![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
Cytat:
![]() 3maj się aluchelek,aj niestety nie wiem co masz robić bo chyba nigdy nie miałam czegoś takiego...owszem czasem zbiera mi się w gardle ropa w postaci białych kulek,ale to co innego...a może któraś z Was wie jak się pozbyć ropy z gardła?chyba zatok mi schodzi i dlatego,ale to jest wstrętne uczucie bo oddech szybko staje sie nieświeży i nawet najlepszy płyn do płukania nie pomaga... ![]()
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
możesz płukać zwykłą przegotowaną wodą z solą lub solą emską. Ja też tak mam ;-) to podobno skutek angin i"kraterków" na migdałach. Ale jeśli masz to często i dużo, to powinnaś iść do laryngologa
![]() idę posmarować się sacholem ![]()
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za sól emska? bardzo Ci aluchelek dziękuję!!!dla Ciebie ![]() jak tylko będę miała możliwość to pójdę do lekarza ![]()
![]() |
#2134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A sól emska to takie tabletki, można je kupić w aptece, kosztuje grosze. Rozpuszczasz w letniej wodzie i gitara ![]() Boże, Boże, boję się, że nas wywalą za ot ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem musisz sama dojść do czego oczekujesz ![]() Siądź przed lustrem, pogadaj do siebie, uśmiechnij się , zobacz jakie masz usta i kształt zębów i wtedy zdecyduj, jeżeli Twoje usta są duże to porcelana na pewno powiększy je bardziej niż metal (zamki są dużo większe, grubsze ), jeżeli mówiąc odsłaniasz dolne zęby to może warto na dół założyć porcelanę, ja gdybym zakładała drugi raz to chyba bym tak zrobiła, ząbki na dole są węższe co sprawia wrażenie zamka na zamku i świeci przy mówieniu, jeżeli chodzi o górę ja osobiście jestem za metalem ponieważ uważam, że aparat jest jak biżuteria i wygląda ślicznie, ale jeżeli masz wąskie ząbki to może lepiej jednak porcelana ![]() Przemyśl co tak naprawdę sprawia, że nie chcesz mieć aparatu na ślubie, bo wszyscy znajomi, i tak będą cię znać z aparatem i się do Twojego wyglądu przyzwyczają ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ałaja- dalej obcierają mnie pierścienie. No i z dolnego pierścienia na 7 (6brak) wypadł mi drucik spod gumki. Boję się, że albo mnie podrapie, albo się urwie. Sama nie umiem sobie z tym poradzić, a moja orto dopiero w czwartek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2138 |
Konto usunięte
|
Denta-Med jest dosyc daleko odemnie.
Jest jakis dobry orto w Nowej Hucie lub poblizu. No chyba ze napawde warto tam sie wybrac nie zwazajac na odleglosc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Hej,
dawno mnie nie tu nie bylo ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie aparatki
#2141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
![]() Mała rada: Wybierz sie do dwóch, trzech orto (dobrych) -> np. pani ort od papryki i "mój" Kapera. Zobaczysz kto Ci bardziej odpowiada jako lekarz, co proponuje, jakie ma podejście ![]() ![]() Ja byłam na konsultacji u dr.Michny (albo jakoś tak), chciał usuwać ząbki, dać pierścienie. A Kapera (dla mnie) miał lepsze podejście, powiedział że za dużo żelastwa to też nie do końca i jak rurki spełnią swoją funkcję to super (tzn. nie dopadną) jak odpadną to dopiero pierścienie. No i nie kazał mi nic usuwać - sukcesywnie szlifuje zęby żeby uzyskać potrzebne milimetry |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kurcze, straszne rzeczy się dzieją z tym Twoim hassem, naprawdę Ci współczuję, bo wiem co to znaczy się męczyć z takim plastikiem na podniebieniu. A jak tam efekty? Miałaś diastemę? Teraz jak rozumiem już nie rozkręcasz, tylko czekasz na zrośnięcie szwu podniebiennego? Kurcze, hassa zakładałyśmy przecież mniej więcej w tym samym czasie, a ja go zdjęłam pod koniec kwietnia i teraz mam już zwykłego druciaka ![]()
![]() |
#2145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja sie w ogole na tym nie znam, u dentysty to ja nawet nie pamietam kiedy byłem, pewnie bym sobie nawet dał zrobic krzywde z niewiedzy aby założyć aparat. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() juz od paru tygodni sledze wasz wątek i cały czas zastanawiam sie co to jest ten hass ![]() ![]() dzięki z góry za odpowiedzi :d |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyjmuje - i tu jest haczyk - na starym Bieżanowie, Jędrzejczaka czy Jędrzejczyka? Zawsze mam problem ![]() ![]() Ale Papryka coś mówiła że jeszcze na nowym Bieżanowie ![]() ![]() Co do krzywdy, też bym sobie zrobiła gdyby nie konsultacja z.... dentystką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() no coż, postaram sie go złapac i umowic sie na wizyte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
czesc babencje...eh taka jestem przybita
![]() ![]() ![]() ![]() ide spac, sorrki za off topick'a..Branoc dziewczyny.
#2152 |
Raczkowanie
|
smv nie przejmuj sie... jeszcze wyników nie masz. na pewno bedzie dobrze
![]() a ja jutro znów mam wizyte (miałam 2 tyg temu). orto chce mnie zobaczyć, bo poprosiłam ją, żebyśmy w lipcu zobaczyły sie jakos pod koniec, bo wyjeżdzam do domu na wakacje, a pod koniec lipca mam w wawie wizyte u dermatologa i dlatego chciałam to jakos połączyć. najgorsze jest to że znów trzeba bedzie płacic 150 zł ![]() mnie dzis bolą jedynki, nic odgryzać nie mogę...może w koncu sie ustawiają tak jak powinny. z wyciągiem się zaprzyjaźniłam ![]() ![]() lece się kąpać i spać, bo jutro znów trzeba wstać o 6, żeby zdażyć na 8 na praktyki ![]() ![]() ![]() buziale wielkie dla wszystkich!!! miłej nocki!!!
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
dzis zrobiłam osratniego zeba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gorzej już później - z umawianiem mimo, że wizyty są z miesięcznym odstępem umawianie się na następną jest problemem (u mnie ![]() ![]() Ps. Tylko pamiętaj żeby odwiedzić też drugiego ortę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiesz co ciekawe? Spędziłam masę czasu na szukanie polecanych orto w Krakowie na gazeta.pl (najczęściej Kapera) i gdzieś tam gdziiieeeś znalazłam Michnę. Ps. na mnie też nie zrobił dobrego wrażenia -> zębów nie miałam mocno pokrzywionych, tylko trójka wyszła za łuk a tak to prosto, i on zaczął cmokać że trudno oj trudno bo ma wysoką poprzeczkę (w takim sensie, że nie zadowoli mnie "byle efekt" bo już teraz go mam, i musi się bardziej starać; ja to tak odebrałam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Czyli jednak dr M. cały czas ma "wysoką poprzeczkę", już od tych kilku lat. Dobrze że się u niego nie leczysz.
![]() |
#2159 |
Przyczajenie
|
ehhhh ja jutro jade na zakladnie sepracji
za tydzień będe mieć druciaka ![]() boje sie jak cholera i tyle Wam powiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Studiuję w Krakowie, ale mieszkam w Tarnowie, tu ortodontów jest niewiele, a jedyna pani sensowna ma terminy 3-4 miesięczne! Czasem sięgające do pół roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.