|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowa kolekcja OPI - świąteczna i Francuska. http://www.makeupalley.com/m_78309126 Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2010-03-02 o 09:39 |
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery O.P.I - zna ktoś?
Cytat:
Tak ze 2 miesiące temu strasznie napałiłam się na te lakiery i znalazłam je najtaniej 4,5$ i bardzo duży wybór (takze Orly, Chna Glaze) tutaj: http://8ty8beauty.com/nail_polishes/opi.htm Napisałam maila z zapytaniem o koszt przesyłki do Polski i odpisali, że 70$ - do 50 lakierów z ubezpieczeniem i śledzeniem przesyłki Mniejsze ilości wysyłaja bez ubezpieczenia i w razie czego nie ponoszą odpowiedzialności. Trochę mnie to zniechęciło bo 50 nie zamówię, a znając naszą pocztę zaginęcie jest prawdopodobne. Jezeli jednak byłoby więcej chętnych to powrócę do tematu ![]() Teraz pojawiły sie Allegro, ale na razie mało kolorów. |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Annabel Lee, czyli trzeba by zebrać kilka chętnych na w sumie 50 lakierów z tej stronki. 70 dolarów do podziału to nie taka znowu gigantyczna suma, gdyby zebrało się więcej chętnych. Szkoda tylko, że najnowsza kolekcja OPI nie jest tu dostępna...
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będe chętna, gdyby co.
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na stronie ball beauty którą wcześniej podawałam problemem jest to, że nie podaja od razu kosztów przesyłki. Napiszę jeszcze do nich maila z prośbą o podanie ceny przesyłki nie kurierem, bo jak sobie orientacyjnie kliknęłam 5 lakierów do koszyka i obliczyłam cenę, wyszło mi ponad 120 dolarów. Niech mi prześlą cenę przesyłki ubezpieczonej i rejestrowanej do Polski z wysyłką US Postal Service. Jak sądzicie, jaka orientacyjną ilość lakierów podać? 40, 50? Ja sama wzięłabym z 5-6 lakierów, chyba dozbieramy pozostałą ilość?
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wezmę kilka, 5-7 pewnie, może ok 10-ciu. Zależy od oferty.TO jak, zakupy? |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
L_V, przyznam, że mnie bardzo kusi Essie... No i Brights - Greenwich Village i Dating a Royal
a na 8beauty nie sa dostępne ani Essie, ani te dwa Opi...
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam info o wspólnych zakupach w podpisie, może jeszcze jakieś dziewczyny się zgłoszą. Może stylistki paznokci albo pazuromaniaczki z innych miast? W końcu to nie problem wysłać zamówione lakiery komuś do Polski, rozsyłałam tak już perfumy, nawet po dwie flachy i nic się nie stłukło ![]() A może wzorem Perfum założyć wątek wspólnozakupowy?
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie osoby zachwycone lakierami OPI! Wasz wybór jest doskonały! Podsyłam kilka adresów gdzie można nabyć OPI w całej Polsce:
Warszawa- ul. Barska 3 (siedziba OPI) Nai Club - CH Arkadia Mani Pedi SPA - CH Klif Nail Spa ul. Karola Chodkiewicza 8 Twoje Paznoikcie - CH Panorama oraz wybrane Sephory Kraków - hurtownia RBS Salon Madame Katrina ul. Cmieleniec 2b Studio Angel ul Zwierzyniecka 30 oraz Sephora Galeria Krakowska Poznań - Nail Bar by OPI CH Pestka Toruń - Pomorskie Centrum Medycyny Estetycznej ul. Prosta 35 Katowice - ul Sienkiewicza 1 (hurtownia Nail Center) oraz Sephora CH Silesia to z grubsza... pozdrowionka! |
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Miała rację, to jest hurtownia dla profesjonalistów. Pozostałe adresy sa dla detalu.
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja też bym się decydowała na mniej więcej 4 lakiery póki co. ale może coś jeszcze uzbieram
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa, no włąsnie. Czyli wracamy do punktu wyjścia. W salonach i Sephorze OPI jest po ok. 50 zł. totalnie przesadzona cena. W USA są po 5-7 dolarów, czyli max 20zł. ZOstają nam zakupy przez net i nalot na amerykańską stornkę |
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga!\Wszelkie informacje, że OPI wycofuje się z Sephory są plotką! OPI będzie w Sephorach, ale jedynie wybranych perfumeriach:
Warszawa: Arkadia, Wola Park, Janki, Reduta, Junior (Marszałkowska), Galeria Wileńska, Reduta, Promenada. Ceny są wygórowane...fakt, ale przecież za każdy produkt przepłacamy w perfumeriach... Uroda kobiet jest niestety kosztowna .
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza przy obecnym kursie dolara. Więc za lakier kosztujący 5-7$ tym bardziej nie dam 50zł. A wracając do wspólnych zakupów to ja ew. piszę się na ok 6-10 lakierów tylko wszystko zależy od tego jakie wyjdą końcowe koszty (trzeba pamiętac także o Urzędzie Celnym). Napisałam do dziewczyny, która ma OPI obecnie na Allegro i odpisała, że będzie mieć niedługo więcej kolorów, więc swój udział w akcji zakupowej uzależniam takze od jej oferty .
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Ja się piszę na 10 sztuk W razie czego proszę o priva. Udostępnię listę kolorów oraz kasiorę.
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie , trzebaby sprawdzic ile dolicza jeszcze cla do ceny...ja kupuje na www.nailsdesign.pl, tylko szkoda, ze nie ma calej gamy..ale sa nowosci sukcesywnie, wiec moze by tak nawiazac kontakt z wlascicielka tej hurtowni i kupic za jej posrednictwem nowe kolorki?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to do perfum sprowadzanych np z Luckyscent dolicza się 22%, ale to też jest ruletka, albo sie umknie albo nie.
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Firma Naildesigne działa na polskim rynku nielegalnie, wkrótce nie będzie mogła sprzesawać lakierów OPI i Orly. Radzę nie wsperać takiego rynku zbytu....
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Legalnie czy nie, ale jak do tej pory to mamy wybór: albo parę marnych kolorów w Sephorze za zbójecka cenę, albo kombinowanie na Allegro. Póki sprzedaja, dziewczyny kupują...
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
W jednym z wcześniejszych postów wypisałam adresy gdzie można nabyć lakiery OPI, i wcale nie kosztują 50 zł, tylko w granicach 36-38zł.
Na Allegro też już nie nabędziecie OPI... |
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
To jest i tak drogo, skoro w Stanach kosztują kilka dolarów. A skąd wiesz, że na Allegro nie będzie można kupić OPI?
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja chętnie się dołączę. Przyznam, że trafiłam tu dzięki podpisowi Aggie
![]() Wzięłabym około 3-5lakierów, myślę, że więcej nie ma sensu, bo nigdy tego nie zuzyję - mam jeszcze trochę lakierów na półce. Chciałabym jakiś ładny lakier do frencha, bo Ingloty już mi się znudziły. Essie - kolekcja wakacyjna, czyli róże i pomarańcze - jestem w niej zakochana odkąd dostałam na targach ulotkę z fotkami tej kolekcji
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO, kogo tu przywiało ![]() No to myślę, że 5-6 osób i sie nazbiera tych lakierków. Dostałąs ulotkę Essie na targach? A jak to możliwe, ich nie ma w PL? |
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Stoisko Essie jest chyba zawsze na targach expo na prądzyńskiego, wiosną udało mi się tam kupić 2 lakiery od nich
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie, jak przeglądam tą stroęto ja się chyba będe musiała ograniczyć do 10 lakierów.
![]() Samych OPi to chce ok 10-ciu, a jeszcze China Glaze mnie kusi. |
|
|
|
#210 |
|
Gość
|
L_V a może ona chce naciągnąć was, lub jest jakąś pracowniczką jednego z tych salonów (moje przypuszczenia).
Gdybym miała konto, to całą serię rosyjską, indyjską i francuską bym kupiła - ale na pewno za nie nie dam 50 zł - toć to cena iście zbójceka.![]() Uwielbiam te cudowne kolorki - niektóre są w prost boskie Ucieło mi jednego posta, a więc napiszę ten adres jeszcze raz - lakiery po 8 funtów (Essie też jest). http://www.lookfantastic.com/ i wszystkie marki luksusowe i profesjonalne też. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

bo 50 nie zamówię, a znając naszą pocztę zaginęcie jest prawdopodobne. 

Zależy od oferty.

Zwłaszcza przy obecnym kursie dolara. Więc za lakier kosztujący 5-7$ tym bardziej nie dam 50zł.
.
Gdybym miała konto, to całą serię rosyjską, indyjską i francuską bym kupiła - ale na pewno za nie nie dam 50 zł - toć to cena iście zbójceka.