|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
U nas ostatnia drzemka między 18-19 i trwa ok 30min. Kąpiel i spanie jest ok 21
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, to już kawał dziewczynki
dłuższa od mojego Wojtka:Devileek, brawo za stół U nas najlepiej jak ostatnia drzemka wypada między 15 a 16 to wtedy do 18.30 wytrzymuje, kąpiel i lulu. Cashmere, 9kg? Twój synek chyba największy koks na wątku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1383 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście J ma rano długą drzemkę ![]() za szczepienia!Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać, jak ten fotelik. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Autko super! Cytat:
Nie chcę w ogóle siać zamętu, ale wydaje mi się, że ten podnóżek jest naprawdę ważny. Czytałam, że wyrabia dobrą pozycję u siedzącego dziecka, dziecko nie garbi się i nie zsuwa (Pestycyda?). A po drugie coś mi się majaczy z psychologii rozwoju dziecięcego (miałam sto lat temu!), że poprawne ułożenie stóp podczas jedzenia powoduje odpowiedni docisk i stymulację neurologiczną, ale nie mogę teraz nic na ten temat znaleźć. Ktoś coś wie może na ten temat?
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję która z dziewczynek jest najwiekszą koksiarą |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że prawie nic nie zje ale smak poczuje, a nie chce uczyć od małego słonego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki melduje sie po dlugiej nieobecnosci. Wybaczcie ale nie mam chwili, zeby ogarniac wizaz
za to mysle o Was przy kazdym karmieniu czyli co 2 h piekne to byly czasy na poczatku, ze przy kp dalo sie poczytac albo obejrzec serial... U nas wszystko ok, mala zdrowa tylko je co 2 h wiec ja ledwo zywa. Poza tym jest mega aktywna i w dzien prawie nie spi wiec dzielnie pomaga mamie w pracach domowych uczymy sie powoli lapac stope Mam nadzieje, ze u Was tez ok wszystko? Wiem tylko co slychac u fejsbuczkow Sciskamy z Ewunia. Widzialam, ze jest temat wagi. U nas jakies 7460 gr i 74 cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z ciekawości zapytam czy jeszcze któryś dzieciaczek też jeszcze się nie przekreca czy tylko my. Wiki obudziła się po 18 i teraz szaleje czytałam jej troszkę koziołka matołka ale energia ją rozpiera i krzyczy. Chyba czyta po swojemu |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka slow o sadzaniu w blw
http://dziecisawazne.pl/blw-czy-jedz...-etap-rozwoju/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia - dzieki za link, przeczytałam ![]() Tez uważam, ze poki co najlepiej na kolanach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ja głownie podczas karmienia pisze tutaj. Ładna waga Ewy. Było o ostatniej drzemce - u nas często jest po 19tej. Często wtedy myśle, morze uda ją sie juz odłożyć do łóżeczka, a ona wtedy sie budzi gotowa do zabawy. Teraz tez sie przebudziła ale na szczęście spi przy piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1391 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dzięki za odpowiedzi dot. drzemki
Martini dzięki ![]() Tz powiedział, że nie wierzy w przesady Jon No ostatnio czytałam, jak dietetyk pisała, że do końca 8 msc jest czas z rd ale ja wcześniej bede karmic na kolanach jak cos po prostu chodzi mi o to, że na pewno nie wsadzę do krzesełka dopóki sam stabilnie nie usiądzie Mąż wrocil z pracy a ja uciekłam do pepco po drodze jeszcze rossman i biedronka ah wolny człowiek na zakupach
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko na spacerach jej się nie udaje bo kombinezon ją ogranicza ale w domu nie będę jej w kombi trzymać |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj pierwszy raz od dawna dalam jej Soothie i pierwszy raz nim nie plula z 10 min tylko dziamgala. Sprobuj moze jeszcze raz dac jej smoczki, ktore skazalas na niepowodzenie i daj znac czy ktorys zaskoczyl chocby na chwile. Mysle, ze bolą ją dziaselka chociaz zeba zadnego nie widac.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Wiki zasęła wlaśnie na noc korzystam i też ide. Milej nocy dziewczyny. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Martini, brawo dla tża
niewiele wiem o psychologii rozwoju ale Twoja teoria brzmi sensownie. Pewnie że stopy powinny się opierać podczas siadu, łatwiej jest wtedy osiągnąć prawidłowa pozycję.Jon, jak chcesz rozszerzać dietę a dziecko nie siedzi to karmisz/ dajesz jeść w sensie (Blw)trzynajac na swoich kolanach z podwinieta miednica ale pozycja musi być pionowa a nie półleżąca. Pozycja półleżąca u takich małych dzieci będzie wzmagała krztuszenie bo ciężko ogarniać jedzenie nie leżąc ![]() KociaMatka, dobrze że się odzywasz. Ale Ewa dlugaaaa![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- P.s. moje dziecko śpi już 3h pewnie w nocy będę wstawała co godzinę bo wczoraj też to tak wyglądało. Dobry początek, lichy koniec. Najgorzej bo chciałabym sprawdzić czy żyje ale zamknęłam drzwi i boję się go obudzić...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1396 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Taedio super wóz. Duży! Niech się dobrze prowadzi ![]() Cytat:
U siebie w mieście znalazłam za 259 chyba, ale nie było nam po drodze tam jechać. Najbardziej chyba się opłaca w Smyku jak mają akcje wszystko minus 20/25 %, ale ostatnio jeszcze nie byliśmy zdecydowani. Zamówiłam bez wkładki bo podobno jest cienka i nieprzydatna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę cały czas o tym fizjo. Znalazłam jedną polecaną, ale konsultacja z dojazdem 160 zł, wydaje mi się dużo. Poszukam jeszcze gdzieś w gabinecie. Cytat:
Przykoksił trochę chłopak, brzuszek go trzyma Dam. Mój jest jeden z najmłodszych to jeszcze trochę nie będziemy go używać. Zobaczcie - moja reklama dla H&M - H&M - ubrania, które rosną z dziećmi. 3300-8300 g, rozmiar 56 Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-12-23 o 00:45 |
|||||||
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, dobrze pamiętasz sucha skóra i zmiany za uszami.
Dobre z tym hm, zgadzam się całkowicie. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Baby a napisz mi proszę czy Twoje dziecko po rozszerzaniu diety pije już mniej mleka? Czy to sa na tyle małe porcje, że karmieni e sie na razie nie zmieniło? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, 160 zł?! To kosmos jakiś.
Baby, zawsze możesz ugotować zwykła kaszę a nie taka dzieciową. Ja nie Zmierzam w ogóle kupować tych dla dzieci bo po co skoro kaszę mannę/ jaglaną zwyklą mogę ugotować i dodać owocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ale nawet dla dzieci są kaszki bez cukru
holle, helpa, nominal Calineczka u nas takie wyginanie było wcześniej w sumie jakies pierwsze dwa miesiace i okazalo sie ze Jasiek ma problemy z napięciem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna mozna pewnie
chociaz koszt takiej kaszki to cos kolo 10 zl, wiec jak ktos bardzo nie chce gotowac zwyklej to taka tez mozna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba nie dane Wam zycie ze smoczkiem. A inne rzeczy pcha do buzi poza raczkami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
emmos wiesz co nie zauważyłam żeby piła mniej mleka, zawsze po ,,obiadku,, jest pierś i ciągnie jak zawsze długo i chętnie. Póki co dałam jej na raz najwięcej pół słoiczka, wydaje mi się że to dla niej za mało do najedzenia się , szczególnie że po karmieniu słoiczkiem widzę po niej że ,,czuć malizną,,. Ja mam porównanie ile ona zjada mleka bo mąż na noc karmi ją butelką z moim mlekiem , potrafi wciągnąć 210-240, więc myślę sobie że takie pół słoiczka gramatury 125 to ona nawet nie poczuje
No i mam nadzieje że to nie zaburzy mi laktacji
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dziennie zjada 30 ml puree z warzywa i jak dotąd nie zauważyłam zmniejszenia ilosci mleka. Chociaz dzisiaj jak zjadła mleko o 14 (210ml) i marchewke z ziemniakiem o 16 (staram się podawać między posiłkami mlecznymi a je co 3h) to o 17 jak usnęła to zjadła dopiero o 20 |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ona na starcie miala 59 juz A tyle pieknych sukienek sie "zmarnowalo" moze kiedys bedzie druga corka ![]() Taki leciutki sen u Was, ze sie obudzi jak zajrzysz? A kamerki nie masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
aha i ja małą karmię w krzesełku co ma trzy poziomy regulacji, karmimy się na środkowym ułożeniu krzesełka i myślę że tak jest ok, Maja nie leży zupełnie ale też nie siedzi, taka pozycja półleżąca i przewagą do siedzącej bym powiedziała, nie sądzę żebym robiła jej tym krzywdę, szczególnie że karmienie trwa średnio 10- 15 minut więc duzo czasu w ciągu dnia w takiej pozycji nie spędza, bez przesady nie dajmy się zwariować
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo kaszki
z hippa ma "chyba" przyzwoity skład a przy tym nie kosztuje majątku.Piszę chyba bo nie jestem jakaś mega obeznana. W zwykłej kaszy wydaję mi się że byłby problem z glutenem, od dopiero któregoś miesiąca (chyba 7-8) dziecko może otrzymywać taki pełnoglutenowy posiłek. Sprostujcie mnie jeśli się mylę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

My mamy żywa i trzeba ja podlewać
Z opisu domyślam się ze macie sztuczna także mogłaś nie wiedzieć 
Wolę wstać raz więcej w nocy, ale rano dłużej pospać, chociaż do 8 plissss
na szczęście J ma rano długą drzemkę
za szczepienia!

Uszy w poniedziałek twierdziła lekarka, że czyste, mówiła że migdałki tylko powiększone, ale jak Lili nie boli gardło, to może być taka jej uroda. Dzisiaj mi od rana płacze, latałam od jednej do drugiej cały czas :/ Do lekarza udało się zapisać dopiero na 17 

dobrze że się odzywasz. Ale Ewa dlugaaaa
pewnie w nocy będę wstawała co godzinę bo wczoraj też to tak wyglądało. Dobry początek, lichy koniec. Najgorzej bo chciałabym sprawdzić czy żyje ale zamknęłam drzwi i boję się go obudzić...