|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić hehe. Wiadomo - każdy jest inny Jeszcze nie wiem jak u nas będzie. Założenie jest takie, że mały będzie spał u nas w pokoju, ale nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy żeby spał z nami w łóżku. A co dopiero 2-3 lata 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4533 |
|
luckygirl
|
Ja tak samo - nie wyobrażam sobie, zeby spał z nami w łóżku. Nie chce nawet tego i dla jego bezpieczeństwa i dla naszej intymności, bo to w końcu nasze łóżko
a napewno nie chce spac z taki 2-3 latkiem. W takim wieku dziecko wg mnie powinno spac samo. Oczywiście to teoria, zobaczymy jak bedzie w praktyce, ale mam nadzieje, ze mi sie to nie zmieni
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę związku, tzn nie widzę problemu. Natomiast jak przy najstarszej próbowałam na początku usypiać i odkładać to seks był ostatnia rzeczą ma która oboje mieliśmy ochotę. No i umówmy się, ze seks tylko w łóżku tez się nudzi :p Petit przy pierwszej córze tez tak mówiłam. Tylko dostałam kolkowe dziecko, do tego później cierpiała tygodniami przy każdym zębie. Miałam do wyboru 2l nosić i bujać prawie co noc co 2-3h lub spać z nią przytulona do nas. Oj długo musiałam z sobą walczyć, żeby zrozumieć ze dziecko nie musi przesypiać nocy, ma prawo się budzić w wieku x miesięcy itd Przeszłam przy tym depresje poporodowa i dopiero wtedy (na szczęście) trafiłam na rb i udało mi się wszystko poukładać. |
|
|
|
|
#4535 |
|
luckygirl
|
Figa dlatego mówię, ze życie zweryfikuje
to co bym chciała, a to co bedzie to dwie różne rzeczy współczuje Ci bardzo przezyc ![]() Wspominałam juz tu kiedyś, ze czasami nienawidzę ludzi?! |
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
|
|
|
|
#4537 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Nie No jasne, ze nie cały czas i nie wszystkich
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie moge sie doczekac spania z malym 😍
Pamietam jak gadalam tz ze miejsce dziecka w lozeczku jak psa w budzie i bedzie spal u siebie. A pierwszej nocy, tzn wieczorem polozylismy sie i mowi zeby spał z nami. I tak było. Az sie wzruszylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4539 |
|
luckygirl
|
Mój W to sie nie moze juz doczekać, kiedy sie Mały urodzi
juz by chciał bardzo. Wiem, ze bedzie cudownym tata. Widze jak sie zajmuje naszymi zwierzakami, jak sie troszczy i sie bawi z Lola. W ogole ma cudowne podejście. Pewniej i bede widziała ich razem to bede wyła jak bóbr ze wzruszenia
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
A moj jest taki pomocny ze zastanawiam sie po co mu drugie dziecko haha😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4541 |
|
luckygirl
|
Zeby mieć dwójkę
![]() Ja mysle, ze mój bedzie pomocny najlepiej jak na szkole rodzenia psycholog mówiła, ze tatusiowie musza pomagać mamom itp - wyszliśmy , on z oburzeniem - poco ja tu przyszedłem? Przecież ja to wszystko wiem, wiem ze musze Ci pomagać, kapać małego i sie nim zajmować
|
|
|
|
#4542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
ale na jakąś drzemke można położyć czemu nie? Tak samo śpi w wózku np.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drzemki w ciągu dnia ok, mi bardziej chodziło o zastąpienie łóżeczka właśnie tiny love. I tu już chyba słabo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież to chodzi o chwilę drzemki...nawet w foteliku dziecko śpi i nic mu nie jest Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Nie nie nie, nie o to mi chodzi Tak jak wyżej napisałam, chodzi mi o zastąpienie na początku łóżeczka czymś co zajmuje najmniej miejsca. Póki nie przeprowadzimy się do większego mieszkania. W kawalerce mamy ograniczone możliwości. Po prostu zastanawiam się, czy mimo wszystko upchać tu łóżeczko i je później przestawić do większej sypialni (w której na spokojnie będzie miejsce), czy ogarnąć cos tymczasowego. Z tym, że nie lubię produktów zastępczych. Dlatego pomyslalam o tiny love, bo tak czy siak on spełni swoją docelowa funkcje ale wydaje mi się, że nie nadaje się jako łóżko (na noc szczególnie). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-12-22 o 13:19 |
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem i tak musisz kupić łóżeczko...ja bym nie kupowała nic w zastępstwie Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4547 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Tak bym nie zrobiła |
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena to znaleźliście mieszkanie? Kupujecie cos?
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znaleźliśmy! Ale jeszcze staram się na spokojnie to przyjmować, bez podniecania się, bo mamy specyficzne ustalenia co do zadatku. Ja jestem bardzo ostrożną osobą i nauczyłam się, że póki nie mam czegoś na piśmie, to tak na prawdę wszystko może się wydarzyć. Dlatego tez zależało mi na zwrotnej formie zadatku w przypadku nieotrzymania kredytu (nie powinno być takiej sytuacji, ale tego nikt mi nie da na piśmie przed złożeniem wniosku). I umówiliśmy się, że jak będzie odmowa, to oni nam zwracają całość kasy, ale w zamian oni mogą szukać dalej klientów. Wierzę, że uda nam sie kupić to mieszkanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4552 |
|
luckygirl
|
Magda to kciuki
|
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uszka sa wg mnie proste takze na pewno bys dala rade bez doswiadczenia. Jezeli ja robie co roku bez przepisu to wszyscy inni tez ogarna ![]() Zazdroszcze Wam tego spania z dzieciatkiem Generalnie planowalismy, ze dziecko czy tak czy siak bedzie spalo w swoim lozeczku. No, ale czasami bym chetnie wziela malenstwo do siebie a mamy lozko 2 metry nad ziemia, wiec odpada. ![]() Lozeczko dzisiaj przyszlo Chyba zaraz bedziemy skladac. Sprzatanie lazienki moze poczekac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4556 |
|
luckygirl
|
Myślisz, ze bym dała?
moze za rok spróbuje ![]() Jak 2 m nad ziemia? Macie łóżko po schodkach? Na takim pięterku? |
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
Państwowa służba zdrowia wykończy nawet ciężarną!
Poszłam do tej poradni patologii ciąży z tym moim cukrem, pominę milczeniem ile siedziałam od 7:30 a była uwaga! 3 w kolejce. Zrobili usg - nasza mała w 33tc7d (34tc0d??) waży już 2,8kg U diabetologa termin na 24.01.... moj tp 02.02.......Babeczka się zlitowała nade mną chyba tylko dlatego, że była inna ciężarna i zawołała dietetyczkę z oddziału. No i tu super, tamta wszystko wytłumaczyła jak i ile czego jeść, brawo! ![]() Następnie miałam mieć kolejne nieformalne szkolenie z glukometru finalnie wyglądało tak, że babka nie miała już czasu i przekazała mi glukometr z instrukcją, ale ofc bez pasków...bo w związku z tym, że nie jestem w systemie to mi nie mogą wypisać recepty...i wogóle nawet tego glukometru nie powinnam dostać, dopiero tego 24.01 - prędzej urodzę do tego czasu Paski muszę iść wybłagać od internisty albo kupić 100%.No ale zwracam babeczce honor, że mi trochę na krzywy ryj go dała, bo po cholere mi te wytyczne diety jak nie mogę ich zweryfikować pomiarem.........ech Brzuch mam twardy jak diabli, głupia ja jechałam tramwajem i z powrotem szłam tiptopami tak mnie brzucho dołem bolał, że miała wrażenie że mi coś wyleci między nogami I cholera mleka nie mogę pić! chamstwo!No...pomarudziłam, jak tak patrzę to dzisiejszy dzień to w sumie pikuś przy kolejnej nieprzespanej nocy ![]() PS. Dietetyczka mówiła, że do krzywej cukrowej wystarczy żeby ciężarna nie jadła 4-6h ))) i tym bardziej jak się czuje głód np o 1-2 w nocy to coś zjeść drobnego, bo potem mogą się pojawić te ketony w moczu
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-22 o 15:08 |
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jakiś czas temu podjęliśmy próbę zrobienia domowych pierogów, bo nasza pierogarnia poszła na urlop, a nam się zachciało ruskich . Mój znalazł przepis w internecie i pocisnęliśmy z tematem. Oto efekty:Pierwsze podejście ![]() IMG_7489.jpg Kilka tygodni później, drugie podejście ![]() IMG_7536.jpg Więc wydaje mi się, że jak nam w miarę się udało, to każdemu też się uda ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4559 |
|
luckygirl
|
Super! I widać, ze trening czyni mistrza! To moze po nowym roku spróbujemy. Ja kocham ruskie
|
|
|
|
#4560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ktoś Ci wystawił w tej poradni zaświadczenie, że masz cukrzycę ciążową, to rodzinny wypisze Ci receptę na paski z 30% zniżką. Normalnie kosztują 40 zł, a z tą refundacją 12 z hakiem. Dlatego nawet jeśli nie masz zaświadczenia, to wypros rodzinnego o recepte z refundacja Te lancety do nakłuwania kosztują 20 gr za sztukę (zależy jaki masz glukometr. Ja mam contour plus). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Mi przez te nasze robienie na jakiś czas przeszła ochota - tak się nimi objadłam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Jeszcze nie wiem jak u nas będzie. Założenie jest takie, że mały będzie spał u nas w pokoju, ale nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy żeby spał z nami w łóżku. A co dopiero 2-3 lata 🤷☠♀️

♀️

Nie wiem nawet jak wyglądają bo przy poprzednich ciążach nie miałam skurczy

ale na jakąś drzemke można położyć czemu nie? Tak samo śpi w wózku np.
).
Tak jak wyżej napisałam, chodzi mi o zastąpienie na początku łóżeczka czymś co zajmuje najmniej miejsca. Póki nie przeprowadzimy się do większego mieszkania. W kawalerce mamy ograniczone możliwości. Po prostu zastanawiam się, czy mimo wszystko upchać tu łóżeczko i je później przestawić do większej sypialni (w której na spokojnie będzie miejsce), czy ogarnąć cos tymczasowego. Z tym, że nie lubię produktów zastępczych. Dlatego pomyslalam o tiny love, bo tak czy siak on spełni swoją docelowa funkcje 

05.07.2008
Uszka sa wg mnie proste takze na pewno bys dala rade bez doswiadczenia. Jezeli ja robie co roku bez przepisu to wszyscy inni tez ogarna
moj tp 02.02.......
Paski muszę iść wybłagać od internisty albo kupić 100%.
chamstwo!