Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-18, 15:18   #1171
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Nadrobiłam was. Wiki spi odziwo w domu zobaczymy hak długo.

Jejku wy o rozszerzaniu diety a ja jestem zielona w temacie. W ogóle sobie tego nie wyobrażam bo Wiki jeszcze nie siedzi i sie nie zapowiada. Ba nadal się nie przekreca. Na razie tylko na boki.

Zamowiłam od mojej mamy prezent pod choinkę dla Wiki w empiku i caly czas było info że do 19 dojdzie a wczoraj patrzę i anulowali zamówienie i na mojego maila z zapytaniem dlaczego prawie po tygodniu od zamówienia anulowali dostałam odpowiedz że brak w magazynie i polecają innego sprzedawcę. Heh u nich kosztowało 50 zł a u tamtego sprzedawcy 103 zł wiec dziekuje. Cena z kosmosu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:20   #1172
morelle_
Zakorzenienie

Matko słabo :/ co to było?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:21   #1173
darietta
Zakorzenienie

A to nasza choinka wczoraj kupiona dziś ubrałam.

Wiki w szoku. rodzicom odwaliło na spacerach z wózka podziwiam drzewa to mi teraz w domu postawili.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171218_151839.jpg (86,3 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-12-18, 15:22   #1174
siilmariien
Wtajemniczenie

Vadi wzięłam w końcu denim, często noszę koszule w paski, kratkę albo z printem i chciałam coś co nie będzie mi się gryzło Ale nad tą Twoją długo dumałam, bo ma delikatny wzór i śliczny

https://pl.lennylamb.com/images/g/1200/800/26394.jpg

Co do słoiczków, eko i marketowych warzyw i owoców to moim zdaniem trzeba zachować zdrowy rozsądek po prostu. Ja nie będę się tu specjalnie spinała, Łucja będzie jadła to co my, chyba że zauważę jakieś reakcje alergiczne, to wtedy będę kombinowała. Staramy się jeść zdrowo i myślę, że to wystarczy.

Dziewczyny macie może sprawdzony przepis na smakowity i niezbyt skomplikowany piernik?? Myślę o tym http://www.mojewypieki.com/przepis/p...owy-na-miodzie ale może zaproponujecie coś fajniejszego?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:22   #1175
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Jej, czy Wam też tak dni lecą? Nie ogarniam. Nawet za bardzo nie daję rady Was podczytać czasem, już nie mówiąc o pisaniu! Odniosę się do tego,co pamiętam.

Gratulacje dla pierwszych ząbków i wszystkich zdobytych umiejętności. 👏👏👏 U nas czołganie pełną parą, już mi trudno z pokoju wyjść jak J jest na podłodze. Do tego zaczął się obracać na brzuch przez sen, niestety czasem mu ręką gdzieś utyka albo śpiworek przeszkadza odkręcić się, więc jest płacz. Ale noce tfu tfu lepsze. Dni też z resztą. Wracamy do rytmu. Spotkaliśmy się z koleżanką i jej 3 miesięczną córką. J aż piszczał z zachwytu. Dotykał mała po twarzy i rączkach (leżeli na przeciw siebie), wysłał chyba 1000 uśmiechów. Fajna taka interakcja

Minini ja to jednak jestem teammono i teamgreyforlife. Kocham kocham szary ibod jakiś 10 lat króluje w moim otoczeniu i szafie. Choć są takie chusty kolorowe, które mnie nęcą. Np. galaktyki, ale nie wszystkie. Nie lubię fioletu i zieleni. I są 2 kompletnie dla mnie nie dla mnie - Sensimo Pure Love Snow albo Blush i bambusowy labradoryt. W pierwszym podoba mi się splot, wygląda na puchowy kocyk, a druga kojarzy mi się z landrynkami. Nie wiem, co zrobić, bo znalazłam Sensimo FS, ale no nie mam pewności. A tak w ogóle, to miałam kupić chustę i w piątek popsuł się samochód 😿😿😿 jutro się powinnam dowiedzieć, jak bardzo ta historia zaboli.

