|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Na takich stoiskach nie trzeba też aż tak pilnować daty ważności, jeśli Na przykład dobrze wygląda, to kto się skapnie, że minęła dwa dni temu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#512 | ||
|
Holy Crap!
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79656631]A nie wiem w sumie jak się nazywa
Widzę, że z lubelskiego jesteś, to jest na Wieniawskiej (w Lublinie) taka mała piekarnia (są dwie, ale mi chodzi o tą bliżej solarium z brązowym szyldem, na którym są wypisane specjały ).[/QUOTE]A to już nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Chwała za to, że są paczkowane wędliny.
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
Ja staram się nie kupować paczkowanych, bo to generuje całe stosy śmieci, a ja staram się przynajmniej ociupinkę zminimalizować wpływ mojego jestestwa na ekosystem
A daty i składy są zazwyczaj już teraz na cenówkach napisane, często czytam
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam natomiast pracownika KFC, wysoko postawionego, który wychodził z toalety, nie mył rąk i szedł robić kanapki. Więc staram się, żeby mojego jedzenia dotykało jak najmniej osób, tak na wszelki. Jeden jedyny raz zostałam kablem. W sensie poprosiłam kierownika o rozmowę z tą osobą, bo sama nie miałam autorytetu, skarżyć nie chciałam, ale nie mogłam się powstrzymać.
|
|
#515 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Pieczywo też kupuję pakowane. Upewniłam się w tym przeczytawszy składy ze znanej sieci piekarni. Pakowany gniotek z osiedlowego sklepu ma krótszy skład i nie zawiera cukru.
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz we wszystkim jest tyle konserwantów, że można zwariować, jak się o tym za dużo myśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Coś jak bezglutenowe, tylko inna kategoria. ^^ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Pracowałam z zeszłym roku w jednym z hoteli w Niemczech (3 gwiazdki) ,według papierów byłam tam pokojówką. Normą było, że wlaścieclka widząc, że ledwo skończyłam myć kible i podłogę w toalecie to od razu wołała mnie, żebym pakowała resztki jedzenia ze sniadania do chłodni. Nie mogłam nawet umyć rąk, bo trzeba bylo szybko po śniadaniu ogarniać. Tą samą szmatką, która myłam przed chwilą muszlę klozetową wraz z deską musiałam później myć zlew, prysznic i półkę pod lustrem. Było tam tyle obrzydliwych sytuacji, że mogłabym o tym książkę napisac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#522 | |
|
Konto usunięte
|
Jaasne, przestań.
Cytat:
Widzę, że więcej nas - tych co brzydzi (prawie) wszystko oraz mają bujną wyobraźnię ![]() Też tylko paczkowane wszystko kupuję. Łącznie z chlebem. Nie raz i nie sto byłam świadkiem jak ktoś w sklepie przemacał gołą łapą 2/3 drożdżówek albo bułek na regale (PO CO pytam, W JAKIM CELU ???!!), żeby ostatecznie i tak nie kupić żadnej. Rzyg. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-12-15 o 20:34 |
|
|
|
|
#523 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#524 |
|
Holy Crap!
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7972845 6]Ja kiedys rozmawialam z pewna osoba, ktora jako sprzataczka byla bardzo ceniona... ona sie CHWALILA, ze dostaje szmatki od wszystkiego, a myje wszystko jedna szmatka. Co to za logika?[/QUOTE]
A może korzysta z innych szmatek u siebie w domu
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwała Bogu, że nie jestem bakteriofobem. Jak wychodzę zjeść na miasto nawet się nie zastanawiam, co się działo z tym jedzeniem wcześniej, ile osób je dotykało itd, bo bym chyba zwariowała. Wiecie, co się dzieje w gastro?
Jak się pracuje cały dzień na wysokich obrotach, to właśnie tak jest, że w jednej chwili przecierasz na szybko blat szmatką, a później nakładasz komuś ciasto. Co z tego, że nie dotkniesz go ręką bezpośrednio nawet - przecież dotknąłeś talerzyka, te bakterie już tam są!! :p
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Graża pracownica optyka
![]() Dostałam z pracy skierowanie na badania, oprócz zwykłego lekarza medycyny pracy także optyk. Nie mogłam tego 5 minutowego badania zrobić od razu, trzeba się zapisać na później, no okej. Przybyłam punktualnie na rzeczoną wizytę, oczywiście 2 inne osoby zapisane na dokładnie te samą godzinę (gdzie przy zapisach pani twierdziła, że każdy ma swój termin). No pal licho, poczekałam, bywa. Przed wyjściem pytam się, czy wszystkie dane tam ma do faktury, bo już wychodzę. Przytaknęła, na to druga jej sie pyta, czy ona te fakture wystawiła w ogóle. No i się zaczęło ![]() Firma w skierowaniu jak wół napisała, że chcą fakturę i opłacą przelewem, miało to już miejsce wcześniej. Kobita mi wyskakuje, że mam zapłacić gotówką. Na odpowiedź, że nie mam przy sobie, a poza tym firma ma uregulować przelewem i za coś takiego mi nie oddadzą powiedziała, że ona poczeka i mam iść do bankomatu. Dobre dziesięć minut zajęło mi przetłumaczenie jej razem z tżem, że ma wystawić fakturę na przelew i do tego nie są jej potrzebne takie dane jak: moje miejsce zamieszkania, mój numer konta bankowego, numer konta bankowego firmy zlecającej i ogółem to sam fakt, że taka faktura istnieje. Poszła robić tę fakturę do jakiegoś tam składzika, po kwadransie wchodzę już z lekkimi nerwami, bo ile do cholery można wypisywać maluśką fakturkę, to ona siedzi i jeszcze nie zaczęła, druczek pusty ![]() Na koniec jeszcze poinformowała mnie, że ja muszę zanieść, bo przecież ona nie wyśle bezpośrednio do firmy tej faktury, no jak to tak. I nie jest to nowa osoba, to wieloletni pracownik firmy... Aż żałuję, że nie zrobiłam tam afery, bo zmarnować ponad godzinę na pięciominutowe badanie i wystawienie faktury to jakiś cyrk na kółkach. |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Byłaś na badaniu u optyka, a nie u okulisty?
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, skrót taki, w optyku mają okulistę na kilka godzin dziennie, myślałam, że tak jest w większości optyków
![]() A jeszcze fakture wystawiła na 14 dni i stwierdziła, że przecież mogę im zanieść ostatniego dnia do firmy i też będzie dobrze, na bank się ucieszą z faktury 1 stycznia
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie, że przy umawianiu wizyty nie spytałaś o fakturę na przelew(mogą mieć np złe doświadczenia z twoją firmą), dziwi mnie też że nie chciałaś przyjąć faktury by ją oddać w firmie (u mnie tak to właśnie się odbywa), najbardziej dziwi mnie odbębnienie tego badania w 5 minut, tym bardziej że zawsze jest jeszcze zakraplanie atropiną (czy czymś tam podobnym).
Optyka już wyjaśniłaś więc powiedzmy że już mnie to nie dziwi. Tak po mojemu to nie pracownik okulisty przygrażynił. |
|
|
|
#530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie samo siedzenie 15 minut nad pustym drukiem jest już co najmniej dziwaczne. |
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79815601]a kto?[/QUOTE]
Autorka powyższego. Czy idąc do jakiegokolwiek prywatnego lekarza, bez wcześniejszego uzgodnienia co do płatności, po wizycie mówisz że nie zapłacisz i chcesz fakturę na przelew? Jeśli wizyta jest związana z medycyną pracy to zawsze wcześniej pytam, dla mnie to oczywistość. Mogło się zdarzyć, że firma nie rozliczyła się w określonym czasie, a może i nawet wcale nie chciała rozliczyć takiej faktury, różnie bywa. I jeszcze to, że autorka chce się awanturować, że nie chce wziąć faktury, że okulista sam ma dostarczyć jeśli chce zapłaty za wykonaną usługę. Dla mnie to normalne, że to ja biorę fakturę i przekazuję ją w firmie do zapłaty wcześniej opisując co to za usługa, kogo dotyczyła. Wezmę przykład, pójdę na zakupy, obkupię się na maksa a przy kasie powiem by wystawili fakturę na firmę takąsiakąiowaką na przelew i jeśli chcą zapłaty to sami muszą dostarczyć fakturę do firmy. Dla mnie to kosmos. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- W ramach badań okresowych bywam u okulisty regularnie co dwa lata, nigdy badanie nie trwało 5 min, zawsze czymś tam mam oczy zakraplane, a badanie trwa ok 20-30min. |
|
|
|
#533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sposób badania wynika z umowy zawartej z zakladem medycyny pracy - mnie już od lat nie zakrapiają oczu, tylko mierzą ciśnienie, każą czytać tablicę, badają dno oka i rozpoznawanie kolorów. Moim zdamiem pracownica była niekompetentna albo roztargniona. |
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym dostarczeniem faktury to przecież chodzi o to, że ona zaczyna pracę od stycznia i dopiero wtedy będzie mogła im dać fakturę, a w tym czasie termin płatności minie.
|
|
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
Nie pisała że zaczyna pracę od stycznia, pisze po prostu o skierowaniu, a nawet jeśli od stycznia to przecież może zanieść fakturę jeszcze przed podjęciem pracy, nie wiem w czym problem. By podjąć pracę to przecież musi dostarczyć wcześniej zdolność do pracy.
Edytowane przez Bossana Czas edycji: 2017-12-19 o 17:52 |
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnym byłoby płacenie przeze mnie i oczekiwanie, że oddadzą mi pieniądze, skoro umówiony sposób płatności był inny. Ta pani po prostu nie umiała tej faktury wypisać, przynajmniej tak to odebrałam, bo nawet te zwykłą wypisywała dość długo... Druga pani jej zwróciła uwagę żeby wpisała te na przelew, gdy zauważyła, że nam się cierpliwość kończy. W samo badanie nie wnikam, bo się nie znam, lekarka sprawdziła wadę tylko na maszynie i podpisała kartkę. Nic szokującego w tych czasach, takie badania po łebkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7972306 1]Jaasne, przestań.
Wiadomo, że musiałaś, bo inaczej Hände hoh i strzał w potylicę. Widzę, że więcej nas - tych co brzydzi (prawie) wszystko oraz mają bujną wyobraźnię ![]() Też tylko paczkowane wszystko kupuję. Łącznie z chlebem. Nie raz i nie sto byłam świadkiem jak ktoś w sklepie przemacał gołą łapą 2/3 drożdżówek albo bułek na regale (PO CO pytam, W JAKIM CELU ???!!), żeby ostatecznie i tak nie kupić żadnej. Rzyg.[/QUOTE] A ty nie byłabyś sobą gdybyś choć przez jeden dzień komuś nie docięła na forum? |
|
|
|
#538 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli Lottie została przez firmę wysłana ze skierowaniem do lekarza medycyny pracy, to zapewne jej zakład ma podpisaną z przychodnią odpowiednią umowę, wobec której powinna ona wystawiać fv na przelew. Dlatego nie w interesie Lottie było latać i dostarczać gdziekolwiek komukolwiek czyjeś faktury. Z resztą na chłopski rozum - przychodnia chce kasę - przychodni zależy na dostarczeniu fv - przychodnia dba o wysłanie fv pocztą za potwierdzeniem odbioru. Równie dobrze Lottie mogłaby być osobą lekkomyślną, zapominalską, zgubiłaby tę fakturę - czy nadal uważasz, że to osoba nie będąca stroną w tej transakcji była odpowiedzialna za przekazywanie jakichkolwiek dokumentów? Takie rzeczy przesyła się albo osobiście albo pocztą, sorry Gregory.
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2017-12-19 o 20:51 |
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;79821351]Jeśli Lottie została przez firmę wysłana ze skierowaniem do lekarza medycyny pracy, to zapewne jej zakład ma podpisaną z przychodnią odpowiednią umowę, wobec której powinna ona wystawiać fv na przelew. Dlatego nie w interesie Lottie było latać i dostarczać gdziekolwiek komukolwiek czyjeś faktury. Z resztą na chłopski rozum - przychodnia chce kasę - przychodni zależy na dostarczeniu fv - przychodnia dba o wysłanie fv pocztą za potwierdzeniem odbioru. Równie dobrze Lottie mogłaby być osobą lekkomyślną, zapominalską, zgubiłaby tę fakturę - czy nadal uważasz, że to osoba nie będąca stroną w tej transakcji była odpowiedzialna za przekazywanie jakichkolwiek dokumentów? Takie rzeczy przesyła się albo osobiście albo pocztą, sorry Gregory.[/QUOTE] No ja już nie miałam weny, żeby się z kobietą szarpać, że powinna wysłać te fakturę pocztą, zrobię dokładnie to samo jutro i będę miała z głowy. Czy firmy tak rzadko korzystają z faktury na przelew, że ludzie nie wiedzą o ich istnieniu i sposobie działania, czy co? Bo ta pani to mnie potraktowała, jakbym ją chciała okraść (nie wspominam, że 5 minut wcześniej chciała mnie wypuścić kompletnie bez niczego, to ja się dopytywałam, czy aby na pewno wszystkie formalności ze mną są załatwione), a do faktury na przelew chciała znać moje miasto, żeby poznać mój numer konta (kompletnie tego nie zrozumiałam ). Mnie to dziwi, tym bardziej, że to nie była nowa pracownica, jej imię i nazwisko widnieje na pieczątce tego zakładu, więc mniemam, że pracuje już tam co najmniej kilka lat, a wypisanie faktury to w tym przypadku nie była żadna filozofia, wszystkie dane firmy na skierowaniu, musiała jedynie znać numer konta własnej firmy... |
|
|
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
sądzę że tego zwykle nie robi, albo jest niekompetentna.
Czasami też jak coś się stanie w życiu takiego człowieka - jest całkowicie rozkojarzony. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Widzę, że z lubelskiego jesteś, to jest na Wieniawskiej (w Lublinie) taka mała piekarnia (są dwie, ale mi chodzi o tą bliżej solarium z brązowym szyldem, na którym są wypisane specjały
).[/QUOTE]
Chwała za to, że są paczkowane wędliny.