|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie rodzić w Krakowie????
Ja przy sn od razu dostałam córeczkę i od razu położna przyłożyła mi ją do piersi
![]() Od samego początku nie miałam żadnego problemu z kp a w razie pytań były dwie pomocne położne, które pełniły funkcję kogoś w rodzaju doradcy laktacyjnego, i bez problemu przychodziły i pomagały, pokazywały jak przystawiać. Jedyny raz kiedy się złamałam i podałam mm był spowodowany paniką, którą siała współlokatorka. No bo może mała za mało je (moja dużo spała), może nie przybiera, jak za dużo spadnie to Was nie wypuszczą do domu itd, itp. Niestety jej posłuchałam i poprosiłam o mm, koleżanka z łóżka obok też to zrobiła. Tak na wszelki wypadek. To było w drugiej dobie, na drugi dzień miałyśmy wychodzić. Na szczęście w żaden sposób nie wpłynęło to na nasze karmienie i do tej pory cyc to ulubiony posiłek a córka ma już 14 miesięcy ![]() Ale trzeba przyznać, że położne w żaden sposób nie kontrolują i nie sprawdzają po co Ci mm. idziesz i prosisz o butelkę i dają w każdej ilości. Niepotrzebnie. Mogły by wyjaśnić, że nie trzeba się nakręcać, że skoro ssie to na pewno jest ok, mogły by podać wagę malucha, żeby mama wiedziała, że nie spada za bardzo. A one idą na łatwiznę i bez pytania dają. W dodatku jedna z położnych dająca mi butelkę, na moje pytanie ile malutka może zjeść, powiedziała mi, że ile chce. I tym sposobem młodzież wchłonęła chyba ponad pół zanim jej zabrałam. Dopiero ta położna od laktacji powiedziała mi, że bzdura, że jeśli już to powinnam była jej dać 10 ml i to wszystko. No ale skąd człowiek ma to wiedzieć. Podsumowując moją epopeję - nie daj się nakręcić. Jeśli maleństwo będzie ssało to nie pakuj się w żadne butelki "bo za mało ssie". Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak z płatka i czekamy na relację
Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2017-11-22 o 08:39 |
|
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uspokoiłyście mnie, więc pozostaje mi odliczać
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z was wie cos o porodach prywatnych w klinice Femina?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze podpytam, widziałam na stronie że wymagają planu porodu przy przyjęciu.
Oni mają jakiś swój wzór? Widziałam, że na Siemiradzkiego mają. Czy mam znaleźć byle jaki w necie i sama to wypełnić? |
|
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak wolałam wypełnić ich
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Manddy, czy miałaś może jakiś ręczniczek dla maleństwa czy także nie trzeba? Planuje wziąć dla córci tylko jakies pieluszki tetrowe, troszkę dużych wacików na wszelki wypadek i chusteczki nawilżane, żeby ze smółką lepiej sobie poradziły. Myślisz, że coś jeszcze się przyda na te 2-3dni? Rozumiem, że pampersy tam jakieś mają.
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na sali przy przewijakach masz i pampersy i chusteczki nawilżane. Swoją drogą zaraz po powrocie do domu przerzuciłam się na waciki i wodę
|
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) no ale wiadomo, że szpital się rządzi swoimi prawamiJak będę miała jeszcze jakieś pytania to będę tu pisać, już niej niż 2 miesiące
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ujastek ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak z kangurowaniem przez tatę w razie CC na Kopernika??
))
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiepsko.. trzeba się najlepiej ze 100 razy przypomnieć niestety Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Manddy, czy po tych 2h przytulasów z dzieciątkiem jak Cię przewieźli na oddział już to tż cały czas był z Tobą??
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Franio urodził się po 17.00 a na sale 2osobowa przewieźli mnie o północy ale mąż już nie czekał bo bez sensu. Wiec ciężko mi powiedzieć. Ale maleństwo dostałam po 2h od cc i sobie na mnie leżał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie może tam być bliska osoba z tego co wiem
|
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Mamusie co powiecie na temat szpitala Kopernika?
Hej Wszystkim,
zamierzam rodzić w szpitalu Kopernika i bardzo jestem ciekawa Waszych opinii na temat tego szpitala a także opieki w nim ? Na co powinnam się nastawić? Pomóżcie ![]()
Edytowane przez MamaNikosia2018 Czas edycji: 2018-02-26 o 14:35 Powód: literowka |
|
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie co powiecie na temat szpitala Kopernika?
Cytat:
wiadomo, że nigdzie nie jest idealnie, ale porównując warunki w SU z opisami koleżanek np w szpitalach powiatowych to naprawdę nie jest źle Polecam wziąć ze sobą wszystkie higieniczne rzeczy, które Wam przyjdą na myśl. Opieka poporodowa nie jest zła. Są super położne i te które mają zły dzień standardCo mogę od siebie dodać? Pytać, prosić o pomoc i jeszcze raz pytać nawet o pierdoły. I nawet w nocy. Jeśli same nie będziemy kroplą drążąca skałę to wiadomo, że nikt za nami nie będzie latał. No i przetrwać te dni z myślą, że w domu zawsze jest inaczej ![]() ps. Polecam, żeby ktoś donosił Wam coś do zjedzenia, żeby nie chodzić jednak głodnym. Posiłki nie są złe, ale dla karmiącej mamy to zdecydowanie za mało i monotonnie |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
A do jakiego lekarza chodziłas wcześniej? Ja mam ale takiego który nie przyjmuje w szpitalu i nie wiem co robic. Chciałabym iść do takiego gdzie będę wiedziała że nie mam co się martwić jak przyjdzie czas...
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wiele aspektów, które uważam za ważne przy wyborze szpitala do rodzenia. Mój gin pracujący w danym szpitalu byłby raczej w drugiej połowie tej listy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#291 |
|
Idealna Źona; )
|
ja miałam CC w Rydygierze wspominam ja dobrze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
Hej
czy któraś ostatnio rodziła na Ujastku? Jakie macie opinie o tym szpitalu?
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodziłam w czerwcu w Siemiradzkim z płatnym pakietem i jestem bardzo zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Milagr0s;86109334]Rodziłam w czerwcu w Siemiradzkim z płatnym pakietem i jestem bardzo zadowolona
![]() [\QUOTE] A za co dopłacałaś dokładnie? Miałaś swoją położną albo lekarza prowadzącego ciążę w tym szpitalu? Jak opieka poporodowa? Napisz proszę coś więcej
Edytowane przez ga_tita Czas edycji: 2018-11-14 o 00:02 |
|
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam na poczatku mieć swoją wybrana wcześniej położna ale że ostatecznie skończyło się na cięciu cesarskim to nie policzyli mi za to. Zaplacilam ostatecznie za pobyt w jednoosobowej sali gdzie cały czas mógł mieszkać i mieć równiez posiłki mąż. Opieka poporodowa była bardzo dobra za wyjątkiem kilku niedociągnięć więc na pewno wybrałabym znowu ten szpital ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

- nie daj się nakręcić. Jeśli maleństwo będzie ssało to nie pakuj się w żadne butelki "bo za mało ssie". 

a nie może tam być bliska osoba z tego co wiem