Vadi możesz mi wysłać na PW te rady o spaniu? Nie mam ani fb ani klubu, a jestem ciekawa.

Taedio super, że chrzciny udane. To się teściowa popisała. Brawa! Niech tylko ma świadomość, że to był wyłącznie jej wybór.

Pisałyście o obcych ludziach zadajacych intymne pytania. Powiem szczerze, że dla mnie to dość fascynujące, że każdy nagle ma odwagę zapytać o wszystko. Moje trzy ulubione typy pytań - o karmienie. Nawet ostatnio na wigilii w pracy mnie zapytali! Tylko że ja już przestałam się tłumaczyć. Nic nikomu do tego. Choć jakiś czas temu pocisnęłam tatusiowi szanownemu w przychodni po tym jak wtrącił się w moją rozmowę i rzucił kpiąco "no jak się butlą karmi, to się przesypia noce". Trochę mu mina zrzedła, jak usłyszał naszą historię a położna, która stała mu za plecami i była dla nas ogromnym wsparciem prawie mi biła brawo Teraz na pytania już odpowiadam różnie, ale raczej w sposób nie wymuszający kontynuowanie tematu. Drugi mój ulubiony typ pytań - poród. Jak rodziłaś, gdzie, a czemu. Usłyszałam, że CC nie poród, że jestem miękka i nie urodziłam i tak dalej. W nosie bardzo głęboko trzymam takie uwagi i zwykle działa zdanie, że gdyby nie CC to by pewnie była trumna. I trzeci mój ulubiony typ pytań - jak się czujesz w roli mamy etc. Zwykle zadane od osób, z którymi nie mam jakiś bliższych relacji. Zauważyłam też, że w Polsce chyba miarą macierzyństwa jest poświecenie i trud, które mama przetrwała. Im więcej zagmatwań, tym lepiej, swoista licytacja, kto miał gorzej. I tak zwykle tą rozgrywkę wygrywałam ja ale już mi się nie chce w to bawić, więc na imprezach i spotkaniach unikam tematu, nie komentuje rad, porównań etc. Jeśli ktoś mnie o coś zapyta wprost, ok, ale ja wychodzę z założenia, że nic mi do tego, co ktoś robi, póki dziecku nie dzieje się krzywda.

Uff. Rozpisałam się.

Doskonale cie rozumiem.
Szczegolnie z cc.
Albo najgorsze jest porownywanie np. Bylam u x i jej dziecko to robi tak i tak a twoje to wymusza 😤.
Po prostu czasami az mam ochote wyprosic taka osobe z domu i zaprosic jak bedzie miala swoje dziecko 😂

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:23   #1176
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dlatego napisałam w cudzysłowiuIle jest dawek 6w1, trzy? U mnie w przychodni też widuję takie "siedzące" dzieci..

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

A z tego octu nie zostaje potem zapach? Też dzisiaj o tym octowaniu czytałam w Bobas lubi wybór.

Tak 3. Masakra ledwo głowę trzyma a już siedzi... jedno dziecko do przodu az leciało

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:23   #1177
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Matko słabo :/ co to było?
Taka biedronka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-12-18-15-22-20.jpg (57,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2017-12-18, 15:27   #1178
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora ja tez tak będę robić. Jednak na tą chwilę mam tylko dostęp do ziemniaków ze wsi.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Śliczna choinka! Ja właśnie skończyłam ubierać z SIS u mamy. Jestem u kosmetyczki. Zaszaleje z rzęsami na święta

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Ja chciałam to z Ikei blames, ale nie ma pasów :/

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Kurczaka na pewno nie dam. W ciąży też nie jadłam. Wołowinę raczej

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Tez mnie zastanawia ten ocet. Nie cierpię tego zapachu.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Jon 6w1 chyba 3. Nie pamiętam. My mamy zrobione tylko 1 :/
Ja z drobiu tylko indyka będę dawała

Alicja

Stary 2017-12-18, 15:30   #1179
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Taka biedronka
TU masz za 48.98 zł
https://m.ceneo.pl/11715648;3653-0v

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja z drobiu tylko indyka będę dawała

Ja miałam kiedyś alergie na białko i jadłam przez dwa lata wyłącznie indyka. Bardzo lubię
Stary 2017-12-18, 15:32   #1180
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
TU masz za 48.98 zł

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Ja miałam kiedyś alergie na białko i jadłam przez dwa lata wyłącznie indyka. Bardzo lubię
Indyki nie sa tak na antybiotykach hodowane jak kurczaki

Alicja

Stary 2017-12-18, 15:36   #1181
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Indyki nie sa tak na antybiotykach hodowane jak kurczaki

Dokładnie. Dużo zdrowsze mięso.
Stary 2017-12-18, 15:38   #1182
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
TU masz za 48.98 zł

Dzieki już zamowiłam w innym sklepie i ma dojść do piątku zoaczymy.
Stary 2017-12-18, 15:45   #1183
Carolles
Zadomowienie

Co do rozszerzania diety to ja mam zamrożoną cukinię, dynię, fasolkę z ogródka. Mama ma ziemniaki tez własne więc to na początek będę dawać małej. Niestety nie mam marchewki swojej i innych warzyw wiec albo będą sloiki albo to co kupie w sklepie. Nie dam się zwariować na tym punkcie 😉 Napewno będę dużo gotować sama ale myślę że jak czasem dam słoik to jej nic nie będzie. Z drobiu indyka. Moze uda mi się swojskiego królika dostać to tez.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Dotarła dziś do mnie paczka z hm w koncu. Kurier pytał czy dużo jeszcze do mnie paczek idzie 🙈

Nie mogę ostatnio rozgryźć mojego dziecka. Marudzi strasznie... Własnie zasnęła mam nadzieję że trochę pośpi bo nie daję rady już przy niej.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 15:46   #1184
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny my dziś z Ami świętujemy Dzień Pierwszego Ząbka Co prawda głównie płaczem i marudzeniem, ale mamy go

Cytat:
My po wizycie u alergologa. Mamy zostać na neocate, enfamil stosować 1 miarkę . Na 2 też jej nic nie było. Więc pomyślę. No i wyprowadzamy warzywa i owoce. Na koniec zupę z nich.

Po tym dopiero sinlac jaki kasze i normalne kasze.

Także Pestka zacznie jeść pokarmy stałe tydzień przed skonczeniem 6mc.
No i mamy jeść słoiki bo w obecnych warzywach jest za dużo chemii.

Wyniki moczu w normie. Leukocyty są przez wirusowke
Je mniej ale nie wymiotuje.

Daj znać jak Pestka zareaguje na pokarmy stałe.
Ja planuje kupić to krzesełko

https://www.al.to/p/376006-krzeselko...gn=ceneo_click

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Mała, Hugo boski te włosy dodają mu miesięcy mój łysy wyglada jak noworodek cały czas

W temacie rozszerzania diety u nas jeszcze cisza ale kupiłam już doidy cup, łyżeczki z tommytippie czy jak to się tam pisze pod choinkę szwagierka ma kupić zestaw naczyń bambusowych a wczoraj od kuzyna TŻ dostaliśmy krzesełko chicco polly w fajnym neutralnym beżowym kolorze (oni maja córeczkę wiec było ryzyko różowego ) miałam już w koszyku na Allegro keter ale ciesze się bo mam ten wydatek z głowy chyba ze na roczek coś mi strzeli do głowy :P

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Też mi się Hugo wydaje starszak przy mojej Ami.

A propos diody, ja na obecną chwilę w ogole nie wyobrażam sobie Ameli pijącej np wodę z diody...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dobrze, ze mocz ok. Oby juz żadnych rewolucji nie było.

Pewnie sa inne normy dotyczące oprysków dla warzyw i owoców ktore idą na żywność dla dzieci niż do ogólnej sprzedazy. Koleżanka mówiła, ze kiedyś zamiast zupki ze słoiczka sama zrobiła zupkę z warzyw i dziecko dostało alergii. Jest nagonka na słoiczki a sprawa wyglada tak, ze lepiej podać słoik z dobrym składem niż marchewkę kupioną w sklepie czy na targu. Dlatego najlepiej szukać domowej uprawy albo warzyw/owoców organicznych.

W Tesco są organiczne marchewki i ziemniaki, w Lidlu widywałam banany.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Nulka tez to pisała, ze woli podać słoik z mięsem, bo nie ma dostępu do mięsa z dobrego zrodla. Kiedyś w lidlu były bio kurczaki.

Oczywiście jak raz na jakis czas poda sie sklepową żywność to nic sie nie stanie.
Ja bede podawać zarówno słoiki jak i warzywa i owoce jak uda mi sie kupić zdrowe. Widzę, ze sa tez markety internetowe z organicznymi warzywami ktore wysyłają kurierem.

Ja chyba zamówię trochę tych słoików na próbę.

http://pl.holle.ch/pl_PL/our-product...-dla-niemowl-t

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
bardzo nieładnie się zachowała

Dziewczyny, nie mogę uwierzyć, że dopiero co bylyśmy w ciąży, a już zaraz rozszerzanie diety

Btw Timi pozdrawia cioteczki - już 5 miesięcy

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Siil a jaką chustę wzięłaś?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Martini wysłałam pw

Wszystkiego najlepszego dla Timiego.

Cytat:
My dziś byłyśmy na ostatnim szczepieniu 6w1. Także szczepienia mamy z głowy. Kolejne po 1 roczku. Teraz będzie bilans w 8 miesiącu.

Ogolnie w przychodni były 2 dziewczynki 5 miesięczne. Obie były sadzane na kolanach! myślałam że już jazdy w dzisiejszych czasach wie że tak nie można, widać że nie nawet do jednej matki mówię że już ja sądza, ze to chyba za wczesnie, a ona no że się rwie, że ogolnie do przodu jest dziewczyna. Spojrzala na mnie jak na dziwaka. Myślę sobie super, krzywdz dziecko dalej.

Ale ża jak? Masz na myśli oparcie głową o klatkę mamy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-18, 15:54   #1185
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny my dziś z Ami świętujemy Dzień Pierwszego Ząbka Co prawda głównie płaczem i marudzeniem, ale mamy go

A propos diody, ja na obecną chwilę w ogole nie wyobrażam sobie Ameli pijącej np wodę z diody...

Gratulacje za pierwszego zeba

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 16:02   #1186
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos brawo dla Ami za pierwszego ząbka!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Co do kaszek to oprócz holle fajne są podobno tezyte: https://www.helpa.pl
Ja ich jeszcze nie próbowałam.
O Emmos nie wiedziałam że holle ma też słoiczki.

Stary 2017-12-18, 16:17   #1187
vadi
*sportaddict*

Cytat:
gratulacje

u nas też dzień wybitnie zębowy, dużo płaczu, pomaga na chwilę tylko masowanie gryzakiem z wypustkami
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 16:23   #1188
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam na myśli siedzenie na tylku i oparcie pleckami o mame.

Alicja

Stary 2017-12-18, 16:26   #1189
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

A te kaszki to kiedy się daje ?

My będziemy mieć już na 100% keter krzesełko pod gwiazdkę dostanie J.

Co do drobiu to ja czasem mam dostęp od cioci do takich swoich Kurek a co powiecie na gołębie ?

