|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzieki wam wybrałam bukiet o znalazłam go tu na forum
To on: |
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
pietrusia jestem zakochana w tych kwiatach
ale kwiaciarka coś ostatnio zaczęła mi sugerować że mam zbyt delikatną urodę do nich ![]() a już napewno do tych pomarańczowych a myśle o pomarańczowych lub herbacianych jak dla mnie są boskie i nbie wiem do końca o co biega z tą urodą ![]() chyba pójdę do innej i sprawdzę czy powie to samo
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Na ślubnym bywam rzadko, ale teraz mam spory problem - ślub w sobotę i brak bukietu ![]() Mój bukiet nie może być z kali, storczyków, lilii ani co gorsza - róż... Myślałam o goździkach, frezjach lub eustemach. Niestety takich propozycji prawie tu nie ma... Wszędzie są róże ![]() Mam białą sukienkę, ktoś pomoże? |
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z ostatniej soboty prosze uprzejmie. Z samej zielonej eustomy + nietypowe dodatki zielone i druga "leśna" z róznymi kwiatami, paprocie ... - pozdr. Jola D.
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ten z zielonej eustemy będzie pasował do tej sukni?
Myślałam w pierwszej kolejności o goździkach/ Kurcze, nie znam się na tym
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście - ten był dla wyższej szczupłej dziewczyny - pozdr. Jola D.
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
a to znowu ja
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Może coś w tym stylu? JD
|
#944 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny,
tyle fajnych wiązanek wklejałyście na tym forum i tyle było fajnych rad, ale sama już nie wiem co by pasowało do mojej sukni. Mam więc do Was prośbę o pomoc w wyborze (zarówno chodzi o kształt, jak i kolor). Przejrzałam już chyba setki, ale jest taka różnorodność, że nie wiadomo co wybrać.... suknie będę miała ecru (bardzo jasne ecru, śmietankowe), materiał to tafta – czyli jest błyszczący, mam średnią karnację, jasne blond włosy (co widać na zdjęciu 160cm wzrostu i będę miała obcas 5,5cm, natomiast narzeczony ma 190cm wzrostu, będzie miał garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, jest szatynemjeśli chodzi o kwiaty, to rozważam m.in. eustomę, podobają mi się wiązanki z kilku rodzajów kwiatów, w tym jakieś jasno zielone czy pistacjowe kwiaty, jako dodatek – czyli taki misz-masz, ale nie wiem za bardzo jaki wybrać kolor i kształt wiązanki. Będę wdzięczna za pomoc, tym bardziej że na wybór wiązanki mam około tygodnia..... pomimo że ślub będzie 26.07pozdrawiam ula |
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Myśloałam jednak o czymś wydłużonym. W odcieniach różu. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale szukam czegoś w ten deseń.
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to może własnie misz masz bialo-ecru-zielony? Wklejam i z różem, bo bedzie bardziej letnio. Możesz też lekko zwiesić swój bukiet. Pozdr. Jola D.
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakieś zdjęcia bukiecików, które nadawałyby się dla starszej i dla małej druhenki. Chodzi mi o bukieciki z różyczek, ale coś małego i skromnego, mogą nawet być podobne do tych małych bukiecików ze stokrotek. Kwiaty na slub są strasznie drogie, między innymi dlatego, a także ze względu na to, że takie mi się podobają wprowadzam minimalizm
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna porcja
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
ja też prosze o pomoc!
na zdjęciu moja sukienka, niestety jeszcze nie na mnie do tego załączyłam zdjęcie mojego wymarzonego bukietu - myślicie że taki pasuje? no i nie wiem czy zamówić go w takim mikrofonie z wodą czy po prostu kwiatki związane wstązką? chciała bym aby bukiet przetrwał do środy (od soboty oczywiście) Bardzo proszę o pomoc! |
|
|
|
#957 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Pomoc tego wątku jest nieoceniona, umieszczacie zdjęcia cudownych bukietów, mam swojego faworyta (na zdjęciu), aczkolwiek trudno mi się ostatecznie zdecydować. Jestem blondynką, mam 160 cm wzrostu, ślub w sierpniu więc będę opalona, obcas 6 cm, suknia biała z trenem - taka jak na poniższym zdjęciu, planuję kwiat we włosach i długi delikatny welon. Narzeczony ma czarny garnitur, 176 cm wzrostu. Nie przepadam za pastelowymi bukietami, lecz martwię się, że bukiet zbyt zdecydowany kolorystycznie będzie za bardzo odwracał ode mnie uwagę
. Liczę na Waszą pomoc i wskazówki!
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje idz gdzieś indziej i zobaczysz co ci powie, tez nie mam pojecia cóż ona mogla przez to powiedziec. Ja tez bardzo uwielbiam te kwiaty i tylko z ich chce miec bukiet slubny |
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze kolorystyka bukietu w rzeczywistosci bedzie wygladała delikatniej. Czesto zdjęcia sa kontrastowane dlatego wszystko wyglada tak barwnie ... Lub może część kwiatów zastapić jakimis delikatniejszymi? |
|
|
|
|
#960 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź na moje pytanie!
Stwierdziłam, że do mojej sukienki będą pasować kwiaty o zdecydowanej formie, choć na początku zastanawiałam się nad frezjami, czy eustomą. Nie znam się na tym ale pomyślałam, że bukiet z małych kwiatów być może wprowadzi niepotrzebny chaos, tym bardziej, że tylko część moich włosów będzie upięta, a materiał na sukni układa się w lekkie fałdy. Nie wiem czym mam się kierować...Poniżej zamieszczam przykładowe zdjęcia bukietów o zdecydowanej kolorystyce i uprzejmie proszę o kolejne opinie! dodam jeszcze, że jestem osobą szczupłą, jaki kształt bukietu będzie odpowiedni???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

160cm wzrostu i będę miała obcas 5,5cm, natomiast narzeczony ma 190cm wzrostu, będzie miał garnitur w kolorze gorzkiej czekolady, jest szatynem