|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyżykowy bakcyl
c.d. koty
Na str. 10 są takie ze schematem, niestety nie mam schematów do tych wzorów zamieszczonych na str.11 /te jednobarwne można rozrysować na kartce w kratkę/. Powodzenia !
Nie bójcie się Krzyżykowego Bakcyla - on zaraża pozytywnie. Sprawdźcie - zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...68#post6862168 Pozdrawiam serdecznie Edytowane przez Dzozefina Czas edycji: 2008-06-22 o 21:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
polowanie ktore pani wyszywa,wisi w jadalni moich rodzicow.piekny obraz.pozdrawiam
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Danusiu bardzo,bardzo dziękuję
.Kociaki wszystkie śliczne,bardzo mi się podoba ten ostatni z poprzedniej strony i chyba na niego się skuszę w pierwszej kolejności .
|
|
|
|
|
#304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A co do "progów", to spokojnie - ani się obejrzysz jak przeskoczysz te niby wysokie progi.Cytat:
w kratkę i spróbuję go wyhaftować. Cytat:
Belaliza Cytat:
czy haftowany? Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam!Moje poprzednie wejście musiałam przerwać, bo nadciągnęła burza i wolałam wyłączyć komputer.
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbowałam xxx, spodobało mi się, zrobiłam parę drobnych prac. Niestety wzrok nie ten i musiałam odłożyć zaczęte prace. Tutaj nie mogę robić ,,na pamięć,, jaw w szydełku |
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu, polowanie wygląda wspaniale.
![]() ![]() Zachęcam Cię Danusiu do robienie topu VS. Ja też dopiero się uczę, a jakoś daję sobie radę. Na pewno uda Ci się zrobić. W razie problemów chętnie podpowiem. No to do dzieła! ![]()
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martwię się jednak. Jest wiele innych rzeczy, ktore lubię robić i robię. Widzę, że "polowanie" caly czas idzie do przodu. Cierpliwie czekam na końcowy efekt.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
[
Juliae czy haftowany? Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam!wyszywala go moja mamunia
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
Witaj Dzozefino! Piękne to polowanie.Czekam na końcowy efekt. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#310 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Damurku Masz rację, schematy, szczególnie tych obrazów, gdzie jest większa ilość kolorów i odcieni nici trudno się czyta i trzeba bardzo uważać, by nie popełnić błędu. Usuwanie pomyłek zabiera dużo czasu i ja bardzo tego nie lubię Cytat:
za podpowiedź. Zaczęłam ściągać schemat i zdjęcia topiku, ale musiałam przerwać. Spróbuję jeszcze raz. Trzeba chyba najpierw znać wymiary /obwód w biuście i bioder, długość/. Muszępoczekać na okazję, żeby to zdobyć. Mam szansę, bo zaczęły się wakacje i dzieci nas odwiedzą. Co to znaczy "VS"? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie miałam dotąd czasu, żeby uporządkować moje zdjęcia w celu zrobienia albumów. W czasie wakacji odwiedzi nas wnuczka i liczę na jej pomoc w tej sprawie.
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu, przed chwilą wstawiłam zdjęcie mojego topu w trakcie pracy. VS- oznacza Victoria Seckret. Jest to model tej firmy. Bierz miarę i zaczynaj dziergać.
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu w dniu Twych imienin, życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze, radosnych i pogodnych dni, pełnych szczęścia i miłości. Aby każdy nadchodzący dzień był tym najwspanialszym dniem w życiu i zawsze otaczali Cię kochający ludzie.
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Odemnie również wszystkiego co sie szczęściem zwie
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Bukiet najwspanialszych życzeń,
uśmiechu i szczęścia, radości każdego dnia oraz wszelkiej pomyślności przesyła:Ania
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Danusiu, wszystkiego, co najlepsze!
|
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Imieniny??!!
Zdrowia, zdrowia, zdrowia i szczęścia razem z pomyślnością. K. |
|
|
|
|
#317 |
|
Moderatozaur
|
Wszystkiego naj naj
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Ode mnie również dużo, dużo zdróweczka i pogody ducha.
|
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka,szczęścia i pomyślności a na najbliższą przyszłość ogromnej weny twórczej
|
|
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień taki jak ten, raz do roku się zdarza.
Minie on jak sen, co się nie powtarza. Pęk kwiatów pachnących i słońce na niebie, moc życzeń gorących z okazji imienin dla Ciebie. |
|
|
|
|
#321 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Glinko ![]() .Cytat:
:dziekuje :.Cytat:
![]() .Just-in ![]() .Rardan ![]() .Cytat:
![]() .Dota ![]() .Ale sprawiłyście mi niespodziankę. Najserdeczniej jak tylko potrafię dziękuję Wam za wszystkie życzenia i obiecuję postarać się, aby się spełniły
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
DorG
![]() - dziękuję serdecznie za życzenia Zapraszam na torcik i kawkę.
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chociaż spóźniona ale również życzę wszystkiego najlepszego a szczegolnie zdrowia
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Damurku
![]() - bardzo, bardzo dziękuję !!Cytat:
Belaliza ![]() - i za najlepszego i za szczególniebardzo dziękuję.
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu ,dziękuje za pyszną kawę i przepyszne ciasto
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Dzozefino, wpadłam do Ciebie na Twoj wątek zeby zobaczyc co takiego działasz i musze powiedziec, ze mnie
taki wybór! tyle prac! podziwiam te Twoje pracki, takie szczegołowe, dopracowane, mnogosc motywow i kolory. Najbardziej podobaja mi sie te krajobrazy ktore wyszyłas i te obrazki z ptaszkami na gałazkach, piekne! oraz te obrazki z chlopcem i dziewczynka w kapeluszu, sa takie slodkie, powinny wisiec jedno obok drugiego. masz talent i cierpliwosc dziewczyno! czy Ty je robisz na zamowienie i sprzedajesz czy dla siebie? pozdrawiam ps. Aaaa Koty! - REWELACJA!!! moja ulubione to te dwa ostatnie, fantastyczne!
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Aniu
![]() .Cytat:
Muszę jednak zamieścić sprostowanie: "dziewczynka i chłopiec w kapeluszach" to nie są moje prace. Post #31 napisała Jola. Wkleiła wzory obrazków, które wyhaftowała jako pierwsze rozpoczynając swoją przygodę z "krzyżykami". Mnie też bardzo się podobają te obrazki i mam zamiar je wyhaftować. Jak będą gotowe to wtedy się nimi pochwalę. Tylko dwie prace /zamówione wcześniej/ sprzedałam. Dużo prac mam w domu, jeszcze więcej jako prezenty powędrowało do solenizantów, jubilatów, jako wyrazy sympatii, czy wdzięczności. Z początku nie fotografowałam swoich prac, tak że teraz nie mogę się nimi pochwalić. Jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama, przyznam sie, mam 2 lewe rece do szycia ale u kogos to mi sie to podoba. potrzeba do tego tyle cierpliwosci dlugo Ci schodzi z wyszyciem jedego haftu? moja kolezanka tez przez jakis czas zajmowała sie haftem krzyzykowym i nawet miala wyszyc dla mnie sloneczniki van gogha (moj ulubiony malarz) ale chyba zapomniała o tym ... skad bierzesz wzorki? powinnas przyjechac do uk, tutaj w sklepach jest taki ogormny wybor materialow i projektow ze mialabys co haftowac do konca zycia nie zartuje! tak trzymaj i pozdrawiam!
|
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się z samych przyjemności i dwa lata temu postanowiło mi o tym przypomnieć. Terapia przynosi pozytywne skutki, ale jest długotrwała - przez pięć lat muszę przyjmować lek, który ma mnie zabezpieczyć przed nawrotem choroby. Niestety, jak prawie każdy specyfik ma działanie uboczne, co z kolei zmusiło mnie do zmiany trybu życia i bardzo ograniczyło swobodę poruszania się. Tak, że na podróże it`s to late for me. Wzory i schematy do wyszywania zamieszczone są w gazetkach tematycznych. Przez trzy lata kompletowałam parę tytułów i teraz mogę wybierać wzory, które mi się podobają. Tyle, że tempo pracy bardzo spowolniało i to mi się nie podoba. W miarę możliwości realizuję jednak swoje zamiary, haftuję, uczę się robić serwetki szydełkiem. Miłego dnia życzę A tak parę dni temu wyglądała serwetka, którą niebawem skończę dziergać:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

!

.
.

.
. A co do "progów", to spokojnie - ani się obejrzysz jak przeskoczysz te niby wysokie progi.

niewędrujący albumik
hop do mnie