Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-24, 11:57   #3661
plameczka
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Ja jestem ciekawa kiedy ja wyjde z ED, jak to zauwaze? I tak juz zmienilam duzo w swoim toku myslenia, moze jeszcze troche i bedzie okej

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 11:59   #3662
noname12345TPa
Gość

Plameczko zobaczysz to będzie zaraz. Jak zauważysz to gnaj do naszej grupy.
Stary 2008-06-24, 12:04   #3663
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Werko.. ja w zasadzie nie wyszłam z tego do końca, ale czuję, że jest lepiej niż gorzej..co prawda mam jeszcze kilka typowych objawów dla ed, ale ogólnie to jest o wiele lepiej i czuję, że jestem na dobrej drodze . tylko boję się, żeby to nie wróciło ... tfu, tfu !

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 12:06   #3664
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Oj, Krycia, Krycia.. ja wczoraj miałam tak samo z dwoma pierogami ! Zjadłam osiem i nie wiedziałam czy te dwa też .. ale uznałam, że skoro jestem głodna to zjem i tak zrobiłam.No brawo byłaś głodna zjadłaś
A dziś..wybieram się na basen. Idź.
A w sumie nie wiem czy pójdę. Brak czasu to jedno, ale drugie..wstydzę się swoich ud.Hmm wiesz ja byłam na basenie wstydziłam się sojego braku biustu, kości przy nim obojczyków i wielkich nóg(ekhem wiem wiem) ale poszłam i świetnie było.
To chore, wiem, bo wszystkie dziewczyny będą się zawsze świetnie bawiły, a ja nigdzie nie wyjdę bo uda.. no cóż, jeszcze w zeszłym roku gdy miałam te moje 10 kg więcej nie wstydziłam się i śmiało zasuwałam po basenie w stroju... ja też

edit. Sherelle- czyli ważysz teraz 52 kg, tak? A przy jakim wzroście?
Idź na ten basen ch**** te głupie myśli i dobrze się baw
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 12:09   #3665
noname12345TPa
Gość

Ewelka to zapraszam do grupy.
Stary 2008-06-24, 12:13   #3666
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Oj, bardzo bym chciała.. ale jednak jutro otwierają, więc postaram się jutro wybrać i mieć gdzieś te swoje uda, które wydają mi się..ekhem, wiadomo..

Stary 2008-06-24, 12:14   #3667
kasik30
Raczkowanie

Jem coraz więcej,po ubraniach nic nie czuję ale ja to wewnętrznie zaczynam czuć że tyję:/
Stary 2008-06-24, 12:43   #3668
noname12345TPa
Gość

Zapraszam całe towarzystwo byłych ED do grupy - założyłam takową na społecznościach.
Stary 2008-06-24, 13:27   #3669
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Oj, bardzo bym chciała.. ale jednak jutro otwierają, więc postaram się jutro wybrać i mieć gdzieś te swoje uda, które wydają mi się..ekhem, wiadomo..
Idź ja też ide chyba w czwartek

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Jem coraz więcej,po ubraniach nic nie czuję ale ja to wewnętrznie zaczynam czuć że tyję:/
Ehh skoro po ubraniach nic nie widać to ......

Werka ja tam nie wiem czy wyjde tak szybko z any. Ciągle gdy patrze w lustro wydaje mi się że moje główne kompleksy (twarz, brzuch, nogi) są ogromne(mimo że nie są). Czuje się bardzo niska a moja waga hmm nie zawsze o niej myśle ale niekiedy mnie przytłacza. Niekiedy się ograniczam i przyznam szczerze chyba nigdy bym nie zjadła takie owsianki jak ty bo moja głowa by mi nie dała żyć. Ale jest lepiej nie mam już kompleksu łydek Staram się myśleć o sobie pozytywnie bo podobno mam śliczne oczy i ładny kształt twarzy i całkiem fajny charakter(a przecież to się najbardziej liczy). Boje się wyjść gdzieś z kimś/ do kogoś.Tak wiec myśle że ubędzie jeszcze troche wody w Bałtyku zanim z tego wyjde.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-24, 13:54   #3670
Sherelle
Raczkowanie

Cytat:

Po pierwsze nie wymiotuj już więcej wiem że to trudno ale niszczysz sobie narządy wewnętrzne. Hmm przykra to historia, raczej nie masz oparcia w mamie a to jest przykre. A może poszłabyś do psychologa z kasy chorych?(nie wiem czy tak się da)
Mam pytanie wchodzisz jeszcze na te blogi pro-ana?

Hmm coraz więcej osób wpada w ED to jest bardzo przykre

A ja wczoraj zjadłam drożdżówke własnej roboty, nie będę mówić co z nią robiłam za nim ją zjadłam ale zjadłam
Zdaje sobie sprawe z tego ze sama siebie niszcze i to w glupi sposob... Bardzo chce z tego wyjsc, szczerze to juz mnie to meczy... caly czas mowie sobie ze to juz ostatni raz ze z tym koncze ale lipa...
jestem beznadziejna...

Cytat:

Po pierwsze mówisz sobie przetłumaczyć, że kompulsy, a później wymioty to błędne koło. Nieraz miałam kompuls i chciałam wymiotować, jednak naszczęście mi się to nie udało (nie wiem, być może nie potrafię, nie dałam rady tak na ' zawołanie '). I walcz z kompulsami. Ja miałam różne dziwne metody na to, sama dla siebie jakby jestem psychologiem bo potrafię sobie wiele rzeczy przetłumaczyć i dociera to do mnie. Niestety nie masz wsparcia u mamy- i to jest smutne. Skoro z kasy chorych nie ma na psychologa, ty też nie masz, to może..poprostu uzbieraj? Wierzę, że ci się uda z tego wyjść i to jak najszybciej
Ehh wiem wiem... Tylko ze u mnie coraz czesciej jest tak ze specjalnie robie sobie "uczty" zeby tylko zwymiotowac...
Moglabys mi podrzucic kilka Twoich sposobow?

Cytat:
edit. Sherelle- czyli ważysz teraz 52 kg, tak? A przy jakim wzroście?
tak, mam 163 cm
Sherelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:38   #3671
Bbasiulka
Raczkowanie

...

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:44   #3672
noname12345TPa
Gość

Ja mam do was jedną jedyną prośbę - trzymajcie za mnie kciuki przy moim przytyciu, abym pokochała siebie. Mam tą "starą" Werkę przed oczami zawsze i chcę do niej wrócić. Dlatego trzymajcie kciuki, a zarazem odświeżyłam wątek "do dziewczyn które wyszły z ED". Niech byłe ed-kowe się tam wpisują. A potem zachodzą na "nasze pogaduchy".
Stary 2008-06-24, 15:00   #3673
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Mam nadzieję, że uda mi się wyjść z ED trwale i w 100%. A z akcji "przeżuj-wypluj" zrezygnować muszę z powodu żołądka.

Weroniko, trzymam kciuki

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 15:00   #3674
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Sherelle te sposoby to poprostu wmawianie sobie, że co mi to da, że się objem? Będę miała wyrzuty, od kompulsów się tyje, będę się jak zwykle po nich źle czuła, a tego przecież nie chcę, że chcę wreszcie jeść i żyć jak normalny człowiek, a nie naprzemian kompuls-głodówka-normalmne jedzenie-kompuls-glodówka-normalnie jedzenie. Ogólnie to wiele rzeczy sobie tak tłumaczę, aby tylko zrozumieć, bo czasem chociaż wiem, że nie powinnam zrobić tego czy tamtego bo jest złe, to i tak decyduję się i to robię.
Werka- pewnie, że trzymam kciucki abyś polubiła nową siebie po przytyciu wkońcu każda z nas tego chce.. a co do twego klubu, wstrzymam się, bo ed na dobre jeszcze nie odeszło.. i choć jest lepiej to czuję, że nie podeszłabym teraz do lodówki i wzięła z niej to na co mam ochotę. Czemu? Znów nie ptorafię..

edit. Mango- pewnie, że się uda wszystkim nam się uda, potrzeba tylko czasu i wytrwałości.

Stary 2008-06-24, 15:13   #3675
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sherelle Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
dlugo czytalam wasze wpisy i postanowilam napisac... i opisac swoja historie...
jutro koncze 19 lat, odchudzam sie odkad pamietam, dwa lata temu udalo mi sie schudnac... ale po kolei
zawsze chcialam byc szczuplejsza i podobac sie chlopakom. zazdroscilam "super laskom" (podstawowka) wysportowanego ciala i powodzenia u plci przeciwnej ale takze i u tej samej. odkad pamietam moja chuda ciotka smiala sie zebym nie jeadla tyle, a kuzyn zawsze przezywal mnie sumo albo grubcia, babcia zawsze najpierw mnie karmila tlustymi rosołkami i ziemniakami a pozniej mowila ze moglabym troche schudnac... jeszcze w 6 klasie zakumplowalam sie z wysoka szczupla blondynka ktora byla w szkole seksbomba... w koncu musialo mi siasc na psyche...
zaczelo sie odchdzanie... szczerze to nie pamietam jak sie odchudzalam ale mocno ogranczalam jedzenie...
kiedys przegladalam blogi i trafilam na jakis blog pro-ana... zaczelam sie glodzic i cwiczyc... potem byly kompulsy az w koncu trafilam na wpis na forum "jak zwymiotowac"... nauka zajela mi troche czasu ale do dzisiaj wyszlifowalam sie w tym temacie na 5...
pozniej jakos schudlam i nie zwracalam pokarmow no ale od 3 lat to jest jakis rytulal...
to jest okropne... raz przyznalam sie mamie to nawrzeszczala na mnie i powiedziala ze to przez to ze nie mam co robic w domu i ze kasy na psychologa mi nie da ze to jest tylko moje widzi mi sie i zebym przestala... od tego momentu bylo tylko gorzej... pozniej specjanie pochlanialam cala lodowke i szlam do lazienki... schudlam do 43 kg nie jestem wysoka no ale wygladalam jak smierc... nie mialam okresu, ciagle krecilo mi sie w glowie... nie glodzilam sie ale jak tylko wyszlam poza limit to od razu jadlam na fulla do lazienki i pozniej pilam herbatki przeczyszczajace... dwa lata temu na swieta BN mama mnie przylapala... byla nieziemska awantura... dopiero jak sie rozplakalam to powiedziala ze jak bede miala napad to zebym pozmyslala sobie o niej...;/ nie musze chyba pisac ze to nie pomoglo ani troszke... pozniej przytylam dalej schudlam... bywaly okresy w ktorych nie wymiotowalam... teraz schudlam z wieeeelkiego jojo 80->52kg i dalej zaczynam szalec... 3 dni pod rzad mialam kompulsy i wymiotowalam.. nie chce juz tak a nie wiem o robic... nie mam sie nawet do kogo zwrocic a psychologa nie ma na kase chorych a nie mam kasy;/ teraz moze pojde do pracy ale na ile mi to wystarczy? na 3 wizyty?
chce jakos z tym sama skonczyc ale jest to bardzo trudne.. moze chociaz w was znajde jakaies wsparcie.. porady;/
Nie dasz rady sama z tym skończyć. Niestety, bardzo mi przykro, ale z własnego doświadczenia wiem, że nie potrafiłam powstrzymac sie od wymiotowania, bo po prostu zarówno organizm jak i żołądek uzaleznia sie od tej czynności. Żołądek jest bardzo rozciągnięty,a mózg nie obiera uczucia sytości. koniecznie idź do psychiatry, tóry przepisze Ci odpowiednie leki na sam początek,poza tym potrzebna jest eż terapia u psychologa i ona jest najwazniejsza. Może pozycz od kogoś lub wex kredyt, porozmawiaj z mamą, tatą lub kimkolwiek z rodziny, kto mógłby Ci pomóc. Nie zostawiaj tego na później, bo szkoda każdego dnia takiego życia

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Witam
Do tej pory jakoś... unikałam(nie wiem czy to dobre określenie, może poprostu -nie wchodziłam) KZ.
U mnie wszystko było w porządku. No właśnie - było. Ale już nie jest.
Zajadam stresy słodyczami, najczęściej przed samym snem. Nawet okazało się, że w spodnie, które niegdyś były luźne są upięte - ledwo się mieszczę. Nie mogę patrzeć na swój brzuch.
Zjadam mniejsze posiłki, jem dużo słodyczy... A najgorsza rzecz z którą walczę... np. potrafiłam przeżuć 1kg orzechów. No właśnie, przerzuć... i wypluć. Do czego zmierzam... właściwie codziennie to robię. Kupuję paczkę musli, po to by opróżnić ją tego samego dnia - przerzuć i wypluć. Później już tylko spekulacje, czy nie za dużo połknęłam.
Przeszło to w stan na tyle zaawansowany, że nie przeszkadza mi nawet obecność rodziców w domu. Oczywiście to "przerzuj-wypluj" jest w ramach "przekąski", bo słodycze i posiłki zjadam w sposób normalny.
I znów ta bitwa myśli: chwilowa efouria, po czym czerwona lampka, wyrzuty sumienia.
Jednak już się z tego podnoszę - od takich wybryków bolał mnie żołądek (nadal pobolewa). Więc jeżeli którakolwiek (bo wiem, że są takie przypadki) wpadła na ten sam pomysł, zdecydowanie odradzam...
Może powinnaś jeszcze raz wybrac się do psychologa? Widocznie nie wygrzwbałaś się z ED, niestety, ono często wraca pod róznymi postaciami. Przeciez to tylko głupie muesli. Po co tracic między posilkamiczas na jego przezuwanie, jest tyle przyjemniejszych rzeczy. Twój problem przypomina mi trochę moja bulimie, tylko bez wymiotowania, a z wypluwaniem. Raczej samemu nie da się przestac tego robić

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Jeśli więcej osób będzie za - to zakładam wątek na Społecznościach. Zżyłam się z wami i dlatego chcę go założyć. A czuję, że sobie z anoreksją poradziłam, bo co najważniejsze, przestałam siebie okłamywać, że nie jestem chora, powiedziałam to pani doktor, zrezygnowałam z porównywania do innych, nie boję się powrotu starej większej werki. Tak chyba po niespełna 2 latach z aną wychodzę z niej.

now łasnie, chyba wychodzisz , a nie wyszłaś z ED

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa kiedy ja wyjde z ED, jak to zauwaze? I tak juz zmienilam duzo w swoim toku myslenia, moze jeszcze troche i bedzie okej
Nie zauważysz tego momentu
Cytat:
A co tzn ch**** ?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 15:24   #3676
noname12345TPa
Gość

Toffiee masz rację - jestem na wychodzeniu - ale i tak już wiele zrobiłam. Jem sporo więcej (2600 i 3100 to więcej niż 900 czy 600). A do lodówki podchodzę bez zastanowienia. Pozatym zrobiłam wszystkie moje cele na "akcja: przełamujemy bariery" - to jest też dużo, nie porównuje się do innych, nie opijam się wodą, nie okłamuję się (a tak robiłam), byłam u psychiatry - wiem, że jestem tuż przy końcu.
I co najważniejsze - nie mam borderline tylko chorobę afektywną dwubiegunową (nie mylmy pojęć).
P.S Toffiee - ch*** znaczy wywalić coś do kosza - w tym sensie jak Krytia powiedziała.
Pozdrawiam Werka
Stary 2008-06-24, 15:30   #3677
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Nie dasz rady sama z tym skończyć. Niestety, bardzo mi przykro, ale z własnego doświadczenia wiem, że nie potrafiłam powstrzymac sie od wymiotowania, bo po prostu zarówno organizm jak i żołądek uzaleznia sie od tej czynności. Żołądek jest bardzo rozciągnięty,a mózg nie obiera uczucia sytości. koniecznie idź do psychiatry, tóry przepisze Ci odpowiednie leki na sam początek,poza tym potrzebna jest eż terapia u psychologa i ona jest najwazniejsza. Może pozycz od kogoś lub wex kredyt, porozmawiaj z mamą, tatą lub kimkolwiek z rodziny, kto mógłby Ci pomóc. Nie zostawiaj tego na później, bo szkoda każdego dnia takiego życia