Stary 2017-12-18, 16:43   #1190
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, słabo z tym prezentem:/ śliczna choinka.

Myszowata, mówienie że moje dziecko marudzi bo chce wymusić wzięcie na ręce doprowadza mnie do szału! Szczególnie że ja Wojtka nie noszę w ogóle! Tylko w gościach bo zazwyczaj nie ma go gdzie poloYc:/

Carolles, może ząbki? Oby Nela dała Ci odetchnąć

Emmos, braaaawo za pierwszy ząbek! Słyszałam o tych produktach Holle, wydają się spoko. Hipp też ma jakąś edycję bio czy eko...

Vadi, dużo cierpliwości

Devileek, w życiu gołębia nie jadłam i nie jestem pewna czy bym chciała

Dziś przyjaciółka mi mówiła że ona zaczyna rozszerzenie deitybod kleiku ryżowego. Tak sobie pomyślałam że ja to bym sama nie chciała tego jeść więc chyba dziecku bym nie dala... A właśnie: dlaczego zaczynamy od warzyw a nie np od kaszy jaglanej?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

P.s. te kaszki z Helpa to w jakim opakowaniu są? Nie jest w ogóle podane. Jest ceną a gramatury brak

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 16:46   #1191
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Xzora ja tez tak będę robić. Jednak na tą chwilę mam tylko dostęp do ziemniaków ze wsi.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Śliczna choinka! Ja właśnie skończyłam ubierać z SIS u mamy. Jestem u kosmetyczki. Zaszaleje z rzęsami na święta

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Ja chciałam to z Ikei blames, ale nie ma pasów :/

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Kurczaka na pewno nie dam. W ciąży też nie jadłam. Wołowinę raczej

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Tez mnie zastanawia ten ocet. Nie cierpię tego zapachu.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Jon 6w1 chyba 3. Nie pamiętam. My mamy zrobione tylko 1 :/
Dzięki nie martw się, niedługo nadrobicie, ważne żeby Pestka była zdrowa
Cytat:
Tak 3. Masakra ledwo głowę trzyma a już siedzi... jedno dziecko do przodu az leciało

Dzięki ja widziałam takie posadzone bez podparcia..
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
gratulacje

u nas też dzień wybitnie zębowy, dużo płaczu, pomaga na chwilę tylko masowanie gryzakiem z wypustkami
U nas też dzień zębowy, a raczej popołudnie, marudaaa wielka jest, a jak mu masuję pieluchą tetrową to się cieszy
Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Co do drobiu to ja czasem mam dostęp od cioci do takich swoich Kurek a co powiecie na gołębie ?

Rosół z gołębi jest podobno bardzo zdrowy ale mięsa tam nie ma za wiele, teść hoduje gołębie, Tż często jadł rosół ale ja nie mogę się przełamać, bo mi się gołębie tylko z takimi miejskimi brudnymi kojarzą

Emmos gratuluję pierwszego ząbka!!

Stary 2017-12-18, 16:47   #1192
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Też mnie doprowadza do szału gadanie że wymusza noszenie bo w ciągu dnia właśnie ostatnio dużo czasu spędza na macie ...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ja gołębia też nie jadłam chyba ale kiedyś mówili że dobre mięso dla dzieci nie wiem ile w tym prawdy

Stary 2017-12-18, 17:02   #1193
siilmariien
Wtajemniczenie

Pestycyda wagę w Helpa masz jak klikniesz informacje dodatkowe, np. tu waga 210 g, masa netto 200 g, ilość porcji: 10 https://www.helpa.pl/produkt/kaszka-jaglano-owsiana/

Stary 2017-12-18, 17:10   #1194
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Pestycyda wagę w Helpa masz jak klikniesz informacje dodatkowe, np. tu waga 210 g, masa netto 200 g, ilość porcji: 10 https://www.helpa.pl/produkt/kaszka-jaglano-owsiana/

Ślepa ja

Stary 2017-12-18, 17:37   #1195
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Przyznaje się, że mi jak byłam mała to dawali mięso gołębia... jak ja nie cierpię gołębi ...;-)

Cytat:
Mam na myśli siedzenie na tylku i oparcie pleckami o mame.

Zabijcie mnie Pestycyda nie można tak sadzać€? czasem w gościach tak małą biorę, staram się żeby była tak bardziej w pozycji leżąco siedzącej oparta pleckami o mój brzuch, główka tez leży na mnie

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-18 o 17:41
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 17:49   #1196
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje! !

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Darietta, słabo z tym prezentem:/ śliczna choinka.

Myszowata, mówienie że moje dziecko marudzi bo chce wymusić wzięcie na ręce doprowadza mnie do szału! Szczególnie że ja Wojtka nie noszę w ogóle! Tylko w gościach bo zazwyczaj nie ma go gdzie poloYc:/

Carolles, może ząbki? Oby Nela dała Ci odetchnąć

Emmos, braaaawo za pierwszy ząbek! Słyszałam o tych produktach Holle, wydają się spoko. Hipp też ma jakąś edycję bio czy eko...

Vadi, dużo cierpliwości

Devileek, w życiu gołębia nie jadłam i nie jestem pewna czy bym chciała

Dziś przyjaciółka mi mówiła że ona zaczyna rozszerzenie deitybod kleiku ryżowego. Tak sobie pomyślałam że ja to bym sama nie chciała tego jeść więc chyba dziecku bym nie dala... A właśnie: dlaczego zaczynamy od warzyw a nie np od kaszy jaglanej?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

P.s. te kaszki z Helpa to w jakim opakowaniu są? Nie jest w ogóle podane. Jest ceną a gramatury brak

Często zaczyna się od kleiku, potem kasze i warzywa itd.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzięki nie martw się, niedługo nadrobicie, ważne żeby Pestka była zdrowaDzięki ja widziałam takie posadzone bez podparcia..U nas też dzień zębowy, a raczej popołudnie, marudaaa wielka jest, a jak mu masuję pieluchą tetrową to się cieszy Rosół z gołębi jest podobno bardzo zdrowy ale mięsa tam nie ma za wiele, teść hoduje gołębie, Tż często jadł rosół ale ja nie mogę się przełamać, bo mi się gołębie tylko z takimi miejskimi brudnymi kojarzą

Emmos gratuluję pierwszego ząbka!!

Stary 2017-12-18, 18:49   #1197
asia1905
Zakorzenienie

Wszystkie zaczynacie od papek czy ktos sie.decyduje na kawalki w raczki?

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-18, 18:53   #1198
pestycyda
Zakorzenienie

Akada, wyobraź sobie dziecko podparte na poduszkach, zasada jest ta sama tylko może brzuch mamy bardziej stabilny. Generalnie nie powinno się ALE już niedługo rozszerzanie diety i nie oszukujemy się -żadne z Naszych dzieci raczej nie usiądzie. Lepiej je posadzić u siebie na kolanach niż wkładać w krzesełko. Znowu jedzenia w pozycji półleżącej sobie nie wyobrażam przez zakrztuszenie.

Morelle, jakoś kleik ryżowy mi się źle kojarzy chociaż nigdy nie próbowałam

Nadszedł koniec swiata- Wojciech dostał wyjazd do siebie do pokoju. Dziś śpię w fotelu chyba

Stary 2017-12-18, 18:56   #1199
morelle_
Zakorzenienie

Oj powodzenia!

Ja będę karmić w huśtawce.
Stary 2017-12-18, 19:08   #1200
pestycyda
Zakorzenienie

P.s. jak jestem w gościach i siedzimy przy stole to mały te nie chce poziomo leżeć. Wtedy kładę go na swoich kolanach, przodem do stoły i całkiem podwijam mu miednicę żeby nóżki były w górze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości