![]() |
#2401 |
szeryfcio
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
To przestań o tym myśleć, bo ewidentnie blokujesz się psychicznie. Najlepszym sposobem jest nie nastawiać się, nie myśleć o tym co miesiąc, zająć głowę czymś innym. I wtedy któregoś dnia samo przyjdzie.
#2402 |
Zadomowienie
|
jak widać zafasolkowanie nie jest takie proste, trzymam kciuki za Ciebie, nie poddawaj się, i wejdź na nasz wątek zobaczysz że nie jesteś sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
tak wiem ze mam sie nie podawac ale to juz tak dlugo trwa caly czas slysze nastepnym razem sie uda,wiem ze jest nas wiele ale ja mialam w przeszlosci takie problemy kobiece ze lekarze twierdza zeby jak najszybciej zajsc w ciaze i dlatego mam takie zalamki boje sie ze to moze sie nie udac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Raczkowanie
|
Ja dowiedzialam sie dwa dni temu ze jestem w ciazy,moi rodzice sie ucieszyli natomiast rodzice TZ z racji tego ze nie mamy jeszcze slubu powiedzieli ze nie chca znac ani mnie ani tego dziecka , moj Pawel na szczescie jest przy mnie i mnie wspiera. No i moj bobas od jakiegos czasu zyczy sobie tylko tunczyka z kukurycza do jedzenia
![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
|
witaj moni gratuluje wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Hej.A ja mam na razie same obawy.Pobolewały mnie piersi.....mam je lekko spuchnięte...tzn. tak, że czuć.Postanowiłam zrobić test ( @ powinna przyjść około wtorku) zrobiłam dziś rano.Wyszła druga kreseczka ale blada....dużo bledsza od tej pierwszej ale widać ją było....tym bardziej, że TŻ też ja widział...i teraz nie wiem co o tym myśleć.Piersi mam dalej opuchnięte....Bardzo bym chciała być w ciąży ale się boję, że się rozczaruję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Raczkowanie
|
witam z powrotem moze pomyslicie ze cos ze mna nie tak ale ja juz sama nie wiem zle sie czulam caly tydzien tzn bole brzucha mdlosci itp zrobilam test w piatek wyszlo ze nie jestem ale wczoraj powinnam dostac okres i nic nie ma nie chce sie nastawiac ale moze? mam taka nadzieje poczekam jeszcze troche i zrobie znowu test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Raczkowanie
|
mam taka nadzieje ale nie chce sie znowu za bardzo nastawiac mam tylko taka tyci tyci nadzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnych objawów poza brakiem @. Nic a nic
![]()
![]() |
#2411 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymam mocno za was kciuki i mam nadzieję, ze zafasolkujecie tak szybko jak ja. Również miałam obawy bo tabletki anty... brałam aż przez 10 lat, i nie wiedziałam czy to nie przeszkodzi w jakiś sposób. Ale o dziwo kwasik połykałam zraz po odstawieniu tabletek i po niespełna 3 m-cach zaczeliśmy
![]() Ale co najważniejsze to nastawienie , że co ma byc to będzie. Bo najgorsze jest stres, i napięcie - czy to może juz, czy znów nic. Naprawdę spróbujcie zając sie czymś, odwrócic mysli i nie załamywac się, że teścik zrobiony po prognozowanej @ nie wyszedł bo wszystko potrzebuje czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Raczkowanie
|
gratuluje tym ktore sie doczekaly. ja nadal czekam. od owulacji boli mnie jajnik, dzis nawet bardziej niz zwykle. czy to moze cos oznaczac? owu byla w srode, test zrobilam w niedziele - negatywny. dzis poniedzialek, czuje sie nie najlepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane
![]() ![]() A ja tylko podczytuje podczytuje i zastanawiam sie czy rosnie we mnie bobasek czy nie..:P 28.05 mialam ostatni okres. 12 i 13 mocno sie przytulalismy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i zapomnialam dodac ze mam temp 37C ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2008-06-24 o 12:31 Powód: zapomnialam dopisac istotnej informacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
witajcie z powrotem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
A jak jest z waszymi wachaniami nastroju? wytrzymuja z wami domownicy, partnerzy? Moj powiedzial mi ostatnio "wiem ze masz hustawki nastroju ale nie przesadzaj"
![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnia @ miałam 4/06. Prtzytulalismy się dosć solidnie i nie mogę się doczekac kiedy będę testowała. Kolejną @ mam dostać 1/07 i wtedy spróbuję ale to wciąż tydzień czekania.....
Z ewntualnych objawów to bolące piersi, i lekki ból podbrzusza od zeszłego tygodnia, co zawsze mi się zaczynało dopiero na 2/3 dni przed @ wiięć dosc podejrzane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Nie mam huśtawek natsrojów. Żadnych okbjawów ciąg dlaszy. No..może jedynie spać mi się chce bardziej.
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
A mnie się chce spać , choć to jest akurat znośne. Najgorsze jest to, że mnie plecy bolą. Największy problem mam z tym w pracy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Raczkowanie
|
Ja jestem strasznie nerwowa. Tak jak normalnie przed @. No i chce mi się strasznie spać, ale to chyba tez te upały na to wplywają. Wczoraj poszłam spać z moim synkiem juz o 20:30
![]() Dziewczyny mam strasznie ochote zrobic sobie beta HCG. Nie wiem czy to jednak nie za wczesnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem....niby bete można wcześniej niż test ale nie wiem szczerze mówiąc.Ja @ miałam 24 maja i pomimo dwóch pozytywnych testów wczoraj poszłam na betę bo nie dowierzałam.I jest 88,8 przy podanych normach jest 3 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Rozeznanie
|
Kochane potrzebuje rady i "swiezego" spojrzenia na sprawe...
Otoz nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze moglabym byc w ciazy, bo seks uprawialam ostatnio jakies 5 tyg temu (TŻ wyjechal). Nie zabezpieczamy sie w zasadzie, tylko stosunek przerywany a czasem nawet i to nie ![]() Ale ostatnimi czasy czuje sie jakos dziwnie. Mam ciagle zawroty glowy. Ignorowalam to ale w koncu zaczelam zastanawiac sie czym to jest spowodowane. W dodatku jestem ciagle zmeczona i senna mimo ze nic nie robie. O 21 padam juz na twarz, co jest dziwne, bo jestem raczej nocnym markiem. Dzis nawet dentystka spytala czy nie jestem chora bo kiepsko wygladam. I nagle przyszedl mi na mysl dzidzius... Rany... Myslicie ze to mozliwe? Mimo iz mialam okres? Termin nastepnej @ mam na jutro. Jutro tez zrobie test. Chcialam tylko zapytac Was jako ze jestescie doswiadczone w tej kwestii czy takie objawy moga wskazywac na ciaze? Nie bola mnie piersi i nie zauwazylam zadnych w nich zmian. Czasem jest mi niedobrze, ale to akurat nie dziwne, bo mam tak czesto. Czy tylko niepotrzebnie "swiruje"? Moze wylejecie mi na glowe przyslowiowy kubel zimnej wody...
![]() |
#2422 |
Rozeznanie
|
Ja też wychodzę z siebie zastanawiając się czy jestem w ciąży czy nie... Nie odczuwam żadnych objawów,może poza tym,że często latam do łazienki i straciłam apetyt.Ale to jeszcze nic nie znaczy... Tylko,że dziś już mam 38 dzień cyklu,wiec ewidentnie @ mi się spoźnia i nawet nie czuję zeby zamierzała przyjść. Jest jakieś inne wytlumaczenie poza ciążą? Zdarzyło się ktorejs z Was az takie opoznienie nie z tego powodu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
szeryfcio
|
No jest - zaburzenie hormonalne. Mnie zdarzyło się nie raz. Dziewczynom tu piszącym jak się później okazało też.
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
hm moj nastepny objaw: mialam dostac dzisiaj @ i nie ma jak na razie;D
![]() ![]() ![]() ![]()
#2425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
szeryfcio
|
Ja nic nie robiłam. @ przyszła po paru dniach i w następnym miesiącu było już normalnie. Zazwyczaj zdarzało mi się to jednorazowo (raz na rok, albo rzadziej). Jakby było częściej poszłabym do lekarza.
#2427 |
Rozeznanie
|
Witam.
![]() Zaczne od tego że od 8 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Niestety nie wychodzi. Ostatni okres miałam od 25.04.2008 (kwietnia podkreślam dawno) 30.04.2008. I do tego czasu nic. Ani kropli krwi. Nie zdarzają mi się spóżnienia okresu dłóższe niż 3-4 dniowe. Kochaliśmy się z mężem w dni płodne (nie płodne też). 2 tygodnie temy robiłam test ciążowy i nic- jedna krecha. W poniedziałek 23.06 zrobiłam test i... jedna krecha. Nie wiem co się ze mną dzieje. Piersi mam powiększone (drażnią mnie wszystkie staniki), mam dziwne bóle w podbrzuszu, miałam też dziwne mdłości w pracy (ale myslałam że to od zapachu fabryki) ale teraz pojawiają się też w domu. Nie mogę jechać samochodem bo mnie mdli nawet na krótkiej trasie. Nie mam w ogóle apetytu ani na jedzenie (a lubiłam ![]() ![]() Nie wiem co mam o tym myśleć. Nie wiem co mi jest. Mieszkam w Anglii a tutaj muszę trochę poczekać zanim dostane się do ginekologa. Narazie odkładam wizytę. (trochę brak czasu=przeprowadzka) uff Proszę o jakąś radę. Co myślicie o tym jakie są wasze przypuszczenia. Z góry dziękuje za karzde sugestje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja miałam w kwietniu 45 dniowy cykl a @ w końcu miałam wywołaną Luteiną. a w maju miałam 20 dniowy.Teraz jestem w ciąży Cytat:
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-06-27 o 16:06 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Rozeznanie
|
niestety nie wiem mam zamiar w tygodniu udać się do szpitala tam się więcej może dowiem (Polski lekarz tam przyjmuje, mam nadzieje że wprowadzi mnie w tajniki tutejszej słóżby zdrowia).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.