Może powinnaś jeszcze raz wybrac się do psychologa? Widocznie nie wygrzwbałaś się z ED, niestety, ono często wraca pod róznymi postaciami. Przeciez to tylko głupie muesli. Po co tracic między posilkamiczas na jego przezuwanie, jest tyle przyjemniejszych rzeczy. Twój problem przypomina mi trochę moja bulimie, tylko bez wymiotowania, a z wypluwaniem. Raczej samemu nie da się przestac tego robić

now łasnie, chyba wychodzisz , a nie wyszłaś z ED

Nie zauważysz tego momentu

A co tzn ch**** ?
Cenzura chrzan podobne do tego
A jak u ciebie toffee?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-24, 15:37   #3678
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Toffiee masz rację - jestem na wychodzeniu - ale i tak już wiele zrobiłam. Jem sporo więcej (2600 i 3100 to więcej niż 900 czy 600). A do lodówki podchodzę bez zastanowienia. Pozatym zrobiłam wszystkie moje cele na "akcja: przełamujemy bariery" - to jest też dużo, nie porównuje się do innych, nie opijam się wodą, nie okłamuję się (a tak robiłam), byłam u psychiatry - wiem, że jestem tuż przy końcu.
I co najważniejsze - nie mam borderline tylko chorobę afektywną dwubiegunową (nie mylmy pojęć).
P.S Toffiee - ch*** znaczy wywalić coś do kosza - w tym sensie jak Krytia powiedziała.
Pozdrawiam Werka
Bardzo fanie, że już zaczęłaś odpowiednio jeść, bo Twoja waga jest faktycznie bardzo niziutka. Z tym, ze niestety wyjście z Ed nie zawsze wiąże się z rozpoczeciem jedzenia. Ale korzystasz z pomocy lekarza, więc na pewno nie będzie tak źle A tą chorobę da się wyleczyć, czy tylko załagodzic jej objawy?

Cytat:
Cenzura chrzan podobne do tego
A jak u ciebie toffee?
U mnie się tak nie mówi chyba, bo nie mogę sobie tego wyobrazic jako czasownika. Pewnie to kwestia regionu, w którym się mieszka. W każdym razie mieszkam zapewne daleko od Ciebie i Werki.
Stary 2008-06-24, 15:46   #3679
noname12345TPa
Gość

Niestety afektywna dwubiegunowa jest chorobą do końca życia - nie można jej wyleczyć. Zapadłam na nią jak byłam malutka - od urodzenia na nią choruję, a na świecie jestem 18 wiosen. Można tylko łagodzić objawy - muszę brać moje leki do końca życia. Jeden z nich (rispolept - to łagodny antydepresant, a drugi to antypadaczkowy, często podawany w tej chorobie).
Stary 2008-06-24, 15:52   #3680
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Niestety afektywna dwubiegunowa jest chorobą do końca życia - nie można jej wyleczyć. Zapadłam na nią jak byłam malutka - od urodzenia na nią choruję, a na świecie jestem 18 wiosen. Można tylko łagodzić objawy - muszę brać moje leki do końca życia. Jeden z nich (rispolept - to łagodny antydepresant, a drugi to antypadaczkowy, często podawany w tej chorobie).
Przykro miA z lekami możesz w pełni normalnie funkcjonować, czy tylko łagodza one objawy?
Stary 2008-06-24, 16:02   #3681
noname12345TPa
Gość

łagodzą objawy na tyle, że mogę normalnie funkcjonować - teraz tyję, bo bronię się nogami i rękami przed szpitalem - raz tam byłam z powodu zachowań "kolegów z gimnazjum" - zobacz wątek szpiega - tam znajdziesz więcej informacji. Po zatym, trzeba wiedzieć, że mam anę, ale nietypową (nie widzę siebie wielkiej, grubej), bałam się nadprogramowych kcl (to był mój główyny strach) oraz to, że bałam się utyć (teraz tego problemu nie ma), jak wiadomo nie porównuję się do innych, a widzę siebie piękną, jak utyję.
Stary 2008-06-24, 17:24   #3682
vixeen89
Rozeznanie

coś mi wielocytowanie nie działa więc pisze zz pamięci:
Krytia, może nie wyleczysz się od razu cąłkowicie z any, ale zobacz ile już dla siebie zrobiłaś...Jestem pełna podziwu i jesteś na najlepszej drodze. Poztym uwielbiam Twoje jadłospisy czytać ( i monochrome)
Kasik, proszę Cię...Po ubraniach nic nie widać, to jak możesz wewnętrznie tyć? No pomyśl logicznie...Ty nie tyjesz - Twoja psychika tylko reaguje tak na większe ilości jedzenia, a w rzeczywistości waga stoi w miejscu. Często tak jest że np. dużo zjem i myśle że utyje, wchodzę na wage: patrze tyle samo i jestem b. zdziwiona tym faktem Podejrzewam że masz tak samo
Werka, 3 mam kciuki za pomyślne P i wychodzenie z any
Mango, dobrze że się opamiętałaś z akacją " przeżuj wypluj". A poza tym pomyśl...tak długo nie mogłaś przytyć...pewnie nie nabrałaś zbyt wielu kg z powodu swoich nocnych "ekscesów"
Toffiee, co tam u Ciebie? jak samopoczucie?
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:36   #3683
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Bardzo fanie, że już zaczęłaś odpowiednio jeść, bo Twoja waga jest faktycznie bardzo niziutka. Z tym, ze niestety wyjście z Ed nie zawsze wiąże się z rozpoczeciem jedzenia. Ale korzystasz z pomocy lekarza, więc na pewno nie będzie tak źle A tą chorobę da się wyleczyć, czy tylko załagodzic jej objawy?

U mnie się tak nie mówi chyba, bo nie mogę sobie tego wyobrazic jako czasownika. Pewnie to kwestia regionu, w którym się mieszka. W każdym razie mieszkam zapewne daleko od Ciebie i Werki.
A gdzie mieszkasz. A raczej mi chodziło co u ciebie słychać?

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
coś mi wielocytowanie nie działa więc pisze zz pamięci:
Krytia, może nie wyleczysz się od razu cąłkowicie z any, ale zobacz ile już dla siebie zrobiłaś...Jestem pełna podziwu i jesteś na najlepszej drodze. Poztym uwielbiam Twoje jadłospisy czytać ( i monochrome)Wiem mnie też się podobają ale wiesz mimo że z jedzeniem jest ok to czasami psychika szwankuje
Kasik, proszę Cię...Po ubraniach nic nie widać, to jak możesz wewnętrznie tyć? No pomyśl logicznie...Ty nie tyjesz - Twoja psychika tylko reaguje tak na większe ilości jedzenia, a w rzeczywistości waga stoi w miejscu. Często tak jest że np. dużo zjem i myśle że utyje, wchodzę na wage: patrze tyle samo i jestem b. zdziwiona tym faktem Podejrzewam że masz tak samoNo właśnie
Werka, 3 mam kciuki za pomyślne P i wychodzenie z any
Mango, dobrze że się opamiętałaś z akacją " przeżuj wypluj". A poza tym pomyśl...tak długo nie mogłaś przytyć...pewnie nie nabrałaś zbyt wielu kg z powodu swoich nocnych "ekscesów"
Toffiee, co tam u Ciebie? jak samopoczucie?
A jak tam samopoczucie?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-24, 17:50   #3684
funky87
Zakorzenienie

setny raz probuje wysłać wiadomość, już nawet się nie rozpisuję tylko próbuję.
edit: mam duże trudności z internetem
U mnie nie za ciekawie , brak pracy, jedzenie się posypało i ogółem się nie układa, czytam was codziennie, ale mam ogromne problemy w wysłaniem widomosci
Pozdrawiam serdecznie
Tę wiadomość pisze już od godziny, ciągle edytuje i dopisuje bo nie mogę wysłać jednorazowo za długiej

Edytowane przez funky87
Czas edycji: 2008-06-24 o 18:38
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 18:39   #3685
plameczka
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny macie jakies pomysly na nude? Musze cos robic, bo inaczej glupie mysli mnie nachodza..

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 18:49   #3686
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Krytia- u mnie tak też się nie mówi a ty mieszkasz na śląsku ? po ' zaś ' skojarzyłam ; D
Funky- cóż ja ci mogę powiedzieć? Wiem, ze to banalne, ale wszystko się ułoży.
Plameczko- sama staram się jakoś ja zabić i nie wiem jak, podbijam pytanko ; p

Hm, przed chwilą małe załamanie; znów zobaczyłam siebie, jako grubą, ale szybko się pozbierałam z tego i już jest ok. Do jedzenia motywuje mnie fakt, iż okres nadal nie wrócił, a mama już się zorientowała, że go dosyć długo nie mam. Rozmawiała ze mną dziś tak trochę o tym, mówiła, że już chyba 2 m-ce jak go nie mam i, że to napewno spowodowane moim odchudzaniem, że cykl mi się zaburzył, a ja odrzekłam, że nie wiem ile czasu go nie mam, bo nie zapisuję. Jak tylko mogę unikam tego tematu, nie chcę, żeby się dowiedziała, że to już 4 miesiąc się kończy jak nie mam okresu. Zastanawiam się też co do kwestii kiedy on może wrócić.
Osatatnio rozmawiałam z koleżanką, a ona "zielona w mym temacie ed" wciskała mi, że ona też czasem nie ma 2 czy 3 m-ce i to normalne w tym wieku. No cóż, ja miałam regularny co do dnia, dziwne, aby nagle tak znikł bez powodu.
I jem, bo boję się, że gdy mama wysłałaby mnie do lekarza w sprawie okresu on wypisałby jakieś świństwo na wywołanie i przytyłabym po nim, a wolę przytyć ' naturalnie', że tak powiem.

Stary 2008-06-24, 18:49   #3687
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny macie jakies pomysly na nude? Musze cos robic, bo inaczej glupie mysli mnie nachodza..
Otóż to
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:13   #3688
monochrome
Rozeznanie

Jak się Wam nudzi, to pouczcie się ze mną prawa administracyjnego. Strasznie Wam zazdroszczę wakacji, ja w tym roku będę je miała dopiero we wrześniu, bo wcześniej dwa miesiące praktyk. A tak to bym czytała książki, oglądała filmy, zajęła się tym http://scrappassion.free.fr/ (może którejś z Was się spodoba ), jeździłabym na rowerze, spacerowała, odwiedzała znajomych, zapraszała ich do siebie, gotowałabym co wymyślniejsze rzeczy ;p, napisałabym książkę (sic! :P). A robiłyście sobie test Enneagram? www.enneagram.pl - fajna zabawa i trochę jest w tym prawdy. ^^
Jeszcze dopiszę: www.spore.com - we wrześniu będzie taka nowa gra, hicior jak The Sims. Można ściągnąć za free edytor takich fajnych stworków i potracić czas przy komputerze!

Funky - pozdrowienia, trzymaj się tam. Mam nadzieję, że jeszcze się ułoży i będziesz zadowolona z tego wyjazdu!

Werka - strasznie Ci współczuję tej dwubiegunowej. A zazdroszczę Ci samozaparcia. Ja chyba wciąż nie mogę powiedzieć, że wyszłam z ED. ;p

Krytia - tak, tak, myśl o sobie pozytywnie. Ja też uważam, że jesteś śliczna. I osiągnęłaś już tak dużo.

OK, wracam do nauki. :|
Stary 2008-06-24, 19:18   #3689
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość

A zazdroszczę Ci samozaparcia. Ja chyba wciąż nie mogę powiedzieć, że wyszłam z ED. ;p
dlaczego?

ja tylko na chwilę, potem napiszę więcej - Funkuś, czemu jedzenie się posypało? pewnie czujesz, że teraz się tak pozmieniało, nie masz już takiej kontroli, wszystkiego zaplanowanego itp. jakw Polsce tak?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:21   #3690
agness51
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki
U mnie chyba lepiej,jem sobie w sumie jak na U,bez zasad,choć zanim cokolwiek wezmę do ust to wyliczam wszystko skrupulatnie (taki nawyk niestety już) i chyba póki co nie widzę,abym przytyła,na razie nie mam siły na dalsze katowanie organizmu redukcją,w lato jest mi z tym zawsze trudniej ją utrzymać,poza tym mam wrażenie,że jak nie jeżdżę na rowerku to mam ładniejsze nogi,nawet zaczynają mi się podobać,a to sukces. Sporo chodzę,rowerka od paru dni unikam,staram się by najmniej. Może za jakiś czas znów zacznę R,jednak w najbliższych dniach raczej mi to nie wyjdzie.

Trzymam za Was wszystkie kciuki .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości