|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
luckygirl
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Ja to bym narobiła i namrozila. Lubię pierogi, ale jestem strasznie wybredna
|
|
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pójdę po świętach i może uda mi się wybłagać rodzinnego, a jutro kupię sobie sama żeby przez Święta mierzyć. Nie wiem nawet co i jak chyba mówiłyście, że rano na czczo a potem 1h po posiłku, których niby ma być 6....ale nie mam pojęcia jaka norma nawet cytując babeczkę "wykminię sobie" ![]() Mam Accu Check Performa Nano...czyli wychodzi, że średnio 7 pasków i igieł dziennie? Ja nawet nie wiem czy się im oddaje ten glukometr potem |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
My spaliśmy z małym do roku i tyle karmiłam. Łóżeczko jednak się przydawało bo w dzień spał w nim właśnie. Z 3 latkiem spania sobie nie wyobrażam, no i kp 3latka też nie. Ale nie przeszkadza mi zupełnie jak ktoś to robi
Cytat:
Poka jak zlożycie Miałam dziś w nocy dwa mega skurcze, masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mierzę na czczo, godzinę po sniadaniu, obiedzie i kolacji oraz przed snem - razem 5. Normy masz na czczo do 90, godzinę po posiłku do 140 i przed snem podobnie jak na czczo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakieś praktyczne rzeczy hyhy?
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Naleśniki z dżemorkiem podnoszą cukier ![]() Jak zrobisz zupę na obiad cukier jest w okolicach 100 (normalnie ze śmietaną)Zestaw: pierś z kurczaka (np smażona) + kasza gryczana + kapusta kiszona/ogórek kiszony też jest w okolicach 100 ![]() Po pieczywie jest wysoki. Po spaghetti tez tak na granicy normy. Po pierogach tez może być wysoki. Niepolecane są przetwory mączne. Do tego paluszki, krakersy. Właśnie tak jak wspomniałaś mleko (tyle co do kawy ok, ale cała szklanka albo do płatków to za dużo). Jogurty i dżemy. No i przed pomiarem myje się ręce. Nakłucie najlepiej żeby było z boku opuszka - na środku bardziej boli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A meble i łóżeczko jest w pokoju dzieci. Narazie córka śpi jeszcze w nim, niedługo będziemy ja uczyć spać w dużym. Tak to wygląda na chwilę obecną potem wiadomo dno łóżeczka do podniesienia i do regału doczepić Przewijak. IMG_1513953093.081344.jpgCytat:
Piersią to ciężko było... ona odkładana do siebie się budziła ciagle a ja z wyczerpania już ją kładłam u nas mimo że niewygodnie mi totalnie było. Cytat:
Dokładnie. Przecież u mamy na klacie i w ramionach mamy też nie ma specjalnego materaca a dzieci kochają tak zasypiać i spać. Nie ma co poprawć w paranoje
|
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedno co jeszcze mówiła, że można ew spróbować niecałe pól szkl mleka jak się w nocy obudzimy że to najlepsza pora.Bardzo Ci dziękuję za pomoc! ![]() PS. A jak jesz np drugie śniadanie i drugą kolację to nie mierzysz? Bo ja tu mam 6 posiłków. alloffkowa, ale pięknie )) zazdroszczę Wam, że macie pokoiki dla dzieci..my się będziemy gnieździć w wynajętej kawalerce z aneksem kuchenny - to będzie hard core hyhy..może przy drugim uda nam się mieć już mieszkanie i tak przygotowywać kącik dla maluszka
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-22 o 15:43 |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie dlatego, że w nocy nie jemy nic innego. Ale to musi być gruba zachcianka, żeby wstać w środku nocy po szklankę mleka Ja nie lubię mleka, dlatego tez nie przeżywam, że nie mogę go pic Raz na jakiś czas wypije kawusie z mlekiem. Zrezygnowałam z kakao, bo narzeczony na mleku robi (na wodzie nie lubię). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą kurcze, miesiąc do porodu - dam radę wy pewnie już trochę dłużej musicie się trzymać mniej więcej tej dietyI spokojnie mogę zjeść np 5 pierożków w Wigilię i coś tam dzióbać, ale np iść na 15 min na spacer to da się zrobićPS. Nie pamiętam, która tu z Was ma córcię z cukrzycą. Ale tak sobie myślę, że to faktycznie musi być trudne..skoro ja stara baba i miesiąc diety mnie gdzieś tam wkurza. Brawo dla tej mamy za wysiłki!
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-22 o 16:09 |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed ciążą (i jeszcze przed tą 3miesięczną dietą przed ciążą) miałam fazę na śniadania z mlekiem, płatkami fitness, bananem i rodzynkami 🤦☠♀️ Przytyłam okrutnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny ja tylko mówie cześć, już po wakacjach. Czytałam codziennie ale nic nie pisałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko teraz musze wywalić suszone owoce, których zrobiłam mega zapas, za to nasionka wszytskie zostająLoveMessages, zrelaksowana?? Jak było?
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudetka rodzinny raczej nie wypisze paskow. Musi miec papier ze masz stwierdzona cukrzyce. Mialam tez problem na poczatku i niestety nie bylo jak "wyprosic" bo po prostu nie moga tego zrobic, rozliczenia nfz itp
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tygodniowo ok. 60zł to nie mało za paski i igły..... |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Diabetolog wypisze Ci sam recepte Mi tak wypisał na 3 opakowania ![]() I właśnie od diabetologa mam zaświadczenie. Jeszcze z niego nie korzystałam, bo dopiero co wykupiłam te 3 opakowania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-12-22 o 16:41 |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudetka super było. Dużo jedzenia, spacerów, basen . Basen był super chociaż na plecach nie dało się pływać, od razu kręgosłup bolał. W pokoju była wanna z jacuzzi więc też skorzystałam. Temperatura wody w normalnych okolicznościach była by cieplejsza ale i tak było fajnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie miał w sumie wyniku USG no i tej nowej krzywej, na którą mnie gin skierował. Ale pójdę, a co! Niech wypiszę LoveMessages, mmmm marzy mi się gdzieś pojechać przed rozwiązaniem jeszcze we dwoje, ale chyba się już nie uda zazdroszczę!
|
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio 100%? ja i tak nawet do internisty chodzę właśnie do tego z pakietu a nie na nfz.....
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieprawda ja do gina chodzę prywatnie i luteinę mi wypisuje i lek na tarczyce i zawsze na zniżkę, to od lekarza żależy chyba czy kontrakt ma z NFZ. Dodam że mój ma tylko prywatny gabinet
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam u diabetologa z pakietu medycznego i od niego dostałam receptę z 30% refundacją ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysprzatalam dziś całe mieszkanie, bo jutro przyjeżdża rodzina TZ i udostępniam im nocleg a ja idę do przyjaciółki ;p zmęczyłam się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem od czego to zależy ale dziwne to dla mnie a bardzo popularne że niektóre dziewczyny np za luteinę płacą ponad 60 zl a ja płace pare zl
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
No to tym bardziej pójde po zaświadczenie i po receptę. Będę miała gdybym zaczęła rodzić przed tym 24.01...bo tak to nie mam potwierdzenia nawet diagnozy
![]() W sumie też mam taniej luteinę chyba, hmmm |
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym idziemy "na gotowe"Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

Te lancety do nakłuwania kosztują 20 gr za sztukę (zależy jaki masz glukometr. Ja mam contour plus).
cytując babeczkę "wykminię sobie"
Generalnie planowalismy, ze dziecko czy tak czy siak bedzie spalo w swoim lozeczku. No, ale czasami bym chetnie wziela malenstwo do siebie a mamy lozko 2 metry nad ziemia, wiec odpada. 
. Mój znalazł przepis w internecie i pocisnęliśmy z tematem. Oto efekty:

a napewno nie chce spac z taki 2-3 latkiem. W takim wieku dziecko wg mnie powinno spac samo. Oczywiście to teoria, zobaczymy jak bedzie w praktyce, ale mam nadzieje, ze mi sie to nie zmieni 

zazdroszczę!

Uszka sa wg mnie proste takze na pewno bys dala rade bez doswiadczenia. Jezeli ja robie co roku bez przepisu to wszyscy inni tez ogarna
a ja płace pare zl