Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 13:45   #2131
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
zajrzyj na stronę Fundacji Urszuli Jaworskiej. Oddać szpik nie jest łatwo: można być zarejestrowanym jako dawca, no ale nie oddać przez cały żywot.
Ja niestety nie mogę oddać krwi ale mam pospolite A rh+, taka z reguły jest

A ja mam coraz więcej białych krostek w buzi...Sachol wystarczy, czy do dentysty trzeba iść? Pali i swędzi to świństwo
dzięki!!właśnie weszłam na jej str i czytam i n wizażu znalazłam wątek o oddawaniu krwi więc nie będę Was zanudzała!!
3maj się aluchelek,aj niestety nie wiem co masz robić bo chyba nigdy nie miałam czegoś takiego...owszem czasem zbiera mi się w gardle ropa w postaci białych kulek,ale to co innego...a może któraś z Was wie jak się pozbyć ropy z gardła?chyba zatok mi schodzi i dlatego,ale to jest wstrętne uczucie bo oddech szybko staje sie nieświeży i nawet najlepszy płyn do płukania nie pomaga...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 13:59   #2132
aluchelek
Raczkowanie

możesz płukać zwykłą przegotowaną wodą z solą lub solą emską. Ja też tak mam ;-) to podobno skutek angin i"kraterków" na migdałach. Ale jeśli masz to często i dużo, to powinnaś iść do laryngologa

idę posmarować się sacholem

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 14:15   #2133
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
możesz płukać zwykłą przegotowaną wodą z solą lub solą emską. Ja też tak mam ;-) to podobno skutek angin i"kraterków" na migdałach. Ale jeśli masz to często i dużo, to powinnaś iść do laryngologa

idę posmarować się sacholem
serio??ja nic na ten temat nie wiem co z tym robić...u lekarza z przeziębieniem byłam raz(miałam 12 lat wtedy to chyba była grypa bo miałam 40,3 stopnia gorączki) i więcej nie byłam mimo,że chorowałam....no,ale z katarem,kaszlem,gorączką do lekarza...ja???!!!no i taki skutek bo nawet nie wiedziałam,że miałam anginę-choć to prawdopodobne...prócz tych ropnych białych kulek mam tez takie jakby burchelki-pewnie w środku jest ropa....
a co to za sól emska?
bardzo Ci aluchelek dziękuję!!!dla Ciebie
jak tylko będę miała możliwość to pójdę do lekarza w takim razie prócz laryngolga czeka mnie jeszcze neurolog,ortopeda i nie wiem jaki jeszcze....więc trochę czeka mnie wizyt i będę musiał mieć mnóstwo cierpliwości ,żeby wytrzymać w tych kolejkach...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 14:24   #2134
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
serio??ja nic na ten temat nie wiem co z tym robić...u lekarza z przeziębieniem byłam raz(miałam 12 lat wtedy to chyba była grypa bo miałam 40,3 stopnia gorączki) i więcej nie byłam mimo,że chorowałam....no,ale z katarem,kaszlem,gorączką do lekarza...ja???!!!no i taki skutek bo nawet nie wiedziałam,że miałam anginę-choć to prawdopodobne...prócz tych ropnych białych kulek mam tez takie jakby burchelki-pewnie w środku jest ropa....
a co to za sól emska?
bardzo Ci aluchelek dziękuję!!!dla Ciebie
jak tylko będę miała możliwość to pójdę do lekarza w takim razie prócz laryngolga czeka mnie jeszcze neurolog,ortopeda i nie wiem jaki jeszcze....więc trochę czeka mnie wizyt i będę musiał mieć mnóstwo cierpliwości ,żeby wytrzymać w tych kolejkach...
hmm...wiesz, nie chcę udzielać porad na forum, bom nie medyk ;-) ja tylko też mam takie kulki i mi lekarka powiedziała, że to jedzonko, które wpada do kraterków na migdałach (stąd ten zapach). Ale ja to mam rzadko i nie zwracam na to uwagi. Ale jeśli Ci się to często zdarza, to moim zdaniem powinnaś pójść do kształconego medyka

A sól emska to takie tabletki, można je kupić w aptece, kosztuje grosze. Rozpuszczasz w letniej wodzie i gitara

Boże, Boże, boję się, że nas wywalą za ot

Stary 2008-06-23, 17:49   #2135
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez she04 Pokaż wiadomość
Natj ---> Wiesz co... nie chodzi o to, ze ja się wstydzę aparatu... po prostu planujemy z narzeczonym ślub na przyszły rok i chodzi mi głównie tylko o ten jeden dzień. Bo wiem, ze aparat porcelanowy jest słabo widoczny, a ten metalowy rzuca się w oczy... jeszcze nie widziałam panny młodej z aparatem, wiec nie wiem...
Miała któraś z Was aparat na własnym ślubie - i nie pytam o aparat fotograficzny???
A więc tak aparat tak czy tak widać, tego się nie ukryje , metal każdy rozpoznaje od razu i nie wnika za bardzo, a co do porcelany to ja osobiście mam takie wrażenie, że fakt nie widać od razu, że to aparat, ale za to widz ma wrażenie zniekształconych dziwnych zębów przynajmniej ja tak mam ale przyznaję, że porcelanę na żywca widziałam tylko parę razy , a parę razy przyglądałam się uważnie ludziom i się okazywało, że to takie dziwne zęby a nie aparat . Ja mam zamki mini i przy jasnych gumkach na zdjęciach z daleka jest praktycznie nie widoczny widać go za to na portretach.

Moim zdaniem musisz sama dojść do czego oczekujesz

Siądź przed lustrem, pogadaj do siebie, uśmiechnij się , zobacz jakie masz usta i kształt zębów i wtedy zdecyduj, jeżeli Twoje usta są duże to porcelana na pewno powiększy je bardziej niż metal (zamki są dużo większe, grubsze ), jeżeli mówiąc odsłaniasz dolne zęby to może warto na dół założyć porcelanę, ja gdybym zakładała drugi raz to chyba bym tak zrobiła, ząbki na dole są węższe co sprawia wrażenie zamka na zamku i świeci przy mówieniu, jeżeli chodzi o górę ja osobiście jestem za metalem ponieważ uważam, że aparat jest jak biżuteria i wygląda ślicznie, ale jeżeli masz wąskie ząbki to może lepiej jednak porcelana pooglądaj zdjęcia, poczytaj opinie.

Przemyśl co tak naprawdę sprawia, że nie chcesz mieć aparatu na ślubie, bo wszyscy znajomi, i tak będą cię znać z aparatem i się do Twojego wyglądu przyzwyczają , na zdjęciach jeżeli będziesz chciała to można wyczyścić więc czym tu się przejmować, aparat przeraża tylko na początku, a potem to już z górki, z równymi ząbkami prezentuje się super

Pozdrawiam
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 17:59   #2136
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

yyyy....wiesz dyguś, ja nie umiałam cytować kilku wypowiedzi jednocześnie ;-) ale od czego są kochane aparatki!
No właśnie- miałam zapytać: jak się cytuje kilka wypowiedzi jednocześnie

Ałaja- dalej obcierają mnie pierścienie. No i z dolnego pierścienia na 7 (6brak) wypadł mi drucik spod gumki. Boję się, że albo mnie podrapie, albo się urwie. Sama nie umiem sobie z tym poradzić, a moja orto dopiero w czwartek
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:38   #2137
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
No właśnie- miałam zapytać: jak się cytuje kilka wypowiedzi jednocześnie

Ałaja- dalej obcierają mnie pierścienie. No i z dolnego pierścienia na 7 (6brak) wypadł mi drucik spod gumki. Boję się, że albo mnie podrapie, albo się urwie. Sama nie umiem sobie z tym poradzić, a moja orto dopiero w czwartek

na dole masz dwa guziki: cytuj i odp., a pomiędzy nimi jest plusik (wielocytuj ten post). Naciskasz na niego przy poście, który chcesz cytować, potem na kolejny i kolejny, a przy ostatnim, który chcesz cytować, naciskasz "cytuj" wtedy wszystkie ładnie wskakują i można cytować do woli

Stary 2008-06-23, 18:39   #2138
201701160959
Konto usunięte

Denta-Med jest dosyc daleko odemnie.
Jest jakis dobry orto w Nowej Hucie lub poblizu.
No chyba ze napawde warto tam sie wybrac nie zwazajac na odleglosc?
201701160959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:46   #2139
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamil.o Pokaż wiadomość
Denta-Med jest dosyc daleko odemnie.
Jest jakis dobry orto w Nowej Hucie lub poblizu.
No chyba ze napawde warto tam sie wybrac nie zwazajac na odleglosc?
U orto zostawisz duże pieniądze, wolisz pójść byle bliżej czy byle lepiej?
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:48   #2140
Lawinia2007
Rozeznanie

Hej,

dawno mnie nie tu nie bylo ja niestety nosze jeszcze hassa i zdejeme go dopiero po koniec wakacji

pozdrawiam wszystkie aparatki

15.02.2008 - aparat na dolne ząbki

25.02.2008 - hass + maska brrrr - juz go nie ma!!!

04.14.2009 - aparat na górne ząbki
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:53   #2141
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
U orto zostawisz duże pieniądze, wolisz pójść byle bliżej czy byle lepiej?
masz dar od Boga
No to chyba sie tam wybiore

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 19:17   #2142
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Hej,

dawno mnie nie tu nie bylo ja niestety nosze jeszcze hassa i zdejeme go dopiero po koniec wakacji

możesz mi powiedziec czy boli cie podniebienie przy rozkrecaniu i noszeniu tego hassa ? Ja nie noszę go tylko wyciągi i Hedgera, ale strasznie boli mnie podniebienie z rana po sciagnięciu i w ciągu dnia i nie wiem dlaczego, a zaczęło się to od noszenia hedgera. Czy to możliwe zeby mi się coś ta szczęka rozszerzała ? Jak jest u ciebie ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:40   #2143
natj
Rozeznanie

Cytat:
masz dar od Boga
No to chyba sie tam wybiore

Mała rada:
Wybierz sie do dwóch, trzech orto (dobrych) -> np. pani ort od papryki i "mój" Kapera. Zobaczysz kto Ci bardziej odpowiada jako lekarz, co proponuje, jakie ma podejście, jakie ma ceny .

Ja byłam na konsultacji u dr.Michny (albo jakoś tak), chciał usuwać ząbki, dać pierścienie. A Kapera (dla mnie) miał lepsze podejście, powiedział że za dużo żelastwa to też nie do końca i jak rurki spełnią swoją funkcję to super (tzn. nie dopadną) jak odpadną to dopiero pierścienie. No i nie kazał mi nic usuwać - sukcesywnie szlifuje zęby żeby uzyskać potrzebne milimetry
Stary 2008-06-23, 19:45   #2144
emless
Moderator

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Hej,

Heh, no w końcu się pojawiłaś

Kurcze, straszne rzeczy się dzieją z tym Twoim hassem, naprawdę Ci współczuję, bo wiem co to znaczy się męczyć z takim plastikiem na podniebieniu.
A jak tam efekty? Miałaś diastemę? Teraz jak rozumiem już nie rozkręcasz, tylko czekasz na zrośnięcie szwu podniebiennego?

Kurcze, hassa zakładałyśmy przecież mniej więcej w tym samym czasie, a ja go zdjęłam pod koniec kwietnia i teraz mam już zwykłego druciaka

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:57   #2145
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
na dole masz dwa guziki: cytuj i odp., a pomiędzy nimi jest plusik (wielocytuj ten post). Naciskasz na niego przy poście, który chcesz cytować, potem na kolejny i kolejny, a przy ostatnim, który chcesz cytować, naciskasz "cytuj" wtedy wszystkie ładnie wskakują i można cytować do woli
dziękuję
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:58   #2146
201701160959
Konto usunięte

Cytat:

Mała rada:
Wybierz sie do dwóch, trzech orto (dobrych) -> np. pani ort od papryki i "mój" Kapera. Zobaczysz kto Ci bardziej odpowiada jako lekarz, co proponuje, jakie ma podejście, jakie ma ceny .

Ja byłam na konsultacji u dr.Michny (albo jakoś tak), chciał usuwać ząbki, dać pierścienie. A Kapera (dla mnie) miał lepsze podejście, powiedział że za dużo żelastwa to też nie do końca i jak rurki spełnią swoją funkcję to super (tzn. nie dopadną) jak odpadną to dopiero pierścienie. No i nie kazał mi nic usuwać - sukcesywnie szlifuje zęby żeby uzyskać potrzebne milimetry
Mogłbym prosic o numer do dr Kapery? Gdzie on przyjmuje? Kiedy mozna/wypada do niego dzwonic?
Ja sie w ogole na tym nie znam, u dentysty to ja nawet nie pamietam kiedy byłem, pewnie bym sobie nawet dał zrobic krzywde z niewiedzy aby założyć aparat. :/
Stary 2008-06-23, 20:01   #2147
paulinciax07
Rozeznanie

czesc dziewczyny
juz od paru tygodni sledze wasz wątek i cały czas zastanawiam sie co to jest ten hass czy jak to tam się nazywa w sierpniu będę miec aparat i nie wiem czy to tez mnie czeka;p;d a mam podobno wąską szczękę i dlatego zęby sie krzywia.
dzięki z góry za odpowiedzi :d
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 20:13   #2148
natj
Rozeznanie

Cytat:
Mogłbym prosic o numer do dr Kapery? Gdzie on przyjmuje? Kiedy mozna/wypada do niego dzwonic?
Ja sie w ogole na tym nie znam, u dentysty to ja nawet nie pamietam kiedy byłem, pewnie bym sobie nawet dał zrobic krzywde z niewiedzy aby założyć aparat. :/
012 659 03 82, to do niego do domu - dzwonić, tak popołudniami, musisz celować kiedy będzie.

Przyjmuje - i tu jest haczyk - na starym Bieżanowie, Jędrzejczaka czy Jędrzejczyka? Zawsze mam problem , od centrum dojazd zajmuje 40 min ( ): tramwajem do dworca w Płaszowie a później autobusem.
Ale Papryka coś mówiła że jeszcze na nowym Bieżanowie . O to, to już do niej

Co do krzywdy, też bym sobie zrobiła gdyby nie konsultacja z.... dentystką . Jak opowiedziałam jej moją wizytę (nie u Michny, ale gdzieś w takim "centrum ortodontyczno-dentystycznym) to kazała uciekać. I podsumowała tak "jak lekarz jest dobry to prze do tego żeby założyć własny gabinet - wie że będzie mieć klientów, bo jest dobry (masło maślane ) - a nie pracuje pod kogoś i... ma większą kasę z tego, a nie dzieli się zyskami"
Stary 2008-06-23, 20:17   #2149
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Cześć nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta, bo długo nie pisałam ale wróciłam Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie od założenia aparatu. W sumie to nie powiedziała mi czy są jakieś efekty ale ja je sama widzę więc jest dobrze I mam takie pytanie: czy wy też myjecie zęby u niej w gabinecie?? bo mi dzisiaj powiedziała żebym przynosiła szczoteczkę to jak mi zdejmie drucik to będę sobie myć bo wtedy łatwiej jest sie dostać do trudnodostępnych miejsc... W sumie prawda ale jakieś dziwne mi się to wydaje Gumeczki zielone - oczo***ne Aha i jak jutro zalicze finanse to wakacje do października buźka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 20:28   #2150
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
012 659 03 82, to do niego do domu - dzwonić, tak popołudniami, musisz celować kiedy będzie.

Przyjmuje - i tu jest haczyk - na starym Bieżanowie, Jędrzejczaka czy Jędrzejczyka? Zawsze mam problem , od centrum dojazd zajmuje 40 min ( ): tramwajem do dworca w Płaszowie a później autobusem.
Ale Papryka coś mówiła że jeszcze na nowym Bieżanowie . O to, to już do niej

Co do krzywdy, też bym sobie zrobiła gdyby nie konsultacja z.... dentystką . Jak opowiedziałam jej moją wizytę (nie u Michny, ale gdzieś w takim "centrum ortodontyczno-dentystycznym) to kazała uciekać. I podsumowała tak "jak lekarz jest dobry to prze do tego żeby założyć własny gabinet - wie że będzie mieć klientów, bo jest dobry (masło maślane ) - a nie pracuje pod kogoś i... ma większą kasę z tego, a nie dzieli się zyskami"
no to dalej to juz chyba nigdzie nie mam
no coż, postaram sie go złapac i umowic sie na wizyte Tylko boje sie ze skoro jest taki dobry to termin na wizyte konsultacyjna dostane dopiero na sierpien
Stary 2008-06-23, 20:31   #2151
smv
Zakorzenienie

czesc babencje...eh taka jestem przybita mialam licencjat i chyba go nie zdam 600 zł ciezko zarobione poszło sie ***ac tak mi zle tak zle ze łeeeeeeeeee;--(( chyba jednak nie jestem stworzona do anglistyki, oprocz tego ze lubie ten jezyk nic mi nie wychodzi

ide spac, sorrki za off topick'a..Branoc dziewczyny.
Stary 2008-06-23, 20:55   #2152
carla_87
Raczkowanie

smv nie przejmuj sie... jeszcze wyników nie masz. na pewno bedzie dobrze

a ja jutro znów mam wizyte (miałam 2 tyg temu). orto chce mnie zobaczyć, bo poprosiłam ją, żebyśmy w lipcu zobaczyły sie jakos pod koniec, bo wyjeżdzam do domu na wakacje, a pod koniec lipca mam w wawie wizyte u dermatologa i dlatego chciałam to jakos połączyć. najgorsze jest to że znów trzeba bedzie płacic 150 zł eh...

mnie dzis bolą jedynki, nic odgryzać nie mogę...może w koncu sie ustawiają tak jak powinny. z wyciągiem się zaprzyjaźniłam )) wiem, że to dziwnie brzmi, bo niektóre z Was źle wspomniają to ustrojstwo, ale ja jakoś sie przyzywczaiłam

lece się kąpać i spać, bo jutro znów trzeba wstać o 6, żeby zdażyć na 8 na praktyki na szczęscie już ostatni tydzien. jutro będę mieć czyszczenie, koleżanka mi zrobi )) troszkę osadu pod jedynkami na dole sie nazbierało, więc skorzystam z okazji i sobie go usunę
buziale wielkie dla wszystkich!!! miłej nocki!!!

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:01   #2153
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Cześć nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta, bo długo nie pisałam ale wróciłam Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie od założenia aparatu. W sumie to nie powiedziała mi czy są jakieś efekty ale ja je sama widzę więc jest dobrze I mam takie pytanie: czy wy też myjecie zęby u niej w gabinecie?? bo mi dzisiaj powiedziała żebym przynosiła szczoteczkę to jak mi zdejmie drucik to będę sobie myć bo wtedy łatwiej jest sie dostać do trudnodostępnych miejsc... W sumie prawda ale jakieś dziwne mi się to wydaje Gumeczki zielone - oczo***ne Aha i jak jutro zalicze finanse to wakacje do października buźka
Ja co wizytę myję zęby u orto Myłam przez 3 lata poprzednio i teraz także Lubie sobie szczoteczką pojeżdzić po ząbkach bez tego drutka we wszystkie zakamarki i szparki I faktycznie czasami są malutkie resztunie ;/ Ale mi odpowiada taka mycie w gabinecie hihi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 21:08   #2154
madaK
Rozeznanie

dzis zrobiłam osratniego zeba(wymiana plomby,i najgorzej bolało),dentystka ogladała aparacik i powiedziała ze bede zadowolona z efektu,choc narazie nic nie widac.i mam pytani.mowiła zebym zapisała sie do chirurga na usuniecie jednej ósemki na dole.narazie z nia ok jest i nie musze sie spieszyc.i mam pytanie,czy któras usuwała,czy jest to bolesne i wogóle.strasznie sie boje dentysty,a co mówic o takim czyms.mam miec rozcinane dziąsło bo tylko kawałek jej widać.dzieki za odp.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:39   #2155
natj
Rozeznanie

Cytat:
no to dalej to juz chyba nigdzie nie mam
no coż, postaram sie go złapac i umowic sie na wizyte Tylko boje sie ze skoro jest taki dobry to termin na wizyte konsultacyjna dostane dopiero na sierpien
e, nawet nie. Zależy mu żeby przyjąć i Cię gdzieś wciśnie (choćby miał wstać wcześniej i przyjąć Cię o 9) - od telefonu to tydzień-dwa.
Gorzej już później - z umawianiem mimo, że wizyty są z miesięcznym odstępem umawianie się na następną jest problemem (u mnie ), bo ani mnie ani jemu termin nie pasuje, ale jakoś kompromisem (niestety moim ) się da.

Ps. Tylko pamiętaj żeby odwiedzić też drugiego ortę!
Stary 2008-06-23, 21:44   #2156
emless
Moderator

Cytat:

Ja dr Michnę to bym z całego serca odradzała. Leczył mnie jak byłam mała i dzięki jego wspaniałomyślnej decyzji nie mam teraz górnej dwójki, którą będę musiała zastąpić implantem. Może przez kilka lat się wyrobił, ale i tak bym mu nie ufała. Co to, to nie!

Cytat:
Napisane przez paulinciax07 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
juz od paru tygodni sledze wasz wątek i cały czas zastanawiam sie co to jest ten hass czy jak to tam się nazywa w sierpniu będę miec aparat i nie wiem czy to tez mnie czeka;p;d a mam podobno wąską szczękę i dlatego zęby sie krzywia.
dzięki z góry za odpowiedzi :d
Hass... To jest coś takiego jak na zdjęciu. Ma za zadanie poszerzyć górny łuk rozrywając szew podniebienny. Nic przyjemnego, ale dla efektu warto pocierpieć

Stary 2008-06-23, 21:50   #2157
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emless Pokaż wiadomość
Ja dr Michnę to bym z całego serca odradzała. Leczył mnie jak byłam mała i dzięki jego wspaniałomyślnej decyzji nie mam teraz górnej dwójki, którą będę musiała zastąpić implantem. Może przez kilka lat się wyrobił, ale i tak bym mu nie ufała. Co to, to nie!
A widzisz! Ja poszłam do niego ot, żeby zobaczyć czy dobrze wybrałam.
Ale wiesz co ciekawe? Spędziłam masę czasu na szukanie polecanych orto w Krakowie na gazeta.pl (najczęściej Kapera) i gdzieś tam gdziiieeeś znalazłam Michnę.

Ps. na mnie też nie zrobił dobrego wrażenia -> zębów nie miałam mocno pokrzywionych, tylko trójka wyszła za łuk a tak to prosto, i on zaczął cmokać że trudno oj trudno bo ma wysoką poprzeczkę (w takim sensie, że nie zadowoli mnie "byle efekt" bo już teraz go mam, i musi się bardziej starać; ja to tak odebrałam)
Stary 2008-06-23, 22:12   #2158
emless
Moderator

Cytat:

A widzisz! Ja poszłam do niego ot, żeby zobaczyć czy dobrze wybrałam.
Ale wiesz co ciekawe? Spędziłam masę czasu na szukanie polecanych orto w Krakowie na gazeta.pl (najczęściej Kapera) i gdzieś tam gdziiieeeś znalazłam Michnę.

Ps. na mnie też nie zrobił dobrego wrażenia -> zębów nie miałam mocno pokrzywionych, tylko trójka wyszła za łuk a tak to prosto, i on zaczął cmokać że trudno oj trudno bo ma wysoką poprzeczkę (w takim sensie, że nie zadowoli mnie "byle efekt" bo już teraz go mam, i musi się bardziej starać; ja to tak odebrałam)
Wiesz, w Krakowie akurat ortodontów Ci u nas dostatek, gabinetów jest mnóstwo, ale gdyby człowiek chciał się skonsultować z kilkoma doktorkami to by zbankrutował już w przedbiegach. Zostaje polegać na opinii innych

Czyli jednak dr M. cały czas ma "wysoką poprzeczkę", już od tych kilku lat. Dobrze że się u niego nie leczysz.

Stary 2008-06-23, 22:16   #2159
Marrrtynkaaa
Przyczajenie

ehhhh ja jutro jade na zakladnie sepracji
za tydzień będe mieć druciaka

boje sie jak cholera i tyle Wam powiem
Marrrtynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:25   #2160
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emless Pokaż wiadomość
Wiesz, w Krakowie akurat ortodontów Ci u nas dostatek, gabinetów jest mnóstwo, ale gdyby człowiek chciał się skonsultować z kilkoma doktorkami to by zbankrutował już w przedbiegach. Zostaje polegać na opinii innych .
Ale jaki to plus!
Studiuję w Krakowie, ale mieszkam w Tarnowie, tu ortodontów jest niewiele, a jedyna pani sensowna ma terminy 3-4 miesięczne! Czasem sięgające do pół roku . To ja już wolałam dojeżdżać te 40 min w jedną stronę na Bieżanów niż czekać na samą wizytę "zapoznawczą" pół roku (ciekawe kiedy bym miała aparat zakładany )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości