|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Vadi, brawa dla Was;*! Oby to nie był jedyny raz
![]() Mala, chyba powinnaś wyjść z domu się wykrzyczeć i pobyć chwilę sama ze sobą ![]() Anusia , brawa za rehabilitację ![]() Morelle, rotawirus? Jejku, oby Pestka się pędem wykurowala! Muszę się pochwalić że ściągnęłam dziś z 80 ml mleka do południa. Niestety po południu już tylko 15 ale i tak sukces bo wcześniej to dramat był. Będziemy z mężem testować butelki. Kurcze, słabo mi jak sobie pomyślę że będę musiała niedlugo zostawiać Wojtka na parę godzin dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Pestki za pierwsze słowo! Klaudia jeszcze nie sklada sylab. Albo mowi le, heh - czyli to co od samego początku albo kracze jak wrona Cytat:
Cytat:
Brawa za 95ml - to juz ładna porcja! Ja jednak dalej jestem drażliwa. Zirytowałam sie zamawiając mufki. W sklepie internetowym znalazłam 10zł taniej niż na Allegro. W jednym nie dałam rady wejść w koszyk! Znalazłam inny sklep internetowy gdzie najtaniej wychodził odbiór w punkcie - nie dało sie wybrać punktu. W innych sklepach albo było drożej albo nie były dostępne. W koncu złożyłam zamowienie na telefonie w tym pierwszym sklepie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale historia z tymi mufkami. Oby było wszystko z nimi ok
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
A my z znów na wychodnym
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
SteveS, a jak młody wisi na mnie pół nocy?
![]() Xaora, dobrze że się w końcu udało. Devileek, super że możecie wyjść ![]() Taedio, oby N się spisał ![]() Muszę te pochwalić moje dziecko. Wykąpane, najedzone, położyłam w łóżeczku, zapaliłam czerwone światełko i wyszłam. Włączyłam nianię. Coś się pokręcił. Poszłam mu podać smoka, wyszłam, 5 minut i zasnął. Sam z siebie. To na noc takie rzeczy się nie zdarzały! Nawet nie pisnął ![]() Dziś w ogóle testuje spanie w innym pokoju i zobacE jak to wpływa na sen Wojtka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję! U nas histeryczny wieczór. Coś ją boli, ale nie wiem co :/
#939 |
Zakorzenienie
|
Devileek, Taedio - super, ze nie siedzibie w domu.
Pestycyda - super z tym zaśnięciem! U mnie dzisiaj problem - zwykle o 20.00 zasypia, a mamy juz 21.10. Klaudia cały czas mocno pobudzona. Tez ją odłożyłam do łóżeczka, wyszłam i mnie zawołała. Przy piersi niezadowolona. W koncu zrobiłam 60ml mm, oby pomogło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Morelle, oby Pestka szybko się uspokoiła.
Xzora, u nas pomaga wyciszanie na wieczór ale wiem że Klaudia. Tych wyjątkowych więc nie pozostaje nic innego jak życzyć żeby szybko padła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() My mielismy Dentinox - mlody dostal po nim alergii a nastepnego dnia pleśniawek. Moj wrażliwiec.. Cytat:
A z gastrologiem to szłabym jeszcze raz i domagala sie badań. To nie jest normalne ze ona tak reaguje na kazde mleko i wciąż wymiotuje. Dobrze przybiera na wadze mimo to? Cytat:
Cytat:
Dzis wogole allegro bylo przeciążone. Probowlam od rana kupic pare rzeczy i nie dalo soe wejsc do koszyka a potem przy platnosci blikiem wieszalo sie wszystko.. Cytat:
![]() My dzis w domu... posprzątalam troche bo jutro znajomi mają przyjechać i moze moj brat, ciekawe czy jego druga połówka raczy sie pojawić ![]() Spokojnej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Uuu sam zasnął Czad! Morelle Spokoju życzę i cierpliwości. Oby nic ja nie ni . Bolało. Devileek Ekstra, że udało się wyjść. Taedio Wam też fajnie ![]() My właśnie many 1 KP hehe bo zasnął 2h temu. I mało zjadł chyba... Zdążyliśmy oglądnąć serial ![]() Dobranoc dziewczyny. Wyśpijcie się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#943 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie było tak kolorowo to minęło równe 2h i książę się obudził. Nie dał się ululać. Karmimy sie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Chciałam się pochwalić, że Ami zrobiła dziś pierwszy obrót na brzuszek ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie przygotowywania posiłków. Ja z racji tego, że jesteśmy z mężem na pudełkach nie będę gotować dla siebie i Ami razem. Dlatego wolałabym na początku przygotowywać córce większą ilość i mrozić, bo nie wyobrażam sobie na bierząco gotować takie małe potrawy. Co do mrożenia to mam trochę warzyw z