|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
też mi się marzy kino
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dziś na pierwszej rehabilitacji...
Nie wiele się dowiedziałam bo mała zwymiotowała na Panią a potem nie szło jej uspokoić. Wybiegłam z nią szybko. Jutro drugie podejście aż mi niedobrze na samą myśl....
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły buty do chrztu dla Klaudii. Zamówiłam tez świecę i szatkę - trochę pozno, miałam we wt zamowic ale TZ chory zabrał kompa do pokoju-kwarantanny.
Mama kupiła w Biedronce Szary Domek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Emmos to super, że wszystko ok!
Buciki śliczne ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos - dobrze, ze bioderka ok! Fajne buciki. My testujemy te na chrzest - Klaudia leży na brzuchu i nimi typie - poki co trzymają sie stop. No i nam te szydełkowe z H&M spadają.
Anusia - kciuki za jutro! Na pewno bedzie lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sukienkę do chrztu już masz? Współczuje kurierom przed świetami. Cytat:
O mamuśśś, mam nadzieję, że jutro bedzie lepiej ✊️✊️ Cytat:
![]() Dziewczyny czy dobrze pamiętam, dzieci zaczynają oddychać buzią od 6 M-ca? Ami tak dziwnie od kilku dni oddycha, inaczej niż do tej pory i skojarzyłam, że to może to. Co myślicie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#878 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos No zapieprz maja niezły.. a niektórzy ludzie nie ułatwiają
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ulewa cały dzień. Tylko q/2 pieluchy z siku na cały dzień. Boję się, że znowu są 5 bakterie w moczu
((---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Mam 3 teorie: mleko, bakterie albo zęby. Jutro łapie mocz.
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Ze mną maja dobrze, bo praktycznie zawsze jestem w domu. Jedynie psa się boją, jeden kurier boi sie do bramy zbliżyć, inny kręci głową. Trzeci pyta, czy tylko jego tak nie lubi.
Cytat:
Powodzenia w łapaniu! Emmos - sukienka prawie jest. Szyta na zamowienie z aksamitu. Krawcowa ma tylko zakończenia rękawów zwęzić jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Nie wiem jak z tym oddychaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś spokojnie. Mam nadzieję że to nie przez małe marudy
![]() Z oddechem też nie wiem... Morelle, trzymam kciuki aby udało się mocz złapać i żeby wyniki były dobre! W ogóle czas mi tak szybko leci że nie miałam pojęcia że dziś czwartek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Narazie się martwię bo Zjadła przez cały dzień 250ml
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - mi tez zleciał ten tydzień mimo siedzenia w domu. W poniedziałek mam nadzieje, ze w koncu gdzieś pojedziemy. Nawet jutro bym z nią pojechała, tylko raz ma katar raz nie... zobaczymy jak bedzie rano.
Morelle - oby teraz Pestka na wieczor zjadła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle mam nadzieję że to jednak nie bakterie
Xzora sukienka na zamówienie? Koniecznie musisz się pokazać jak uszyją! Ja bym wyszła z katarem na spacer, zawsze lepiej się Klaudii będzie potem oddychać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajjj nadrobię tylko to co pamiętam, bo już nie dam rady odnieść się do wszystkiego, co chciałam...
Emmos dzięki za foto, fajna ta bielizna z lidla ![]() AnnaPaula dzięki za inf o kubkach termicznych, wzięłam mężowi ten sam, które Wy macie ![]() Xzora ja w ogóle nie jestem pewna czy śpiworek jest nam potrzebny, ten z Twojego linka wydaje mi się nie być bardzo ciepły, a właśnie takiego bym potrzebowała jak już. Ty nie jesteś z niego zadowolona? Ale i tak raczej nie ma szans żebym go kupiła przed świętami, wydałam już masę kasy na prezenty. Kurczę, teraz Was coś dopadło, zdrówka dla tż i Klaudii! Morelle oby Pestce szybko przeszły wymioty, współczuję ![]() Martini. dzięki ogromne za filmik, super wygląda to wiązanie z takim rozwiązaniem! Vadi ciekawa jestem bardzo co napisałaś w klubie, mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj tam wejść i poczytać. Ogólnie u nas już gorączka przedświąteczna, zwłaszcza że planujemy wyjechać do teściów, musi być wszystko wcześniej gotowe. Łucja czasami jest słodka, a czasami marudzi - myślę że to dziąsła. Przemieszcza się już swobodnie na brzuszku dookoła własnej osi - dalej nie używa do tego nóg, pracuje tylko ramionami. W niedzielę idziemy do przedszkola Lili na mszę i spotkanie opłatkowe wszystkich dzieci i rodziców z jej grupy, pań przedszkolnek itd. Ciekawa jestem jak Lu będzie się sprawowała... Oby dobrze, fajnie byłoby móc spokojnie pogadać ze znajomymi mamami innych dzieci. Biorę chustę kółkową, ciekawe czy Łucja posiedzi w niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - hehe, tak zaszalalam z suknią dla Klaudii
do tego bedzie jeszcze czapeczka z aksamitu od spodu ocieplona polarem. Na spacerze w koncu nie byłyśmy, bo mnie wiatr odstraszył. Jutro juz chce pójść.Siilmariien - ten z mojego linka jest gruby i taki puchaty. Ja jestem z niego zadowolona bo używam do spania. Super tez sprawdzi sie w spacerówce ( Klaudia w nim raz była na spacerze). Ale za to nie sprawdzi sie w gondoli i foteliku. Ten wełniany który teraz zamówiłam jest praktyczniejszy bo bez problemu wejdzie do gondoli, starczy na dłużej bo ma dopinaną część i mieści sie w foteliku. Do tego w mrozy wełna bedzie grzała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadła 70ml i wszystko zwróciła. Ma też luźny stolec. Jadę jutro do pediatry.
Nie cierpię tych wycieczek o 5:30
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Udanego spotkania wigilijnego!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Kurcze, źle to wyglada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy dzis wypadek z Ala... na pasach facet w nas wjechał. Byl daleko więc weszlam na pasy, zauważyłam w ostatniej chwili że nie zatrzymuje się i zdążyłam pchnąć wózek do przodu i tylko we mnie lekko strzelił. Wyglądało groźnie ale na szczęście nic nie stało się nam. Boje się pomyśleć co byłoby jak uderzył by jednak w wózek i mala mogła by wypaść.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś z Wiki tylko jeden spacer tak zmokłam że aż kurtka przemokła. I jeszcze z 30 minut stałam pod daszkiem przty wejściu na klatkę bo księżniczka spała nawet sąsiad się śmiał co ja zrobię zimą jak będzie mróz.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Mnie tz też wyciąga do kina na gwiezdne wojny byłam z nim dwa lata temu i w zeszłym roku tylko na tych ostatnich byłam już w ciąży i dużo spałam i pierwszy raz zdarzyło mi się spać w kinie. Tz lał i pytał czy mi się podobało. Teraz chciał iść w weekend ale powiedziałam że nie przed świętami i pójdzie po ale pewnie sam. |
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, : glasiu:
Karolina, matko kochana! Dobrze że nic Wam się nie stało! To co ten gamoń Was nie widział?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#892 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niech jej w końcu pomogą ![]() Cytat:
dobrze ze zauważyłaś ze nie hamuje Cytat:
|
||||
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zadzwoniłam na policję. Dostał 350zl mandatu i 10pkt. To bardzo mało jak na potrącenie pieszego, tym bardziej z dzieckiem. A straszyli go 1000zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to zamiast drugiego spaceru zasnęła sama w łóżeczku ale tylko na 30 minut. Ogólnie stwierdziłam że przydałoby mi się łóżeczko na kółkach zeby do salonu je wyciągnąć. Bo sama w pokoju nie chce być a tak bawiłaby się w łóżeczku i mnie widziała. Bo jak kłade na mate to płacze nie lubi podłogi. |
|
|
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Jutro ubieramy choinkę, nie będę dłużej czekać. Nigdy dotąd mi się z tym nie spieszyło, a od kiedy mam Ami chcę jak najszybciej przeżywać wszystkie wydarzenia razem z nią
![]() Dziś pokazywałam jej lampki na tarasie, śmiała się w głos ![]() Cytat:
Koniecznie się pochwal, gdy suknia będzie gotowa. Zapowiada się ekstra Z nami kurierzy mają podobnie. Cytat:
O Jezu, aż mi ciary przeszły jak to przeczytałam. Gdzie ten gościu patrzył, że nie widział! Całe szczęście, że nic Wam się nie stało. Ja miałam raz taką sytuację, że przechodziłam przez 3 pasmówkę bez świateł i na dwóch pasach auta się zatrzymały, więc ruszyłam, a na trzecim jakiś babsztyl w średnim wieku pędził i nawet nie spojrzał. Na szczęście byłam jeszcze na środkowym pasie i raczej bym nie wyszła bez wyjrzenia do przodu. Cytat:
Miłego spotkania w przedszkolu ![]() Moja raz miała taką dobę, że tylko 4 razy ssała i to krótko. Na szczęście trwało to jeden dzień. Ja jak byłam mała to podobno często tak miałam. Mam nadzieję, że jutro już będzie Ci jadła normalnie, a nic jej się nie stanie jak jeden dzień zje mniej. Skoro wymiotuje to z drugiej strony nie ma co się dziwić, że nie chce jeść. Każdy organizm by tak reagował. A wodę jej dajesz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez emmos Czas edycji: 2017-12-14 o 22:01 |
|||
|
|
|
#897 |
|
MerDer 4ever
|
Karola straszne!
dobrze, że nic Wam sie nie stało Wróciliśmy z kina, karmie młodego i do spania. Ciekawe jaka bedzie nocka |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Po świętach chcę zakupić wszystko co będzie potrzebne do rozszerzania diety. Zamierzam przygotować porcje jedzenia w takich silikonowych pojemnikach jak do kostek lodu, a potem to rozmrażać i podawać. Czy któraś z Was też tak planuje robić na początku? Chodzi mi po głowie myśl jak potem odgrzewać to jedzenie? W mikrofali? Rondelku(taką małą ilość)? Czy któraś z mam, które już mają za sobą rozszerzanie tak robiła?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#899 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia o Boże, dobrze, że nic Wam się nie stało! Instynkt mamy zadziałał, że popchnęłaś wózek w takim momencie... Musisz być okropnie poobijana
I pewnie adrenalina wciąż na wysokim poziomie? Coś strasznego, dobrze że nic Wam nie jest! Nie byłaś na izbie przyjęć żeby Cię obejrzeli? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oby to nie był żaden wirus, zdrówka dla Pestki! Cytat:
Pokazywałam mu te kubki jak pisałyście tu o contigo, bardzo mu się podobał, ale szkoda mu było kasy. Kupił inny, jakiś tani, ale jest z niego niezadowolony Cytat:
Ja właśnie mam dylemat co z choinką, chyba w ogóle nie kupimy, skoro i tak wyjezdzamy... Lila pewnie przyniesie stroik z przedszkola. Co do rozszerzenia diety, to ja nie planuję nic mrozić, więc nie pomogę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez miałam te tanie ale wyładowały w śmietniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja czujnie śpi. Jak jest jeszcze jasno na dworze to chodzę z nią aż się obudzi. Muszę kupić odblaski do wozka. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

((

niech jej w końcu pomogą 

Pokazywałam mu te kubki jak pisałyście tu o contigo, bardzo mu się podobał, ale szkoda mu było kasy. Kupił inny, jakiś tani, ale jest z niego niezadowolony