Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 18:41   #121
Hollywood1408
Przyczajenie

Dot.: Grecja ;))

Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat Krety? Znajomi straszą mnie, że w hotaelach żywią głównie sałatkami, a ja za nimi niestety nie przepadam Może mi ktoś powiedzieć na ten temat wiecej?
Hollywood1408 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 18:57   #122
kulbit
Zakorzenienie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Odnośnie Krety - jest na wizażu watek o niej Wyszukiwarka nie gryzie, ale będe miła i podam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180303&page=3

Andziulkaaa ja na Krecie byłam przez 2 połowe września - UPAŁ!!! Ale jak wyjeżdzaliśmy w pierwszych dniach października, lekko padało.. ja bym chyba w pażdzierniku juz nie ryzykowała, tym bardziej, że to kompletnie po sezonie i np. knajpy już wczesniej zamykaja a czasem warto wyskoczyc nocką ciepła na fajnego drinka

Hollywood1408 co do jedzenia w hotelach, my mieliśmy tzw. szwedzki stół. Na śniadania był nieco mniejszy wybór. Na obiad - zwykle 2,3 rodzaje mięsa, jakaś musaka, zapiekane ziemiaczki, makarony, do tego stosy sałatek i warzyw w różnej postaci i koniecznie sałatka grecka Chyba nie bedzie tak źle jak znajomi cię straszą Zresztą czy to ejst najważniejsze w odwiedzinach w innym kraju..?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 16:22   #123
guga1
Wtajemniczenie

uwielbiam grecje, nawewt greckiego zaczelam sie uczyc.
rok temu bylam na Thassos - sliczna wyspa i cudowne wakacje.
a juz za 10 dni jade do athos na 2 tyg juz nie moge sie doczekac
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 21:27   #124
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guga1 Pokaż wiadomość
uwielbiam grecje, nawewt greckiego zaczelam sie uczyc.
rok temu bylam na Thassos - sliczna wyspa i cudowne wakacje.
a juz za 10 dni jade do athos na 2 tyg juz nie moge sie doczekac
Wstępujesz do zakonu ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Athos
Stary 2008-05-12, 13:04   #125
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość
Wstępujesz do zakonu ?

A to dobre Koleznka zamierza lamac prawo

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-05-15 o 15:10
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 20:58   #126
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Wstępujesz do zakonu ?

hehehe
Stary 2008-05-13, 15:01   #127
Martii
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Martii

Ja w tym roku wybieram sie do Grecji na ... miesiąc ^^
I chciałabym wiedzieć coś o ludziach, ich kulturze zwyczajach, powiedzcie coś ciekawego
Martii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 22:45   #128
guga1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstępujesz do zakonu ?

no co ty, co najwyzej na ouzo do tawerny

Cytat:
Napisane przez Martii Pokaż wiadomość
I chciałabym wiedzieć coś o ludziach, ich kulturze zwyczajach, powiedzcie coś ciekawego
zazdroszcze.
ludzie cudowni, kultura, kraj i wszystko cudowne
polecam strone http://grecja.home.pl/
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 15:04   #129
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martii Pokaż wiadomość
ludzie cudowni, mili, uśmiechnięci, Grecy bardzo hojni wszystko by Ci kupili i w ogóle... wspaniali ludzie tam żyją
Stary 2008-05-22, 08:13   #130
Attene
Raczkowanie

Dziewczyny z tego co pamiętam z tamtego roku, to ten Athos o którym wspomniała koleżanka można chyba opłynąć statkiem czy jakoś tak. Pamiętam, że byłam w tamtym roku w Grecji i była taka wycieczka

Mam do was jeszcze pytanie. Jakie sklepy z ubraniami, butami tam znajdę? Noże jakieś sieciówki?;>

Attene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 10:16   #131
kulbit
Zakorzenienie

Właśnie oglądam film o mnichach i górze Athos.. Niesamowite i dziwne..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-31, 14:48   #132
adomajka
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny powiem Wam szczere 9choc wstyd sie przyznac), ze do Grecji jezdze od 5 lat a ani razu nie bylam na Meteorach jakos nigdy mnie nie pociagaly. I co roku jezdzac obiecuje sobie, ze pokonam moja niechec i pojade tam z ciekwosci, ale nie udaje mi sie;p za to na wyspe Skathos moglabym jezdzic nawet po 2 razy w ciagu kazdych wakacji
adomajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 14:26   #133
mileta
Przyczajenie

Czy ktoś odpoczywał w Paralii - apartamenty EL GRECO - jak tam jest?
mileta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 11:00   #134
Nicponianka
Rozeznanie

Grecja! Ah! Miłość moja!
Byłam tylko raz, w tym roku planuję znowu, ale co ja będę mówić? To była miłość od pierwszego wejrzenia! Czuję się tam jak w domu... Jak w raju. Odnalazłam w Grecji spokój ducha. Byłam w Porto Heli, w villi hinitsa, należącej do sympatycznej Polki. A z wycieczek? Nafplio, Ermioni, Krandini, na Hydrze (świetna wyspa bez żadnych samochodów - tylko osiołki i koniki, a dostać się tam można wodną taxówką. Pomiędzy wyspą a lądem jest jedyne miejsce, gdzie można spotkać delfiny. Jak płyneliśmy, to co chwila skakały nieopodal), Ateny (nie podobały mi się wcale!), Epidavros (świetny teatr antyczny, zachowany prawie w całości) i Metheory ( widok nie z tej ziemii... nie byłam w stanie uwierzyć, że coś takiego istnieje).
W tym roku też chciałyśmy z przyjaciółką lecieć do Porto Heli, ale niestety wolne są już tylko apartamenty 4 osobowe, a nie znalazłyśmy nikogo, kto chciałby albo mógłby polecieć/pojechać z nami
Moim największym marzeniem jest jednak Santorini. Nie jestem w stanie pojąć, że istnieje coś tak pięknego, jak Oia. Dlatego w tym roku chyba odwiedzę Kretę, gdzie można zorganizować wycieczkę jednodniową na wyspę Santorini, bo niestety na pobyt tam mnie nie stać (ceny kosmiczne).
Ale jeszcze nie wiem kiedy i czy, ale zamieszkam tam! Za 10, 20 lat, ale zamieszkam

Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830
Nicponianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 22:13   #135
Daria26010
Przyczajenie

Witam 1.07 jadę na obóz do miejscowości Skotina Paralia, z biura podróży BUT. Jeśli zbiegiem okoliczności ktoś także jedzie, może dać znać
Co do imprez fakultatywnych wybrałam WIECZÓR GRECKI,ATENY, OLIMP I DION, chociaż po waszych komentarzach zastanawiam się nad zmianą Aten na Meteory (myślicie, że warto?).
Czy na takich obozach zagranicznych wychowawcy yy... dają trochę sie pobawić, czy raczej pilnują? Mam 17 lat... czy w tym wieku będzie problem z kupnem napojów wyskokowych?
I jeszcze jedno jadę autokarem... czy podróż jest BARDZO męcząca?
Z góry dzięki za odp
Daria26010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 22:18   #136
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mileta Pokaż wiadomość
Czy ktoś odpoczywał w Paralii - apartamenty EL GRECO - jak tam jest?
jak bylam kilka lat temu w grecji to odpoczywalam w olimpic beach a do paralii czesto chodzilam i powiem ze ciekawe miasteczko... i pewnie by Ci sie spodobalo.
jestem teraz w chorwacji i zero porownania co do grecji... jest cudowna... grecja zyje 24 godziny na dobe gdzie bys nie poszla, wszedzie pelno milych ludzii, duzo sklepikow i jest gdzie chodzic ,... no i fajna dyskoteka jest w paralii
Stary 2008-06-27, 13:18   #137
syskaa90
Rozeznanie

DsC - o jaką yskkotekę Ci chodzi? Ja jadę do Grecji 1-12 sierpnia do hotelu Orfeas. Był ktoś może w tym hotelu? Co możecie o nim powiedziec??

17.01.09r. - studniówka
04.05.09r. - matura...

13.06.2oo9r. - kurs prawa jazdy kat. C
syskaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 21:35   #138
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daria26010 Pokaż wiadomość
Co do imprez fakultatywnych wybrałam WIECZÓR GRECKI,ATENY, OLIMP I DION, chociaż po waszych komentarzach zastanawiam się nad zmianą Aten na Meteory (myślicie, że warto?).
Czy na takich obozach zagranicznych wychowawcy yy... dają trochę sie pobawić, czy raczej pilnują? Mam 17 lat... czy w tym wieku będzie problem z kupnem napojów wyskokowych?
I jeszcze jedno jadę autokarem... czy podróż jest BARDZO męcząca?
Z góry dzięki za odp
WIeczór Grecki - fajny wybór, ja do dzis bardzo mile go wspominam , w Meteorach byłam, są piękne, ale Ateny także bardzo mi się podobały
każde z tych miejsc ma swoje uroki

odnośnie wychowawców, to ciężko powiedzieć, bo nikt nie wie z kim pojedziesz, kogo z Wami wyślą, jedni są na luzie, super pozwalają na wiele (tacy byli moi wychowawcy), a np. moja siostra była rok temu w Grecji i już narzekała na opiekunów mówiła, ze o 12 musieli schodzić z plaży i mieli zakaz opalania aż do 15 czy 16... byli pilnowani, sprawdzani itp... także to juz zależy tylko od biura, jakich wychowawców Wam przydzielą

Podróż autokarem da się przeżyć, ja np. uwielbiam podróze, takze dla mnie to była czysta przyjemnosc z tym, ze ja do Grecji jechałam 3 dni (w 2000 roku) bo jechaliśmy inną trasą przez Austrię Włochy, potem promem do Grecji. Teraz przez Serbię chyba jezdzą, bo nie ma juz niebezpieczeństwa
Stary 2008-06-28, 17:00   #139
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syskaa90 Pokaż wiadomość
DsC - o jaką yskkotekę Ci chodzi? Ja jadę do Grecji 1-12 sierpnia do hotelu Orfeas. Był ktoś może w tym hotelu? Co możecie o nim powiedziec??
nie pamietam tak sie nazywala i w jakim hotelu byla... ale wchodzilo sie do niej gdzies po schodkach na gore i widok na morze z dyskoteki...cos pieknego
sama jestem ciekawa czy ona tam jeszcze jest ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 20:06   #140
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Witam
Za miesiąc wybieram się do Grecji i chciałam się zapytać ile wziąść ze sobą pieniędzy na dodatkowe wydatki typu napoje, pamiątki, przekąski? Korzystam z oferty 7+7 i w tygodniu zwiedzania wyżywienie jest HB, natomiast tydzień wypoczynku to all inclusive. Czy 200 euro wystarczy na dwie osoby?
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 22:02   #141
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Witam
Za miesiąc wybieram się do Grecji i chciałam się zapytać ile wziąść ze sobą pieniędzy na dodatkowe wydatki typu napoje, pamiątki, przekąski? Korzystam z oferty 7+7 i w tygodniu zwiedzania wyżywienie jest HB, natomiast tydzień wypoczynku to all inclusive. Czy 200 euro wystarczy na dwie osoby?

w biurze nam mówili że mniej więcej 100 euro na osobe powinno się mieć
zależy też jak dużo chcesz tych pamiątek, jak drogie, ile napojów, bo wiadomo każdy indywidualnie inną kwotę wyda , ale ok. 100 euro to taka "średnia"
Stary 2008-06-29, 22:06   #142
karolina1985
Zakorzenienie

A ile wziąć jeśli jadę na 10 dni do Paralii i nie ma opcji wyżywienia(tzn. śniadania i kolacje odpadają,bo mamy własny prowiant) ale zostają obiady,pamiątki,drinki
Ile byście radziły wziąć (bez kosztów wycieczek,bo na to mam już oddzielne fundusze).

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 10:15   #143
Nicponianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daria26010 Pokaż wiadomość
Ja bym radziła Meteory, bo są naprawdę niesamowite, a Ateny? Oprócz Akropolu, to strasznie zaśmiecone miasto... Ludzie idą koło kosza na śmieci i wywalają pusty kartonik od picia na ziemie :/
Nie wiem, czy będziesz pilnowana - to zależy od wychowawcy, ale z kupnem alkoholu nie będziesz miała żadnych problemów. Tam w ogóle nie pytają o dowód.

Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830
Nicponianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-30, 11:15   #144
DsC
Zakorzenienie

tez polecam meteory... sa na prawde piekne a widoki na pewno nie zapomniane tylko trzeba pamietac ze tam sa klasztory i trzeba byc odpowiednio ubranym
ja bylam na koloni w grecji i wychowawcy byli bardzo wyrozumiali, to nie tak jak na polskich koloniach
w grecji w dzien sie opala a w nocy imprezuje... my chodzilismy na dyskoteki, z alkoholem nie bylo tez problemu
Stary 2008-06-30, 14:26   #145
asius123
Zadomowienie

Ja strasznie żałuję, że nie byłam w meteorach... ale moja grupa miała wtedy inną wycieczkę i nie zebrało się dostatecznie osób.

ale moje wspomnienia z zeszłorocznej wizyty w grecji są naprawdę wspaniałe. Byłam na Riwierze Olimpijskiej, w Nei Pori. Jeślu ktoś chciałby się czegoś na temat tego miasta dowiedzieć - służę pomocą.
Pamiętam tą wspaniałą, szeroką, piaszczystą plażę. i ten widok na Olimp...
Niezapomniane wypady Jeepem właściciela dyskoteki w 8 osób na jedo auto za miasto na zabawę... i to wesołe miasteczko z domem strachów... kafejka internetowa na promenadzie.. [z resztą, z b. przystojnym właścicielem "Babym." ;} i te wieeelkie Saloniki z tysiącami małych, wspaniałych butików i kawiarenek.

ach.! i mimo iż w piątek wyjeżdżam do Hiszpanii, Grecja zawsze pozostanie w moim sercu. <3

i love london!

ps. mów mi - asia aka kalwas.

23.07-03.08, lloret, hotel ancla!

asius123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 18:30   #146
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asius123 Pokaż wiadomość
Ja strasznie żałuję, że nie byłam w meteorach... ale moja grupa miała wtedy inną wycieczkę i nie zebrało się dostatecznie osób.

ale moje wspomnienia z zeszłorocznej wizyty w grecji są naprawdę wspaniałe. Byłam na Riwierze Olimpijskiej, w Nei Pori. Jeślu ktoś chciałby się czegoś na temat tego miasta dowiedzieć - służę pomocą.
Pamiętam tą wspaniałą, szeroką, piaszczystą plażę. i ten widok na Olimp...
Niezapomniane wypady Jeepem właściciela dyskoteki w 8 osób na jedo auto za miasto na zabawę... i to wesołe miasteczko z domem strachów... kafejka internetowa na promenadzie.. [z resztą, z b. przystojnym właścicielem "Babym." ;} i te wieeelkie Saloniki z tysiącami małych, wspaniałych butików i kawiarenek.

ach.! i mimo iż w piątek wyjeżdżam do Hiszpanii, Grecja zawsze pozostanie w moim sercu. <3
mam takie same odczucia co do Nei Pori w ogóle to pokochalam bardzo Grecję, w tym roku miałam tam jechać z tż, ale w końcu wypadło na Hiszpanię (tak jak u Ciebie ), mam nadzieję, że będzie równie wspaniale jak w grecji
Stary 2008-06-30, 18:32   #147
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
A ile wziąć jeśli jadę na 10 dni do Paralii i nie ma opcji wyżywienia(tzn. śniadania i kolacje odpadają,bo mamy własny prowiant) ale zostają obiady,pamiątki,drinki
Ile byście radziły wziąć (bez kosztów wycieczek,bo na to mam już oddzielne fundusze).
może ok. 200 euro na osobę nie wiem jakie są tam teraz ceny posiłków drinków itp no i zależy też czy jecie dużo czy mało
Stary 2008-06-30, 19:59   #148
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
może ok. 200 euro na osobę nie wiem jakie są tam teraz ceny posiłków drinków itp no i zależy też czy jecie dużo czy mało
Też myślałam opodobnej kwocie...Jak zabraknie najwyżej będę płacić kartą
Dzięki za odp.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 20:59   #149
Daria26010
Przyczajenie

Dzięki za odp co do alkoholu to już jestem zadowolona mam nadzieję ze wychowawcy będą ok.
Już jutro wyjeżdżam
Życzę wszystkim udanych wakacji
Daria26010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 18:07   #150
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej!
W sierpniu prawdopodobnie pojadę do Grecji. I chciałabym o parę rzeczy zapytać. Gdzie lepiej jechac na cześć kontynentalną czy wyspę? Co warto zobaczyć? Zastanawiałam sie nad wyspą Thassos. Czytałam, że jest bardzo ładna. Zalezy mi na typowej greckiej zabudowie, białe domki z niebieskimi dachami i te sprawy. Poza tym piaszczyste plaże, jakieś rozrywki i życie nocne (jak to dla mlodziezy). Macie może jakieś sprawdzone miejsce?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości