jakoś skromnie sie wydaje ale niech ci będzie;p

kawał ciasta
ładnie

P: przed pokazem co to pokaz mody ;P?
filiżanka gratki jogurtowo-mlecznej(ja myślałam że to jest jogurt) a co to jest?, po 5g(orzechy włoskie, brazylijski, makadamia, studencka mieszanka, fistaszki),

P po pokazie: 10 czereśni, precelek, daktyl suszony, mango suszone(2 kawałki), śliwka suszona, melon softies(kawałek)

grahamka, pół z masłem nerkowcowym i kilka kropelek miodu, 2 pół z paprykarzem sojowym i pomidorkiem, 2 piętki jedna z chleba orkiszowego druga z żytniego ze śliwką, 1 piętka z masłem z migdałów, jabłko, borówki amerykańskie, serek wiejski, 2 łyżeczki linessy wiśniowej, garść BF,
ok

A mi sie wydaje że jakoś dziś mniej dużo jadłaś. Tak jakoś skromnie;>?
Cytat:
Napisane przez principita Pokaż wiadomość
Dzisiaj to nie wiem jaką literkę dać do mojego jadłospisu.

1. 6 truskawek, pół szklanki kefiru.

2. garść kostki sojowej, pół pomidora, dwie łyżki serka wiejskiego ze szczypiorkiem.

3. dwie miseczki truskawek z kefirem i cukrem waniliowym.

4. ser cammembert light 125g, trochę orzeszków arachidowych, 5 truskawek, około 100g fitelli.
Bardzo mało.Chyba poniżej 1000kcl Ja bym dała temu jadłospisowi słaabe R(za mało kcl)
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Z cyklu, tyjemy po szpitalnym leżeniu odłogiem, nieczynną połową paszczy tudzież szczęki
i nie tylko

Ok.2400 ,

Cytat:
R

no a teraz jeśli chodzi o mnie to dzisiaj sobie chyba za bardzo pozwoliłam w pracy :/ za dużo o kawałęk mięsa pieczonego i 3 łyżeczki lodów :/ także jutro już tylko woda mineralna niegazowana z cytryną... nio ewentualnie jakieś śniadanko... a jak juz będę bardzo głodna to kromeczka Wasy.zwalniasz sobie metabolizm. Ja też ostatnio zaczęłam więcej jeść, co pół godziny coś podjadam, już sie dołowałam że przytyje a tu niespodzianka- waga nie drgnęła w góre tylko w dół nawet i wymiary też JEśli jednego dnia zjesz więcej, następnego jedz normalnie - metabolzim ci przyspieszy!

Przecież mało dziśzjadłaś !!
Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Po pierwsze za mało! Nawet jak na R. Powinnaś jeść bardziej wartościowe posiłki to nie będzie Ci się chciało podjadać. Przeczytaj wątki podwieszone, znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje jak zdrowo schudnac na R. A jakbyś czegoś nie wiedziała to pytaj. Kolejna rzecz karanie się niejedzeniem robi wiecej szkody niż pożytku. Poza tym wcale nie nagrzeszyłaś to były śladowe ilości. Spójrz na dobrze oceniane R w tym wątku. Wcale nie musisz odmawiac sobie wszystkiego. Mam nadzieje, że dziś bedziesz jeść normalnie. BTW głodówki sa tu karane punktami

A teraz ja i moje wczorajsze U:
Ś: omlet z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem, jabłko
IIś: bułka zytnia (100g) z linessa light i papryka
O: 300 g risotto ( brązowy ryż, kostka sojowa, papryka, kukurydza, fasola, groszek, cebula)
P: miseczka truskawek z jogurtem nat.
K: 200g serka homo nat. z garścią muesli

Proszę o ocenę
Ładnie i wydaje mi sie że na luzie
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 08:22   #2895
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
co ?~! w drugiej połowie dnia absolutnie nie za dużo, kolacja jakaś taka... poucinana?

Raczej powiedziałabym że P był mały a nie kolacja ale niestety tak mam w soboty że 2 śniadanie jem w sklepie na zakupach. Podwieczorek bo nie miałam czasu bo miałam tylko 10min na wyjście A kolacja nie była mała prawie taka jak zawsze

za ten jadłospis, a przede wszystkim za pogrubione słowa dostajesz punkt karny. To jest głodówka, a Ty chcesz się karać za trzy łyżeczki lodów. Proszę cię. odsyłam do wątków podwieszonych oraz - do regulaminu

rozumiem ale lepiej niż te stare 1600 a jak waga, dużo schudłaś ? i jak samopoczucie i zdrowie?
Danio jest pycha i ma takie pycha orzeszki A ta gratka to całe płynne jest jak mleko a ja myślałam że to będzie gęstrze ale całe opakowanie dokończyć musze heh

Cytat:
Napisane przez hogatk@ Pokaż wiadomość
Ogólnie mało warzyw,NNKT, białka. Ale nie jest tak źle

A mi sie wydaje że jakoś dziś mniej dużo jadłaś. Tak jakoś skromnie;>?

Bardzo mało.Chyba poniżej 1000kcl Ja bym dała temu jadłospisowi słaabe R(za mało kcl)

Przecież mało dziśzjadłaś !!

Ładnie i wydaje mi sie że na luzie
No możliwe że skromniej ale nie liczyłam kalorii więc możiwe że troche ucinałam ale dzisiaj będzie lepiej. A pokaz taneczny
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 09:32   #2896
schism_
Zadomowienie

Iza-samopoczucie o niebo lepsze niz tydzien temu po zabiegu, trochę żem opuchnięta na części twarzy,ale ma to zniknąć. Propos wagi ,dziś rano wskazała nawet o 1kg więcej,tak czy owak po ubraniach coś widać,niedawno kupione spodnie,są luźniejsze,a i rodzice wspominają,że się 'skurczam'

Btw. Orientujecie się spożycie pełnowartościowego białka 1-1,6g/kg masy przy zaleceniu :dieta wysokobiałkowa'jest za małe
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 10:54   #2897
principita
Raczkowanie

hogatk@ dziękuję za ocenkę, myślałam że jest tu przynajmniej 1500. a dzisiaj też nie wiem sama co to. nie umiem określać chyba swoich jadłospisów. Daję U.

1. 150g piersi z kurczaka gotowanej, 50g sera białego chudego, miechów waniliowy.

2. homo nat. powerade aqua.

3. homo nat. 5 hitów. dwa cukierki jakieś takie mambowe.

4. tuńczyk wsw.
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

Edytowane przez principita
Czas edycji: 2008-06-22 o 19:42
Stary 2008-06-22, 18:54   #2898
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Śn. ogromna kromka żytniego ze śliwką, mniejsza kromka innego żytniego ze śliwką, kromka orkiszowego <--- obtoczone w mleku sojowym i na teflonie usmażone, danio intenso z nasionami, 2 łychy serka homo nat, łycha serka homo owoce leśne, 3łyżeczki otrębów owsianych, resztka truskawek, jabłko

@SN> miechów waniliowy, 15g musli fruit, 10g poduszek tofe, 2 łyżeczki otręvbó ze śliwką, 2 okrągłe kromeczki pumpernikla z 2pomidorkami, 11czereśni prosto z drzewa

OB(w green wayu) gulasz meksykański z brązowym ryżem i marchewka i wyjadłam fasole z innej surówki

D: 3 gałki lodów: jabłko zielone, orzech laskowy, ajerkoniak, batonik musli żurawinowy

P:jogurt naturalny(200g) z fitellą jabłkowo-cynamonowa, kawał ciasta jogurtowego

K: 4 wafle ryżowe, dwa z paprykarzem i pomidorkami i szczypiorkiem, 3 z masłem migdałowym, 4 z masłem nerkowcowym, pół zielonego ogórka, jedna malutka buchta(kluska na parze), serek wiejski z przyprawą fit up(5 łyżeczek całości bleeee) zamiast reszty serka 4 łyżeczki twarogu z odrobiną gratki mleczno- jogurtowej, hipcio taki jak KB, jabłko

Nie weim czy nie przeholowałam ale wiadomość z rano odrzuca wyrzuty
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-22, 18:58   #2899
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:

Krytuś, nie przeholowałaś, na P nie da się przeholować a Jaka to wiadomość??
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 20:00   #2900
zielonamorelka
Zakorzenienie

hej dziewczyny wlasnie was znalazlam.jutro napisze wam moj jadlospis z calego dnia.bylabym wdzieczna gdybyscie podpowiedzialy mi jak go zmienic bo niby cos tam wiem a okazjue sie ze jestem zielona hehe z gory wielkie dzieki
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 20:08   #2901
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Śn. ogromna kromka żytniego ze śliwką, mniejsza kromka innego żytniego ze śliwką, kromka orkiszowego <--- obtoczone w mleku sojowym i na teflonie usmażone, danio intenso z nasionami, 2 łychy serka homo nat, łycha serka homo owoce leśne, 3łyżeczki otrębów owsianych, resztka truskawek, jabłko

@SN> miechów waniliowy, 15g musli fruit, 10g poduszek tofe, 2 łyżeczki otręvbó ze śliwką, 2 okrągłe kromeczki pumpernikla z 2pomidorkami, 11czereśni prosto z drzewa

OB(w green wayu) gulasz meksykański z brązowym ryżem i marchewka i wyjadłam fasole z innej surówki

D: 3 gałki lodów: jabłko zielone, orzech laskowy, ajerkoniak, batonik musli żurawinowy

P:jogurt naturalny(200g) z fitellą jabłkowo-cynamonowa, kawał ciasta jogurtowego

K: 4 wafle ryżowe, dwa z paprykarzem i pomidorkami i szczypiorkiem, 3 z masłem migdałowym, 4 z masłem nerkowcowym, pół zielonego ogórka, jedna malutka buchta(kluska na parze), serek wiejski z przyprawą fit up(5 łyżeczek całości bleeee) zamiast reszty serka 4 łyżeczki twarogu z odrobiną gratki mleczno- jogurtowej, hipcio taki jak KB, jabłko

Oj kochana, przestań się dręczy jakimiś niepotrzebnymi wyrzutami. Na co Ci to, no pomyśl, jesz ślicznie, przytyjesz, ciesz się życiem, a nie marnuj czas na wyrzuty ! CO do jedzenia to wiesz, że świetnie Ci idzie, teraz tylko popracowac nad podejściem i będzie WSPANIALE! Buziaki dla Ciebie

Cytat:
hogatk@ dziękuję za ocenkę, myślałam że jest tu przynajmniej 1500. a dzisiaj też nie wiem sama co to. nie umiem określać chyba swoich jadłospisów. Daję U.

1. 150g piersi z kurczaka gotowanej, 50g sera białego chudego, miechów waniliowy. a warzywa/ owoce?

2. homo nat. powerade aqua. mało, znowu nie ma owoców/ warzyw

3. homo nat. 5 hitów. dwa cukierki jakieś takie mambowe.

4. tuńczyk wsw kolacja jak na R ? czemu nie ma węgli, warzyw? .
Moim zdaniem kiepski ten jadłospis, nie ma w ogóle warzyw/ owoców, a przecież teraz w sklepach jest tych produktów mnóstwo. Mało węgli, skupiasz się najbardziej na białku jakby to była redukcja. Zadbaj także o NNKT.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 21:13   #2902
principita
Raczkowanie

smak6malin, bo jednak chciałabym jeszcze schudnąć, ale czuję, że nie dam rady. Przepraszam za ot.
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

Stary 2008-06-22, 21:26   #2903
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
smak6malin, bo jednak chciałabym jeszcze schudnąć, ale czuję, że nie dam rady. Przepraszam za ot.
Czemu? Ile masz wzrostu? Pamiętaj, żeby nie przesadzac z tym odchudzaniem..

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 21:31   #2904
principita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Czemu? Ile masz wzrostu? Pamiętaj, żeby nie przesadzac z tym odchudzaniem..
Ja mam 165cm. Nie chcę przesadzić, ale chciałabym mimo to schudnąć, ale jakoś teraz słabo mi idzie, bardzo !
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

Stary 2008-06-22, 21:33   #2905
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Krytuś, nie przeholowałaś, na P nie da się przeholować a Jaka to wiadomość??
A przybyło mi tam gdzie najbardziej chciałam możesz się domyślić gdzie

Ok już się nie przejmuje i zjadłam tyle ile chciałam O!
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-22, 21:39   #2906
-Finezja-
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Istnieje takie coś jak 90% diety, ten kawałek sernika nie zaszkodzi, tymbardziej, że był on mały czemu nie jesz kolacji ?
Dzięki za poprawienie jadłospisu. Nie zjadłam kolacji bo był ten sernik i kawa. Pomyślałam, że kolacja w tym przypadku to byłoby za wiele dobrego.

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 23:11   #2907
Carmel Choco
Rozeznanie

U

1. serek wiejski 200g + truskawki
kawa z mlekiem 0,5%

2. młode kartofelki + gotowana piers indyka + gotowana kapusta

3. lód włoski śmietankowy mały:P

4. miska truskawek z 330g jogurtu naturalnego

nektarynka

w miedzyczasie mnostwo podjadanych truskawek i ok 1 litra Lifta gruszkowego:P
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 08:27   #2908
Inesis
Rozeznanie

MOje R nie wiem jak liczyć posiłki bo na noc pracuje wiec moze policze tak od kąd wstaje czyli wczoraj przed praca jako 1 a dziś przed spaniem jako ostatni

*kawa z mlekiem
1. bigos,
2. serek biały light 125 gr + kawa z mlekiem
3. sałatka z kawalkow piersi kurczaka , kapustki, ogórka konserwowego wymieszane z takim sosem..<troche ketchupu, majonezu i jog> wiem że sos nie bardzo , + kawa <bez niej zasypiam niestety
4. 4 zawijasy sałata lodowa z kawałkiem ogórka i szynki chudej
5. byłam głodna wiec tu musli bez cukru z mlekiem + 6 truskawk niestety z bitą smietana conajmniej3 godz przed snem

tu najprawdopodobniej zrobie brzuszki chyba że padnę to bedąwieczorem

sama widze że nie jest najlepiej ale proszę ślicznie o ocene czy jest brdzo żle,
Stary 2008-06-23, 08:59   #2909
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

R

Śniadanie:ciemna bułeczka z kawałeczkiem szynki wędzonej i do tego pomidor

Obiad: sałatka jajeczna z 2 jajek, pomidora i 2 łyżek jogurtu naturalnego. Jakieś mięsko tu dodam... chyba gotowaną pierś z kurczaka

podwieczorek: 2xkiwi

kolacja: 3 kanapeczki Wasa z serkiem śmietankowym z orzechani z Tartare

może być ??
Stary 2008-06-23, 09:05   #2910
czekoladencja
Rozeznanie

Cytat:
wieśniak = serek wiejski
Troszkę późno odpisuję, ale dziękuje )

"bo jak śmierć potężna jest miłość...
wody wielkie nie zdołają ugasić miłości, nie zatopią nie zatopią jej rzeki "
czekoladencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości