Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-21, 17:34   #1471
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Uspokoilyscie mnie. Nie wiem.czemu myslalam, ze wszystkie Wasze dzieci to robia matkawariatkaTeż mi sie z ikei podobaja.

Przy wyborze naczyn radze poczytacbo naczyniach bambusowych, podobno nie powinno podawac sie w nich cieplych rzeczy.U nas to samo z tym odciaganiem nosa. Nogami trzymam nogi Jaska, zeby chociaz minimalnie dac rade. Ja robie tak ze wkrapiam sol, klade na.brzuch na chwile i na plecy i wtedy szybko wychodzi i to chwila dyskomfortu tylko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też myslałam że tylko moja sie nie przekręca. Ale nie panikuje ma dziewczyna czas

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Fajnie u was na Wigilii. U nas raz jest robiona u moich rodziców raz u babci. Teraz troche Wiki i mój bratanek bardziej rozruszają wszystkich a za rok jak się dobiorą to już w ogóle bo miedzy nimi jest 2 lata różnicy. Oboje z lipca Wiki z 4 a Wiktor z 10.

U moich teściów nie jest tak wesoło. W zeszlym roku byla tez babcia tz a w tym roku są sami. Myslałam że któryś z synów ich zaprosi na wigilię bo sami zostali a tu nikt.

Ja właśnie od godziny robie za kanape śmiać mi się chce bo podnosi głowę oczy zamknięte ma i tak chwile trzyma.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Już od zeszłego tygodnia coraz później robi pierwszą drzemkę Dziewczyny kiedy to się w końcu unormuje ? ciężko cokolwiek z nią planować ;-)))
U mnie pierwsza drzemka po 10 jest. Dzis mialysmy opóźnienie bo pranie wieszałam no i Wiki padła przy karmieniu.

U mnie plan spania rozwala tz. Wiki tez tak miała 2 max 2,5h i drzemka fakt 30 minut ale zawsze. A jak on jest to nie umie dopasowac sie do malej i zawsze ją obudzi. Albo nie daje rady uspic bo sie smieje do niego.
Dziś wraca do domu aż do nowego roku ma wolne to znowu bedzie ją non stop nosić a później ja nie daje rady bo nie chce sama się bawić. Muszę się za nich wziąć oboje.

W ogóle śmiać mi się chce bo jak Wiki była mała to tz przekrecał ją na brzuch ja zawsze miałam zawał bo ona taka drobniutka. A teraz ja kładę bez problemu a tz boi się że jej coś zrobi.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 17:40   #1472
Carolles
Zadomowienie

Morelle piękne te akcesoria! Pierwszy raz (chyba) napisałaś o Pestce - Anastazja na forum😉😍

Silli u Ciebie to musi być wspaniała atmosfera w Wigilię 😍
My z całym rodzeństwem spotykamy się co dwa lata na Wigilii w domu rodzinnym ale pierwszy dzien świąt spedzamy co roku u mamy.

Taedio mam nadzieję ze teściowa się opamięta! Nikt jej nie bronił nas zaprosić na Wigilię. Wie że w tym roku jesteśmy w domu. A ona kilka dni przed pyta jak spędzamy Wigilię. Może byśmy po naszej wspólnej pojechali do nich a tak to nie wiem czemu ma jakies żale.

Neli nosi rozmiar 62 nadal. 68 jeszcze przy duże na nią.

My z mężem na gwiazdkę kupimy sobie narożnik 😎:brokuł: już się nie mogę doczekać aż wywalimy tego strupa od teściów z naszego salonu!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 17:54   #1473
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Morelle piękne te akcesoria! Pierwszy raz (chyba) napisałaś o Pestce - Anastazja na forum😉😍

Silli u Ciebie to musi być wspaniała atmosfera w Wigilię 😍
My z całym rodzeństwem spotykamy się co dwa lata na Wigilii w domu rodzinnym ale pierwszy dzien świąt spedzamy co roku u mamy.

Taedio mam nadzieję ze teściowa się opamięta! Nikt jej nie bronił nas zaprosić na Wigilię. Wie że w tym roku jesteśmy w domu. A ona kilka dni przed pyta jak spędzamy Wigilię. Może byśmy po naszej wspólnej pojechali do nich a tak to nie wiem czemu ma jakies żale.

Neli nosi rozmiar 62 nadal. 68 jeszcze przy duże na nią.

My z mężem na gwiazdkę kupimy sobie narożnik 😎:brokuł: już się nie mogę doczekać aż wywalimy tego strupa od teściów z naszego salonu!

Też o tym pomyślałam w domu mówię tak i tak

Fajny prezent ! U nas 2 lata temu był panel prysznicowy i lustro z oświetleniem do toaletki

Tz pojechał jeszcze odebrać prezenty dla dzieci. 22 osoby w kolejce przed nim
....
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 18:13   #1474
emmos
Zakorzenienie

Morelle, Carolles też zwróciłam uwagę na Anastazję

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-21, 19:13   #1475
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Morelle ah ja zapomniałam o tej Waszej tradycji a kto lepi uszka?

Carolles bardzo fajny prezent!

Mamy drugiego ząbka, już rano go widziałam ale dopiero w ciągu dnia się przebił. Od razu jaki dobry humorek, gada sobie aż miło! Uff teraz proszę o chwilę wytchnienia, bo skok przed nami

Stary 2017-12-21, 19:31   #1476
siilmariien
Wtajemniczenie

Czy jak Wasze dzieci mają duży katar to robią też zieloną kupę?

Cytat:
Silli u Ciebie to musi być wspaniała atmosfera w Wigilię
Mąż mówił, że jest super, ale byliśmy 3 lata z rzędu u mnie, to nagle w tym roku zaczął gadać, że nudno, co roku to samo, nawet dobre żarło nie robi już na nim wrażenia... No ok, to w tym roku do jego rodziny jedziemy Fajny prezent sobie robicie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Mamy drugiego ząbka, już rano go widziałam ale dopiero w ciągu dnia się przebił. Od razu jaki dobry humorek, gada sobie aż miło! Uff teraz proszę o chwilę wytchnienia, bo skok przed nami

Wow, brawo!!! Prezent od Niko dla rodziców na święta Kciuki żebyście mieli teraz trochę oddechu

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Ah te terminowe bliźniaki
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 19:57   #1477
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Gratki! Idą u Was te zęby jak burza! 😄 kciuki żebyście mieli na razie spokój i żeby skok był łagodny 😗

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Mąż mówił, że jest super, ale byliśmy 3 lata z rzędu u mnie, to nagle w tym roku zaczął gadać, że nudno, co roku to samo, nawet dobre żarło nie robi już na nim wrażenia... No ok, to w tym roku do jego rodziny jedziemy Fajny prezent sobie robicie

Już dawno na nic tak nie czekałam mam nadZieję ze po świętach uda nam się jechać do sklepów i coś wybierzemy 😎

Nela mi przy jedzeniu strasznie chrapie... Próbowałam cos odciągnąć ale Frida nie daje rady. Chyba muszę kupic katarek. I ma temp podwyższona.

Stary 2017-12-21, 20:10   #1478
akada
Zadomowienie

Red face Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Też myslałam że tylko moja sie nie przekręca. Ale nie panikuje ma dziewczyna czas

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Fajnie u was na Wigilii. U nas raz jest robiona u moich rodziców raz u babci. Teraz troche Wiki i mój bratanek bardziej rozruszają wszystkich a za rok jak się dobiorą to już w ogóle bo miedzy nimi jest 2 lata różnicy. Oboje z lipca Wiki z 4 a Wiktor z 10.

U moich teściów nie jest tak wesoło. W zeszlym roku byla tez babcia tz a w tym roku są sami. Myslałam że któryś z synów ich zaprosi na wigilię bo sami zostali a tu nikt.

Ja właśnie od godziny robie za kanape śmiać mi się chce bo podnosi głowę oczy zamknięte ma i tak chwile trzyma.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

U mnie pierwsza drzemka po 10 jest. Dzis mialysmy opóźnienie bo pranie wieszałam no i Wiki padła przy karmieniu.

U mnie plan spania rozwala tz. Wiki tez tak miała 2 max 2,5h i drzemka fakt 30 minut ale zawsze. A jak on jest to nie umie dopasowac sie do malej i zawsze ją obudzi. Albo nie daje rady uspic bo sie smieje do niego.
Dziś wraca do domu aż do nowego roku ma wolne to znowu bedzie ją non stop nosić a później ja nie daje rady bo nie chce sama się bawić. Muszę się za nich wziąć oboje.

W ogóle śmiać mi się chce bo jak Wiki była mała to tz przekrecał ją na brzuch ja zawsze miałam zawał bo ona taka drobniutka. A teraz ja kładę bez problemu a tz boi się że jej coś zrobi.
Fajnie, że Wiki będzie miała kuzynostwo, szczególnie w kolejnych latach można liczyć, że będą się razem bawić, u nas narazie bracia nie mają a moje dwie kuzynki mają już starsze dzieci
Mąż musi się do Was dostosować, mam nadzieje, ze odpoczniesz trochę
Cytat:
Morelle piękne te akcesoria! Pierwszy raz (chyba) napisałaś o Pestce - Anastazja na forum����

My z mężem na gwiazdkę kupimy sobie narożnik ��:brokuł: już się nie mogę doczekać aż wywalimy tego strupa od teściów z naszego salonu!

Też zwróciłam uwagę na Anastazje, piękne imię tylko długie, ja mam długie imię i długie nazwisko, zawsze marzyłam o mężu z nazwiskiem np. Bąk

Super prezent podwójna radość, strop od teściów wyjedzie ;-)

Cytat:

Super, ale Wam szybko idzie

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-21 o 20:22
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 20:47   #1479
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny...
Ehh.. Chyba nie nadrobię.

Baby 2
My też już powoli dajemy warzywa, od 2-3 dni i nie codziennie jeszcze. Dziś zjadł pół filiżanki. Nie idzie to jeszcze jakoś super, ale po woli damy radę. Kupa już się zmienia... A u Was? I kiedy chcesz podać kaszki?
No i Brawa za noc! Masakra, super!

Devileek
My to się chyba nigdy nie wyspimy... Na Twojego też w nocy działa tylko pierś?

Akada
Ehhh tylko wspominam te piękne czasu z dwoma pobudkami. Co ja bym oddała.

Carolles.
Dziwni ci twoi teściowie...
Fajnie, że spedzicie tak wigilię, razem i spokojnie.

Darietta
Hehe... Ten hymn mam w głowie kazdej nocy.

Morelle
Fajne akcesoria, jednorożec Hit!

Sill.
Mam nadzieję że szybko wyzdrowiejecie. Ja gdy nie chce odciągnąć, psikammarimerem i kładę Hugo na brzuch... Pomaga.

Zazdroszczę wam takich wielkich wigili, my mamy skromne. A szkoda...

Jon
Brawo za ząbki

Sill.
Hugo ma chyba normalna kupę przy katarze.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 20:57   #1480
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Fajnie, że Wiki będzie miała kuzynostwo, szczególnie w kolejnych latach można liczyć, że będą się razem bawić, u nas narazie bracia nie mają a moje dwie kuzynki mają już starsze dzieci
Mąż musi się do Was dostosować, mam nadzieje, ze odpoczniesz trochę

Też zwróciłam uwagę na Anastazje, piękne imię tylko długie, ja mam długie imię i długie nazwisko, zawsze marzyłam o mężu z nazwiskiem np. Bąk

Super prezent podwójna radość, strop od teściów wyjedzie ;-)

Super, ale Wam szybko idzie
Tez sie ciesze ze miedzy nimi mala różnica i mamy nadzieję że będą się razem bawić. Na razie jeden drugiego obserwuje. Ale już usmiechy były dotykanie. Tylko jeszcze musimy uważać bo Wiktorek musi nauczyć się być delikatny. Jak Wiki była mniejsza to chciał ją za nogę ciągnąć.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 21:35   #1481
karolinuuusia
Zakorzenienie

U nas 2 wigilię. Najpierw u teściowej potem u moich rodziców. 1 dzień u teściowej, drugi u moich rodziców. Zawsze było odwrotnie ale siostra męża ma chrzciny w 2 dzień świąt. Zostaje z Ala do nowego roku u rodziców

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 21:50   #1482
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
U nas 2 wigilię. Najpierw u teściowej potem u moich rodziców. 1 dzień u teściowej, drugi u moich rodziców. Zawsze było odwrotnie ale siostra męża ma chrzciny w 2 dzień świąt. Zostaje z Ala do nowego roku u rodziców

U nas w tym roku tez taki podział właśnie

Cytat:

Oj nie, u nas tak nie było.

Cytat:

Wow gratki, ale pędzicie z tymi ząbkami Jak tak dalej pójdzie to na roczek będzie pełna szczęka

My już mamy wszystkie prezenty gotowe Nie wiem tylko jak się z tym wszystkim zabierzemy, bo jeszcze wózek., łóżeczko i nasze rzeczy przecież

Stary 2017-12-21, 21:50   #1483
emmos
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Dubel

Edytowane przez emmos
Czas edycji: 2017-12-21 o 22:49
emmos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-21, 23:08   #1484
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos też właśnie teraz kombinuję jak spakować wszystko żeby się zmieściło Łóżeczka nie bierzemy, kupiliśmy kiedyś do teściów turystyczne z materacem, ale i tak nie będziemy go teraz używać. Ale tych prezentów tyle, żarcia dużo, jak to wszystko zmieścić Do tego masa okryć wierzchnich: druga kurtka dla mnie do chusty, dla Lili spodnie zimowe i może druga kurtka na sanki, dla Łucji różne kombinezony bo nie wiadomo jaka temp. będzie No i wózek i ciuchy, Li&Lu na szczęście już spakowałam w niedużą torbę Zrobimy u teściów pranie najwyżej, zostawiłam tam w wakacje Lovelę Fajnie byłoby wziąć wiaderko do kąpieli, żebym nie musiała wchodzić z Lu do wanny za każdym razem, ale pewnie się nie zmieści

Kurczę, a Łucja dzisiaj cały dzień robi zielone kupy Jutro mamy dzień zawalony przed podróżą, a jeszcze lekarza trzeba będzie wcisnąć w grafik

Carolles zdrówka dla Neli, oby nic się nie rozwinęło! W sumie katar i podwyższona temp. może być też od ząbków.

Lecę robić śledzie

Stary 2017-12-22, 06:28   #1485
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Morelle, Carolles też zwróciłam uwagę na Anastazję

Cytat:

Mama ever

Cytat:
Emmos też właśnie teraz kombinuję jak spakować wszystko żeby się zmieściło Łóżeczka nie bierzemy, kupiliśmy kiedyś do teściów turystyczne z materacem, ale i tak nie będziemy go teraz używać. Ale tych prezentów tyle, żarcia dużo, jak to wszystko zmieścić Do tego masa okryć wierzchnich: druga kurtka dla mnie do chusty, dla Lili spodnie zimowe i może druga kurtka na sanki, dla Łucji różne kombinezony bo nie wiadomo jaka temp. będzie No i wózek i ciuchy, Li&Lu na szczęście już spakowałam w niedużą torbę Zrobimy u teściów pranie najwyżej, zostawiłam tam w wakacje Lovelę Fajnie byłoby wziąć wiaderko do kąpieli, żebym nie musiała wchodzić z Lu do wanny za każdym razem, ale pewnie się nie zmieści

Kurczę, a Łucja dzisiaj cały dzień robi zielone kupy Jutro mamy dzień zawalony przed podróżą, a jeszcze lekarza trzeba będzie wcisnąć w grafik

Carolles zdrówka dla Neli, oby nic się nie rozwinęło! W sumie katar i podwyższona temp. może być też od ząbków.

Lecę robić śledzie

Ja u mojej mamy nie kąpie Pestki. 3 dni nic jej nie będzie. A tam raz że jest zimno, a dwa że nie ma w czym. Umywalka jest mini i prysznic też. Do miski się nie zmieści. Zresztą przeziębilaby sie. Także tylko waciki.

Tz kupił wczoraj fotelik. 0-25 kg. Wcale nie jest taki duży w naszym aucie. Jednak pas na styk. Bardzo stabilny i zdecydowanie bardziej bezpieczny niż te pierwsze maxi cosi. Widzę jak głowa leży i reszta ciała.
Za bardzo nie wiem tylko jak ona w nim siedzi bo ciemno było wczoraj. Tż ma go przynieść dziś do domu i będziemy patrzeć.
Fajnie, że raz się zapina na pas , a dziecko tylko na szelki. Za to jakie! Także isofix jest zbędny.
Nie wiem czy wygodnie się wkłada bo tż to robił.

Wychodzi na to, że jesteśmy pierwsze na wątku z nowym fotelikiem? Anusia Twoja jeszcze się mieści w pierwszy?

Kupiliśmy jeszcze folię do spacerówki. Chociaż wolę jeszcze jeździć w gondoli. Myślę, że jeszcze 2 tyg. Cieplej mi się wydaje.

Zabawki do kąpieli. Był fun.

Uchwyt na kubek do wózka. Także mam komplet.

Aha nowe smoczki bo zgubiłam 1. 6-18 mc.

Moje dziecko śpi, a ja nie mogę zasnąć :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-joie-stages-black-0-25-kg.jpg (45,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s731248063548670388_p8_i1_w510.jpg (87,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i-cybex-folia-przeciwdeszczowa-balios-iris.jpg (35,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171221_202031.jpg (112,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lovi-smoczek-pridejoy-22-844girl-22-845girl-1_3,w_1200,_small.jpg (87,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p-cybex-uchwyt-na-kubek-do-wozka-priam.jpg (9,8 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-12-22 o 06:29
Stary 2017-12-22, 08:44   #1486
cashmere
Zakorzenienie

SIIL mój teraz ma katar, ale kupki w standardowym kolorze zielona może od zębów? P. wcześniej robił kupę raz na kilka dni, a teraz kilka razy dziennie i mi się wydaje że to zęby dają o sobie znać.
Mógłby już się jakiś wybić, a najlepiej ze 4 na raz :P

JON gratulacje kolejnego zabka!

MORELLE super że będziecie wozić Pestkę tyłem!!

My tez juz mamy fotelik. Narazie jest w aucie dziadków, bo tez jest 9-25 więc starszak może z nimi jeździć. Jak Przemo będzie stabilnie siedział przełożymy go do naszego auta. Kupiliśmy tyłem Britax Max way. Drugi tyłem to Axkid Minikid, zobaczę który będzie lepszy dla Przemka, bo starszemu pasują oba

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 08:47   #1487
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
SIIL mój teraz ma katar, ale kupki w standardowym kolorze zielona może od zębów? P. wcześniej robił kupę raz na kilka dni, a teraz kilka razy dziennie i mi się wydaje że to zęby dają o sobie znać.

My tez juz mamy fotelik. Narazie jest w aucie dziadków, bo tez jest 9-25 więc starszak może z nimi jeździć. Jak Przemo będzie stabilnie siedział przełożymy go do naszego auta. Kupiliśmy tyłem Britax Max way. Drugi tyłem to Axkid Minikid, zobaczę który będzie lepszy dla Przemka, bo starszemu pasują oba
No to super
Tutaj nie ma tego problemu bo jest od 0kg, wiec pochylilam go do tyłu i siedzi tak jAK w pierwszym foteliku.

Jon zapomniałam! ! Gratuluje zębów! !!!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cashmere wolę tyłem. Jak będzie jeździć ze mną to tez tyłem, ale z przodu. Oby nie było poduszek.
Stary 2017-12-22, 08:50   #1488
cashmere
Zakorzenienie

Przemek od kilku dni jak leży na brzuchu podnosi pupke i nią buja w przód i tył,opierając się na kolanach i dłoniach. Zaczyna się przygotowywać do raczkowania
Do tyłu już mu nieźle wychodzi przemieszczanie, na łóżku już go strach zostawić na dłużej niż 3 sekundy bez nadzoru.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

MORELLE a będziecie już teraz przesadzać Pestkę?

jestem mamą
Stary 2017-12-22, 09:03   #1489
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczyny
Cytat:
Mógłby już się jakiś wybić, a najlepiej ze 4 na raz

Mój też właśnie robił kupę raz na kilka dni a w okresie ząbkowania kilka razy dziennie, wczoraj też była zielona. Ciekawe czy znowu mu się zmieni
Cytat:
Przemek od kilku dni jak leży na brzuchu podnosi pupke i nią buja w przód i tył,opierając się na kolanach i dłoniach. Zaczyna się przygotowywać do raczkowania
Do tyłu już mu nieźle wychodzi przemieszczanie, na łóżku już go strach zostawić na dłużej niż 3 sekundy bez nadzoru.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

MORELLE a będziecie już teraz przesadzać Pestkę?
Wow brawa dla Przemka! Zdolny jest!

Morelle niezłe zakupy poczyniliście!
My kupiliśmy większą wanienkę i się nam złamała w transporcie i nadal kąpiemy w tej malutkiej..

Stary 2017-12-22, 09:05   #1490
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Mama ever

Ja u mojej mamy nie kąpie Pestki. 3 dni nic jej nie będzie. A tam raz że jest zimno, a dwa że nie ma w czym. Umywalka jest mini i prysznic też. Do miski się nie zmieści. Zresztą przeziębilaby sie. Także tylko waciki.

Tz kupił wczoraj fotelik. 0-25 kg. Wcale nie jest taki duży w naszym aucie. Jednak pas na styk. Bardzo stabilny i zdecydowanie bardziej bezpieczny niż te pierwsze maxi cosi. Widzę jak głowa leży i reszta ciała.
Za bardzo nie wiem tylko jak ona w nim siedzi bo ciemno było wczoraj. Tż ma go przynieść dziś do domu i będziemy patrzeć.
Fajnie, że raz się zapina na pas , a dziecko tylko na szelki. Za to jakie! Także isofix jest zbędny.

Wychodzi na to, że jesteśmy pierwsze na wątku z nowym fotelikiem? Anusia Twoja jeszcze się mieści w pierwszy?

Kupiliśmy jeszcze folię do spacerówki. Chociaż wolę jeszcze jeździć w gondoli. Myślę, że jeszcze 2 tyg. Cieplej mi się wydaje.

Super fotelik podoba mi się spacerówka tej firmy Fajnie, że nie będzie trzeba przypinać fotelika za każdym razem, ale martwi mnie jak później będę miała od czasu do czasu podjechać gdzieś taxi/uberem...

Lepiej nie wykąpać niż by się miała przeziębić, 3 dni nic jej się nie stanie ;-)
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 09:16   #1491
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - gratuluje drugiego zęba

Siilmariien - zadowolona jestes z kurtki do chusty? Klaudia często ma zielone kupy. Kciuki, zeby udało wam sie spakować wszystko do auta!

Morelle - fajny ten fotelik.

Cashmere - spryciarz z Przemka z tym przemieszczaniem. Klaudia poki co wokół własnej osi sie przekręca.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

JonSnow - pechowo z tą większa wanienka.

Klaudia całą noc spędziła przy piersi, az mnie dzisiaj plecy bolą. O 21.00 była po drzemce tak rozbudzona, ze wzięłam ją do łóżka na KP. No i tak sie karmiłysmy do rana.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Kurier przywiózł paczkę z H&M. Brakuje tylko maty dla teściowej - sprzedawca miał opóźnienie w dostawie i jeszcze mi odp ze ma nadzieje, ze dojdzie przed świetami. Tak jakby nie wiedział ze dzisiaj jest ostatni dzien!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 09:32   #1492
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Świetny fotelik!

Cashmere
Wow! Raczkowanie? Zdolna bestia z Przemka.

Ja właśnie szykuję się na spacer i dokupić ostatnie prezenty.

Wieczorem mamy wigilię z moimi przyjaciółkami i ich rodzinami. Zawsze robimy sobie wspólną od kilku lat, co roku każda gdzie indziej. W tamtym roku była u Nas i dowiedzieli się o ciąży. tak że wystroje moich chłopaków dziś świątecznie. Bo chce zrobić grupowe foto do ramki na ścianę.

Miłego dnia dziewczyny.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 09:43   #1493
xzora
Zakorzenienie

Mała! Super zwyczaj. Udanej kolacji!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 09:54   #1494
Carolles
Zadomowienie

Silli

Morelle super zakupy! Fajnie ze kupiliscie fotelik,Pestce na pewno bedzie wygodnie 😉poduszki z przodu zawsze mozna wyłączyć jak przewozisz dziecko. Ja nie planuje uczyc wozenia malej z przodu. Sporo z nią jeżdżę sama i ona zawsze z tylu. Nawet teraz juz nie siedzę obok tylko z przodu zeby ją przyzwyczajac.

Mała super zwyczaj. 😊 udanej kolacji.

Stary 2017-12-22, 10:24   #1495
emmos
Zakorzenienie

Siil, u Ciebie przy 2 to już w ogole jest konkretna wyprawa

Cytat:

Ooo dzięki, uświadomiłaś mi skąd zwiększona ilość kup u nas

Zdolnego masz Królewicza

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Klaudia całą noc spędziła przy piersi, az mnie dzisiaj plecy bolą. O 21.00 była po drzemce tak rozbudzona, ze wzięłam ją do łóżka na KP. No i tak sie karmiłysmy do rana.

[/COLOR]Kurier przywiózł paczkę z H&M. Brakuje tylko maty dla teściowej - sprzedawca miał opóźnienie w dostawie i jeszcze mi odp ze ma nadzieje, ze dojdzie przed świetami. Tak jakby nie wiedział ze dzisiaj jest ostatni dzien!

Jezu współczuję całej nocy przy piersi.
Oby mata jednak doszła, choć nie wygląda to optymistycznie.

Mała, udanej Wigilii. Super pomysł na taką z przyjaciółmi. Fajnie by było, gdybyś wrzuciła foto wystrojonych chłopaków

Morelle, super zakupy.

Robila któraś z Was zakupy na amazon? Tż dostał sport bon do wykorzystania i ciekawa jestem ile trwałaby dostawa krzesełka do karmienia.

Stary 2017-12-22, 10:39   #1496
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

Mama ever

No wlasnie nie miesci sie musze sie rozejrzec za nowym ale nie mam glowy.

Alergia sie pogorszyla. Na szyi ma doslownie rany a masc od alergolog tak jak podraznila ze ryczala wczoraj z dobre 2 h myslalam ze szpital bedzie grany.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 10:54   #1497
cashmere
Zakorzenienie

MALA super sprawa z Wigilią z przyjaciółmi dania też typowo świąteczne wtedy macie? Robicie sobie prezenty?

EMMOS nigdy nic nie kupowałam na Amazonie. Ja jestem królową Aliexpress hehe

jestem mamą
Stary 2017-12-22, 11:29   #1498
asia1905
Zakorzenienie

W rossmann zestawy lego duplo po 30 zl

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 11:29   #1499
cashmere
Zakorzenienie

ANUSIA jeju współczuję a na co ma alergię?

jestem mamą
Stary 2017-12-22, 11:29   #1500
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:

My jedziemy na 11 dni Jak nie wezmę wiadra to też nie będę jej kąpać często, ale przez te 11 dni kilka razy by się przydało
Fajnie wygląda fotelik!

Cytat:
Mógłby już się jakiś wybić, a najlepiej ze 4 na raz

Myślisz że mogą być zielone od zębów? Katar też by się zgadzał. Częściej wczoraj też robiła, bo ostatnio zwykle 1x dziennie, a wczoraj kilka razy.
My też mamy kolejny fotelik britax max way, więc jeszcze nie ma opcji przesadzenia w najbliższym czasie.

Cytat:
Dzięki Dziewczyny
Mój też właśnie robił kupę raz na kilka dni a w okresie ząbkowania kilka razy dziennie, wczoraj też była zielona. Ciekawe czy znowu mu się zmieniWow brawa dla Przemka! Zdolny jest!

Morelle niezłe zakupy poczyniliście!
My kupiliśmy większą wanienkę i się nam złamała w transporcie i nadal kąpiemy w tej malutkiej..

Hymmm to może rzeczywiście też u nas od zębów...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - gratuluje drugiego zęba

Siilmariien - zadowolona jestes z kurtki do chusty? Klaudia często ma zielone kupy. Kciuki, zeby udało wam sie spakować wszystko do auta!

Morelle - fajny ten fotelik.

Cashmere - spryciarz z Przemka z tym przemieszczaniem. Klaudia poki co wokół własnej osi sie przekręca.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

JonSnow - pechowo z tą większa wanienka.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Kurier przywiózł paczkę z H&M. Brakuje tylko maty dla teściowej - sprzedawca miał opóźnienie w dostawie i jeszcze mi odp ze ma nadzieje, ze dojdzie przed świetami. Tak jakby nie wiedział ze dzisiaj jest ostatni dzien!

Kurczę, mam nadzieję że mata dojdzie dzisiaj Współczuję nocki U nas też dziś było ciężko przez ten katar straszny
Co do kurtki to jest fajna, ma taki mięciutki materiał w środku a'la futerko, fajnie zrobiona i przemyślana, nie zapina się jednak pod samą szyję (chyba że nie ogarniam czegoś z zamkami) kiedy dziecko jest w środku, ale poły kurtki pod szyją mogą się stykać więc nie byłoby problemu przyszyć tam sobie coś żeby się zapinała, jednak chyba w praktyce nie sprawdziłoby się przy dziecku w środku takie rozwiązanie - tam jednak przy buzi musi być odsłonięte. Troszkę jak na Łucję za nisko się kończy część dla niej - i ma ramiona nad kurtką (jeśli nie ma włożonego kaptura), ale zarzucam na nią i na siebie komin i jest ok. Minusem jest to, że ma niezbyt fajnie skrojone ramiona - poszerza przez to optycznie i na pewno nie chodziłabym w niej samej, jako kurtce zimowej. No i drugi minus: jak się wygląda w takiej kurtce! Tyle że to już nie jest wina kurtki, wystarczy cokolwiek założyć na dziecko w chuście z szeroko rozstawionymi nóżkami i zapiąć się No ale czuję się w tej kurtce jak szafa 3-drzwiowa albo tir od przodu Trochę wstydzę się w niej chodzić... Wersji noszenia dziecka z tyłu nie testowałam. Jak będę u teściów zainstaluję od nowa wizaż i jak dodawanie zdjęć będzie działało to porobię zdjęcia i pokażę się

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Świetny fotelik!

Cashmere
Wow! Raczkowanie? Zdolna bestia z Przemka.

Ja właśnie szykuję się na spacer i dokupić ostatnie prezenty.

Wieczorem mamy wigilię z moimi przyjaciółkami i ich rodzinami. Zawsze robimy sobie wspólną od kilku lat, co roku każda gdzie indziej. W tamtym roku była u Nas i dowiedzieli się o ciąży. tak że wystroje moich chłopaków dziś świątecznie. Bo chce zrobić grupowe foto do ramki na ścianę.

Miłego dnia dziewczyny.

Super macie tradycję z tą wigilią!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Siil, u Ciebie przy 2 to już w ogole jest konkretna wyprawa
Musiałam nauczyć się brać mniej rzeczy

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie miesci sie musze sie rozejrzec za nowym ale nie mam glowy.

Alergia sie pogorszyla. Na szyi ma doslownie rany a masc od alergolog tak jak podraznila ze ryczala wczoraj z dobre 2 h myslalam ze szpital bedzie grany.

Ojej współczuję Oby się poprawiło!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości