![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy odbijanie chłopaka jakiejś dziewczynie jest w porządku?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co myslisz, ze w zyciu zawsze jest tak pieknie i ładnie piszesz tak jakby odejscie bylo jak pstryknieciem palce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------------------------------------- Tak swoją drogą... Przyjaźń i miłosć to także a moze nade wszystko: zaufanie. Ufam przyjaciólce, ufam mojemu facetowi... w koncu komus na tym świecie trzeba zaufac. A jesli byłoby tak, ze nawet sobie nie mogłabym ufać? Nie mogłabym zaufać temu, ze nie pójde w tango z mężem przyjaciólki (albo z jakimkolwiek innym facetem), nie jestem siebie pewna, to jak ja mam ufać swojej przyjaciólce, jak mam zaufac swojemu facetowi?! Jak moge zaufac innym ludziom, jak moge wierzyc w przyjaźń i miłość, jesli sama w nie nie wierze i lubie je sobie ot tak niszczyć... Całe życie nikomu nie zaufać? Cały czas myslec, ze ta koleżanka, która mi w oczy patrzy z usmiechem cichcem obmacuje mi męza pod stołem? Nikomu nie ufac, w nic nie wierzyć? To nie dla mnie. Ufam sobie, ufam paru osobom na tym świecie. Te osoby zasłużyły na moje zaufanie a ja zasłuzyłam na ich zaufanie. Jestesmy tylko ludzmi, zgoda. Ale wole wyobrażac sobie, ze sa rzeczy których ja nie zrobie i mój facet także nie. I nie muszę podejrzliwie łypać na przyjacółke i mysleć: ciekawe czy jak ja spałam z jej mężem, to ona spała z moim...
![]() |
![]() |
#67 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja matka nie miala ojca, bo zmarł jej jak miala 14lat tak jak napisałam babcia miala 5 dzieci i kreciła z nowym facetem , wiec co bys polecała pojscie pod most ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarzekam się i będę to robiła nadal, wiem co mówię ![]() ![]() Czy mnie się pomyliło, czy to Ty pisałas, że patrzyłas tej dziewczynie prosto w oczy itd. To w koncu znałas ją czy nigdy na oczy nie widziałaś? Jak to jest? Nie, nie odpowiadaj, własciwie mnie to nie interesuje... ale zwracam tylko uwage, że sie plączesz ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Przeczytaj post 64 napisałam tam wyraznie, ze po pewnym czasie ja poznałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
AgusiaAA,wyobraź sobie,ze doczytałam,ze to było ponad 20lat temu...Nie przesadzaj,pisząc,że 20lat temu było bardzo trudno zostawić męża,myślę,że można było znaleźć jakąś pomoc w rodzinie...Nie jestem optymistką,po prostu uważam,że pewne zasady obowiązują-o czym już kilka razy tu pisałam...Dobrze,że Twoja mama odnalazła szczęście i spokój...jednak nadal upieram się,że JA(co nie znaczy,że każdy tak myśli)najpierw zakończyłabym poprzedni związek,a potem, szukała szczęścia...
I gratuluję osobom,które potrafią odbijać partnerów innym kobietom...ale czy jest czego gratulować?porządny mężczyzna nie dałby sie odbić swojej kobiecie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
zależy co rozumiesz pod pojęciem "odbić".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Prześlabizowałam te dwa posty dokladnie
![]() I jesli ktos pisze: Cytat:
To dla mnie to są sprzeczne stwierdzenia. Naprawdę, mniejsza z tym. W obliczu sypiania z facetem związanym z inną kobietą to jest tak mały pikuś, że nie ma o czym mówić.
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Luba nie wiem o co ci chodzi moze zle napisałam swoj post, bo byl w biegu, jesli tak cie razi napisanie, ze nigdy jej nie widziałam to oki rozumiem. Mogłam napisac Nigdy jej przedtem nie widziałam ani nie znalam, a poznałam ja dwa tygodnie pozniej. Przyznaje sie moj bład, zle sie wyraziłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
kurcze
no ja byłam w takiej sytuacji. mój ex zdradził mnie na imprezie swojego kumpla, a potem jakiś tydzień po rozstaniu zaczął być z tą drugą laską i przyznam szczerze że nie mówiąc już o jakimś wewnętrznym bólu dotyczącym straty kogoś bardzo dla mnie ważnego czułam sie po prostu upokorzona ![]() starałam się nie oceniać jego drugiej dziewczyny nie mówić że to jej wina ponieważ jej nie znam ale kiedy dowiedziałam się od znajomych że ona (również mnie nie zna) mówi o mnie "kretynka , idiotka, głupia blondyna" skierowała na siebie mój gniew. teraz mam na oku i adę i karola i muszą się trzymać na baczność bo przyznam szczerzę że moja zemsta będzie słodka ![]() tyle. inaczej nie zaznam spokoju i nie nie będę potrafiła stworzyć normalnego związku ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Idealny wątek dla mnie...jestem dokładnie w takiej sytuacji
![]() Poznałam "Go" 3 lata temu odkąd chodziliśmy razem do szkoły...i od pierwszego dnia w szkole zawsze były i uśmiechy i spojrzenia... ale nic się wiecej nie działo(po zatym ja byłam zajęta ![]() ![]() ![]() ![]() Pięknie ładnie ale "On" ma dziewczynę...pomyślałam a co tam, pisanie na gg i sms to przecież nie zdrada ![]() ![]() ![]() ![]() Starałam się dać sobie święty spokój, ale nie potrafiłam więc odpisywałam na sms ale odmawiałam spotkań pod różnymi pretekstami...ooooh jaki to był ból ![]() Ale...dwa dni temu byłam na imprezie,mocno zakrapianej alkoholem ![]() Po drodze stanęliśmy w takim ładnym miejscu pogadać...gadu gadu i jakoś tak wyszło że nachylił się nade mną żeby otworzyć szybę iiiiiii zaczęliśmy się całować........... Na drugi dzień Wielki Kac Moralny.Wieczorem chciał się spotkać,odmówiłam pod pretekstem....dziś już pisał smsy...typu jak dzień co porabiam itp....czuję że znów dziś bedzie chciał spotkać........i co ja mam zrobić ![]() Nie rozmawialiśmy nigdy o jego dziewczynie bo ja nie chciałam zaczynac tego tematu żeby nie wyjść na jakąś zdesperowaną...tylko raz powiedział coś co mnie zaniepokoiło , rozmawialiśmy o weselu a on zaproponował że może iść ze mną,na to ja czy Jego dziewczyna nie bedzie miała nic przeciwko(z lekkim żartem) a On na to "przejmujesz się bo ja nie" ![]() ![]() Nie mam pojęcia co ja mam zrobić...powiedzieć prosto z mostu....zapytać o Nią...nie mam pojęcia na czym stoję a nie lubię tego. Nie chcę byc kochanką ani tą trzecią ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
pytanie brzmi czy na tyle bardzo ci na nim zależy żeby niszczyć coś co łączy go z tą drugą?
a inną sprawą jest że skoro ON robi takie skoki w boki to czy ten jego związek aby na pewno jest udany i spełniony i czy nie będzie w stanie zrobić czegoś takiego tobie... ufasz mu? ok. po prostu porozmawiaj z nim szczerze- to nigdy nie szkodzi, niech ci powie co czuje. that all ![]() pozrowix ![]()
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony nie chcę wchodzić im w związek z butami ,bawić się w jakieś układy typu"Ja Ty i Twoja dziewczyna" ale jeżeli Jemu nie zależy to mnie ma zależeć ? Napewno a to NAPEWNO nie będę tą drugą , chyba postawie sprawę jasno, "nic między nami nie będzie dopóki jesteś zajęty" a jak chcę mieć kochankę to nie do mnie ![]() Bardzo mi zależy...bo jestem wybredna i rzadko czuję to "coś" , że jak go widzę to mam ciarki na plecach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
masz rację
![]() ja byłam kiedyś w podobnej sytuacji i zrezygnowałam z faceta bo był z inną tyle że ja znałam jego dziewczynę:/ powiedziałam mu że za bardzo ją szanuję żeby jej coś takiego zrobić i... nie zrobiłam ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Koleżance czy znajomej też bym tego nie zrobiła
![]() Ale ja Jej nie znam...więc droga wolna ![]() Pomijając fakt jak Ona by się czuła....
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to znaczy "odbić chłopaka"? odbić to można sobie piłeczkę. Nie rozumiem czemu facetów traktuje się jak bezmózgowych,biednych misiów, na które tylko czyhają inne kobiety. Do tanga trzeba dwojga. Nagabywania ze strony dziewczyny nic nie dadzą jeśli chłopak powie jej NIE. Nie bądźmy naiwni,ludzie nie zawsze są ze sobą bo sie kochają. Czasem są z przyzwyczajenia, bo nie chcą być sami, dla seksu, bo wydaje im się, że już nikogo innego nie znajdą.Taki związek jest bardzo kruchy,może się rozpaść równie szybko jak domek z kart. Druga sprawa, że dla mnie faceci mojej siostry czy bliskich koleżanek w zasadzie nie istnieją.Traktuje ich inaczej niż pozostałych mężczyzn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Dla mnie facet,który ma dziewczynę jest "nietykalny"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozmowa? Śmiech na sali. Sama wiesz, jak to u mnie było i co teraz? Mogę sobie teraz tylko wymarzyć "rozmowę". Gadać sobie można ile kto chce. Ale robi się zazwyczaj zupełnie co innego :\
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli nie rozmawiać , to co ja mam robić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ciekawska jestem,ale wszystko może się w życiu przydać ![]() A co do wątku, nie uważam by odbijanie faceta było w porządku. Z drugiej strony też nie uważam żeby facet, który dał się odbić był w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Nie no - rozmawiaj. To jest potrzebne, jak najbardziej. Musisz wiedzieć na czym stoisz, nie?
A napisałam coś takiego, bo facet, którego "odbijałam" nawet nie ma odwagi mi powiedzieć, ze jednak mi już podziękuje:/ i jestem strasznie na niego zła, bo go o to prosiłam.
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie mam tego problemu, mój TZ był absolutnie wolny.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.