Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-26, 11:53   #601
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Kto powiedział, że idę?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No skoro kupiLIŚCIE prezent to myślałam, że idziesz go wręczyć A nie, później zmieniłaś zdanie, że to on kupił Zdecyduj się w takim razie...
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:54   #602
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Jak dla mnie to wręczenie siostrze na 18 urodziny takiego prezentu za 30zl to grażynizm. I jeszcze gadki jaki to super prezent dostanie To serio przykre, że ludzie mają tak mało autorefleksji w sobie.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2017-12-26 o 11:55
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:54   #603
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jest obojętny - bo ja nie noszę takiej biżuterii. Skoro on stwierdził, że taki mu się podoba, taki chce wziąć, za taki zapłacić, to jego sprawa. Jak siostra nie będzie chodzić, to jego problem. Ja nie wybierałam (jak już bym musiała kupić jej biżuterie to jakąś celebrytke, bo to teraz modne). Ja dałam łańcuszek.
Dziewczyna nie wie, że dostanie biżuterię
no po prostu ideał brat, cudownie zaangażowany w wybór prezentu, który sprawi siostrze przyjemność

dla mnie taka postawa, to jest właśnie januszing. Jemu się podoba, to kupuje... A jak siostrze się nie spodoba, to jego problem... I jeszcze startowanie do siostry z tekstem, że ma się dla niej wybrany super prezent, ktory na pewno się jej spodoba....

Edytowane przez Milagros_90
Czas edycji: 2017-12-26 o 11:57
Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:55   #604
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
O jest Załącznik 7367501

Łał, to faktycznie lepiej by było czekoladę dać.

Najlepiej prezenty jest konsultować po prostu z obdarowanym lub bliskimi jej osobami - u mnie z jednej strony rodziny się pozrzucali i dostałam laptopa, trochę wcześniej dostałam prosto określone pytanie, czy chcę laptopa, wyjazd czy coś tam trzecie.

Facet ma dziwny komplecik biżu wygrzebany gdzieś, obstawiam, że nie ma zielonego pojęcia, czy jest w jej guście i jeszcze jej się chwali, że prezent kupił?
Już nie wnikam w przeznaczony na prezent budżet, bo to już sprawa osobista, ale nie lepiej by było, gdyby się zrzucił na prezent z rodzicami?
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:55   #605
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to wręczenie siostrze na 18 urodziny takiego prezentu za 30zl to grażynizm
dokładnie tak. Już lepiej byloby wsadzić te 30 zl do koperty i dać jej razem z czekoladą i życzeniami, że to cegiełka do realizacji jej marzeń
Stary 2017-12-26, 11:56   #606
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Rozumiem, że za nią nie przepadasz, ale mogłaś pomóc jakoś swojemu facetowi w wyborze czegoś lepszego i ładniejszego.
Nie. Chciał taki, to wybrał taki niby dlaczego miałabym mówić "ten jest brzydki, weź inny"? Dla mnie ten który wybrał jest neutralny, ani ładny, ani brzydki, i to mu powiedziałam. Jemu się spodobał, więc nie wiem dlaczego miałabym krytykować jego gust. On zna swoją siostrę dużo dłużej, więc niech on wybiera. Jakby chciał pomocy w wyborze, to by o nią poprosił. A nie chciał więc się nie wmieszałam, on jest starszym bratem, a to jego mała siostrzyczka, myślę, że chciał jej dać prezent "na dorosłość" i dlatego wybrał taki komplet. Taki wiesz, przyszłościowy, że założy za 5-10 lat. Tak to sobie tłumaczę

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:57   #607
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja to w ogóle pamiętam, że prezenty rzeczowe to sprawiały mi przyjemność może do 13 roku życia - później wolałam kasę a teraz powoli mając 26 lat dopiero zaczynam znowu doceniać prezenty rzeczowe W życiu by mi nie przyszło do głowy, że 18-latka ucieszy się z rzeczy...
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 11:57   #608
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79948691]No skoro kupiLIŚCIE prezent to myślałam, że idziesz go wręczyć A nie, później zmieniłaś zdanie, że to on kupił Zdecyduj się w takim razie...[/QUOTE]On powiedział, że kupiliśmy ja dałam łańcuszek.