mamy ogródka z zamrażalce. Osobiście wolę zamrożone własne niż świeże z obcego źródła. Parowar fajny pomysł, mogłabym w nim przygotowywać, dzielić i potem odgrzewać. Muszę poszperać w necie jakie są. Dzięki. Jon, gratuluję pierwszego ząbka ![]() Anusia, brawo dla Amci za rehabilitację ![]() Minini, fajnie, że jasełka udane ![]() Xzora, ja mam w pudełkach tyle warzyw i owoców, że często, przyznam bez bicia, zostają na talerzu. Vadi, kciuki za powtórkę z wczorajszej nocy ![]() Siil, ale masz dobrze ze starszą córcią ![]() Pestycyda, ja teraz robię tak, że na noc zakładam pampers PC, a w dzień dadę sofy, bo zmieniam częściej w dzień, a w nocy w ogóle. Na razie się sprawdza. W necie pampersy sa tańsze, ja akurat zamawiam babci sporo leków, więc przesyłkę mam za darmo. Mała, fajnie, że spotkałaś się z przyjaciółkami ![]() ![]() ![]() Morelle, biedna ta Twoją córcia ![]() ![]() ![]() ![]() Na mnie ostatnio laktator nie zadziałał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Pestycyda, mam nadzieję, że Wojtek zreflektuje się wreszcie i da odpocząć, oby Wasze nocki szły w dobra stronę. Xzora, u mnie też dziś wyjątkowo Ami usnęła dużo później niż zazwyczaj. Ale to chyba dlatego że za nic w świecie nie dała się o 18 wybudzić z drzemki i wstała dopiero około 19. Z tym, że nie jest marudna, uśmiecha się tylko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy tylko moja sie nie przewraca? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Z plusow bo ciagle tylko biadule zaczela sie przemieszczac ramionami. Zasuwa po macie ze strach ja zostawic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Anusia, kazdy dzieć jest inny
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam dziś mega nerwa i opiedzieliłam tz. Wiki spała dzis tylko raz w ciągu dnia. Probowałam ją uśpić ok 15 ale na rękach spała a jak odlozyłam to się obudziła i już nie chciała spać. Wrócił tz z delegacji mała było widać że jest padnieta ale nie mogła zasnąć. Udało się o 16:50 odlozyłam do wózka i na brzuszku ( kiedyś wtej pozycji spała długo wiec z nadzieją usiadłamna kanapie) nagle tz zaczą się rozpakowywać mówię zostaw bo ją obudzisz wiesz ze w domu mało śpi. Oczywiście postawił na swoim zaczął szelescić Wiki 16:55 obudzona. Oczywiscie pretensje do mnie ze ją tak nauczyłam. Do 19 nie mogłam jej uspokoić płakała ze zmęczenia ledwo jej zmieniłam pampersa i do spania padła o 20:30. Teraz jestem juz po kp wykończona i wściekła. A i niespodziewanie dotarło do mnie dziś zamowienie z hm ale nie miałam czasu luknąć. Ide spać dobrej nocy dziewczyny. U mnie pewnie nie bedzie kolorowo bo jak nie śpi w dzień to w nocy tymbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Darietta powinnaś zostawić małą z tż tydzień to by zobaczył jaka to łatwizna. Ale wiem wiem kp.
Dobranoc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz mial uspic mala ja w tym czasie bralam dluzszaaaa kapiel widocznie nie mogl sobie poradzic i wzial ja do naszego lozka. To ja od 2 miesiecy usypiam ja w lozeczku a ten w jeden wieczor mi to zaprzepaszcza!!!! Ona ma ciezki charakter i latwo przyzwyczaja sie do dobrego,boje sie ze pare takich nocek i znow zagosci u nas na stale. Nie mam nic do tego ze spi z nami,zwykle biore ja dopiero po karmieniu czyli okolo 7 rano do nas,ale dla dobra nas wszystkich lepiej byloby aby spala u sebie. Odzwyczailam sie od tego ze spi obok i trzeba na nia uwazac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Ja muszę sobie kupić taką koszulkę
![]() W Tesco są przeceny na niektóre ubranka -50% |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O super ja dziś chwilę bujalam J. We wózku i nie chciał zasnąć w końcu go zostawiłam i poszłam sobie oglądać brzydule i po chwili patrzę zasnal ![]() ![]() Dziewczyny które kp czy wam też tak ciężko się słucha mam które twierdzą że miały słaby pokarm bo ściągnęły i miały sama wodę ? Mi ręce opadają... Staram się za dużo nie madrowac i mówię tylko że mój pokarm tak Alt czas wygląda a dziecko ładnie przybiera na wadze . I najgorsze jest to że położna im tak radzi robić ... Miałam też rozmowę o fotelikach i szczepieniach na szczęście nie zapytali jk my szczepimy więc nie musiałam mówić a o fotelikach powiedziałam że zależy mi na długim wozeniu tyłem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Emmos - gratulacje dla Ami za obrót!
A odnośnie zostawiania warzyw i owoców na talerzu - moze jakbyś od nich zaczynała jedzenie go wtedy wszystko byś zjadała? Dzisiaj zjem marchewkę przed drugim śniadaniem. Wczoraj tego nie zaplanowałam i nie wyszło. Anusia - brawo dla corki za pełzanie! Emmos dobrze pisze - ze każdy dziec inny i każdy wyjątkowy ![]() Darietta - współczuje ciezkiego dnia. Tez bym sie wkurzyła. Jak wczoraj TZ wrócił po 21.00 to Klaudia przysypiała. Od razu przylozylam palec do buzi zeby był cicho ![]() Anusia - racja, ze jak mała ładnie spi w łóżeczku to szkoda to zaprzepaścić. U mnie poki co tez w łóżeczku, tyle ze nad ranem ją biore do siebie. AnnaPaula - dobra koszulka ![]() Devileek - mimo, ze ja mieszanie, to mam słabą tolerancje na słuchanie głupot i spokojnie opowieści o chudym mleku bym nie wysłuchiwała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
Cześć.
U nas noc nawet fajna, mleka na noc nie chciała, zasnęła o 21:30 i dopiero ok 3 nad ranem zaczęła się kręcić i szukać smoka. Nie chcę chwalić, ale było dobrze ![]() Mój tż na polowaniu myśliwskim, więc ja z Adą i teściową zrobimy sobie wycieczkę na Jarmark Bożonarodzeniowy ![]() Świętami się w tym roku podzieliliśmy (zawsze w Wigilię jeździliśmy do moich rodziców a wieczorem w domu teściowa robi). Teraz u moich rodziców Wigilię zrobimy w sobotę, dzięki temu cały dzień będziemy mogli posiedzieć, a w niedzielę normalnie u teściowej piętro wyżej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Prawie pozbawiłam prezentu świątecznego Klaudię
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę kupić sobie sweterek....ciekawe czy bym weszła w 170
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0578422002.html |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie . Ja na prawdę nic nie mam jak ktoś chce karmić mm ale czy w tych czasach gdzie informacje są na wyciągnięcie ręki wierzyć w takie bzdury? Nie umiem ciągle tego pojąć Wczoraj rozmawiałam. Jedna koleżanka co nie ma dzieci i mowi że nie może słuchać matek bo co jedna to madrzejsza przeczytaly 3 książki i wszystkie rozumu pozjadaly. No ale przeczytaly coś może było tam mądrego chciały zgłębić wiedzę a nie wierzyć położnej która ma 60 na karku i nie dokształca się od 30 lat ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Ogólnie widze plusy rehabilitacji. Dziś karmiąc małą pierwszy raz widziałam jej szyje. Amelka ma problem z napięciem w obręczy barkowej i chodzi cały czas ze ściśniętą szyją. Wczoraj w sumie też kąpiąc ją mogłam jej umyć szyjkę co normalnie jest nie osiągalne. śmieje się że teraz jak sie wyprostuje to przybędzie jej z 2 cm. Apropo ubranek. Producenci chyba szyją seryjnie pod chińskie dzieci. Kupiłam jej na BF body z zary 74. No nie wpadłabym że będą na styk. Wyprałam a one jeszcze się skurczyły. No rzesz zakup roku poczyniłam. ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas chorobowy czas ![]() ![]() Starszak chory, wczoraj byliśmy na kontroli, wyglądało że wychodzi na prostą a okazało się że rozwinęło mu się zapalenie ucha. Dostal antybiotyk. Pierwszy w życiu, więc i tak uważam że super wynik bo ma prawie 3 lata. No ale z chora dwójką w domu zwariować można...
#959 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
U nas noc gorsza, bo wczoraj moje kociaki miały czyszczone i usuwane ząbki pod narkozą, więc dałam im spać z nami i parę razy budzili Timiego, ale wyraźnie coś się u niego zmieniło, raz uśpiony po prostu śpi, a ostatnie tygodnie to były pobudki co chwilę. No i dużo mówi 'mamamamamama' ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
DEVILEK no ludzie straszne głupoty o kp gadają. Mi już się często nawet w dyskusję nie chce wychodzić jak ktoś nie ma pojęcia o temacie. Tak samo o fotelikach i szczepieniach jak Ty. A jakie później zdziwienie jak się karmi dziecko które ma ponad rok....
ANUSIA super że widzisz efekty rehabilitacji. Jak często chodzicie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.