Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 17:54   #2221
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
a co do mycia omo to ja mam pytanie
no bo ostatnio właśnie nakładałam na długość włosów kallosa a sam czubek zmoczyłam i wymyłam szamponem, spłukałam dokładnie potem jeszcze raz nałozyłam kallosa i dokładnie spłukałam i jak moje włosy juz wyschły to włosy od ucha były takie jakby lekko przetłuszczone
przetłuszczenie sugeruje przedobrzenie z odzywką - następnym razem zrób tak samo tylko nie nakładaj drugi raz kallosa. Powinno być dobrze.

Olu- to ja czekam na jutrzejszą relację
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 18:02   #2222
nanaaaa87
Gość

uff wkoncu doczytalam watek do konca i jestem w trakcie lektury watku o kosmetykach kallos i wlasnie zamawiam maseczki. Mam nadzieje ze na moje wlosy podzialaja tak zbawiennie jak na wasze. Jestem juz po sesji wiec spokojnie moge zajac sie pielegnacja i walka o zdrowe i piekne wlosy
Stary 2008-06-21, 19:01   #2223
Mirelkaaa
Zakorzenienie

to następnym razem tak zrobie, tylko czy jesli nie nałoze odzywki na skóre głowy to moje włosy to odczują?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 20:41   #2224
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanaaaa87 Pokaż wiadomość
uff wkoncu doczytalam watek do konca i jestem w trakcie lektury watku o kosmetykach kallos i wlasnie zamawiam maseczki. Mam nadzieje ze na moje wlosy podzialaja tak zbawiennie jak na wasze. Jestem juz po sesji wiec spokojnie moge zajac sie pielegnacja i walka o zdrowe i piekne wlosy
Brawo, brawo

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Olu- to ja czekam na jutrzejszą relację
Jak tylko włączę komputer, to wysmaruje opinię Póki co, po rodzinnej imprezce włosy są jeszcze ok.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:09   #2225
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Niech Was, jeszcze ide polowac na wlosy Marzeny.
Jak miło, że ktoś pamięta o moich włosach

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A włoski Marzeny, o tak , rispekt, jak to się mówi
Asiu "rispekt" to o wieeele za dużo powiedziane (bo co wtedy powiedzieć na Twoje ), ale bardzo Ci dziękuję

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:13   #2226
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanaaaa87 Pokaż wiadomość
Jak się chce to można

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Jak miło, że ktoś pamięta o moich włosach

Asiu "rispekt" to o wieeele za dużo powiedziane (bo co wtedy powiedzieć na Twoje ), ale bardzo Ci dziękuję
Nie chce nic mówić, ale KTOŚ obiecał nam nowe fotki włosów
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:23   #2227
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Nie chce nic mówić, ale KTOŚ obiecał nam nowe fotki włosów
KTO ??
Myślałam, że już nikt nie pamięta No ale skoro pamięta to zrobię

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:45   #2228
QsQs
Zadomowienie

Na pewno to już było ale nie moge znaleźć... Jak sie nakłada odzywke metoda OMO?
QsQs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 06:35   #2229
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QsQs Pokaż wiadomość
Na pewno to już było ale nie moge znaleźć... Jak sie nakłada odzywke metoda OMO?
pisałam o tym stronę albo dwie wcześniej Nakłada sie odżywkę na suche (ewentualnie zwilżone- jak kto woli) włosy tuż przed myciem lub kilka-kilkanaście minut wcześniej. Zwilża czubek głowy, myje szamponem, dokładnie spłukuje i nakłada odzywkę ponownie (albo i nie)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 09:39   #2230
gosiaczek6
Zakorzenienie

trzeba metodę OMO wypróbować...jak wszystkiego co Wizażanki radzą
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:15   #2231
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a ja dzis zrobiłam kolejne podejście do glorii i zostosowałam ją do metody omo, mam nadzieje, że jak włosy wyschną to się polubimy
Stary 2008-06-22, 13:09   #2232
Narek
Zakorzenienie

Relacja z linii frontu
Cóż, mogłam się spodziewać, że moje włosy nie wytrzymają w jako-takim stanie do dzisiaj Są już nieświeże, ale identycznie miałam myjąc szamponami. Zobaczymy, może moim gruczołom odmieni się i w końcu będę mogła myć co 2-3 dni, a nie codziennie Póki co jest ok, zobaczymy po tygodniu, dwóch mycia odżywką

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-06-22, 13:20   #2233
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
KTO ??
Myślałam, że już nikt nie pamięta No ale skoro pamięta to zrobię
Pamięta, pamięta

Cytat:
a ja dzis zrobiłam kolejne podejście do glorii i zostosowałam ją do metody omo, mam nadzieje, że jak włosy wyschną to się polubimy
To daj znać jak wyglądają po wyschnięciu
Stary 2008-06-22, 13:34   #2234
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pamięta, pamięta

To daj znać jak wyglądają po wyschnięciu
nie jest źle, po glorii moje włosy są takie miękkie, ale takie napuszone, wole kallosa ale w tłumie gloria ujdzie, tyle nadal bardzo nie lubie sie z waxem (jestem chyba 1 wizażanką która nie polubiła się z waxem) niewiem cy go nadal stosowac czy dac sobie spokój
Stary 2008-06-22, 14:37   #2235
domi7ks
Zakorzenienie

Mi sie obie podobają, zarówno Gloria jak i Kallos Nie mogę się nacieszyć jak mi się cudownie włosy rozczesują po Kallosie. A miałam z tym nie lada problem już dłuższy czas

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 14:43   #2236
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest źle, po glorii moje włosy są takie miękkie, ale takie napuszone, wole kallosa ale w tłumie gloria ujdzie, tyle nadal bardzo nie lubie sie z waxem (jestem chyba 1 wizażanką która nie polubiła się z waxem) niewiem cy go nadal stosowac czy dac sobie spokój
U mnie taki efekt jest jak najbardziej pożądany Musze gdzies upolować tą glorie
Stary 2008-06-22, 14:52   #2237
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Hmm to w takim razie ja tej metody OMO używam od dawna, chociaż nie wiedziałam, zę ona się tak nazywa Moich włsoó bez takiej praktyki nie da sie zwyczajnie umyć, bo aż do użycia odżywki są strasznie poplątane. Teraz mam patent z szamponem 2w1 i sprawdza się to całkiem nieźle No i włsoki znó w dobrym stanie (po Pantene)
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 14:56   #2238
domi7ks
Zakorzenienie

Ja metoda OMO będe musiała zacząć regularnie stosować, bo nastepnego dnia po umyciu mam ogromny tłuszczyk Wczoraj myłam wieczorem a dzis mam bardzo tłuste

Stary 2008-06-22, 15:29   #2239
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Musze gdzies upolować tą glorie
ja tez! bylam w Auchanie gdzie wczesniej Glorię kupowałam a tu teraz tylko cena na półce została... dobrze ze jeszcze mam jedna - chciałam tylko uzupełnić zapas. z glorii jestem zadowolona - nakładam ja na włosy połaczoną z olejem kokosowym, potem myje włosy i są rewelacyjne. polecam!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 15:39   #2240
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Pomyliłam wątki, przepraszam
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 19:39   #2241
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie taki efekt jest jak najbardziej pożądany Musze gdzies upolować tą glorie
u mnie puszenie nie jest dobre, bo mam gęste włosy...
u mnie w mieście glorii pod dostatkiem a oprócz tego mama mzoe mi co miesiac kupić w auchanie
zresztą oprócz tego u mnie w 2 sklepach jest za to jantara nie ma;/;/ ani szamponu barwy
Stary 2008-06-23, 10:11   #2242
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny ja mam takie pytanie troche z kosmosu, ale nie wiem co robić. Dziś przed myciem głowy chciałam sobie nałozyc olejek rycynowy. Z drugiej zaś strony chce się iśc opalać tak z dwie godzinki. Z racji, że będę się opalała w murach słońce mam tylko do południa. Jak myslicie, czy moge sobie dać ten olejek i iśc na słońce? czy usmazy mi się na włosach

Stary 2008-06-23, 10:21   #2243
AnetaK20
Zakorzenienie

W końcu przeczytałam cały wątek I chciała bym się przyłączyc jak można
Chciała bym sie poradzić bo widzę że tu same ekspertki Włosy myje co 2 dni ( rzadziej się nie da ;/ ) ale mam z nimi same problemy Używałam juz przeróznych kosmetyków od wax do kallosa itp. Po pierwsze mam włosy falowane i jak ich nie rozczesze na mokro to pozniej robi mi sie baran i nie mam jak grzebienia wbic koncówki mam strasznie suche mimo ze uzywam serum na koncówki( było juz Joanny z apteczki babuni, z rzepy, gliss kura, bioslik i chi jedwab, i Avon) I nic to nie daje na dodatek mi wypadaja poand 100 dziennie ( badania mam super i morfologia i hormony) już nie mam do nich siły. Na dodatek odrazu po myciu jak je wysusze i rozczesze swędzi mnie w jednym iejscu głowa( co smieszniejsze po kazdym myciu w innym miejscu) płucze włosy dokładnie i ostatnie płukanie to zioła( pokrzywa plus skrzyp) a jak przejade paznokciem po glowie to mam coś takiego pod paznokciem białego ( a fujjj ) Jedyne co z włosami robie i robiłąm to podszusam suszarka. Czy jest dla mnie jakieś lekarstwo??? Niedość ze włosow 3 na krzyż( dokładnie tak jest bo strasznie wypadają) to jeszcze musze ciagle je spinać by wyglądać jak czlowiek za jaką kare....

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 10:43   #2244
Koko19
BAN stały

[quote=AnetaK20;7966923]W końcu przeczytałam cały wątek I chciała bym się przyłączyc jak można
Chciała bym sie poradzić bo widzę że tu same ekspertki Włosy myje co 2 dni ( rzadziej się nie da ;/ ) ale mam z nimi same problemy Używałam juz przeróznych kosmetyków od wax do kallosa itp. Po pierwsze mam włosy falowane i jak ich nie rozczesze na mokro to pozniej robi mi sie baran i nie mam jak grzebienia wbic koncówki mam strasznie suche mimo ze uzywam serum na koncówki( było juz Joanny z apteczki babuni, z rzepy, gliss kura, bioslik i chi jedwab, i Avon) I nic to nie daje na dodatek mi wypadaja poand 100 dziennie ( badania mam super i morfologia i hormony) już nie mam do nich siły. Na dodatek odrazu po myciu jak je wysusze i rozczesze swędzi mnie w jednym iejscu głowa( co smieszniejsze po kazdym myciu w innym miejscu) płucze włosy dokładnie i ostatnie płukanie to zioła( pokrzywa plus skrzyp) a jak przejade paznokciem po glowie to mam coś takiego pod paznokciem białego ( a fujjj ) Jedyne co z włosami robie i robiłąm to podszusam suszarka. Czy jest dla mnie jakieś lekarstwo??? Niedość ze włosow 3 na krzyż( dokładnie tak jest bo strasznie wypadają) to jeszcze musze ciagle je spinać by wyglądać jak czlowiek za jaką kare....[

te biale pod paznokciem to złuszczona skora glowy badz łupież mialam tez tak wlasnie jak dawno temu mialam łupiez
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 10:57   #2245
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
W końcu przeczytałam cały wątek I chciała bym się przyłączyc jak można
Chciała bym sie poradzić bo widzę że tu same ekspertki Włosy myje co 2 dni ( rzadziej się nie da ;/ ) ale mam z nimi same problemy Używałam juz przeróznych kosmetyków od wax do kallosa itp. Po pierwsze mam włosy falowane i jak ich nie rozczesze na mokro to pozniej robi mi sie baran i nie mam jak grzebienia wbic koncówki mam strasznie suche mimo ze uzywam serum na koncówki( było juz Joanny z apteczki babuni, z rzepy, gliss kura, bioslik i chi jedwab, i Avon) I nic to nie daje na dodatek mi wypadaja poand 100 dziennie ( badania mam super i morfologia i hormony) już nie mam do nich siły. Na dodatek odrazu po myciu jak je wysusze i rozczesze swędzi mnie w jednym iejscu głowa( co smieszniejsze po kazdym myciu w innym miejscu) płucze włosy dokładnie i ostatnie płukanie to zioła( pokrzywa plus skrzyp) a jak przejade paznokciem po glowie to mam coś takiego pod paznokciem białego ( a fujjj ) Jedyne co z włosami robie i robiłąm to podszusam suszarka. Czy jest dla mnie jakieś lekarstwo??? Niedość ze włosow 3 na krzyż( dokładnie tak jest bo strasznie wypadają) to jeszcze musze ciagle je spinać by wyglądać jak czlowiek za jaką kare....

Ja sie tak nie znam za bardzo.Z moimi problemami idę za radami koleżanek z wątku. Ale jeśli chodzi o to białe na głowie, to zgadzam się z Koko19. Prawdopodobnie to złuszczona skóra i może ode tego pojawiają sie pozostałe problemy, czyli suche końce oraz wypadanie. Powinnaś najpierw wyleczyć skóre głowy. Byłaś z tym problemem u dermatologa?
Zamiast tych wszytskich Glisskurów, jedwabiów i Avonów powinnaś przejść na konkretne kosmetyki nie zawierające silikonów i mające łagodny składnp. szampony dla dzieci. Jesli nie jesz witamin, to powinnaś zacząć, bo od "wewnątrz" również nalezy dbać o włosy

Stary 2008-06-23, 11:11   #2246
AnetaK20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja sie tak nie znam za bardzo.Z moimi problemami idę za radami koleżanek z wątku. Ale jeśli chodzi o to białe na głowie, to zgadzam się z Koko19. Prawdopodobnie to złuszczona skóra i może ode tego pojawiają sie pozostałe problemy, czyli suche końce oraz wypadanie. Powinnaś najpierw wyleczyć skóre głowy. Byłaś z tym problemem u dermatologa?
Zamiast tych wszytskich Glisskurów, jedwabiów i Avonów powinnaś przejść na konkretne kosmetyki nie zawierające silikonów i mające łagodny składnp. szampony dla dzieci. Jesli nie jesz witamin, to powinnaś zacząć, bo od "wewnątrz" również nalezy dbać o włosy

Jem witaminki. Jadłam juz tyle za mała głowa. Skrzypowite , nutricap, merz special teraz revalid. Robie co 3 miechy przerwę na miesiąc aha i piję pokrzywę. Zdrowo sie odzywiam i nie odchudzam. A szampony rozne uzywałam od aptecznych takie jak nerile i dermeny skonczywszy na vichy czerwonym a po dzieciecych np bambi myłam to włosy wyglądały jak przysłowiowe sianko dla konia. Ech dziewczyny mowie wam ze mnie to cięzki przypadek co do łupiezu to nie jest sypki tylko to coś pod paznokciem jest takie maziowate zbite w jedna mase( bleee) z tym u derma nie byłam. Wczesniej jak chodziłam to przepisała mi loxon i aplicort i nic nie pomogło.

Run with the wild horses

Stary 2008-06-23, 11:30   #2247
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Jem witaminki. Jadłam juz tyle za mała głowa. Skrzypowite , nutricap, merz special teraz revalid. Robie co 3 miechy przerwę na miesiąc aha i piję pokrzywę. Zdrowo sie odzywiam i nie odchudzam. A szampony rozne uzywałam od aptecznych takie jak nerile i dermeny skonczywszy na vichy czerwonym a po dzieciecych np bambi myłam to włosy wyglądały jak przysłowiowe sianko dla konia. Ech dziewczyny mowie wam ze mnie to cięzki przypadek co do łupiezu to nie jest sypki tylko to coś pod paznokciem jest takie maziowate zbite w jedna mase( bleee) z tym u derma nie byłam. Wczesniej jak chodziłam to przepisała mi loxon i aplicort i nic nie pomogło.
Czli masz to samo co ja,chyba lupiez tlusty? Ni wiem, ale mam to i da sie z tym zyc.

Radzilabym ci unormowac skore glowy... Za duzo na glowie, wlosach roznych produktow masz i voile.

Lepiej miec sianko dla konia i unormowac skore glowy. zaluj, ze nie ma rzepy, ona byla do tego rewelacyjna.

Mozesz sprobowac okladow z pieprzu cayenne, chrzanu rozcienczonego, cebuli. Ale te dwa pierwsze jesli nie masz delikatnej sklonnej do podraznien skory glowy.

Plukanki ziolowe, mysle, ze powinny pomoc.

Kupilabym w aptece jakis DELIKATNY ZESTAW, niekoniecznie dla dzieci, bo one natluszczaja czesto skore glowy, a niekoniecznie o to ci chodzi.

Potem zajmiemy sie wlosami, tak mysle.

Co do silikonow, mysle, ze raczej powinnas wszystko swoim wlosom odpuscic, koncowki podciac, miec moze ten szampon?
http://www.nokaut.pl/oferta/physioge...pon-150ml.html
Inne produkty tej firmy byly calkiem fajne. Albo nizoral. W kazdym razie, lecznicze, plukanki+witaminy i REGULARNOSC dadza efekt.

I olejki-polecam rozmarynowy, dodawaj do szamponu lub plukanki.

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2008-06-23 o 11:35 Powód: Dopisek po poscie Syrenki
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 11:31   #2248
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
To może być łupież tłusty albo łojotokowy
Poczytaj tutaj na ten temat:
http://www.wlosy.yoyo.pl/choroby_wlo...lojotokowy.php

Mam te same objawy, dermatolożka zerknęła na moją głowę i stwierdziła: ma pani łupież i tak już zostanie. Pomagał head and shoulders, teraz stosuję szampony Ocerin Bio-Activ i przeciwłupieżowy, zapowiadają się nieźle. W kolejce czeka Nizoral

domi7ks, nie ma niczego niewłaściwego w stosowaniu na końcówki silikonowych preparatów, chronią końcówki przed mechanicznymi uszkodzeniami. Można ich pielęgnację wzbogacić np o olej kokosowy.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 11:41   #2249
Narek
Zakorzenienie

Aneto, a myć włosy odżywką? Dzięki temu nie będziesz miała sianka na głowie Może dorzuć do płukanek miętę? Działa przeciwłupieżowo.

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-06-23, 12:22   #2250
AnetaK20
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. Naprawde miło jest widziec ze chcecie pomoc. Myć odzywką... tak nie robiłam nigdy a sporo ich na mojej połce stoi. Wiecie siano to jeszcze nie najgorszy moj problem. Najgorzej ten upiez czy co to jest i wypadanie wlosow. Przy myciu moge je wyciagać na garście... dziwne ze prześwitów nie mam. Nizoral uzywałam zero efetktów tak samo head & sholders i clear. Mam jeszcze jedno pytanie jak wlos mi wypada to ma coś takiego białego. Nie chodzi mi o taka normalną białą końcówke ale albo jest to długie i oblepia włos tam gdzie był przytwierdzony do głowy albo jest to taka twarda kuleczka. Matko ja to już nie wiem co mi jest kolejny dermatolog czeka...

Run with the wild horses

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości