|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Ja jestem ciekawa kiedy ja wyjde z ED, jak to zauwaze? I tak juz zmienilam duzo w swoim toku myslenia, moze jeszcze troche i bedzie okej
|
#3662 |
|
Gość
|
Plameczko zobaczysz to będzie zaraz. Jak zauważysz to gnaj do naszej grupy.
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Werko.. ja w zasadzie nie wyszłam z tego do końca, ale czuję, że jest lepiej niż gorzej..co prawda mam jeszcze kilka typowych objawów dla ed, ale ogólnie to jest o wiele lepiej i czuję, że jestem na dobrej drodze .
tylko boję się, żeby to nie wróciło ... tfu, tfu !
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3665 |
|
Gość
|
Ewelka to zapraszam do grupy.
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, bardzo bym chciała..
ale jednak jutro otwierają, więc postaram się jutro wybrać i mieć gdzieś te swoje uda, które wydają mi się..ekhem, wiadomo..
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
Jem coraz więcej,po ubraniach nic nie czuję ale ja to wewnętrznie zaczynam czuć że tyję:/
|
|
#3668 |
|
Gość
|
Zapraszam całe towarzystwo byłych ED do grupy - założyłam takową na społecznościach.
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Werka ja tam nie wiem czy wyjde tak szybko z any. Ciągle gdy patrze w lustro wydaje mi się że moje główne kompleksy (twarz, brzuch, nogi) są ogromne (mimo że nie są). Czuje się bardzo niska a moja waga hmm nie zawsze o niej myśle ale niekiedy mnie przytłacza. Niekiedy się ograniczam i przyznam szczerze chyba nigdy bym nie zjadła takie owsianki jak ty bo moja głowa by mi nie dała żyć . Ale jest lepiej nie mam już kompleksu łydek Staram się myśleć o sobie pozytywnie bo podobno mam śliczne oczy i ładny kształt twarzy i całkiem fajny charakter(a przecież to się najbardziej liczy). Boje się wyjść gdzieś z kimś/ do kogoś.Tak wiec myśle że ubędzie jeszcze troche wody w Bałtyku zanim z tego wyjde.
|
|
#3670 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem beznadziejna... Cytat:
![]() Moglabys mi podrzucic kilka Twoich sposobow? ![]() tak, mam 163 cm |
||
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
#3672 |
|
Gość
|
Ja mam do was jedną jedyną prośbę - trzymajcie za mnie kciuki przy moim przytyciu, abym pokochała siebie. Mam tą "starą" Werkę przed oczami zawsze i chcę do niej wrócić. Dlatego trzymajcie kciuki, a zarazem odświeżyłam wątek "do dziewczyn które wyszły z ED". Niech byłe ed-kowe się tam wpisują. A potem zachodzą na "nasze pogaduchy".
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że uda mi się wyjść z ED trwale i w 100%. A z akcji "przeżuj-wypluj" zrezygnować muszę z powodu żołądka.Weroniko, trzymam kciuki
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Sherelle te sposoby to poprostu wmawianie sobie, że co mi to da, że się objem? Będę miała wyrzuty, od kompulsów się tyje, będę się jak zwykle po nich źle czuła, a tego przecież nie chcę, że chcę wreszcie jeść i żyć jak normalny człowiek, a nie naprzemian kompuls-głodówka-normalmne jedzenie-kompuls-glodówka-normalnie jedzenie. Ogólnie to wiele rzeczy sobie tak tłumaczę, aby tylko zrozumieć, bo czasem chociaż wiem, że nie powinnam zrobić tego czy tamtego bo jest złe, to i tak decyduję się i to robię.
Werka- pewnie, że trzymam kciucki abyś polubiła nową siebie po przytyciu wkońcu każda z nas tego chce.. a co do twego klubu, wstrzymam się, bo ed na dobre jeszcze nie odeszło.. i choć jest lepiej to czuję, że nie podeszłabym teraz do lodówki i wzięła z niej to na co mam ochotę. Czemu? Znów nie ptorafię..edit. Mango- pewnie, że się uda wszystkim nam się uda, potrzeba tylko czasu i wytrwałości.
|
#3675 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
now łasnie, chyba wychodzisz , a nie wyszłaś z ED Cytat:
![]() A co tzn ch**** ?
|
||||
|
|
|
#3676 |
|
Gość
|
Toffiee masz rację - jestem na wychodzeniu - ale i tak już wiele zrobiłam. Jem sporo więcej (2600 i 3100 to więcej niż 900 czy 600). A do lodówki podchodzę bez zastanowienia. Pozatym zrobiłam wszystkie moje cele na "akcja: przełamujemy bariery" - to jest też dużo, nie porównuje się do innych, nie opijam się wodą, nie okłamuję się (a tak robiłam), byłam u psychiatry - wiem, że jestem tuż przy końcu.
I co najważniejsze - nie mam borderline tylko chorobę afektywną dwubiegunową (nie mylmy pojęć). P.S Toffiee - ch*** znaczy wywalić coś do kosza - w tym sensie jak Krytia powiedziała. Pozdrawiam Werka |
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chrzan podobne do tego A jak u ciebie toffee?
|
|
#3678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie się tak nie mówi chyba, bo nie mogę sobie tego wyobrazic jako czasownika . Pewnie to kwestia regionu, w którym się mieszka. W każdym razie mieszkam zapewne daleko od Ciebie i Werki.
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Gość
|
Niestety afektywna dwubiegunowa jest chorobą do końca życia - nie można jej wyleczyć. Zapadłam na nią jak byłam malutka - od urodzenia na nią choruję, a na świecie jestem 18 wiosen. Można tylko łagodzić objawy - muszę brać moje leki do końca życia. Jeden z nich (rispolept - to łagodny antydepresant, a drugi to antypadaczkowy, często podawany w tej chorobie).
|
|
|
|
#3680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Gość
|
łagodzą objawy na tyle, że mogę normalnie funkcjonować - teraz tyję, bo bronię się nogami i rękami przed szpitalem - raz tam byłam z powodu zachowań "kolegów z gimnazjum" - zobacz wątek szpiega - tam znajdziesz więcej informacji. Po zatym, trzeba wiedzieć, że mam anę, ale nietypową (nie widzę siebie wielkiej, grubej), bałam się nadprogramowych kcl (to był mój główyny strach) oraz to, że bałam się utyć (teraz tego problemu nie ma), jak wiadomo nie porównuję się do innych, a widzę siebie piękną, jak utyję.
|
|
|
|
#3682 |
|
Rozeznanie
|
coś mi wielocytowanie nie działa więc pisze zz pamięci:
Krytia, może nie wyleczysz się od razu cąłkowicie z any, ale zobacz ile już dla siebie zrobiłaś...Jestem pełna podziwu i jesteś na najlepszej drodze )Kasik, proszę Cię...Po ubraniach nic nie widać, to jak możesz wewnętrznie tyć? No pomyśl logicznie...Ty nie tyjesz - Twoja psychika tylko reaguje tak na większe ilości jedzenia, a w rzeczywistości waga stoi w miejscu. Często tak jest że np. dużo zjem i myśle że utyje, wchodzę na wage: patrze tyle samo i jestem b. zdziwiona tym faktem Podejrzewam że masz tak samoWerka, 3 mam kciuki za pomyślne P i wychodzenie z any Mango, dobrze że się opamiętałaś z akacją " przeżuj wypluj". A poza tym pomyśl...tak długo nie mogłaś przytyć...pewnie nie nabrałaś zbyt wielu kg z powodu swoich nocnych "ekscesów" ![]() ![]() Toffiee, co tam u Ciebie? jak samopoczucie? |
|
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
setny raz probuje wysłać wiadomość, już nawet się nie rozpisuję tylko próbuję.
![]() edit: mam duże trudności z internetem U mnie nie za ciekawie , brak pracy, jedzenie się posypało i ogółem się nie układa, czytam was codziennie, ale mam ogromne problemy w wysłaniem widomosci ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Tę wiadomość pisze już od godziny, ciągle edytuje i dopisuje bo nie mogę wysłać jednorazowo za długiej
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-06-24 o 18:38 |
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny macie jakies pomysly na nude? Musze cos robic, bo inaczej glupie mysli mnie nachodza..
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia- u mnie tak też się nie mówi
a ty mieszkasz na śląsku ? po ' zaś ' skojarzyłam ; DFunky- Plameczko- sama staram się jakoś ja zabić i nie wiem jak, podbijam pytanko ; p Hm, przed chwilą małe załamanie; znów zobaczyłam siebie, jako grubą, ale szybko się pozbierałam z tego i już jest ok. Do jedzenia motywuje mnie fakt, iż okres nadal nie wrócił, a mama już się zorientowała, że go dosyć długo nie mam. Rozmawiała ze mną dziś tak trochę o tym, mówiła, że już chyba 2 m-ce jak go nie mam i, że to napewno spowodowane moim odchudzaniem, że cykl mi się zaburzył, a ja odrzekłam, że nie wiem ile czasu go nie mam, bo nie zapisuję. Jak tylko mogę unikam tego tematu, nie chcę, żeby się dowiedziała, że to już 4 miesiąc się kończy jak nie mam okresu. Zastanawiam się też co do kwestii kiedy on może wrócić. Osatatnio rozmawiałam z koleżanką, a ona "zielona w mym temacie ed" wciskała mi, że ona też czasem nie ma 2 czy 3 m-ce i to normalne w tym wieku. No cóż, ja miałam regularny co do dnia, dziwne, aby nagle tak znikł bez powodu. I jem, bo boję się, że gdy mama wysłałaby mnie do lekarza w sprawie okresu on wypisałby jakieś świństwo na wywołanie i przytyłabym po nim, a wolę przytyć ' naturalnie', że tak powiem.
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Jak się Wam nudzi, to pouczcie się ze mną prawa administracyjnego.
Strasznie Wam zazdroszczę wakacji, ja w tym roku będę je miała dopiero we wrześniu, bo wcześniej dwa miesiące praktyk. A tak to bym czytała książki, oglądała filmy, zajęła się tym http://scrappassion.free.fr/ (może którejś z Was się spodoba ), jeździłabym na rowerze, spacerowała, odwiedzała znajomych, zapraszała ich do siebie, gotowałabym co wymyślniejsze rzeczy ;p, napisałabym książkę (sic! :P). A robiłyście sobie test Enneagram? www.enneagram.pl - fajna zabawa i trochę jest w tym prawdy. ^^Jeszcze dopiszę: www.spore.com - we wrześniu będzie taka nowa gra, hicior jak The Sims. Można ściągnąć za free edytor takich fajnych stworków i potracić czas przy komputerze! ![]() Funky - pozdrowienia, trzymaj się tam. Mam nadzieję, że jeszcze się ułoży i będziesz zadowolona z tego wyjazdu!Werka - strasznie Ci współczuję tej dwubiegunowej. A zazdroszczę Ci samozaparcia. Ja chyba wciąż nie mogę powiedzieć, że wyszłam z ED. ;pKrytia - tak, tak, myśl o sobie pozytywnie. Ja też uważam, że jesteś śliczna. I osiągnęłaś już tak dużo. ![]() OK, wracam do nauki. :|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tylko na chwilę, potem napiszę więcej - Funkuś, czemu jedzenie się posypało? pewnie czujesz, że teraz się tak pozmieniało, nie masz już takiej kontroli, wszystkiego zaplanowanego itp. jakw Polsce tak?
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
U mnie chyba lepiej,jem sobie w sumie jak na U,bez zasad,choć zanim cokolwiek wezmę do ust to wyliczam wszystko skrupulatnie (taki nawyk niestety już) i chyba póki co nie widzę,abym przytyła,na razie nie mam siły na dalsze katowanie organizmu redukcją,w lato jest mi z tym zawsze trudniej ją utrzymać,poza tym mam wrażenie,że jak nie jeżdżę na rowerku to mam ładniejsze nogi,nawet zaczynają mi się podobać,a to sukces. Sporo chodzę,rowerka od paru dni unikam,staram się by najmniej. Może za jakiś czas znów zacznę R,jednak w najbliższych dniach raczej mi to nie wyjdzie. Trzymam za Was wszystkie kciuki .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

) ale poszłam i świetnie było.

(mimo że nie są). Czuje się bardzo niska a moja waga hmm nie zawsze o niej myśle ale niekiedy mnie przytłacza. Niekiedy się ograniczam i przyznam szczerze chyba nigdy bym nie zjadła takie owsianki jak ty bo moja głowa by mi nie dała żyć
i całkiem fajny charakter(a przecież to się najbardziej liczy). Boje się wyjść gdzieś z kimś/ do kogoś.Tak wiec myśle że ubędzie jeszcze troche wody w Bałtyku zanim z tego wyjde.

wkońcu każda z nas tego chce.. a co do twego klubu, wstrzymam się, bo ed na dobre jeszcze nie odeszło.. i choć jest lepiej to czuję, że nie podeszłabym teraz do lodówki i wzięła z niej to na co mam ochotę. Czemu? Znów nie ptorafię..