Stary 2017-12-26, 12:00   #609
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
To pewnie dziewczyna już zna fatalny gust brata... co roku dostawać badziewny prezent... można w końcu nie wytrzymać. W takiej sytuacji też bym mogła powiedzieć jak ona.
Dokładnie tak. Zapewne co roku brat jej oznajmia, że dostanie coś super, a potem otrzymuje podarek kompletnie nie w jej guście, to wcale się nie dziwię, że tak odpowiedziała.
Cytat:
Jak dla mnie to wręczenie siostrze na 18 urodziny takiego prezentu za 30zl to grażynizm. I jeszcze gadki jaki to super prezent dostanie To serio przykre, że ludzie mają tak mało autorefleksji w sobie.
Dokładnie. Nie oceniam budżetu, bo nie każdego stać na drogi prezent, ale kurde, trochę autorefleksji - gdybym miała kupić wygrzebany u jubilera stary komplet w koszu z przeceną (czyli powinna nastąpić refleksja pierwsza - nikt tego kompletu z jakiegoś powodu nie chciał), to wolałabym dać po prostu pieniądze albo już nawet tę czekoladę. A jeśli bym nawet zdecydowała się na ten komplet za 30 zł, to nie gadałabym siostrze, jaki dostanie super prezent, jakbym miała dla niej conajmniej ferrari. No kurde, trochę realizmu. Dla mnie kupowanie siostrze starego, zaśniedziałego kompletu wygrzebanego z kosza z przeceną na 18-stkę jest grażynizmem - a chwalenie się tym, jaki to się ma super prezent, to już totalnie.

Cytat:
Taki wiesz, przyszłościowy, że założy za 5-10 lat. Tak to sobie tłumaczę
Uważasz, że to komplet dla 23- albo 28-latki? Jestem w tym wieku i powiem Ci - za cholerę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:02   #610
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
To pewnie dziewczyna już zna fatalny gust brata... co roku dostawać badziewny prezent... można w końcu nie wytrzymać. W takiej sytuacji też bym mogła powiedzieć jak ona.
Po co ma kolejny rok zapewne przyjmować coś, czego nie chce, co jej się nie przyda? W imię grzeczności? To do bólu bezsensowne.
Niech się brat ograniczy i jej faktycznie daje te 3 dychy w kopercie a nie na siłę próbuje dziewczynę uszczęśliwiać.

Czemu małaby powiedzieć "to spoko" skoro dla niej to nie jest spoko? W najbliższej rodzinie musi być wielka grzeczność dla Pana Brata żeby go czasem nie urazić, zamiast faktycznie wyrażać swoje zdanie.
Pffff.
Dokładnie, a jakbym usłyszała od brata że mają ze swoją dziewczyną która mnie nie lubi dla mnie prezent to zareagowałabym identycznie jak ta siostra i jeszcze bym przewróciła oczami

Cytat:
Napisane przez ttts Pokaż wiadomość
No bo to jest jego problem i nie rozumiem dlaczego opisujesz to na forum, skoro nawet za nią nie przepadasz. Na siłę chcesz udowodnić że jest taka zła i niewdzięczna? I wszyscy mają ci przyklasnąć?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale przecież to nie pierwszy raz...
Cytat:
Dokładnie.
Cytat:
On powiedział, że kupiliśmy ja dałam łańcuszek.

Ale prezent jest od Was obojga, tak?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:08   #611
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Zapewne co roku brat jej oznajmia, że dostanie coś super, a potem otrzymuje podarek kompletnie nie w jej guście, to wcale się nie dziwię, że tak odpowiedziała.

Dokładnie. Nie oceniam budżetu, bo nie każdego stać na drogi prezent, ale kurde, trochę autorefleksji - gdybym miała kupić wygrzebany u jubilera stary komplet w koszu z przeceną (czyli powinna nastąpić refleksja pierwsza - nikt tego kompletu z jakiegoś powodu nie chciał), to wolałabym dać po prostu pieniądze albo już nawet tę czekoladę. A jeśli bym nawet zdecydowała się na ten komplet za 30 zł, to nie gadałabym siostrze, jaki dostanie super prezent, jakbym miała dla niej conajmniej ferrari. No kurde, trochę realizmu. Dla mnie kupowanie siostrze starego, zaśniedziałego kompletu wygrzebanego z kosza z przeceną na 18-stkę jest grażynizmem - a chwalenie się tym, jaki to się ma super prezent, to już totalnie.

Uważasz, że to komplet dla 23- albo 28-latki? Jestem w tym wieku i powiem Ci - za cholerę.
Ja mam 23 i też raczej bym nie założyła "na co dzień", najwyżej raz czy dwa żeby bratu zrobić przyjemność.
BTW nie wiem co kupił jej rok temu, bo jeszcze go nie znałam więc nie wiem czy kupuje jej coś głupiego, zbędnego, czy daje kasę.
Chciał jej kupić biżuterię, bo to 18, więc musi mieć pamiątkę, więc kupił. Taką, jaka jemu się spodobała i tyle. Nie widzę sensu w dorabianiu "ale beznadziejne, brzydkie". Jak jemu się spodobało, to dla mnie najważniejsze, że on się cieszył, że siostra będzie miała coś od niego, że nie przewali na alkohol i fajki. Był szczęśliwy, że wybrał jej coś sam.
Dla mnie coś takiego miałoby duże znaczenie choćby sentymentalne.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Ale prezent jest od Was obojga, tak?
On tak powiedział, ale ja na 18 się nie pojawię, bo to będzie rodzinna impreza z dziadkami, wujkami, a ja na razie nie chce ich poznawać, bo z facetem nawet roku nie jestem i to nie ten etap

Stary 2017-12-26, 12:10   #612
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja mam 23 i też raczej bym nie założyła "na co dzień", najwyżej raz czy dwa żeby bratu zrobić przyjemność.
BTW nie wiem co kupił jej rok temu, bo jeszcze go nie znałam więc nie wiem czy kupuje jej coś głupiego, zbędnego, czy daje kasę.
Chciał jej kupić biżuterię, bo to 18, więc musi mieć pamiątkę, więc kupił. Taką, jaka jemu się spodobała i tyle. Nie widzę sensu w dorabianiu "ale beznadziejne, brzydkie". Jak jemu się spodobało, to dla mnie najważniejsze, że on się cieszył, że siostra będzie miała coś od niego, że nie przewali na alkohol i fajki. Był szczęśliwy, że wybrał jej coś sam.

Wybacz, bo chyba mam zwidy - najważniejsze jest to, że darczyńcy podoba się prezent, a obdarowany ma się cieszyć, co by to nie było, bo najwyżej będzie w ramach sentymentalnej pamiątki stało na półce całe życie? Myślałam zawsze, że prezent kupuje się pod gust, upodobania i zainteresowania osoby obdarowanej. Jaki sens i znaczenie ma sentymalny kurzołap, który się założy tylko, żeby brat miał przyjemność? Takie podejście mogło mieć znaczenie w komunie, kiedy ciężko było dostać cokolwiek. Obecnie jest taki wybór prezentów, że wybacz, ale wygrzebanie brudnego (sama pisałaś, że musiał go czyścić jubiler), a więc starego, prezentu na 18-stkę siostry z kosza z przeceną to grażynizm i nie - to nie uciecha TŻ-ta się tu liczy, tylko powinna się liczyć siostra, bo to jej urodziny. Ja chyba żyję na jakiejś innej planecie.
Stary 2017-12-26, 12:13   #613
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Napisałam, że DLA MNIE to było najważniejsze xd

Stary 2017-12-26, 12:15   #614
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja też jestem sentymentalna, też przywiązuję wagę do jakichś tam rzeczy, pamiątek, które mi się z kimś kojarzą.
ALE w obdarowywaniu chodzi chyba o przyjemność obdarowanego, prawda? Serio uważasz, że fajnym prezentem jest biżuteria, którą obdarowana założy dwa razy w roku z musu, żeby zrobić przyjemność darczyńcy?
I tu nie jest najważniejsze to, że jemu się spodobała ta biżuteria, tylko najważniejsze powinno być to, czy siostrze się spodoba.
Stary 2017-12-26, 12:16   #615
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość
wiesz, ja też jestem sentymentalna, też przywiązuję wagę do jakichś tam rzeczy, pamiątek, które mi się z kimś kojarzą.
ALE w obdarowywaniu chodzi chyba o przyjemność obdarowanego, prawda? Serio uważasz, że fajnym prezentem jest biżuteria, którą obdarowana założy dwa razy w roku z musu, żeby zrobić przyjemność darczyńcy?
I tu nie jest najważniejsze to, że jemu się spodobała ta biżuteria, tylko najważniejsze powinno być to, czy siostrze się spodoba.
Jak wyżej

Stary 2017-12-26, 12:17   #616
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wyżej

? nie rozumiem
Stary 2017-12-26, 12:20   #617
ttts
Zadomowienie

Brat (twój TŻ) jest Januszem, a Ty jesteś Grazynką w tym układzie. Począwszy od pochodzenia prezentu, wątpliwej urody zestawu, stosunku - ma się podobać i już.

Przepraszam, nie chce na ciebie Tinker naskakiwać, ale im dalej tym gorzej...
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:20   #618
visionAM
Zakorzenienie

Tinker, mam wrażenie, że Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że ten prezent nie jest do końca trafiony. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie pokierowałaś jakoś swoim chłopakiem. Może on się nie zna na biżuterii, w sumie nie musi. Ja bym w tym sklepie zapytała go czy jest pewny, że takie coś sposoba się jego siostrze i powiedziałabym mu, że teraz nosi się inną biżuterię. Mam wrażenie, że nie zrobiłaś tego tylko dlatego, że nie lubisz jego siostry Dla mnie naturalne byłoby w tej sytuacji uzmysłowienie mojemu partnerowi, że ta biżuteria jest kiepskim pomysłem.
Stary 2017-12-26, 12:24   #619
invisible_01
Zakorzeniona

Ja też nie rozumiem - gdyby jakaś daleka znajoma kupowała prezent dla siostry, to zapewne bym się nie odezwała z "radą", bo ani nie znam tej znajomej jakoś dobrze, ani tej siostry. Ale doradzić własnemu facetowi? Powiedzieć wprost, że to raczej kiepski pomysł na prezent dla 18-latki? Dla mnie to niezrozumiałe, bo ja w takiej sytuacji jak najbardziej bym pokierowała TŻ-tem, żeby wybrał coś, z czego siostra ma szansę się ucieszyć i z tego korzystać. Ale chyba Ty zwyczajnie nie lubisz tej siostry i stąd to zadowolenie TŻ-ta było dla Ciebie najważniejsze, a nie radość siostry. Słabe to.
Stary 2017-12-26, 12:25   #620
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość
? nie rozumiem
Napisałam, że DLA MNIE było najważniejsze, że on jest szczęśliwy, że mógł wybrać i kupić coś sam, a nie to co jego siostra dostanie.
A nie, że ogólnie najważniejsze, że był szczęśliwy, bo jemu się spodobało, a jego siostrę walić.

Nie wiem co miałam zrobić wg was? Iść oddać po cichu i wziąć coś innego? Czy powiedzieć mu, że to jest brzydkie, nie dla nastolatki i niech wybierze coś innego?
Nie wiem czemu wybrał ten, może ze względu na cenę, a może serio ma taki paskudny gust? A może po prostu wziął ten, co mu pani zachwalala? Nie wiem.

Stary 2017-12-26, 12:28   #621
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Nie wiem co miałam zrobić wg was? Iść oddać po cichu i wziąć coś innego? Czy powiedzieć mu, że to jest brzydkie, nie dla nastolatki i niech wybierze coś innego?
Nie wiem czemu wybrał ten, może ze względu na cenę, a może serio ma taki paskudny gust? A może po prostu wziął ten, co mu pani zachwalala? Nie wiem.
Pogrubione - dokładnie to. Może bez słowa "brzydkie" - po prostu uzmysłowić, że ten wzór nie spodoba się nastolatce. Dlaczego Cię to tak dziwi i jest dla Ciebie nie do pomyślenia, że miałabyś mu zwyczajnie powiedzieć prawdę, żeby kupił coś fajniejszego? Udany prezent jest wtedy, kiedy cieszy obdarowywanego, a nie tego, kto ten prezent kupił, no niestety. TŻ się uradował, a siostra prezentu nigdy nie włoży - jaki więc sens? Pieniądze wywalone w błoto.
Stary 2017-12-26, 12:28   #622
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam, że DLA MNIE było najważniejsze, że on jest szczęśliwy, że mógł wybrać i kupić coś sam, a nie to co jego siostra dostanie.
A nie, że ogólnie najważniejsze, że był szczęśliwy, bo jemu się spodobało, a jego siostrę walić.

Czas na doradzanie już miałaś, teraz nic nie zrobisz. Trzeba było reagować w sklepie. Warto się nauczyć uświadamiania partnerowi, że jego wybory mogą być niekoniecznie słuszne Czy to w kwestii kolczyków dla siostry, czy też w innych przypadkach.
Stary 2017-12-26, 12:29   #623
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Czas na doradzanie już miałaś, teraz nic nie zrobisz. Trzeba było reagować w sklepie. Warto się nauczyć uświadamiania partnerowi, że jego wybory mogą być niekoniecznie słuszne Czy to w kwestii kolczyków dla siostry, czy też w innych przypadkach.
Ależ oczywiście. Komu jak komu, ale własnemu parterowi można powiedzieć szczerze rzeczy, które się przemilczy przed koleżanką, znajomą, czy 60-letnią siostrą.
Stary 2017-12-26, 12:31   #624
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Wielka miska z napisem -30%, siedzisz i grzebiesz. Ja tak właśnie to wynalazłam. Było zasniedziałe, ale jubiler mi to odczyścił i wypolerował za darmo.

Cytat:
Nie ja wybierałam. Jemu się spodobał taki, to wziął taki. Ja go tylko zaprowadziłam do sklepu. Nie przepadam za tą dziewczyną, ona za mną też nie, stąd nie angazowalam się w wybieranie prezentu.
Najpierw piszesz, że wynalazlaś, potem że nie ty wybierałaś, że zaprowadziłaś. Czyli byłaś przy tym, dałaś łańcuszek.
Gubisz się już w zeznaniach.
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:44   #625
lisnov
Zakorzenienie

Będzie miała na prezent dla jakiejś ciotki.
Swoją drogą bałabym się, jaki ten facet wybierze pierścionek zaręczynowy...
Stary 2017-12-26, 12:45   #626
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Nieistotne, przecież najważniejsze, żeby się jemu podobał, a nie narzeczonej. Ona będzie nosiła, żeby mu sprawić przyjemność.
Stary 2017-12-26, 12:45   #627
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Tinker, mam wrażenie, że Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że ten prezent nie jest do końca trafiony. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie pokierowałaś jakoś swoim chłopakiem. Może on się nie zna na biżuterii, w sumie nie musi. Ja bym w tym sklepie zapytała go czy jest pewny, że takie coś sposoba się jego siostrze i powiedziałabym mu, że teraz nosi się inną biżuterię. Mam wrażenie, że nie zrobiłaś tego tylko dlatego, że nie lubisz jego siostry Dla mnie naturalne byłoby w tej sytuacji uzmysłowienie mojemu partnerowi, że ta biżuteria jest kiepskim pomysłem.
Mi się wydaje że Tinker właśnie tak do tego podeszła - nie lubi jej, wg niej jest zołzą, to dostanie paskudny komplecie. Po co doradzać facetowi, który niekoniecznie musi się znać na modzie, żeby przypadkiem nie zrobić przyjemności nielubianej osobie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:48   #628
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Lisnov w sedno

W ogole ja sie dziwie, ze ludzie maja takie problemy z prezentami (ogolnie, nie w tym przypadku). O czym oni ze soba rozmawiaja? Pamietam, ze na mojej osiemnastce bylo ok. 25 osob i kazdy potrafil mi kupic fajny prezent, bo kazdy mniej wiecej wiedzial czym sie interesuje, jakich plyt slucham, jakie ksiazki czytam itd. Blizsze mi osoby, ktore czesto u mnie byly w pokoju, podpytali np., czy juz mam taka plyte itd itd. Teraz sie przeciez wszystko udostepnia na facebooku, wiec te zainteresowania jeszcze bardziej sa na tacy. Czy ludzie teraz nie maja zainteresowan?
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:51   #629
Bossana
Zadomowienie

Ale to jeszcze trzeba chcieć zrobić przyjemność osobie obdarowywanej. Ja tu widzę uciechę że takie szkaradztwo dostanie i jeszcze będzie się musiała z prezentu cieszyć.
Po tej osiemnastce pojawi się post o niewdzięcznej solenizantce.
Bossana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 12:59   #630
NattiTt
Wtajemniczenie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7994963 6]Mi się wydaje że Tinker właśnie tak do tego podeszła - nie lubi jej, wg niej jest zołzą, to dostanie paskudny komplecie. Po co doradzać facetowi, który niekoniecznie musi się znać na modzie, żeby przypadkiem nie zrobić przyjemności nielubianej osobie.
[/QUOTE]

Dokładnie tak.
Opisujesz Tinker źdźbło siostry, a sama nie widzisz belki w swoim oku.

Twój TŻ tu jest januszem, a ty grażynką.

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości