|
|
#1471 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Cytat:
PS:Katey czekam na relacje z gabinetu dentystycznego ...
|
||
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczynki
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
mój wielki dzień już jutro
ale koniecznie chciałam się wam wyżalić. doszłam do wniosku, że jutro wszystko musi się udać bo limit pecha już wyczerpałam. jak już rozwiązała się sprawa sukienki to zadzwoniła pani edyta błaszczak potwierdzić że jesteśmy umówione na sobotę. przy okazji okazało się że zapomniała, że miała mnie malować w Opolu a nie w Lublinie. ale to nic, powiedziała że ma mały problem ale oddzwoni. od środy jeszcze nie dzwoniła a moich telefonów po prostu nie odbiera. rozumiem więc, że owa pani zrezygnowała z malowania mnie i postanowiła mnie o tym nie informować takie to mam szczęście, ale sytuację opanowałammogę za to pochwalić salon casjopeja (czy jak to się tam pisze) na ul. szopena 11 za zrobienie świetnych paznokietków. robiłam dziś pedikiur i akryl na rękach. profesjonalne wykonanie i miła atmosfera. paznokietki tak mi się podobają, że cały czas się na nie patrzę ![]() wszystkiego najlepszego dla pozostałych jutrzejszych panien młodych
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,zey wszytsko się udało i oczywiście czekamy z niecierpliwościa na fotorelacje
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
czy tylko u mnie nie ma widać postów z 20 czerwca??
|
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Nikt ich nie widzi. I już ich nie zobaczymy. Tu jest wytłumaczenie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260891 |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś też będę się bawić na weselu - jedziemy na nie za W-wę, a teraz zbieram się do fryzjera Mi wczoraj wizaż nie chciał się otworzyć od jakieś 17 do 23
|
|
#1478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zjawię się tam przed 8 i nikogo nie wpuszczę przede mną...
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny - podpowiedzcie mi gdzie można w Lublinie zrobić wieczór panieński?
Macie może jakies fajne pomysły na taki wieczór?
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska.lwica wszystkiego najleszego w dniu dzisiejszym
A my dzis kupiliśmy balony i flizeline i nawet taniej niz na allegro
|
#1482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście idę w lipcu na wesele do rodziny tż, więc zapisałam się na czesanie na to wesele, więc przetestuję... Jak mi się nie spodoba, zawsze mogę znaleźć innego fryzjera. Szczególnie że mam już następnego na oku w razie jakiegoś niepowodzenia
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
He, he, to już teraz mogę coś podpowiedzieć odnośnie wieczoru panieńskiego.
Bawić się można wszędzie, najważniejsze z kim. Dużo lubelskich panien młodych ma wieczory panieńskie w Babim Lecie (ul. Głęboka, rezerwacja 50 PLN, w tym drink dla wszystkich i deser-niespodzianka dla młodej, + wystrój sali, można przynieść swoją muzykę, mężczyźni wchodzą tylko w perukach). Ale pracują tylko do 22-iej (mogą posiedzieć do 24, jeżeli się poprosi). Myślę jednak, że warto pójść w takie miejsce, które młoda po prostu lubi. Ja polecam szczerze wieczory urozmaicone, ale absolutnie nie przez tzw. "tancerzy", ![]() Wieczór taki można zorganizować też na ludowo, rzucając wianki do rzeki (to tak a propos dzisiejszej nocy świętojańskiej, he, he ). Ech, jest tyle pomysłów!!! |
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty w takim razie gdzie planujesz swój wieczór panieński??
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w botaniku i chyba ze cztery pary (tyle widziałam) miało tam sesje ślubne. A do tego kręciło się mnóstwo ludzi, bo dzisiaj niedziela i ładna pogoda, ciągle ktoś w kadr właził
Teraz wiem już na pewno, że nie chcę po pierwsze sesji w niedziele a po drugie sesji w botaniku
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I poważnie zastanawiam się, jak ją zniechęcić do odwdzięczania się, he, he |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
viki, ja będę mogła Ci dopiero coś powiedzieć po 6 września 2008 - sama tam wesele wraz z tym zespołem. Szukałam na forum informacji o tej restauracji ale wiało pustką Akurat byłam zmuszona podpisać z nimi umowę bo zdecydowaliśmy się na ślub pod koniec grudnia i jak wiadomo wszystko było już zarezerwowane. A tak poza tym to witam Was wszystkie, póki co siedzę i czytam, czytam, czytam (duuuuzo tego ) i szukam informacji na temat fryzjerki i wizażystki. w kolejnym poście podzielę się z Wami swoimi informacjami
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Przedstawie się i ja: Ślub 4 lipca 2009 w Piotrowicach koło Nałęczowa - ten kościółek co Gosiaczek brał ślub (czesc Gosia) pw. Miłosierdzia Bożego, mam nadzieje ze ten sam Ksiądz Stasio tylko Para Młodych inna![]() wesele w Podolance w Garbowie, zespół Primo. Tyle z zaklepanych rzeczy i zapłaconych zaliczek. reszta przed nami i okrąglutki rok na załatwienie wszystkiego, chyba teraz ruszymy z naukami, interesują nas jakieś porządne np: spotkania u Dominikanów lub metodą warsztatów na KULu, rozglądam się, jak któraś z Was już coś moze wie o najbliższych to czekam na info. pozdr |
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do nauk to z tego co pamietam to Gosia pisała ze do Dominikanów trzeba sie jakos zapisywac,bo potem moze nie być miejsc
|
|
#1491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie odnośnie nauk, wczoraj załatwiliśmy z parafii mojego TŻta indeksy No i oczywiście jak to jest z ... mieszkaniem razem etc....
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Skoro wiadomości z 20.06 zostały zjedzone to napiszę jeszcze raz. Ktoś pytał się o zaproszenia.
A więc my robiliśmy w drukarni "Alfa-Graf" na ul Kościuszki 4 (za pocztą główną, idąc od MC w stronę Bramy, pierwsza uliczka za pocztą). tel. 081- 442- 56- 77 tel./fax 081- 53- 215- 12 Za 130 szt. zapłaciliśmy: Bez koper kosztowało 160 zł: 60 zł- papier ( na jedno zaproszenia kartka papieru kosztowała 46 gr. więc taki już trochę droższy, ale są przeróżne tańsze i droższe też )100 zł- druk (cena zależy od ilości zaproszeń, trzeba zadzwonić i się zapytać) Z kopertami kosztowało 186 zł. (bardzo nietypowy rozmiar i 20 gr. kosztowała jedna koperta). PS: Troszkę odradzam papier taki śliski, bo od razu jak wzięłam z drukowania i jak się mocniej przeciągnęło palcem to odrobinkę się rozmazywał, ale jak poleżały parę dni to już nic się z nimi nie działo .Matowe papiery szybciej wysychają więc jak komuś zależy żeby od razu z druku odbierać je i wypisywać to lepiej jak będzie matowy chyba. Pozdrawiam |
|
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko, że drukowaliśmy na zwykłym papierze. Kupiliśmy rano próbki różnych papierów ozdobnych (właśnie matowych) i zobaczymy jak wyjdzie na takich. Jeżeli będzie ok - wydrukujemy sami Ale ceny na Kościuszki rzeczywiście nie są odstraszające. My za papier płaciliśmy 60 gr/szt., a koperta kosztowałaby ok 40 gr., więc już widać, że tam gdzie byliśmy nie warto drukować. Jeżeli drukarka zacznie wariować i nie uda nam sie samemu "wyprodukować" zaproszeń, pewnie wybierzemy się na Kościuszki. Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które zamawiały wiązanki u p. Ani Ratajewskiej. Jakie mniej więcej są ceny i ogólnie jak te bukieciki wytrzymują całą uroczystość?? |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mi wiadomo nie musi.
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi o to, że protokół spisuje się w parafii, w której bierze się ślub. A do spowiedzi można iść gdzie się chce.
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może któraś z dziewczyn miała taką sytuację (mieszkała razem z TŻem przed ślubem) i wie jak to jest dokładnie z tą spowiedzią (i rozgrzeszeniem ). Chyba bym się spaliła ze wstydu jakby ksiądz zaczął mnie ochrzaniać w konfesjonale ![]() . Ewentualnie można chodzić do różnych księży na spowiedź, może któryś w końcu da hehehe
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam ze swoim TŻ, ale na miesiąc przed weselem się wyprowadzam (ślub jest w mojej rodzinnej parafii, wesele o 120 km od Lublina) i nie powinnam miec kłopotu z dostaniem rozgrzeszenia.
Z tego co wiem, jeśli para mieszka ze sobą do ślubu obowiązuje ich tylko 1 spowiedź.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ja sama wybieram sie do dentysty na kontrole i ewentualne leczenie i wlasnie chce sie wypytac o wybielanie wiec dam znac
moja kumpelka w tym gabinecie wybielala sobie zabki jakies 6lat temu zaplacila chyba kolo 500zl i musze przyznac ze efekt nadal widac pomimo ze popija kawke
05.07.2008
takie to mam szczęście, ale sytuację opanowałam

Pozdrawiam

).
. Ewentualnie można chodzić do różnych księży na spowiedź, może któryś w końcu da