|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Cytat:
Teraz tylko musisz odpoczywać, napisz koniecznie czy powiedziałaś mężowi już i czy sie cieszy Widocznie naprawdę trzeba trafić raz a porządnie, bo wtedy chłopaki są w pełni sił i robią ostry pościg do komórki celu
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
alkamor, GRATULEJSZYN!!!!
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor, super!!!
![]() Witam również nową starającą się madziwnia, tylko, że czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość. I powiedziała, że obiecuje mi, że urodzę zdrowe dziecko
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za powtórnego posta, ale nie wiem co się stało
w trakcie wysyłania posta siadł mi net, a jak wróciło wszystko do normy to zobaczyłam, że wysłało mi 2 razy tego samego posta
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mężowi powiedziałam.Ale on już w niedzielę uwierzył chyba, że jestem w ciąży. wczoraj chciałam mu pokazać, że mi cycki jeszcze bardziej spuchły i mówię do niego "dotknij" on dotknął i mówi "na pewno jesteś w ciąży!" Ale pomimo wszystko czekam na tą betę
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Biore folik, ale moja gin powiedziala ze Maz tez powinien brac. To co zle robie? Cynk bierze tez, ale teraz no nie wiem. To co odstawic mu ten folik ?
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech bierze, meżczyzna też powinien folik brać. W razie czego spytaj Olivki jej mąż oprócz folika łyka też cynk
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Mischoko jesli Twoj maz bierze juz multiwitamine to i kwas foliowy ma ona na pewno w skladzie. Branie go jeszcze osobno mija sie z celem i nadmiar zostanie i tak wydalony z moczem. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie przejmuj i tak ważniejszy, wydaje mi sie, jest Twój organizm Niech on bierze, nic mu nie zaszkodzi napewno![]() Trzymajcie kciuki ja zaraz ide do ARiMR po materiały do mojej pracy mgr
|
|
|
|
|
#2113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bedzie wszystko okiCytat:
Cytat:
Cytat:
Cynk powinien brac mezczyzna ale rowniez kwas foliowy witam a+e ,omega3 ,wit C to wszystkie witaminy wplywajace na poprawe plemniczkow ukrwienia chlopaka i ogolnego stanu zdrowie a linka do poczytania nie dam bo to akurat wiem z seminarium dla starajacych sie Sam cynk nie pomoze najlepiej zrobic wyniki i wtedy uzupelnic niedobory witamin ![]() Ja ide jutro na ogolne badania krwi dzis juz w domku siedzimy bo upal a ja zaplanowalam troche przemeblowania bo zaczelam sie na nowo interesowac feng shui i trzeba troche w domku pomieszac hehe energie poprawic itd
|
||||
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
alkamor-GRATULACJE
... i proszę bardzo 6 razy a porządnie...dał chłop radę mimo zmęczenia ... dbaj o siebie i odpoczywaj ile możesz, męża wycałuj a nam przesyłaj fluidki i magie fasolkową...olivka-teraz Twoja kolej na obwieszczenie radosnej nowiny , czekamy, czekamy, kolejne fluidki bardzo wskazanemój TŻ też oprócz cynku, selenu, magnezu łyka kwas foliowy, zaszkodzić nie zaszkodzi, a jeśli może pomóc to czemu nie? jego nadmiar organizm i tak usuwa zanka-ja myślę, że ta Twoja ciotka to jednak zmieniła plany i nie zamierza Cię odwiedzać
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Alkamor
. Mam nadzieję że mi się też w końcu uda.Powiedz który to u Ciebie dzień cyklu bo się pogubiłam ![]() Ja jednak się nie nastawiam bo objawów zero poza tym że codziennie ucinam sobie drzemkę bo mnie ścina z nóg, ale to chyba przez te upały ![]() Mischoko mój mężuś bierze witaminki mieszankę cynk-magnez-wapń i selen natomiast folik brał tak mniej więcej tydzień bo potem kazałam mu odstawić sama nie wiem dlaczego. |
|
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
alkamor !! serdecznie ci gratuluje!!! ahhh zeby do mnie tez nie przyszła ;p
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się załamię
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
32dc.Ale ja pierwszy test jak mówiłam zrobiłam w niedziele bo nie wytrzymałam(ja mam ogólnie 32 dniowe cykle) i choć nie widziałam za bardzo szans ze względu na ilość staranek to jednak piersi mi "spuchły".Wyszła baaardzo blada kreska.a teraz...proszę!piękna!odb iorę jutro betę i idę do gina |
|
|
|
|
#2120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się czasem zastanawiam czy to że nam nie wychodzi to nie przez to że tak strasznie się staramy dbać o siebie o naszych facetów i w ogóle się tym przejmujemy, najlepiej to się nie przejmować ale się nie da
![]() Ja sobie to co miesiąc tłukę do głowy i co i nic |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za pocieszające słowa , nawet nie wiecie jak mi lżej jak mam z kim o tym pogadac i komu sie wypłakac "na rmieniu" heh na monitorku czy klawiaturze.
Jutro znowu usg i zobaczymy, ALKAMOR Kochana jak się cieszę , widzisz ja ze złymi nowinkami ty zdobrymi i się wszytsko wyrównuje!!! Tylko o nas nie zapominaj i czesto odwiedzaj
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor, jutro koniecznie skradnę Ci fluidki
także uprzedzam, żeby nie byłoA ja dziś idę do gin na usg, mam nadzieję, że kłucie lewego jajnika to dobra oznaka ![]() madziwnia, ułoży się wszystko
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Ci skradnę
![]() ![]() ![]() Wiecie co jak mi się teraz nie uda to w lipcu i tak mam mieć bez monitoringu i bez clo, to chyba sobie lipiec odpuszczę, będę się starała nie myśleć kiedy powinnam się starać, może mi taka przerwa po 9 cyklach jest potrzebna. Tan tego jeszcze nie skreślam pobolewa mnie co jakiś czas jajnik ale to może być ból poowulacyjny
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny!
Moge do Was wrócić? Wczesniej kiedys pisalam, ze zaczynamy staranka od lipca, wczoraj zaczal mi sie @ i po nim zabieramy sie do dziela, dlatego chcialabym znow wkupic sie w watek i wyczekiwac 2 kreseczek razem z Wami... ![]() madziwnia - ja tez mam PCO! Bedzie nam lzej razem.. Wczoraj bylam u lekarza, mam brac przez wakacje luteine zawsze od 15 dnia cyklu do KM, jesli sie nie uda, to wtedy po wakacjach przyjsc po jakies leki ale mam nadzieje, ze moze sie uda...alkamor - moje gratulacje!!
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(( wszystkie zafasolkujecie i zostawicie mnie tu sama. Cholercia mnie nic nie kluje, nic nie strzyka, sluz jak zawsze, o balonach nie wspomne. Sama nie wiem czy ja jestem jakas bezobjawowa?
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
fruzienka witaj
![]() Mischoko ja nie powiedziałam że jestem w ciąży WIecie co cały czas myślę co mi gin mówił, że niby warunki idealne na zajście w ciążę bo i endometrium marzenie i pęcherzyki były duże i obydwa pękły przecież któryś powinien być dobry tym bardziej że to po stymulacji więc powinny być zdrowiusieńkie. Jajnik kuje ale boję się że jak dopuszczę myśl że może jednak sie udało to później będzie boleć ze zdwojoną siłą. Powiem wam że jak wcześniej mój mąż podchodził zupełnie na luzie do tego tak teraz stara się to niby ukryć ale widzę że się przejmuje.
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Jeszcze nie gratuluje ale jakby co pamietaj ze bylam pierwsza i to mnie sie nalezy najwiecej fluidkow.... hihihih
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno sama tu nie zostaniesz, ja jestem po przerwie technicznej i to w sumie mój pierwszy cykl, więc Ty juz pewnie będziesz dzidzię bujać a ja może zafasolkuję olivka-będę Ci do znudzenia powtarzać... udało się i masz małych lokatorów pod serduszkiem
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
OLIVKA mam nadzieję, że Ci się uda.Mam też nadzieję, że jutro będę mogła Wam z czystym sumieniem przesłać fluidki i wtedy wszyyystkim się uda a ty kiedy masz termin @ ?? bo rozumiem, że nie przyjdzie....jajniki mnie bolą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Widocznie naprawdę trzeba trafić raz a porządnie, bo wtedy chłopaki są w pełni sił i robią ostry pościg do komórki celu

w trakcie wysyłania posta siadł mi net, a jak wróciło wszystko do normy to zobaczyłam, że wysłało mi 2 razy tego samego posta
mężowi powiedziałam.Ale on już w niedzielę uwierzył chyba, że jestem w ciąży. wczoraj chciałam mu pokazać, że mi cycki jeszcze bardziej spuchły i mówię do niego "dotknij" on dotknął i mówi "na pewno jesteś w ciąży!" Ale pomimo wszystko czekam na tą betę