Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 13:21   #931
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Hej hej!

Ja rano ruszyłam na podbój stolycy, pojechałam w odwiedziny do koleżanki. Z racji tego, że nie mam samochodu pojechałam komunikacją publiczną. Sto lat nie jechałam tak do Warszawy (nie mówcie mojej teściowej, że pojechałam autobusem bo zawału dostanie ). Gdyby nie deszcz jak wracałam to by było spoko. Trochę zmarzłam, mam nadzieję, że się nie przeziębię. Piję herbatkę, jem sałatkę i zaraz myk pod kocyk

CZarodziejka ściskam Cię mocno mocno! Ale będzie wszystko w porządku, no inaczej być nie może!!

Ja na usg III zapisałam się na 11.01, będzie to 34 tydzień ale tak sobie zażyczyła moja gin Ilsa można mnie wpisać

Sylwestra też spędzimy w domu, być może z ciężarnymi znajomymi. Dwa lata z rzędu chodziliśmy na duże imprezy, w tym roku bardzo chętnie spędzimy go w domu
Stary 2017-12-15, 13:36   #932
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Dawno nie było brzuszka, to pokazuje mój z wczoraj 28+2, mam wrażenie ze mnie wywaliło z dnia na dzien

Przepraszam za bałagan w tle, ale przed przeprowadzka to nie rozpakowuje juz nic ani szczególnie nie układam Załącznik 7357966
Mam identyczną poduche do karmienia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-15, 13:50   #933
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Dziewczyny, proszę o kciuki. Dzisiaj będę miała rezonans magnetyczny, musza wykluczyć zmiany w mózgu/tętniaka.
Rano rozmawiałam z moim ginem, mówię że przecież oprócz wymiotów dobrze się czuje, wyniki ok itd , a on na to ze tak, ale raz właśnie mieli taki przypadek. Dziewczyna wymiotowała, oprócz tego wszystko ok, a niestety dobrze się nie skończyło. Nie chciał mi powiedzieć co się stało, potem w rozmowie wyszło że miała tętniaka i jej pękł Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć.
Trochę się boje
Oczywiście nie ma opcji żebym wyszła dzisiaj, nawet na chwilę. Ale trochę mi lepiej, bo rozmawiałam z wychowawczynią synka i mówiła że już z nim rozmawiała i sam mówił że mamusia w szpitalu i nie będzie mogła przyjść, za to będzie tatuś. Ogólnie podobno ok.

Trzymaj się koniecznie, dobrze że masz mądrego synka i że Mąż chociaż pójdzie oglądać jego jasełkowe występy Może jak wrócisz to Ci powie swoją rolę Będzie dobrze, na wszystkie wymiotujące kobiety ten lekarz miał jeden taki przypadek
e: Właśnie widzę że jednak dzisiaj wychodzisz - no i lepiej niż kisnąć do wtorku aż łaskawie zrobią ten rezonans

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-12-15 o 13:55
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:53   #934
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Bingo! 😂 wyśle mężusiowi, niech pocieszy w pracy

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 13:57   #935
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Hej, hej to juz 15 czas pędzi. Nie mam planów na resztę dnia. Mala znowu odmawia mi spaceru Mąż w pracy do 22. ;(
Mecassie dobrze, że moj sie nie budzi i śpi jak zabity

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:10   #936
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Właśnie teraz te wyjścia do sklepów to masakra, w rossmannie też kolejki.. Jutro chyba wyślę tz samego do biedronki, bo tam to dopiero będzie się działo

W ogóle aplikacja pokazała mi, że dziecko spi teraz ok 15 godzin na dobę, a ja mam wrażenie, że prawie wcale nie spi, chyba że tak dokazuje przez sen

Ja się zapisałam na usg na styczeń, będzie akurat 30+4, ale potem na pewno jeszcze pójdę gdzieś prywatnie rzucić okiem na moje pseudo krwiaki i ogólnie wielkość dziecka.
Moj na pewno nie spi 15 godzin, mam wrazenie ze prawie w ogole nie spi albo gmera mi przez sen. Dzisiaj nad ranem mnie po raz pierwszy wybudzil bo tak szalal jak spalam na boku. A przedwczoraj pierwszy raz mnie autentycznie zabolalo jak skopal.
Cytat:
Ja na szczescie tak nie mam- w nocy malo sie budze a jak maz sie obudzi to od razu z panika do mnie "co sie dzieje?!" a ja tylko skromnie siku musze. Za to mam tak ze siedze wieczorem i nagle, w jednej chwili po prostu musze do toalety wiec sie zrywam i lece
Cytat:
Wkurzylam się. Właśnie był mój gin i mi powiedział, że oddział neurologiczny najwcześniej mi zrobi rezonans 19(wtorek) ale może to być tez późniejszy termin. Maja mało lekarzy, full ludzi po udarach, nie da sie tego przeskoczyć. Pogadałam z nim, sam mi powiedział że będę tu tylko siedzieć, bo nic innego mi nie będą robić , tylko czekać na ten pieprzony rezonans.
Z racji tego, że mam super hiper pakiety medyczny z pracy umówiłam się prywatnie na przyszły tydzień , dzisiaj wychodze domu, a do niego mam przyjść z wynikiem.
Tak czy siak poproszę o kciuki na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Mam tylko oczywiście uważać na siebie, nie dźwigać nie przemeczac itd

O kurcze, bez sensu. Ale dobrze ze wychodzisz, bez sensu cie trzymac skoro i tak nic nie zrobia. Szkoda ze tak to wyglada- to sztuczne zajmowanie miejsc
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
też pierwsze słyszę, zupełnie nie ogarniam tych spraw...ale muszę się zorientować

a my już prawie doszliśmy do zgodności...tylko co będzie jak się młode urodzi i mi to imię nie będzie pasować? znów przeprawa :/

też trzymam kciuki

czuje się pocieszona, bo my jesteśmy świezo po remoncie i też postawiliśmy na prysznic bez brodzika... i jak się okazało, że będzie dzieć, trochę załowałam... ale musimy dac radę

mam też takie pytanie, na ostatniej wizycie zgłosiłam mojej gin, że miałam kilka razy taki różowy śluz... niby jak to nie jest krwawienie to jest normalne i nie ma się co przejmować, bo macica jest teraz mega ukrwiona i może tak się dziać... ale dziś mam 3 dzień pod rząd i mi się to nie podoba... macie takie dolegliwości? co na to Wasz gin?
Nie mam i nie mialam czegos takiego. Zdarzylo mi sie tylko przy dopochwowej luteinie ze wzgledu na podraznienie. Nawet po seksie nic nie leci. Co prawda wszyscy ginekolodzy mowili mi ze sie nie ma czym przejmowac gdyby nawet niewielkie plamienie sie pojawilo ale ja bym skonsultowala. Ja mialam plamienie z szyjki spowodowane podraznieniem wiec nic nadzwyczajnego i u ciebie pewnie tez tak jest ale powinnas jeszcze raz z ginekologiem to sprawdzic- niech ci powie skad sie to bierze.

Przyszla moja sukienka ciazowa- lepiej wyglada niz na zdjeciach wiec juz mam stroj na wigilie i bedzie tez spoko po ciazy
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:11   #937
katstan
Raczkowanie

Dziewczyny orientujecie się może czy w ciąży na ból gardła można stosować Doppelherz na gardło? Było w kategorii dla mam i kobiet w ciąży więc zamówiłam, a jak przyszło to się okazuje że w składzie tymianek...
Oczywiście w ulotce nie ma ani słowa o stosowaniu w ciąży
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:17   #938
alleyezonme
Zakorzenienie

Weekend

Doczekałam sie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:24   #939
Lunak
Wtajemniczenie

Lelowa, super, ze na wizycie wszystko dobrze

Robinsonka, ja tak nie mam. Ale pewnie w takiej sytuacji spanikowalabym i leciała to sprawdzić.

Dolly, jakie ciasteczka robisz? Ja mam w planach zrobic dla jednych i drugich rodziców i dziadków tzta kruche z czekolada. Moja mama powiedziała, ze absolutnie poradzi sobie z wigilia, a głupio mi z pustymi rękoma jechać; druga rodzina to same łasuchy i zjedzą ciastka z chęcią.

Torrence, oj Torrence <kręci głową>. Ładnie to tak komunikacja?!

Asiula, mój tez tyle nie spi albo ma gwałtowne ruchy przez sen. I mój maz ma nowa zabawę (wczoraj sobie wymyślił) - podchodzi do mnie jak leżę, tryc tryc w brzuch i odchodzi. A pozniej sie śmieje jak mnie Dzieć kopiec i juz kilka razy syknelam, bo tak trafił, ze bolało.
Chwal sie sukienka!

Byłam w galerii i mam depresje jestem takim wielorybem, że az płakać mi sie chce
Sukienka co Mecassie kupiła bardzo ładna tylko nie w moim kolorze
Bede malować paznokcie na pocieszenie.
A mój chłop miał byc wczesniej w domu dzis, bo poszedł na 7, ale pisze, ze nie wyjdzie przed 16, bo ma zaraz spotkanie. Tiulowy ten dzien

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:35   #940
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
My mamy kupiona choinke ale jeszcze nie ubrana, jutro sie za to wezmę

Dziewczyny na który tydzień umawiacie sie na Usg III trym?

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja bym poszła do kina ale w sumie nic ciekawego nie ma A mam jeszcze kilka darmowych biletow

Ja idę w przyszły czwartek na usg, więc będzie to 29+0.

Stary 2017-12-15, 14:38   #941
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Asiula chwal sie sukienka

Lunak - ta sukienka co ma Mecassie ma sporo różnych kolorów, może coś sobie wybierzesz, widziałam szare w paski, bordowe, czerwone, granatowe i zielone

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 14:38   #942
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Właśnie teraz te wyjścia do sklepów to masakra, w rossmannie też kolejki.. Jutro chyba wyślę tz samego do biedronki, bo tam to dopiero będzie się działo

W ogóle aplikacja pokazała mi, że dziecko spi teraz ok 15 godzin na dobę, a ja mam wrażenie, że prawie wcale nie spi, chyba że tak dokazuje przez sen

Ja się zapisałam na usg na styczeń, będzie akurat 30+4, ale potem na pewno jeszcze pójdę gdzieś prywatnie rzucić okiem na moje pseudo krwiaki i ogólnie wielkość dziecka.
Mam to samo wrażenie...
Aż ostatnio położnej pytałam czy dziecko może być zbyt ruchliwe

Stary 2017-12-15, 14:40   #943
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Asiula chwal sie sukienka

Lunak - ta sukienka co ma Mecassie ma sporo różnych kolorów, może coś sobie wybierzesz, widziałam szare w paski, bordowe, czerwone, granatowe i zielone

Widziałam czerwona i czarna jeszcze. Czerwona z boku ma przeszycia jak paski na dresie, a czarna ma białą wszywke po bokach. Najlepsza ta ciemno zielona tylko ja zgnile wyglądam w takim kolorze :/

Stary 2017-12-15, 14:41   #944
marcia45
Zadomowienie

Na gardło płukanie woda z soda, Isla lub tamtum Verde. To wiem że mozna.

Mecassie dzięki za cynk z sukienką doszła i jest super. Wreszcie coś na święta mam i jeszcze cena ok

Czarodziejka bidulo. Nie ma czegoś takiego że ciężarne poza kolejnością jak u nas.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 14:57   #945
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może czy w ciąży na ból gardła można stosować Doppelherz na gardło? Było w kategorii dla mam i kobiet w ciąży więc zamówiłam, a jak przyszło to się okazuje że w składzie tymianek...
Oczywiście w ulotce nie ma ani słowa o stosowaniu w ciąży
Ja bralam tantum verde i pomagalo, do tego prenalen w saszetkach (tez pomogl- dobrze rozgrzewa) i robilam irygacje zatok Fixsinem Junior (taki mialam w domu od tesciowej) plus woda morska do psikania. Lekarka mi dzis mowila ze na tym etapie ciazy mozna brac sinupret i acc ale ja nie kombinuje. Do tego mega dobrze na mnie dziala syrop z cebuli z dodatkiem miodu. Mi tak farmaceutka dala Gripovite z hibiskusem. Niby minimalna ilosc w skladzie ale juz sama swiadomosc ze jest powoduje ze go odstawilam w kat. Dobrze ze maz wypil to sie nie zmarnowalo
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Lelowa, super, ze na wizycie wszystko dobrze

Robinsonka, ja tak nie mam. Ale pewnie w takiej sytuacji spanikowalabym i leciała to sprawdzić.

Dolly, jakie ciasteczka robisz? Ja mam w planach zrobic dla jednych i drugich rodziców i dziadków tzta kruche z czekolada. Moja mama powiedziała, ze absolutnie poradzi sobie z wigilia, a głupio mi z pustymi rękoma jechać; druga rodzina to same łasuchy i zjedzą ciastka z chęcią.

Asiula, mój tez tyle nie spi albo ma gwałtowne ruchy przez sen. I mój maz ma nowa zabawę (wczoraj sobie wymyślił) - podchodzi do mnie jak leżę, tryc tryc w brzuch i odchodzi. A pozniej sie śmieje jak mnie Dzieć kopiec i juz kilka razy syknelam, bo tak trafił, ze bolało.
Chwal sie sukienka!

Byłam w galerii i mam depresje jestem takim wielorybem, że az płakać mi sie chce
A mój chłop miał byc wczesniej w domu dzis, bo poszedł na 7, ale pisze, ze nie wyjdzie przed 16, bo ma zaraz spotkanie. Tiulowy ten dzien

Moj maz tez sie tak zneca nade mna porusza brzuchem, pokluje palcem i idzie a dziecko sie po chwili uaktywnie i wali po zebrach

Sukienka sie pochwale jak ja zaloze

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 15:13   #946
alleyezonme
Zakorzenienie

Pokażcie ta sukienkę bo nie mogę nigdzie linka znaleźć

Stary 2017-12-15, 15:16   #947
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Najzwyklejsze kruche ciasteczka Z TEGO przepisu Dodaję tylko przyprawy do pierników

Oj ja taki wielorybi nastrój miałam ostatnio Od wczoraj jakoś lepiej, nawet nie wiem czemu Marzec niedługo, będziem wracać do formy
Aj szczególnie w piątek nie lubię jak mojemu się zasiedzi w pracy
Stary 2017-12-15, 15:20   #948
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Pokażcie ta sukienkę bo nie mogę nigdzie linka znaleźć

Tę od Mecassie?

https://www.stradivarius.com/pl/kobi...ml?colorId=150

Stary 2017-12-15, 15:56   #949
Mecassie
Zakorzenienie

O widzę że sukienka robi szał, super bo naprawde dobra cena materiał taki na dłużej a nie że się zmechaci.

Lunak zamów sobie przez neta inny kolor może ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 15:59   #950
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
O widzę że sukienka robi szał, super bo naprawde dobra cena materiał taki na dłużej a nie że się zmechaci.

Ale ja ją chciałam na dziś wieczor no normalnie mam wielorybiego dola

Stary 2017-12-15, 16:22   #951
_Selina_
Zakorzenienie

Mam wyniki
Glukoza na czczo
82,0mg/dl 70,00-99,00 N
Glukoza po 1 godz.188,0mg/dl
Glukoza po 2 godz.130,0mg/dl
Czyli dobrze czy źle?

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-12-15 o 16:25
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 16:39   #952
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mam wyniki
Glukoza na czczo
82,0mg/dl 70,00-99,00 N
Czyli dobrze czy źle?

Chyba po godzinie za wysoki?
Lelowa musi się wypowiedzieć
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 16:46   #953
lelowa
Zakorzenienie

Ojoanna hahaha
Faktycznie po godzinie troche za duzo, prosze tu normy:
1513356396128.jpg
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 16:47   #954
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Tylko właśnie ten kolor robi robotę
Cytat:
Stary 2017-12-15, 16:57   #955
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry,

Dziewczyny, proszę o kciuki. Dzisiaj będę miała rezonans magnetyczny, musza wykluczyć zmiany w mózgu/tętniaka.
Rano rozmawiałam z moim ginem, mówię że przecież oprócz wymiotów dobrze się czuje, wyniki ok itd , a on na to ze tak, ale raz właśnie mieli taki przypadek. Dziewczyna wymiotowała, oprócz tego wszystko ok, a niestety dobrze się nie skończyło. Nie chciał mi powiedzieć co się stało, potem w rozmowie wyszło że miała tętniaka i jej pękł Uaktywnił się jej w ciąży właśnie, więc muszą to wykluczyć.
Trochę się boje
Oczywiście nie ma opcji żebym wyszła dzisiaj, nawet na chwilę. Ale trochę mi lepiej, bo rozmawiałam z wychowawczynią synka i mówiła że już z nim rozmawiała i sam mówił że mamusia w szpitalu i nie będzie mogła przyjść, za to będzie tatuś. Ogólnie podobno ok.

Myślałam o Tobie dziś. Wiesz, że wszystkie Ci kibicujemy!! Życzę Ci dużo, dużo siły! Dobrze, że jesteś w domu 😊
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Czarodziejka oczywiscie kciuki najmocniej zacisniete i eobrze w sumie, ze wychodzisz, synek bedzie wniebowziety, a i zawsze w domu to inaczej.

Ja juz po wizycie, wszystko ok. Na nastepnej usg ale i tak radzila zapisac sie wczesniej na usg 3d 3trym co i tak mialam w planach.

Robinsonka nic takiego nie mialam w zadnej z ciaz. Moze jest tak jak piszesz ale lepiej jeszcze raz skonsultowac.
😍😍
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mam wyniki
Glukoza na czczo
82,0mg/dl 70,00-99,00 N
Czyli dobrze czy źle?

Właśnie, właśnie niech Lelowa tu się wypowie jako ekspert 😄

Trochę Was poczytałam. Sylwestra chyba w znakomitej większości spędzimy razem 😁 bo ja nie zamierzam nigdzie wychodzić. Nie mam też weny, a przede mną dwa referaty do napisania i maaaasa pracy...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 17:02   #956
marcia45
Zadomowienie

Cytat:

Link ja wczoraj zamawiałam, bo pisałam że była za free ekspresja wysyłka. Dziś już była u mnie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 17:04   #957
lelowa
Zakorzenienie

Wlasnie pizza wlazla do pieca
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 17:11   #958
julietta83
Zakorzenienie

ostatnio jak byłam w stradku, to w tym kolorze mi się ta sukienka spodobała

taka bardziej biurowa, ale materiał trochę przyjemniejszy
szkoda, że nie wiedziałam o darmowej wysyłce, bo nie chce mi się znowu do galerii jechać
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 17:12   #959
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Nadrabiam Was jak moge (w przerwach między pracą i pakowaniem) ale jeszcze sporo mi brakuje. Odpowiem tylko szybko Lunak - na razie odpuscilismy to mieszkanie. Goście coś kręcą, ale dalej go nie sprzedali. Wystawili za taką samą cene jak ostatnio na kilku nowych portalach. Napisali że zostaje całe wyposażenie mieszkania (a nam mowili ze zabieraja pralke, lodowke, caly salon i kuchnie). Zadzwonilam do nich z innego numeru podpytac i przez telefon juz powiedzieli ze jednak zostaje tylko łazienka i kuchnia. Dodatkowo przez telefon dostałam infirmacje ze po świętach można byłoby zwozic swoje rzeczy do mieszkania a nam mowili ze najwcześniej marzec... Mamy jeszcze jedno na oku ale dopiero na początku stycznia będzie można obejrzeć bo na razie sa tak jeszcze wtnajmujacy Mamy nadzieję ze będzie ok

Zdrowka i buziaki! Jak sie ogarnę będę bywac tutaj częściej!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 17:19   #960
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Tę od Mecassie?

https://www.stradivarius.com/pl/kobi...ml?colorId=150

Ej świetna ta sukienka
Jutro chyba odwiedzę Stradiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości