|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
Olu- to ja czekam na jutrzejszą relację
|
|
#2222 |
|
Gość
|
uff wkoncu doczytalam watek do konca
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
to następnym razem tak zrobie, tylko czy jesli nie nałoze odzywki na skóre głowy to moje włosy to odczują?
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko włączę komputer, to wysmaruje opinię
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Jak miło, że ktoś pamięta o moich włosach
Asiu "rispekt" to o wieeele za dużo powiedziane (bo co wtedy powiedzieć na Twoje ), ale bardzo Ci dziękuję
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
KTO
?? Myślałam, że już nikt nie pamięta No ale skoro pamięta to zrobię
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno to już było ale nie moge znaleźć... Jak sie nakłada odzywke metoda OMO?
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakłada sie odżywkę na suche (ewentualnie zwilżone- jak kto woli) włosy tuż przed myciem lub kilka-kilkanaście minut wcześniej. Zwilża czubek głowy, myje szamponem, dokładnie spłukuje i nakłada odzywkę ponownie (albo i nie )
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba metodę OMO wypróbować...jak wszystkiego co Wizażanki radzą
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis zrobiłam kolejne podejście do glorii i zostosowałam ją do metody omo, mam nadzieje, że jak włosy wyschną to się polubimy
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja z linii frontu
![]() Cóż, mogłam się spodziewać, że moje włosy nie wytrzymają w jako-takim stanie do dzisiaj Są już nieświeże, ale identycznie miałam myjąc szamponami. Zobaczymy, może moim gruczołom odmieni się i w końcu będę mogła myć co 2-3 dni, a nie codziennie Póki co jest ok, zobaczymy po tygodniu, dwóch mycia odżywką
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Pamięta, pamięta
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
nie jest źle, po glorii moje włosy są takie miękkie, ale takie napuszone, wole kallosa ale w tłumie gloria ujdzie, tyle nadal bardzo nie lubie sie z waxem (jestem chyba 1 wizażanką która nie polubiła się z waxem) niewiem cy go nadal stosowac czy dac sobie spokój
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie obie podobają, zarówno Gloria jak i Kallos
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Hmm to w takim razie ja tej metody OMO używam od dawna, chociaż nie wiedziałam, zę ona się tak nazywa
Moich włsoó bez takiej praktyki nie da sie zwyczajnie umyć, bo aż do użycia odżywki są strasznie poplątane. Teraz mam patent z szamponem 2w1 i sprawdza się to całkiem nieźle (po Pantene )
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja metoda OMO będe musiała zacząć regularnie stosować, bo nastepnego dnia po umyciu mam ogromny tłuszczyk
Wczoraj myłam wieczorem a dzis mam bardzo tłuste
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez! bylam w Auchanie gdzie wczesniej Glorię kupowałam a tu teraz tylko cena na półce została...
dobrze ze jeszcze mam jedna - chciałam tylko uzupełnić zapas. z glorii jestem zadowolona - nakładam ja na włosy połaczoną z olejem kokosowym, potem myje włosy i są rewelacyjne. polecam!
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyliłam wątki, przepraszam
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w mieście glorii pod dostatkiem a oprócz tego mama mzoe mi co miesiac kupić w auchanie zresztą oprócz tego u mnie w 2 sklepach jest za to jantara nie ma;/;/ ani szamponu barwy
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie troche z kosmosu, ale nie wiem co robić
. Dziś przed myciem głowy chciałam sobie nałozyc olejek rycynowy. Z drugiej zaś strony chce się iśc opalać tak z dwie godzinki. Z racji, że będę się opalała w murach słońce mam tylko do południa. Jak myslicie, czy moge sobie dać ten olejek i iśc na słońce? czy usmazy mi się na włosach |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu przeczytałam cały wątek
I chciała bym się przyłączyc jak można![]() Chciała bym sie poradzić bo widzę że tu same ekspertki Włosy myje co 2 dni ( rzadziej się nie da ;/ ) ale mam z nimi same problemy Używałam juz przeróznych kosmetyków od wax do kallosa itp. Po pierwsze mam włosy falowane i jak ich nie rozczesze na mokro to pozniej robi mi sie baran i nie mam jak grzebienia wbic koncówki mam strasznie suche mimo ze uzywam serum na koncówki( było juz Joanny z apteczki babuni, z rzepy, gliss kura, bioslik i chi jedwab, i Avon) I nic to nie daje na dodatek mi wypadaja poand 100 dziennie ( badania mam super i morfologia i hormony) już nie mam do nich siły. Na dodatek odrazu po myciu jak je wysusze i rozczesze swędzi mnie w jednym iejscu głowa( co smieszniejsze po kazdym myciu w innym miejscu) płucze włosy dokładnie i ostatnie płukanie to zioła( pokrzywa plus skrzyp) a jak przejade paznokciem po glowie to mam coś takiego pod paznokciem białego ( a fujjj ) Jedyne co z włosami robie i robiłąm to podszusam suszarka. Czy jest dla mnie jakieś lekarstwo??? Niedość ze włosow 3 na krzyż( dokładnie tak jest bo strasznie wypadają) to jeszcze musze ciagle je spinać by wyglądać jak czlowiek![]() ![]() ![]() za jaką kare....
|
|
#2244 |
|
BAN stały
|
[quote=AnetaK20;7966923]W końcu przeczytałam cały wątek
I chciała bym się przyłączyc jak można![]() Chciała bym sie poradzić bo widzę że tu same ekspertki Włosy myje co 2 dni ( rzadziej się nie da ;/ ) ale mam z nimi same problemy Używałam juz przeróznych kosmetyków od wax do kallosa itp. Po pierwsze mam włosy falowane i jak ich nie rozczesze na mokro to pozniej robi mi sie baran i nie mam jak grzebienia wbic koncówki mam strasznie suche mimo ze uzywam serum na koncówki( było juz Joanny z apteczki babuni, z rzepy, gliss kura, bioslik i chi jedwab, i Avon) I nic to nie daje na dodatek mi wypadaja poand 100 dziennie ( badania mam super i morfologia i hormony) już nie mam do nich siły. Na dodatek odrazu po myciu jak je wysusze i rozczesze swędzi mnie w jednym iejscu głowa( co smieszniejsze po kazdym myciu w innym miejscu) płucze włosy dokładnie i ostatnie płukanie to zioła( pokrzywa plus skrzyp) a jak przejade paznokciem po glowie to mam coś takiego pod paznokciem białego ( a fujjj ) Jedyne co z włosami robie i robiłąm to podszusam suszarka. Czy jest dla mnie jakieś lekarstwo??? Niedość ze włosow 3 na krzyż( dokładnie tak jest bo strasznie wypadają) to jeszcze musze ciagle je spinać by wyglądać jak czlowiek![]() ![]() ![]() za jaką kare....[te biale pod paznokciem to złuszczona skora glowy badz łupież mialam tez tak wlasnie jak dawno temu mialam łupiez |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tak nie znam za bardzo.Z moimi problemami idę za radami koleżanek z wątku. Ale jeśli chodzi o to białe na głowie, to zgadzam się z Koko19. Prawdopodobnie to złuszczona skóra i może ode tego pojawiają sie pozostałe problemy, czyli suche końce oraz wypadanie. Powinnaś najpierw wyleczyć skóre głowy. Byłaś z tym problemem u dermatologa? Zamiast tych wszytskich Glisskurów, jedwabiów i Avonów powinnaś przejść na konkretne kosmetyki nie zawierające silikonów i mające łagodny skład
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem witaminki. Jadłam juz tyle za mała głowa. Skrzypowite , nutricap, merz special teraz revalid. Robie co 3 miechy przerwę na miesiąc aha i piję pokrzywę. Zdrowo sie odzywiam i nie odchudzam. A szampony rozne uzywałam od aptecznych takie jak nerile i dermeny skonczywszy na vichy czerwonym a po dzieciecych np bambi myłam to włosy wyglądały jak przysłowiowe sianko dla konia. Ech dziewczyny mowie wam ze mnie to cięzki przypadek co do łupiezu to nie jest sypki tylko to coś pod paznokciem jest takie maziowate zbite w jedna mase( bleee) z tym u derma nie byłam. Wczesniej jak chodziłam to przepisała mi loxon i aplicort i nic nie pomogło.
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radzilabym ci unormowac skore glowy... Za duzo na glowie, wlosach roznych produktow masz i voile. Lepiej miec sianko dla konia i unormowac skore glowy. zaluj, ze nie ma rzepy, ona byla do tego rewelacyjna. Mozesz sprobowac okladow z pieprzu cayenne, chrzanu rozcienczonego, cebuli. Ale te dwa pierwsze jesli nie masz delikatnej sklonnej do podraznien skory glowy. Plukanki ziolowe, mysle, ze powinny pomoc. Kupilabym w aptece jakis DELIKATNY ZESTAW, niekoniecznie dla dzieci, bo one natluszczaja czesto skore glowy, a niekoniecznie o to ci chodzi. Potem zajmiemy sie wlosami, tak mysle. Co do silikonow, mysle, ze raczej powinnas wszystko swoim wlosom odpuscic, koncowki podciac, miec moze ten szampon? http://www.nokaut.pl/oferta/physioge...pon-150ml.html Inne produkty tej firmy byly calkiem fajne. Albo nizoral. W kazdym razie, lecznicze, plukanki+witaminy i REGULARNOSC dadza efekt. I olejki-polecam rozmarynowy, dodawaj do szamponu lub plukanki. Edytowane przez Lanessa Czas edycji: 2008-06-23 o 11:35 Powód: Dopisek po poscie Syrenki |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytaj tutaj na ten temat: http://www.wlosy.yoyo.pl/choroby_wlo...lojotokowy.php Mam te same objawy, dermatolożka zerknęła na moją głowę i stwierdziła: ma pani łupież i tak już zostanie. Pomagał head and shoulders, teraz stosuję szampony Ocerin Bio-Activ i przeciwłupieżowy, zapowiadają się nieźle. W kolejce czeka Nizoral domi7ks, nie ma niczego niewłaściwego w stosowaniu na końcówki silikonowych preparatów, chronią końcówki przed mechanicznymi uszkodzeniami. Można ich pielęgnację wzbogacić np o olej kokosowy. |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Aneto, a myć włosy odżywką? Dzięki temu nie będziesz miała sianka na głowie
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Naprawde miło jest widziec ze chcecie pomoc.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

), ale bardzo Ci dziękuję

Nakłada sie odżywkę na suche (ewentualnie zwilżone- jak kto woli) włosy tuż przed myciem lub kilka-kilkanaście minut wcześniej. Zwilża czubek głowy, myje szamponem, dokładnie spłukuje i nakłada odzywkę ponownie (albo i nie

)
Wczoraj myłam wieczorem a dzis mam bardzo tłuste
dobrze ze jeszcze mam jedna - chciałam tylko uzupełnić zapas. z glorii jestem zadowolona - nakładam ja na włosy połaczoną z olejem kokosowym, potem myje włosy i są rewelacyjne. polecam!